15.12.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue kärsi 2-6 -tappion naisten futsal-liigan B-lohkon ottelussa Ilvestä vastaan. Pelitapaansa kauden edellisestä kohtaamisesta muuttaneiden tamperelaisten tiivis puolustusboksi oli myrkkyä YIlvekselle, joka ei löytänyt tehokkaita keinoja murtautua maalipaikoille. Ottelu sujui tiukassa 1-2 tilanteessa aina toisen puoliajan puoliväliin asti, jolloin YIlveksen tasoitusmaalin haku kostautui kahtena nopeahkona takaiskuna. Tämän jälkeen YIlves haki kavennusta vielä reikäpaidalla, mutta lopputuloksena oli lisämaali Ilvekselle ja YIlveksen lentävän maalivahdin ulosajo käsivirheen seurauksena. Lopputuloksen myötä B-lohko tasoittui entisestään, mutta lopputurnauspaikka on edelleen saavutettavissa ilman muiden apuja.

Katso maalit ja lue lisää...
25.11.2012:

Ylöjärven Ilveksen naiset päättivät B-lohkon ensimmäisen sarjakierroksensa voitokkaasti kaatamalla kärkikamppailussa liigan puhtaalla pelillä aloittaneen AC Estudiantesin maalein 2-1 (0-1). Tarkkaa ja taktista futsalia pelanneet joukkueet tarjosivat jännittävän ja viihdyttävän ottelun, jossa kumpikin pyrki rankaisemaan toisen virheistä. YIlves sai otteluun unelma-alun, kun hyökkäysalueen sivurajapotkun jälkitilanteesta palloa kiikutettiin kohti keskiympyrää vain vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. YIlveksen johto kesti aina toisen puoliajan neljännelle peliminuutille, jolloin ACE onnistui tasoittamaan laadukkaasti pelatun hyökkäyksensä päätteeksi. Ottelun ratkaisu syntyi pelikellon näyttäessä 39 minuuttia, kun Liisa Kuuloja tunkeutui pallon kanssa röyhkeästi kohti etutolppaa aivan päätyviivaa pitkin ja torjunnasta kimmonneen pallon luuti takatolpan kautta sisään Eveliina Reponen. ACE haki viimeisen minuutin aikana vielä tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta ei onnistunut läpäisemään YIlveksen tiivistä puolustuspakettia. Niinpä vierasjoukkue saalisti arvokkaat 3 sarjapistettä ja ilmoittautui vielä toistaiseksi mukaan kisaan TJK:n ja ACE:n kanssa kahdesta lopputurnauspaikasta.

Katso maalit ja lue lisää...
17.11.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue kuittasi täyden pistepotin naisten futsal-liigan kotiturnauksestaan. Päivän ensimmäisessä ottelussa kaatui liigakautensa avannut Tampereen Ilves maalein 0-3 ja päätösottelussa MyPa maalein 2-7. Hyvien tulosten lisäksi päivän esitykset olivat myös pelillisesti jo huomattavasti tasapainoisempia kuin vielä kauden avauksessa. Ylöjärven Ilveksen paidassa teki tänään liigadebyyttinsä myös joukkueen nuorin pelaaja, 97-syntynyt maalivahti Fanniina Passila, joka selvitti tulikasteensa mallikkaasti. Ensimmäisen sarjakierroksen päätteeksi YIlves kohtaa vielä puhtaalla pelillä B-lohkon aloittaneen AC Estudiantesin yksittäisessä ottelussa runsaan viikon kuluttua.

Katso maalit ja lue lisää...
12.11.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustuksen pitkäaikainen valmentaja Mikko Lepistö on palkittu tänään Palloliiton Captain's Ball -gaalassa Kaijan Kannu-palkinnolla, joka on suomalaisen tyttö- ja naisjalkapalloilun eteen tehdystä merkittävästä ja pitkäjänteisestä työstä annettava tunnustus. Mikko on vaikuttanut laajasti Ylöjärven Ilveksen tyttö- ja naisjalkapallon kehittymiseen toimiessaan seurassa 2000-luvulla niin valmentajana, seuratyöntekijänä, joukkueiden tukihenkilönä kuin eri ikäluokkien kehittäjänäkin nuorista aikuisiin saakka. Mikon panos kokonaisuudessaan on ollut merkittävä siihen mitä Ylöjärven Ilveksen tyttö- ja naisjalkapallo tänä päivänä on.

YIlveksen naisten edustusjoukkue toimihenkilöineen onnittelee lämpimästi!


3.11.2012:

Ylöjärven Ilves aloitti naisten futsal-liigakauden 2012 voitokkaasti kaatamalla avausottelussa Siilinjärven Palloseuran maalein 2-3. Loukkaantumisten ja sairastumisten takia YIlveksen rivestä oli harmillisesti poissa peräti 5 pelaajaa mikä vaikutti etenkin päivän ensimmäisen ottelun kentällisten peliesityksiin häiritsevästi. Heti SiPS-ottelun perään joukkue sai vastaansa kivikovan TJK:n, joka vei kamppailun lopulta nimiinsä selvin numeroin 3-7. Tappiosta huolimatta YIlveksen esitys oli kuitenkin tasapainoisempi, joskin SiPS-ottelun tuoksinassa lätkäisty pelikielto pienensi joukkueen kokoonpanoa vielä yhdellä pelaajalla. Pistetili on kuitenkin avattu ja B-lohkon seuraava miniturnaus pelataan kotikentällä Ylöjärven liikuntakeskuksella 2 viikon kuluttua.

Katso maalit ja lue lisää...
21.10.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten tie futsalin Suomen cupissa katkesi heti ensimmäisellä kierroksella, kun vahvassa alkukauden vireessä ollut MuSa korjasi täyden pistepotin maalein 0-4. Eeva-Liisa Laaksonen aloitti porilaisten maalitehtailun 8. minuutilla todellisella unelmalaukauksella aivan maalin ylänurkkaan ja tauolle siirryttiin 0-3 -tilanteessa. Vaikka MuSan korkea prässi vaikeuttikin ajoittain YIlveksen peliä, onnistui myös kotijoukkue rakentamaan riittävän määrän laadukkaita maalintekotilanteita ottelun kääntämiseksi. Siiri Lilja porilaisten veräjänvartijana oli kuitenkin huimassa vedossa ja venytti useita paraatitorjuntoja toimien tänään osaltaan MuSan voiton takuunaisena. YIlveksen valmistautuminen kohti futsal-liigan avausta jatkuu seuraavaksi 27.10. kutsuturnauksessa, jossa mukana ovat Apassit, FC Nokia, TJK ja YIlves.

Lue lisää...
2.10.2012:

YIlveksen naisten edustusjoukkueen futsal-kausi pyörähti käyntiin vauhdikkaasti uuden valmentajan Matti Hiltusen komennossa tiistai-iltana Ylöjärven koulutuskeskuksen upouudessa liikuntasalissa. Paikalla oli lähes koko rosteri ja kausibriefin jälkeen päästiin myös ottamaan tuntumaa niin futsaliin kuin liikuntasalin joustavaan ja jalkaystävälliseen alustaankin. Perustesteissä joukkueen taitotaso yllätti Matin positiivisesti, joten harjoitusten sisältöä päästään kohdistamaan pelitaktiselle osa-alueelle suunniteltua nopeammin.


24.9.2012:

Ylöjärven Ilves on tehnyt sopimuksen futsal-ikoni Matti "Masa" Hiltusen kanssa naisten futsal-liigajoukkueen valmentamisesta kaudella 2012-2013. Miesten puolella kannuksensa hankkinut Matti on ehtinyt uransa aikana pelaamisen lisäksi valmentaa niin Ylöjärven Ryhtiä (1div) kuin Ilves FS:ääkin (liiga), mutta naisten joukkueen valmentaminen on Masalle uusi aluevaltaus. Vuoden valmentajaksi 2012 valittu Híltunen ja vuoden joukkueeksi 2012 Ylöjärvellä valittu YIlveksen naisten edustusjoukkue löytävät näin toisensa. Jalkapallon puolella Matti on ollut takavuosina vahvasti mukana myös YIlveksen väreissä luotsatessaan menestyksekkäästi 92-ikäluokan poikajoukkuetta.

Ylöjärven Ilveksen naisten futsal-liigajoukkueen joukkueenjohtaja Jari Viitanen: "Näin korkean profiilin valmentajan mukaan lähtö on meille jälleen askel eteenpäin. Taitava ja motivoitunut joukkue saa arvoisensa valmentajan, jonka ammattitaito pohjautuu vahvaan ylöjärveläiseen futsal-perinteeseen. Toivomme, että Matin myötä kiinnostus joukkuetta kohtaan kasvaisi entisestään mikä näkyisi myös tulevien liigapelien katsojamäärissä."

Matti itse odottaa uutta haastetta mielenkiinnolla: "Saan valmennettavakseni taitavan joukkueen, joka on pelannut pitkään yhdessä. Niinpä muutos on varmaankin suuri puolin ja toisin."


20.9.2012:

Paikallislehti Ylöjärven Uutiset julkaisi keskiviikon 19.9.2012 numerossaan kokosivun retrospektiivisen artikkelin YIlveksen naisten edustusjoukkueesta ja valmentaja Mikko Lepistöstä. Lue lisää joukkueesta sekä Mikon valmennusfilosofiasta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Artikkeli löytyy kokonaisuudessaan PDF-muodossa

täältä. Kiitos Ylöjärven Uutisille sähköisen aineiston luovuttamisesta joukkueen käyttöön.
15.9.2012:

Ylöjärven Ilveksen naiset päättivät kautensa 2012 voitokkaasti kukistamalla vierasjoukkue NiceF/2:n selvin lukemin 5-2. Vauhdikkaassa ottelussa kotijoukkue puolusti syvällä omalla alueellaan, mutta iski tilaisuuden tullen terävästi ja nopeasti. Voitolla YIlves varmisti naisten kakkosen lohko B:n kolmossijan heti HJS:n ja PIF:n jälkeen, mikä ylitti kaudelle asetetut tavoitteet. Peli oli samalla myös jäähyväisottelu joukkueen pitkäaikaiselle valmentajakaksikolle Mikko Lepistölle ja Aki Björniselle, jotka suuntaavat nyt kohti uusia haasteita. Joukkue taustoineen kiittää Mikkoa ja Akia huikeasta kokonaisvaltaisesta panostuksesta niin joukkueen kuin yksittäisten pelaajienkin eteen.

Lue lisää...
8.9.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue jatkoi tappiottomien otteluidensa sarjaa kakkosen B-lohkon kärkijoukkuetta HJS:ää vastaan. Vauhdikkaassa ja tasaväkisessä ottelussa kotijoukkue puolusti ensimmäisen puoliajan kurinalaisesti ja kärsivällisesti ja haki omia ratkaisujaan nopeilla vastaiskuilla. Toisella puoliajalla YIlves nosti prässiä ja otti pelin hallintaa itselleen, mutta koska maaleja ei tänään nähty, kuittasivat molemmat ottelusta yhden sarjapisteen. Ylöjärven Ilves sai siten historiansa ensimmäisen pisteen hämeenlinnalaisilta ja samalla maukkaan revanssin kevätkierroksen murskatappiolleen.

Lue lisää...
4.9.2012:

Hyvän syysvireen löytänyt Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue jatkoi voittoputkeaan kakkosen Pirkanmaan derbyssä FC Nokiaa vastaan. Hyvätasoisessa ottelussa kummallakin joukkueella oli tukku hyviä maalintekopaikkoja, mutta YIlveksen parempi viimeistelyprosentti ratkaisi sarjapisteiden kohtalon. Vierasjoukkue karkasi ensimmäisellä puoliajalla jo kahden maalin johtoon, mutta FC Nokia onnistui iskemään kavennuksen ennen lopullista ratkaisua. Kauden kolmas voitto keskinäisistä kohtaamisista tuli siten suurinumeroisimmilla lukemilla 1-4.

Lue lisää...
25.8.2012:

Viime hetken sairastumisten, rasitusvammojen ja lievien loukkaantumisten heikentämä Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue väänsi kotinurmellaan maukkaan 2-1 -voiton ilman vaihtopelaajia Ylöjärvelle saapuneesta EBK:sta. Aikaisempien kohtaamisten tapaan kotijoukkue karkasi avausjaksolla 2-0 -johtoon, mutta oli jälleen kerran päästää espoolaiset pisteisiin kiinni. Tällä kertaa vierasjoukkueen takaa-ajo katkesi kuitenkin maalivahdin ulosajoon heti kavennusmaalin jälkeen. Lähes koko toisen puoliajan yhden pelaajan ylivoimalla pelannut YIlves ei onnistunut hyödyntämään useita loistavia maalintekotilanteitaan, mutta koska vierailijoiden pahimmat tilanteet onnistuttiin selvittämään, jäivät historian ensimmäiset sarjapisteet EBK:lta tällä kertaa Ylöjärvelle.

Lue lisää...
18.8.2012:

Hieman siipirikkoisena ja vain kahdella vaihtopelaajalla Liedon Pallon vieraaksi matkustanut Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue punnersi 1-2 -voiton uhrautuvan taistelun jälkeen. Alun vahva pelinhallinta katosi hetkeksi kotijoukkueen päästyä 13. minuutilla yllättäen johtoon, mutta YIlves tuli avausjakson loppuhetkillä ensin rinnalle ja sitten ohi. Toisella puoliajalla LiePa sai vähitellen parempaa otetta kenttätapahtumista, kun YIlveksen pelaajilla alkoi jalka painaa. Kova ja lyhytnukkainen muovimatto vaikeutti myös YIlveksen pelaamista ja mahdollisti osaltaan kotijoukkueen ajoittain rumaksikin äityneen kontaktipelin. Onneksi pahemmilta loukkaantumisilta tällä kertaa vältyttiin, vaikka ottelu olikin vähällä karata erotuomarikolmikon hanskasta.

Lue lisää...
6.8.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui taipumaan kotonaan PIF:ille maalein 0-2. Nopeatempoista ja liikkuvaa pallonhallintapeliä pelannut vierasjoukkue hallitsi keskikenttää lähes koko 90-minuuttisen, mutta onnistui maalinteossa vasta toisen puoliajan alkuhetkillä. Aavistuksen vajaakuntoisena pelin aloittanut YIlves sai kuitenkin juonesta kiinni vielä ottelun loppuhetkillä, kun vaihtojen myötä keskikentälle saatiin tuoretta voimaa. Niinpä joukkue löysi vielä viimeisten minuuttien aikana kirivaihteen ja oli jopa onnistua tasoittamaan pelin. Tällä kertaa hyvä yritys ei kuitenkaan tuonut tolppalaukausta parempaa tulosta ja pistepotti matkasi ansaitusti Paraisille.

Lue lisää...
31.7.2012:

Ylöjärven Ilveksen naiset jatkoivat vahvoja esityksiään kavätkierroksen päätösottelussaan Musan Salamaa vastaan ja kuittasivat kautta aikain ensimmäiset sarjapisteensä Musan kentältä selvin numeroin 0-7. Vierasjoukkue iski avausmaalinsa heti ensimmäisestä hyökkäyksestään ja johti ottelua jo 0-2 vain seitsemän peliminuutin jälkeen. Kotijoukkue taisteli kuitenkin koko 90-minuuttisen esimerkillisesti, mutta YIlveksen puolustuksesta ei tänään juuri aukkoja löytynyt. Kun YIlves toisessa päässä kenttää onnistui maalinteossa laajalla rintamalla, syntyi joukkueen kauden 2012 maaliennätys jopa pienen tuhlailunkin jälkeen.

Lue lisää...
12.7.2012:

Ylöjärven Ilveksen naiset hakivat kolme sarjapistettä Huittisista sarjanousija Lauttakylän Lujalta maali-iloittelun päätteeksi tuloksella 0-6. Hyvällä pelipäällä ollut vierasjoukkue piti pallon ja pelin hallinnan tiukasti itsellään ja hyökkäsi luovasti ja monipuolisesti. Luja sinnitteli pelissä mukana ensimmäisen puoliajan loppuun yrittäen hakea ratkaisuja pitkillä avauksilla kärjessä raataneelle Heidi Sampolahdelle. YIlveksen puolustuslinjan saumaton yhteispeli tylsytti kuitenkin useimmat vastaiskujen yritykset eikä joukkueiden keskinäisestä paremmuudesta jäänyt tänään epäselvyyttä.

Lue lisää...
7.7.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue palasi voittokantaan paikallisderbyssä sarjan vahvasti aloittaneen FC Nokian kustannuksella. Räikän sametilla pelatussa ottelussa kotijoukkue puolusti kärsivällisesti ja kurinalaisesti FC Nokian nopeiksi ja teräviksi tiedettyjä pistohyökkäyksiä vastaan ja iski voittomaalin suuren maailman tyyliin aivan ottelun loppuhetkillä. Lopputulokseen vaikutti osaltaan se, että vierasjoukkueen riveissä ei päällekkäisyyksien takia ollut kuin kaksi pelaajaa farmiseura TJK:sta. Pitkässä keskinäisten kohtaamisten sarjassa oli ottelu puolin ja toisin kuitenkin pelilliseltä tasoltaan parhaasta päästä.

Lue lisää...
1.7.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui palaamaan tyhjin käsin vieraspelimatkalta Espoosta. Kovapintaisella ja kapealla Keski-Espoon tekonurmikentällä pelatussa ottelussa kotijoukkue EBK hyödynsi tilan puutteen tehokkaasti ja pystyi prässäämään terävästi koko kentän alueella. Siitä huolimatta YIlves onnistui luomaan tukun erittäin hyviä maalintekotilanteita, mutta pallo saatiin EBK:n verkkoon vain kertaalleen. Kun vastaavasti EBK hyödynsi paikkansa kovalla prosentilla, kääntyi vierasjoukkueen 0-1 -taukojohto lopussa kitkeränmakuiseksi 2-1 -tappioksi.

Lue lisää...
29.6.2012:

Sunnuntain 1.7.2012 ottelun EBK - YIlves alkamisajankohtaa on aikaistettu klo 16:30:een.
19.6.2012:

Ylöjärven Ilveksen naiset palasivat voitokkaasti tositoimiin lähes kolmen viikon tauon jälkeen kaatamalla sarjanousija Liedon Pallon maalein 3-1. Sateen kastelemalla Räikän nurmikentällä pelattu ottelu eteni suurelta osin kotijoukkueen hallinnassa vierailijoiden keskittyessä kurinalaiseen puolustuspeliin ja teräviin vastaiskuihin. Vahvan alkukauden pelanneet lietolaiset onnistuivatkin maalinteossa kertaalleen, mutta YIlves käänsi ottelun lopussa rutiinilla edukseen.

Lue lisää...
30.5.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue haki kautta aikain ensimmäisen pisteensä Paraisilta maalittomalla vierastasapelillä. Kotijoukkue PIF hallitsi tapahtumia varsinkin keskikentällä, mutta YIlveksen tiivis puolustuslinja Emilia Lindbergin johdolla taisteli kurinalaisesti ja uhrautuvasti. Maalipaikat olivat kortilla myös toisessa päässä kenttää, vaikka "super sub" Tintti Kurtti toikin lopussa hyvää liikettä ja ryminää hyökkäyssuuntaan.

Lue lisää...
28.5.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue on solminut pelaajasopimuksen Sonja Alasen kanssa. FC Nokian riveistä siirtyvä Sonja nähtäneen tositoimissa jo keskiviikon vieraspelissä PIF:iä vastaan.
24.5.2012:

Torstain NiceF/2-vieraspelin pisteet jäivät Poriin maalein 3-1 (1-0). Kotijoukkue hyödynsi melko hidastempoisessa ottelussa erikoistilanteensa YIlvestä paremmin ja iski ensimmäisen maalinsa kulmapotkusta vain hetkeä ennen taukovihellystä. YIlves sai kirivaihteen kunnolla päälle vasta ottelun loppuhetkillä Tintti Kurtin puskettua 2-1 -kavennuksen kulmapotkun jälkitilanteesta, muttei onnistunut hyvästä takaa-ajosta huolimatta enää tasoittamaan peliä.

Lue lisää...
18.5.2012:

Lauantain 19.5.2012 ottelu Musan Salama - YIlves on siirretty pelattavaksi tiistaina 31.7. klo 19:30.
12.5.2012:

YIlves haki kauden avausvoittonsa Lauttakylän Lujaa vastaan maalein 4-2 (3-1). Soppeenharjun tekonurmella hyvissä olosuhteissa pelattu ottelu sujui kotijoukkueen vahvassa komennossa, vaikka Luja onnistuikin maalinteossa kahdesti. Pelipaikkojakin kesken ottelun radikaalisti vaihdellut YIlves rakenteli maalipaikkoja ajoittain lähes liukuhihnalta, mutta viimeistelyprosentti jätti vielä toivomisen varaa.

Lue lisää...

4.5.2012:

HJS vei pisteet sarja-avauksessa maalein 7-2 (4-1). Terävästi ja suoraviivaisesti pelanneet hämeenlinnalaiset ottivat pelin haltuunsa heti ensiminuuteilla YIlveksen koneen käynnistyttyä hitaanpuoleisesti. Kavennusmaalit jäivät laihaksi lohduksi, kun lähes puolet ottelusta jouduttiin pelaamaan ulosajon seurauksena vajaalla.

Lue lisää...


28.4.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkueen tie Suomen Cupissa katkesi 4-0 -tappioon PePo Lappeenrannalle. Vain yhdellä vaihtopelaajalla matkassa ollut joukkue taisteli kuitenkin sisukkaasti.

Lue lisää...
15.4.2012:

14.4. Harjoitusottelu Reipas - YIlves 2-2.
6.4.2012:

YIlveksen Suomen Cupin 2. kierroksen ottelun pelipäiväksi on varmistumassa lauantai 28.4. Ottelu PePoa vastaan pelataan Lappeenrannassa.
3.4.2012:

YIlveksen Suomen Cupin 2. kierroksen vastustajaksi arvottiin hieman yllättäen Kaakkois-Suomen piiristä Naisten Kakkosen A-lohkossa pelaava PePo Lappeenranta, joka selvitti tiensä avauskierrokselta puhtaalla 4-0 -voitolla MyPa:sta. Joukkueen rungon muodostavat LauTP:n B-tyttöjen futsalin tuoreet SM-hopeamitalistit, mutta ryhmästä löytynee myös liigakokemusta sekä useita nuorisomaajoukkuetason pelaajia, joten taatusti mielenkiintoinen kohtaaminen on odotettavissa.
30.3.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue aloitti kilpailukautensa 2012 voitokkaasti Suomen Cupin 1. kierroksen ottelussa FC Nokiaa vastaan ja eteni 2. kierrokselle tuloksella 0-1 (0-0). Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti YIlveksen kotikentällä, jossa lumisade muutti olosuhteet loppua kohti haastaviksi.

Lue lisää...

29.3.2012:

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkueen ensimmäiset ulkokentän harjoitukset pidettiin Soppeenharjun tekonurmella torstaina 29.3.2012. Näin harjoituskausi saatiin käyntiin runsaat 2 viikkoa viime vuotta aikaisemmin. Joukkueen iskukykyä testataan ensimmäisen kerran jo huomenna, jolloin Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella kohdataan jo perinteeksikin muodostuneeseen tapaan FC Nokia.<< Edellinen

YIlveksen naisten vauhdissa mukana: