14.12.2019:

Ylöjärven Ilves haki liigahistoriansa ensimmäisen voiton Torniosta kaatamalla FTK:n jatkoajan ja voittomaalikilpailun jälkeen tuloksella 3-4 (vm. 1-2) ja. 3-3, 3-3 (1-3). Ottelu alkoi YIlveksen kannalta ikävissä merkeissä, kun Sini Sutinen telottiin holtittomalla ja epäpuhtaalla taklauksella pitkäksi aikaa vaihtopenkille heti alkuvihellyksen jälkeen ilman että tilanteesta annettiin edes kumulatiivista virhettä. FTK vetäytyi pian omalle alueelleen ja luovutti aluksi pallon hallinnan YIlvekselle. Molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti prässäämään toisiltaan tilaa ja aikaa pois.

Ensimmäinen potentiaalinen maalintekotilanne avautui FTK:n Anna Keräselle, joka pääsi laukomaan vasemmalta. Veto suuntautui kuitenkin takatolpan ohi. Tulostaululle tuli asiaa hetkeä myöhemmin, kun Riia Seppälän pitkä luuppi omalta alueeltaan tavoitti FTK-maalin eteen liikkuneen Esra Erdenin, joka jatkoi noston päällään ohi Senja Keisun 0-1 ajassa 2:35. Pelin kuva pysyi ennallaan YIlveksen hallitessa kenttätapahtumia hienokseltaan ja FTK:n hakiessa pääasiassa nopeita ja teräviä vastahyökkäyksiä. Peliä käytiin suurelta osin tiukkana keskialueen vääntönä, ja laukauksia kohti maalia avautui kummallekin vain harvakseltaan...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 14.12.2019:

Ylöjärven Ilves kohtaa seuraavaksi FTK:n ensin vieraskentällä Torniossa lauantaina 14.12 ja heti perään uudestaan maanantaina 6.1.2020 Ylöjärvellä. Football Team Kemi-Tornio (FTK) oli kaudella 2018-19 runkosarjan kuudes ja lasketaan liigan kestomenestyjiin. Viime kauden ykköstykin Tiia Juntikan siirryttyä lainasopimuksella Ilves FS:n riveihin on uusi kapteeni Anna Keränen ottanut ansiokkaasti isoa roolia Sanna Raution, Tuuli Alamikkotervon, Iida Mäki-Ison sekä Maria Ollilan säestäessä. Joukkueen vankat taustat vahvistuivat kesän mittaan entisestään fysiikkavelho Heikki Alasaukko-Ojan liityttyä joukkueen toimintaan mukaan. Tasaisuudellaan on FTK tälläkin kaudella liigan kärkikastin joukkue. Edellisessä ottelussaan FTK otti voiton vieraissa FC OPA:sta lukemin 4-6.

FTK:n kotikenttä, Putaan Liikuntahalli on tuttu paikka Ylöjärven Ilvekselle. Kun runkosarjassa saavutaan puoliväliin, FTK ja YIlves ovat sarjataulukossa tasapisteissä. Seuraavat kaksi keskinäistä peliä tulevatkin olemaan erittäin tasaisessa sarjassa ns. kuuden pisteen otteluita ja näyttävät varmasti hyvin pitkälle suuntaa myös koko kevättä ajatellen. Panosta ei siis tästäkään ottelusta tule puuttumaan.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, isolta Ilvekseltä ei saatu pisteitä? "Ei, vaikka Ilveksen tähdet saatiinkin pimennettyä. Tiedettiin etukäteen, että kyseessä on pienten marginaalien ns. maalin peli, näytön paikka ja teeman mukaisesti hyvä kasvojen pesu Espoon "ohi pelistä". Joukkue osoitti, että olemme lähempänä sarjaa johtavaa joukkuetta, mutta jollet tee maaleja, et vaan voi voittaa pelejä. Toinen peli ilman maaleja voisi jotakin huolestuttaa, muttei meitä. Kaksi kierrosta sitten olimme sarjassa eniten maaleja tehnyt joukkue. Ei ne tehot mihinkään pysyvästi kadonneet ole, vaikka hiljaista onkin ollut." - Matka jatkuu nyt pohjoiseen FTK:n vieraaksi. Pitkä, perinteinen reissu tulossa. Millä pisteet otetaan bussiin paluumatkalle? "Ilves-pelin tekemisen asenne pitää saada bussiin mukaan ja siirrettyä se Tornioon asti. Tasaisessa sarjassa jokainen peli on kuin pudotuspeli. Kaikki joukkueet tarvitsevat yhtä lailla pisteitä tavoitteena jatkaa otteluita mahdollisimman pitkälle kevääseen. FTK ei todellakaan tee poikkeusta asian suhteen. Haaste on hieno."
7.12.2019:

Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotonaan Ilves FS:lle tiukan taistelun jälkeen lukemin 0-3 (0-0). Molemmat joukkueet olivat latautuneet paikalliskamppailuun hyvin ja peli käynnistyi korkealla intensiteetillä. Kumpikin joukkue puolusti uhrautuvasti ja pyrki kääntämään peliä riistojen jälkeen. Peli aaltoili päästä päähän, mutta maalintekoyritykset jäivät vaisuiksi. Ilves FS:lle tarjoutui hyvä tilaisuus avausosumaan YIlveksen palautettua pallon omalle maalivahdilleen, kun peliä oli käyty kuutisen minuuttia. Epäsuora vapaapotku kaarelta ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Hieman ennen jakson puoliväliä Tiia Juntikka pääsi jatkamaan päällään Emiilia Syväsen pitkää heittoavausta kaarelta, mutta Saara Viitanen venytti erinomaisen reaktiotorjunnan ja piti maalinsa koskemattomana. Seuranneesta kulmapotkutilanteesta pallo kävi YIlves-maalin ristikossa, tosin Saara Viitanenkin oli tilanteessa hyvin mukana. Myös YIlves pääsi muutaman kerran vaarallisesti hätyyttelemään Emiilia Syväsen vartioimaa Ilves-maalia, mutta Syvänen onnistui torjunnoissaan. Avausjakson loppupuolella Tiia Juntikka pääsi vielä ohjaamaan Tiina Pöyryn nostoa YIlves-puolustuksen selustassa, mutta Saara Viitanen onnistui vastaantulollaan peittämään laukauksen. YIlveksen ehkäpä paras maalintekotilanne avautui viimeisellä minuutilla Emmi Rauhalalle, joka sai jalkansa auki ja laukoi vihaisesti 10 metristä. Veto suuntautui kuitenkin suoraan kohti Emiilia Syvästä. Avausjakso päättyi siten maalittomana...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 7.12.2019:

Ylöjärven Ilves matkaa seuraavaksi kotiotteluunsa Ylöjärven liikuntakeskukseen lauantaina 7.12., jolloin vastaan marssii rakas paikallisvastustaja Ilves FS. Kaudella 2018-19 runkosarjan ykköstila haalistui pudotuspelien jälkeen lopulta pronssiksi. Joukkue on hieman uusiutunut ja menettänyt muutamia avainpelaajiaan, mm. Emilia Jokisalon siirryttyä ammattilaiseksi Italiaan. Joukkue on maajoukkuevalmentaja-guru Jaakko "Lämmi" Laitisen myötävaikuttamana ja johtamana edelleen sarjan kärkijoukkueita onnistuttuaan pyydystämään lainasopimuksella verkkoonsa liigan suurimman vonkaleen Tiia Juntikan FTK:sta. Joukkueessa riittää toki muutenkin leveyttä ja varmoja vastuunkantajia mv-kaksikko Emilia Syväsen ja Lilli Sandströmin sekä Tiina Pöyryn johdolla.

Ilves voitti edellisessä sarjapelissään kotonaan FC OPA:n numeroin 4-0 (3-0). Ylöjärven Ilves puolestaan otti "pataan" samoin luvuin 4-0 (2-0) hallitsevalta liigamestarilta GFT:ltä vierasottelussaan, jossa Heidi Linjamaa palkittiin joukkueen parhaana. Ottelun hienoin asia oli Esra Erdenin paluu kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jälkeen. Maalipaikkojakin oli, mutta tulee päiviä, jolloin mikään ei vain mene verkon perille. Otteiden pitääkin parantua, mikäli haaveillaan pistepotin kasvattamisesta. Kävellen ei Ilvekseltä tulla pisteitä nappaamaan.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, Opinmäen peikkoa ei saatu kaadetuksi vieläkään. Miten summaisit ottelun? "Ei saatu ja numerot kertovat kaiken oleellisen: GFT oli selkeästi parempi. Pelistä ei ole sen enempää kerrottavaa. Ajatukset on jo siirretty seuraavaan paikallispeliin, jonne pitää kohdistaa seuraavaksi kaikki energia." - Joukkue joutuu jälleen evakkoon kotiluolastaan Urheilutalolta. Sarjaa johtava Ilves FS ja Liikuntakeskus, mitä mietteitä? "Liikuntakeskus on tuttu paikka, muttei tuollainen pelipaikan pallottelu tietty mukavaa ole. Lisäksi joudumme pelaamaan kakkoskentällä, jossa katsomotilaa ei käytännössä ole, mikä on yleisön kannalta iso harmi. Ilves herättää aina hyviä tunteita niin kuin paikallispelit yleensä ja pieni lisälataus löytyy aina molemmin puolin. Ei haasteet edellisestä pelistä yhtään vähene. Vaikka edellinen taistelu hävittiin, sotaa ei kuitenkaan ole vielä hävitty ja pisteitä lähdetään jälleen metsästämään."
30.11.2019:

Ylöjärven Ilves kärsi jo tutuksi tulleeseen tapaan selvän 4-0 (2-0) -tappion vieraskentällä GFT:lle. YIlves aloitti ottelun varsin hermostuneesti ja peliote siirtyikin nopeasti kotijoukkueelle. GFT pyrki aluksi hyödyntämään vahvuuksiaan nopeilla suunnanmuutoksilla ja 1v1 -haastoilla ja pääsikin 2v1 -ylivoimahyökkäykseen jo kolmannella minuutilla, mutta Saara Viitanen onnistui pitämään nollan. Alun paineen jälkeen YIlveskin pääsi muutamaan otteeseen hyökkäysalueelleen ja pallo kävi parin maukkaan tilanteen jälkeen 5. minuutilla jo tolpassakin, mutta lukemat pysyivät ennallaan.

Jakson edetessä GFT paransi liikkumistaan ja painopiste siirtyi yhä selvemmin YIlveksen puolustusalueelle, jossa GFT sai edukseen useita erikoistilanteita. YIlveksen pelinrakentelu katkesi nopeasti joko huonoon syöttöön, haltuunottoon tai puutteelliseen suojaukseen, eikä joukkueen muotokaan pysynyt kasassa. GFT alkoi vähitellen hakea suoraviivaisempia ratkaisuja pitkillä avauksilla pivot Daniela Tjederille, joka pääsikin lopulta karkumatkalle hieman ennen jakson puoliväliä. Saara Viitanen onnistui kuitenkin peittämään maalintekoyrityksen...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 30.11.2019:

Ylöjärven Ilves kohtaa seuraavaksi vieraissa hallitsevan Suomen mestarin GFT:n. Golden Futsal Team (GFT) oli viime kaudella runkosarjan neljäs, mutta finaaleissa erittäin vakuuttava. Joukkue on täynnä kokemusta, menestystä ja näkemystä. Kapteeni Siiri Perälä luutii, maajoukkueeseen noussut Maiju Hirvonen tekee väsymättä töitä ja Daniela Tjeder viimeistelee vuodesta toiseen kovilla tehoilla (24+24=48). Espoolaisten valmentaja on vaihtunut ja joukkueen kokoonpanoon tullut lupaavia uusia pelaajia. Joukkue on tottunut voittamaan ja taistelee keväällä jälleen mitaleista.

Edellisellä kierroksella GFT hävisi tiukan väännön kotisalissaan 5-7 (4-4) MuSaFutsalille. Ylöjärven Ilves puolestaan otti FC OPA:sta 5-0 (4-0) -voiton hallitusti hyvän ottelun pelanneen kapteeninsa Sini Sutisen (2+0) johdolla. Heidi Linjamaa 0+2 alkaa ilmojen kylmetessä lämmetä ja iloisin uutinen oli Elisa Ilotun (1+0) paluu pelikentälle vaikean loukkaantumisen jälkeen. Kirsikkana kakun päällä oli vielä maalivahti Helena Unkurin nollapeli ja tyhjiin tehty maali. Espoon Opinmäki on ollut Ylöjärven Ilvekselle tyly paikka ja GFT tulee nostamaan riman korkeammalle edellisestä pelistä. GFT:n kova kyyti tulee vaatimaan YIlvekseltä onnistumista joukkueena. Liigahistorian ensimmäisten pisteiden saaminen GFT:ltä kotimatkalle ei tule olemaan helppoa, vaikka kotijoukkuekaan ei niitä ilmaiseksi tule ottamaan.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, FC OPA jätettiin nollille, miten niputtaisit ottelun tapahtumat? "Nollapeli ja voitto, kontrolloitiin peliä. Lukemat olisivat voineet olla isommat, mutta sellaisia on turha jossitella. Päästiin jälleen lopussa harjoittelemaan alivoimaa ja se oli plussaa. Eteenpäin on menty ja tekemisen tasoa saatu oikeaan suuntaan." - Seuraavaksi vieraissa GFT. Viime kaudella joukkue oli lähellä niistää GFT:n kahdesti kotisalissa. Millä keinoin nyt lähdetään Suomen mestaria haastamaan? "Viime kauden pelit on menneen kauden juttuja ja niitä on turha miettiä. Se, missä mennään selviää Espoossa. Haastava peli on joka tapauksessa tulossa."
23.11.2019:

Ylöjärven Ilves jatkoi pisteputkeaan kukistamalla kotisalissaan FC OPA:n varsinaisella peliajalla maalein 5-0 (4-0). YIlves sai peliin erinomaisen alun, kun Sini Sutinen upotti ottelun avausosuman maukkaan syöttökombinaation päätteeksi lähietäisyydeltä 1-0, kun peliä oli käyty vasta 1:54. Molemmat joukkueet prässäsivät hanakasti ja pyrkivät nopeisiin tilanteenvaihtoihin. YIlveksen Riia Seppälälle ja FC OPA:n Hanna Putaalalle avautuikin perä perää riiston jälkeinen läpiajo, mutta molemmat maalivahdit selvittivät tilanteet.

Muutaman maukkaan paikan jälkeen YIlves kasvatti johtoaan 2-0:aan ajassa 3:17 Riia Seppälän matalalla laukauksella hyökkäysalueen rajapotkun jälkeen. YIlves vetäytyi johtoasemassa omalle alueelleen ja pääsi seuraavien minuuttien aikana useamman kerran iskemään vastaan. Viimeistely oli kuitenkin pehmeätä ja Anna-Liisa Honkimaa venytti tukun tärkeitä torjuntoja. Lopulta pitkän loukkantumisen jälkeen paluun liigakentille tehnyt Elisa Ilottu iski pallon sisään OPA-puolustuksen pahan harhasyötön jälkeen 3-0, kun kellossa oli 7:10...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 23.11.2019:

Ylöjärven urheilutalolle kotijoukkueen luolaan saapuu seuraavana vieraaksi oululainen sarjanousija FC OPA, jolta intoa ja yritystä ei tule puuttumaan. Alkukauden tehokkaimmat pelaajat joukkueessa ovat olleet Mia Laakso 3+0 sekä Terhi Jokela tehoilla 1+2. Lotta Iivonen on yksi joukkueen nuorista lupaavista pelaajista Ylöjärven Ilveksestä siirtyneen Ida Lohtanderin lisäksi. Etenkin kotisalissaan FC OPA tulee olemaan monelle paha vastustaja, joka pyrkii uusimaan liigapaikkansa seuraavalle kaudelle.

Joukkue on pelannut sarjassa vasta kolme ottelua ja edellisessä pelissä 9.11. FC Sport-j otti selkeän voiton FC OPA:sta lukemin 8-1 (4-1). Ylöjärven Ilves puolestaan nappasi FC Sport-j:stä 6-3 (3-2) -voiton osoittaen vahvaa nousuvirettä huippuiskussa olevan kapteeninsa Sini Sutisen johdolla. Sutinen nousi FC Sport-j -pelin 4+0 -tehoillaan jo pistepörssin sijalle kaksi. Ella Lehtonen säesti hienosti tehoin 1+2. Unohtaa ei voi myöskään hyvän pelin maalissa pelannutta Saara Viitasta. Joukkue on pelannut nyt 5 ottelua, joista saaliina on 9 pistettä.

FC OPA ei tule kuitenkaan antamaan helppoa iltapuhdetta Ylöjärven Ilvekselle. Joukkue haluaa taatusti avata pistetilinsä liigassa, eikä Ylöjärven Ilveksellä ole varaa minkäänlaiseen löysäilyyn. Pieniä asioita pitää edelleen parantaa ja tekemisen taso täytyy saada pidettyä korkealla.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, täysi pistepotti kotisalista vahvalta FC Sport-j:ltä, mikä fiilis? "Tietty hyvä fiilis kun voitettiin, mutta on tämä ihme laji. Hallitaan peliä ja vastustaja johtaa 0-2. Vastustaja vie peliä ja me siirrymme 3-2 -johtoon. Toisen jakson vahva alku oli jotain sellaista, mitä ei ole juuri aiemmin meiltä nähty. Tullaan tauolta hyvällä itseluottamuksella ja naulataan peli kolmella nopealla lisämaalilla. Johtoasema pystyttiin pitämään hienosti, sovituista asioista pelaamisen suhteen ei lipsuttu ja päästiin harjoittelemaan kunnolla alivoimaa." - Seuraavaksi kotipelien sarjassa FC OPA. Sportille löytyi sopiva ruuvari työkalupakista, mikä tilanne on FC OPA:n suhteen? "Uusi haaste edessä. Helppoja pelejä ei tässä sarjassa tule olemaan. Viikko treenataan huolella ja ollaan lauantaina valmiina peliin."
16.11.2019:

Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan kaatamalla kotisalissaan FC Sport-j:n selvin lukemin 6-3 (3-2). Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja peli aaltoili ensi minuuttien aikana päästä päähän. Tintti Kurtti pääsi ohjaamaan Sini Sutisen kovaa ja matalaa laukausta aivan vaasalaisten maalin edustalta, mutta Heini Sohlberg onnistui torjunnassaan. Pelin hallinta siirtyi hienokseltaan YIlvekselle ja Elina Korsumäen alanurkkaan suuntautunut kaukolaukaus oli yllättää Sohlbergin, kun peliä oli käyty runsaat 3 minuuttia. Maalinteossa onnistui kuitenkin ensin FC Sport-j kulmapotkutilanteesta, kun Maiju Kuivila pääsi ohjaamaan Pipsa Lahtisen laukauksen takatolpalta sisään 0-1 ajassa 3:59.

Kotijoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä hetkeä myöhemmin, kun Vilma Rosenströmin purkupallo FC Sport-j:n maalin edustalta yllätti ulkona maaliltaan olleen Saara Viitasen 0-2 ajassa 5:05. FC Sport-j vetäytyi alueelleen tiiviseen puolustusmuotoon luovuttaen pallon hallinnan YIlvekselle ja hakien tilaisuuksia teräviin vastahyökkäyksiin. Lyhyen sekavan vaiheen jälkeen YIlves sai vähitellen oman pallollisen pelinsä kulkemaan paremmin. Elina Korsumäkeä rikottiin keskialueella vapaapotkun arvoisesti. Sini Sutinen asettui pallon taakse ja laukoi 15 metristä ohi Heini Sohlbergin kaventaen tilanteeksi 1-2, kun pelikellossa oli 8:00...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 16.11.2019:

Ylöjärven urheilutalolle seuraavaan kotiotteluun saapuu FC Sport-j Vaasasta. Viralliselta nimeltään Football Club Sport Juniorit oli kaudella 2018-19 runkosarjan kolmonen ja sijoittui lopulta neljänneksi. Kovaa ja hyvällä asenteella pelaavalta Sportilta ei tule kukaan saamaan pisteitä ilmaiseksi. Valmentaja Tomislav Krstevski saa joukkueensa pelaamaan tehokkaasti. Pistepörssin kolmossijan otti viime kaudella Tiialeena Hakala 18+18=36. FC Sport-j on paha vastustaja kenelle tahansa ja löytyy sarjan kärkipäästä keväällä.

Edellisessä pelissään FC Sport-j otti selkeän voiton sarjanousija FC OPA:sta lukemin 8-1 (4-1) . Tiina Takala teki ottelussa tehot 2+0, mutta joukkueen ykköstykki Pipsa Lahtinen pisti vielä paremmaksi tehden 4 maalia ja siirtyen samalla naisten futsal-liigan pistepörssin ykköseksi tehoin 6+1. Ylöjärven Ilves puolestaan kärsi kirvelevän jatkoaikatappion ACE:lle 2 - 4 ja. 1 - 1 ( 1 - 0 ) tiukan taistelun jälkeen. Viime kauden hopeajoukkueelle ei tietty ole häpeä hävitä, mutta isompaakin pistepottia oli tyrkyllä. Hyvä peli kuitenkin joukkueelta kokonaisuutena. FC Sport-j pitää edelleen vuoren korkeana ja lisäpisteiden saamisen haastavana. Asenteen ja tekemisen ollessa edellisen pelin kaltaisia eivät pisteet kuitenkaan Vaasankaan suuntaan tule ilmaiseksi lähtemään.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, taas peli jatkoajalle ja saatiin piste, millä mielellä ottelun tiimoilta? "Hyvillä mielin. Haettu pelillisen tason nosto Jyväskylän peliin verrattuna saatiin aikaiseksi. Kaivettiin esiin sopiva tunne ja asenne tekemiseen kentällä. Tehtiin joukkueena hommia ja saatiin pieni palkinto. Varsinkin ensimmäinen jakso oli hienoa tekemistä ACE:n jäädessä telineisiin. Ei saatu harmiksemme luotua parempia lähtökohtia toiselle jaksolle. ACE osoitti sitten lopussa paremman rutiinin ja kokemuksen tiukoista väännöistä napaten kaksi pistettä." - Seuraavaksi kotiluolassa FC Sport-j. Löytyykö työkalupakista Sportille sopivaa ruuvaria? "Pitää tutkailla tarkemmin työkalupakin sisältöä vielä. Sport lasketaan samaan kastiin ACE:n kanssa eli yksi sarjan kovista. Sportilla on taitavia pelaajia, joiden kanssa ei saa keskittyminen herpaantua. Lähdetään hakemaan joukkueena kauden parasta peliä. Ja mukava tietty nähdä pitkästä aikaa Tomislav."
10.11.2019:

Ylöjärven Ilves joutui joutui taipumaan 2 pisteen tappioon kotisalissaan AC Estudiantesille jatkoajan jälkeen lukemin 2-4 ja. 1-1 (1-0). Juuri ennen alkuvihellystä ilmeni odottamatonta hämminkiä ACE:n pelaajaluettelon suhteen, kun tuomarin päätöksellä vieraitten kokoonpanoon tuotiin uusi kenttäpelaaja YIlveksen protestoinnista huolimatta. Peli saatiin kuitenkin pienen viivästyksen jälkeen käyntiin ja YIlves aloitti ennakkoluulottomasti aggressiivisella koko kentän prässillä. Sini Sutinen pääsi laukomaan lähietäisyydeltä lähes välittömästi, mutta Heini Lehtipuu onnistui torjunnassaan.

Peli aaltoili aluksi tasaisesti päästä päähän ja parin minuutin kohdalla Saara Viitanen joutui torjuntatöihin ACE:n Oona Jaatisen vasemmalta laidalta tulleen laukauksen vuoksi. Hetkeä myöhemmin tamperelaisten maalin edustalle täysin vapaaksi jäänyt Heidi Linjamaa pääsi jatkamaan Heini Lehtipuun torjunnasta kimmonnutta paluupalloa sisään, mutta ei saanut kuparista rikki. Ensimmäisen 5-minuuttisen aikana YIlves pommitti lähietäisyydeltä useita kertoja vaarallisesti kohti ACE:n maalia, kun taas ACE ajautui YIlves-päädyssä melko pieniin kulmiin...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 10.11.2019:

Ylöjärven urheilutalolle saapuu Ylöjärven Ilveksen vieraaksi kahden vierasottelun jälkeen Tampereen teekkareiden jp-seura AC Estudiantes (ACE). Viime kauden runkosarjan kakkoselle GFT oli vielä liian vahva loppuotteluissa, joten mestaruusnälkä tälle kaudelle on varmasti äärimmäisen kova. Joukkueesta löytyy maajoukkueessa esiintyviä pelinaisia Sini Lauermaan ja Oona Jaatisen johdolla. Joukkue on vahvistunut kesän aikana fyysisesti mm. Crossfitillä ja pelillisesti ex-Ilves-tähti Jonna Kykkäsellä. Joukkueen tiivis puolustus on ollut vaikeasti murrettava vuodesta toiseen maalivahti Leena Lepikonmäen ollessa lopullinen lukko. Valmentajat Jussi-Pekka Penttinen ja Jani Timmerheid omaavat vahvan kokemuksen joukkueen peräsimessä. ACE onkin ehdottomasti yksi mestarisuosikeista tämän vuoden sarjassa ja joukkue on saanut hioa kuvioitaan rauhassa kaksi viikkoa.

Edellisessä kotipelissään 26.10. ACE kärsi kirvelevän jatkoaikatappion 1-2 (1-1) FC Sport-j:lle. Ylöjärven Ilves haki puolestaan rp-kisan päätteeksi voiton KaDy:sta 3-4, vm (0-1), 3-3 (0-2). Jyväskylän monnarilla peli oli etukäteen tiedetyn tasainen ja tiukka. Ensimmäisen jakson kahden maalin johdon annettiin sulaa toisella puoliskolla KaDyn viedessä peliä. Pelillisesti kentällä ei nähty mitään varsinaista juhlaa. Parasta antia ottelussa olivat Helena Unkurin kolme torjuntaa rangaituspotkukilpailussa sekä kokoonpanoon palanneen Sini Sutisen 1+1 -tehot. Seuraavaan peliin pitää joukkueen parantaa, mikäli aiotaan haaveilla lisäpisteistä. Sarjassa kaikki joukkueet ovat menettäneet pisteitä ensimmäisten kolmen kierroksen aikana mikä ennakoi ennätystasaista runkosarjaa tälle vuodelle.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, Jyväskylästä pitkästä aikaa saatiin pisteitä, kuinka tyytyväinen olet lopputulokseen? "Varsin ristiriitaiset on tuntemukset. Ei todellakaan pelattu hyvin ja silti 2 pistettä rikkaampana tultiin pois. Joskus on hallittu peliä täysin Jyväskylässä ja tultu silti ilman pisteitä takaisin. Jouduimme hieman säätämään kokoonpanoa, mutta se ei selitä pelillistä alisuorittamista. Paluumatkalla valmennusporukan kesken käydyn palaverin jälkeen alkoi voittokin kuitenkin maistua voitolta." - Seuraavaksi vastaan marssii ACE. Millä keinoin lähdetään hakemaan pisteitä ? "ACE tiedetään yhdeksi sarjan kovimmista joukkueista ja harjoituspeli hävittiin 0-2. ACE ei todellakaan tule luopumaan pisteistä helpolla ja kiivettävä vuori kasvaa entisestään edelliseen peliin. Tulemme kuitenkin haastamaan vierasjoukkueen tiukasti kotiluolassa."
3.11.2019:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue palasi voittokantaan kaatamalla vieraskentällä Kampuksen Dynamon voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3 - 4, 3 - 3 (0 - 2). KaDy aloitti ottelun intensiivisellä koko kentän prässillä ja hallitsi sen myötä kenttätapahtumia ensimmäisten minuuttien aikana. YIlves sai otteluun kuitenkin erinomaisen alun, kun Ella Lehtonen katkaisi KaDy:n puolustusalueen poikittaissyötön ja laukoi tarkasti riman alle siirtäen vierasjoukkueen 0-1 -johtoon, kun peliä oli käyty vain 3:54.

KaDy oli vähällä kuitata tilanteen tasoihin lähes välittömästi, kun Aada Vähäkangas pelattiin nokikkain Helena Unkurin kanssa. Unkuri onnistui kuitenkin torjunnassaan ja peliä jatkettiin YIlveksen johtoasemassa. Myös YIlves nosti vähitellen prässiään ja sai siirrettyä pelin painopistettä lähemmäs kotijoukkueen päätyä. Ella Lehtoselle avautui ennen jakson puoliväliä Sini Sutisen pitkän avauksen myötä erinomainen maalintekotilaisuus, mutta Martta Perälän oikea-aikainen vastaantulo piti lukemat ennallaan. Hetkeä myöhemmin Maiju Horkan matala laukaus kimposi YIlves-maalin takatolpasta Helena Unkurille...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 3.11.2019:

Ylöjärven Ilveksen seuraava vastustaja on jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo (KaDy), joka sijoittui kaudella 2018-19 runkosarjassa 8:nneksi. Viime kauden valmentaja Tero Kelhälä laittoi puolustuksen kuntoon. Uusi valmentaja Juho "Soturi" Väinälä tuo taas peliin omaa, vankkaa ja vahvaa lajitietämystään. Niinpä KaDy osaakin ryöstää pisteitä ennakkoon kovemmilta joukkueilta. Joukkueen kokoonpano on tiivis ilman suuria muutoksia edelliseen kauteen. KaDy voitti edellisessä pelissään FC OPAn lukemin 4-3 (4-2). Henni Parkkinen iski ottelussa kaksi maalia avaten pistetilinsä tällä kaudella.

Ylöjärven Ilves hävisi edellisen ottelunsa samoin lukemin tiukan taistelun jälkeen MuSaFutsalille 4-3 (3-1), kun huonoa ensimmäistä jaksoa seurasi hyvä toinen jakso. Elina Korsumäki jatkoi hyviä otteitaan tehden jälleen maalin. Elisa Mattila tehoillaan 0+2 alkaa lämmetä pikku hiljaa ja Emmi Rauhala 1+1 jatkoi tasaista pistetehtailuaan. Joukkueelta putosi harmillisesti jo alkulämmittelyn aikana pelaavasta kokoonpanosta Sini Sutinen. Porilaisilta oli vastaavasti sivussa joukkueen pelin sielu Elina Setälä. Ylöjärven Ilvekseltä kokoonpanosta putosi ottelun aikana saamansa nilkkavamman seurauksena lisäksi Tintti Kurtti. Mia Pajunen teki ilahduttavasti paluun pelikentille pitkän loukkaantumistauon jälkeen.

Jyväskylän monnarilla on luvassa tiukka vääntö voitosta KaDyn kanssa ja ottelu tulee ratkeamaan isolla todennäköisyydellä pieniin asioihin.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, Porissa tiukka tappio ottelusta MuSaFutsalia vastaan, plussat ja miinukset ? "Tappion syitä on tunnistettu monia. Osa käsiteltiin jo puoliajalla, osa tullaan käymään pikaisesti läpi treeneissä. Hävittiin peli oikeastaan ekalla jaksolla. Toisen jakson hyvä nousu kahden maalin takaa-ajoasemasta MuSaFutsalin kaltaista vastustajaa vastaan ei ollut huono suoritus. Pisteiden menettäminen kirpaisee silti tietty aina" - Katseet on siirretty jo seuraavaan otteluun Kadya vastaan. Miten pisteet haetaan Jyväskylästä ? "../ottelut KaDya vastaan ovat olleet perinteisesti tasaisia vääntöjä, eivätkä pisteet sunnuntainakaan Jyväskylästä helpolla irtoa. Jatketaan MuSa-pelin toisen jakson tekemisellä ja parannetaan hieman, sekä keskitytään niihin kuuluisiin pieniin asioihin."
27.10.2019:

Ylöjärven Ilveksen naiset joutuivat taipumaan vierasottelussaan MuSaFutsalille maalein 4-3 (3-1). YIlves sai pelin alla jobinpostia, kun maajoukkueleirillä loukkaantunut kapteeni Sini Sutinen joutui jäämään penkille. Tämä näkyi YIlveksen pelaamisessa etenkin pelin alkupuoliskolla. Kotijoukkue aloittikin ottelun hyvällä liikkeellä ja aktiivisella koko kentän prässillä ja sai pelin nopeasti hallintaansa. Ensimmäisten minuuttien aikana YIlveksellä oli suuria vaikeuksia pallollisessa pelaamisessaan, mutta vähitellen tilanteita alkoi syntyä myös MuSaFutsalin kenttäpäätyyn. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 5:27, kun nopea Jasmin Ylikraka haastoi vasemmalta laidalta ja tarjoili kovan diagonaalisyötön takatolpalle, josta Anni-Elina Luotonen ohjasi pallon ohi Saara Viitasen 1-0.

MuSaFutsalin toinen maali oli lähellä hetkeä myöhemmin, kun Anni-Elina Luotonen pääsi laukomaan keskeltä, mutta tällä kertaa Saara Viitanen veti pidemmän korren. Kotijoukkue liikutti palloa nopeasti ja pyrki toisaalta pelaamaan pitkiä syöttöjä YIlveksen selustaan. YIlves yritti rakentaa alhaalta, mutta joutui korkean prässin takia turvautumaan pitkiin heittoavauksiin tavallista useammin. Vähitellen YIlveskin pääsi mukaan peliin ja rakensi hieman ennen jakson puoliväliä hyvän mylläkän porilaisten maalin edustalle. Ensin Emmi Rauhala pääsi yrittämään maalintekoa kaarelta ja lopulta Elina Korsumäki laukoi Siiri Liljan torjunnasta kimmonneen paluupallon verkkoon tasoittaen tilanteeksi 1-1, kun peliä oli käyty 9:02...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 27.10.2019:

Ylöjärven Ilves matkustaa sunnuntaina 27.10 MuSaFutsalin vieraaksi Poriin. Kaudella 2018-19 MuSaFutsal oli runkosarjan viides. Tällä kaudella tuskin pudotuspelit sulavat keväällä ja joukkue tulee heilumaan sarjan yläpäässä.

Valmentaja Juha Helander on tehnyt pitkään hyvää työtä Porin seudulla sekä maajoukkueessa Jaakko Laitisen ja Jussi-Pekka Penttisen kera. Pelaajistosta löytyy laatua mm. Netta Hannulan panostaessa futsaliin tavoitteena ulkomaat. Joukkueen kapteeni, seuraikoni Elina Setälä on joukkueen puolustuksen lukkona kaikki kaikessa. Listaan kun lisätään maajoukkueessa mukana oleva mv Siiri Lilja, juuri maajoukkueleirilla ollut Jenna Oksanen sekä liekeissä olevat Alina Virtala ja Jasmin Ylikraka, pääsee Ylöjärven Ilves hyvään tasonmittaukseen. MusaFutsal voitti omassa sarja-avauksessaan Oulussa sarjanousija OPA:n selvin lukemin 3-6 (2-2)

Ylöjärven Ilveksen puolestaan voitti omassa sarja-avauksessaan Team Vanpan samoin luvuin 6-3 (2-2) . Joukkueen ykköstykkinä toimi Emmi Rauhala tehoin 3+1 johtaen toivottua nuorten pelaajien esiinmarssia. Joukkueen uusi tulokas Elina Korsumäki pelasi loistavan ottelun näyttäen kaikessa tekemisessä hyvää esimerkkiä. Vaikka sarjan aloitus näkyi pienenä hermostuneisuutena, kokonaisuutena ottelu oli varsin hyvin hallussa. Kolme maaleista syntyi erikoistilanteista ja maalipaikkoja pystyttiin luomaan runsaasti. Paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat siten voineet revetä rumiksikin. Joukkueen tekemisestä huokui hyvä asenne, eli juuri sitä, mitä päävalmentaja toivoi ja painotti ennen ottelua. Ja mikä tärkeintä, lopputuloksena oli täysi pistepotti. Seuraava ottelu MusaFutsalia vastaan tulee olemaan jälleen kauden tärkein ja se antaa lisää suuntaviittoja tekemisen suhteen. Viime kevään hieno voitto MusaFutsalista heidän kotisalissaan on tuoreessa muistissa.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, sarja-avauksesta voitto 6-3 Team Vanpasta. Mitä mietteitä ottelusta... ja samaan hengenvetoon, millä mielin seuraavaan peliin Poriin urheilutalon hornankattilaan? "Kaiken kaikkiaan joukkueelta hieno esitys. Erityisen lupaavaa oli joukkueena tekeminen ja ylipäätään hyvä asenne, joka kesti myös tappiotilanteessa. Toki aina löytyy parannettavaa, muttei epäilystäkään etteikö joukkue tule näin tekemään. Luottavaisin mielin MusaFutsalia vastaan lähdetään, kun pääsimme treenaamaan mukavasti pari viikkoa. MusaFutsal on kuitenkin kova vastustaja, jolta ilmaisia pisteitä on turha odottaa, mutta eivät irtoa meiltäkään pisteet helpolla."
12.10.2019:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue aloitti futsal-liigakautensa 2019-2020 voitokkaasti kaatamalla kotisalissaan Team Vanpan maalein 6-3 (2-2). YIlves otti komennon kentällä heti alkuvihellyksen jälkeen ja painoi pelin vantaalaisten kenttäpäätyyn. Muutaman YIlveksen rakentaman maukkaan maalintekotilanteen jälkeen pääsi Team Vanpa omalla alueellaan riiston jälkeiseen vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Ronja Salmi viimeisteli ottelun avausosuman Anette Stubben tarjoilusta 0-1 ajassa 5:23.

Maalin jälkeen Team Vanpa pääsi peliin paremmin mukaan ja kenttätapahtumat tasoittuivat toviksi. YIlveksen tasoitus oli lähellä pari minuuttia myöhemmin, kun Riia Seppälä pääsi yrittämään ratkaisua kaarelta, mutta Minja Ylärakkola onnistui jalkatorjunnassaan. YIlves sai kuitenkin kuparisensa rikki lähes välittömästi, kun Elina Korsumäki prässäsi pallon hyökkäysalueella Elisa Mattilalle, jonka poikittaissyötöstä Emmi Rauhala iski illan ensimmäisen osumansa 1-1, kun peliä oli käyty 7:47...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 12.10.2019:

Naisten futsal-liigakausi 2019-2020 starttaa lauantaina. Sarjajärjestelmää on alkavalle kaudelle uudistettu siten, että runkosarjan sijoille 1 ja 2 sijoittuneet etenevät suoraan välieriin ja sijoille 4–6 sijoittuneet pelaavat puolivälierät. Sarjan viimeinen putoaa suoraan Naisten Futsal-Ykköseen ja 9:nneksi sijoittunut joukkue karsii Naisten Futsal-Ykkösen lohkovoittajien välisessä liigakarsinnassa hävinneen kanssa.

Ylöjärven Ilveksen vieraaksi kotiluolaan sarja-avaukseen klo 17 saapuu Team Vanpa Vantaalta. Viime kauden runkosarjan 7. sija oli sarjanousijalta hieno suoritus. Joukkue on kokenut pieniä muutoksia viime kauden jälkeen, kun uusia nuoria ja taitavia pelaajia on liittynyt rinkiin. Team Vanpan runko on kuitenkin pysynyt koko lailla edellisen kauden mukaisena mm. viime kauden pistenikkari Anna-Kaisa Hannukselan, Olivia Simulan ja Jasmine Stubben osalta. Joukkue tulee varmasti napsimaan pisteitä tasaisesti ja on runkosarjan osalta yksi ehdokkaista kuuden parhaan joukkoon. Viime kaudella Team VanPa voitti molemmat joukkueiden väliset ottelut..

Ylöjärven Ilveksen viime kausi meni hieman mollivoittoisesti sijoituksena lopulta runkosarjan 9. Paikka liigakartalla säilyi kuitenkin karsintojen kautta kahdella voitolla Mad Maxista (Valkeakoski). Joukkueen runko on pysynyt melko hyvin kasassa kapteeni Sini Sutísen johdolla ja Ilves FS:stä siirtyi joukkueeseen rutkasti kokemusta ja voittamisen kultturia Elina Korsumäen mukana. Nuorten pelaajien lopullista esiinmarssia liigatasolle odotetaan tulevan kauden aikana. Valmennusrinkiin vahvistuksena on liittynyt Olli Vahala. Joukkue lähtee tulevaan kauteen luottavaisin mielin maltillisena tavoitteena suora liigapaikka ja VanPa-ottelusta lähdetään heti hakemaan hyvää tulosta.

- Päävalmentaja Vesa Parviainen, onko olo kuin pääsisi karkkikauppaan eli millä fiiliksillä sarja-avaukseen ? "On todellakin! Joukkue on harjoitellut hyvin ja iloista ilmettä on ollut kaikessa tekemisessä. Sarjan alkamista on odotettu ja nyt pääsemme näkemään miten olemme treenaamisessa onnistuneet ja missä mennään pelillisten asioiden suhteen."6.4.2019:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue sinetöi liigapaikkansa kaudelle 2019-2020 kaatamalla liigakarsinnan toisessa ottelussaan Futsal MadMaxin maalein 0-3 (0-2). Kotijoukkue vetäytyi alusta alkaen tiiviiseen puolustusmuotoon omalle alueelleen ja luovutti pallon hallinnan YIlvekselle. Ella Lehtonen karkasi läpiajoon Emmi Rauhalan syötöstä vain 20 sekunnin pelin jälkeen, mutta ei onnistunut yllättämään MadMaxin maalia vartioinutta Tytti Mikkolaa. YIlvekselle avautui ensimmäisten viiden minuutin aikana muutama muukin erinomainen tilaisuus avausmaaliin, mutta Mikkola veti joka kerralla pidemmän korren.

Lopulta vierasjoukkueen kuparinen rikkoutui, kun hyökkäystä tukemaan noussut maalivahti Saara Viitanen laukoi laidalta kovan pommin vasempaan takakulmaan siirtäen YIlveksen 0-1 -johtoon ajassa 5:38. Peli jatkui YIlveksen hallinnassa MadMaxin pyrkiessä hyödyntämään riiston jälkeisiä vastahyökkäyksiä ja hyökkäyspään erikoistilanteitaan. YIlveksen lisämaali oli lähellä useampaan kertaan, mutta hyvällä pelipäällä ollut Tytti Mikkola piti joukkueettaan pelissä mukana hyvillä torjunnoillaan. Lopulta YIlves pääsi 2v1 -ylivoimahyökkäykseen valkeakoskelaisten kulmapotkun jälkitilanteessa ja Heidi Linjamaa kasvatti YIlveksen johdon 0-2:een Esra Erdenin esityöstä, kun peliä oli käyty 13:53. Jakson loppupuoli oli pelillisesti erittäin rikkonainen, eikä lisämaaleja nähty. Niinpä taukoa vietettiin YIlveksen johtaessa maalein 0-2...

Katso maalit ja lue lisää»

30.3.2019:

Ylöjärven Ilveksen naiset avasivat futsal-liigakarsintasarjansa Futsal MadMaxia vastaan kotisalissaan voitokkaasti lukemin 7-1 (3-0). YIlves otti vahvan otteen kenttätapahtumista heti alkuvihellyksestä ja Emmi Rauhala pääsi yrittämään maalintekoa avopaikasta jo alle puolen minuutin pelin jälkeen. Valkeakoskelaisten puolustus ehti kuitenkin häiritsemään sen verran, että ohjaus suuntautui hieman takatolpan väärälle puolelle. YIlves painoi pelin suurelta osin MadMaxin päätyyn, jossa tilanteita syntyi tuon tuosta. Vierasjoukkue pyrki iskemään tilaisuuden tullen terävästi vastaan ja hyödyntämään harvoja hyökkäyspään erikoistilanteitaan.

Lopulta paine MadMaxin maalilla kävi liian suureksi ja Ella Lehtonen rikkoi kuparisen kulmapotkun jälkitilanteessa ohjaamalla Sini Sutisen maannuoliaisen maalin edustalta sisään 1-0 ajassa 6:48. Tulostaululle tuli asiaa toistamiseen vajaata minuuttia myöhemmin, kun Riia Seppälä pääsi riistoon ja käynnisti YIlveksen vastahyökkäyksen. Seppälä prässäsi pallon uudelleen MadMaxin kaaren tuntumassa ja vapautti Emmi Rauhalan maalintekoon 2-0 ajassa 7:39. Peli jatkui YIlveksen komennossa, mutta Satu Seppänen venytti tukun tärkeitä torjuntoja ja piti joukkuettaan pelissä mukana...

Katso maalit ja lue lisää»

23.3.2019:

Ylöjärven Ilveksen naiset päättivät futsal-liigakautensa selkeään 4-1 (1-0) -tappioon vieraskentällä AC Estudiantesille. Molemmat joukkueet aloittivat ottelun tiiviillä puolustuspelaamisella ja melko korkealla prässillä ja peliä käytiin siitä johtuen aluksi lähinnä keskialueella. Kotijoukkue aloitti maalinteon ajassa 4:20, kun Minna Kivelä laukoi pallon kulmapotkutilanteessa suoraan Maria Tetrin syötöstä YIlves-maalin vasempaan yläkulmaan 1-0. Maalin jälkeen tarkka puolustuspelaaminen jatkui, eikä maalitilanteita juurikaan syntynyt kumpaankaan päätyyn. YIlves sai avausjaksolla vain muutaman laukauksen kohti Emmi Kortesmaan vartioimaa ACE-maalia, eikä niiden laatu riittänyt kuparisen rikkomiseen. Tauolle siirryttiin siten AC Estudiantesin niukassa 1-0 -johtoasemassa.

Tulostaululle tuli asiaa heti toisen jakson alussa, kun YIlves tasoitti tilanteeksi 1-1 niin ikään kulmapotkutilanteesta. Sini Sutinen ampui pallon verkkoon suoraan Ella Lehtosen syötöstä, kun peliä oli käyty 20:49. Pelin kuva säilyi ennallaaan kummankin joukkueen yrittäessä murtautua tiiviin puolustuksen läpi maalintekosektoreille. Lopulta YIlveksen hyökkäysalueen pallonmenetys kostautui, kun ACE kontrasi nopeaan 3v2 -vastayökkäykseen. Oikeaoppisesti pelattu kuvio päättyi Oona Jaatisen poikittaissyöttöön Sanna Koskiselle, joka ampui pallon tyhjiin 2-1 ajassa 27:45...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 23.3.2019:

Ylöjärven Ilves matkaa lauantaina 23.3. Tamppiareenalle kovassa tikissä olevan paikallisvastustaja ACE:n vieraaksi. Viimeisin osoitus tamperelaisten kuntohuipusta on hallitsevan mestarin GFT:n kaataminen 3-4 -lukemin Espoossa. Tehokolmikko Lauermaa–Jaatinen–Tetri on tehnyt hyvää tulosta ottelusta toiseen. Pudotuspelijoukkueet selvisivät jo ennen viimeistä kierrosta: Ilves FS, ACE, Fc Sport-j ja GFT tulevat taistelemaan tämänvuotisista liigamitaleista.

Viimeiseltä kierrokselta ei tule kuitenkaan panosta puuttumaan. Karsijan paikalla oleva Ylöjärven Ilves on kerännyt 16 pistettä ja pääsee kovaan vauhtiin ACE:n vieraana. KaDy 17 pisteellään kohtaa kotonaan GFT:n ja Team VanPa (18 pistettä) puolestaan saa vieraakseen kevätauringon sulattaman MuSaFutsalin Porista. Lähtökohdat ovat siis vähintäänkin haastavat kaikille karsintapaikkaa karsastaville joukkueille.

Ylöjärven Ilves pisti sarjakärki Ilves FS:n tiukoille esittäen kauden parhaita otteitaan, mutta taipuen silti jatkoajan jälkeen harmittavaan 4-5 tappioon. YIlves johti ottelua kahteen otteeseen kahdella maalilla 3-1 ja 4-2, mutta Ilves FS onnistui silti kairaamaan itsensä kuiville varsinaisella peliajalla. Harvoin on nähty maajoukkuevalmentaja Jaakko Laitisen tuulettavan joukkueensa nousua tasoihin ja lopulta voittoon yhtä suurella tunteella kuin tällä kertaa. Paikalla ollut kauden ennätysyleisö (129) sai nauttia koko rahan edestä ottelun jännittävistä käänteistä. Ison Ilveksen kaatoa ei vielä nähty, mutta Ylöjärven Ilveksen pelaajat voivat kulkea kylän raitilla esityksestään ylpeinä.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, nyt joukkue esitti parasta peliään kauden viimeisessä kotiottelussa? ”Kyllä. Joukkueen osaaminen on ollut tiedossa koko ajan ja nyt saatiin vihdoinkin SE oikeanlainen flow siirrettyä kentälle. Pelaajat todella tahtoivat näyttää, ettemme ole noin huonoja kuin miltä sarjasijoitus näyttää. Olen niin ylpeä joukkueesta ja valehtelisin, jos väittäisin ettei harmita pelaajien puolesta. He olisivat ansainneet voiton kaikkien kauden aikana koettujen vastoinkäymisten jälkeen. Ensi viikonloppuna ei meillä ole kuin voitettavaa. Lähdetään nauttimaan pelaamisesta ja jos päädytään karsintoihin, niin sitten mennään sinne. Mitään ei ole vielä hävitty.”
16.3.2019:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui taipumaan kotisalissaan Ilves FS:lle jatko-ottelun jälkeen lukemin 4-5 ja. 4-4 (2-1). Molemmat joukkueet aloittivat ottelun vauhdikkaasti ja kovalla liikkeellä. YIlves sai aluksi paremman otteen pelistä ja pääsi laukomaan kohti Emiilia Syväsen vartioimaa maalia muutaman kerran jo parin ensimmäisen minuutin aikana. Keskialueen pallonmenetys kostautui kuitenkin pian, kun Jenni Häkli pääsi riiston jälkeen sijoittamaan ohi Saara Viitasen 0-1 ajassa 2:49.

YIlveksen vastaus tuli muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Ilves FS:n selustaan täysin vapaaksi unohdettu Tintti Kurtti ohjasi Ella Lehtosen syötön yhdellä kosketuksella ohi Emiilia Syväsen 1-1 ajassa 5:35. Tasoitusmaalin jälkeen peli aaltoili päädystä päätyyn, mutta molemmat joukkuet blokkasivat vetoja onnistuneesti. YIlves siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon hieman ennen avausjakson puoliväliä, kun Riia Seppälän matala laukaus rajapotkutilanteessa ohjautui Ilves-maalin edustan pelaajamassan läpi verkkoon 2-1, kun peliä oli käyty 9:03. Avausjakson jälkimmäisellä puoliskolla peli jatkui tasaisena, mutta riittävän laadukkaita maalintekoyrityksiä ei nähty kummassakaan päädyssä, joten tauolle siirryttiin YIlveksen johtaessa maalein 2-1....

Katso maalit ja lue lisää»

3.3.2019:

Ylöjärven Ilveksen naiset kärsivät tappion vierasottelussaan Team VanPaa vastaan lukemin 7-3 (3-2). Ottelu alkoi puolin ja toisin tunnustellen ja Team VanPa luovutti aluksi pallonhallintaa YIlvekselle jääden kärkkymään riiston jälkeisiä tilaisuuksia nopeisiin vastahyökkäyksiin. YIlves rakenteli peliä alhaalta asti Helena Unkurin tukiessa välillä pelin avaamista. Team VanPa siirtyi ottelussa 1-0 -johtoon ajassa 3:52, kun Anette Stubben tarkka kaukolaukaus aivan oikeaan yläkulmaan yllätti Helena Unkurin.

YIlves jatkoi avausmaalinsa hakemista yrittäen löytää tiloja Team VanPan muodon sisältä ja lopulta Emmi Rauhala leikkasi keskelle ja laukoi noin 10 metristä tilanteeksi 1-1, kun peliä oli käyty 7:41. Tasoitusmaalista huolimatta YIlves ei kyennyt rauhoittamaan peliään, vaan tarjoili harhasyötöillä ja pallonmenetyksillä Team VanPa:lle jatkuvasti tilaisuuksia vastahyökkäyksiin. Myös YIlveksen puolustuspelaaminen oli ajoittain löysää ja vantaalaiset pääsivät turhan vapaasti toimittamaan palloa maalin edustalle. Sähäkästi pelatun rajapotkutilanteen jälkeen Anette Stubbe onnistuikin ohjaamaan Taika Hiltusen kaukolaukauksen aivan maalin edustalta ohi Helena Unkurin 2-1 ajassa 10:46...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 3.3.2019:

Ylöjärven Ilves matkustaa sunnuntaina 3.3.2019 Vantaalle Team VanPa:n vieraaksi. Team VanPa haki Kemi-Torniosta tärkeät ja ansaitut pisteet FTK:n vieraana esittämällä ottelussa hyvää asennetta ja taistelemalla tilanteet loppuun asti. Joukkueen vire on selvästi hyvässä kunnossa sarjan häntäpään paikoista taisteltaessa.

Ylöjärven Ilves sai jälleen kerran Espoosta tappion matkaansa. 0-0 -lukemissa GFT otti aikalisän ja pari minuuttia sen jälkeen johti jo 2-0 ollen vahvasti kuskin paikalla. Ylöjärven Ilves pudotti puolustuksensa turhan alas helpottaen GFT:n tehtävää ja espoolaiset onnistuivatkin kerta toisensa jälkeen luomaan maalipaikkoja parhaalle sektorille 6 metrin tuntumaan. GFT:n yksilötaito kun on tiedossa, ei tuollaisia karkkipaikkoja tarvitse kovinkaan montaa tarjoilla. Tilanteessa 3-1 Ylöjärven Ilveksellä oli vielä paikka tulla peliin mukaan, mutta sitä ei kuitenkaan onnistuttu käyttämään loppunumeroiden repsahtaessa lukemiin 6-1.

- Elisa Mattila, Espoossa joukkueen ainoa maali. Millä mielellä pelin jälkeen? ”Ahdistaa puolustus-pelaamisemme GFT:tä vastaan. Vaikea sanoa miksei saatu itsestämme enempää irti.” - Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, Espoosta ei pisteitä, oltiin vähän lampaita... ja Team VanPa on vireessä ? "Kyllä. Pelirohkeutta puuttui ja tekeminen puolustamisen suhteen oli heikkoa, asenne näennäistä. GFT on toki hyvä joukkue, mutta nyt olisi ollut hyvä paikka haastaa kunnolla. Kunnioitetaan edelleen liikaa vastustajaa, eikä uskota riittävästi omaan osaamiseen ja tekemiseen. Mutta nyt treenataan viikko kaikessa rauhassa ja Team VanPaa vastaan meillä on kasvojen pesun paikka. Molemmille joukkueille lisäpisteet ovat tärkeitä, joten hienoa, että ottelussa on panosta. Luottavaisin mielin Vantaalle lähdetään hakemaan revanssia kotitappiolle.”
23.2.2019:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui taipumaan GFT:lle vieraskentällä maalein 6-1 (2-1). Vain kahdella vaihtopelaajalla otteluun lähtenyt GFT aloitti vahvasti ja painoi pelin nopeasti YIlveksen päätyyn. Ensimmäisten viiden minuutin aikana kotijoukkue rakensi YIlveksen löperön puolustuspelaamiseen myötävaikutuksella tukun erinomaisia maalipaikkoja. YIlveksen maali varjeltui kuitenkin osin tuurilla, osin Saara Viitasen torjunnoilla. GFT hallitsi peliä lähes mielin määrin aina avausjakson puoliväliin saakka, jolloin YIlves nosti hieman prässiään ja alkoi vähitellen saada tilanteita myös kotijoukkueen päätyyn.

YIlveksen pelaamista leimasi kuitenkin hermostuneisuus, josta seurasi luvattoman paljon harhasyöttöjä tai muuten huonoja ratkaisuja. Puolustussuuntaan prässi jäi jatkuvasti vajaaksi minkä johdosta GFT sai liikaa tilaa ja aikaa syöttökombinaatiodensa rakentelulle. Ottelun avausmaali syntyi GFT:n aikalisän jälkeen ajassa 12:47, kun Daniela Tjeder iski YIlves-puolustuksen keskeltä näppärän syöttökuvion päätteeksi 1-0. Vierasjoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä lähes välittömästi, kun Daniela Tjeder pudotti pallon Siiri Perälälle, jonka painava laukaus yllätti Saara Viitasen 2-0, kun pelikellossa oli 13:34...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 23.2.2019:

Ylöjärven Ilves matkustaa lauantaina 23.2.2019 Espooseen GFT:n vieraaksi. GFT on tällä hetkellä vakuuttavassa vireessä mistä osoituksena on naisten futsal-cupin Final Four-lopputurnauksen voitto viime viikonlopulta. Mestaruuteen tarvitut voitot Ilveksestä ja MuSaFutsalista tulivat erinomaisella tavalla. Daniela Tjederin maalivire on edelleen huikealla tasolla ja Maiju Hirvonen on kovassa fyysisessä kunnossa. Muutenkin GFT:n peli on varsin hyvin uomissaan.

Ylöjärven Ilves otti toisen voittonsa putkeen kaatamalla edellisessä pelissään Liikunnan Riemun lukemin 6-2 (3-2). Voitto irtosi pienestä alkukankeudesta ja loukkaantumisten myötä tulleista muutoksista huolimatta suhteellisen varmasti. Ella Lehtonen ja Emmi Rauhala tekivät molemmat kaksi maalia ollen ottelussa joukkueen johtotähtiä. Nyt on vietetty kolmen viikon taukoa peleistä. GFT on tällä kaudella kohdattu kahdesti kotisalissa tuloksena molemmilla kerroilla niukat tappiot.

-Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, kuinka kolmen viikon tauko on vietetty? "Ei niin hyvin kuin olisi ollut mahdollista, sillä sairastupa ei ole tyhjentynyt, melkeinpä päinvastoin. Ei ole kuitenkaan mikään selittelyiden paikka tuo. Onneksi on ringissä leveyttä ja nuoremmilla pelaajilla sen myötä näytön paikka. GFT on kyllä todella korkea vuori tällä hetkellä kiivettäväksi ja haaste tulee olemaan Espoossa melkoisen kova, mutta ihan ilmaiseksi ei kuitenkaan lähdetä pisteitä antamaan.”
2.2.2019:

Ylöjärven Ilveksen naiset ottivat kevätkierroksen toisen voittonsa kotisalissaan Liikunnan Riemua vastaan lukemin 6-2 (3-2). Kumpikin joukkue aloitti ottelun hyvällä liikkeellä ja aktiivisella koko kentän prässillä. YIlves sai riiston jälkeen pallon kertaalleen tolppaan heti ensimmäisellä minuutilla, mutta ottelun avausmaali syntyi hetkeä myöhemmin toiseen päähän kenttää. Hanna-Mari Pietilän kova ja matala laukaus ohjautui YIlves-puolustuksesta omiin 0-1 ajassa 1:33.

Pelin painopiste siirtyi nopeasti Riemun kenttäpäätyyn, jossa YIlves sai luotua tukun maalintekotilaisuuksia. Laukausten laatu ei kuitenkaan ollut riittävä ja Nina Nakari selvittikin tilanteet helposti. Emmi Rauhala pelattiin avopaikkaan 8. minuutilla, mutta laukaus kimposi ristikosta takaisin kentälle. YIlveksen yritteliäisyys palkittiin lopulta ajassa 8:47, kun Elisa Mattila katkaisi Riemun oman alueen rajapotkun ja vapautti poikittaissyötöllään Emmi Rauhalan maalintekoon 1-1...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 2.2.2019:

Ylöjärven Ilves saa lauantaina 2.2.2019 Urheilutalolle vieraakseen Liikunnan Riemun. Viime viikolla YIlves sai katkaistua pitkäksi venyneen tappioputkensa kolmen pisteen voitolla MuSaFutsalista Porissa lukemin 4-5 (3-4) kovan taistelun jälkeen. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Ylöjärven Ilveksen hallintaa. Joukkueen esitys ja tekeminen oli todella hyvää johdon ollessa parhaimmillaan jo 1-3. Sitten tuli 16 minuutin kohdalla se surullisen kuuluisa, valitettavan tutuksi tullut "musta minuutti" vastustajan iskiessä kahdesti ja päästen takaisin peliin mukaan. Puoliajalle siirryttiin kuitenkin Ylöjärven Ilveksen 3-4 johtonumeroissa.

Toinen puoliaika oli sitten puolestaan täysin MusaFutsalin näytöstä. Ylöjärven Ilves on ollut hallitsevana osapuolena monessa pelissä onnistumatta kuitenkaan maalinteossa, mutta nyt sama kävi porilaisille. Vastustajan tilastomies totesi ottelun jälkeen mv Saara Viitasella olleen ainakin 30 torjuntaa. Tolpat olivat myös tällä kertaa Ylöjärven Ilveksen puolella, mikä olikin tarpeen avainpelaajien loukkaantumisten kaventaessa jo entisestään ohutta rosteria. MuSaFutsal tulikin vielä väkisin rinnalle, mutta tällä kertaa YIlves ei kipsaantunut, vaan hyödynsi yhden toisen jakson harvoista tilanteistaan lähes saman tien. Emilia Lindberg liukui loistavasti Emmi Rauhalan syötöstä loppulukemat 4-5. Voitto oli vähintäänkin ansaittu kauden aikana ajoittain kovassa pakkasessa ja syvässä lumessakin tarponeelle joukkueelle.

Liikunnan Riemu saapuu Ylöjärvelle GFT-pelistä ottamansa 11-1 -tappiolukemat niskassaan. Joukkueella onkin varmasti voimakas tahto saada pistetili avattua kotijoukkueen kustannuksella. Kapteeni Ilona Mikkelä ja tuulennopea Heidi Malkki tulevat olemaan varottavia pelaajia kotijoukkueelle. Sijoituksetaan huolimatta Liikunnan Riemu ei ole, kuten ei mikään muukaan joukkue sarjassa, millään muotoa väheksyttävä vastustaja. Kauden edellisen keskinäisen ottelunkin Jyväskylässä Ylöjärven Ilves voitti äärimmäisen niukasti 2-1. Riemu osaa parhaimmillaan puolustaa todella tiivisti tehden maalin tekemisestä perin hankalaa kytäten samalla vastaiskuja.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, tulihan se voitto sieltä pitkästä aikaa? "Kyllä, futsal ei ole aina mitenkään tasapuolinen laji. Hallitset peliä saamatta palkintoa niin kuin meille on monessa pelissä käynyt. Nyt oltiin taas välillä aika purjeessa MuSaa vastaan toisella jaksolla ja silti voitettiin. Lajin haastavuus ja hienous on tietty juuri tuossa. Riemu-peliin pitää viedä mukanaan tuo voittamisen tunne, eikä tuskastua saa missään vaiheessa, vaikka vastustaja laittaisi bussin parkkiin. Enemmän harmia tulevaan otteluun tuo viime viikonlopun valitettavat loukkaantumiset. Onneksi joukkueen ringissä riittää vielä leveyttä ja toivottavasti myös uusia vastuunkantajia.”
27.1.2019:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue katkaisi pitkähköksi venähtäneen tappioputkensa MuSaFutsalin kustannuksella vieraskentällä tuloksella 4-5 (3-4). MuSaFutsal aloitti ottelun korkealla prässillä mikä selvästi vaikeutti YIlveksen avauspelaamista ensimmäisten minuuttien aikana. Vierasjoukkue pääsi kaikesta huolimatta muutamaan terävään vastahyökkäykseen, joita ei kuitenkaan saatu päätettyä maaliin. Tulostaululle tuli asiaa ensimmäisen kerran ajassa 4:57, kun Ella Lehtonen ohjasi kulmapotkutilanteessa Sini Sutisen kovan laukauksen viivalta sisään siirtäen YIlveksen johtoon 0-1.

Jatkoa oli seurata lähes välittömästi, kun Netta Hannula siivosi Ella Lehtosen kohti tyhjää maalia suuntautuneen ohjauksen viime hetkellä kulmapotkuksi. YIlves nosti vähitellen prässiään ja sai parempaa painetta Siiri Liljan vartiomalle maalille. Hyvä peliote tuotti tulosta, kun Ella Lehtonen iski toistamiseen maaliviivalta Elisa Mattilan nopean tolppaan osuneen kääntölaukauksen jälkeen 0-2 ajassa 7:02. Porilaiset ottivat YIlveksen toisen maaalin seurauksena varhaisen aikalisän ja pääsivätkin sen jälkeen uudelleen peliin mukaan...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 27.1.2019:

Ylöjärven Ilves matkustaa sunnuntaina 27.1 Poriin Urheilutalolle MusaFutsalin vieraaksi. MusaFutsal haki edellisessä pelissään Jyväskylästä Riemulta pisteet selvin 10-0 -voittonumeroin. Tehoja löytyi laajalla rintamalla mm. mv Siiri Liljan osuessa, ja maaleja merkittiin seitsemälle eri pelaajalle. MusaFutsal on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä tasapisteissä kolmantena olevan ACE:n kanssa. Paikka neljän joukossa on vielä avoin, kun sarjaa on 6 kierrosta jäljellä, sillä porilaisten takana hönkivät FTK sekä Fc Sport-j tiukasti, joten lisäpisteistä ei ole haittaa. MusaFutsalin parhaat pistenaiset löytyvät sijalta 8: Netta Hannula 10+7 ja 10: Mira Laurila 12+3.

Ylöjärven Ilves hävisi edellisen kotiottelun FTK:lle tiukan väännön jälkeen lukemin 1-3. Omiin ei ole päästetty viimeisiin otteluihin kovinkaan montaa maalia, mutta vastustajan maaliverkkojen pöllytys on jäänyt harmittavan niukaksi. Paikkoja pystytään luomaan riittävästi, mutta joukkueen selkään on ilmestynyt apina, jota lähdetään Porissa ravistamaan pois. Edellisessä joukkueiden välisessä ottelussa MusaFutsal vei pisteet Ylöjärveltä mukaansa lukemin 0-3. Muutama taistelu on hävitty putkeen, mutta sota sarjapaikan suhteen on vielä pahasti kesken. Nähtäväksi jää saadaanko ketsuppipullo aukeamaan ja pisteet Porista Ylöjärvelle.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, FTK vei sitten pisteet Tornio-Kemiin? "Näin kävi. Yritystä oli, ehkä jopa yliyrittämistä. Eka kymppi oli meidän, toinen FTK:n. Toinen jakso oli taas täysin meidän. Mutta joo, pallollinen hallinta ja pyöritys ei yksin riitä, koska meiltä ei ole vielä löytynyt riittävästi ratkaisijan roolin ottajaa. Kuusi peliä sarjaa jäljellä parantaa niitä kuuluisia viimeisiä ratkaisevia syöttöjä, sekä olla maalipaikoissa terävämpänä."
19.1.2019:

Ylöjärven Ilveksen naiset joutuivat taipumaan kotisalissaan FTK:lle lukemin 1-3 (1-3). Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti kummankin joukkueen pyrkiessä maalille melko suoraviivaisesti. YIlves aloitti maalinteon ajassa 2:52 Emmi Rauhalan siirtäessä Elisa Ilotun poikittaissyötön maalin edestä tyhjiin alhaalta asti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi 1-0. Sama oli toistua runsaan 5 minuutin kohdalla, kun Rosa Sirén pääsi ohjaamaan takatolpalta Esra Erdenin poikittaissyöttöä. Ohjaus suuntautui kotijoukkueen harmiksi kuitenkin etutolpan väärälle puolelle.

YIlveksen niskaan kaadettiin kylmää vettä lähes välittömästi, kun FTK sai korkean prässinsä avulla kulmapotkun. Tiia Juntikka hassutti koko YIlves-puolustuksen ja nosti läheltä yläkulmaan tilanteeksi 1-1, kun peliä oli käyty 5:42. YIlves rakensi peliä enimmäkseen alhaalta saakka FTK:n turvautuessa useimmin pitkiin heittoavauksiin. Hieman ennen jakson puoliväliä oli YIlveksen toinen maali jälleen lähellä Rosa Sirénin päästyä laukomaan 10 metristä, mutta laukaus kilahti tolppaan. FTK vetäytyi puolustusmuotoon omalle alueelleen ja antoi YIlveksen pyörittää peliä. Vieraiden taktiikka tuottikin tulosta, kun Anna Keränen ja Heta Huhtaniska pääsivät riistoon ja 2v1 -vastahyökkäykseen. Helena Unkuri torjui Huhtaniskan laukauksen, mutta Anna Keränen pääsi iskemään torjunnasta kimmonneen pallon sisään 1-2 ajassa 11:32...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 19.1.2019:

Ylöjärven Ilveksen kotisaliin saapuu lauantaina 19.1. Football Team Tornio-Kemi. FTK voitti edellisessä ottelussa Liikunnan Riemun suurinumeroisesti Putaan liikuntahallissa peräti 14-0. Joukkueen ykköstykki Tiia Juntikka oli hurjassa iskussa tehden 8 maalia. Juntikka johtaakin ylivoimaisesti pistepörssiä tehoin 28+10. FTK on tyrkyllä neljän parhaan joukkoon ja päävalmentaja Oleg Eprintsev tuo joukkueensa lisäpisteiden toivossa Ylöjärvelle. Lokakuussa FTK kylvetti kotiluolassaan Ylöjärven Ilveksen lukemin 5-0 Tiia Juntikan iskiessä kolme kertaa.

Kotijoukkue hävisi edellisen ottelunsa KaDylle Jyväskylässä niukkaakin niukemmin 1-0, mikä kasvatti YIlveksen tappioputken jo kuuteen. KaDy pelasi juuri niin kurinalaisesti ja puolustusvoittoisesti kuin osattiin odottaa. Pallonhallinta ei riittänyt, koska peliä ei vaan voi voittaa kiikaritehoin. Lopputulos tarkoittaakin käytännössä todellisen taistelun alkamista sarjapaikan suhteen.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, Jyväskylästä lähdettiin hakemaan pisteitä, toisin kuitenkin kävi? "Kaikki kunnia KaDylle. Yritystä oli, mutta näennäinen ottelun pallollinen hallinta ei yksinkertaisesti riitä. Ratkaisijan rooliin ei tällä kertaa löytynyt ketään, joka olisi lähtenyt kantamaan joukkuetta. Paikkoja oli kyllä, mutta Monnari tuntuu jostain syystä olevan maalin tekemisen suhteen meille liki mahdoton mörkö. Treeneissä mennään kyllä kovaa ja hyvällä asenteella, mutta otteluissa iskee avausvihellyksen jälkeen ihmeellinen kokovartalokipsi. FTK:ta vastaan tuo kipsi pitää rikkoa."
13.1.2019:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkueen tappioputki syveni Kampuksen Dynamon vieraana lukemin 1-0 (1-0). KaDy vetäytyi omalle alueelleen tiiviiseen puolustusmuotoon pian alkuvihellyksen jälkeen luovuttaen pallonhallinnan YIlvekselle. Ensimmäinen maalintekotilanne avautuikin muutaman minuutin kuluttua vieraille, kun Rosa Sirén haki Saara Viitasen pitkän avauspotkun KaDy:n selustasta ja syötti kulmasta takaviistoon Esra Erdenille. Erdenin laukaus kohti tyhjää maalia nousi kuitenkin poikkipuun yli.

Vain hetkeä myöhemmin Tintti Kurtti pääsi Rosa Sirénin syötön vapauttamana aivan nokikkain KaDy-vahti Martta Perälän kanssa, mutta ei saanut palloa toimitetuksi perille. Avausjakson puoliväliin saakka peliä käytiin käytännössä KaDy:n puolustusalueella, jossa YIlves yritti löytää aukkoja kotijoukkueen puolustusmuodosta. KaDy:n ensimmäinen vaarallisempi tilanne syntyi hieman ennen jakson puoliväliä YIlveksen hyökkäyspään pallonmenetyksen jälkeen, kun Aada Vähäkangas onnistui purjehtimaan pallon kanssa läpi koko kentän ja pääsi vielä laukomaan kaarelta, mutta Saara Viitanen peitti laukauksen oikea-aikaisella vastaantulollaan...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 13.1.2019:

Ylöjärven Ilves matkustaa sunnuntaina 13.1. Jyväskylään Monnarille KaDyn vieraaksi. Kotijoukkue on pelannut sarjassa ottelun vähemmän ja edellinen liigapeli 15.12. jyväskyläläisillä päättyi GFT:n vieraana 7-1 -tappioon. Ylöjärven Ilveksellä puolestaan on alla viikonlopun kotiotteluiden tuloksena tuplatappio. Ensin FC Sport-j vei pisteet Vaasaan lauantaina 1-3 ja GFT sunnuntaina haaveet cupin lopputurnaukseen pääsemisestä kovan väännön jälkeen maalein 4-6.

Joukkueiden ottelut ovat olleet perinteisesti tasaisia. KaDyn valmentajavelho Tero Kelhälä saa taiottua joukkueesta parhaat puolet esiin hankaloittaen luolasta pisteitä hakemaan tulevan vastustajan sapeleiden kalistelua. Molemmilla joukkueilla on akuutti tarve lisäpisteisiin ja ottelusta ei tule ainakaan yritystä puuttumaan kummaltakaan joukkueelta.

- Rosa Sirén, hyvä startti tauon jälkeen, millä fiiliksellä? "Oikein oikein hyvällä mielin. Pientä hakemista tietty oman tuntuman suhteen, mutta loistavaa olla taas menossa mukana." - Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, vuosi 2019 ei alkanut tuloksellisesti rakettien paukkeella? "Ei alkanut, ei. Vaikka menee toiston puolelle, niin paljon hyviä pelillisiä asioita tapahtui taas viikonlopun aikana. Moni pelaaja pystyi nostamaan tekemisen tasoa lauantain liigapelistä sunnuntain cup-peliin. Pienet asiat pelin aikana kun saadaan napsautettua kohdalleen niin tulosta alkaa tulemaan."
6.1.2019:

Täydennysmenettelyn kautta takaisin naisten futsal-cupin playoff-vaiheeseen selviytynyt Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui taipumaan kotikentällään GFT:lle tiukan taistelun jälkeen lopulta lukemin 4-6 (2-2). Molemmat joukkueet aloittivat pelin kovalla liikkeellä ja korkealla prässillä. GFT:n Kiia Laine murtautui pallon kanssa keskelle ja laukoi vihaisesti ylärimaan, kun peliä oli käyty alle kaksi minuuttia. Maalinteon aloitti kuitenkin hetkeä myöhemmin YIlves kun Ida Lohtander katkaisi GFT:n rajapotkun ja laukoi 10 metristä YIlveksen 1-0 -johtoon, kun peliä oli käyty 2:32.

Heti perään Emmi Rauhala pääsi Mia Pajusen pitkän pystysyötön vapauttamana nokikkan GFT-vahti Heidi Tahvanaisen kanssa, mutta Rauhalan sijoitus livahti hitusen takatolpan väärälle puolelle. GFT pelasi palloa suoraviivaisesti YIlves-maalin edustalle, jonne syntyikin aika ajoin pientä mylläkkää, mutta kotijoukkueen puolustus Helena Unkurin johdolla selvitti tilanteet. 8. minuutilla Emmi Rauhala murtautui jälleen läpi, mutta Heidi Tahvanainen peitti laukauksen oikea-aikaisella vastaantulollaan. Vähitellen pelin painopiste siirtyi kotijoukkueen kenttäpuoliskolle, jossa GFT:lle avautui muutama erinomainen tilaisuus tasoitukseen. Helena Unkuri teki kuitenkin vieraiden aikeet tyhjiksi paraatitorjunnoillaan...

Katso maalit ja lue lisää»

5.1.2019:

Ylöjärven Ilveksen naiset avasivat futsal-vuotensa 2019 kotitappiolla FC Sport-j:lle lukemin 1-3 (1-2). FC Sport-j vetäytyi ottelun alussa omalle alueelleen, luovutti pallon hallinnan YIlvekselle ja pyrki riiston jälkeen nopeisiin vastahyökkäyksiin. YIlves pääsi muutamaan otteeseen laukomaan hyviltä etäisyyksiltä, mutta Karoliina Muurimäki piti maalinsa koskemattomana. Vieraat siirtyivät johtoon ajassa 5:36, kun Karoliina Muurimäen korkea avauspotku tavoitti YIlves-maalin edustalta Annika Lemisen, jonka pusku putosi Saara Viitasen torjunnasta maaliin 0-1.

Peliä käytiin jatkossa suurimmalta osin vaasalaisten päädyssä, jossa YIlves yritti liikkeellä repiä FC Sport-j:n puolustusmuotoa auki. Pallonmenetykset avasivat silloin tällöin nopeita vastaiskumahdollisuuksia, mutta Saara Viitanen esti torjunnoillaan lisämaalien syntymisen. YIlveksen tasoitus oli lähellä hieman ennen jakson puoliväliä, kun Emmi Rauhala prässäsi ylhäältä ja Karoliina Muurimäen avauspotku oli kimmota Rauhalan blokkauksen kautta maaliin. Tulostaululle tuli asiaa lähes välittömästi, kun loukkaantumisen takia lähes koko syyskierroksen sivussa ollut Rosa Sirén leikkasi pallon kanssa keskelle ja ampui läpi vaasalaispuolustuksen 1-1 ajassa 9:33...

Katso maalit ja lue lisää»

Ennakko 5.-6.1.2019:

Ylöjärven Ilves aloittaa vuoden 2019 reippaasti pelaten sekä liigaa lauantaina 5.1 että futsal-cupia sunnuntaina 6.1 kotisalissaan urheilutalolla. Liigan kevätkierroksen avauksessa tulee vastaan aina kova Fc Sport-j Vaasasta valmentajansa Tomislav Krstevskin johdolla. Syyskierroksella sarja-avauksessa Ylöjärven Ilves haki Vaasasta ansaitun 2-4 -voiton. Vaasalaiset kolkuttelevat sarjassa lähietäisyydellä viidentenä hamuten paikkaa neljän parhaan joukkoon. Alla on kova näyttö nykyvireestä 4-5 -vierasvoitolla FTK:sta Torniossa. Ylöjärven Ilves puolestaan hakee syksyn vastoinkäymisten jälkeen uutta hyvää starttia sarjan jälkimmäiselle puoliskolle. Ottelusta tuleekin taatusti vauhdikas ja tasainen vääntö pisteistä. Joulutauon aikana on sairastupa saatu liki tyhjäksi ja kevätkierrokselle lähdetään iloisin ilmein parantamaan sarjasijoitusta.

Kerran jo ACE:lle futsal-cupissa pudonnut Ylöjärven Ilves sai erikoisen sarjajärjestelmän tarjoamana "täydennyksen" muodossa paikan playoff-otteluun ennen viimeistä 16.-17.2.2019 pelattavaa Futsal FinalFour2019 -vaihetta Jyväskylässä. Tämän oljenkorren myötä Ylöjärven Ilves kohtaa liigassa kakkosena olevan ja rutkasti kokemusta pursuavan GFT:n Espoosta. Aina tehokas GFT:n Daniela Tjeder on liigan pistepörssissä toisena Maiju Hirvosen ja Kiia Laineen säestäessä lähietäisyydellä. Taitoa ja kokemusta vierailla siis riittää.

GFT pelaa lauantaina liigaottelun Kaupissa Ilves FS:n vieraana, joten joukkueilla on sunnuntaina tasapuoliset lähtökohdat. Marraskuun liigapelissä Ylöjärven Ilves oli kotonaan lähellä ottaa pisteitä GFT:ltä häviten kuitenkin viime hetken maalilla niukasti lukemin 5-6. Vähintäänkin mielenkiintoiset lähtökohdat on siis tarjolla tähän otteluun.

- Ylöjärven Ilveksen päävalmentaja Vesa Parviainen, joulukinkut on sulateltu ja raketit lähetelty. Millä mielin uuteen vuoteen 2019? "Vauhdikas vuoden ensimmäinen viikonloppu tulossa. Railakas startti saadaan ja samalla linjalla jatketaan. Kiinnitetään huomiota tekemisen tasoon, pienten juttujen parantamiseen niin peleissä kuin harjoituksissa. Edelleen positiivisten, pienten asioiden kautta mennään eteenpäin."


<< Edellinen

YIlveksen naisten vauhdissa mukana: