19.12.2020:

Ylöjärven Ilves kärsi neljännen peräkkäisen tappion vieraskentällä Kampuksen Dynamolle tiukan väännön jälkeen lukemin 5-4 (2-2). KaDy lähti alusta saakka korkealla ja aggressiivisella prässipelillä ja sai otteen kenttätapahtumista. Tulostaululle tuli asiaa ensimmäisen kerran jo ajassa 3:44, kun Laura Toivasen laukaus oikealta laidalta painui YIlves-maalin vasempaan takakulmaan 1-0. YIlves nosti prässiään ja Sini Sutinen pääsi hetkeä myöhemmin riistoon ja syötti viereen Emmi Rauhalalle, joka tasoitti tilanteeksi 1-1 ajassa 5:28. KaDy:n vastaus oli tulla heti perään, kun kotijoukkue sai luotua pienen mylläkän Helena Unkurin vartioiman maalin edustalle. Avausjakso eteni tämän jälkeen tasaisemmissa merkeissä, mutta KaDy sai hyviä tilanteita joko YIlveksen oman alueen harhasyötöistä tai terävistä vastahyökkäyksistä. Helena Unkuri piti kuitenkin vieraita pelissä mukana viimeisenä lukkona.

Hieman jakson puolivälin jälkeen YIlvekselle avautui tilaisuus johto-osumaan, mutta palloa ei maalinedusruuhkasta saatu Maria Halla-Ahon ohi. KaDy:n korkea prässi ja hyvä liike toimivat tehokkaasti ja YIlveksellä oli suuria vaikeuksia päästä prässin alta pois. Kenttätapahtumien vastaisestikin maalinteossa onnistui kuitenkin seuraavaksi YIlves, joka kontrasi riiston jälkeen nopeasti vastaan KaDy:n kulmapotkutilanteessa. Emmi Rauhala syötti poikittain Sini Sutiselle, jonka laukaus ohjautui KaDy:n omasta pelaajasta maaliin 1-2 ajassa 16:29. Kotijoukkue pääsi yrittämään tasoitusta lähes välittömästi YIlveksen oman alueen karkean harhasyötön seurauksena, mutta Helena Unkuri venytti tärkeän torjunnan. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä kotijoukkue käytti hetimiten hyväkseen YIlveksen pahan nukahduksen ja merkkausvirheen keskialueella. Laura Toivanen lähetti pitkän rajapotkun KaDy:n oman alueen kulmasta YIlveksen selustaan nousseelle Alina Niemiselle, jonka laukaus pienestä kulmasta painui verkkoon 2-2, kun peliä oli käyty 17:27. Jakson viimeiset minuutit kuluivat KaDy:n hallinnassa, mutta lisämaaleja ei syntynyt ja tauolle siirryttiin siten tasalukemissa 2-2...

Lue lisää»

Ennakko 19.12.2020:

Ylöjärven Ilves lähtee lauantaina Jyväskylään Monnarille vielä ennen siirtymistä ansaitulle joulutauolle. Kampuksen Dynamo on ollut vaikea vastustaja Ylöjärven Ilvekselle vuodesta toiseen. Joukkue on mennyt vuosi vuodelta eteenpäin ja mikä hienointa, se pelaa ihan oikeasti futsalia. KaDy:n teknisistä kiemuroista vastaa päävalmentaja Mikko Kytölä, joka on tuttu ja tunnustettu myös maajoukkuepelaajana. KaDy:n B-juniorit ovatkin hyvien oppien saattamana kasvaneet liigakelpoisiksi. Joukkueen ainoa menetys viime kaudesta oli Martta Perälän siirtyminen MuSaFutsalin maalinsuulle. Tulleiden pelaajien lista onkin mittavampi alkaen Heidi Malkista jatkuen Silja Heikkilään, Alina Niemiseen, Aliisa ja Vilma Terävään, Laura Toivaseen ja Jenny Korolaiseen, ja päättyen Essi Kaattariin.

Edellisen ottelunsa KaDy hävisi vieraissa Ilves FS:lle 5-1 (1-1) Laura Toivasen tehdessä joukkueensa maalin 0-1. KaDy on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin Ylöjärven Ilves ja kahdeksan ottelua on tuonut jyväskyläläisten sarakkeeseen 7 pistettä. Liigajoukkueilla on sarjassa pelattuna melko kirjava määrä otteluita. Osa on pelannut jo 10 peliä, kun parilla joukkueella on vasta vaivaiset 5 ottelua takanaan. Viikonlopun otteluissa Ylöjärven Ilves puolestaan hävisi FT:lle 4-1 (1-1) ja hävisi voittomaalikilpailun jälkeen FC Sport j:lle niukimmalla mahdollisella erolla 3-2 (vm. 1-0) jo. 2-2, 2-2 (1-0). Tuleva ottelu onkin tasaisessa sarjassa molemmille pudotuspeliviivan seutuvilla pyöriville joukkueille tärkeä.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, viikonlopun saldona kahdesta pelistä yksi piste? "GFT ja FC Sport-j -pelejä edeltävä viikko oli enemmän kuin haastava. Eikä vähiten ylipäätään joukkueen saaminen kasaan tässä tapauksessa. Hieman yllätti ja hämmensi varmaan pelaajiakin, että oltiin kuitenkin Espoon pelissä niinkin hyvin mukana ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla GFT tuli tuttuun tapaansa ja vei täydet pisteet rutiinilla. Vaasan pelistä ei paljon muuta hyvää löytynyt kuin hieno nousu ylivoimalla kahden maalin takaa tasoihin. Yksikin piste sarakkeeseen lisää onkin lähtökohdat huomioiden kohtuullinen saavutus. Taas opittiin monta asiaa viikonlopun aikana." - Seuraavaksi matkustaminen jatkuu vallitsevassa tilanteessa Jyväskylään. KaDy:n kanssa keskinäiset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja vääntöjä. Jatkuuko sama meno? "Hyvin todennäköistä sillä KaDy osaa lajin hienouksia ja laittaa meidät varmasti todella kovaan puntariin. Vaikea sanoa ottelun tavoitteista. Totta kai pistejahtiin lähdetään niin kuin aina, tosin emme todellakaan tiedä keitä saamme tällä kertaa mukaan kokoonpanoon. Jatkamme tinkimättä voimassa olevien sääntöjen ja rajoitusten noudattamista kaikin tavoin. Voittoa lähdettäneen joka tapauksessa hakemaan.
13.12.2020:

Ylöjärven Ilves haki yhden sarjapisteen FC Sport-j:n vieraana pitkän kaavan kautta voittomaalikilpailun jälkeen tuloksella Rp. 1-0, jo. 2-2, 2-2 (1-0). Lokakuulta siirtyneeseen rästiotteluun levänneenä päässyt FC Sport-j otti pelin komennon heti alusta saakka pitäen yllä terävää liikettä ja kovaa koko kentän prässiä. YIlveksen jaloissa painoi pahasti edellisen päivän peli Espoossa sekä pitkä matkustaminen, eikä vieraiden pallollinen pelaaminen ottanut onnistuakseen. Kotijoukkue hyödynsikin paremman juoksuvoimansa ja haki laukaisupaikkoja monipuolisesti niin pitkillä avauksilla, riistojen jälkeisillä suunnanmuutoksilla kuin pivotin kauttakin. YIlveksen onneksi vaasalaisten sihti oli kuitenkin epätarkka. Lisäksi Helena Unkuri onnistui torjumaan muutaman vaarallisemman lähitilanteen sekä tukun kovia kaukolaukauksia.

YIlves pääsi vierailemaan FC Sport-j:n alueella vain satunnaisesti, eikä saanut avausjaksolla muutamaa laukausta enempää kohti kotijoukkueen maalia. Paras tilanne aukesi Emmi Rauhalalle, joka pääsi 16. minuutilla ohjaamaan poikittaissyöttöä, mutta Lotta Rosenström nappasi pelivälineen syliinsä. Jakson loppua kohti paine YIlveksen päädyssä kasvoi tasaisesti ja FC Sport-j sai hyväkseen jatkuvasti erikoistilanteita YIlveksen tyytyessä lähinnä purkamaan palloa rajoista yli. Lopulta paine kasvoi liian suureksi ja Maarit Vitikka laukoi pallon Pipsa Lahtisen pudotuksesta ohi Helena Unkurin 1-0 ajassa 18:23. YIlves sai vielä tilaisuuden tasoitusosumaan, mutta Ella Lehtonen suti kulmapotkutilanteessa harmillisesti ohi pallosta ja niinpä taukotilanteeksi jäi kotijoukkueen niukka 1-0 -johto...

Lue lisää»

12.12.2020:

Koronapandemian vuoksi vain kolmella vaihtopelaajalla Espooseen uskaltautunut Ylöjärven Ilves joutui taipumaan GFT:lle lukemin 4-1 (1-1). Ottelu käynnistyi puolin ja toisin tunnustelevissa merkeissä kummankin joukkueen pyrkiessä välttelemään virheitä. Vähitellen YIlves pyrki vaikeuttamaan GFT:n pelin rakentelua prässäämällä ylhäältä, kun kotijoukkue taas vetäytyi pallottomana helposti puolustusmuotoonsa kyttäämään YIlveksen pallonmenetyksiä. YIlves pelasi vajaalukuisenakin ennakkoluulottomasti ja ensimmäinen maalintekotilanne syntyi Emmi Rauhalalle, joka pääsi runsaan minuutin peliajan jälkeen laukomaan lähietäisyydeltä. Heidi Tahvanainen onnistui kuitenkin torjunnassaan. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 3:31, kun Sandra Lind pääsi kääntymään keskellä ja syötti pallon YIlves-maalin edustalle, josta syntyneen pienen mylläkän päätteeksi Emilia Jokisalo onnistui tökkäämään pallon ohi Saara Viitasen 1-0.

Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi ehkä hieman yllättäenkin YIlvekselle, joka pyöritti peliä keskialueella GFT:n muodon ulkopuolella ja alkoi vähitellen myös saada laukauksia perille. Kumpikin joukkue säästeli voimiaan tuplapeliviikonlopun vuoksi ja pelitempo pysyikin varsin rauhallisena. YIlves hyödynsi avauspelaamisessaan ajoittain Saara Viitasen nousuja ja pääsi helpohkosti GFT:n alueelle. Laadukkaalla prässipelaamisellaan vieraat onnistuivat myös viemään terän GFT:n pallollisesta pelaamisesta, eikä YIlves-maalille syntynyt jakson alkupuolella enää juurikaan tilanteita. YIlves turvautui lentävään maalivahtiin jo aikaisessa vaiheessa ja ylivoimapeli olikin tuottaa tulosta hieman jakson puolivälin jälkeen, kun Emmi Rauhala pelattiin vapaaksi espoolaisten maalin edustalle. Heidi Tahvanainen veti kuitenkin tilanteessa pitemmän korren...

Lue lisää»

Ennakko 12.-13.12.2020:

Ylöjärven Ilves lähtee kahden viikon pelitauon jälkeen jo toistamiseen raskaaseen tuplapeliviikonloppuun ja tälläkin kertaa pelkästään vierasotteluiden merkeissä. Lauantaina joukkue matkaa Espooseen GFT:n, kolminkertaisen Suomen mestarin vieraaksi ja sunnuntaina matka jatkuu vastakkaiseen suuntaan aurinkoiseen Vaasaan, jossa joukkue kohtaa FC Sport-j:n.

GFT:n valmentajaksi palasi Petri Kettunen, jonka pelifilosofia perustuu yhden maalin tekemiseen vastustajaa enemmän. Viime kauden jälkeen Espoosta siirtyivät HIFK:n riveihin Tuula Siren ja Ilona Mikkelä. Joukkueessa jatkavien useiden maajoukkuepelaajien ryhmä janoaa jälleen mestaruutta ja laatu kovaa määrää tässäkin tapauksessa. Nimet Daniela Tjeder, Johanna Vasara, Siiri Perälä, Maiju Hirvonen, Pirta Hiukka, Maria Mäntylä ja Kiia Laine kelpaisivat mille tahansa sarjan joukkueelle aloituskokoonpanoon. Tähän kun lisätään joukkueeseen saapuneet vahvistukset Sandra Lind (FC Sport-j) ja Emilia Jokisalo (FiberPasta Chiaravalle/Italia), on koossa melkoinen eliittijoukkue. Ei ihme, että valmentaja Kettusella on syytä hymyyn.

FC Sport-j:n päävalmentaja on vaihtunut ja Tomislav Krstevskin paikan on ottanut Sanna Keromaa. Joukkueen merkittävimmät lähtijät ovat Sandra Lind (GFT) ja Tiina Takala-Hakomäki. Tulijoista mainittakoon Lotta Rosenström ja Emma Pettissalo. Vaasalaisten liigakauden alku viivästyi paikallisen koronatilanteen johdosta, mutta tämä seikka ei juurikaan ole näkynyt pelikentällä. FC Sport-j pelaa pudotuspeleissä vuodesta toiseen. Joukkueen ykköstykkiä Pipsa Lahtista säestävät mm. Tiialeena Hakala, Maarit Vitikka ja Vilma Rosenström. Maalin suulla viimeisenä muurina Karoliina Muurimäki takaa, ettei maaleja tulla helpolla tekemään. Ottelusta tulee varmuudella melko fyysinen vääntö.

Ylöjärven Ilves hävisi edellisen paikallisottelunsa 0-2 Ilves FS:lle. Tiina Pöyryn kaksi maalia ja varakapteeni Lilli Sandströmin nollapeli olivat tehottamalle kotijoukkueelle liikaa. Ylöjärven Ilves ei saanut palloja hyvistäkään maalipaikoista sisään, joten tehoja pitää alkaa jälleen löytymään tulevana viikonloppuna. GFT ja Opinmäki ovat olleet Ylöjärven Ilvekselle melkoinen vuorenpeikko. Espooseen lähdetään (jos lähdetään?) hakemaan kahta ehjää puoliaikaa. Haaste on äärimmäisen kova ja joukkueelta vaaditaan melkoista venymistä. GFT lähteekin otteluun ylivoimaisena suosikkina. Vamian Hansakampus ja FC Sport-j ovat myös haastava yhdistelmä. Ei vähiten siksi, että FC Sport-j pääsee tuorein jaloin Espoon reissussa rähjääntyneen Ylöjärven Ilveksen kimppuun. Kunnossa olevalle Ylöjärven Ilvekselle on siis luvassa pelaajia pahasti kuormittava viikonloppu ja jokaisen rosterissa olevan panosta tarvitaan.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, paikallisottelusta tuli tappio? "Ei pystytty saamaan ihan parasta tekemisen terää esille ja tappio tuli. Saatiin luotua riittävästi maalipaikkoja, vaan ei maaleja ja Ilves FS näytti rutiinillaan eron joukkueiden välillä. Pienet asiat ratkaisevat, mutta olemme kuitenkin jälleen lähempänä sitä päivää, kun Ilves FS:kin kaatuu sarjapelissä." - Seuraavaksi raskas viikonloppu ja kaksi vierasottelua. Ensin lauantaina Espooseen GFT:n vieraaksi ja sunnuntaina Vaasaan FC Sport-j:n vieraaksi. Millä miettein tien päälle ? "Hieman ristiriistaisin miettein. Lähinnä vastuullisuus pääkaupunkiseudulle ja sieltä suoraan Vaasaan matkustamisen suhteen arveluttaa. Toivon hartaasti ottelun siirtoa jo pelkästään eettisistäkin syistä. GFT on sarjassa mansikoita kakun päällä, sillä joukkue on täynnä loistavia pelaajia Emilia Jokisalo kirsikkana. Opinmäki on ollut meille haastava paikka, mutta kaikki tilastot on tehty rikottavaksi. Sunnuntain Vaasan reissu tuo lisähaastetta ja ponnistelua riittävästi viikonlopulle. FC Sport-j on kotiluolassaan paha joukkue kaikille ja viikonlopusta jokainen piste on kotiinpäin."
28.11.2020:

Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotisalissaan Ilves FS:lle lukemin 0-2 (0-2). Ottelu pyörähti käyntiin terävästi kummankin joukkueen prässätessä ylhäältä. Ensimmäisten minuuttien aikana peliä käytiin enimmäkseen keskialueella, mutta Helena Unkuri YIlves-maalilla joutui puuttumaan peliin, kun Jonna Uusipaasto oli karata keskeltä maalintekoon. Hetkeä myöhemmin Heidi Linjamaa pääsi vapaasti laukomaan kulmapotkutilanteessa vierasjoukkueen kaarelta, mutta veto suuntautui metritolkulla maalin ohi. Emmi Rauhala pääsi laukomaan kuljetuksensa päätteeksi keskeltä, mutta Lilli Sandström onnistui torjunnassaan.

Peli aaltoili jakson alkupuolella vauhdikkaasti päädystä toiseen. YIlveksen ylihyökkääminen oli kostautua, kun Ilves FS kontrasi katkon jälkeen 3v1, mutta Helena Unkurin jalkatorjunta piti lukemat ennallaan. Jakson puoliväliin mennessä peliote oli hienokseltaan siirtynyt Ilves FS:lle, mutta YIlves puolusti omaa aluettaan tiiviisti ja blokkasi vierasjoukkkueen laukausyritykset. Toisessa päädyssä YIlves pääsi laukomaan kaukaa muutamaankin kertaan, mutta yritykset olivat ponnettomia tai suuntautuivat maalin ohi. Ilves FS testasi Helena Unkurin torjuntataitoja heittämällä pitkiä avauksia pivotille maalin edustalle. Unkuri veti kuitenkin pitemmän korren kaikilla kerroilla...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 28.11.2020:

Ylöjärven Ilves palaa kotiluolaansa neljän vieraspelin jälkeen paikallisottelun merkeissä. Jaakko Laitinen Ilves FS:n päävalmentajana tuo joukkueensa urheilutalolle tiukassa iskussa. Joukkueen avainpelaajat Tiina Pöyry, Tiia Juntikka, Emiilia Syvänen ja Matilda Herranen pitävät huolen siitä, ettei vastustajilla tulee koskaan olemaan liian kivaa. Ei toki olisi väärin laittaa koko pelaajalistaa yhtä hyvin tähän kohtaan. Kapteenistoa on uusittu ja nyt kuoroa johtaa kokenut Mira Teittinen. Joukkue on myös vahvistunut entisestään Oona Jaatisen (ACE) ja Jenna Oksasen (MuSa) liityttyä mukaan rosteriin. Lisäksi reserveistä on nostettu hyviä otteita esittänyt naisten futsal-liigaan väkevän paluun tehnyt Tanja Owens ja Sanni Ryhänen. Paketin viimeistelee pelaajien tukena olevat vahvat taustavoimat. Ei tarvitse olla ihmeellinen ennustaja povatessaan tamperelaisten keikkuvan sarjan kärkikolmikossa.

Edellisessä ottelussa vahvaa alkukautta pelaava HIFK FS laittoi Ilveksen turkin takkuun YIlveksellekin tutuin 2-1 (1-0) -lukemin. Ilves FS:n maalin iski pistepörssin ykkösenä oleva Tiia Juntikka (tehot 11+5=16). Kovien fyysisten otteiden, lukuisten rikkeiden ja loukkaantumisten värittämän tunteikkaan ottelun erikoisuutena mainittakoon Ilves FS:n taustahenkilön saama varoitus loppuhetkillä.

Ylöjärven Ilveksellä on puolestaan takanaan hyvin sujunut, vaikkakin pitkä ja raskas tuplapeliviikonloppu. Lauantain ottelu siirrettiin Torniosta vallitsevista olosuhteista johtuen Iin uudenkarheaan liikuntahalliin. Iso kiitos FTK:lle kaikesta vaivannäöstä ja ottelun pelaamisen mahdollistamisesta noudattaen äärimmäisen tarkasti Palloliiton antamia suosituksia, määräyksiä sekä ohjeita. Itse ottelun Ylöjärven Ilves voitti niukasti 2-3 (2-1). Voitto oli ensimmäinen 3 pisteen voitto FTK:ta vastaan vieraissa. Ottelussa oli yleisöä paikalla 6 ja heistä puolet oli Ylöjärven Ilveksen vannoutunutta fanijoukkoa. Sunnuntaina Ylöjärven Ilves kohtasi FC OPA:n, joka oli voittanut lauantaina jatkoajalla KaDy:n maalein jo. 3-2, 2-2 (1-1). Viime keväänä Ylöjärven Ilves pelasi surkean ottelun Oulussa, mutta nyt saatiin revanssi Oulun Urheilutalolta voittolukemin 1-6 (1-3) selkeän hallinnan myötä fanijoukon hurratessa.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, melko hyvä viikonloppu pohjoisessa? "HIFK -pelistä ei vielä saatu palkintoa, mutta siellä löytynyt hyvä asenne ja ilme tuli bussiin mukaan. Tehtiin asioita hieman paremmin ja huolellisemmin molemmissa peleissä, vaikka helpolla ei täysi pistepotti kyllä irronnut. Joukkue heräsi nyt näyttämään osaamistaan, minkä olemassaolo on ollut koko ajan tiedossa. Voidaan todellakin tiivistää, että viikonloppu oli onnistunut ja nauttia nyt vielä pieni hetki tästä."  - Seuraavaksi kotiottelu, rakas paikallisvastustaja Ilves FS saapuu Ylöjärvelle. Kaatuuko Iso-Ilves? "Nauttiminen viime viikonlopusta loppu just. Ei olla nykymuotoisessa liigassa vielä koskaan onnistuttu voittamaan sarjapelissä Ilves FS:ää, joka on taatusti äreänä HIFK-tappion jälkeen. Omaa joukkuetta ei onneksi tarvitse erikseen herätellä tähän tilaisuuteen. Haaste on kuitenkin kova ja pisteiden saaminen vaatiikin joukkueelta uutta venymistä."
22.11.2020:

Ylöjärven Ilves päätti tuplapeliviikonloppunsa voitokkaasti kaatamalla vieraspelissään FC OPA:n selvin lukemin 1-6 (1-3). Vieraat aloittivat ottelun korkealla prässillä ja ottivat kenttätapahtumat selvästi hallintaansa. Peliä käytiin ensimmäisten minuuttien aikana enimmäkseen FC OPA:n kenttäalueella ja YIlves pääsi muutaman kerran kokeilemaan oululaisten maalivahdin Anna-Liisa Honkimaan torjuntataitoja. Kotijoukkue pyrki pelaamaan palloa kulmien kautta poikittaissyötöillä maalin edustalle ja onnistuikin yrityksissään muutamaan kertaan, vaikka jatkajaa ei takatolpalta löytynytkään.

YIlves haki kärsivällisesti tiloja FC OPA:n muodon sisältä, mutta kotijoukkue puolusti riittävän hyvin ja pystyi blokkaamaan laukauksia. YIlveksen hyvä pelivire palkittiin rajapotkutilanteessa ajassa 6:39, kun Sini Sutisen pommi keskiympyrästä löysi tiensä Anna-Liisa Honkimaan käsien kautta yläkulmaan 0-1. Maalin jälkeen FC OPA nosti hieman prässiään ja pääsikin melko pian yrittämään kuittausta nopealla vastaiskulla, mutta YIlveksen onneksi Emma Hanhinevan laukaus suuntautui maalin ohi. YIlveksen hyvä ote jatkui ja joukkue sai hyväkseen useita hyökkäysalueen erikoistilanteita. Jakson puolivälin jälkeen Emmi Rauhala pelattiin keskeltä läpiajoon, mutta Anna-Liisa Honkimaa onnistui vastaantulollaan peittämään tilanteen...

Lue lisää»

21.11.2020:

Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan kaatamalla vieraskentällä FTK-Tornion lukemin 2-3 (2-1). FTK vetäytyi heti alkuvihellyksen jälkeen omalle alueelleen puolustusmuotoon ja jäi kärkkymään YIlveksen pallonmenetyksiä ja tilaisuuksia nopeisiin vastahyökkäyksiin. YIlveksen pallollinen peli oli alussa jossain määrin hermostunutta ja syötöt karkailivat välillä paineettomissakin tilanteissa. YIlvekselle avautui ensimmäinen vaarallisempi tilanne 4. minuutilla, kun Esra Erden pääsi yrittämään maalitilin avaamista puolittaisen läpiajonsa päätteeksi, mutta Senja Keisu onnistui torjunnassaan. Tulostaululle tuli kuitenkin asiaa hetkeä myöhemmin, kun Esra Erdenin syöttö tavoitti maalin edustalle nousseen Ella Lehtosen, joka siirsi YIlveksen 0-1 -johtoon ajassa 4:39.

Vierasjoukkueen ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun FTK kontrasi nopeasti vastaan YIlveksen hyökkäysalueen syötönkatkosta ja lopulta Maria Ollilan laukaus vasemmalta painui Helena Unkurin torjunnan kautta sisään 1-1, kun peliä oli käyty 4:51. Maalien jälkeen pelin kuva säilyi ennallaan YIlveksen pitäessä palloa ja yrittäessä murtaa FTK:n tiivistä puolustusmuotoa. YIlveksen pallonmenetyksistä käynnistyi kotijoukkueelle useampia teräviä vastahyökkäyksiä ja painetta YIlves-maalille syntyi ajoittain myös FTK:lle tyypillisistä pitkistä heittoavauksista kohti pivot-pelaajaa. FTK:n johtomaali oli lähellä jakson puolivälin jälkeen YIlveksen menetettyä pallon laidalla. Helena Unkuri onnistui kuitenkin peittämään poikittaissyötön jälkeisen laukauksen...

Lue lisää»

Ennakko 21-22.11.2020:

Ylöjärven Ilveksellä on tuplapeliviikonloppuna edessään pitkä ja raskas reissu pohjoiseen. Lauantaina joukkue kohtaa FTK Tornion ja sunnuntaina paluumatkalla FC OPA:n. Pisteet pohjoisen Suomen joukkueilta ovat olleet aina erittäin tiukassa, eikä tämäkään kausi tehne poikkeusta.

FTK Tornio on tehnyt pitkään hyvää työtä futsalin osalta ja kuuluu sarjan kestomenestyjiin. Joukkueen runko on pysynyt kasassa viime kauden Tiia Juntikan ja Heta Huhtaniskan Ilves FS -siirtojen jälkeen. Viime kaudella, koko lailla vuosi sitten, Ylöjärven Ilves onnistui saamaan ensimmäistä kertaa pisteitä Torniosta voittomaalikilpailun päätteeksi 3-4 (vm. 1-2), ja. 3-3, 3-3 (1-3). Tällä kertaa Ylöjärven Ilveksen pitää pystyä pitämään aisoissa mm. Sanna Rautio, Jenni Suhonen ja eritoten FTK:n tehokas kapteeni Anna Keränen.

Sunnuntaina Ylöjärven Ilves kohtaa FC OPA:n Oulussa. FC OPA:n valmennuksessa jatkaa Sami Kuronen miesten edustusjoukkueessa pelaamisen ohella. Valmennuksessa mukana ovat myös kokenut naisfutsalisti Tarja Alakoski ja kokenut liigapeluri, legendaarinen maalintekijä Adrian Rizvani. Heidän lisäkseen apuvoimina toimivat Riikka Kannisto sekä Terhi Jokela. Joukkueen runko on pysynyt koossa viime kaudesta. Merkittävin lähtenyt pelaaja on Hanna Putaala (HIFK FS). Saapuneista merkittävimmät pelaajat ovat Emmi Hanhineva, Minda Ala-aho ja Elli Jaatinen. Viime kevään karvas vierastappio jätti Ylöjärven Ilvekselle taatusti näyttämisen halua.

Edellisen vieraspelin loppulukemat Pirkkolasta HIFK - Ylöjärven Ilves 2-1 (0-1). Ylöjärven Ilves pesi kasvonsa ja pelasi hyvän ottelun. Pieni väärä valinta ns. riskittömän pelaamisen kohdalla pienten marginaalien ottelussa maksoi kuitenkin tällä kertaa vähintään yhden pisteen. Tekeminen kentällä pysyi molemmilla jaksoilla melko hyvin kasassa. Iloinen ilme ja hyvät asiat pitää ottaa mukaan matkaan kohti pohjoista lisäpisteiden jahtaamiseen.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, HIFK oli niukasti parempi? "Oli. Harmittaa ottelun lopussa pieni virhe, joka maksoi nyt vähintään pisteen. Mutta näistä pitää ottaa opiksi ja opitaan. Tiukkoja otteluita pitää pystyä kääntämään voitoiksi ja pitämään ajatukset oikeissa asioissa. Pystyttiin toki parantamaan omaa tekemistä ja asenne oli paremmalla tasolla. Tästä on oikein hyvä jatkaa ja parantaa!" - Seuraavaksi matkataan viikonlopuksi pohjoiseen, maahan outoon sohjoiseen. Tornio, Putaan liikuntahalli ja FTK? "Vaikea paikka ja haastava, laadukas vastus, mutta kahta ehjää jaksoa lähdemme hakemaan. Katsotaan sitten ottelun lopuksi numeroita taululla. Maaleja myös pitää pystyä tekemään enemmän kuin yksi. Ilman maaleja ei vaan irtoa pisteitä. Jollemme myös puolusta riittävän hyvin, FTK osaa kyllä maalintekemisen taidon ja vie pisteet." - Sunnuntain peli huipentaa viikonlopun: Oulu, urheilutalo ja FC OPA? "Heti perään toinen tiukka haaste. FC OPA osoitti jo viime kaudella mihin se pystyy kaatamalla ns. isoja joukkueita. Revanssia lähdemme Oulusta hakemaan."Huom! Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Putaan liikuntahalli on suljettu ja FTK-YIlves siirretty pelattavaksi Iin Iisi-areenalla klo 17 alkaen.


14.11.2020:

Ylöjärven Ilves joutui taipumaan vieraspelissään HIFK FS:lle lukemin 2-1 (1-0). Ottelun ensimmäisillä minuuteilla HIFK FS vetäytyi alueelleen tiiviiseen puolustusmuotoon ja luovutti pallon hallinnan YIlvekselle, joka vastaavasti pyrki prässäämään ylhäältä. Vähitellen myös HIFK FS nosti pelilään ja sai palloa YIlveksen kenttäpuoliskolle. Ensimmäinen vaarallisempi tilanne syntyikin kotijoukkueelle, kun kaukolaukaus puolen kentän tuntumasta kimmahti YIlves-maalin ylärimaan 6. peliminuutilla. YIlveksellä oli vaikeuksia edetä maalintekosektoreille, eivätkä vieraat saaneet juurikaan laukauksia kohti Tytti Mikkolan vartioimaa maalia.

Jakson puoliväliä kohti HIFK FS sai yhä paremmin otetta pelistä ja onnistui koko kentän prässillään voittamaan kaksinkamppailuita. Kotijoukkue pyrki hyödyntämään YIlves-puolustuksen selustan tyhjää tilaa pitkillä avauksillaan, joita Helena Unkuri joutui katkomaan useamman kerran. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 10:07, kun Jasmine Stubbe laukoi HIFK FS:n kulmapotkun jälkeen sivurajan tuntumasta tarkasti YIlves-maalin takakulmaan 1-0. Johtomaali antoi kotijoukkueelle lisää energiaa ja peliote siirtyikin vahvasti helsinkiläisille...

Lue lisää»

Ennakko 14.11.2020:

Ylöjärven Ilves kohtaa lauantaina sarjatulokas HIFK FS:n Helsingin Pirkkolassa takanaan musta isänpäivä Porissa 8-0 -rökäletappion muodossa. Puoliajalla tulostaululla lukemat 7-0 ja ottelu oli käytännössä ohi. MuSaFutsal-kone pesi, huuhtoi ja mankeloi Ylöjärven Ilveksen täydellisesti loistavan pääpyykkärinsä Netta Hannulan iskiessä kliinisesti 5 maalia. Kun kolme peliä on pelattu ja 17 maalia mennyt omiin, on tällä tahdilla turha haaveilla playoff -paikasta. Kausi on kuitenkin pitkä maajoukkueen ja Ilves FS:n päävalmentajaa siteeraten: "Pitää kuitenkin muistaa, että tuleva kausi on uudenlainen kokemus aikaisempiin verrattuna suuremman pelimäärän, kahdeksan joukkueen pudotuspelien ja vasta toukokuussa pelattavien finaalien vuoksi. Paljon ehtii siis asioita tapahtua sarjassa ennen sitä ja hyvä kesäharjoittelu ei takaa mitään ensi kevään ratkaisupelejä ajatellen".

HIFK FS:n päävalmentaja Ilkka Somero on saanut Team Vanpa -runkoon merkittäviä vahvistuksia monesta suunnasta. Lähteneiden pelaajien Olivia Simula (Halikko), Ronja Salmi (Halikko), Selja Laine (CD Leganes FS), Natalia Kusmin (PK-35) ja Jenna Front (lopetti) tilalle ovat saapuneet Hilla Romppanen (ToTe), Hanna Putaala (OPA), Anniina Ponkkonen (KaDy), Tuula Sirén (GFT), Ilona Mikkelä (GFT), Karolina Kröger (GFT), Dali Meller (HPS), Selma Rantala (VJS), Hanna Halonen (Farhan), Iina Ahola (Farhan) sekä Emmy Nyström (MPS). Nimekkäine pelaajineen joukkue tulee olemaan varmasti keväällä kahdeksan parhaan joukossa. Ylöjärven Ilveksen suunnatessa kohti Pirkkolaa onkin syytä sytyttää jouluvalot pimeyden ja kaamoksen karkoitukseen. HIFK FS on pelannut vasta yhden ottelun FTK-Torniota vastaan, jonka se voitti selvin numeroin 5-0. HIFK on iskussa, löytääkö Ylöjärven Ilves aseet helsinkiläisten kaatoon ?

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, miltä tuntui olla länsirannikolla MuSaFutsalin betonimyllyssä? "Hiljaiseksi veti ja numerot taululla kertovat kaiken: hävittiin tylysti kaikilla mittareilla. Toisella jaksolla hieman herättiin ja alettiin taas muistamaan ja tekemään sovittuja asioita. Toki vastustajakin hellitti hieman. Saatiin paikkoja joo, mutta laukaukset löysivät kohteensa muualta kuin maalin kohdalta. MuSaFutsalin tähti Netta Hannula näytti maalinteon mallia kovalla prosentilla." - Seuraavaksi vieraspeliin etelään ja vastaan marssii HIFK FS ? "Kyllä, HIFK on kova joukkue ja "Vanpa" on täydentynyt hyvillä pelaajilla. Nyt pitää olla alkuvihellyksestä lähtien hereillä. Ilmaiseksi ei pisteet irtoa HIFK:ltä, se on varma. Omiin on mennyt liikaa maaleja ja paikallislehdessä mainittu signaali on kyllä havaittu. Valmentajista alkaen meillä on peiliin katsomisen paikka ja nyt pitää herätä. Ei riitä, että treeneissä tehdään asioita hyvin, vaan nyt on noustava soramontun pohjalta. Selittelyt ja puheet ovat turhia, enemmän asennetta ja tekoja."
8.11.2020:

Ylöjärven Ilves kärsi toisen peräkkäisen tappionsa MuSaFutsalin vieraana Porissa tylyin lukemin 8-0 (7-0). Kolmen viikon pelaamattomuus näkyi selvästi YIlveksen otteissa ja MuSaFutsal ottikin pelin komennon heti alkuvihellyksestä luoden painetta YIlveksen kenttäpäätyyn. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 2:12, kun Netta Hannulan matala laukaus vasemmalta yllätti Saara Viitasen 1-0. Avausmaalin jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat hetkeksi jonkin verran ja YIlvekselle avautui 4. minuutilla oivallinen tilaisuus tasoitukseen aivan porilaisten maalin edustalta, mutta viimeistely oli pehmeää, eikä tilastomerkintää syntynyt.

Kotijoukkue sen sijaan viimeisteli kliinisesti. Ensin Netta Hannula ohjasi Iina Heikkilän pitkän pystysyötön aivan Saara Viitasen edestä maaliin 2-0 ajassa 8:17 ja täydensi hattutemppunsa heti perään Elina Setälän pitkän avauksen jälkeen jo 3-0, kun pelikellossa oli 8:50. Nopeat maalit katkaisivat YIlveksen selkärangan ja peliote siirtyi täysin MuSaFutsalille, joka rankaisi armotta YIlveksen luokattomasta puolustuspelaamisesta. Elina Setälä pääsi riistoon omalla alueellaan ja laukoi kuljetuksensa päätteeksi 10 metristä ohi Saara Viitasen 4-0 ajassa 12:08. Hetkeä myöhemmin Netta Hannula ohjasi Jasmin Ylikrakan rajapotkun takavasaralla YIlves-puolustuksen keskeltä jo 5-0, kun pelikellossa oli 12:41...

Lue lisää»

Ennakko 8.11.2020:

Ylöjärven Ilves matkaa sunnuntaina Porin Urheilutalolle kauden ensimmäiseen vierasotteluunsa MuSaFutsalia vastaan. Viime keväänä porilaiset olivat ennen keskeytystä sarjan piikkipaikalla ja lähellä saada himoitun mestaruuspokaalin. Nälkää ja näyttämisen halua varmasti jäi ja joukkue tulee olemaan tänäkin vuonna sarjan TOP 3 - ryhmässä ainoana tavoitteenaan kullan saaminen vaskooliin. MuSaFutsal on hyvä ja taitava joukkue, jolle tasoitusta ei ole varaa antaa missään muodossa. Lisäksi Porin hornankattila on ollut haastava paikka vierasjoukkueille.

Joukkuessa on tapahtunut pientä liikehdintää, vaikka päävalmentajana jatkaakin ansiokasta työtä lajin parissa jo pitempään tehnyt Juha Helander. Pienestä ringistä huolimatta laatua löytyy myös avainpelaajien jatkaessa. Merkittävimpiä lähteneitä pelaajia ovat Minna Rajamäki, Ella Kuuri-Riutta ja Jenna Oksanen (Ilves FS). Merkittävimpiä saapuneita puolestaan ovat Martta Perälä (KaDy) ja B-tytöistä Iina Heikkilä, Helmiina Luoma sekä Nea Siren. Avainpelaajat Jasmin Ylikraka, Milla Ljungman sekä illasta toiseen isoja minuutteja urakoivat tehopelaaja Netta Hannula ja futsal-ikoni Elina Setälä ovat joukkueelle kaikki kaikessa.

Kapteeninsa Setälän johdolla joukkue vannoo kovan ja fyysisen pelaamisen nimeen pyrkien horjuttamaan vastustajiensa itseluottamusta, mutta Ylöjärven Ilves on jälleen valmiina haasteeseen. Vaikka kovan ja väärin pelaamisen välinen merkittävä ero on porilaisilta saattanut ajoittain hämärtyä, YIlves luottaa siihen, että paikalle saapuva tuomaristo on sääntöjen suhteen ajan tasalla.

MuSaFutsalin kauden avausottelu GFT:tä vastaan Porin Urheilutalolla venyi aina rankkarikisaan asti. GFT oli kisassa parempi ja vei mukanaan kaksi pistettä Espooseen lukemin 3–4 rp. 3–3 ja. 3–3 (1–1). Kaikki kolme liigadebytanttia Iina Heikkilä, Helmiina Luoma sekä Nea Siren (mv) pääsivät ottelussa näyttäytymään kotiyleisölle. Toisessa sarjapelissään MuSaFutsal kohtasi kolmen voiton putkessa seilanneen Ilves FS:n Kaupissa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen porilaiset jyräsivät Tampereella lopulta 2-3 -voittoon.

Ylöjärven Ilves taas hävisi toisen kotiottelunsa. ACE-merkkinen pesukone pesi Ylöjärven Ilveksen 6 minuutissa, linkosi loppuun 16 minuutin kohdalla ja kuivasi toisen puoliskon aikana kavennusyritykset loppunumeroihin 1-5. Ylöjärven ainokaisen viimeisteli jälleen kierroksen komeimmalla osumalla Heidi Linjamaa. Samoilla otteilla ei ole kuitenkaan mitään asiaa MuSaFutsalin kullanhuuhdontarummussa, vaan joukkueen pitää muistaa ottaa omat hakut ja lapiot mukaan.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, ACE -pelistä reppuun ei tullut pisteitä? "Tiedossa oli, ettei huonoon alkuun ole varaa ja tilastot olivat ACE:n hyväksi. Vaikka tiedossa olivat kaikki montut ja kuopat, kaikesta huolimatta löysimme itsemme montun pohjalta. Koko joukkuetta leimasi ylivarovainen olemus kaikessa tekemisessä ensimmäisellä jaksolla. Toinen jakso oli selvästi parempi, mutta jäi siitäkin puuttumaan, koska viimeistely oli vajavaista. Ei löytynyt riittävästi luonnetta ja silloin ACE syö aamupalaksi tämänlaisia joukkueita rutiininomaisesti hyvien yksilöidensä toimesta. Mietittävää jäi siis kolmen viikon ottelutauolle, kun Sport-peli 24.10. siirrettiin. Sinällään tauko osui hyvään kohtaan." - Millä mietteillä seuraavaksi kohti länsirannikkoa ja MuSaFutsalin linnaketta? "MuSaFutsal on varmasti jykevin linnake ja kaivos tässä sarjassa, eivätkä pisteet koskaan lähde sieltä helpolla rattaille kotiin tuomiseksi. ACE -pelistä rima nousee jälleen, mutta keskitytään oman tekemisen parantamiseen. Riittääkö se pisteiden saamiseksi Ylöjärvelle, jää nähtäväksi. Kovaan peliin vastataan tarvittaessa kovalla pelillä, sillä nöyristelemällä tulosta ei tule. Vastustajan dynamic duo Setälä-Hannula on liigan eliittiä ja rokottaa armottomasti, jos paikkoja annetaan. Tasaisen tiukkaa vääntöä lähdetään Porista hakemaan."
17.10.2020:

Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotiottelussaan AC Estudiantesille maalein 1-5 (1-5). YIlveksen kannalta ottelu sai katastrofaalisen alun, kun ACE:n kärkipelaaja Annette Korin prässäsi pallon itselleen YIlveksen pelinavauksesta ja toimitti pelivälineen terävästi Saara Viitasen ohi 0-1, kun peliä oli käyty vain 39 sekuntia. YIlves kuittasi tilanteen tasoihin vain minuuttia myöhemmin Heidi Linjamaan ohjatessa Mia Pajusen diagonaalisyötön takatolpalta sisään 1-1 ajassa 1:38.

ACE vetäytyi alueelleen tiiviiseen puolustusmuotoon mikä antoi YIlvekselle mahdollisuuden pyörittää peliä vieraiden kenttäpuoliskolla. YIlves saikin hyvää painetta Tiia Ropasen maalille, mutta ACE-puolustus blokkasi tuttuun tapaan YIlveksen vetoja uhrautuvasti, eikä palloa saatu Tiia Ropasen taakse hyvistä aihioista huolimatta. ACE sen sijaan hyödynsi oman hetkensä saatuaan pallon pitkästä aikaa YIlveksen kenttäpuoliskolle. Maria Ropasen kova ja matala alanurkkalaukaus Sini Lauermaan rajapotkutarjoilusta yllätti Saara Viitasen 1-2 ajassa 4:00...

Katso maalit ja lue lisää»


Ennakko 17.10.2020:

Ylöjärven Ilveksen kauden toiseen otteluun vastaan asettuu tuttu paikallisvastustaja AC Estudiantes (ACE). Viime kaudella joukkue oli ennen runkosarjan päätöskierrosta sijalla kaksi ja kuuluu vuodesta toiseen sarjan kärkikastiin. ACE tulee olemaan tänäkin vuonna sarjan TOP 5 -joukkue, vaikka kokoonpanossa on tapahtunut tälle kaudelle muutamia muutoksia. Jussi-Pekka Penttisen tilalle päävalmentajaksi on noussut kakkosvalmentajan paikalta Jani Timmerheid. Palaajistosta lähteneiden listalla ovat Jonna Aro, Oona Jaatinen (Ilves FS), Marika Oksanen, Susanna Savijoki. Saapuneiden joukosta löytyvät mm. Italiasta palanneet Maria ja Tiia Ropanen (P.G. Jasnagora) sekä Annette Korin ja Julia Jokiranta. Joukkueen ykköstykkinä jatkaa aina vaarallinen kapteeni Sini Lauermaa sekä suomalaisen naisfutsalin legenda Jonna Kykkänen.

Ensimmäisen liigakierroksen ACE huilasi. Vaasassa piti pelata ottelu 11.10 FC Sport-j – ACE, joka kuitenkin sirrettiin Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan antaman suosituksen mukaisesti koronatilanteen johdosta. Joukkueurheilun tauottaminen Vaasassa kestää näillä näkymin lokakuun loppuun asti ja tulee täten siirtämään myös Ylöjärven Ilveksen vieraspelin, joka oli tarkoitus pelata 24.10.

Ylöjärven Ilves voitti sarja-avauksensa FC Halikkoa vastaan 8-4 (4-3). Kentän kiistämätön kuningatar oli tehot 3+2 ja kierroksen komeimman maalin iskenyt Heidi Linjamaa. Joukkue pystyi nousemaan selvään voittoon alun 0-2 -tappionumeroista huolimatta. ACE:a vastaan ei ole varaa vastaavaan ottelun alkuun.

-Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, avausottelusta kilahti kolme kultaista pistettä kirstun pohjalle ? "Kilahti lopulta, vaikka sarja-avaukset ovat aina oma juttunsa. Ottelun ensimmäinen 10-minuuttinen oli tahmeaa, mutta onneksi joukkueen kone lähti aikalisän jälkeen kunnolla käyntiin ja ottelusta irtosi tavoitteena olleet kolme pistettä. Eiköhän sitä saatu myös karistettua isoimmat jännitykset pois samalla. Vastustaja ei todellakaan ollut huono." - ACE seuraavaksi vastassa, heille sarja-avaus, herättääkö millaisia tuntemuksia ? "ACE on sarjan kestomenestyjä, joka herättää aina kunnioitusta ja asettaa riman korkeammalle avausottelusta ja hyvä niin. Tulemme parantamaan tekemistämme ja haastamme tosissaan ACE:n. Täyttä pistepottia reppuun lähdemme jälleen hakemaan."
10.10.2020:

Ylöjärven Ilves avasi naisten futsal-liigakautensa 2020-2021 voitokkaasti kaatamalla kotisalissaan sarjanousija FC Halikon lukemin 8-4 (4-3). FC Halikko osoitti valmistautuneensa hyvin pääsarjatasolle ja aloitti ottelun ennakkoluulottomasti fyysisellä asenteella ja terävällä liikkeellä. YIlves hallitsi hienokseltaan ensimmäisten minuuttien kenttätapahtumia onnistumatta kuitenkaan uhata Lotta Hiihtolan vartioimaa vierasmaalia. Ottelun avausmaalista vastasi FC Halikko, kun Team Vanpassa liigakokemusta hankkinut Olivia Simula ohjasi taidokkaasti Laura Lehtosen painavan keskialueen vapaapotkun lähietäisyydeltä ohi Helena Unkurin 0-1 ajassa 2:47.

FC Halikko nosti prässiään ja onnistui vaikeuttamaan YIlveksen pelinrakentelua. Erityisesti Annika Peippo onnistui pariin otteeseen viemään prässinsä kiinni syvällä YIlveksen alueella ja pelin painopiste siirtyikin vähitellen kohti kotijoukkueen päätyä. FC Halikon hyvät otteet palkittiin ajassa 5:30, kun Stiina Peltosen tarkka kaukolaukaus yllätti hieman maalitaan ulkona olleen Helena Unkurin ja siirsi vieraat jo 0-2 -johtoon. FC Halikko sai maalin myötä vahvan otteen ja painoi pelin YIlveksen alueelle. Muutamasta erinomaisesta erikoistilanteesta huolimatta Helena Unkuri ei kuitenkaan ollut yllätettävissä. YIlves otti jakson puolivälissä aikalisän ja lähti kääntämään peliä...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 10.10.2020:

Ylöjärven Ilves aloittaa naisten futsal-liigan kahdella kotiottelulla, joita seuraa peräti 5 vieraspelin sarja. Runkosarjassa tulee olemaan tällä kaudella 22 ottelua, kun joukkuemäärä kasvatettiin kahteentoista. Kaksinkertaisen runkosarjan päätteeksi pelattaviin puolivälieriin pääsevät sijoille 1.-8. sijoittuneet joukkueet. Alkavan kauden avausvastustajaksi marssii urheilutalolle sarjanousija FC Halikko. Seura on tehnyt jo vuosia menestyksekästä ja systemaattista työtä kehittäen nuoria pelaajia eteenpäin. Valmennuskolmikon Ari Peltola, Tomi Tuominen ja Martti Vanhatalo johdolla joukkue on noussut kolmessa vuodessa 3.divisioonasta liigaan, mikä on vahva näyttö osaamisesta.

Sarjanousija on kokenut ainoastaan muutamia muutoksia kokoonpanonsa suhteen. Joukkuetta vahvistamaan ovat siirtyneet Team Vanpasta (nyk. HIFK FS) liigakokemusta omaavat Olivia Simula sekä Ronja Salmi. Maajoukkueleirillä joukkuetta edusti Elli Laaksonen, joka voitti kolme kertaa putkeen naisten futsal-ykkösen pistepörssin. Häntä säesti erinomaisesti viime kaudella pörssikakkonen Laura Lehtonen. Ylöjärven Ilves saakin avauskierroksella vastaansa nuorta energiaa, taitoa ja intoa puhkuvan joukkueen, joka tulee varmasti heittämään tiukan haasteen.

Ylöjärven Ilves lähtee tulevaan kauteen myös pienin muutoksin. Joukkueesta lähteneiden Tintti Kurtin, Maija Veteläsuon, Miisa Lehtisen ja Elisa Mattilan tilalle tulivat paluumuuttajat Eve Reponen, Suvi Sutinen ja Rosa Sirén. Valmennuskaksikko Vesa Parviainen ja Juha-Pekka Peltomäki jatkavat, mutta Olli Vahala jäi tällä kaudella pois. Syyskuun maajoukkueleirillä joukkuetta edustivat mv-kaksikko Saara Viitanen ja Helena Unkuri sekä kenttäpelaajista Sini Sutinen sekä Elisa Ilottu.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, millä ajatuksilla sarja-avaukseen, onko perhosia vatsanpohjassa? "Liigakauden alkua on todella odotettu - sanotaan, että nyt on todellakin juhlapäivä. Pääasia on sarjan aloittaminen rajoituksista huolimatta ja toivotaan myös kotiyleisön löytävän tiensä katsomoon pitämään ääntä. Sopivasti kuumottaa sarjan aloittaminen. Pitkä valmistautumisjakso harjoituspeleineen oli onnistunut ja olemme päässeet tekemään asioita suunnitelmien mukaisesti. Joukkueen puolesta sarja olisikin voinut alkaa kuukausi sitten. Luottavaisin mielin lähdemme tulevaan kauteen ja hakemaan pistekirstuun heti täytettä."
18.3.2020:

Suomen Palloliitto ry on tehnyt illalla 17.3.2020 päätöksen lopettaa kaikki futsal-kauden 2019-2020 sarjat koronavirusepidemian seurauksena. Siten myös naisten futsal-liiga 2019-2020 jää kesken runkosarjan viimeisen kierroksen osalta. Jo ennen viimeistä kierrosta Ylöjärven Ilves sivusi kaikkien aikojen piste-ennätystään keräämällä runkosarjassa 26 pistettä, jolla joukkue piti hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa tasapisteissä viidentenä olevan FC Sport-j:n kanssa. Lopulliset sarjasijoitukset ja sarjapaikat 2020-2021 ratkaistaan myöhemmin kevään aikana. Ylöjärven Ilves Naiset kiittää kannattajiaan ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta kaudesta, joka oli runkosarjan osalta pelillisesti ehkäpä kaikkien aikojen tasaisin.

Ennakko 14.3.2020:

Runkosarjan viimeiselle kierrokselle tulevana lauantaina lähdetään jännittävissä merkeissä, kun sarjan tämän hetken kärkijoukkueet MuSaFutsal ja ACE kohtaavat toisensa. MuSaFutsal on varmistanut jo paikan kahden parhaan joukossa ja kakkospaikassa on vahvasti kiinni ACE. Ilves FS ja GFT huohottavat tiukasti takana odottaen ACE:n tappiota. GFT matkustaa sarjajumbo KaDyn vieraaksi Jyväskylään ja Ilves FS kohtaa Ylöjärven Ilveksen Kauppi Sports Centerissä. Pudotuspeleihin pääsystä taistelu kuuden parhaan joukkoon on vielä jännittävämpi. FC Sport-j:n ja FTK-Tornion välinen ottelu päättyi FC Sport-j:n 6-5 voittoon pitkän kaavan kautta. FC Sport-j on nyt Ylöjärven Ilveksen kanssa tasapisteissä ja FTK-Tornio pisteen perässä niukasti viivan alapuolella. FTK-Tornio kohtaa kotipelissä FC OPA:n ja FC Sport-j matkaa Vantaalle Team Vanpan vieraaksi. Yhdelle näistä kolmesta jää luu kouraan ja kausi on tylysti paketissa. Hienoa, että otteluissa on viimeiselläkin kierroksella isot panokset.

Ilves FS on Ylöjärven Ilvekselle tuttu vastustaja. Syyskierroksella Ilves FS haki tiukan väännön jälkeen pisteet Ylöjärven liikuntakeskukselta lukemin 0-3. Ilves FS kuuluu sarjan kestomenestyjiin. Joukkue tuleekin maajoukkuevalmentaja Jaakko "Lämmi" Laitisen johdolla taatusti laittamaan rohtoja taikapataansa ja sekoittamaan keitosta huolellisesti. Mv-kaksikko Emiilia Syvänen ja Lilli Sandström pyrkivät pitämään maalinsa ummessa, eivätkä puolustuksen lukot Tiina Pöyry ja Satu Pesonen tule päästämään vastustajia ilmaiseksi maalialueen lähelle. Vastustajia taas rokottavat armottomasti Matilda Herranen ja eniten tehotuhoja vastustajille tekevä Tiia Juntikka. Toki loputkin kokoonpanon nimistä voisi tähän luetella aivan yhtä hyvin. Ilves FS voitti edellisessä ottelussaan FC OPA:n Oulussa jatkoajan jälkeen lukemin 5-6 ja juuri mainittu Tiia Juntikka iski tehot 4+1.

Toinenkaan ottelupallo ei päättynyt eduksi Ylöjärven Ilvekselle, joka hävisi runkosarjan viimeisen kotiottelunsa lukemin 1-5 (0-1) GFT:lle. Ottelussa oli kovassa lennossa kirjaimellisesti paikalle lentokoneella saapunut pistepörssin ykköseksi siirtynyt Daniela Tjeder tehoin 2+0. Tjederiä säesti kevään tulleen vauhtiin päässyt Pirta Hiukka tehoin 1+3. Ylöjärven Ilves paransi peliään Oulun sukelluksen jälkeen otteiden ja tekemisen ollessa jo paljon paremmalla tolalla. Omiin on mennyt kolmessa viimeisimmässä pelissä kuitenkin aivan liikaa palloja ja maalisuhde on kääntynyt negatiiviseksi. Ajoittain hallitsevaa Suomen mestaria pystyttiin haastamaan varsin hyvin ja ottelun kääntyminen espoolaisille perustuikin puhtaasti yksilöiden paremmuuteen. GFT tulee tänäkin keväänä menemään pitkälle.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, kasvot saatiin pestyä Oulu pettymyksen jälkeen. GFT oli silti liian vahva ? "Nimenomaan ja kirjaimellisesti vahva. Hävittiin fysiikassa ja yksilötaidossa. GFT:n pelaajat ovat marinoituneet ja jalostuneet jalkapallon puolella ja tämä näkyy tehokkaassa viimeistelyssä ja kokemus korkeammista sarjatasoista näkyy tekemisessä. Saadut maalipaikat käytetään kovalla prosentilla. Onnistuimme silti nostamaan oman pelin tekemisen tasoa ja yritimme parhaamme. Vielä meidän tekeminen ei riittänyt ja vastustaja oli parempi. Hyvälle ei ole häpeä hävitä." - Lauantaina Kauppi Sports Center ja Ilves FS, millä mietteillä mahdollisuuksien otteluun ? "Periaatteessa ollut koko kausi mahdollista varmistaa paikka kuuden joukossa. Nyt tilanne kulminoituu hienolla tavalla tähän otteluun, jonka vastustaja on melkoinen tulivuori sammutettavaksi. Ilves FS on sarjan eliittiä ja selkeänä altavastaajana lähdemme otteluun. Pelaajilla on nyt erinomainen paikka näyttää lajia seuraavalle yleisölle parasta osaamistaan ja samalla iso tilaisuus nauttia pelaamisesta pitkän kauden päätteeksi."
7.3.2020:

Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotisalissaan GFT:lle lukemin 1-5 (0-1). GFT aloitti ottelun kovalla koko kentän prässillä ja sai heti hyvän otteen pelistä. Ensimmäiset minuutit olivat puolin ja toisin melko rikkonaista pelailua, mutta GFT sai painetta Helena Unkurin vartioimalle YIlves-maalille jo ensimmäisestä vaihdosta alkaen. Ensimmäinen vaarallisempi tilanne avautui kuitenkin YIlvekselle 4. minuutilla, kun hyvän pystyjuoksun tehnyt Emmi Rauhala pääsi jatkamaan Elisa Mattilan seinäsyöttöä kohti takakulmaa. Kotiyleisön harmiksi ohjaus suuntautui kuitenkin hieman ohi takatolpasta. Hetkeä myöhemmin Rauhala pääsi laukomaan kaarelta Sini Sutisen tarjoilusta, mutta jälleen pallo sujahti ohi maalin.

Tulostaululle tuli asiaa ensimmäisen kerran toisessa päässä kenttää, kun Daniela Tjederin matala laukaus rajapotkun jälkeen löysi tiensä sisään Maiju Hirvosen tekemän maskin läpi 0-1 ajassa 4:34. Välittömästi GFT:n avausmaalin jälkeen YIlveksellä oli muutama erinomainen suoraviivainen hyökkäys, jotka Heidi Tahvanainen onnistui kuitenkin selvittämään oikea-aikaisilla vastaantuloillaan. YIlveksen tasoitusmaali oli jo lähellä, kun Mia Pajunen laukoi kulmapotkutilanteessa tolppaan. Jakson puolivälin tienoilla peliote siirtyi hienokseltaan GFT:lle, mutta YIlves puolusti aluettaan tiiviisti ja blokkasi espoolaisten laukauksia. Kertaalleen pallo pomppi yläriman kautta takaisin maalin edustalle mistä Helena Unkuri vangitsi pelivälineen...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 7.3.2020:

Ylöjärven Ilves kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan GFT:n urheilutalolla lauantaina. Runkosarjan sijoitukset kärjen osalta alkavat hahmottumaan ennen kahta viimeistä kierrosta, eikä sarjan mielenkiintoisuus suinkaan ole laskussa. MuSaFutsal tarrasi vahvasti sarjan ykköspaikkaan voittamalla kotiottelussaan GFT:n. Liigan kakkospaikalle sunnuntain jälkeen siirtyi ACE voitollaan FC OPA:sta. Sijoitusta sarjakakkosena ja suoraa välieräpaikkaa hamuavat kovasti vielä myös Ilves FS sekä GFT. Pudotuspelirajan tuntumassa on äärimmäisen tiukkaa kahdesta viimeisestä paikasta. Ylöjärven Ilves säilytti tappiosta huolimatta sarjasijoituksen viidentenä pisteillä 26. Takaa puhkuvat tasapisteissä 24 FTK-Tornio sekä FC Sport-j.

Seuraavalla kierroksella kohtaavat keskinäisessä ottelussa FC Sport-j ja FTK-Tornio. Viimeisessä sarjaottelussaan FTK-Tornio saa vieraakseen FC OPA:n ja FC Sport-j puolestaan matkaa Team Vanpa:n vieraaksi Vantaalle. Ylöjärven Ilves kohtaa kotiluolassaan GFT:n ja Kauppi Sport Centerissä Ilves FS:n. Vuori on korkea kiivettäväksi Ylöjärven Ilvekselle, muttei suinkaan mahdoton. Ylöjärven Ilveksen seuraava vastustaja, hallitseva liigamestari ja tämän vuoden Final4 -voittaja GFT on pullollaan erinomaisia pelaajia. Maajoukkueen vakiokasvot kapteeni Siiri Perälä, Daniela Tjeder ja Maiju Hirvonen johtavat joukkueen peliä. Toki tähän listaan voisi lisätä kaikki muutkin espoolaisten kokoonpanoon kuuluvat. Laadukas joukkue on kyseessä ja YIlvekselle iso haaste. Ennen seuraava ottelukierrosta naisten futsal-maajoukkue leireilee 3.-5.3.2020 Eerikkilän Urheiluopistolla. Ylöjärven Ilveksestä leirille saivat kutsun kapteeni Sini Sutinen sekä maalivahti Saara Viitanen. Varalla leirille on myös Emmi Rauhala.

Ylöjärven Ilves ei tarttunut ensimmäiseen ottelupalloon Oulussa. Kolmen pisteen voitolla Ylöjärven Ilves olisi liki varmistanut paikan jatkopeleihin, mutta tällä kertaa vain olisi, sillä FC OPA ratkaisi ottelun käytännössä jo ensimmäisellä jaksolla johtaen selvin lukemin 4-0. Toisella jaksolla Ylöjärven Ilves paransi peliään ottelun päättyessä kuitenkin FC OPA:n voittoon lukemin 7-3. Numerot eivät jätä selittelyille tilaa, eikä edes ontuvasti tuominnut ja toiminut tuomarikaksikko ole riittävä selitys millään tavoin kehnoon esitykseen. FC OPA käytti maalipaikkansa tehokkaasti ja halusi enemmän voittaa ottelun. Näennäinen Ylöjärven Ilveksen ensimmäisen 5 minuutin hallinta ja useat tarjoutuneet tuhannen taalankin paikat jätettiin tällä kertaa käyttämättä. Loppupelin osalta suorastaan tarjoiltiin tanhutahdit FC OPA:lle. Oululaiset eivät jättäneet tilaisuutta käyttämättä ja nousivat samalla karsintapaikalle ohi KaDy:n.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, Oulussa tuli lunta pahasti tupaan. Todellinen pisteiden karkauspäivä? "Kyllä, vaikka tiesimme ja tiedostimme vastustajan vaarallisuuden. Epäonnistuimme kuitenkin kaikilla osa-alueilla valmennus mukaan lukien. Vaasan pelin jälkeiset hyvät tunnelmat kyllä hävisivät kuin pitkän paluumatkan lumipyry tuuleen. Tällä hetkellä on kieltämättä hieman tyhjä olo. Tämä taistelu hävittiin, mutta katseet ovat eteenpäin. Kerätään pelimerkit lattialta ja keskitytään seuraavaan tapahtumaan."

- Seuraavaksi kotiluolan portteja kolkuttelee kestomenestyjä GFT. Millä keinoin merkit maalaillaan seuraavaan otteluun? "Matka vuorelle on vielä kesken. Nyt palataan perusleirille ja perusasioihin. Teroitetaan hakut ja lähdetään uudestaan yrittämään huipun valloitusta. GFT on yksi korkeimmista vuorista. On helppo todeta, että nyt lähdemme todella parantamaan tekemistämme. Tiedostamme vastustajan vaarallisuuden, mutta pyrimme pelaamaan tämän kauden parhaan pelimme tähän kohtaan."
29.2.2020:

Ylöjärven Ilves kärsi suurinumeroisen 7-3 (4-0) -tappion vieraspelissään FC OPA:lle. YIlves aloitti ottelun terävästi ja Emmi Rauhala pääsi jo runsaan minuutin pelin jälkeen ohjaamaan Ella Lehtosen poikittaissyöttöä aivan maalin edustalta. Anna-Liisa Honkimaa sai kuitenkin pienellä tuurillakin jalkansa vedon tielle sen verran, että pallo ei mennyt maaliin. YIlves rakenteli peliään enimmäkseen alhaalta saakka FC OPA:n pyrkiessä tukkimaan keskialuetta ja iskemään suoraviivaisesti vastaan. Kotijoukkue hyödynsi myös pitkiä heittoavauksia pivotille ja saikin muutamaan kertaan painetta Saara Viitasen maalin edustalle. Pelin hallinta oli hienokseltaan YIlveksellä, mutta FC OPA puolusti aluettaan tiiviisti ja kurinalaisesti pakottaen YIlveksen laukomaan kauempaa. Ella Lehtonen pääsi kuitenkin ennen jakson puoliväliä yrittämään ratkaisua pomppivaan irtopalloon, mutta kaarelta lähtenyt laukaus suuntautui karkeasti maalin yli.

FC OPA nosti prässiään ja pakotti YIlves-puolustuksen ensin suoran vapaapotkun arvoiseen rikkeeseen ja heti perään palautukseen omalle maalivahdille, josta tuomittiin epäsuora vapaapotku 6 metristä. Kumpikaan erikoistilanteista ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Hetkeä myöhemmin YIlves-puolustus joutui rikkomaan pitkän heittoavauksen osittain vapauttamaa Iida Raninia ja FC OPA hyödynsi vapaapotkun täydellisesti, kun Hanna Putaala laukoi Niina-Kaisa Sarjosalon syötöstä pallon ohi Saara Viitasen 1-0 ajassa 9:12. YIlveksen kuittaus oli lähellä heti aloituksen jälkeen, kun Elina Korsumäki pääsi ohjaamaan oikealta tullutta poikittaissyöttöä sisään. FC OPA:n puolustus onnistui kuitenkin häiritsemään sen verran, että pallo suuntautui tolpan väärälle puolelle...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 29.2.2020:

Ylöjärven Ilves matkaa lauantaina kohti pohjoista FC OPA:n vieraaksi Oulun urheilutalolle. Runkosarjaa on jäljellä tärkeät 3 ottelua ja jaossa olevat 9 pistettä. MuSaFutsal pysyi sarjakärjessä voitollaan Team Vanpasta ja sarjakakkosena on 3 pisteen päässä GFT, jonka takana hönkii ACE pisteen perässä pelin vähemmän pelanneena. Pudotuspeliviivan tienoilla on tiukkaa Ylöjärven Ilveksen, FC Sport-j:n sekä FTK-Tornion välillä. Tasaisia pelejä onkin jälleen luvassa ensi viikonloppuna.

Seuraava FC OPA -ottelu on molemmille joukkueille näytön paikka. Sarjataulukon ei saa antaa missään nimessä hämätä, sillä FC OPA on osannut kaataa muun muassa suuren GFT:n näiden kotipyhätössä. GFT kävi tosin ottamassa revanssin Oulusta ja kuittaamassa viime viikonloppuna voiton lukemin 1-9. FC OPA:n maalista vastasi joukkueen maalitykki Hanna Putaala. Joukkueesta löytyy myös muita ratkaisijoita, esim. Mia Laakson ja Iida Raninin toimesta. Nuoriso-osaston parhaimmistoa taas edustaa Lotta Iivonen. Kotisalissaan FC OPA on paha vastustaja.

Ylöjärven Ilves puolestaan otti FC Sport-j:sta tärkeän ja arvokkaan 4-5 (0-2) -vierasvoiton nousten samalla sarjataulukossa sijalle viisi. FC Sport-j on yksi liigan tehokkaimmista joukkueista ja näin kevään korvalla vahvassa iskussa. Ylöjärven Ilves johti peliä kolmella maalilla pariinkin otteeseen, mutta siitä huolimatta ottelusta muodostui lopussa thrilleri, joka kulminoitui Helena Unkurin kiinni ottamaan 10 metrin rangaistuspotkuun. Joukkueen tehokkain oli Elisa Ilottu 2+1 ja Ella Lehtonen säesti hienosti tehoin 1+1.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, Suomen aurinkoisin kaupunki ja FC Sport-j. Täysi pistepotti tuliaisina, mitkä tunnelmat? "Hienot tunnelmat, pumppu oli kovilla. Melkoinen nitro-ottelu; Sport on kova porukka. Ei ollut ihan kauneinta Ylöjärven Ilveksen peliä, mutta pysyttiin käsikirjoituksessa ja niissä niin sanotuissa omissa jutuissa loppuun asti. Itseluottamus ja asenne oli hienosti kohdallaan. Nyt saa tuulettaa hieman ja alkaa keskittyä seuraavaan vieraspeliin." - Seuraavaksi kauniiseen Ouluun FC OPA:n vieraaksi. Millaista matkaevästä on tarkoitus ottaa mukaan? "Pestään FC Sport-j -pelin tomut ensin pois ja siirretään katseet kohti Oulua. Ei tiedä vielä löytyykö eväsrasiasta kylmäsavuvoileipää. Iso haaste edessä, sillä FC OPA ei tule antamaan meille mitään helppoa iltapuhdetta. Vastaan tulee joukkue. joka taistelee liigapaikastaan ja hyvässä muistissa on oma tilanteemme vuosi sitten. Minkäänlaiseen löysäilyyn ei ole varaa. Edelleen parannetaan pienissä asioissa ja nostetaan tekemisen tasoa. Edellisen pelin asenteen otamme evääksi ja lähdemme pistejahtiin."
22.2.2020:

Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan kaatamalla vieraskentällä FC Sport-j:n lukemin 4-5 (0-2). Ottelu käynnistyi kovalla sykkeellä kummankin joukkueen prässätessä vahvasti koko kentän alueella. Ensimmäisten minuuttien aikana kenttäpeli muuttuikin prässin johdosta melko rikkonaiseksi, eikä kumpikaan maalivahti joutunut torjuntatöihin. Ensimmäinen maalintekopaikka avautui FC Sport-j:lle noin 5 minuutin kohdalla, kun Vilma Rosenström pelattiin vapaaksi YIlves-maalin edustalle. Syötön vastaanotto epäonnistui kuitenkin sen verran, että Helena Unkuri ehti peittämään.

YIlveksen ensimmäinen tilanne syntyi hetkeä myöhemmin, kun Sini Sutinen pääsi vapaasti tykittämään kaarelta. Karoliina Muurimäki luki kuitenkin tilanteen erinomaisesti ja ehti liukua peittämään vedon. Peliote siirtyi vähitellen kotijoukkueelle, joka pyöritti peliä enimmäkseen YIlveksen kenttäpuoliskolla. Vaasalaisten pallonhallintajaksot jäivät kuitenkin lyhyiksi YIlveksen tiivistä puolustusmuotoa vastaan. Avausjakson puoliväliin mennessä YIlveskin sai oman pallollisen pelinsä kulkemaan ja pelin painopiste siirtyi keskialueelle. Esra Erden pääsi yrittämään ratkaisua Ella Lehtosen diagonaalisyöttöön, mutta Karoliina Muurimäki liukui oikea-aikaisesti takatolpalle ja onnistui peittämään maalintekoyrityksen...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 22.2.2020:

Lauantaina 22.2.2020 Ylöjärven Ilves matkaa Vaasaan FC Sport-j:n vieraaksi, kun runkosarjaa on pelaamatta 4 ottelua. MuSaFutsal pysyi sarjakärjessä vierasvoitolla FTK:sta ja Ilves FS sarjakakkosena kotivoitolla KaDysta. Sarjaa johtavan ja kuudentena olevan eroa on nyt 7 pistettä. ACE ja FC OPA ovat pelanneet sarjassa yhden pelin muita vähemmän. Ylöjärven Ilves on sarjassa kuudentena 4 pistettä FTK:ta edellä. Naisten futsal-liigajoukkueista GFT, ACE, Ilves FS ja MuSa pelaavat FLS Ry:n Final Four -turnauksessa Espoossa 15.-16.2.2020 maineesta, kunniasta ja rahapalkinnosta.

Seuraava ottelu vieraissa FC Sport-j:tä vastaan tulee olemaan totista taistelua playoff -paikoista. FC Sport-j:llä on tällä hetkellä piste Ylöjärven Ilvestä enemmän. Edellisessä pelissään valmentaja Tomislav Krstevskin suojatit ottivat vierasvoiton FC OPA:sta lukemin 1-3 maalareina tutut nimet Tiialeena Hakala, Maarit Vitikka ja Pipsa Lahtinen. Tehopelaaja Pipsa Lahtinen löytyy pistepörssin sijalta kolme. Syyskierroksella Ylöjärven Ilves kukisti FC Sport-j:n lukemin 6-3. YIlves puolestaan kärsi 2-0 -tappion ACE:lle Tamppi-areenalla. ACE käytti maalipaikkansa paremmin ansaiten niukasti voiton. Vastustajien päävalmentaja loisti poissaolollaan, eivätkä ACE:n isoimmat tähdet päässeet tuikkimaan liiaksi asti. Maalipaikkoja pystyttiin luomaan useita ja kliinisemmallä viimeistelyllä ei Ylöjärven Ilves olisikaan jäänyt nollille. Pelillisesti ottelu oli vauhdikasta ja hyvää mainosta naisfutsalille.

Vamian Hansakampuksella Vaasassa tullaan näkemään armoton kamppailu sarjapisteistä. FC Sport on tottunut pelaamaan ajoittain varsin kesäpallomaisen kovaa. Ylöjärven Ilves on näyttänyt olevansa valmiina vastaamaan haasteeseen. Vauhtia ja vaarallisia maalitilanteita tullaan näkemään molemmissa päädyissä, joten hieno ja jännittävä tapahtuma on luvassa.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, ACE:n Tamppi-areena jäi tällä erää tyhjentämättä. Miellyttikö joukkueen esitys ? "ACE:n tiivis ja kurinalainen puolustaminen ei tullut yllätyksenä. Pystyimme kuitenkin luomaan useita hyviä maalipaikkoja hyvälle sektorille, viimeistely vain ontui tällä kertaa. Oma puolustus toimi myös. Ero häviön ja voiton välillä on vaan niin pieni: jollet itse tee maalia, kaveri kyllä tekee. Tekemisestä tai asenteesta ei jäänyt kyllä mitään puuttumaan. Hyvä esitys kaiken kaikkiaan joukkueelta. Nyt mennään taas kesken kauden 2 viikon peli- ja treenitauolle Final Four -turnauksen johdosta ihan mukavissa tunnelmissa." -Seuraavaksi maantiejuna vie Vaasaan FC Sport-j:n vieraaksi. Tullaanko Suomen aurinkoisimmasta kaupungista pistesäkki täynnä ? "Vaasa on kaunis kaupunki, jossa on aina osattu pelata pallopelejä. FC Sport-j on yksi sarjan kovista, eikä näin ollen tee poikkeusta. FC Sport-j:lta löytyy taitoa, kovuutta ja tehokkuutta, joten tarkkana saadaan olla heidän kanssaan. Me lähdemme nauttimaan näistä peleistä ja haemme kauden parasta peliä tällä kertaa Vaasasta. Ylöjärven Ilves on valmis haastamaan FC Sport-j:n isoista pisteistä."
9.2.2020:

Ylöjärven Ilves joutui taipumaan AC Estudiantesille vieraspelissään maalein 2-0 (0-0). Ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle molempien joukkueiden aktiivisella prässillä. YIlves sai pelin hallintaansa ensimmäisten minuuttien ajaksi ja peli pyöri suurelta osin ACÈ:n kenttäpuoliskolla. Ensimmäinen hyvä maalitilanne avautuikin vieraille Sini Sutisen suoran vapaapotkun pysähtyessä viime hetkellä harmillisesti YIlveksen omaan maskipelaajaan. Vastaavasti toisessa kenttäpäädyssä ACE:n oma maskipelaaja pysäytti hetkeä myöhemmin Minna Kivelän kovan kaukolaukausen aivan Saara Viitasen edestä.

Jakson puoliväliin mennessä ACE:kin sai pelinsä kulkemaan ja pyrki muutamaan otteeseen hyödyntämään nopeita laitanousuja ja pitkiä pystysyöttöjä YIlveksen selustaan. YIlveksen puolustus Saara Viitasen johdolla onnistui kuitenkin selvittämään tilanteet. YIlves sai muutaman peräkkäisen kulmapotkun ja Heidi Linjamaa pääsi kertaalleen laukomaan kaarelta, mutta Heini Lehtipuu venytti tärkeän jalkatorjunnan ja lukemat pysyivät ennallaan. Hetken kuluttua Elisa Ilottu pääsi irtopalloon kaaren sisällä, mutta Heini Lehtipuu veti jälleen pitemmän korren. Lähes välittömästi Ilottu sai kulmapotkutilanteessa jalkansa vapaaksi kaaren sisällä ja laukoi läheltä, mutta laukaus suuntatui suoraan päin Heini Lehtipuuta, eikä tulostaululle tullut vieläkään asiaa...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 9.2.2020:

Sunnuntaina Ylöjärven Ilves matkustaa Hervantaan ACE:n vieraaksi Tamppiareenalle, kun runkosarjaa on jäljellä vaivaiset 5 ottelua. Viikonlopun mielenkiintoisten pelien seurauksena MuSaFutsal siirtyi takaisin sarjakärkeen voitolla Ilveksestä lukemin 3-1. FC Sport hävisi kotonaan GFT:lle 5-6 ja VanPa otti kotivoiton FTK:sta lukemin 3-0. Sarjaa johtavan ja kuudentena olevan eroa on 6 pistettä ja mielenkiinto tulevia pelejä kohtaan vain kasvaa.

ACE:lla on alla edellinen peli 26.1 Vaasassa FC Sportin vieraana tuloksena vierasvoitto 4-5 jatkoajalla ajassa 44:59. Valtaisissa liekeissä hehkuva kuningatar Sini Lauermaa iski ottelussa hurjat tehot 3+1. Joukkue on muutenkin täynnä tähtinä tuikkivia pelinaisia. Kokeneet valmentajakonnat Jussi-Pekka Penttinen ja Jani Timmerheid osaavat suunnitella loistavasti pisteiden ryöstökuvioita varomattomilta vastustajilta ja joukkueen ainoa tavoite tällä kaudella on mestaruus. Tälläkin kaudella ACE on päästänyt vähiten maaleja omaan verkkoon, joten se on kova ja vaikea vastustaja kammettavaksi nurin kaikille joukkueille. YIlves hävisi harmittavasti kotipelin ACE:lle syyskierroksella jatkoajalla lukemin 2-4. Kaudella 2018-19 YIlves hävisi kotipelinsä 1-2 jatkoajalla ja hävisi vieraissa 4-1.

YIlves lähteekin selkeänä altavastaajana ACE-peliin huolimatta alla olevista kolmesta voittopelistä. Viimeisin voitto tuli lauantaina lukemin 2-1 KaDy:sta. KaDyn sijoitus ei välttämättä kerro kaikkea joukkueesta. KaDy osaa pelata futsalia ja tehdä vastustajien pelaamisesta tuskallisen hankalaa. Tärkeintä oli kuitenkin ottelusta irronneet 3 pistettä, jotka nostivat Ylöjärven Ilveksen sarjassa sijalle 5.

-- Päävalmentaja Vesa Parviainen, KaDy-pelistä tuli juuri niin vaikea kuin ounastelit. Pysyikö syke vaihtopenkillä matalalla? "Joukkueen tiedossa oli kaikki mahdolliset sudenkuopat. Ei ollut helppoa. KaDy puolusti joukkueena hyvin ja loput hoiteli Martta Perälä. Pumppu oli kieltämättä välillä kovilla. Rentoa fiilistä ei meinannut löytyä ja tekeminen oli ajoittain sitkeätä kuin tilliliha. Harvoin pelaajien ilmeet voittopelin jälkeen ovat kuin olisi kärsitty isompikin tappio. Kukaan ei kuitenkaan muutaman viikon päästä enää muista millä tavoin pisteet tulivat. Voitto ainoastaan merkitsee jotain näissä tanhuissa." -Seuraavaksi matkataan Tamppiareenalle Hervantaan ACE:n vieraaksi. Löytyykö kalapakista vippaskonsteja vastustajan haaviin saamiseksi? "Joukkueesta kalahenkilöitä kyllä löytyy ja varmasti monenlaisia vieheitäkin. ACE ansaitsee kunnioituksen jo pelkästään aiempien meriittiensä johdosta. Vastustaja on äärimmäisen painava nostettavaksi vaakaan punnittavaksi. Isoa kalaa lähdetään silti ehdottomasti hakemaan. Jollei uistelemalla onnistu, siirrytään verkkoihin. Parannetaan ja nostetaan tekemisen tasoa edellisestä pelistä sekä lähdetään sotkemaan ACE:n siimoja. Helppoa sunnuntaipuhdetta ei ACE tule saamaan."
1.2.2020:

Ylöjärven Ilves jatkoi voittoputkeaan kukistamalla kotikentällään Kampuksen Dynamon niukoin lukemin 2-1 (1-0). Molemmat joukkueet aloittivat korkealla prässillä pyrkien hyökkäysalueen riistoihin. Ensimmäisten minuuttien aikana peli oli prässistä huolimatta jokseenkin tunnustelevaa keskialueen vääntöä. Ottelun ensimmäinen maalintekotilanne aukesi 4. minuutilla KaDylle, kun YIlves-maalin edustalle vapaaksi unohtunut Alina Nieminen oli päästä ohjaamaan Kirsi Airikaisen kovaa ja matalaa keskialueelta lähtenyttä laukausta sisään. YIlveksen onneksi Nieminen luuti kuitenkin niukasti ohi pallosta.

Vastaava tilanne nähtiin lähes välittömästi toisessa päässä kenttää, kun Elisa Ilottu oli vähällä ohjata Emmi Rauhalan kovan maannuoliaisen takatolpalta sisään. Lukemat pysyivät kuitenkin ennallaan. Kuin jatkona edelliselle pääsi takatolpalle täysin vapaaksi unohtunut Maiju Horkka ohjaamaan Henni Parkkisen poikittaissyöttöä, mutta YIlves-maali varjeltui toistamiseen, kun ohjaus suuntautui hienoisesti ohi. Vähitellen peliote siirtyi YIlvekselle KaDyn vetäytyessä puolustusmuotoon omalle alueelleen. YIlves sai useita peräkkäisiä hyökkäyspään erikoistilanteita, mutta ei onnistunut yllättämään jyväskyläläisten maalia vartoinutta Martta Perälää. Heidi Linjamaa pääsi yrittämään kuparisen rikkomista aivan lähietäisyydeltä kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta jälleen Martta Perälä onnistui peittämään yrityksen...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 1.2.2020:

Lauantaina Ylöjärven Ilveksen vieraaksi urheilutalolle saapuu KaDy Jyväskylästä. Viime viikonlopun otteluiden seurauksena tilanne tiivistyi entisestään, kun runkosarjaa on jäljellä 6 ottelua. Sarjaa johtavan ja seitsemäntenä olevan ero on ainoastaan 6 pistettä. Sarjakärkeen siirtyi Ilves FS nihkeällä voitolla Team Vanpasta. Jokaisella kalastettavalla lisäpisteellä on sarjasijoituksen suhteen iso merkitys kaikille joukkueille, joten mielenkiinto naisten futsal-liigaa kohtaan kasvaa entisestään.

KaDy saapuu hienossa iskussa Ylöjärvelle, kun alla on tuore voitto vieraskentällä FC OPA:sta lukemin 2-5. Henni Parkkinen tehoin 2+0 oli kyseisen ottelun ykköstykki. Iita Pienimäki on aina vaarallinen painavine laukauksineen ja joukkueesta löytyy muutenkin taitoa. KaDy pelaa hienoa futsalia taitaen taktiset kuviot ja hienoudet. Joukkueen valmentaja Juho "Soturi" Väinälä tuokin joukkueensa taatusti pistenälkäisenä Ylöjärvelle. Keskinäiset ottelut ovat olleet aina äärimmäisen tasaisia. Syyskierroksella YIlves haki vasta rankkarikisan päätteeksi 2 pisteen voiton Jyväskylästä. Kaudella 2018-19 YIlves hävisi vieraissa 1-0 ja voitti kotipelinsä rankkarikisan jälkeen lukemin 5-4. Ylöjärven Ilveksen kotiluolassa taas nähtiin viime lauantaina melkoinen Saturday Night Fever -show. Nousu puoliajan 1-2 -tappioasemasta 7-4 -voittoon sarjajohtajasta oli komea näytös, eikä jättänyt yleisöä kylmäksi. Pelaajat näyttivät parasta osaamistaan saaden MuSa-tähdet näyttämään lähinnä taustatanssijoilta.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, mitä ihmettä tapahtui optimistijollalle MuSa-pelissä? Eikö sen pitänyt jäädä aaltojen vietäväksi? "Optimistijolla on ollut monissa karikoissa ja selvinnyt niistä. Hurja muodonmuutos kieltämättä. Jolla muuttui lentotukialukseksi upottaen Porin lippulaivan. Lähdimme edellisen ennakon mukaisesti nauttimaan pelaamisesta ja rentous näkyi kaikessa tekemisessä. Ylpeä olen joukkueen taisteluasenteesta ja pelirohkeudesta. Toki aina kun pelataan tulee tietty kaikenlaisia kauneusvirheitä. Niiistä otetaan opiksi ja lähdetään seuraavaan peliin parantamaan." - Seuraavaksi vastaan marssii KaDy-armeija Jyväskylästä. Millä tavoin omaa tykistöä lähdetään asettelemaan Urheilutalon luolan suulle? "Tunnistetaan tosiseikka, että KaDy on ollut meille hankala vastustaja, joten ottelusta tuskin tulee kovin avointa miekkailua. Vedonlyöntikohteena tämä olisi erittäin hankala veikattava koville asiantuntijoillekin. Viikko tässä treenataan ja rasvaillaan kalustoa. Edellisen pelin hyvät asiat ja tuntemukset otetaan reppuun mukaan evääksi ja nöyränä saavutaan pelipaikalle. Kotiluolasta meiltä ei pisteitä tulla helpolla ottamaan, taistelemaan lähdetään."

Otteluisäntänä lauantain pelissä toimii paikallislehti Ylöjärven Uutiset. Lisäksi kausikorttilaiset saavat tuoda kaverinsa veloituksetta mukaan peliin.
25.1.2020:

Ylöjärven Ilves otti kevätkierroksen toisen voittonsa kaatamalla kotisalissaan sarjakärki MuSaFutsalin lukemin 7-4 (1-2). Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti ja kovalla tempolla molempien joukkueiden prässätessä koko kentän alueella. Aluksi ote oli hienokseltaan vierailla, mutta YIlveskin sai hyökkäyspelinsä pian kulkemaan. Emmi Rauhala pääsi laukomaan kaarelta, mutta Siiri Lilja onnistui torjunnassaan. MuSa avasi maalitilinsä ajassa 4:21, kun Jenna Oksanen pääsi ohjaamaan Anni-Elina Luotosen kovan ja matalan kulmapotkun sisään YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta.

YIlves ei häkeltynyt vieraiden aikaisesta maalista, vaan jatkoi rohkeaa ja suoraviivaista hyökkäyspelaamistaan. Yritys tuottikin tulosta pari minuuttia myöhemmin, kun Elina Korsumäki laukoi Esra Erdenin rajapotkusta oikeaan alanurkkaan 1-1 ajassa 6:23. Tasoitusmaalin jälkeen peliote siirtyi vähitellen YIlvekselle, joka pysäytti MuSaFutsalin hyökkäykset tehokkaasti viimeistään puolen kentän jälkeen ja kontrasi terävästi vastaan. Kumpikin joukkue blokkasi laukauksia uhrautuvasti, joten maalivahdit eivät joutuneet mainittavasti töihin. 14. minuutilla Siiri Liljan pitkä avauspotku tavoitti kuitenkin YIlveksen selustaan pystyjuoksun tehneen Elina Setälän, jonka jatkon Saara Viitanen onnistui torjumaan.Peli muuttui vähitellen yhä fyysisemmäksi ja molempien joukkueiden virhetilit täyttyivät nopeasti...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 25.1.2020:

Lauantaina 25.1.2020 Ylöjärven Ilveksen vieraaksi urheilutalolle saapuu MuSaFutsal Porista. Tasaista runkosarjaa on jäljellä 7 ottelua, joten pelkästään tärkeitä ja merkityksellisiä lisäpisteitä on jaossa. Kolmossijan ja pudotuspelirajan alla olevan ero on ainoastaan 4 pistettä ja ero sarjakärkeen on Ylöjärven Ilveksellä 7 pistettä. Team Vanpaan saatiin ns. "kuuden pisteen pelistä" tärkeä neljän pisteen kaula sarjataulukossa. Team Vanpa on hyvä joukkue ja jatkaa edelleen vilkku päällä, mutta edessäkin juostaan kovaa karkuun. Seuraavassa pelissä saakin Ilves FS olla varuillaan vantaalaisten kanssa.

MuSaFutsal saapuu Ylöjärvelle sarjan piikkipaikalla. Joukkueen päävalmentaja, myös naisten maajoukkueen valmennuksessa mukana oleva Juha Helander on saanut valmennettavansa hurjaan nousukiitoon menestyksen aallonharjalle. Kentällä tähtipelaajat Elina Setälä ja Netta Hannula urakoivat hurjia minuutteja niin maajoukkueen Ukrainan-turnauksessa kuin viimeisimmässä FC OPA -voitossakin. Tehokaksikkoa säestävät ansiokkaasti pelistä toiseen adjutantit Mira Laurila ja Alina Virtala. Tänä vuonna joukkue tulee menemään varmuudella jatkopeleihin.

Syyskierroksella MusaFutsal voitti kotonaan Ylöjärven Ilveksen niukin lukemin 4-3. Viime kaudella porilaiset veivät keskinäisen pelin Ylöjärvellä 0-3. MuSaFutsal tuleekin nostamaan riman ennätyskorkeuteen urheilutalolla, joten Ylöjärven Ilves lähtee otteluun selvänä haastajana. Joukkueella onkin tulevassa ottelussa vain voitettavaa ja pelaajilla hyvä mahdollisuus näyttää osaamistaan kotiyleisön edessä ja nauttia rennosti pelaamisesta.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, etelästä tuliaisina täysi pistepotti, vaikka peli ei ollut suoraan sanottuna todellakaan kaunista katsottavaa ? "Aiemmin ei tosiaan olla etelän matkoilta saatu mukaan paljoakaan. Molempien joukkueiden tekemisessä näkyi ottelun merkitys jatkon suhteen. Ei ollut tippaakaan kaunista, saati lajin parasta markkinointia ja yhtä hyvin Team Vanpa olisi voinut voittaa ottelun. Juoksukisaan lähtemällä olisimme hävinneet pelin. Vaikka joukkuepeli on kyseessä, yksilöt kuitenkin ratkaisevat näitä otteluita suuntaan jos toiseen. Sinänsä loppujen lopuksi tyylillä ei ole väliä, pisteet ainostaan merkitsevät". - Seuraavaksi vastassa länsirannikon ylpeys MuSaFutsal, onko luvassa lisää ei-niin-kaunista futsalia vai lähdetäänkö avoimeen miekkailuun? "Porin armadan lippulaiva MuSaFutsal saapuu urheilutalon satamaan sellaisella vauhdilla, että meidän optimistijollan ainoa tehtävä on pysyä pinnalla. Haaste tulee olemaan joukkueelle äärimmäisen kova. Tuskin kuitenkaan alamme mitään aallonmurtajaa rakentamaan suojaksi, vaan lähdemme taistelemaan tosissaan pisteistä. Ilmaiseksi MuSakaan ei niitä saa."
19.1.2020:

Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan kaatamalla vieraskentällä Team Vanpan lukemin 1-2 (1-1). Ottelu sai YIlveksen kannalta katastrofaalisen alun, kun oman alueen rajapotku syötettiin huolimattomasti aivan suoraan Team Vanpan kärkiprässääjä Anette Stubbelle, jolla oli helppo työ sijoittaa pallon tyhjään YIlves-maaliin 1-0, kun peliä oli käyty 2:16. YIlveksen kuittaus tuli onneksi nopeasti, kun Sini Sutinen pääsi keskikentällä riistoon ja laukoi 10 metristä tarkasti alakulmaan 1-1 ajassa 3:12. Molemmat joukkueet prässäsivät ylhäältä ja käyttivät maalivahtejaan aktiivisesti pelin rakentelun apuna. Vantaalaiset pyörittivät hetken jopa ylivoimaa, jonka päätteeksi pallo kimmahti jo YIlves-maalin tolppaankin.

Jakson puolivälin tienoilla peli aaltoili vielä päädystä toiseen, mutta kumpikin joukkue joutui laukomaan malko kaukaa. 12. minuutilla Team Vanpan kaukolaukaus osui jälleen YIlves-maalin tolppaan. Peliote siirtyi hienokseltaan Team Vanpalle, joka terävämmän prässipelaamisensa ansiosta pystyi rikkomaan YIlveksen pelinrakentelua. YIlveksen pallollista pelaamista leimasi pelirohkeuden puute minkä johdosta hyökkäykset jäivät varsin vaisuiksi. Jakson loppupuolella peli oli lisäksi ajoittain melko rikkonaista, kun molempien joukkueiden pitkät heittoavaukset karkasivat yli rajoista. Lisämaaleja ei nähty, joten 1-1 jäi myös taukotilanteeksi...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 19.1.2020:

Ylöjärven Ilves matkustaa tulevana sunnuntaina Team Vanpan vieraaksi Tikkurilan urheilutalolle. Runkosarjaa on jäljellä enää 8 ottelua ja jokaisella pelillä tulee olemaan entistä suurempi merkitys sarjataulukon sijoituksen suhteen. Takaa tullaan vilkku päällä etupäässä Team Vanpan toimesta ja edellä mennään kovaa kyytiä karkuun. Molemmat joukkueet hamuavat vähintään suoraa sarjapaikkaa. Pahaksi ei laiteta myöskään jatkopelejä kummassakaan leirissä. Ottelu tulee siksi olemaan molemmille joukkueille enemmän kuin kuuden pisteen arvoinen.

Team Vanpa kylvetti Ylöjärven Ilveksen viime keväänä Tikkurilassa karuin luvuin 7-3. Ylöjärven Ilves onnistui puolestaan voittamaan syyskierroksen avauksessa vantaalaiset numeroin 6-3. Team Vanpalta oli edellisessä FC OPA-vieraspelissä liekeissä Jenna Front tehoin 2+1. Joukkueesta löytyy muutoinkin tasoa ja tehoja laajalla rintamalla kapteeni Jasmin Stubben johdolla. Ylöjärven Ilveksen edellisestä kotipelistä ryösti FTK pisteet pohjoiseen Anna Keräsen johdolla. Hyvä ensimmäinen jakso ei vaan yksinkertaisesti tule riittämään näissä karkeloissa. Joukkueella on nyt ollut aikaa kasvojen pesuun ja pelisukkien kasaan parsimiseen. Kaikki ennusmerkit osoittavat mielenkiintoisen ja merkityksellisen pelin olevan luvassa. Näistä peleistä pitää oppia nauttimaan.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, pyhänä paikkana pidetystä kotisalista ryövättiin kaikki pisteet pohjoiseen ? "Näin kävi. Hyvä ensimmäinen jakso ei antanut sellaista kuvaa. Sitten saatiin kaikki se mitä ansaittiin toisella jaksolla. Ei peli saa seota ja lopahtaa tuolla tavoin. Jäätiin telineisiin ja turistiksi. Pitää nyt vielä katsoa peli uudestaan ennen lisäkommentteja. Tietty tappio harmittaa, muttei sitä parane päästää liikaa tunteisiin. Keskitytään nyt vain ja ainoastaan seuraavaan tapahtumaan." - Tällä kertaa matka etelään Team Vanpan vieraaksi. Mitä kikkoja löytyy pistesalkun täydennykseen Tikkurilaan? "Ihan ensiksi pitää tiedostaa vastaan asettuvan joukkueen olevan hienossa iskussa. Emme voi emmekä saa sortua mihinkään kikkailuun. Tasainen ottelu tulee olemaan luvassa ja ratkeaa todennäköisesti kuuluisiin pieniin asioihin. Asennetta pitää löytyä. Kaikki on jälleen kerran meillä omissa jaloissa ja käsissä."
6.1.2020:

Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kevätkierroksen kotiavauksessaan FTK:lle lukemin 3-4 (1-0). YIlves aloitti ottelun terävästi ja Emmi Rauhala pelattiin avopaikkaan heti alkupotkun jälkeen, mutta Senja Keisu venytti tärkeän jalkatorjunnan. FTK vetäytyi alueelleen YIlveksen pyrkiessä pelaamaan palloa muodon sisään. Emmi Rauhala pääsi laukomaan kaarelta noin 5 minuutin kohdalla, mutta ohjaus livahti hieman ohi takatolpasta. Tämän jälkeen FTK nosti prässiään, eikä YIlves enää päässyt kontrolloidusti puolen kentän yli ja pelin painopiste siirtyi vähitellen YIlveksen päätyyn.

Avausjakson puolivälin jälkeen YIlves pääsi uudelleen peliin mukaan ja onnistui muutamaan otteeseen laukomaan kaukaa. Vedot olivat kuitenkin sen verran epätarkkoja, että Senja Keisu ei joutunut torjuntatöihin. Paras tilanne avautui jälleen Emmi Rauhalalle, joka pääsi ohjaamaan Ella Lehtosen poikittaissyöttöä kaarelta, mutta osuma oli heikko ja pallo suuntautui suoraan päin Senja Keisua. FTK kontrasi nopeasti ja suoraviivaisesti vastaan aina tilaisuuden saatuaan, mutta ei onnistunut yllättämään Helena Unkuria...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 6.1.2020:

Naisten futsal-liigan 2019-20 runkosarja on puolivälissä ja matka kohti kevättä on valmis alkamaan. Loppiaismaanantaina 6.1. urheilutalolle vastustajaksi saapuva FTK on syyskierroksen jälkeen pisteen Ylöjärven Ilveksen perässä. Molemmat joukkueet tavoittelevat tiukasti paikkaa kuuden parhaan joukkoon tarviten yhtä lailla lisäpisteitä. Tämä tuo sopivasti lisämaustetta otteluun ja pudotuspelimäistä taisteluasennetta. FTK tuleekin Ylöjärvelle taatusti pisteiden ryöstö ja revanssi mielessään. Ylöjärven Ilveksen pitää olla hereillä FTK-kapteeni Anna Keräsen ja Sanna Raution piiskatessa joukkojaan urheilutalolla.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, pitkältä pohjoisen reissulta paluumatkalle 2 pistettä bussin mukana lämmittää? "Kyllä lämmittää ja ei lämmitä. 3-0 -johtoaseman sulaminen ei tietty ole koskaan hyvä juttu. Toisaalta ensimmäistä kertaa voitto Torniosta ja vihdoinkin 2 pistettä tuliaisina Putaan hallista. Joukkueelta kokonaisuutena hienoa tekemistä ja hyvät fiilikset tuosta reissusta. Ja hei, tehtiin taas maaleja." - Edellisen kohtaamisen kotijoukkue FTK saapuu nyt vuorostaan vieraaksi. Millä pisteet pidetään kotiluolassa? "Tietty tekemällä maali enemmän kuin vastustaja. Vakavammin puhuen, asenne tekemisen suhteen pitää olla kunnossa. Kuten Torniossakin nähtiin, FTK rankaisee armotta mikäli keskittyminen omaan tekemiseen pääsee herpaantumaan. Lisäksi meiltä pitää löytyä vastustajaa enemmän voitontahtoa, kun pääsemme takaisin kotiluolaan ja Hienot Haasteet-sarja jatkuu".


<< Edellinen

YIlveksen naisten vauhdissa mukana: