20.12.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset ottivat liigahistoriansa ensimmäiset pisteet FTK:lta syyskierroksen päättäneessä kotiottelussaan maalein 5-4 (4-3). Alusta asti ylhäältä prässännyt vierasjoukkue sai luotua muutaman vaarallisen maalinedusmylläkän heti ottelun ensi minuuteilla, mutta Iida Koskinen piti maalinsa koskemattomana. YIlves otti varhaisen aikalisän ja sai sen jälkeen pelinsä paremmin kontrolliin. Kolmannella minuutilla Katariina Nilkulle avautui FTK:n puolustusalueen harhasyötön seurauksena avopaikka Lotta Ruokosen ollessa kaukana maaliltaan, mutta veto suuntautui harmillisesti maalin ohi.

FTK hallitsi palloa YIlveksen hakiessa selustasta vastaiskupaikkoja. Avausjakson puoliväliin mennessä FTK:lla oli 4-5 potentiaalista maalipaikkaa, kun YIlves pääsi hätyyttelemään vierasjoukkueen maalia vain parilla terävällä vastahyökkäyksellä. Kun runsaat 11 minuuttia oli pelattu, voitti Sini Sutinen pohjalla Tiia Juntikalle pelatun pallon, nousi koko kentän läpi ja laukoi kuljetuksensa päätteeksi huikean pommin aivan FTK-maalin yläkulmaan siirtäen YIlveksen yllättäen 1-0 -johtoon ajassa 11:07. Maalin myötä FTK:n peli sekosi hetkeksi ja YIlves käytti momentumin hyväkseen, kun Anni Paukkunen voitti pallon laidassa ja laukoi tarkasti maalin vasempaan reunaan 2-0 vain puolisen minuuttia myöhemmin. YIlveksen hyvä ote jatkui ja pian aloituksen jälkeen Sini Sutisen kova maannuoliainen rajapotkutilanteessa tavoitti FTK-maalin edustalta Veera Keskitalon, joka onnistui pienen väännön jälkeen survomaan pallon maaliin 3-0 ajassa 12:04.

Tämän jälkeen FTK sai rivinsä ojennukseen ja vastaus tuli vain puoli minuuttia myöhemmin, kun maalinedusmylläkässä pallo ohjautui YIlves-pelaajan kautta omaan maaliin 3-1 pelikellon näyttäessä 12:35. Intensiivinen peli jatkui FTK:n hallinnassa, mutta seuraava maali merkittiin jälleen kotijoukkueelle Rosa Sirénin viimeistellessä Anni Paukkusen ja Veera Allosen vahvasta esityöstä YIlveksen jo 4-1 -johtoon, kun peliä oli käyty 16:32. FTK suoraviivaisti peliään tavoitellen alati vaarallista target-pelaajaansa Tiia Juntikkaa. Vain pari minuuttia ennen taukovihellystä onnistuivat Sini Ståhle ja Iida Jaako prässäämään pallon itselleen vapauttaen lopulta Tiia Juntikan maalintekoon 4-2 ajassa 17:54. Jakson viimeisillä hetkillä YIlves sai vielä erinomaisen maalintekotilanteen, ja odotteli sen jälkeen jo 2 sekunnin päässä odottavaa taukovihellystä, kun FTK pelasi kulmapotkunsa nopeasti ja maalin edustalle täysin vapaaksi unohdettu Tiia Juntikka iski vieraat tauolle vain maalin päähän 4-3 ajassa 19:59...

Katso maalit ja lue lisää»18.12.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue palasi voittokantaan vierasottelussaan Lauttakylän Lujaa vastaan selvin numeroin 3-11 (2-5). Luja aloitti ottelun vetäytymällä omalle alueelleen ja luovuttamalla pallonhallinnan vieraille. YIlves pyöritti peliä kärsivällisesti ja kun ottelu oli ehtinyt vanheta vajaat kaksi minuuttia, iski Katariina Nilkku liigauransa ja pelin ensimmäisen maalin Eve Reposen poikittaissyötöstä 0-1. Maalin jälkeen pelin kuva säilyi muuttumattomana ja ajassa 3:08 ohjasi Iina Haapanen kulmapotkutilanteessa Rosa Sirénin kovan laukauksen lähietäisyydeltä maaliin 0-2. Sirén oli asialla itse pari minuuttia myöhemmin voitettuaan pallon itselleen vasemmalla ja lauottuaan vierasjoukkueen jo 0-3 -johtoon ajassa 4:54. Hetkeä myöhemmin Luja otti aikalisän, alkoi prässätä ylempää ja pääsikin paremmin mukaan peliin.

Luja onnistui rakentamaan lyhyessä ajassa muutaman otollisen maalintekotilanteen, mutta ei saanut palloa tolppalaukausta lähemmäs maalia. YIlves sen sijaan hyödynsi lisätilan kentällä ja Rosa Sirén kasvatti vieraiden maalitiliä Elisa Mattilan esityöstä 0-4:ään, kun peliä oli käyty 8:37. Tämän jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat joksikin aikaa ja tilanteita syntyi harvakseltaan molempiin kenttäpäätyihin. Luja haki teräviä vastaiskuja ja pyrki hyödyntämään kulmapotkutilanteita. YIlves otti puolestaan aikalisän ja muutti hieman kentällisten koostumuksia. Lujan yritys palkittiin ajassa 15:45, kun Linda Korpelan seinäsyöttö vapautti vasemmalta läpiajoon Anne Riekin, joka laukoi pallon tarkasti takakulmaan 1-4. YIlveksen vastaus tuli puoli minuuttia myöhemmin Eve Reposen viimeistellessä takatolpalta Tintti Kurtin esityöstä 1-5 ajassa 16:32. Luja osui kuitenkin toistamiseen hetkeä myöhemmin, kun Eveliina Järän kova veto kimposi Iida Koskisen torjunnasta Josefiina Järälle, joka ohjasi lähietäisyydeltä taukotilanteeksi 2-5 ajassa 16:56. Tilanteessa Iida Koskinen sai iskun kasvoihinsa ja peli jouduttiin keskeyttämään toviksi.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti, kun ensin YIlveksellä oli kaksi loistopaikkaa lisämaaleihin ensimmäisten 30 sekunnin aikana ja Lujan Linda Korpela kilautti pallon takarautaan pelikellon näyttäessä 21 minuuttia. YIlves onnistui maalinteossa seuraavaksi, kun Eve Reposen matala poikittaissyöttö ohjautui maalin edustalta Lujan omasta pelaajasta maaliin 2-6 ajassa 23:54. Luja tuli kuitenkin peliin mukaan runsas minuutti myöhemmin, kun Josefiina Järä iski illan toisensa kulmapotkun jälkitilanteesta 3-6. YIlveksen kuittaus tuli jälleen välittömästi, kun Anni Paukkunen siirsi vieraat 3-7 -johtoon Saija Torvisen tarjoilusta vain 13 sekuntia myöhemmin.

Luja sai pallon kertaalleen ristikkoon ennen kuin YIlves karkasi ratkaisevan tuntuiseen 3-8 -johtoon Veera Allosen toimesta ajassa 28:10. Pari minuuttia myöhemmin pallo kävi toistamiseen YIlves-maalin kehikoissa, mutta seuraavakin tilastomerkintä syntyi YIlvekselle, kun Anni Paukkunen iski illan toisen osumansa pienestä kulmasta Sini Sutisen tarjoamasta vaparista 3-9, kun peliä oli käyty 30:41. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana peli aaltoili päästä päähän, mutta maalinteossa onnistui vain vierasjoukkue. Ensin Veera Allonen siirsi YIlveksen 3-10 -johtoon Karoliina Loutesalmen rajapotkusta ajassa 35:37 ja heti perään Rosa Sirén viimeisteli hattutemppunsa 3-11 Veera Allosen syötöstä pelikellon pysähtyessä aikaan 35:50. YIlves haki vielä lisämaaleja viimeisille hetkille asti, mutta ei enää osunut ylärimaa lähemmäs. Niinpä täydet sarjapisteet matkasivat Ylöjärvelle lopputuloksella 3-11.

Katso maalit ja lue lisää»14.12.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten tie futsal-cupissa katkesi 1-3 (0-2) -tappioon puolivälierässä AC Estudiantesille. Ottelun alku sujui tasaisissa merkeissä ja ensimmäinen hyvä maalintekotilanne syntyi 2 minuutin pelin jälkeen, kun ACE sai epäsuoran vapaapotkun palautuksen seurauksena. Iida Koskinen onnistui kuitenkin peittämään vedon hyvällä vastaantulollaan. ACE:n prässipeli pakotti YIlveksen yrittämään kaukolaukauksilla, mutta Saija Torvisen ja Sini Sutisen kovat pommit eivät yllättäneet Tinja Haikkaa.

ACE siirtyi 0-1 -johtoon, kun Sini Lauermaa prässäsi pallon itselleen keskialueella, eteni keskemmälle ja tarjoili viereen Kreta Karttuselle, jonka sijoitus painui verkkoon ajassa 6:12. Maalin jälkeen peliote siirtyi hienokseltaan vieraille, eikä YIlves päässyt hetkeen hätyyttelemään Tinja Haikan vartioimaa ACE-maalia. Runsaan 16 minuutin pelin jälkeen YIlves rakensi kuitenkin hyvän hyökkäyksen, mutta pallonmenetys syvällä hyökkäysalueella käynnisti ACE:n nopean vastaiskun, jonka päätteeksi Susanna Savijoki onnistui tuikkaamaan pallon maaliin 0-2 pelikellon näyttäessä aikaa 16:29. Avausjakson viimeisillä minuuteilla kummallakin joukkueella oli vielä pari lupaavaa maalintekotilannetta, joista YIlveksen Sini Sutisen tolppalaukaus ajassa 18:45 oli lähimpänä tuottaa tulosta. Tauolle siirryttiin kuitenkin ACE:n johtaessa maalein 0-2.

YIlves tuli tauon jälkeen vahvasti ja Sini Sutinen toi kotijoukkueen peliin mukaan tarkalla kaukolaukauksellaan 1-2, kun peliä oli käyty 23:07. Maalin jälkeen YIlves haki aktiivisesti tasoitusta, mutta ACE:n kurinalainen prässi- ja puolustuspelaaminen piti kotijoukkueen poissa vaarallisimmilta tekopaikoilta. Lähimpänä tasoitusta oli Eve Reponen, jonka kovan maannuoliaisen Tinja Haikka onnistui torjumaan jalallaan, kun peliä oli käyty runsaat 29 minuuttia. Hetkeä myöhemmin ACE sai pelattua pallon aivan YIlves-maalin edustalle, mutta Sini Sutinen ja Iida Koskinen selvittivät tilanteen. Ajassa 36:15 sai YIlves epäsuoran vapaapotkun aivan kaaren ulkopuolelta. Sini Sutisen kova veto viuhui kuitenkin reilusti ohi.

Kolmisen minuuttia ennen loppua YIlves turvautui vielä lentävään maalivahtiin, mutta ei saanut ylivoimapeliään kunnolla pyörimään. ACE sen sijaan rankaisi tasakentällisillä rajapotkun pehmeästi puolustetusta jälkitilanteesta, kun Sanna Koskinen pääsi tuikkaamaan lähietäisyydeltä loppunumeroiksi 1-3 ajassa 37:42. Vaikka YIlves tiivisti vielä peluuttamistaan, ei lisämaaleja nähty ja ACE eteni futsal-cupin lopputurnaukseen maalein 1-3 (0-2).

Katso maalit ja lue lisää»4.12.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui taipumaan vierasottelussaan Ilves FS:lle lopulta selvin numeroin 6-2 (1-1). Pienellä ryhmällä peliin lähtenyt YIlves aloitti ennakkoluulottomasti ja kun ottelu oli vanhentunut vain runsaat kaksi minuuttia, päätti Saija Torvinen vierasjoukkueen hyökkäyksen tarkkaan maalilaukaukseen siirtäen YIlveksen hieman yllättäen 0-1 -johtoon ajassa 02:15. Ilves FS oli vähällä kuitata minuuttia myöhemmin, kun Jenni Häkli pääsi riiston jälkeen vastahyökkäykseen, mutta Iida Koskinen YIlves-maalissa onnistui torjunnassaan.

Tämän jälkeen tilanteita syntyi jonkin verran molempiin kenttäpäätyihin YIlves-pelaajien päästessä jopa muutaman kerran nokakkain Emiilia Syväsen kanssa, mutta viimeistely oli heikkoa, eikä tulostaululle tullut asiaa. Avausjakson puolivälin jälkeen erotuomarin vähintäänkin kyseenalainen tulkinta tarkoituksellisesta palautuksesta omalle maalivahdille johti Ilves FS:n epäsuoraan vapaapotkuun rangaistusalueen kaarelta. Tilanteessa YIlveksen sovittu puolustusmuoto hajosi ja Mira Teittinen pääsi sijoittamaan muurin aukosta tasoituksen 1-1 ajassa 11:08.

Tasoitusmaalin jälkeen peli jatkui tasaisena keskialueen vääntönä, jossa molemmat joukkueet pyrkivät riiston jälkeen iskemään terävästi. Jakson viimesten parin minuutin aikana YIlveksen Rosa Sirén pääsi kahdesti läpiajoon, mutta Emiilia Syvänen ei ollut yllätettävissä. Kun Ilves FS:n Tiina Pöyrykään ei onnistunut käyttämään YIlves-puolustuksen pientä haparointia hyväkseen, siirryttiin tauolle tasatilanteessa 1-1.

Toisen puoliajan alussa peli aaltoili päästä päähän ja YIlveksen Eve Reponen ja Saija Torvinen pääsivät mukaviin vetopaikkoihin, mutta laukaukset jäivät voimattomiksi, eikä tilastomerkintöjä syntynyt. Vähitellen YIlves vetäytyi syvemmälle omalle alueelleen antaen Ilves FS:n pyörittää peliä. Tintti Kurtti pääsi riiston jälkeen karkumatkalle noin 24 minuutin pelin jälkeen, mutta Emiilia Syvänen sai kätensä kovan vedon tielle. YIlves sai pidettyä kotijoukkueen pois vaarallisimmista maalintekopaikoista, mutta kulmapotkun jälkitilanteesta Satu Pesonen onnistui iskemään Ilves FS:n 2-1 - johtoon ajassa 28:00.

YIlves ei vielä ehtinyt toipua kunnolla takaiskusta, kun Ilves FS:n Matilda Herranen laukoi kuljetuksensa päätteeksi kovan maannuoliaisen, joka kimposi Iida Koskisen jalkatorjunnasta Emilia Jokisalolle. Jokisalon laukaus kimposi Iida Koskisen torjunnasta uudelleen Herraselle, joka upotti pelivälineen verkkoon ajassa 28:31 siirtäen kotijoukkueen jo 3-1 -johtoon. Maalin jälkeen YIlves haki aktiivisesti kavennusta, mutta hyökkäyspään pallonmenetys kostautui Ilves FS:n 2v1 -ylivoimahyökkäyksenä, jonka päätteeksi Mira Teittinen viimeisteli lukemiksi jo 4-1 ajassa 32:29.

YIlves ei kuitenkaan antautunut, vaan Rosa Sirén pääsi riistoon YIlveksen puolustusalueella, kuljetti koko kentän läpi, niputti Ilves-nelikon ja laukoi pallon vastustamattomasti kotijoukkueen maalin ylänurkkaan 4-2 pelikellon näyttäessa aikaa 33:15. Kuluttava puolustuspelaaminen kahdella kentällisellä alkoi vaatia veroaan toisen jakson lopulla ja YIlvekselle alkoi tulla karkeita virheitä. Jonna Kykkänen pääsi katkaisemaan YIlveksen pohjan poikittaissyötön ja Emilia Jokisalo kasvatti hyökkäyksen päätteeksi Ilves FS:n johdon jo 5-2:een vain runsaat puoli minuuttia edellisestä osumasta. Viimeisten viiden minuutin aikana YIlves ei enää pystynyt kunnolla vastaamaan kotijoukkueen rynnistykseen ja Mira Teittinen kaunistelikin vielä loppulukemiksi 6-2 seinäsyöttökombinaation jälkeen ajassa 38:40.

Katso maalit ja lue lisää»28.11.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset ottivat liigahistoriansa ensimmäisen pisteen MuSa Futsalilta kotiottelussaan tasatuloksella 5-5 (3-1). Ottelu alkoi puolin ja toisin vauhdikkaasti ja ensimmäinen maalintekotilanne siunaantui YIlvekselle jo minuutin pelin jälkeen, kun Rosa Sirén pääsi kääntymään ja laukomaan kaaren ulkopuolelta tulisesti kohti porilaismaalia. Siiri Lilja onnistui kuitenkin torjunnallaan varjelemaan vieraat takaiskulta. Hetkeä myöhemmin Netta Hannula oli toistaa saman tempun toisessa päässä kenttää, mutta kova maannuoliainen sujahti ohi takatolpan.

Peliä käytiin tämän jälkeen enimmäkseen keskialueella kummankin joukkueen yrittäessä iskeä vastustajan virheistä. MuSa Futsal oli hienokseltaan aktiivisempi ja pystyi luomaan jonkin verran painetta kotijoukkueen maalille, mutta YIlveksen Elisa Mattila oli avata maalitilin vastahyökkäyksestä 5 minuutin kohdalla näppärän kombinaation jälkeen. Siiri Lilja ei kuitenkaan ollut yllätettävissä. MuSa puolestaan kokeili terävillä kaukolaukauksilla, mutta Iida Koskinen YIlves-maalissa torjui vedot varmasti.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 08:07, kun Netta Hannula prässäsi pallon itselleen vasemmalta, leikkasi keskemmälle ja ampui tarkasti aivan maalin alakulmaan 0-1. YIlveksen kuitti tuli runsaan minuutin kuluttua, kun Veera Allosen painava veto puolen kentän tuntumasta painui Iina Haapasen erinomaisen maskin ansiosta porilaisten verkkoon ajassa 09:20. MuSa oli vähällä osua uudelleen, kun Elina Setälä pääsi merkkausvirheen takia jatkamaan Siiri Liljan avausheiton, mutta YIlveksen onneksi ohjaus nousi reilusti yli.

YIlves nosti prässiään ja ajassa 11:49 Anni Paukkunen pääsi keskialueella katkoon, eteni 10 metriin ja iski pallon voimalla ohi Siiri Liljan siirtäen YIlveksen ensimmäistä kertaa johtoon 2-1. YIlves jatkoi korkeaa prässiään mikä vaikeutti jonkin verran MuSan pelinavaamista. Tasan puoli minuuttia ehti kulua edellisestä osumasta, kun Rosa Sirén riisti pallon keskialueella ja lähetti viuhuvan kärkkärin 15 metristä tarkasti maalin ylänurkkaan kasvattaen YIlveksen johdoksi jo 3-1 ajassa 12:19. Avausjakson lopulla YIlves vetäytyi puolustamaan tiiviisti MuSan pyörittäessä peliä. Porilaiset olivat vähällä kaventaa pari minuuttia ennen taukoa, kun target Pauliina Paakkinen onnistui pudottamaan alas Netta Hannulalle, jonka veto kaarelta kimposi Iida Koskisen torjunnasta yli. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja tauolle mentiin siten YIlveksen johtaessa maalein 3-1...

Katso maalit ja lue lisää»21.11.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue kärsi selvän 6-0 (2-0) -tappion vierasottelussaan GFT/Prinsessoita vastaan. Edellisen miesten liigapelin takia liian lyhyeksi jäänyt lämmittelyaika näkyi vierasjoukkueen otteissa etenkin ottelun alkupuolella ja GFT/Prinsessat onnistuikin ensimmäisen 10-minuuttisen aikana iskemään kahdesti. Ensin YIlveksen hyökkäys katkesi keskialueen harhasyöttöön, jonka seurauksena Daniela Tjeder pääsi Anna Heleniuksen pystysyötöllä nokikkain YIlves-maalia vartioineen Iida Koskisen kanssa sijoittaen pelivälineen tarkasti aivan vasemman tolpan juureen ajassa 5:43. Hetkeä myöhemmin Daniela Tjeder hassutti koko YIlves-puolustuksen päätyviivalla ja syötti takaviistoon maalin eteen vapaaksi unohtuneelle Jannica Tjederille, joka siirsi kotijoukkueen jo 2-0 -johtoon ajassa 7:43

Maalien jälkeen YIlveskin sai peliään kulkemaan ja oli vähällä kaventaa, kun Veera Allonen vapautti Tintti Kurtin keskeltä läpi. Petra Häkkinen tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja pallo kilahti lopulta tolppaan. Tämän jälkeen YIlves vetäytyi puolustamaan aluettaan tiivisti ja onnistuikin pitämään GFT:n poissa tekopaikoilta. 13. minuutilla YIlveksen maali oli jälleen lähellä, kun Emilia Lindbergin kaukolaukaus osui GFT-maalin ristikkoon. Molemmilla joukkueilla oli avausjaksolla vielä muutama potentiaalinen maalintekotilanne, mutta lisämaaleja ei nähty ja tauolle siirryttiin GFT:n 2-0 -johdossa.

YIlves aloitti toisen puoliajan pirteästi ja rakensi ensimmäisen parin minuutin aikana muutaman erinomaisen maalintekopaikan, mutta joko ratkaisusyötöt olivat heikkoja tai viimeistely luokatonta, eikä palloa saatu avopaikastakaan maaliin. GFT rankaisikin YIlveksen tehottomuudesta kovalla kädellä, kun Jannica Tjederin löysähko veto rajapotkun jälkitilanteesta kimposi YIlves-puolustuksen kautta maaliin 3-0 ajassa 22:56. Lisää kylmää vettä vierasjoukkueen niskaan kaadettiin pelikellon näyttäessä 24:05, kun Daniela Tjederin tarkka alanurkkalaukaus 10 metristä GFT:n vastahyökkäyksen päätteeksi yllätti Iida Koskisen 4-0.

Maalin jälkeen YIlveksen liikkuminen hiipui hetkeksi ja kun GFT kasvatti edelleen johtoaan Jannica Tjederin taidokkaalla ylänurkkaosumalla ajassa 26:24, oli ottelu käytännössä ratkennut. Loppunumerot 6-0 iski Daniela Tjeder YIlveksen pahan pallonmenetyksen seurauksena vain runsas minuutti edellisestä osumasta ajassa 27:29. Takaiskuista huolimatta YIlves yritti vielä saada kuparista rikki ja rakenteli aktiivisesti hyökkäyksiään. Ratkaisut olivat kuitenkin ponnettomia ja GFT:lle tarjoutui jonkin verran vastaiskumahdollisuuksia. 31. minuutilla kätensä pahasti loukannut Iida Koskinen piti kuitenkin sisulla ja sydämellä maalinsa koskemattomana ja kun toisessakaan kenttäpäädyssä ei valmista syntynyt, jäivät sarjapisteet Espooseen lopulta tuloksella 6-0 (2-0).

Katso maalit ja lue lisää»14.11.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset tasasivat pisteet kotiottelussaan AC Estudiantesin kanssa maalein 4-4 (2-0). Kovalla prässillä aloittanut vierasjoukkue otti pelin hallintaansa heti ensiminuuteilla YIlveksen vetäytyessä omalle alueelleen. Ottelun ensimmäisen 10-minuuttisen aikana ACE:n kovat ja matalat kaukolaukaukset tuottivat YIlveksen puolustukselle jonkin verran haasteita, mutta Iida Koskisen onnistuneet jalkatorjunnat estivät vieraiden maalinteon.

Vähitellen ACE alkoi hyödyntää target-pelaajansa Ulla Kytölän vahvuuksia ja tämä pääsikin pariin otteeseen vaarallisesti kääntymään pallon kanssa YIlves-puolustuksen keskellä, mutta Iida Koskinen piti edelleen vierasjoukkuetta nollilla. YIlveksen vastahyökkäykset jäivät hieman ponnettomiksi ACE:n pudottaessa ryhmityksensä nopeasti pallon alle. Lievästä altavastaajan asemastaan huolimatta YIlves siirtyi 1-0 -johtoon, kun Tintti Kurtti ohjasi Sini Sutisen kovan kaukovedon maalin kulmalta sisään rajapotkun jälkitilanteessa ajassa 14:17.

YIlves kasvatti johtoaan vain puolisentoista minuuttia myöhemmin, kun Anni Paukkunen pääsi riistoon ACE:n kulmapotkutilanteesta ja karkasi vasemmalta läpiajoon. Tarkka laukaus aivan maalin oikeaan alakulmaan yllätti ACE-vahti Emmi Välimäen ajassa 15:32. Kova ja fyysinen kaksinkamppailu jatkui kuitenkin taukovihellykseen saakka enimmäkseen vieraiden hallinnassa, mutta lisämaaleja ei avausjaksolla nähty ja tauolle mentiin YIlveksen johtaessa 2-0.

YIlves nosti prässiään toisen puoliajan ensimmmäisillä minuuteilla ja sai aikaisempaa paremman otteen pelistä. Toisen jakson parin ensimmäisen minuutin aikana YIlves pommitti useita kertoja kohti ACE:n maalia, mutta Emmi Välimäki onnistui torjunnoissaan. Hyvä paine tuotti lopulta tulosta, kun Eve Reponen haastoi väkevästi oikealla laidalla ja ampui pallon pienestä kulmasta takatolpan juureen 3-0 ajassa 23:15. Maalin jälkeen ACE vetäytyi ja luovutti pallon hallintaa YIlvekselle. Johtoasemassa joukkue jatkoi ehkä turhan innokasta hyökkäyspeliään, joka kostautui vain puolitoista minuuttia myöhemmin. Sini Lauermaa pääsi riistoon keskialueella, eteni suoraviivaisesti vasemmalta ja ampui tarkasti YIlves-maalin takakulmaan 3-1 ajassa 24:43.

Kavennusmaali käänsi ottelun kulun ja ACE sai uutta virtaa painaen peliä enemmän YIlves-päätyyn. Muutamaa kaukolaukausta lukuunottamatta mitään vaarallisempaa ei kuitenkaan syntynyt. YIlves otti kuitenkin aikalisän rauhoittaakseen peliään. Siltikään joukkueen maltti ei riittänyt johtoaseman turvaamiseen ja pelin jäädyttämiseen, vaan YIlves haki lisämaaleja välillä pienellä riskilläkin mikä mahdollisti ACE:lle terävät ja nopeat vastahyökkäykset. Veera Allosen kaukolaukaus kilahti ylärimaan 29. peliminuutilla, mutta seuraavasta maalista vastasi vierasjoukkue hetkeä myöhemmin. YIlves menetti pallon syvällä hyökkäysalueellaan ja Jonna Hyvärinen karkasi oikealta pystyyn. Tarkka sijoitus takakulmaan toi ACE:n jo maalin päähän 3-2 ajassa 30:03...

Katso maalit ja lue lisää»8.11.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue eteni 8 parhaan joukkoon Naisten Futsal-Cupissa kukistettuaan vierasottelussaan Liikunnan Riemun dramaattisten vaiheiden jälkeen rangaistuspotkukilpailussa. Terävästi liikkunut ja fyysinen kotijoukkue aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja pyrki iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä sekä vahvalla 1v1-pelillä. Kumpikin joukkue rakenteli ensimmäisen 10-minuuttisen aikana tukun maalipaikkoja, mutta viimeistelytarkkuus jätti vielä toivomisen varaa.

Liikunnan Riemu siirtyi johtoon ajassa 11:43, kun Anna Lindfors prässäsi pallon itselleen ja lähetti Iiris Kolunsaran karkumatkalle. Tarkka laukaus vasempaan yläkulmaan ohitti YIlves-maalia vartioineen Fanniina Passilan 1-0. Peli aaltoili päädystä toiseen ja YIlveksellä oli muutama hyvä tilaisuus tasoitukseen, mutta vieraiden niskaan tuli kylmää vettä muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Anni Väisäsen kova ja matala keskitys sivurajalta ohjautui YIlves-puolustuksesta omaan maaliin 2-0. Avausjakson loppupuolella YIlves haki aktiivisesti kavennusta, mutta Riemun uhrautuva ja kurinalainen puolustus piti vieraat pois vaarallisimmilta maalintekopaikoilta ja tauolle mentiin kotijoukkueen 2-0 -johdossa.

Riemu aloitti toisen puoliajan terävästi ja oli lisätä johtoaan heti ensimmäisellä minuutilla. Fanniina Passila piti kuitenkin maalinsa koskemattomana. Tilanteita syntyi molempiin päätyihin, mutta lisämaaleja saatiin odottaa aina jakson puoliväliin, jolloin alkoi tapahtua. Ensin Anni Paukkunen toi Karoliina Loutesalmen esityöstä vierasjoukkueen maalin päähän 2-1 ajassa 29:13, sitten Riemu kuittasi vastahyökkäyksestään runsaat 15 sekuntia myöhemmin Anna Lindforsin toimesta tilanteeksi 3-1 ja vajaat puoli minuuttia myöhemmin YIlves kavensi edelleen 3-2:een Katariina Nilkun laukauksen ohjauduttua kotijoukkueen pelaajasta omaan maaliin ajassa 29:59.

Toisen jakson loppua kohden YIlves sai parempaa otetta pelistä, mutta viimeistely ei ollut terävimmillään ja kotijoukkue karkasikin harhasyötön seurauksena jo ratkaisevan tuntuiseen 4-2 -johtoon Leena Airaksisen kaukovedolla, kun pelikello näytti 35:04. YIlves sinnitteli itsensä kuitenkin takaisin peliin vielä kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun pallo vietiin Riemun virhetilin täyttymisen johdosta 10 metrin pilkulle. Koska varoituksen arvoinen rike tapahtui vain hieman kaaren ulkopuolella, pääsi Suvi Sutinen iskemään pallon maaliin noin 7 metristä 4-3 ajassa 36:45. YIlves haki viimeisten minuuttien aikana tasoitusta vimmalla, kun taas Riemu pyrki rikkomaan ja jäädyttämään peliä.

Tiia Etelämäki Riemun viimeisenä lukkona teki tyhjäksi useamman YIlveksen erinomaisen maalipaikan ja jatkopaikka näytti jo karkaavan kotijoukkueelle. Pelaaja-valmentaja Sini Sutisen tulo kentälle käänsi ottelun kulun ja hetkeä myöhemmin palloa jo kaivettiin kotijoukkueen verkosta 4-4 -tasoitusosuman johdosta, kun kellossa oli 38:14. Riemu oli vielä siirtyä uudelleen johtoon puolisen minuuttia myöhemmin, kun kaukoveto kimmahti YIlves-maalin ylärimasta takaisin kentän puolelle. Varsinaisella peliajalla ei lisämaaleja kuitenkaan nähty, joten ottelun ratkaisu siiryi 2x5 -minuutin jatko-otteluun...

Katso kooste ja lue lisää»7.11.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset palasivat voittokantaan kotiottelussaan FC Nokiaa vastaan maalein 1-0 (0-0). Tiukka ja tasainen paikallisottelu alkoi molempien joukkueiden osalta korkealla prässillä ja ensimmäisten minuuttien aikana peliä käytiin lähinnä keskialueella. Ottelun ensimmäinen vaarallisempi maalintekotilanne syntyi FC Nokialle, kun Veera Laihia oli unohtunut YIlves-maalin edustalle rajapotkutilanteessa. Iida Koskinen onnistui kuitenkin torjunnassaan ja piti maalinsa koskemattomana.

Jakson puolivälin tienoilla oli puolestaan YIlveksen avausmaali lähellä, kun Rosa Sirén oli vähällä päästä ohjaamaan Elisa Mattilan diagonaalisyötön takatolpalta maaliin. Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa puolustuspeliä, joten hyvät maalipaikat olivat edelleen kortilla. FC Nokia onnistui kuitenkin karkaamaan kahdesti 2v1 -ylivoimahyökkäykseen, mutta tulosta ei syntynyt. Avausjakson paras maalitilanne syntyi noin kolmisen minuuttia ennen taukoa, kun Eveliina Reponen pääsi ensin nokikkain Tiia Ropasen kanssa ja samassa rytäkässä YIlves-pelaajat pääsivät laukomaan kohti tyhjää maalia kahdesti, mutta uhrautuvasti pelannut nokialaispuolustus peitti laukaukset tehokkaasti. Niinpä tauolle siirryttiin tasalukemissa 0-0.

FC Nokia lisäsi vauhtia heti toisen puoliajan alkuun ja peli muuttui puolin ja toisin aikaisempaa avoimemmaksi. Tilanteita syntyi molempiin päihin kenttää, mutta maalivahdit olivat erinomaisessa iskussa ja pitivät torjunnoillaan joukkueitaan pystyssä. YIlveksen tilanteet olivat ehkä hieman vaarallisempia, mutta palloa ei saatu millään Tiia Ropasen taakse. Ottelun ratkaisu nähtiin 27. peliminuutilla, kun Eve Reponen haki Emilia Lindbergin chippauksen FC Nokian kenttäpäädystä ja haastoi pallollisena poikittaisliikkeellä nokialaispuolustuksen. Erotuomari näki tilanteessa rikkeen ja pallo vietiin pilkulle. Sini Sutisen kova pommi 6 metristä painui Tiia Ropasen torjunnan kautta verkkoon ja YIlves siirtyi 1-0 -johtoon ajassa 26:38.

FC Nokia haki aktiivisesti tasoitusta ja loi muutaman erinomaisen maalintekotilanteen, mutta Iida Koskinen ehti pallon tielle. Viimeisten kolmen minuutin ajaksi FC Nokia otti käyttöön lentävän maalivahdin ja pyöritti ylivoimaa YIlveksen kenttäpäädyssä. YIlves pääsi kolmasti pallonriistoon, mutta ei onnistunut kasvattamaan maalitiliään. Uhrautuvasti ja kurinalaisesti pelannut kotijoukkue blokkasi nokialaisten laukaisuyritykset tehokkaasti, eikä ottelussa nähty enempää maaleja. Niinpä täydet sarjapisteet jäivät tällä kertaa Ylöjärvelle harvinaisen vähämaalisella tuloksella 1-0.

Katso maalit ja lue lisää»31.10.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset joutuivat taipumaan maalein 4-2 (1-1) vieraspelissään FC Sport-j:tä vastaan. Ylhäältä prässännyt kotijoukkue otti alun tunnusteluvaiheen jälkeen pelin hallintaansa YIlveksen tiivistäessä puolustusmuotoaan ja hakiessa teräviä vastaiskuja. FC Sport onnistui maalinteossa vajaan 5 minuutin kohdalla, kun Annika Leminen voitti pallon YIlveksen oman alueen rajapotkutilanteessa ja sijoitti pelivälineen tarkasi aivan maalin oikeaan laitaan 1-0. Tämän jälkeen peliä käytiin suurimmaksi osaksi vieraiden kenttäpuoliskolla, mutta YIlveksen tiivis puolustuspelaaminen vei parhaan terän FC Sportin hyökkäyksistä.

YIlveksen taktiikka tuotti tulosta puoliajan lopulla, kun Elisa Mattila pääsi riistoon YIlveksen omalla kenttäpuoliskolla ja käynnisti vastaiskun nopealla suunnanmuutoksella. Hyökkäyksen päätteeksi Veera Keskitalon terävä kärkkäri sujahti maaliin ajassa 16:38. Avausjaksolla ei lisämaaleja nähty, joten 1-1 jäi myös taukotilanteeksi.

FC Sport karkasi uudelleen johtoon heti toisen puoliajan alussa, kun Tuuli Saikko pääsi rajapotkun jälkitilanteessa ohjaamaan Tiialeena Hakalan kovan maannuoliaisen ohi Iida Koskisen 2-1. Maalin jälkeen YIlveksen peli passivoitui ehkä turhankin paljon ja kotijoukkue pääsi pyörittämään peliä pitkiäkin aikoja. YIlveksen vastaiskuyritykset jäivät kuluttavan puolustuspalaamisen vuoksi vaatimattomiksi ja FC Sport kasvattikin johtoaan jakson puolivälissä, kun Annika Leminen ohjasi Satu Karppisen kovan vedon hieman onnekkaastikin kahden YIlves-pelaajan putkista maaliin 3-1 ajassa 30:36.

YIlves ei kuitenkaan antanut periksi ja kavennusmaali olikin lähellä viitisen minuuttia myöhemmin, kun Eve Reponen pääsi riistoon ja karkasi läpiajoon. Karoliina Muurimäki venytti kuitenkin jalkansa terävän laukauksen tielle, eikä tilastomerkintää syntynyt. Tulostaululle tuli kuitenkin asiaa ajassa 36:58, kun Elisa Mattila nousi rajapotkun jälkitilanteessa röyhkeästi pallon kanssa vasemmalta ja tarjoili poikittaissyötön takatolpalla päivystäneelle Iina Haapaselle. Haapasen 3-2 -kavennus toi YIlveksen vielä hetkesi peliin mukaan, mutta vieraiden loppukiri katkesi Tiialeena Hakalan kuitatessa puolisentoista minuuttia myöhemmin loppunumeroiksi 4-2.

Katso maalit ja lue lisää»24.10.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset jatkoivat futsal-liigakauttaan voitokkaasti kotiottelussaan SiPS Futsalia vastaan maalein 6-1 (2-0). Vierasjoukkue vetäytyi heti alussa puolustusmuotoonsa ja hakemaan nopeita vastaiskuja luovuttaen pallon hallinnan YIlvekselle. YIlves rakentelikin ottelun alkupuolella muutamia erinomaisia maalintekotilanteita, mutta ei osunut maalikehikoita lähemmäs. Ensimmäistä maalia saatiin odotella aina avausjakson jälkimmäiselle puoliskolle, jolloin Rosa Sirén avasi YIlveksen maalitilin Sini Sutisen syötöstä pelikellon näyttäessä 14:24. Anni Paukkunen kasvatti muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkueen johdon 2-0:aan maalin kulmalta Katariina Nilkun esityöstä ja tämä jäikin myös ottelun taukotulokseksi.

Anni Paukkunen oli lähellä osua heti toisen jakson ensi sekunneilla, mutta SiPS-maalivahti Satu Inkisen jalkatorjunta pelasti vieraat takaiskulta. YIlveksellä oli tämänkin jälkeen useita hyviä maalitekotilanteita, mutta kun palloa ei saatu maaliin, iski vieraiden Sirkku Väänänen pienestä kulmasta 2-1 -kavennuksen ajassa 25:16. Kavennusmaali ei kuitenkaan muuttanut ottelun kulkua oleellisesti ja YIlveksen kuittaus tulikin runsaan minuutin kuluttua, kun Essi Nikkilä ohjasi maalin edustalta Sini Sutisen esityöstä jo 3-1.

Ottelun loppua kohden pienellä ringillä matkassa ollut vierasjoukkue alkoi hieman väsähtää ja YIlves iski viimeisellä 10-minuuttisella vielä kolmesti. Ensin Rosa Sirén katkaisi SiPS:n poikittaissyötön, eteni kaarelle ja ampui ajassa 30:59 tarkasti lukemiksi 4-1. Anni Paukkunen osui vielä kahdesti täydentäen iltapäivänsä hattutempulla: ensin lähietäisyydeltä Eve Reposen syötöstä 5-1 ajassa 33:17 ja vielä ottelun viimeisellä minuutilla Katariina Nilkun syötöstä 6-1. Tämä jäi myös lopputulokseksi ja YIlves kuittasi kauden toisesta liigaottelustaan täydet sarjapisteet.

Katso maalit ja lue lisää»17.10.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset avasivat futsal-liigakautensa 2015-16 voitokkaasti kotiottelussaan sarjatulokas Lauttakylän Lujaa vastaan maalein 4-2 (2-0). YIlves aloitti ottelun terävästi ja sai pallon jo ensimmäisellä peliminuutilla kahdesti tolppaan. Ottelun avausmaali näki päivänvalon ajassa 1:30, kun Anni Paukkunen pääsi riistoon kulmapotkun jälkitilanteessa ja tykitti kaarelta voimalla oikeaan alakulmaan 1-0. Avausjakso eteni tämän jälkeen pitkälti YIlveksen hallinnassa, joskin hyvät maalipaikat olivat harvassa Lujan puolustaessa tiukasti.

YIlves kasvatti johtoaan puolisentoista minuuttia ennen taukovihellystä, kun Tintti Kurtti pääsi irtopalloon kesken Lujan hyökkkäyksen, eteni kaarelle ja viimeisteli kliinisesti vierasjoukkueen puolustuksen estelyistä huolimatta 2-0. Lujalle tarjoutui vielä tilaisuus kavennukseen, mutta Iida Koskinen selvitti maalinedustilanteen varmasti ja tauolle mentiin siten kotijoukkueen 2-0 -johtoasemassa.

Heti toisen puoliajan alussa Tintti Kurtti ja Rosa Sirén pelasivat keskialueen rajapotkutilanteessa maukkaan kombinaation, jonka seurauksena Sirén pääsi vapaasti laukomaan 10 metristä. Tarkka viimeistely aivan maalin oikeaan reunaan siirsi kotijoukkueen jo turvallisen tuntuiseen 3-0 -johtoon. Jakson puoliväliä kohti siirtyi peliote vähitellen yhä enemmän Lujalle, jonka sinnikäs yritys palkittiin lopulta 29. peliminuutilla. Vieraat rakensivat alhaalta saakka nopean hyökkäyksen, jonka päätteeksi pelattu keskialueen seinäsyöttö vapautti Minna Oksasen laukomaan oikealta. Pallo kimposi lopulta Iida Koskisen puolittaisesta torjunnasta maalin yläkulmaan 3-1. Kavennusosuman jälkeen Luja sai uutta virtaa ja pallo kilahteli pariinkin otteeseen jo YIlves-maalin kehikkoonkin.

Kotijoukkue kasvatti kuitenkin johtoaan vajaat 3 minuuttia myöhemmin, kun Rosa Sirén ja Iina Haapanen pelasivat näppärän syöttökombinaation läpi koko kentän. Lopulta Sirén viimeisteli illan toisen osumansa varmasti kaarelta 4-1. Luja iski vielä kertaalleen 36. minuutilla 3vs1 -vastahyökkäyksestä, kun Säde Kuusisto ohjasi Minna Oksasen poikittaissyötön aivan maalin edustalta verkon perukoille 4-2. Vieraat hakivat viimeisten 5 minuutin aikana vielä lisäkavennusta lentävällä maalivahdillakin, mutta Iida Koskinen piti maalinsa koskemattomana ja hieman rikkonaisen toisen jakson jälkeen YIlves kuittasi lopulta täydet sarjapisteet maalein 4-2.

Katso maalit ja lue lisää»19.9.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset päättivät jalkapallokautensa 2015 voitokkaasti vierasottelussaan Turun Weikkoja vastaan maalein 0-1 (0-1). YIlves otti pelin hallintaansa alusta alkaen ja rakensi useita erinomaisia aihioita erityisesti oikean laidan kautta. Viimeiset ratkaisut eivät kuitenkaan olleet riittävän laadukkaita, joten avausjakso eteni pitkään ilman tilastomerkintöjä. 38. peliminuutilla Heidi Sampolahden keskitys oikealta kiersi TuWe:n maalivahdille, joka kuitenkin pudotti pelivälineen maalin edustalle. Tilanteeseen noussut Iina Haapanen onnistui häiritsemään TuWe-puolustusta sen verran, että pallo ohjautui kotijoukkueen pelaajasta maaliviivan yli 0-1. Johtomaali käänsi peliotetta jakson viime hetkiksi hieman turkulaisille, mutta Iida Koskinen YIlves-maalissa ei ollut ylläetettävissä. Tauolle mentiin siten vierasjoukkueen 0-1 -johtoasemassa.

YIlves aloitti toisen jakson väkevästi ja Rosa Sirén oli vähällä kasvattaa lukemia jo 0-2:een heti ensimmäisellä minuutilla, mutta Laura Vainio sai kätensä kovan vedon tielle. Ottelu jatkui YIlveksen hallinnassa, joskin kotjoukkuekin onnistui hetkittäin luomaan tilanteita vierasjoukkueen päätyyn. YIlveksen tilanteet jäivät avausjaksoa hieman vaisummiksi ja noin 50 minuutin pelin jälkeen TuWe:n tasoitusosuma oli lähellä, kun ensin Saara Halkio ja hetkeä myöhemmin Susanna Lähteelä karkasivat puolittaiseen läpiajoon. Iida Koskinen tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja piti maalinsa koskemattomana. YIlveksen parhaat maalintekotilanteet osuivat viimeiselle vartille, kun ensin Jenni Häkli ampui voimalla kohti yläkulmaa Rosa Sirénin esityöstä ja 85. minuutilla Heidi Sampolahti pelattiin keskeltä läpiajoon. Hyvistä tilanteista huolimatta lisämaaleja ei nähty, joten YIlves vei kauden päätösottelustaan täydet sarjapisteet lopulta tuloksella 0-1. YIlves sijoittui kauden 2015 naisten kakkosen B-lohkossa viidenneksi kerättyään 18 ottelustaan yhteensä 24 pistettä.

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue kiittää kannattajiaan ja kilpakumppaneitaan kuluneesta jalkapallokaudesta ja toivottaa kaikki futsalin ystävät tervetulleiksi seuraamaan pian käynnistyvän naisten futsal-liigan otteluita. Kausikortteja on saatavana ennen kauden alkua Ylöjärven Ilveksen toimistolta sekä myöhemmin kaikkien kotiotteluiden yhteydessä.

Katso maalit ja lue lisää»12.9.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui taipumaan kauden viimeisessä kotiottelussaan FC Nokialle maalein 1-3 (0-2). Hyvällä liikkeellä ja koko kentän prässillä aloittanut vierasjoukkue hallitsi kenttätapahtumia lyhyitä jaksoja lukuunottamatta vaikeuttaen selvästi YIlveksen pelinrakentelua. Ajoittain melko rikkonaista peliä käytiin enimmäkseen keskialueella, eikä kummassakaan päässä kenttää nähty kovin vaarallisia tilanteita. FC Nokia hyödynsi kuitenkin avusjakson erikoistilanteensa, kun Merja Jalaston sivuvapari putosi suoraan YIlves-maalin takayläkulmaan 19. peliminuutilla 0-1. Vieraat osuivat vielä kertaalleen ennen taukoa, kun Johanna Häikiö viimeisteli kulmapotkun jälkitilanteessa maalinedusruuhkasta jo 0-2 pelikellon näyttäessä 28 minuuttia. Loukkaantumisista ja sairasteluista kärsinyt hieman puolikuntoinen kotijoukkue ei saanut kunnollista takaa-ajoa käyntiin, joten taukotilanteeksi jäi 0-2.

YIlves aloitti toisen puoliajan pirteästi ja 50. minuutilla Eve Reponen onnistuikin kaventamaan tilanteeksi 1-2. Maalin myötä kotijoukkue sai hetkeksi paremman otteen pelistä, mutta kun Ella Lehtonen siirsi FC Nokian jo 1-3 -johtoon vain pari minuuttia myöhemmin, siirtyi pelin hallinta jälleen selvästi vieraille. Vaikka YIlves sai loppua kohti luotua muutaman puolittaisen maalintekotilanteen, ei FC Nokian tiivis puolustuspaketti ollut läpäistävissä ja 1-3 -lopputuloksen myötä sarjapisteet matkasivat ansaitusti Nokialle.

Katso maalit ja lue lisää»5.9.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset kärsivät 0-2 (0-1) -tappion kotiottelussaan Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan. TPV:n kovan alkurynnistyksen jälkeen peliote siirtyi vähitellen YIlvekselle, joka rakenteli ottelun alkupuolella muutaman erinomaisen maalintekotilanteen. Tinja Haikka piti kuitenkin oikea-aikaisilla vastaantuloillaan maalinsa koskemattomana. Myös TPV:llä oli erinäisiä aihioita, mutta Iida Koskinen onnistui estämään vieraiden aikeet aina 31. peliminuutille saakka. TPV kontrasi vastaan vasemmalta ja Lotta Huhtamäen tarkka keskitys löysi lopulta YIlves-topparien välistä Niina Huotarin, joka otti taidokkaasti pallon alas ja toimitti pelivälineen nopeasti YIlves-maalin oikeaan laitaan 0-1. YIlvekselle avautui kuitenkin tasoitusmahdollisuus vielä ennen taukoa, kun Heidi Sampolahti pelattiin keskeltä karkumatkalle. Tinja Haikka oli kuitenkin jälleen ohittamaton, joten tauolle siirryttiin TPV:n johtaessa 0-1.

Toppari Sini Sutisen loukkaantuminen avausjakson viime hetkillä sekoitti YIlveksen kenttätasapainoa ja TPV olikin vähällä lisätä johtoaan heti parin minuutin kuluttua. Iida Koskinen onnistui kuitenkin torjunnassaan ja hetkeä myöhemmin YIlves rakensi lyhyessä ajassa muutaman erinomaisen maalintekotilanteen, mutta viimeistely ei ollut tarpeeksi terävää. TPV käytti YIlveksen puolustuksen lievän hajaannuksen hyväkseen 58. minuutilla, kun Lotta Huhtamäki sai keskityspallon purkupallon pilkun kohdalle ja sijoitti voimalla maalin vasempaan reunaan jo 0-2. Liukkaan kentän aiheuttamat loukkaantumiset ja vaihtoruletti veivät kotijoukkueelta parhaan terän, eikä kuparista saatu muutamastakaan hyvästä tilanteesta huolimatta rikki. Niinpä TPV korjasi täydet sarjapisteet tuloksella 0-2.

Katso maalit ja lue lisää»29.8.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset joutuivat taipumaan selvin 6-1 (3-0) -lukemin Turun Pyrkivälle vieraskentällä Impivaarassa. Ottelu alkoi tasaisssa merkeissä kummankin joukkueen onnistuessa luomaan hyvät maalipaikat jo ensimmäisen 10-minuuttisen aikana. Ensin Pyrkivä kilautti pallon YIlves-maalin tolppaan ja hetkeä myöhemmin YIlves sai pallon jo turkulaismaaliinkin, mutta harmillisesti paitsioasemasta. Avausjakson edetessä vierasjoukkue sai vähitellen peliä hienokseltaan hallintaansa, mutta ei onnistunut hyödyntämään hyviä erikoistilanteitaan. Ottelu sai ratkaisevan käänteen runsaan puolen tunnin pelin jälkeen, kun YIlves-puolustukselle jatkuvia vaikeuksia tuottanut Johanna Tamminen murtautui rajaheiton jälkitilanteessa röyhkeästi päätyviivaa pitkin ja tarjoili maalin eteen erinomaisen poikittaissyötön Ida Luotoselle, joka sijoitti pallon vakuuttavasti maaliin 1-0. Maalin jälkeen ote siirtyi vahvasti kotijoukkueelle, joka onnistui yllättämään YIlveksen vielä kahdesti ennen taukoa. Ensin Johanna Tamminen nosti kaukaa tarkasti yli YIlves-maalia vartioineen Iida Koskisen 2-0 ja lisäajalla Ida Luotonen viimeisteli toisen osumansa saatuaan oivallisen murtosyötön vahvan ottelun pelanneelta Johanna Tammiselta 3-0.

YIlves aloitti toisen puoliajan terävästi, muttei onnistunut hyödyntämään maalintekotilanteitaan. TuPy sen sijaan kasvatti johtoaan iskemällä noin tunnin pelin jälkeen kahdesti minuutin sisään. Ensin turkulaisten kapellimestari Johanna Tamminen voitti pallon YIlveksen kulmalipulla ja keskitti maalin eteen Janina Hyväriselle, joka ohjasi takatolpalta jo 4-0. Hetkeä myöhemmin Tamminen vapautti pystysyötöllään karkumatkalle Ida Luotosen, joka viimeisteli varmasti jo 5-0. Viimeisen puolituntisen aikana YIlveksellä oli tukku hyviä erikoistilanteita, joista ei kuitenkaan syntynyt mitään vaarallisempaa. Vierasjoukkue sai kuitenkin kuparisen lopulta rikki, kun vaihdosta kärkeen tullut Veera Keskitalo ohjasi Eve Reposen erinomaisen poikittaissyötön takatolpalta tyhjiin 86. minuutilla. Avausmaalista piristynyt YIlves ei enää maalinteossa onnistunut, mutta Pyrkivän Ida Luotonen osui vielä neljännen kerran lisäajalla siirtäen Iida Koskisen torjunnasta kimmonneen pallon tyhjiin 6-1 mikä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Katso maalit ja lue lisää»19.8.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue kärsi niukan 0-1 (0-1) -tappion kotiottelussaan NiceFutis/2:ta vastaan. Korkealla prässipelillä aloittanut vierasjoukkue sai aluksi painettua pelin painopistettä YIlveksen kenttäpuoliskolle, mutta ei onnistunut luomaan mitään kulmapotkutilanteita vaarallisempaa. Vähitellen YIlves sai otteen pelistä ja yritti läpäistä tiivisti ja uhrautuvasti pelannutta porilaispuolustusta. Avausjakson puolivälissä YIlvekselle avautuikin loistopaikka, kun Eve Reposen poikittaissyöttö sujahti hiuksenhienosti takatolpan ohi. Runsaan puolen tunnin pelin jälkeen Tintti Kurtti ohitti jo NiceFutiksen maalivahdin Laura Mäenrannan, mutta puolustuksen viimeisenä lukkona luutinut toppari Mia Laismaa sai päänsä maalilaukauksen tielle ja pelasti tilanteen.

Kylmää vettä kotijoukkueen niskaan tarjoiltiin kuitenkin 39. peliminuutilla, kun kesken YIlveksen hyvän peliotteen maalivahdin avauspotku kimposi kierrätystilanteessa Heli Kuusiluodon kautta maaliin 0-1. YIlves haki työtapaturman jälkeen vielä tasoitusta, mutta ei onnistunut rakentamaan mitään kovin vaarallista ennen taukovihellystä, joten 0-1 jäi myös taukotilanteeksi.

Toiselle puoliajalle YIlves terävöitti peliään ja rakensi NiceFutiksen koko kentän prässistä huolimatta useita erinomaisia maalintekotilanteita. Ruuti oli kuitenkin märkää ja vedot suuntautuivat joko ohi tai yli maalin. Lisäksi Mia Laismaa onnistui katkontapelissään ajoittain erinomaisesti ja sai purettua useamman vaarallisen hyökkäyssommitelman. Kotijoukkueen hyvä loppukirikään ei auttanut ja kun NiceFutis pystyi johtoasemassaan rikkomaan peliä riittävästi, ei kuparista saatu rikki ja sarjapisteet matkasivat tällä kertaa Poriin tuloksella 0-1.

Katso maalit ja lue lisää»15.8.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset ottivat syyskierroksen kolmannen peräkkäisen voittonsa vierasottelustaan AC Kirkkonummea vastaan maalein 0-4 (0-0). Hyvällä liikkeellä ja terävällä koko kentän prässillä aloittanut AC Kirkkonummi hallitsi hienokseltaan avausjaksoa, vaikka YIlveksen puolustuslinja pitikin kotijoukkueen poissa vaarallisimmista maalitekotilanteista. YIlves onnistui sen sijaan rakentamaan muutaman maukkaan tekopaikan, mutta kun palloa ei saatu Tintti Kurtin ylärimalaukausta lähemmäs maalia, mentiin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

YIlves otti pelin vahvasti komentoonsa heti toisen puoliajan alusta saakka ja siirsi pelin painopisteen AC Kirkkonummen kenttäpuoliskolle. Muutaman tuhlatun loistopaikan jälkeen Eve Reponen onnistui rikkomaan kuparisen hienolla nostollaan takayläkulmaan 54. peliminuutilla Heidi Sampolahden esityöstä 0-1. Hyvästä pelin hallinnasta huolimatta lisämaalit antoivat odottaa itseään viimeiselle 20-minuuttiselle, jolloin Elisa Mattila vapautti pystysyötöllään karkumatkalle Anni Paukkusen, joka viimeisteli tyylikkäästi 0-2 pelikellon näyttäessä 72'.

Paukkunen täydensi kauden toisen hattutemppunsa puskemalla ensin 77. minuutilla Eve Reposen tarjoileman kulmapotkun varmasti verkon perukoille 0-3 ja sijoittamalla pallon takatolpalta tyhjiin 85. minuutilla Saara Viitasen ja Eve Reposen mainion esityön jälkeen 0-4. Voitokkaan ottelun myötä Ylöjärven Ilves venytti piste-eronsa B-lohkon viimeisenä olevaan kotijoukkueeseen jo 19 pisteeseen ja varmisti samalla pitkälti Kakkosen sarjapaikkaansa myös kaudelle 2016.

Katso maalit ja lue lisää»8.8.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue korjasi voiton kotiottelussaan paikallisvastustaja Ilves-Kissoja vastaan maalein 3-0 (1-0). YIlves avasi maalitilinsä, kun vain 22 sekuntia oli pelattu. Sonja Alanen iski Ilves-Kissojen puolustuslinjan huolimattomaan kierrätykseen ja nosti pallon hallitusti yli tamperelaisten maalia vartioineen Heidi Pelttarin 1-0. Avausmaalin jälkeen pallonhallinta siirtyi vahvasti kotijoukkueelle, mutta Ilves-Kissojen korkea prässi ja kurinalaisesti pelannut juoksuvoimainen puolustuslinja pakottivat YIlveksen avausjaksolla turvautumaan tavallista useammin pitkiin avauksiin. Näistä ei kuitenkaan syntynyt lopulta kuin muutama potentiaalinen maalintekotilanne, mutta viimeistelyn pehmeys piti lukemat kurissa ja tauolle mentiinkin 1-0 -tilanteessa.

Toisella puoliajalla YIlves terävöitti hyökkäyspelaamistaan ja sai vähitellen luotua aikaisempaa laadukkaampia tilanteita, mutta vasta Rosa Sirén onnistui maaliteossa 67. peliminuutilla saatuaan vapauttavan pystysyötön Mari Rantaselta 2-0. Toinen maali käänsi pelin lopullisesti kotijoukkueelle, joka loi lyhyessä ajassa tukun erinomaisia maalintekotilanteita. Viitisen minuuttia myöhemmin Veera Keskitalo kasvattikin YIlveksen johdon jo 3-0:aan Elisa Mattilan ja Eve Reposen erinomaisen esityön päätteeksi 73. peliminuutilla. Viimeisen vartin aikana YIlveksellä oli vielä useita tilaisuuksia kaunistella numeroita, mutta viimeistely oli suurpiirteistä, joten sarjapisteet jäivät Ylöjärvelle lopulta tuloksella 3-0 Iida Koskisen pidettyä YIlves-maalin koskemattomana jo toisen kerran peräkkäin.

Katso maalit ja lue lisää»1.8.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset hakivat täydet sarjapisteet vierasottelustaan Åbo IFK:ta vastaan maalein 0-3 (0-1). Turkulaisten terävä liike ja aggressiivinen koko kentän prässi vaikeuttivat alkuun YIlveksen pelinrakentelua. Vierasjoukkue löysi kuitenkin keinot prässin purkamiseen ensimmäisen 15-minuuttisen jälkeen ja otti pelin hallintaansa. Kotijoukkueen organisoitu puolustuslinja pystyi kuitenkin pitämään Ylöjärven Ilveksen poissa vaarallisemmilta maalintekopaikoilta aina 20. peliminuutille saakka, jolloin Jenni Häkli siirsi vieraat 0-1 -johtoon sijoituksellaan boksin sisältä. Muutamasta loistopaikasta huolimatta ei lisämaaleja avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin YIlveksen yhden maalin johtoasemassa.

Toisella puoliajalla vieraat ottivat ottelun entistä paremmin hallintaansa ja ÅIFK:lla oli ajoittain vaikeuksia päästä puolen kentän yli. Uhrautuvasti puolustanut kotijoukkue kesti kuitenkin paineen aina 67. minuutille saakka, jolloin Rosa Sirén siirsi YIlveksen jo 0-2 - johtoon läpiajonsa päätteeksi. Sirén oli asialla toistamiseen 73. peliminuutilla saatuaan erinomaisen läpisyötön Heidi Linjamaalta 0-3. Ottelun loppua kohti ÅIFK:n jalka alkoi hieman painaa ja tilaa syntyi eri puolille kenttää aiempaa enemmän. YIlves vyöryttikin hyökkäyksen toisensa jälkeen kohti Hanna Järvenpään vartioimaa turkulaismaalia. YIlveksen viimeistelytarkkuus jätti kuitenkin toivomisen varaa, eikä lisämaaleja nähty, joten sarjapisteet matkasivat Ylöjärvelle 0-3 -tuloksella.

Katso maalit ja lue lisää»27.7.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue avasi kakkosen syyskierroksensa Rauman Pallo-Iiroja vastaan harmittavalla 2-4 (0-1) -kotitappiolla. Tasainen, vauhdikas ja fyysinenkin peli oli aluksi YIlveksen hallinnassa, mutta palloa ei saatu muutamasta tekopaikasta toimitettua Noora Tallilan ohitse. Pallo-Iirot sen sijaan onnistui 21. minuutilla kulmapotkutilanteestaan, kun Meri Huttunen osui maalinedusruuhkasta 0-1. Maalin jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat jonkin verran, mutta avausjakson loppupuoliskolla maalintekotilanteita pystyi rakentamaan lähinnä kotijoukkue. Viimeistelyn laatu ei ollut kuitenkaan kohdallaan, joten tauolle mentiin Pallo-Iirojen 0-1 -johdossa.

YIlves aloitti toisen puoliajan vahvasti vyöryttäen useamman laadukkaan hyökkäyksen, mutta Noora Tallila venyi muutaman kerran todelliseen paraatitorjuntaan, eikä tilastomerkintöjä syntynyt. Pallo-Iirot pelasi palloa suoraviivaisesti nigerialaiskärjille ja 57. minuutilla Joy Okwodua karkasikin puolittaiseen läpiajoon, muttei onnistunut ohittamaan Saara Viitasta. YIlveksen hyvä peliote palkittiin lopulta 67. minuutilla pitkän hyökkäyksen päätteeksi, kun Eve Reponen haastoi oikealla laidalla ja nosti lopulta pallon hallitusti takayläkulmaan 1-1.

Tasoitusmaalin jälkeen puolittaisia maalipaikkoja oli jokunen molemmissa päissä kenttää, mutta palloa kiikutettiin keskiympyrään seuraavan kerran vasta 77. minuutilla, kun Joy Okwodua murtautui väkisin läpi YIlveksen puolustuslinjasta ja siirsi vieraat 1-2 -johtoon. YIlveksen vastaus tuli 84. minuutilla, kun Rosa Sirén taisteli pallon itselleen hyökkäysalueella ja sijoitti tarkasti oikeaan yläkulmaan 2-2. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 88. minuutilla, kun Joy Okwodua voitti pallon YIlveksen linjassa paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa ja ohitti Saara Viitasen läpiajonsa päätteeksi 2-3. YIlves suoraviivaisti vielä peliään viime minuuteilla, muttei enää onnistunut tasoittamaan. Pallo-Iirot sen sijaan hyödynsi YIlveksen alakerran pienen haparoinnin lisäajalla Helmi Sipilän kaunistellessa loppunumeroiksi 2-4 juuri ennen loppuvihellystä.

Katso maalit ja lue lisää»2.7.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset päättivät Kakkosen kevätkierroksen voitokkaasti kotiottelussaan Turun Weikkoja vastaan maalein 4-1 (2-0). YIlves hallitsi peliä aivan ottelun alkuhetkiä lukuunottamatta ja onnistui luomaan useita hyviä maalintekotilanteita jo ennen Heidi Sampolahden Eve Reposen tarjoilusta puskemaa avausosumaa 28. peliminuutilla. Molemmat joukkueet pyrkivät rakentamaan peliä etenkin keskialueella, missä ajoittain oli melko ahdasta. Avausjakson toinen osuma nähtiin hieman ennen taukovihellystä, kun Heidi Sampolahden kaukolaukaus Rosa Sirénin esityön jälkeen putosi tarkasti riman alle 44. minuutilla.

Heti toisen 45-minuuttisen alussa YIlves oli kasvattaa johtoaan, kun Rosa Sirén murtautui keskeltä läpi, mutta laukaus suuntautui harmillisesti maalikehikon ulkopuolelle. Hetkeä myöhemmin käytti vierasjoukkue yhden harvoista paikoistaan hyväkseen, kun Tiia Kulmala pääsi keskeltä pistopalloon ja sijoitti pelivälineen hallitusti Saara Viitasen ohi maalin alakulmaan 2-1. Kavennusmaalin jälkeen TuWe/2 sai hetkeksi lisää virtaa peliinsä, mutta jakson loppua kohti peliote siirtyi yhä vahvemmin YIlvekselle. 61. minuutilla Rosa Sirénin pystysyöttö vapautti keskeltä läpiajoon Jenni Häklin, joka viimeisteli reboundista lopulta vapauttavan 3-1 -osuman.

Viimeisen puolen tunnin aikana YIlves haki vaihdoilla lisää liikettä kentälle ja rakensi vielä tukun erinomaisia tilanteita, mutta ainostaan Rosa Sirén onnistui maalinteossa 88. minuutilla karattuaan Tintti Kurtin pystysyötöstä keskeltä puolittaiseen läpiajoon. Myös TuWe sai vielä muutaman potentiaalisen maalipaikan, mutta Saara Viitanen piti maalinsa koskemattomana ja sarjapisteet jäivät tällä kertaa Ylöjärvelle lopputuloksella 4-1.

Katso maalit ja lue lisää»23.6.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue tasasi pisteet FC Nokian vieraana tuloksella 3-3 (1-0). Kotijoukkue aloitti terävästi ja sai luotua ensi minuuteilla jonkin verran painetta YIlveksen puolustusalueelle. Ottelun ensimmäiset hyvät maalintekotilanteet aukesivat kuitenkin vierasjoukkueelle, joka runsaan vartin pelin jälkeen pääsi yrittämään ratkaisua lähietäisyydeltä pariinkin kertaan. Ruuti oli kuitenkin märkää ja laukaukset suuntautuivat maalikehikon ohi ja yli. Hetkeä myöhemmin FC Nokia iski terävästi vastaan, mutta Veera Allonen ohjasi pelivälineen päätyrajasta yli.

Suoraviivaisesti pelanneet nokialaiset pääsivät jakson puolivälissä YIlves-puolustuksen lievän haparoinnin seurauksena yrittämään maalintekoa, mutta Iida Koskinen teki torjunnoillaan aikeet tyhjiksi. YIlveksen avausmaali oli lähellä 35. minuutilla, kun Rosa Sirénin vihainen kuti kimposi Salla Peren torjunnasta yläriman kautta takaisin kentälle, mutta jatkotilanteestakaan ei palloa saatu maaliin. Minuuttia myöhemmin FC Nokia kontrasi nopeasti ja suoraviivaisesti YIlveksen kulmapotkun jälkitilanteesta ja oikealta laidalta karkumatkalle kirmanneen Ella Lehtosen tarkka sijoitus takatolpan juureen siirsi kotijoukkueen 1-0 -johtoon. YIlves haki tasoitusta vielä ennen taukoa onnistuen rakentamaan 2-3 huippupaikkaa, mutta Salla Pere ei ollut yllätettävissä, joten tauolle mentiin kotijoukkueen niukassa 1-0 -johdossa.

YIlveksen tasoitus syntyi heti toisen jakson alussa, kun Rosa Sirén tarjoili boksin sisältä poikittaissyötön Jenni Häklille, jonka pommi 16 metristä upposi maalin ylänurkkaan 1-1. Peli näytti maalin myötä kääntyvän selkeämmin YIlvekselle, mutta toisen jakson 10. minuutilla FC Nokia onnistui iskemään kahdesti. Ensin Elina Korsumäki karkasi nopeaan vastahyökkäykseen vasemmalta ja sijoitti pallon tarkasti maalin takakulmaan 2-1. Hetkeä myöhemmin Johanna Häikiön taidokas chippi YIlves-boksiin vapautti Ella Lehtosen maalintekoon lähietäisyydeltä 3-1.

YIlveksen vastaus tuli kuitenkin lähes välittömästi, kun Rosa Sirén pelasi Eve Reposen vapaaksi täyteen vauhtiin oikealla. Even tarkka sijoitus karkumatkan päätteeksi taka-alakulmaan toi vierasjoukkueen takaisin peliin 3-2. Hetkeä myöhemmin Anni Paukkuselle avautui erinomainen tilaisuus tasoitukseen, mutta Salla Pere onnistui torjunnassaan. Lopulta Rosa Sirén toi YIlveksen tasoihin 64. minuutilla puskemalla Mari Rantasen tarjoileman keskityksen lähietäisyydeltä maaliin 3-3. Jakson loppupuolella ei hyviä maalipaikkoja enää avautunut entiseen tahtiin, joten pisteet tasattiin tuloksella 3-3.

Katso maalit ja lue lisää»14.6.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset joutuivat taipumaan 2-1 (1-0) -lukemin vierasottelussaan TPV:tä vastaan. Terävästi liikkunut kotijoukkue siirtyi 1-0 -johtoon käytännössä ensimmäisestä tilanteestaan, kun Emilia Jousimaa pääsi YIlveksen pehmeästi pelatun puolustustilanteen seurauksena karkumatkalle. Jousimaan sijoitus painui maalin takakulmaan Saara Viitasen puolittaisesta torjunnasta huolimatta. Avausmaalin jälkeen peliote siirtyi vahvasti TPV:lle, jonka pistopallot YIlveksen korkealla pelanneen linjan taakse tuottivat muutamia erinomaisia maalintekotilanteita. Tamperelaisten viimeistelytarkkuus ei ollut kuitenkaan kohdallaan ja Saara Viitanen piti maalinsa puhtaana tauolle saakka. YIlveksen käytännössä ainut paikka syntyi kymmenisen minuuttia ennen taukoa, kun Heidi Sampolahti pääsi keskeltä puolittaiselle karkumatkalle. Tinja Haikka tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja onnistui nappaamaan pelivälineen itselleen.

Toiselle jaksolle YIlves pääsi peliin paremmin mukaan, ja Eve Reposella oli loistopaikka tasoitukseen heti 50. peliminuutilla. Tinja Haikan puolittainen torjunta riitti vielä tällä kertaa pitämään TPV-maalin koskemattomana. Kylmää vettä vierasjoukkueen niskaan tuli sateen lisäksi hetkeä myöhemmin, kun TPV kontrasi nopeasti kesken YIlveksen hyökkäyksen. Niina Huotari vältti keskialueen paitsioansan ja karkasi keskeltä maalintekoon ohittaen viimeiseksi Saara Viitasen 2-0. Jakson puolivälissä YIlveksen topparin loukkaantumisen takia pelipaikkoja jouduttiin hieman muuttamaan. Lisäksi vaihtojen myötä haettu juoksuvoima käänsi lopussa otetta hieman aiempaa enemmän vierasjoukkueelle. 76. peliminuutilla Rosa Sirénin murtopallo vapautti lopulta Heidi Sampolahden vasemmalta puolittaiseen läpiajoon, jonka päättänyt nopea ohjaus yllätti Tinja Haikan 2-1. YIlveksen takaa-ajo jäi kuitenkin viimeisen vartin aikana tällä kertaa tavallista vaisummaksi, joten sarjapisteet jäivät lopulta Tampereelle maalein 2-1.

Katso maalit ja lue lisää»7.6.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue otti täyden pistepotin kotiottelussaan Turun Pyrkivää vastaan maalein 2-1 (1-0). Vierasjoukkue aloitti pelin prässäämällä ylhäältä ja sai ensimmäisen 10-minuuttisen aikana painettua pelin YIlveksen kenttäpäätyyn. Tukku hyviä erikoistilanteita ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja vähitellen kotijoukkuekin pääsi hieman paremmin peliin mukaan. Pyrkivä hallitsi kuitenkin keskialuetta, eikä YIlveksen onnistunut juurikaan murtautua turkulaisten selustaan ennen jakson puoliväliä. Ottelun avausmaaliin johtanut hyökkäys käynnistyi puolen tunnin kohdalla Pyrkivän pistopallosta, jonka Saara Viitanen purki voimalla Eve Reposelle oikeaan laitaan. Even poikittaissyöttö tavoitti maalin edustalta Heidi Sampolahden, jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjiin 1-0. Jakson viimeisen vartin aikana molemmilla joukkueilla oli muutama puolittainen maalintekotilanne, mutta lisäosumia ei nähty ja tauolle siirrytiin YIlveksen johtaessa maalein 1-0.

Toisen jakson alussa kotijoukkue nosti prässiään ja otti peliä paremmin haltuunsa ja sai rakennettua ensi minuuteilla muutaman maukkaan tilanteen. Pyrkivä puolestaan hätyytteli YIlves-maalia lähinnä erikoistilanteista, ja kulmapotku 72. peliminuutilla tuottikin tulosta, kun Kati Nummelin pääsi tuikkaamaan pallon taka-alueelta YIlves-puolustuksen läpi 1-1. Kotijoukkueen vastaus tuli pari minuuttia myöhemmin, kun Rosa Sirén käynnisti YIlveksen vastahyökkäyksen turkulaisten kulmapotkutilanteen päätteeksi pallon kimmahdettua ensin takatolpasta kentän puolelle. Hyökkäyksen päätteeksi Sini Sutisen tarkka keskitys löysi Pyrkivän boksista Jenni Häklin, joka siirsi pelivälineen verkkoon 2-1.

Pyrkivälle avautui vielä erinomainen tasoitusmahdollisuus vain muutama minuutti ennen loppuvihellystä, kun Ruusu-Maria Laihonen pääsi harhasyötön seurauksena nokakkain Saara Viitasen kanssa. YIlves-maalivahti ei kuitenkaan ollut yllätettävissä ja kun lisämaaleja ei nähty, jäivät sarjapisteet tällä kertaa Ylöjärvelle tuloksella 2-1.

Katso maalit ja lue lisää»27.5.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset ottivat kauden avausvoittonsa lukemin 2-5 (2-2) NiceFutis/2:n vieraina Porissa. Kotijoukkue aloitti ottelun prässäämällä ylhäältä mikä vaikeutti YIlveksen pelinrakentelua koko avausjakson. Ensimmäinen maalintekotilanne avautui NiceFutis/2:lle vajaan 5 minuutin kuluttua, kun Anu Leppänen pääsi laukomaan boksin kulmalta, mutta veto jäi voimattomaksi ja suuntautui suoraan Iida Koskista kohti. NiceFutis/2 painoi peliä YIlveksen kenttäpuoliskolle ja haki aktiivisesti murtosyöttöjä linjan taakse. Ottelun avausmaali nähtiin 19. peliminuutilla, kun Liinu Lehtola pääsi palloon YIlveksen puolustusalueella ja nosti pelivälineen pienestä kulmasta taidokkaasti aivan maalin takakulmaan 1-0.

YIlves pääsi vähitellen hieman paremmin mukaan peliin ja 25. minuutilla Saara Viitasen nosto linjan taakse tavoitti Anni Paukkusen, joka ohitti maaliltaan vastaan tulleen Laura Mäenrannan ja ohjasi pallon maaliin 1-1. Matalalta kentän suuntaisesti paistanut aurinko teki tepposet YIlves-puolustukselle 10 minuuttia myöhemmin, kun purkupallo päätyi pienen sählingin jälkeen Minna Rajamäelle, jonka sijoitus lähietäisyydeltä siirsi kotijoukkueen 2-1 - johtoon. YIlveksen vastaus nähtiin hieman ennen taukovihellystä, kun Iina Haapasen pystysyöttö vapautti Anni Paukkusen, joka leikkasi keskemmälle ja laukoi pallon varmasti vasempaan alakulmaan 2-2. NiceFutis/2 sai vielä pallon kertaalleen YIlves-maaliin, mutta tuomari näki tilanteessa rikkeen ja maali hylättiin. Taukotilanteeksi jäi siten 2-2.

Toisen jakson ensiminuuteilla NiceFutis/2 oli siirtyä jälleen johtoon, kun Emmi Rajalan nosto vasemmalta pomppasi yläriman päältä ulos. Tämän jälkeen YIlves otti pelin hallintaansa ja siirsi painopisteen porilaisten kenttäpuoliskolle. Ottelun käännekohdaksi muodostui 54. peliminuutilla Eve Reposen sivuvapari, jonka Jenni Häkli jatkoi boksin sisältä alanurkkaan 2-3. Eve Reponen pelattiin puolestaan läpiajoon 65. minuutilla, mutta Laura Mäenranta onnistui torjunnassaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Anni Paukkunen täydensi hattutemppunsa murtautumalla rajaheiton jälkitilanteessa röyhkeästi vasemmalta boksiin ja laukomalla pallon varmasti oikeaan alanurkkaan 2-4.

81. minuutilla kotijoukkue pääsi pitkästä aikaa hätyyttämään YIlveksen maalia terävällä vastahyökkäyksellään, mutta Iida Koskinen selvitti tilanteen oikea-aikaisella vastaantulollaan. 85. minuutilla Eve Reponen murtautui porilaisten selustaan ja tarjoili viereen maukkaan poikittaissyötön Saara Viitaselle, jonka kova veto lähietäisyydeltä suuntautui kuitenkin Laura Mäenrannan ulottuville sen verran, ettei tilastomerkintää syntynyt. Eve Reponen sen sijaan osui vielä lisäajalla tarkalla nostollaan aivan riman alle 2-5. Ottelun viimeinen maalintekotilanne aukesi kuitenkin kotijoukkueelle, mutta sijoitus suuntautui vasemmalta ohi tyhjän YIlves-maalin. Niinpä YIlves palasi voittokantaan ensimmäistä kertaa sitten Naisten Futsal-liigan avausottelun Siilinjärvellä syksyllä 2014.

Katso maalit ja lue lisää»17.5.2015:

Ylöjärven Ilves ja AC Kirkkonummi tasasivat pisteet maalein 1-1 (0-1) päättyneessä ottelussa Soppeenharjulla. Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi ja hallitsi hienokseltaan ensimmäistä 15-minuuttista. Vähitellen ACK sai parempaa otetta pelistä ja pääsi muutaman kerran paitsioansan läpi YIlveksen kenttäpuoliskolle. Mitään erityisen vaarallista ei kuitenkaan nähty kummassakaan kenttäpäädyssä ja peliä käytiinkin pääosin tiukkana keskialueen vääntönä. 26. minuutilla ACK sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Vilma Saranpää nosti pallon hallitusti YIlves-maalin takaylänurkkaan 0-1. Maalista vierasjoukkue sai jonkin verran lisää virtaa ja otti hyvällä liikkeellä peliä enemmän hallintaansa. Avausjaksolla ei lisäosumia enää nähty ja tauolle siirryttiin ACK:n 0-1 -johtoasemassa.

Toiselle puoliajalle YIlves sai koottua rivinsä paremmin ja aktiivisemman prässipelinsä ansiosta sai vähitellen luotua myös lupaavia maalintekotilanteita. Ottelun ehkäpä paras tilanne aukesi 58. minuutilla Anni Paukkuselle, joka pääsi riiston jälkeen laukomaan vapaasti boksin rajalta, mutta pallo kohosi yli poikkipuun. Kotijoukkueen takaa-ajo palkittiin lopulta 65. minuutilla, kun Rosa Sirén pääsi tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä riman alle kulmapotkun jälkitilanteessa. Ottelun loppupuolella kumpikin haki aktiivisesti voittomaalia, mutta muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta tilastomerkintöjä ei enää syntynyt ja pisteet jaettiin lopulta maalein 1-1.

Katso maalit ja lue lisää»14.5.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui taipumaan niukasti 1-0 (1-0) vierasottelussaan Ilves-Kissoja vastaan. Ahvenisjärven kapea, lyhytnukkainen, kovapintanen ja äärimmäisen nopea teko"nurmi"kenttä tuotti vierasjoukkueelle alkuun suuria sopeutumisvaikeuksia pallon pomppiessa ja syöttöjen karkaillessa hallitsemattomasti. Kentän kapeuden takia peli sumppuuntui keskialueelle vaikeuttaen YIlveksen pelinrakentelua. Ilves-Kissat siirtyi 1-0 -johtoon 9. peliminuutilla, kun Milla Leppänen pääsi ohjaamaan vasemmasta laidasta tulleen poikittaissyötön YIlves-puolustajan kautta maaliin.

YIlveksen kuittaus oli syntyä jo vajaan minuutin kuluttua, kun Jenni Häkli pelattiin keskeltä karkumatkalle. Ilves-Kissojen numerolla 1 pelannut pöytäkirjaan merkitsemätön maalivahti tuli kuitenkin rohkeasti vastaan ja voitti pallontavoittelutilanteen täpärästi. Tämän jälkeen YIlves sai hyvän otteen pelistä ja murtautui jakson puoliväliin mennessä useamman kerran Ilves-Kissojen selustaan, mutta tulosta ei syntynyt. 28. minuutilla Anni Paukkunen vapautti pystysyötölläään karkumatkalle Jenni Häklin, joka tarjoili maalin edessä viereen poikittaissyötön Eve Reposelle, jonka ohjaus avopaikasta kohosi kuitenkin yli poikkipuun.

Eve Reponen ja Jenni Häkli pääsivät vielä kertaalleen yrittämään maalintekoa ennen kuin Ilves-Kissat sai ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä nopeaan tahtiin muutaman maukkaan maalintekotilanteen. Iida Koskinen piti kuitenkin hyvillä torjunnoillaan maalinsa koskemattomana, vaikka pallo kilahti kertaalleen tolppaankin.

Toisella puoliajalla Ilves-Kissat tukki keskialuetta tehokkaammin, eikä YIlveksen onnistunut enää yhtä usein pelata palloa pelaajaamassan läpi. Anni Paukkunen pelattiin kuitenkin 56. minuutilla läpiajoon oikealta, mutta veto suuntautui suoraan Ilves-Kissojen maalivahtia kohti. YIlveksen tasoitusmaali oli jälleen lähellä 60. minuutilla, kun Eve Reponen karkasi läpiajoon Jenni Häklin vapauttamana. Veto suuntautui kuitenkin maalin ohi, eikä tilastomerkintää syntynyt. YIlves haki tasoitusta aivan viime hetkiin saakka ja onnistuikin luomaan muutaman vaarallisen tilanteen, mutta kun palloa ei saatu maaliin, päättyi ottelu lopulta Ilves-Kissojen 1-0 -voittoon.

Katso maalit ja lue lisää»
9.5.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset avasivat pistetilinsä 1-1 (0-0) -tasapelillä kotiavauksessan Åbo IFK:n kanssa. Erittäin kapealla ringillä ja osittain puolikuntoisena pelannut kotijoukkue otti pelin vahvasti hallintaansa, mutta joutui ensimmäisellä puoliajalla tyytymään lähinnä puolittaisiin kaukovetoihin. ÅIFK:n hyökkäyspelaaminen katkesi useimmiten paitsioon jo keskialueella, mutta 40. peliminuutilla vieraat onnistuivat rakentamaan YIlves-maalin edustalle vaarallisen tilanteen, mutta YIlveksen maalilla debytoinut Iida Koskinen ja toppari Saija Torvinen onnistuivat kuitenkin selvittämään tilanteen. Niinpä avausjakso päättyi lopulta maalittomana.

Toisen puoliajan alkupuolella Heidi Sampolahti murtautui puolittaiselle karkumatkalle, mutta Janina Orell piti torjunnallaan turkulaismaalin koskemattomana. Tästä eteenpäin ottelu jatkui YIlveksen komennossa, mutta murtautuminen maalintekopaikoille ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Kylmää vettä kotijoukkueen niskaan tulikin toisen jakson puolivälissä, kun ÅIFK:n Tiia Sauvonsaaren matala veto kulmapotkun jälkitilanteesta muutti suuntaa kahdesta YIlves-pelaajasta ja löysi lopulta tiensä tolpan kautta verkon perukoille 0-1.

Avausmaalin jälkeen YIlves terävöitti hyökkäyspeliään ja kykeni luomaan aiempaa enemmän painetta turkulaisten alueelle. Jenni Häklin ohjaus puolittaisen läpiajon päätteeksi 85. peliminuutilla sujahti hieman ohi, mutta tasoitusosuma näki päivänvalon hetkeä myöhemmin. ÅIFK:n maalivahdin avauspotku epäonnistui osuen selin maaliin päin olleeseen Jenni Häkliin, joka kääntyi ja nosti pallon maaliin 1-1. Tasoitusmaalin jälkeen paine jatkui kovana ja minuuttia myöhemmin Anni Paukkunen vapautti vasemmalta läpiajoon Jenni Häklin, jonka ohjaus maalivahdin ohi jäi sen verran hiljaiseksi, että turkulaispuolustus ehti viime hetkellä luutia pallon päätyrajasta yli.

Lopussa YIlves sai vielä kaksi kulmapotkua, joista jälkimmäisessä Saara Viitanen pääsi ohjaamaan päällään, mutta pusku suuntautui harmillisesti takatolpan ohi. Kun lisämaaleja ei nähty, päättyi ottelu lopulta tasalukemiin 1-1.

Katso maalit ja lue lisää»
26.4.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten uudistunut edustusjoukkue avasi jalkapallokautensa 2015 FC Rauman sarjapaikan perineen Rauman Pallo-Iirojen vieraana niukalla tappiolla maalein 3-2 (1-2). Ensimmäisten 15 minuutin ajan molemmat joukkueet hakivat vielä parasta tuntumaa ja peli oli melko rikkonaista. Joy Okwodua pääsi kertaalleen puolittaiselle karkumatkalle, mutta muuten peliä käytiin enimmäkseen keskialueella. Vähitellen ote siirtyi hienokseltaan YIlvekselle ja 23. minuutilla Jenni Häkli murtautuikin Pallo-Iirojen boksiin, mutta ohjasi pallon ohi takatolpan.

Hetkeä myöhemmin Eve Reposella oli kunnia avata naisten kakkosen kauden 2015 maalitili sijoittamalla Jenni Häklin poikittaissyötöstä 0-1. Pallo-Iirojen tasoitus oli vähällä syntyä heti aloituksen jälkeisestä hyökkäyksestä, kun Joy Okwodua pääsi ohjaamaan Laura Varjon tarjoilemaa poikittaissyöttöä vitosen viivalta, mutta veto suuntautui suoraan Saara Viitasen syliin. Anniina Veteläsuo toi kotijoukkueen tasoihin 38. peliminuutilla laukomalla Joy Okwoduan syötöstä pallon boksin rajalta YIlves-maalin oikeaan reunaan 1-1. YIlves karkasi kuitenkin vielä 1-2 -taukojohtoon Rosa Sirénin rangaistuspotkumaalilla vain muutamaa minuuttia myöhemmin.

Toisen puoliajan alkupuolella kotijoukkue sai hetkeksi painetta YIlveksen päätyyn ja Annika Lundgren onnistui lopulta tasoittamaan tilanteeksi 2-2. Tämän jälkeen kenttäpeli jatkui läpi koko toisen puoliajan avausjakson kaltaisena YIlveksen yrittäessä rakentaa peliä lyhyillä syötöillä ja Pallo-Iirojen hakiessa suoraviivaisemmin linjassa päivystävää Joy Okwoduaa. 65. minuutilla Maria Merimaan nosto pomppasi YIlves-maalin poikkipuun kautta päätyrajasta yli, mutta muuten mitään kovin vaarallista ei kummassakaan päässä kenttää nähty.

YIlveksen topparin loukkaantumisen seurauksena pelipaikkoja jouduttiin vaihtamaan ja Pallo-Iirot sai loppua kohden muutamia vaarallisia tilanteita. 81. minuutilla Orieka Hope pelattiin jo kertaalleen karkumatkalle, mutta Saara Viitanen onnistui oikea-aikaisesti riistämään pelivälineen aivan maalin edustalla. Viimeisillä minuuteilla Pallo-Iirot sai luotua kovaa painetta YIlveksen kenttäpäätyyn, mutta YIlveksellekin avautui vielä maalintekotilanne, kun 89. minuutilla Jenni Häklin sijoitus boksin rajalta sujahti takatolpan ohitse. Seuranneesta vastahyökkäyksestä Essi Salonen ratkaisi kauden avausottelun lopulta kotijoukkueen eduksi 3-2 saatuaan pitkän syötön linjan taakse.

Katso maalit ja lue lisää»
7.3.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset päättivat futsal-liigakautensa 1-3 (0-1) -tappioon GFT/Prinsessoille. Ilman loukkaantumisen takia pois jäänyttä Daniela Tjederiä matkassa olleet espoolaiset tarvitsivat ottelusta voiton varmistaakseen futsal-liigan hopeamitalit. GFT aloittikin terävästi ja onnistui tekemään avausmaalin heti ensimmäisestä tilanteestaan runsaan puolentoista minuutin pelin jälkeen, kun Elina Vilkki ohjasi Jannica Tjederin poikittaissyötön maalin edustalta verkon perukoille. Avausmaalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena vääntönä YIlveksen puolustaessa omaa aluettaan tarkasti ja hakiessa vastaiskun paikkoja. Saara Viitanen ja Petra Häkkinen pitivät kuitenkin maalinsa koskemattomina erätauolle saakka, joten 0-1 jäi myös taukotulokseksi.

GFT rynnisti toisen puoliajan alussa väkevästi ja yritti iskeä lisämaalin heti ensimmäisessä vaihdossa, mutta YIlves kesti paineen ja otti vähitellen peliä paremmin haltuunsa. Molemmat joukkueet osuivat kertaalleen maalikehikoihin, mutta lisämaaleja ei nähty toisen puoliajan puoliväliinkään mennessä. Muutaman erinomaisen tilanteen jälkeen Elisa Mattila purjehti lopulta kuin viimevuotisen cup-välierän toisintona pallon kanssa koko kentän läpi ja tykitti pelivälineen 10 metristä GFT-maalin vasempaan reunaan 1-1 pelikellon näyttäessa 32:01. Tasoitusmaalin myötä omaa otteluaan johtava ACE siirtyi sarjataulukossa GFT:n ohi hopeasijalle.

YIlves oli vähällä siirtyä 2-1 -johtoon heti aloituksen jälkeen ennen kuin vierasjoukkue sai rivinsä takaisin ojennukseen. Lopulta GFT:n sinnikäs yritys palkittiin ajassa 34:12, kun Linda Lindqvist nosti Jannica Tjederin pystysyötöstä pallon taidokkaasti ohi Saara Viitasen 1-2. YIlves otti vielä aikalisän 3 minuuttia ennen täyttä aikaa ja nosti peliään viimeisten minuuttien ajaksi. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin runsas minuutti ennen päätösvihellystä, kun Jannica Tjeder onnistui syötönkatkon jälkeen sijoittamaan pelivälineen aivan tyhjän YIlves-maalin oikeaan reunaan. Vaikka YIlves haki kavennusta aktiivisesti loppuun saakka, ei palloa saatu enää ristikkoa lähemmäs vierasjoukkueen maalia. Niinpä GFT/Prinsessat kuittasivat kauden 2014-15 naisten futsal-liigan hopeamitalit itselleen lopputuloksella 1-3.

Katso kooste ja lue lisää»
21.2.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset taipuivat vierasottelussaan AC Estudiantesille maalein 4-1 (1-0). Molemmat joukkueet puolustivat aluettaan tarkasti, eikä kovin laadukkaita maalipaikkoja syntynyt ottelun ensimmäisten minuuttien aikana. ACE oli kuitenkin aloitteellisempi ja sai kovilla kaukolaukauksillaan luotua painetta Fanniina Passilan vartioimalle YIlves-maalille. Kotijoukkue avasi maalitilinsä 12. peliminuutilla, kun Jenni Karjalainen ohjasi Venla Kuusisen kovan ja tarkan alanurkkalaukauksen aivan tolpan juuresta sisään 1-0.

Maalin myötä ACE sai hetkeksi paremman otteen pelistä, mutta Fanniina Passila ei ollut yllätettävissä toistamiseen. YIlveksen tasoitus oli sen sijaan lähellä 18. minuutilla, kun Saija Torvinen murtautui seinäsyötöllä vetopaikkaan ja kilautti pallon tolpan kautta takaisin kentälle. Tauolle siirryttiin siten ACE:n niukassa 1-0 -johdossa.

Kotijoukkue kasvatti johtoaan heti toisen puoliajan alussa, kun Jonna Hyvärinen onnistui ohjaamaan pallon YIlves-pelaajien keskeltä maaliin Susanna Savijoen tarjoilusta 2-0. Maalin jälkeen kenttäpeli oli avausjaksoa tarkempaa ja maalipaikat entistäkin tiukemmassa. 27. minuutilla Susanna Savijoen suora jatko kulmapotkusta kimmahti ylärimasta takaisin kentälle, mutta muuten mitään vaarallisempaa ei nähty. Toisen puoliajan puolivälin tienoilla YIlves aktivoitui ja nosti peliään minkä seurauksena ACE joutui muutaman kerran rikkomaan omalla puolustusalueellaan. Heti 30. minuutilla Sini Sutisen kova vapari löysi tiensä pelaajamassan läpi ACE-maalin alakulmaan 2-1.

Kavennusmaalin myötä ote siirtyi hetkeksi YIlvekselle, joka haki tasoitusta hanakasti. Vierasjoukkueen niskaan tuli kuitenkin kylmää vettä 34. minuutilla, kun Anni Karelehdon maannuoliainen 10 metristä kimmahti hieman onnekkaastikin maalivahdin selän kautta verkon perille 3-1. YIlves jatkoi kuitenkin takaa-ajoa ja vain minuuttia myöhemmin Sini Sutisen kova kaukoveto oli livahtaa maaliin kaksien "putkien" kautta, mutta Inkeri Remsu ACE:n maalissa onnistui viime hetkellä ohjaamaan pallon maalin ohi "takavasarallaan". Molemmilla joukkueilla oli vielä muutama paikka erikoistilanteiden tai kaukolaukausten myötä, mutta lisämaaleja ei nähty ennen kuin Venla Kuusinen iski kuljatuksensa päätteeksi 4-1 -loppunumerot puolisen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Katso maalit ja lue lisää»
17.2.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset hävisivät paikallisottelunsa FC Nokiaa vastaan vieraskentällä niukasti 2-0 (1-0). Kotijoukkue aloitti ottelun puolustusvoittoisesti ja onnistui iskemään muutaman terävän vastahyökkäyksen ensimmäisten minuuttien aikana. Saara Viitanen ei ollut kuitenkaan yllätettävissä. 6. peliminuutilla YIlveksen puolustus ei onnistunut purkamaan prässiä omalla alueellaan ja FC Nokian Emmi Alminoja pääsi tuikkaamaan lähietäisyydeltä tilanteeksi 1-0.

Avausmaalin jälkeen FC Nokia sai otetta pelistä ja jakson puoliväliin mennessä peliväline kilahteli vierasjoukkueen maalikehikoihin kahdesti. Aikalisän jälkeen YIlves sai pelinsä parempaan kuosiin ja sai rakenneltua muutaman potentiaalisen maalintekotilanteen, mutta Tiia Ropanen piti kotijoukkueen maalin koskemattomana aina taukovihellykseen saakka.

Toinen puoliaika sujui tasaisemmissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa kasvattaa maalitiliään. FC Nokian lisämaali oli lähellä 31. peliminuutilla, kun pallo osui jälleen ylärimaan. Ottelun lopullinen ratkaisu venyi aina 37. minuutille saakka, jolloin FC Nokian Marika Ropanen pääsi onnistuneen kulmapotkukuvion jälkeen sijoittamaan pallon YIlves-maaliin Jenni Rantosen syötöstä 2-0. Kun lisämaaleja ei nähty, päättyi ottelu lopulta näihin lukemiin.

Katso maalit ja lue lisää»
8.2.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui tunnustamaan liigan kärkijoukkueen Ilves FS:n paremmakseen kauden ennätysyleisön edessä lukemin 1-4 (0-3). Ilves FS onnistui avaamaan maalitilinsä kulmapotkutilanteesta jo kolmennalla peliminuutilla, kun Elina Myllymäen jatko kimposi yläriman kautta maaliviivan huonommalle puolelle. Hetkeä myöhemmin YIlveksen Anni Paukkunen kilautti pallon vierasjoukkueen tolppaan, mutta tilastomerkintää ei syntynyt. Ilves FS onnistui pian toistamiseen kulmapotkutilanteesta, kun Jonna Hyvärisen kova veto kimposi takatolpan kautta maaliin 0-2. Tämän jälkeen kotijoukkue rakensi muutaman maukkaan maalintekotilanteen, joista Veera Allosen läpiajo 12. minuutilla jätti spekuloitavaa Ilves-pelaajan mahdollisen rikkeen muodossa. Pilli ei kuitenkaan soinut, joten seuraavan kerran palloa kaivettiin YIlveksen verkosta 15. minuutilla, kun Jenni Häkli sijoitti pelivälineen tyhjiin saatuaan loistosyötön Jonna Hyväriseltä. Avausjakson viimeisillä minuuteilla Ilves FS rakensi vielä pari maalipaikkaa, mutta Saara Viitasen erinomaiset torjunnat pitivät numerot ennallaan.

Toisen puoliajan ensimmäisillä minuuteilla Ilves FS haki lisäosumia kovalla myllytyksellä, muttei onnistunut yllättämään Saara Viitasta. 25. peliminuutilla Elina Korsumäen veto osui tolppaan, mutta muuten YIlves onnistui kurinalaisella ja uhrautuvalla puolustuspelillään pitämään vieraat poissa maalinteosta. Jakson puolivälissä YIlves-puolustus joutui kuitenkin rikkomaan Jonna Kykkästä, joka laukoi tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun varmasti maaliin 0-4. YIlves iski kuitenkin terävästi heti aloituksesta, kun Saija Torvinen pääsi riistoon ja vapautti Heidi Sampolahden maalintekoon vain 9 sekuntia edellisestä osumasta 1-4. Vaikka Ilves FS vielä lopussa haki kiivaasti lisämaaleja, piti Saara Viitanen kotijoukkuetta torjunnoillaan pelissä mukana. Maaleja ei ottelussa enää nähty, joten Ilves FS korjasi täyden pistepotin lukemin 1-4 ja varmisti samalla naisten futsal-liigan voiton ennen viimeisiä sarjakierroksia.

Katso maalit ja lue lisää»
1.2.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset joutuivat taipumaan MuSa Futsalille niukasti maalein 1-0 (0-0). Tiiviillä aluepuolustustaktiikalla pelannut vierasjoukkue pyrki minimoimaan MuSa:n maalintekotilanteet ja iskemään tilaisuuden tullen terävästi vastaan. Aikaisempaa aggressiivisempi puolustuspelaaminen onnistuikin avausjaksolla erinomaisesti, eikä MuSa saanut montakaan laukausta maalia kohti. Lähimpänä onnistumista oli Milla Ljungman, jonka laukaus 7. peliminuutilla kimmahti Saara Viitasen vartioiman maalin tolpasta takaisin kentälle. Molempien joukkueiden tarkan puolustuspelin ansiosta tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui samalla kaavalla YIlveksen puolustaessa kurinalaisesti omalla alueellaan. MuSa oli onnistua maalinteossa heti ensimmäisestä hyökkäyksestään, mutta Saara Viitanen peitti onnistuneesti Elina Setälän laukauksen. Ottelun ratkaisu nähtiin ennen jakson puoliväliä, kun ensin Ylöjärven Ilveksen Heidi Sampolahden veto läpiajon päätteeksi ohjautui maalin ohi ja hetkeä myöhemmin Tiina Karpeekin kääntölaukaus Mira Laurilan pystysyötön jälkeen löysi tiensä YIlves-maalin alakulmaan 1-0. Maalin jälkeen YIlves nosti hieman prässiään ja ensin Eve Reponen ja hetkeä myöhemmin Heidi Sampolahti pääsivät karkumatkalle, mutta palloa ei saatu Siiri Liljan selän taakse. Kun MuSakaan ei onnistunut lisämaalien teossa, päättyi ottelu harvinaisen vähämaalisesti lukemin 1-0.

Katso maalit ja lue lisää»
25.1.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue kärsi selvän 13-4 (6-1) -tappion FC Sport-j:n vieraana sunnuntaina. Molemmat joukkueet aloittivat ottelun puolustusvoittoisella taktiikalla, mutta YIlves oli ensi minuuteilla terävämpi ja Heidi Sampolahti siirsikin vieraat pian 0 - 1 - johtoon kilautettuaan pallon jo kertaalleen tolppaan sitä ennen. FC Sportin 1-1 -kuittaus tuli kuitenkin nopeasti, kun Tiialeena Hakalan tarkka kaukoveto yllätti Fanniina Passilan vain vajaat puoli minuuttia myöhemmin. Minuutin kuluttua edellisestä siirsi Maarit Vitikka kotijoukkueen 2-1 -johtoon maskista tulleella kaukovedollaan. Jakson loppua kohden siirtyi ote hienokseltaan FC Sportille, joka viimeisteli erikoistilanteistaan rangaistuspotkua lukuunottamatta kovalla prosentilla karaten ennen taukoa jo 6-1 -johtoon.

Toisella puoliajalla kotijoukkue terävöitti maalineduspelaamistaan ja kasvatti johtonsa neljän ensimmäisen minuutin aikana jo 8-1:een. Tämän jälkeen YIlves sai jälleen otetta pelistä ja osui kahdesti Heidi Sampolahden ja Anni Paukkusen toimesta kaventaen tilanteeksi 8-3 noin 7 minuuttia ennen päätösvihellystä. Maali-iloittelu jatkui kuitenkin loppuun saakka ja FC Sport iski vielä neljä lisäosumaa noin minuutin välein kuitaten lukemiksi 12-3. Ottelu sai erikoisen lopun, kun pelikellossa oli enää 7 sekuntia. Ensin kotijoukkue rakensi rajapotkun jälkitilanteesta vielä nopeasti maalipaikan, jonka päätteeksi Niina Kiviniemi iski pallon vierasjoukkueen maaliin viimeisellä sekunnilla. YIlves sanoi kuitenkin viimeisen sanan, kun Heidi Sampolahden hattutempun täydentänyt kova ja tarkka avauspotku yllätti FC Sportin maalia vartioineen Karoliina Muurimäen ottelun päätössummerin ehdittyä jo soida. Niinpä lopputulokseksi kirjattiin FC Sportin voitto lukemin 13-4.

Katso maalit ja lue lisää»
24.1.2015:

Ylöjärven Ilveksen naiset joutuivat taipumaan lukemin 4-2 (1-0) FTK:lle vierasottelussaan lauantaina. Puolustusvoittoisesti aloittanut vierasjoukkue onnistui pitämään pakettinsa tiiviinä, eikä FTK päässyt aivan alkuminuutteja lukuunottamatta vaarallisemmin hätyyttelemään Fanniina Passilan vartioimaa YIlves-maalia. Ottelun avausmaali oli lähellä 7. peliminuutilla, kun Eve Reponen ohjasi pallon takatolppaan läpiajonsa päätteeksi. Hetkeä myöhemmin Eve Reponen ja Anni Paukkunen rakensivat erinomaisen tilanteen, mutta Anna-Liisa Honkimaa onnistui peittämään lähietäisyydeltä lähteneen vedon. FTK sen sijaan osui 13. minuutilla, kun Tiia Juntikka pääsi jatkamaan torjunnasta kimmonneen pallon maaliin 1-0. Vaikka peliä käytiin enimmäkseen vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla, ei lisämaaleja nähty ennen taukoa.

Toinen puoliaika alkoi pitkälti avausajakson tapaan YIlveksen kytätessä vastaiskun paikkoja tiiviin aluepuolustuksen jatkoksi. Eve Reponen murtautuikin 22. minuutilla läpiajoon, mutta laukaus sujahti harmillisesti takatolpan väärälle puolelle. FTK kasvatti johtoaan 27. minuutilla, kun Tiia Juntikka pääsi jatkamaan pallon oman laukauksensa reboundista verkon perille 2-0. YIlves oli vähällä kuitata takaisin seuraavasta hyökkäyksestään, mutta Heidi Sampolahden poikittaissyöttö ei aivan tavoittanut Eve Reposta takatolpalta.

YIlveksen puolustusalueen pallonmenetys kostautui 34. minuutilla, kun Camilla Kari pääsi viimeistelemään keskisektorista lukemiksi jo 3-0. Hetkeä myöhemmin Tiia Juntikka sai pallon rajapotkusta, pääsi kääntymään ja täydentämään hattutemppunsa 4-0. YIlves jatkoi kuitenkin takaa-ajoa ja lopulta Eve Reponen veti kulmapotkutilanteessa pallon voimalla vasempaan alakulmaan suoraan syötöstä 4-1 viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä. YIlves avasi lopussa peliään, jolloin peli aaltoili aikaisempaa enemmän päästä päähän. 38. minuutilla Saara Viitanen haki pallon FTK:n kulmasta ja löysi takaviistosta Wilma Heimon, joka kavensi lukemiksi 4-2. Vierasjoukkue haki lisäkavennusta vielä lentävällä maalivahdilla, mutta tilastomerkintöjä ei syntynyt ja ottelu päättyi FTK:n 4-2 -voittoon.

Katso maalit ja lue lisää»
17.1.2015:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue aloitti liigan kevätkierroksensa niukalla 3-4 (2-2) -tappiolla Siilinjärven Palloseuraa vastaan. Ottelu sai vauhdikkaan alun, kun SiPS onnistui maalinteossa jo toisella peliminuutilla YIlveksen harhasyötön jälkeen. Anu Koponen pääsi sijoittamaan lähietäisyydeltä saatuaan laadukkaan poikittaissyötön Maiju Syrjälältä ajassa 1:12. Vielä samalla peliminuutilla nähtiin kenties kauden erikoisin maali, kun pallo ohjautui SiPS:in kulmapotkusta suoraan kohti omaa kenttäpäätyä ja edelleen maalivahdin kautta niukasti viivan yli 1-1. Kotijoukkue siirtyi vuorostaan 2-1 -johtoon, kun Sini Sutisen kova pommi löysi tiensä verkon perille kulmapotkutilanteessa hieman avausjakson puolenvälin jälkeen. SiPS onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin vielä muutamaa sekuntia ennen taukovihellystä niin ikään kulmapotkusta Ringa Remeksen kovalla maannuoliaisella.

Heti toisen puoliajan alussa kotijoukkueen merkkauspeli petti ja Anu Koponen pääsi ohjaamaan Pia Puhakan pystysyötön taidokkaasti takatolpan viereen 2-3. Kotijoukkue haki kavennusta ja nosti prässiään toisen puoliajan puolivälissä. Heidi Sampolahti toikin YIlveksen tasoihin Suvi Sutisen nopean rajapotkun jälkeen 3-3. Ottelun ratkaisu nähtiin 37. peliminuutilla, kun Anu Koponen täydensi hattutemppunsa ja runnoi pelivälineen päättäväisesti maaliin reboundista YIlves-puolustuksen keskeltä. Kotijoukkueen loppuminuuttien takaa-ajo ei tuottanut tulosta, joten sarjapisteet matkasivat tällä kertaa Siilinjärvelle.

Katso maalit ja lue lisää»


<< Edellinen

YIlveksen naisten vauhdissa mukana: