Naisten Futsal-liigan otteluraportit 2023-2024
 7.4.2024

Välierä #2 YIlves - RaiFu

6 - 1   ( 2 - 1 )


Ylöjärven Ilves jatkoi voitokkaita otteitaan välieräsarjassa kaatamalla sarjan toisessa ottelussa RaiFu:n selvin lukemin 6-1 (2-1). YIlves aloitti ottelun terävästi ja rakensi muutaman lupaavan aihion jo ensi minuuteilla. Tulostaululle tuli asiaa ensimmäisen kerran ajassa 3:26, kun Senni Virenin laukaus Tilda Pyykkösen syötöstä noin 10 metristä painui maalin oikeaan reunaan ohi Eveliina Koskelan 1-0. YIlves kasvatti johtoaan minuuttia myöhemmin, kun Siiri Kurppa laukoi hyökkäysalueen rajapotkutilanteessa pallon tarkasti riman alle 2-0. Raisiolaisten kuittaus tuli kuitenkin välittömästi, kun pivot Ella Mäki otti Eveliina Koskelan pitkän heittoavauksen alas, kääntyi ja laukoi kaarelta ohi Helena Unkurin 2-1. Vauhdikkaan alun jälkeen kenttätapahtumat rauhoittuivat, mutta YIlves hallitsi peliä hienokseltaan ja rakensi useamman maukkaan tekopaikan ennen jakson puoliväliä. Eveliina Koskela onnistui kuitenkin torjunnoillaan estämään aikeet.

RaiFu prässäsi aktiivisesti ylhäältä kärkkyen tilaisuuksia riistoihin ja erikoistilanteisiin. Vieraat olivatkin vähällä onnistua jakson puolivälin tienoilla, kun ensin Ella Mäki karkasi vasemmalta läpiajoon ja pari minuuttia myöhemmin Tekla Valkeapää iski YIlveksen huolimattomaan pelinavaukseen ja pääsi laukomaan vapaasti kaarelta. Helena Unkuri ei kuitenkaan ollut yllätettävissä ja lukemat pysyivät ennallaan. Jakson loppupuoliskolla YIlveksen vahvat otteet jatkuivat ja joukkue rakensi puolen tusinaa laadukasta maalipaikkaa, mutta ei saanut palloa Helena Unkurin ylärimalaukausta lähemmäs maalia.

Kun YIlves tuhlaili paikkojaan, avautui RaiFulle 18. minuutilla erinomainen tilaisuus tasoitukseen. Ella Mäki pääsi riistoon keskialueella ja vapautti diagonaalsyötöllään oikealta Iina Hämäläisen avopaikkaan. Helena Unkuri liukui kuitenkin peittämään laukausta sen verran, että pallo suuntautui ohi takatolpasta. Toisessa päässä kenttää Tilda Pyykkönen murtautui heti perään pallon kanssa keskeltä avopaikkaan, mutta Eveliina Koskela piti torjunnallaan maalinsa koskemattomana. Kun lisämaaleja ei nähty, siirryttiin tauolle YIlveksen johdolla lukemissa 2-1.

RaiFu aloitti toisen jakson vahvasti ja Tiiu Lehtonen pääsi 21. minuutilla ohjaamaan vartalollaan Katariina Väänäsen laukausta lähietäisyydeltä. Helena Unkuri oli kuitenkin hereillä ja nappasi pallon syliinsä. Ella Mäki pääsi 23. minuutilla kääntymään pallon kanssa ja laukoi kohti etukulmaa, mutta Helena Unkuri onnistui jälleen torjunnassaan. 24. minuutilla YIlves sai vapaapotkun vasemmalta noin 10 metristä. Eveliina Koskela sai kätensä Rosa Sirénin yläkulmaan suuntautuneen laukauksen eteen ja piti maalinsa koskemattomana. Tulostaululle tuli asiaa seuraavan kerran ajassa 23:38, kun Senni Virén katkaisi RaiFun avaussyötön ja Tilda Pyykkösen terävä kääntölaukaus pelaajamassan läpi yllätti maskin taakse jääneen Eveliina Koskelan 3-1.

Maalin jälkeen YIlves sai hetkeksi vahvemman otteen pelistä rakensi lyhyessä ajassa muutaman maukkaan maalipaikan, mutta ei onnistunut kasvattamaan johtoaan. RaiFu:lle avautui tilaisuus kavennukseen 26. minuutilla, kun Ella Mäki pyörähti vapaaksi ja laukoi kaarelta kohti maalia. Helena Unkuri nappasi kuitenkin tärkeän torjunnan ja piti lukemat ennallaan. Tekla Valkeapää pelattiin hyvään vetopaikkaan kulmapotkutilanteessa 28. minuutilla, mutta YIlveksen onneksi laukaus suuntautui ohi maalin. Raisiolaisten kavennus oli lähellä 31. minuutilla, kun Tekla Valkeapää voitti pallon keskialueella ja kontrasi nopeasti 3v2 vastaan. Valkeapää pääsi laukomaan kaarelta itse, mutta Helena Unkuri onnistui torjunnassaan ja käynnisti YIlveksen nopeaan vastaiskun heittoavauksellaan. Pallo putosi RaiFu:n puolustuksesta Ella Lehtoselle, joka laukoi kaarelta 4-1 ajassa 30:37.

RaiFu otti aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla noin 8 minuuttia ennen täyttä aikaa. Vieraiden ylivoimapeli pyöri alkuun mukavasti ja Stella Enwena pääsi laukomaan alueelta kohti takakulmaa, mutta Helena Unkuri sai kätensä väliin ja YIlveksen maali varjeltui. Toisessa päässä kenttää Esra Erden voitti pallon kaarella ja laukoi kohti maalia, mutta pallo vieri Eveliina Koskelan torjunnan kautta hieman ohi tolpasta. YIlves sai jälleen kontrollia pelistä ja pystyi tappamaan aikaa kellosta palloa pitämällä. RaiFun kavennus oli lähellä jälleen 35. minuutilla, kun joukkue kontrasi YIlveksen kulmapotkutilanteen jälkeen nopeasti vastaan. Ella Mäen matala kärkkäri kilahti vasempaan tolppaan ja pallo palautui YIlveksen onneksi takaisin kentälle.

YIlves kasvatti johtoaan ajassa 37:56, kun pivot Heidi Linjamaa pääsi Helena Unkurin pystysyöttöön, kääntyi ja laukoi ohi Eveliina Koskelan 5-1. Ottelun lopullisen niitin iski Helena Unkuri toimittamalla pallon tarkalla avauspotkullaan tyhjään maaliin 6-1 ajassa 38:40. RaiFu haki kavennusta aktiivisesti ylivoimalla loppuun saakka, mutta YIlves puolusti johtoaan tiiviisti ja kurinalaisesti. Vaikka RaiFu sai vielä pallon kertaalleen maaliviivan tuntumaan, ei lisämaaleja enää syntynyt, vaan YIlves vei välieräsarjan toisenkin ottelun nimiinsä lopulta tuloksella 6-1 (2-1).03:26  1 - 0 Senni Viren (Tilda Pyykkönen)
04:30  2 - 0 Siiri Kurppa (Senni Viren)
04:47  2 - 1 Ella Mäki (Eveliina Koskela)
23:28  3 - 1 Tilda Pyykkönen
30:37  4 - 1 Ella Lehtonen
37:56  5 - 1 Heidi Linjamaa (Helena Unkuri)
38:40  6 - 1 Helena Unkuri

YIlves: Helena Unkuri, Senni Viren, Siiri Kurppa, Rosa Sirén, Tilda Pyykkönen / Ella Lehtonen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen, Emiilia Syvänen

RaiFu: Eveliina Koskela, Iina Hämäläinen, Ella Mäki, Tiiu Lehtonen, Kia-Mari Muurinen / Emma Partonen, Iines Fager, Freja Ketola, Stella Enwena, Sara Hakanen, Tekla Valkeapää, Katariina Väänänen, Lilja Kimari

Parhaat pelaajat: RaiFu: Eveliina Koskela / YIlves: Tilda Pyykkönen


 6.4.2024

Välierä #1 YIlves - RaiFu

jo. 5 - 3, 3 - 3   ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilves vei nimiinsä välieräsarjan avausottelun kukistamalla kotisalissaan RaiFu:n jatko-ottelun jälkeen lukemin jo. 5-3, 3-3 (1-0). YIlves aloitti ottelun vahvasti ja Tilda Pyykkönen ja Jenni Häkli pääsivät ensi hetkillä kertaalleen nokikkain Eveliina Koskelan kanssa, mutta eivät onnistuneet vielä maalinteossa. Terävästi liikkunut ja prässännyt vierasjoukkue pyrki viemään tilaa ja aikaa pois YIlveksen pallollisesta pelaamisesta ja onnistuikin vaikeuttamaan pelin avaamista. YIlves sai kuitenkin pidettyä pelin painopisteen raisioilaisten päädyssä ja Eveliina Koskela joutui torjuntatöihin pivot Jenni Häklin kääntölaukauksen eteen 6. minuutilla ja hetkeä myöhemmin Esra Erdenin alanurkkalaukauksen tielle. YIlveksen vahvasta otteesta huolimatta lukemat pysyivät kuitenkin ennallaan.

Ennen jakson puoliväliä YIlves sai hyväkseen vapaapotkuja noin 10 metristä, mutta laukausten tarkkuus jätti toivomisen varaa, eikä tilastomerkintöjä syntynyt. Tilda Pyykkönen pääsi laukomaan kaukaa ja toistamisen kaarelta, mutta Eveliina Koskela onnistui torjunnoissaan. RaiFu:n ensimmäinen vaarallisempi tilanne avautui 10. minuutilla, kun Amalia Aarnio taisteli pallon itselleen keskialueella ja laukoi noin 10 metristä. YIlveksen onneksi veto suuntautui kuitenkin hieman ohi maalin. Peli muuttui fyysisemmäksi ja molempien joukkueiden virhetilit täyttyivät nopeaa tahtia. Ella Lehtosta rikottiin ja YIlves sai jälleen vapaapotkun noin 10 metristä, mutta tälläkin kertaa veto jäi osoitteettomaksi. RaiFu pyrki pelaamaan palloa suoraviivaisesti pystyyn ja iskemään riistojen jälkeen vastaan.

RaiFu onnistui rakentamaan lupaavan aihion 13. minuutilla, kun Tekla Valkeapää toimitti pallon YIlveksen selustaan unohtuneelle Iines Fagerille, joka yritti kiertää Emiilia Syvästä, mutta Rosa Sirén liukui tilanteeseen oikea-aikaisesti ja pelasti YIlveksen takaiskulta. Raisiolaiset saivat vähitellen parempaa otetta pelistä ja Tiiu Lehtosen kääntölaukaus kaarelta oli yllättää Emiilia Syväsen 14. minuutilla. Syvänen sai kuitenkin kätensä kohti ylänurkkaa suuntautuneen vedon tielle. RaiFu:n terävä vastahyökkäys YIlveksen pallonmenetyksen jälkeen oli tuottaa avausosuman, kun Sini Sutinen onnistui viime hetkellä katkaisemaan Tekla Valkeapään takakulmaan suuntautuneen sijoituksen. Tulostaululle tuli lopulta asiaa ajassa 14:24, kun Senni Virén laukoi pallon rajapotkun jälkitilanteessa 10 metristä takakulmaan 1-0.

Tiiu Lehtonen pelattiin nokikkain Emiilia Syväsen kanssa 16. minuutilla, mutta Syvänen luki tilanteen hyvin ja peitti vastaantulollaan riittävästi. RaiFun avausjakson paras maalintekotilanne avautui muutamaa sekuntia ennen taukoa, kun Tiiu Lehtonen katkaisi YIlveksen varomattoman diagonaalisyötön ja eteni pallon kanssa terävästi pystyyn. Lehtonen löysi vasemmalta selustasta Ella Mäen, joka pääsi vapaasti ohjaamaan palloa sisään. Emiilia Syväsen reaktiotorjunta piti kuitenkin lukemat ennallaan ja tauolle siirryttiin siten YIlveksen johdolla lukemissa 1-0.

YIlves aloitti toisen jakson väkevästi, kun Senni Viren pommitti pallon kaukolaukauksellaan tarkasti oikeaan yläkulmaan ohi maskin taakse jääneen Eveliina Koskelan 2-0, kun peliä oli käyty vain 15 sekuntia. Raisiolaisten vastaus tuli kuitenkin lähes välittömästi, kun Tekla Valkeapää löysi syötöllään vasemmasta laidasta Stella Enwenan, jonka kärkkäri kimposi yläriman kautta sisään 2-1 ajassa 21:01. YIlves oli osua kolmannen kerran minuuttia myöhemmin, kun Tilda Pyykkösen laukaus keskiympyrän yläkaarelta kilahti tolppaan. YIlves jatkoi lisämaalin hakemista aktiivisesti, mutta RaiFu puolusti aluettaan tiiviisti ja kurinalaisesti blokaten suuren osan YIlveksen laukausyrityksistä. Kentällä otteet kovenivat ja molempien joukkueiden virhetilit alkoivat nopeasti täyttyä. Tunteet kuumenivat myös vaihtopenkillä ja varoituksia jaettiin taustahenkilöille.

Kia-Mari Muurista rikottiin vapaapotkun arvoisesti 26. minuutilla ja RaiFu sai tilanteesta kehitettyä vaarallisen mylläkän Emiilia Syväsen vartioiman maalin edustalle. Syvänen oli kuitenkin hyvin hereillä ja onnistui lopulta vangitsemaan pelivälineen itselleen. Peli aaltoili päästä päähän ja Rosa Sirénin kova ja matala veto oli yllättää Eveliina Koskelan, mutta Koskela venytti tärkeän jalkatorjunnan ja piti joukkuettaan pelissä mukana. Maalinteossa onnistui seuraavaksi RaiFu, joka kontrasi YIlveksen kulmapotkutilanteessa terävästi vastaan. Kia-Mari Muurinen tarjoili diagonaalisyötön vasemmalle Ella Mäelle, joka laukoi pallon Emiilia Syväsen torjunnan kautta sisään 2-2 ajassa 28:27. Kotijoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä yksin tein, kun Stella Enwena pääsi riistoon keskialueella ja toimitti pallon maalin edustalle Iines Fagerille, jonka ohjaus painui ohi Emiilia Syväsen YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta 2-3 ajassa 28:48.

Raisiolaisten ilta synkkeni hieman toisen jakson puolivälin jålkeen, kun Amalia Aarnio otti toisen varoituksen ja joutui jättämään kentän. YIlves sai erinomaisen tilaisuuden tasoitukseen päästyään pelaamaan 2 minuuttia 4v3 -ylivoimaa. YIlveksen ylivoimapeli oli kuitenkin ponnetonta ja RaiFu onnistui puolustamaan johtoaan koko kaksiminuuuttisen ajan. YIlves jatkoi tasoitusmaalin hakua aktiivisesti tasakentällisillä RaiFun keskittyessä puolustamaan johtoaan kurinalaisesti. Raisiolaisten virhetili täyttyi 36. minuutilla ja pallo vietiin 10 metrin pisteelle. Senni Virenin pommi kimposi ylärimasta maaliviivalle, mutta ei ylittänyt viivaa kokonaisuudessaan, joten lukemat pysyivät sitkeästi ennallaan. Emiilia Syväsen kärkkäri keskiympyrästä kolahti ylärimaan puolisen minuuttia myöhemmin, eikä tulostaululle tullut vieläkään asiaa.

Paine raisiolaisten päädyssä kasvoi kuitenkin vähitellen ja lopulta Esra Erdenin matala kaukolaukaus Ella Lehtosen rajapotkutarjoilusta sujahti maalin vasempaan alakulmaan 3-3, kun kellossa oli 37:41. YIlves haki viimeisillä minuuteilla voittomaalia ja sai hyväkseen useita hyökkäysalueen erikoistilanteita. Huolimattomuus pelin avaamisessa oli kuitenkin kostautua 39. minuutilla, kun Tiiu Lehtonen prässäsi pallon Emiilia Syväseltä ja pääsi jo sijoittamaan kohti tyhjää maalia. YIlveksen onneksi sijoitus suuntautui kuitenkin hieman takatolpan ohitse. YIlves pyöritti peliä RaiFun alueella varsinaisen peliajan viimeisten minuuttien aikana, mutta ei onnistunut enää maalinteossa. Niinpä ratkaisua siirryttiin hakemaan 2x5 minuutin jatko-ottelusta.

RaiFu aloitti jatko-ottelun terävästi ja sai ensimmäisillä minuuteilla muutaman hyvän aihion johto-osumaan. YIlves-puolustus selvitti kuitenkin tilanteet. YIlves siirtyi ottelussa uudelleen johtoon ajassa 42:08, kun pivot Heidi Linjamaa voitti pallon kulmassa ja tavoitti syötöllään alueelta Rosa Sirénin, joka jatkoi pallon etukulmaan 4-3. Takaa-ajajaksi joutunut RaiFu suoraviivaisti peliään ja sai Eveliina Koskelan pitkillä avausheitoilla mylläkkää YIlves-maalille. Raisiolaisten tasoitus olikin erittäin lähellä 44. minuutilla, kun Tekla Valkeapää voitti pallon keskialueella ja kontrasi terävästi vastaan. Lopulta Ella Mäen diagonaalisyöttö tavoitti takatolpalta Valkeapään, jonka ohjaus avopaikasta nousi kuitenkin ylärimaan ja lukemat pysyivät ennallaan. YIlvekselle avautui vielä loistava tilaisuus lisämaaliin pari sekuntia ennen taukoa, kun Sini Sutinen kaadettiin 10 metrin vapaapotkun arvoisesti. Esra Erdenin yritys suuntautui kuitenkin päin Eveliina Koskelaa, eikä YIlves saanut vieläkään tapettua peliä.

YIlves aloitti jatko-ottelun toisen jakson terävästi ja pivot Tilda Pyykkönen pääsi kääntymään ja laukomaan lähietäisyydeltä, mutta veto suuntautui ohi maalin. Kotijoukkue sai hyvää painetta raisiolaisten alueella ja laukoi vaarallisesti useampaan otteeseen. Eveliina Koskela sai kuitenkin kättään väliin ja piti torjunnoillaan joukkuettaan pelissä mukana. YIlveksen virhetili täyttyi 49. minuutilla ja RaiFu pääsi puolestaan yrittämään ratkaisua 10 metristä. Tiiu Lehtosen laukaus suuntautui kuitenkin ohi yläkulman. RaiFu turvautui lentävän maalivahdin käyttöön parisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti pyörittämään ylivoimapeliä. YIlves puolusti kuitenkin johtoaan tiivisti ja söi aikaa kellosta. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin viimeisellä sekunnilla, kun Mia Pajunen ohjasi Emiilia Syväsen pitkän avausheiton päällään ohi Eveliina Koskelan 5-3. Kun lisämaaleja ei nähty, otti YIlves välieräsarjan ensimmäisen voittonsa lopulta tuloksella jo. 5-3, 3-3 (1-0).14:24  1 - 0 Senni Viren (Heidi Linjamaa)
20:15  2 - 0 Senni Viren (Heidi Linjamaa)
21:01  2 - 1 Stella Enwena (Tekla Valkeapää)
28:27  2 - 2 Ella Mäki (Kia-Mari Muurinen)
28:48  2 - 3 Iines Fager (Stella Enwena)
37:41  3 - 3 Esra Erden (Ella Lehtonen)
42:08  4 - 3 Rosa Sirén (Heidi Linjamaa)
49:59  5 - 3 Mia Pajunen (Emiilia Syvänen)

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Heidi Linjamaa, Helena Unkuri

RaiFu: Eveliina Koskela, Iina Hämäläinen, Ella Mäki, Tiiu Lehtonen, Kia-Mari Muurinen / Amalia Aarnio, Emma Partonen, Iines Fager, Stella Enwena, Sara Hakanen, Tekla Valkeapää, Katariina Väänänen, Lilja Kimari

Parhaat pelaajat: RaiFu: Tekla Valkeapää / YIlves: Emiilia Syvänen


 30.3.2024

Puolivälierä #2 YIlves - GFT

8 - 1   ( 1 - 1 )


Ylöjärven Ilves eteni mitalipeleihin neljän parhaan joukkoon kaatamalla puolivälieräsarjan toisessa ottelussa GFT:n kotisalissaan selvin lukemin 8-1 (1-1). YIlves aloitti ottelun terävästi, kun Senni Virenin pommi kilahti ylärimaan jo 15 sekunnin pelin jälkeen. Tulostaululle tuli asiaa ensimmäisen kerran ajassa 1:02, kun Viren haastoi vasemmalta ja laukoi pallon tarkasti oikeaan alakulmaan ohi Jenni Niemelän 1-0. Kotijoukkue hallitsi palloa ja haki aktiivisesti lisämaaleja alusta alkaen. Jenni Häkli ja Tilda Pyykkönen olivat jo vähällä osua loistopaikoistaan ensimmäisten viiden minuutin aikana, mutta eivät saaneet palloa tolppaa lähemmäs maalia ja lukemat pysyivät ennallaan.

Avausjakso eteni YIlveksen täydellisessä komennossa yli puolivälin ja lisämaalit olivat useampaan kertaan erittäin lähellä. Osumatarkkuus ja terävyys jättivät kuitenkin vielä rutkasti toivomisen varaa, eikä YIlves saanut hyvistä tilaisuuksista huolimatta tapettua peliä. Kun YIlves tuhlaili avopaikkojaan, rankaisi GFT kertaalleen hieman ennen taukovihellystä. Oosa Fjäderin keskialueen rajapotku kimpoli pelaajamassan läpi ohi maskin taakse jääneen Helena Unkurin 1-1, kun kellossa oli 19:34. Kun lisämaaleja ei nähty, lähdettiin tauolle hieman pelitapahtumien vastaisestikin tasatilanteessa 1-1.

Toinen jakso jatkui pitkälti samalla kaavalla YIlveksen hakiessa kärsivällisesti tiloja GFT:n tiiviin puolustusmuodon sisältä. YIlves nopeutti pelitempoaan ja sai muutaman hukatun loistopaikan jälkeen lopulta revittyä espoolaisten muodon auki, kun Tilda Pyykkönen prässäsi pallon itselleen ja laukoi 10 metristä kohti maalia. Pyykkösen veto kimposi Jenni Niemelän torjunnasta uudelleen pelattavaksi Ella Lehtoselle, joka iski paluupallon tarkasti sisään 2-1 ajassa 24:12. Johto-osuma vapautti YIlveksen pelaamista entisestään ja tulostaululle tuli asiaa uudelleen parisen minuuttia myöhemmin. Senni Viren laukoi illan toisen osumansa Rosa Sirénin nopeasta rajapotkutarjoilusta 3-1, kun peliä oli käyty 26:02. Paine GFT:n maalilla kasvoi ja Jenni Häkli ohjasi Senni Virenin kovan ja matalan laukauksen takatolpalta sisään rajapotkun jälkitilanteessa 4-1 ajassa 29:17.

Vieraiden niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä ajassa 33:27, kun Mia Pajusen kaukolaukaus löysi tiensä tolpan kautta sisään siirtäen YIlveksen jo 5-1 -johtoon. GFT otti maalin jälkeen aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. Espoolaisten ylivoimapeli pyöri hetkittäin melko mukavasti, mutta YIlves puolusti johtoaan tiiviisti ja pakotti GFT:n pääosin muodon ulkopuolelle. Helena Unkuri pääsi kertaalleen yrittämään ratkaisua tyhjiin, mutta tarkkuus ei ollut riittävä. GFT:n riskinotto kostautui ajassa 36:46, kun Mia Pajunen blokkasi laukausyrityksen ja Siiri Kurppa toimitti irtopallon taidokkaasti tyhjiin 6-1. GFT joutui nostamaan peliään entisestään ja viimeisten minuuttien aikana YIlves pääsi kaunistelemaan lukemia vielä kahdella osumalla.

Ensin Jenni Häkli ohjasi ajassa 37:50 Ella Lehtosen maukkaan poikittaissyötön takatolpalta sisään 7-1 ja minuuttia myöhemmin Rosa Sirén iski ottelulle lopullisen niitin 8-1 päästyään riistonsa jälkeen laukomaan vapaasti etuyläkulmaan. GFT jatkoi lentävän maalivahdin käyttöä ottelun loppuun saakka, mutta ei onnistunut yllättämään Helena Unkuria. Niinpä Ylöjärven Ilves kuittasi puolivälieräsarjan nimiinsä otteluvoitoin 2-0 ja eteni kolmatta kertaa peräkkäin naisten futsal-liigan mitalipeleihin tuloksella 8-1 (1-1).01:02  1 - 0 Senni Viren (Jenni Häkli)
19:34  1 - 1 Oosa Fjäder
24:12  2 - 1 Ella Lehtonen (Tilda Pyykkönen)
26:02  3 - 1 Senni Viren (Rosa Sirén)
29:17  4 - 1 Jenni Häkli (Senni Viren))
33:27  5 - 1 Mia Pajunen (Jenni Häkli)
36:46  6 - 1 Siiri Kurppa (Mia Pajunen)
37:50  7 - 1 Jenni Häkli (Ella Lehtonen)
39:10  8 - 1 Rosa Sirén

YIlves: Helena Unkuri, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Heidi Linjamaa, Emiilia Syvänen

GFT: Jenni Niemelä, Sani Isokivijärvi, Ariana Marta, Tiia Elonsalo, Olivia Simula / Ronja Salmi, Jenni Talvela, Hertta Riipinen, Tia Painilainen, Linda Lauri, Oosa Fjäder

Parhaat pelaajat: GFT: Ariana Marta / YIlves: Rosa Sirén


 23.3.2024

Puolivälierä #1 GFT - YIlves

0 - 4   ( 0 - 2 )


Ylöjärven Ilves otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan kaatamalla puolivälieräsarjan ensimmäisessä ottelussa GFT:n vieraskentällä lukemin 0-4 (0-2). YIlves sai otteluun erinomaisen alun, kun Mia Pajunen ohjasi Senni Virenin rajapotkutarjoilun taka-alueelta sisään 0-1, kun peliä oli käyty vasta 38 sekuntia. YIlves oli vähällä kasvattaa johtoaan heti aloituksen jälkeen, kun Rosa Sirén leikkasi pallon kanssa laidalta keskelle ja laukoi takatolppaan. GFT vetäytyi ensimmäisten minuuttien aikana puolustusmuotoon ja luovutti pallon hallinnan YIlvekselle, joka pyöritti peliä kotijoukkueen alueella. GFT:n ensimmäinen lupaava tilanne avautui 3. minuutilla, kun Olivia Simula pääsi puskemaan Jenni Niemelän pitkää avauspotkua kaarelta, mutta pusku suuntautui maalin ohi.

YIlveksen toinen maali oli lähellä 5. minuutilla, kun Ella Lehtonen pääsi laukomaan Jenni Häklin pudotukseen kaarelta, mutta veto suuntautui hieman ohi maalin. YIlves hallitsi palloa pyrkien löytämään tiloja GFT:n tiiviin muodon sisältä. Kärsivällisyys palkittiin ajassa 5:26, kun Senni Virenin diagonaalisyöttö tavoitti kaarelta Jenni Häklin, joka sijoitti pallon ohi Jenni Niemelän 0-2. GFT turvautui maalin jälkeen lentävän maalivahdin käyttöön ja lähti hakemaan aikaisessa vaiheessa kavennusta ylivoimalla. Kotijoukkueen ylivoimapeli pyörikin mallikkaasti, mutta lopulta pallo päätyi Emiilia Syväselle, joka pääsi yrittämään ratkaisua tyhjiin. YIlveksen harmiksi avauspotku suuntautui hitusen ohi maalista.

Tämän jälkeen ottelua jatkettiin tasakentällisillä YIlveksen pallonhallinnan merkeissä. 9. minuutilla Esra Erdenin kääntölaukaus oikealta sujahti niukasti takatolpan ohi ja hetkeä myöhemmin Tilda Pyykkönen haastoi vahvasti vasemmalta ja laukoi pallon hieman ohi. Jakso eteni yli puolivälin YIlveksen hakiessa aktiivisesti lisäosumaa. 13. minuutilla GFT sai hyväkseen hyökkäysalueen rajapotkun ja otti aikalisän pyrkien sommittelemaan tarvittavat kuviot kavennusosumaan lentävällä maalivahdilla. YIlves puolusti ylivoimapelin tiiviisti, eikä GFT onnistunut laukomaan kohti Emiilia Syväsen vartioimaa maalia.

Tilda Pyykköstä rikottiin 15. minuutilla ja YIlves sai vapaapotkun hyvästä paikasta noin 10 metrin etäisyydeltä. Senni Virenin kova veto kilpistyi pelaamajassaan, mutta pallo jäi vielä pelattavaksi ja YIlves pääsi muutamaan kertaan yrittämään maalintekoa, mutta GFT-puolustus selvitti lopulta tilanteen. YIlves sai 18. minuutilla vapaapotkun oikealta noin 10 metristä, mutta ei tälläkään kertaa onnistunut hyödyntämään tilaisuutta, joten lukemat pysyivät sitkeästi ennallaan. YIlves sai uuden tilaisuuden hetkeä myöhemmin vasemmalta. Rosa Sirénin maukas diagonaalisyöttö tavoitti takatolpalta Jenni Häklin, joka luuti kuitenkin ohi pallosta. Kun lisämaaleja ei nähty, siirryttiin tauolle YIlveksen johdolla lukemissa 0-2.

YIlves aloitti toisen jakson pirteästi ja painoi pelin heti GFT:n alueelle. YIlveksen kollektiivinen korkea prässi puri kotijoukkueen pelin avaamiseen ja Senni Viren pääsi syötönkatkonsa jälkeen laukomaan kaarelta tilanteeksi 0-3, kun kellossa oli 21:01. Paine GFT:n alueella jatkui YIlveksen pyörittäessä peliä lisäosumia hakien. GFT turvautui 24. minuutilla jälleen lentävän maalivahdin käyttöön pyrkien saamaan parempaa otetta kenttätapahtumista. YIlves puolusti kuitenkin johtoaan tiiviisti ja kotijoukkueen ylivoimapeli jäi lyhytaikaiseksi. Tilda Pyykkösen oivaltava kantapääsyöttö vapautti Esra Erdenin avopaikkaan kaarelle, mutta Erden ei saanut kunnollista osumaa palloon ja lukemat pysyivät ennallaan.

YIlveksen neljäs maali oli lähellä 27. minuutilla, kun Rosa Sirén pääsi laukomaan keskisektorilta Jenni Häklin tarjoilusta. Jenni Niemelä sai kuitenkin kätensä väliin ja piti torjunnallaan lukemat ennallaan. YIlves sai hyväkseen vapaapotkun noin 10 metristä. Mia Pajusen laukaus kimposi takatolpasta takaisin kentälle, eikä tilastomerkintää syntynyt. Rosa Siréniä rikottiin 28. minuutilla ja YIlves sai jälleen vapaapotkun noin 10 metristä. Sini Sutisen kova pommi suuntautui kuitenkin selvästi ohi takatolpasta. GFT:n selustaan vapaaksi unohtunut Ella Lehtonen pääsi puskemaan Emiilia Syväsen pitkää heittoavausta, mutta Jenni Niemelä onnistui torjunnassaan. YIlveksen yritteliäisyys palkittiin kuitenkin ajassa 28:22, kun Mia Pajunen ohjasi Esra Erdenin kaukolaukauksen päätyrajan tuntumasta sisään 0-4.

GFT otti maalin jälkeen käyttöön lentävän maalivahdin ja pyöritti ylivoimapeliä YIlveksen alueella. Tällä kertaa GFT onnistui pitämään palloa pitempään, mutta lopulta Emiilia Syvänen pääsi jälleen yrittämään ratkaisua tyhjiin. Yritys ei tälläkään kertaa tuottanut tulosta. Rosa Siréniä rikottiin vapaapotkun arvoisesti 32. minuutilla, mutta GFT puolusti erikoistilanteen tarkasti. GFT otti aikalisän 33. minuutilla ja lähti pyörittämään ylivoimaa lentävällä maalivahdilla. Ella Lehtonen pääsi irtopalloon ja laukoi kohti kotijoukkueen tyhjää maalia, mutta veto suuntautui hieman ohi. 36. minuutilla Emiilia Syväsen kolmas yritys tyhjiin leijaili hitusen yli maalin, eikä YIlves vieläkään onnistunut tappamaan peliä.

38. minuutilla YIlves sai palautuksen seurauksena hyväkseen epäsuoran vapaapotkun hieman kaaren ulkopuolelta. Aikalisällä sommitellun kuvion päätteeksi pallo pyöri jo lähellä maaliviivaa, mutta lopulta GFT-puolustus onnistui selvittämään erikoistilanteen ilman takaiskua. YIlveksen viides maali oli lähellä hetkeä myöhemmin, kun Rosa Sirén liukui Sini Sutisen poikittaissyöttöön maalin edustalla, mutta ei aivan ylettynyt palloon. Jenni Häkli pääsi nokikkain Jenni Niemelän kanssa ja sijoitti kohti takatolppaa. Niemelä sai kättään sen verran tielle, että pallo sujahti ohi takatolpasta, eikä Mia Pajunenkaan ehtinyt ohjata sitä sisään. YIlveksen huolimaton keskialueen pelaaminen oli kostautua vielä 39. minuutilla, kun Jenni Talvela pelattiin keskeltä läpiajoon. Emiilia Syvänen luki kuitenkin tilanteen hyvin ja tuli oikea-aikaisesti vastaan ehtien siivota Talvelan jalasta karanneen pallon pois vaara-alueelta.

GFT pyöritti viimeisellä minuutilla ylivoimaa pyrkien saamaan kuparisen rikki. Emiilia Syvänen toimitti jälleen palloa kohti tyhjää maalia, mutta osoite ei tälläkään kertaa ollut riittävän tarkka. Tilda Pyykköstä rikottiin kaaren tuntumassa muutama sekunti ennen loppusummeria ja YIlves sai vielä hyvän tilaisuuden kaunistella lukemia. Esra Erdenin veto kilpistyi GFT-puolustukseen maaliviivalla ja kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, otti YIlves ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan lopulta tuloksella 0-4 (0-2).00:38  0 - 1 Mia Pajunen (Senni Viren)
05:26  0 - 2 Jenni Häkli (Senni Viren)
21:01  0 - 3 Senni Viren
28:22  0 - 4 Mia Pajunen (Esra Erden)

GFT: Jenni Niemelä, Sani Isokivijärvi, Ariana Marta, Tiia Elonsalo, Jenni Talvela / Ronja Salmi, Hertta Riipinen, Tia Painilainen, Oosa Fjäder, Olivia Simula, Teresa Delia

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Senni Viren / GFT: Olivia Simula


 9.3.2024

YIlves - FC Halikko

6 - 4   ( 3 - 1 )


Ylöjärven Ilves päätti runkosarjan voitokkaasti kaatamalla kotikentällään FC Halikon lukemin 6-4 (3-1). YIlves sai otteluun erinomaisen alun, kun Senni Virenin kova veto pivot Mia Pajusen pudotuksesta löysi tiensä verkon perukoille 1-0 jo ajassa 1:20. Paine Ella Suomen vartioimalla maalilla jatkui vahvana ensimmäisten minuuttien aikana kotijoukkueen liikuttaessa palloa nopealla tempolla. Rosa Sirén ja Tilda Pyykkönen pelattiin pallon kanssa nokikkain Ella Suomen kanssa, mutta Suomi selvitti tilanteet. FC Halikko pääsi vähitellen paremmin peliin mukaan ja pyrki iskemään pallonmenetysten jälkeen nopeasti ja suoraviivaisesti.

YIlves hallitsi peliä FC Halikon puolustaessa tiiviisti aluettaan. Tulostaululle tuli asiaa seuraavan kerran ajassa 8:07, kun Senni Viren toimitti pallon Rosa Sirénin kulmapotkusta ohi Ella Suomen 2-0. Elisa Ilottu pelattiin nopealla syöttökombinaatiolla tekopaikkaan hieman ennen jakson puoliväliä, mutta Ella Suomi onnistui torjunnassaan ja lukemat pysyivät ennallaan. YIlveksen vahvat otteet palkittiin jälleen ajassa 12.58, kun Senni Virén täydensi hattutemppunsa pivot Rosa Sirénin taidokkaasta tarjoilusta 3-0. Mia Pajunen oli vähällä onnistua heti perään päästyään jatkamaan Ella Suomen torjunnasta kimmonnutta paluupalloa lähetäisyydeltä. Veto suuntautui kuitenkin hieman ohi yläkulmasta.

YIlveksen hyvästä hallinnasta huolimatta maalinteossa onnistui seuraavaksi FC Halikko ajassa 15:55, kun Olivia Haapanen laukoi kulmapotkun jälkitilanteessa pallon kaarelta ohi Helena Unkurin 3-1 YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta. Vierasjoukkue sai kavennusosumasta uutta virtaa ja sai jakson viimeisillä minuuteilla muutaman lupaavan aihion YIlves-maalille. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, joten tauolle siirryttiin tilanteessa 3-1.

YIlves aloitti toisen jakson vahvasti ja oli vähällä kasvattaa johtoaan heti ensimmäisten minuuttien aikana. Ensin Mia Pajunen pelattiin tekopaikkaan kaarelle ja heti perään Rosa Sirén toimitti pallon lähietäisyydeltä tolppaan. Jenni Häkli leikkasi 25. minuutilla pallon kanssa keskelle ja laukoi vihaisesti kohti yläkulmaa, mutta Ella Suomi sai kätensä pallon tielle ja piti joukkuettaan pelissä mukana. Heidi Linjamaa prässäsi pallon itselleen keskiympyrässä ja karkasi läpiajoon 28. minuutilla. Ella Suomi tuli oikea-aikaisesti vastaan ja peitti laukauksen. Kun YIlves ei saanut tapettua peliä, onnistui FC Halikko kaventamaan tilanteeksi 3-2, kun Annika Peipon diagonaalisyöttö lipsahti YIlveksen puolustusmuodon läpi taka-alueelle Olivia Haapaselle, joka sijoitti ohi Helena Unkurin 3-2.

YIlveksen vastaus tuli yksin tein kulmapotkutilanteesta, kun Senni Virenin laukaus kimposi ylärimasta maalin edustalle Mia Pajuselle, joka toimitti paluupallon sisään 4-2 ajassa 28:55. Vieraiden niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä vain puolisen minuuttia myöhemmin, kun Rosa Siréniä rikottiin alueella rangaistuspotkun arvoisesti. Sirén asettui itse pallon taakse ja laukoi varmasti 5-2, kun kellossa oli 29:23. FC Halikko otti aikalisän hieman jakson puolivälin jälkeen ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. Ylivoimapeli oli alkuun rikkonaista ja YIlves pääsi yrittämään lisämaalia muutamaankin otteeseen. Ensin Emmi Orrberg laukoi riistonsa jälkeen kohti alakulmaa, mutta FC Halikon puolustus ehti pallon tielle. Elisa Ilottu pääsi laukomaan hyvältä paikalta kohti yläkulmaa, mutta Ella Suomi heittäytyi pallon tielle. Ella Lehtosen kaukolaukaus kulmapotkutilanteessa suuntautui tarkasti riman alle, mutta Ella Suomi sai jälleen kätensä väliin.

Lopulta FC Halikko sai ylivoimakuvionsa kuntoon ja onnistui kaventamaan 5-3:een ajassa 34:24. Fanny Hellgren käytti pallon kulmassa Nella Saukkiolla ja laukoi seinäsyötöstä tarkasti alakulmaan. YIlvekselle avautui erinomainen tilaisuus ratkaista ottelu, kun Ella Lehtonen pääsi riistoon ja Heidi Linjamaa tarjoili Esra Erdenille maukkaan poikittaissyötön 2v1 -vastahyökkäyksen päätteeksi. Ella Suomi luki tilanteen hyvin ja onnistui vastaantulollaan peittämään laukauksen. Lopulta Elisa Ilottu pääsi laidalla riistoon ja Heidi Linjamaa laukoi irtopallon sisään 6-3 ajassa 35:51. FC Halikon vastaus tuli välittömästi aloituksen jälkeen, kun Annika Peipon diagonaalisyöttö löysi tiensä YIlveksen puolustusmuodon läpi taka-alueelle, josta Olivia Haapanen täydensi hattutemppunsa tarkalla sijoituksellaan 6-4 ajassa 36:07.

FC Halikko jatkoi lentävän maalivahdin käyttöä viimeisten minuuttien ajan, mutta ei enää onnistunut yllättämään Helena Unkuria. Kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, jäivät täydet sarjapisteet Ylöjärvelle lopulta tuloksella 6-4 (3-1). Voiton myötä Ylöjärven Ilves varmisti runkosarjan kakkospaikan 51 pisteellä HIFK FS:n jälkeen ja eteni kotiedun myötä puolivälieriin, joissa joukkue kohtaa runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen GFT:n.01:20  1 - 0 Senni Viren (Mia Pajunen)
08:07  2 - 0 Senni Viren (Rosa Sirén)
12:58  3 - 0 Senni Viren (Rosa Sirén)
15:58  3 - 1 Olivia Haapanen (Elli Laaksonen)
28:36  3 - 2 Olivia Haapanen (Annika Peippo)
28:55  4 - 2 Mia Pajunen (Senni Viren)
29:23  5 - 2 Rosa sirén (6m)
34:24  5 - 3 Fanny Hellgren (Nella Saukkio)
35:51  6 - 3 Heidi Linjamaa (Elisa Ilottu)
36:07  6 - 4 Olivia Haapanen (Annika Peippo)

YIlves: Helena Unkuri, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Ella Lehtonen, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Heidi Linjamaa, Emiilia Syvänen

FC Halikko: Ella Suomi, Elli Laaksonen, Nella Saukkio, Annika Peippo, Fanny Hellgren / Hilda Andersson, Hanna Orrenmaa, Olivia Haapanen, Laura Lehtonen, Pilvi Junnila

Parhaat pelaajat: FC Halikko: Olivia Haapanen / YIlves: Senni Viren


 3.3.2024

EBK - YIlves

3 - 5   ( 2 - 1 )


Ylöjärven Ilves kasvatti pistepottiaan kaatamalla vieraskentällä EBK:n tiukan taistelun jälkeen lukemin 3-5 (2-1). Molemmat joukkueet aloittivat ottelun korkealla prässillä pyrkien vaikeuttamaan toistensa pelin avaamista. Pelin painopiste vaihteli ensimmäisten minuuttien aikana päädystä päätyyn ilman vaarallisempia maalintekotilanteita. Molemmilla joukkueilla oli hetkittäisiä pallonhallintajaksoja, mutta kumpikaan joukkue ei saanut palloa pelattua puolustusmuodon sisään. Ensimmäinen lupaava aihio nähtiin 8, minuutilla, kun Emiilia Syvänen joutui torjuntatöihin Miia Koppasen kaukaa lähteneen kärkkärin johdosta. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteesta Hanna Harju laukoi kaukaa voimalla tolppaan.

Hetkeä myöhemmin Jenni Häkliä rikottiin ja YIlves sai hyväkseen vapaapotkun hieman kaaren ulkopuolelta. Senni Virenin jatko Rosa Sirénin syöttöön nousi yli maalin, eikä tilastomerkintää syntynyt. YIlveksen avausmaali oli lähellä 9. minuutilla, kun Jenni Häkli pääsi sijoittamaan taka-alueelta Senni Virenin poikkisyöttöä, mutta EBK-puolustus onnistui pelastamaan tilanteen maaliviivalta. EBK sai maalitilinsä auki seuraavasta hyökkäyksestään, kun Saana Laine sai kuljettaa pallon vapaasti koko kentän läpi ja syöttää pivot Amanda Pitkäselle, joka onnistui tuikkaamaan pallon ohi Emiilia Syväsen YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta ajassa 8:43. YIlvekselle avautui erinomainen tilaisuus tasoitukseen 12. minuutilla, kun Rosa Sirén iski EBK:n avaussyöttöön ja tarjoili keskelle Jenni Häklille, jonka veto suuntautui kuitenkin ohi maalin.

YIlves sai hetkeä myöhemmin hyväkseen vapaapotkun noin 12 metristä ja Jenni Häkli oli vähällä ohjata Senni Virenin matalan laukauksen takatolpalta sisään, mutta ei onnistunut yllättämään Iida Peltolaa. YIlves kontrasi 15. minuutilla 3v2 vastaan ja Heidi Linjamaa pääsi laukomaan keskeltä. Iida Peltola piti kuitenkin maalinsa koskemattomana. Hetkeä myöhemmin Esra Erden pääsi laukomaan kaarelta Jenni Häklin pudotuksesta, mutta laukaus jäi voimattomaksi ja pallo päätyi Iida Peltolalle. EBK kasvatti johtoaan ajassa 16:37, kun Mathilda Carpelan laukoi haastonsa päätteeksi oikealta ja Julia Säppi sijoitti Emiilia Syväsen torjunnasta kimmonneen paluupallon sisään 2-0. EBK:n kolmas maali oli lähellä hetkeä myöhemmin, kun Emilia Jaatinen iski YIlveksen huolimattomaan avaussyöttöön ja pääsi seinäsyötöllä avopaikkaan. Vieraiden onneksi Jaatisen sijoitus sujahti hieman ohi takatolpasta.

YIlveksen haki kavennusmaalia aktiivisesti pyrkien löytämään tiloja EBK:n tiiviin puolustusmuodon sisältä. Viimeistä pudotuspelipaikkaa tavoitteleva EBK puolusti johtoaan uhrautuvasti ja otti YIlvekseltä tilaa ja aikaa pois prässäämällä aggressiivisesti koko kentän alueella. Vieraiden yritteliäisyys palkittiin ajassa 18:32, kun Senni Viren laukoi suoraan Rosa Sirénin rajapotkutarjoilusta ja Jenni Häkli toimitti Iida Peltolan torjunnasta kimmonneen paluupallon lähietäisyydeltä sisään 2-1. Muutamasta lupaavasta aihiosta huolimatta lisämaaleja ei nähty, joten tauolle siirryttiin tilanteessa 2-1.

EBK aloitti toisen jakson terävästi ja kontrasi heti aloituksen jälkeen nopeasti vastaan. Miia Koppasen kova veto kohti alakulmaa kimposi Emiilia Syväsen torjunnasta edelleen pelattavaksi, mutta YIlves-puolustus ehti palloon ensin. YIlveksen tasoitus oli lähellä 24. minuutilla, kun Senni Viren pääsi ohjaamaan Elisa Ilotun vapaapotkua alueen sisältä. Iida Peltola luki kuitenkin tilanteen hyvin ja sai jalkansa pallon tielle. Miia Koppanen pääsi kääntymään pallon kanssa ja laukoi oikealta kaaren ulkopuolelta, mutta Emiilia Syvänen onnistui torjunnassaan.

YIlveksen huolimattomuus pelinrakentelussa kostautui ajassa 24:17, kun Amanda Pitkänen pääsi riistoon ja tarjoili poikkisyötön Emilia Jaatiselle, joka sijoitti pallon varmasti ohi Emiilia Syväsen 3-1. YIlveksen kuittaus oli lähellä välittömästi, kun pivot Jenni Häkli kääntyi pallon kanssa ja laukoi kohti maalia, mutta Iida Peltola onnistui peittämään. Häkli pääsi ohjaamaan Mia Pajuisen korkeaa poikkisyttöä takatolpalta sisään, mutta ohjaus suuntautui tolpan väärälle puolelle.

YIlves jatkoi kavennusmaalin hakemista aktiivisesti ja pyöritti peliä EBK:n alueella. Heidi Linjamaata rikottiin 28. minuutilla ja YIlves sai vapaapotkun noin 10 metristä. Senni Virenin kova pommi kimpoili pelaajamassan kautta ohi maalin, eikä tulostaululle tullut vieläkään asiaa. YIlveksen seuraava maalintekotilanne avautui Ella Lehtoselle, joka pääsi laukomaan Jenni Häklin pudotuksesta kaarelta, mutta laukaus suuntautui takatolpan ohi ja lukemat pysyivät sitkeästi ennallaan. Vieraiden sinnikäs takaa-ajo palkittiin kuitenkin ajassa 29:11, kun Jenni Häkli leikkasi pallon kanssa keskelle ja laukoi takakulmaan 3-2. YIlveksen tasoitusmaalikin oli lähellä hetkeä myöhemmin, kun Sini Sutisen laukaus vasemmalta muutti suuntaa EBK-puolustuksesta ja oli vähällä ohjautua etukulmasta sisään. Seuranneesta kulmapotkusta Senni Viren laukoi hieman ohi yläkulmasta.

Heidi Linjamaa pelattiin läpiajoon juuri ennen jakson puoliväliä, mutta Linjamaan sijoitus sujahti ohi maalin. YIlves onnistui lopulta tasoittamaan pelin ajassa 30:47, kun Sini Sutinen voitti pallon omalla alueellaan ja vapautti Rosa Sirénin puolittain läpi. Sirénin kärkkäri putosi Iida Peltolan torjunnasta uudelleen pelattavaksi ja lopulta Sini Sutinen toimitti pallon kolmannella yrityksellä verkkoon 3-3. EBK pyrki vastaamaan nopeasti, kun Marika Eerikäinen pelattiin pitkällä syötöllä laidalta vetopaikkaan. Emiilia Syvänen tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja peitti pienestä kulmasta lähteneen yrityksen. YIlves siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 32:55, kun Jenni Häkli otti maalin edustalla Senni Virenin noston alas ja täydensi hattutemppunsa sijoittamalla lähietäisyydeltä ohi Iida Peltolan 3-4.

Johtomaalin jälkeen YIlves vetäytyi alueelleen ja luovutti pallon hallintaa EBK:lle, joka sai lyhyessä ajassa hyväkseen useita hyökkäyspään erikoistilanteita. Vieraat puolustivat kuitenkin aluettaan tiiviisti ja kurinalaisesti ja selvittivät paineen. YIlves kasvatti johtoaan ajassa 34:56, kun Senni Viren voitti pallon hyökkäysalueen rajapotkun jälkitilanteessa ja murtautui keskeltä maalintekoon 3-5. EBK:n kuittaus oli syntyä heti perään, kun YIlveksen varomattomuus avauspelaamisessa oli jälleen kostautua. Hanna Harju pääsi katkoon ja vapautti poikittaissyötöllään Miia Koppasen avopaikkaan. Koppanen ei kuitenkaan saanut palloa kunnolla haltuunsa, ja Emiilia Syvänen selvitti tilanteen. EBK otti aikalisän nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla.

Emiilia Syvänen pääsi yrittämään ratkaisua tyhjään maaliin heti ylivoimapelin alkuhetkillä, mutta YIlveksen harmiksi pallo suuntautui hieman ohi maalin. YIlveksen pehmeä puolustuspelaaminen oli kostautua tasakentällisillä, kun Emilia Jaatinen voitti pallon keskialueella ja vapautti Amanda Pitkäsen avopaikkaan kaarella. YIlves-puolustus ehti häiritsemään sen verran, että Emiilia Syvänen onnistui torjunnassaan. Syvänen pääsi yrittämään maalintekoa toistamiseen 37. minuutilla, mutta tälläkään kertaa tarkkuus ei riittänyt ja lukemat pysyivät ennallaan. Syväsen kolmas eikä neljäskään yritys tyhjiin ei tällä kertaa tuottanut tulosta, vaan EBK sai jatkaa ylivoimapyöritystään viimeisten minuuttien ajan. YIlves oli kuitenkin vähällä kaunistella lukemia vielä muutama sekunti ennen täyttä aikaa, kun Heidi Linjamaan kova ja matala veto oli yllättää Iida Peltolan. Kun lisämaaleja ei nähty, lähtivät täydet sarjapisteet Ylöjärven Ilveksen matkaan lopulta tuloksella 3-5 (2-1).08:43  1 - 0 Amanda Pitkänen (Saana Laine)
16:37  2 - 0 Julia Säppi (Mathilda Carpelan)
18:32  2 - 1 Jenni Häkli (Senni Viren)
24:17  3 - 1 Emilia Jaatinen (Amanda Pitkänen)
29:11  3 - 2 Jenni Häkli (Ella Lehtonen)
30:47  3 - 3 Sini Sutinen (Rosa Sirén)
32:55  3 - 4 Jenni Häkli (Senni Viren)
34:56  3 - 5 Senni Viren

EBK: Iida Peltola, Marika Eerikäinen, Amanda Pitkänen, Emilia Jaatinen, Saana Laine / Mathilda Capelan, Miia Koppanen, Madeleine Carpelan, Emmi Mäkinen, Julia Säppi, Hanna Harju, Anastasia Tjkatsjova, Tytti Hurmekoski

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Heidi Linjamaa, Helena Unkuri, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Jenni Häkli / EBK: Amanda Pitkänen


 24.2.2024

Mad Max - YIlves

2 - 3   ( 1 - 2 )


Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan kaatamalla vieraskentällä Mad Maxin lukemin 2-3 (1-2). YIlves otti ensi minuuuteilla pelin hallintaansa ja haki aktiivisesti avausmaalia. Mad Max puolusti aluettaan tarkasti ja kurinalaisesti ja pyrki riistojen jälkeisiin nopeisiin vastaiskuihin. Tytti Mikkola osallistui pelin rakentamiseen aktiivisesti nousemalla pallon kanssa keskialueelle. Kotijoukkueen ensimmäinen lupaava tilanne syntyi 4. minuutilla pivot Janna Tuomisen päästyä kääntymään pallon kanssa. Laukaus jäi kuitenkin voimattomaksi ja Helena Unkuri nappasi pelivälineen haltuunsa.

YIlveksen avausmaali oli lähellä 5. minuutilla, kun Jenni Häkli sai jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon takatolpan kautta Sini Sutisen ja Rosa Sirénin ulottuville aivan maalin edustalle. Sirénin ohjaus paluupallosta kimposi kuitenkin uudelleen tolppaan ja pallo päätyi lopulta Tytti Mikkolalle. Toisessa päässä kenttää Sanna-Kaisa Rouskun kova ja matala alakulmaan suuntautunut laukaus pakotti Helena Unkurin venyttämään tärkeän jalkatorjunnan vain hetkeä myöhemmin. Seuranneesta nopeasta vastahyökkäyksestä Esra Erden laukoi kaukaa ja Tytti Mikkola sai viime hetkessä kätensä pallon tielle.

Ottelun avausmaali näki lopulta päivänvalon ajassa 6:04, kun Elisa Ilottu pääsi omalla alueellaan syötönkatkoon ja kontrasi nopeasti vastaan. Tytti Mikkola torjui napakan laukauksen eteensä, mutta Ilottu seurasi tilanteen loppuun ja pääsi vielä survomaan irtopallon sisään pienen mylläkän keskeltä 0-1. Kotijoukkueen kuittaus oli syntyä välittömästi aloituksen jälkeen, kun Anne Riekki karkasi seinäsyötöllä oikealta läpi ja tarjoili maukkaan poikkisyötön takatolpalle merkkaamatta jääneelle Noora Alastalolle, joka YIlveksen onneksi luuti kuitenkin pallosta ohi. YIlveksen toinen maali oli puolestaan lähellä, kun Heidi Linjamaa murtautui pallon kanssa keskeltä läpi nokikkain Tytti Mikkolan kanssa, mutta Mikkola onnistui vastaantulollaan peittämään maalintekoyrityksen.

YIlveksen puolustuskuri petti 8. minuutilla pahemman kerran, kun Heta Huhtaniska jäi täysin merkkaamatta maalin edustalle ja pääsi syötön saatuaan yrittämään tasoitusta lähietäisyydeltä. Helena Unkuri oli kuitenkin hereillä ja piti torjunnallaan lukemat vielä ennallaan. YIlves kasvatti johtoaan hetkeä myöhemmin, kun Senni Viren voitti pallon ja tarjoili kotijoukkueen puolustuksen välistä pystysyötön keskeltä nousseelle Rosa Sirénille, joka ohitti Tytti Mikkolan ja toimitti pallon tyhjiin 0-2 ajassa 8:16.

Mad Max nosti prässiään ja sai painetta YIlveksen alueelle erikoistilanteiden muodossa. Ennen jakson puoliväliä Tytti Mikkola nousi jälleen pallon kanssa ja laukoi kohti maalia. Helena Unkurin torjunnasta kimmonnut paluupallo jäi Heta Huhtaniskalle, joka pääsi kääntymään ja laukomaan alueen sisältä. YIlves-puolustus onnistui kuitenkin blokkaamaan laukauksen maaliviivalta. YIlves oli kasvattaa johtoaan 12. minuutilla, kun Jenni Häklin laukaus kolahti Tytti Mikkolan torjunnan kautta ristikkoon. Sanna-Kaisa Rousku pääsi kääntymään ja laukomaan kaarelta kohti maalia YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta. Helena Unkuri luki tilanteen hyvin ja onnistui torjunnassaan.

YIlveksen kolmas maali oli lähellä 13. minuutilla, kun Tytti Mikkolan laukaus nousunsa päätteeksi päätyi suoraan Helena Unkurille, jonka avauspotku kohti kotijoukkueen tyhjää maalia leijaili vain hieman yli. Mikkolan nousu oli kostautua minuuttia myöhemmin, kun Jenni Häkli pääsi harhasyöttöön keskialueella ja laukoi kohti tyhjää maalia. Veto suuntautui kuitenkin suoraan päin Mikkolaa ja lukemat pysyivät ennallaan. Mad Max sai maalihanansa auki ajassa 16:19, kun Noora Alastalon kaukolaukaus rajapotkun jälkitilanteessa kimpoili YIlves-puolustuksen kautta ohi maskin taakse jääneen Helena Unkurin 1-2. YIlvekselle avautui 18. minuutilla jälleen tilaisuus lisämaaliin, kun Helena Unkuri pääsi avaamaan kohti tyhjää Mad Max-maalia. Vierasjoukkueen harmiksi pallo suuntautui tällä kertaa selvästi ohi maalin. Muutamasta lupaavasta aihiosta huolimatta lisämaaleja ei nähty, joten tauolle siirryttiin lukemissa 1-2.

Mad Max aloitti toisen jakson pirteästi ja Tytti Mikkolan laukaus keskiympyrästä kolahti ylärimaan, kun peliä oli käyty puolisentoista minuuttia. Sanna-Kaisa Rousku murtautui puolittain läpi 23. minuutilla, mutta ei ahdistettuna saanut parasta mahdollista laukausta aikaan ja Helena Unkuri selvitti tilanteen. YIlveksen huolimaton avauspelaaminen oli kostautua 24. minuutilla, kun Kiia Immonen vapautti harhasyötön saatuaan Milla Vuoren nokikkain Helena Unkurin kanssa. Vuoren ohjaus kimposi tolpan kautta kentälle ja YIlves-maali varjeltui. YIlves sai jälleen rivinsä ojennukseen ja oli vähällä kasvattaa johtoaan 25. minuutilla, kun Rosa Sirén sai jalkansa auki ja laukoi kaarelta kohti yläkulmaa. Tytti Mikkola sai kättään sen verran väliin, että pallo kolahti ristikkoon.

YIlveksen korkea prässi oli tuottaa tulosta 27. minuutilla Heidi Linjamaan päästyä harhasyötön jälkeen vapaasti laukomaan kohti yläkulmaa, mutta maaliltaan ulkona ollut Tytti Mikkola sai kätensä pallon tielle. Linjamaa pelattiin kaarella avopaikkaan hetkeä myöhemmin, mutta kotijoukkueen puolustus ehti viime hetkellä blokkaamaan. Vierasjoukkue kasvatti johtoaan ajassa 28:58, kun Senni Virenin kulmapotku ohjautui Mad Maxin puolustuksen kautta omaan maaliin 1-3. Kotijoukkue nosti peliään ja haki aktiivisemmin kavennusta. Kiia Immonen pelattiin nopealla syöttökombinaatiolla avopaikkaan 31. minuutilla, mutta Helena Unkurin reaktiotorjunta piti lukemat ennallaan. YIlveksen neljäs maali oli lähellä 33. minuutilla, kun Rosa Sirén ohjasi Senni Virenin rajapotkun lähietäisyydeltä hieman yli maalin.

Kun YIlves ei saanut hyvistä paikoistaan huolimatta peliä tapettua, palkittiin kotijoukkueen yritteliäisyys lopulta ajassa 32:35, kun Kiia Immonen pääsi syötönkatkoon keskiympyrässä ja laukoi kaukaa kohti maalia. Laukaus muutti suuntaa YIlves-puolustuksesta ja yllätti Helena Unkurin 2-3. Mad Maxin tasoitus oli lähellä 35. minuutilla 3v1-vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta YIlveksen onneksi viimeinen poikkisyöttö oli epätarkka, eikä tulostaululle tullut asiaa. Kotijoukkue oli onnistua heti seuraavassa tilanteessa, kun YIlves puolusti rajapotkutilanteen pehmeästi ja Milla Vuori pääsi kääntymään ja laukomaan vapaasti. Ohjaus suuntautui kuitenkin hieman ohi maalin. Mad Max turvautui lentävän maalivahdin käyttöön kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan tasoitusta ylivoimalla.

Kotijoukkueen ylivoimapeli pyöri hetkittäin mallikkaasti ja Noora Alastalo pääsi ohjaamaan poikittaissyöttöä taka-alueelta, mutta pallo suuntautui selvästi ohi takatolpan. YIlves puolusti aluettaan tiiviisti ja pyrki pelaamaan aikaa pois kellosta. Vieraiden maltti pallollisena ei ollut riittävää ja hallintajaksot jäivät turhankin lyhyiksi, mutta kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa. Niinpä täydet sarjapisteet matkasivat Ylöjärvelle lopulta tuloksella 2-3 (1-2).06:04  0 - 1 Elisa Ilottu
08:16  0 - 2 Rosa Sirén (Senni Viren)
16:16  1 - 2 Noora Alastalo (Anne Riekki)
28:58  1 - 3 OM
32:35  2 - 3 Kiia Immonen

Mad Max: Tytti Mikkola, Sanna-Kaisa Rousku, Kiia Immonen, Noora Alastalo , Milla Vuori / Emmi Höysniemi, Heta Huhtaniska, Janna Tuominen, Elina Pirttijoki, Henriikka Taavitsainen, Henna Nissilä, Anne Riekki, Erika Rantala

YIlves: Helena Unkuri, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Emmmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen, Emiilia Syvänen

Parhaat pelaajat: YIlves: Rosa Sirén / Mad Max: Heta Huhtaniska


 10.2.2024

HIFK FS - YIlves

2 - 0   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan sarjakärki HIFK FS:lle tiukan taistelun jälkeen lukemin 2-0 (0-0). Molemmat joukkueet aloittivat ottelun korkealla prässillä pyrkien vaikeuttamaan toistensa avauspelaamista. Kotijoukkue saikin heti alkuun pientä painetta YIlves-maalille, mutta Helena Unkuri ei ollut yllätettävissä. Aktiivisesta prässipelaamisesta johtuen peli oli melko rikkonaista ilman pitempiä pallonhallintajaksoja. HIFK FS:n ensimmäinen vaarallisempi maalintekotilanne syntyi 4. minuutilla, kun Hanna Halonen murtautui oikealta läpiajoon ja laukoi kaarelta kohti takakulmaa. Helena Unkuri luki kuitenkin tilanteen hyvin ja sai kätensä pallon tielle pitäen maalinsa koskemattoamana myös jatkotilanteessa. Avausmaali oli lähellä hetkeä myöhemmin, kun pallo kimpoili YIlves-puolustuksesta kaaressa kohti maalia, mutta osui YIlveksen onneksi ylärimaan.

HIFK:n seuraava maalintekotilanne avautui 5. minuutilla, kun Iina Ahola pääsi riistoon keskialueella ja laukoi vapaasti kaarelta. Helena Unkuri veti tälläkin kertaa pitemmän korren ja lukemat pysyivät ennallaan. Pelin hallinta siirtyi kotijoukkueelle, joka haki tiloja YIlveksen puolustusmuodon sisältä. Dali Meller laukoi kaukaa kohti oikeaa alakulmaa, mutta Helena Unkuri onnistui torjunnassaan. HIFK FS sai 8. minuutilla hyväkseen vapaapotkun oikealta noin 10 metristä, mutta YIlves-puolustus peitti laukauksen. Paine vieraiden päädyssä jatkui ja YIlves-puolustus joutui rikkomaan Karla Kairesta alueen sisällä rangaistuspotkun arvoisesti. Annette Korin asettui pallon taakse ja laukoi kohti vasenta reunaa, mutta hyvässä vireessä ollut Helena Unkuri aavisti oikein ja torjui yrityksen pitäen joukkuettaan pelissä mukana.

Avausjakso eteni maalittomana yli puolivälin ja vaikka YIlves pääsikin paremmin mukaan peliin, ei Siiri Aho HIFK:n maalilla joutunut juurikaan puuttumaan kenttätapahtumiin. Kotijoukkue kontrasi 12. minuutilla vastaan ja Karla Kaires tarjoili Iina Aholalle maukkaan poikittaissyötön takatolpalle, mutta Aholan ohjaus suuntautui selvästi ohi maalin. 14. minuutilla Rosa Siréniä rikottiin vapaapotkun arvoisesti noin 12 metrissä. Senni Virenin kova ja matala laukaus sujahti oikealta ohi, eikä tilastomerkintää vieläkään syntynyt. 17. minuutilla Sandra Lind pääsi jatkamaan Dali Mellerin luuppia kaarelta, mutta laukoi yli maalin. Iina Ahola pääsi 18. minuutilla yrittämään ratkaisua kaarelta pienestä kulmasta, mutta laukoi ohi takatolpasta. Sandra Lind oli vähällä päästä ohjaamaan Dali Mellerin poikittaissyötön sisään, mutta ei aivan osunut palloon. Kun kumpikaan joukkue ei onnistunut maaliteossa, siirryttiin tauolle tasatilanteessa 0-0.

HIFK tuli toiselle jaksolle terävästi ja oli vähällä avata maalitilinsä 22. minuutilla, kun Hanna Halonen sijoitti vastahyökkäyksen päätteeksi pallon ohi Helena Unkurin. Senni Viren liukui kuitenkin viime hetkellä palloon ohjaten sen päätyrajasta yli. Maali oli lähellä myös seuranneesta kulmapotkusta, kun Dali Mellerin laukaus taka-alueelta kimposi yläriman kautta takaisin kentän puolelle. Seuraavasta rajapotkusta Rosa Sirén pääsi vastahyökkäykseen ja laukoi hieman ohi takatolpasta. Kenttätapahtumat tasoittuivat ja YIlves sai pelin painopistettä hetkeksi enemmän HIFK:n päätyyn, mutta ei saanut laukauksia kohti maalia. HIFK onnistui 24. minuutilla iskemään YIlveksen pelinavaukseen ja Hanna Halonen pääsi nokikkain Helena Unkurin kanssa. Rosa Sirén ehti kuitenkin häiritsemään laukausta, joka jäi voimattomaksi.

YIlves pääsi 25. minuutilla pitkästä aikaa vierailemaan HIFK:n maalilla, kun Heidi Linjamaa pelattiin vetopaikkaan kaarelle. Helsinkiläisten puolustus ehti kuitenkin häiritsemään ja pallo vieri Siiri Aholle. YIlves rakensi hetkeä myöhemmin alhaalta asti nopean ja suoraviivaisen hyökkäyksen, jonka päätteeksi Rosa Sirén pääsi laukomaan 10 metristä. Veto suuntautui hieman ohi yläkulmasta. Ottelun avausmaali näki päivänvalon lopulta ajassa 27:59, kun Hanna Halosen poikittaissyöttö oikealta tavoitti kaarelta Sandra Lindin, joka ohjasi YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta 1-0. YIlveksen kuittaus oli lähellä puolisen minuuttia myöhemmin, kun Siiri Aho joutui venyttämään tärkeän torjunnan Sini Sutisen painavan laukauksen tielle.

YIlveksen tasoitus oli lähellä 32. minuutilla, kun Senni Virenin kaukolaukaus kimposi torjunnasta kaarelle Heidi Linjamaan ulottuville, mutta Linjamaa ei onnistunut tyrkkäämään palloa ohi Siiri Ahon ja lukemat säilyivät ennallaan. HIFK oli vähällä kasvattaa johtoaan 35. minuutilla, kun Karla Kaires karkasi vasemmalta läpi ja tarjoili poikittaissyötön maalin edustalle, josta Selja Laine laukoi yli maalin. YIlves otti aikalisän parisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla. YIlveksen ylivoimapeli oli turhan verkkaista, eikä palloa maltettu pelata muodon sisään. Riskinotto kostautui ajassa 39:20, kun Hanna Halosen oman alueen rajapotku tavoitti YIlveksen selustasta vapaaksi jääneen Sandra Lindin, joka sijoitti pallon tyhjiin 2-0. Kun lisämaaleja ei nähty, jäivät sarjapisteet Helsinkin lopulta tuloksella 2-0 (0-0).27:59  1 - 0 Sandra Lind (Hanna Halonen)
39:20  2 - 0 Sandra Lind (Hanna Halonen)

HIFK FS: Siiri Aho, Sandra Lind, Hanna Halonen, Dali Meller, Minttu Ylikraka / Elvira Pitkänen, Emmy Nyström, Saana Vestola, Iina Ahola, Sanni Särö, Selja Laine, Selma Rantala, Annette Korin, Karla Kaires

YIlves: Helena Unkuri, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen, Emiilia Syvänen

Parhaat pelaajat: YIlves: Helena Unkuri / HIFK FS: Sandra Lind


 4.2.2024

RaiFu - YIlves

1 - 2   ( 1- 1 )


Ylöjärven Ilves kasvatti runkosarjan pistetiliään kaatamalla vieraskentällä RaiFu:n tiukan taistelun jålkeen lukemin 1-2 (1-1). Ottelu käynnistyi rikkonaisesti molempien joukkueiden prässätessä aktiivisesti, eikä pitempiä pallonhallintajaksoja ensimmäisten minuuttien aikana juuri nähty. YIlves rakensi ensimmäisen lupaavan aihion 3. peliminuutilla, kun Rosa Sirén voitti pallon keskialueella ja laukoi nousunsa päätteeksi hieman ohi takatolpasta. RaiFu:n ensimmäinen vaarallisempi tilanne avautui 5. minuutilla, kun Ella Mäki voitti pallon keskialueella, kontrasi 2v1 ja tavoitti syötöllään vasemmalta Kia-Mari Muurisen, jonka ratkaisyritystä YIlves-puolustus ehti kuitenkin häiritsemään. Seuranneen rajapotkun jälkitilanteessa Emiilia Syvänen kurotti kätensä painavan ylänurkkalaukauksen tielle.

Kotijoukkueen avausosuma oli lähellä jälleen 7. minuutilla, kun Stella Enwena pääsi irtopalloon keskialueella ja löysi diagonaalisyötöllään vasemmalta merkkaamatta jääneen Iines Fagerin, jonka ohjaus suuntautui kuitenkin takatolpan ohi. RaiFu sai hetkeä myöhemmin hyväkseen vapaapotkun erinomaisesta paikasta noin 10 metristä. Laukaus pysähtyi muuriin, mutta pallo jäi vielä elämään ja Amalia Aarnion uusi yritys ohjautui YIlves-puolustuksen kautta ohi maalin. Paine YIlveksen alueella jatkui jonkin aikaa RaiFu:n useamman peräkkäisen erikoistilanteen johdosta, mutta vieraiden puolustus selvitti tilanteet.

Avausjakso eteni yli puolivälin maalittomana ja edelleen melko rikkonaisena molempien joukkueiden pyrkiessä hyökkäämään suoraviivaisesti pitkien avausten kautta. YIlveksen avausmaali oli lähellä 13. minuutilla, kun Senni Viren voitti pallon keskialueella ja vapautti Jenni Häklin ja Rosa Sirénin 2v1-vastahyökkäykseen. Sirén laukoi pallon ylärimaan, josta se putosi takatolpan edustalle Jenni Häklille, jonka jatko suoraan ilmasta päätyi Eveliina Koskelan haamutorjunnan kautta sivurajan yli. Tulostaululle tuli kuitenkin asiaa ajassa 12:47, kun Häkli ohjasi Senni Virenin antaman edellisestä tilanteesta seuranneen rajapotkun takatopalta sisään 0-1.

YIlves sai maalin jälkeen paremman otteen pelistä ja sen ansiosta myös painopistettä hieman enemmän kotijoukkueen päätyyn. Tilda Pyykköstä rikottiin vapaapotkun arvoisesti 18. minuutilla. Senni Virenin suora laukaus 12 metristä ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Hetkeä myöhemmin Viren voitti irtopallon hyökkäysalueella ja YIlves pääsi 3v2-ylivoimatilanteeseen. Tilda Pyykkösen laukaus vasemmalta kimposi etutolpasta maalin edustalle, josta Esra Erden oli vähällä ohjata pallon sisään. Kotijoukkueen virhetili täyttyi 19. minuutilla ja YIlves sai vapaapotkun hyökkäysalueeltaan. Aikalisällä sommitellun kuvion päätteeksi Senni Virenin laukaus kilpistyi kuitenkin RaiFu-puolustukseen. YIlveksen hyvän jakson jälkeen RaiFu iski terävän prässin YIlveksen pelinavaukseen ja Amalia Aarnion matala laukaus harhasyötön jälkeen yllätti Emiilia Syväsen 1-1 ajassa. 18:53. Lisämaaleja ei nähty, joten tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Toinen jakso jatkui pelillisesti edelleen melko rikkonaisena ja fyysisenä vääntönä. RaiFu sai 26. minuutilla hyväkseen vapaapotkun sivurajan tuntumasta hyökkäysalueeltaan. YIlves puolusti kuitenkin erikoistilanteen hyvin ja lukemat pysyivät ennallaan. YIlves rakensi 28. minuutila pitemmän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Rosa Sirén pääsi jo yrittämään ratkaisua kaarelta. Raisiolaisten puolustus ehti kuitenkin häiritsemään ja peittämään laukauksen. Sirén pääsi yrittämään uudestaan alueen sisältä hetkeä myöhemmin, mutta kotijoukkueen puolustus peitti tälläkin kertaa. Vielä ennen jakson puoliväliä Siiri Kurpan sijoitus pienestä kulmasta sujahti vain hieman ohi takatolpasta.

YIlveksen toinen maali oli lähellä 31. minuutilla, kun Tilda Pyykkönen pudotti Emiilia Syväsen heittoavauksen viereen Esra Erdenille, joka pääsi laukomaan vapaasti kaarelta. Eveliina Koskela venytti kuitenkin tärkeän jalkatorjunnan ja piti maalinsa koskemattomana. Kulmapotkusta seuranneesta vastahyökkäyksestä Ella Mäki pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta Emiilia Syvänen onnistui torjunnassaan. RaiFu sai jatkotilanteesta painetta YIlves-päätyyn peräkkäisten erikoistilanteiden muodossa, mutta ei onnistunut maalinteossa. YIlveksen johtomaali oli puolestaan lähellä jälleen 32. minuutilla, kun Mia Pajunen voitti pallon ja kontrasi 2v1. Rosa Sirén pääsi yrittämään ratkaisua kaarelta, mutta Eveliina Koskelan oikea-aikainen vastaantulo vesitti tälläkin kertaa aikeet. Pari minuuttia myöhemmin RaiFu:n Tekla Valkeapää pääsi YIlveksen avaussyöttöön ja laukoi nousunsa päätteeksi kaaren ulkopuolelta, mutta Emiilia Syvänen onnistui paikkaamaan tilanteen.

Peli alkoi aaltoilla vaihdikkaasti päästä päähän kummankin joukkueen hakiessa aktiivisesti johtomaalia. Tiiu Lehtonen pääsi rajapotkun jälkitilanteessa irtopalloon ja sijoitti noin 10 metristä hieman ohi etutolpasta. Kia-Mari Muurinen pääsi 35. minuutilla laukomaan kulmapotkun jälkitilanteessa alueen sisältä kohti takakulmaa, mutta Emiilia Syvänen onnistui torjunnassaan. Jenni Häklin kääntölaukaus suoraan ilmasta kohti etukulmaa oli yllättää toisessa päässä kenttää EVeliina Koskelan, joka sai kuitenkin torjuttua vedon kulmapotkuksi. 36. minuutilla Stella Enwena otti Eveliina Koskelan pitkän avausheiton alas, pääsi kääntymään ja laukomaan vapaasti kaarelta. Veto suuntautui kuitenkin ohi maalin. Siiri Kurppa laukoi 37. minuutilla kaukaa voimalla kohti yläkulmaa, mutta Eveliina Koskela sai kätensä väliin ja lukemat pysyivät ennallaan.´

Kotijoukkue rakensi lyhyessä ajassa pari lupaavaa maalintekotilannetta 38. minuutilla, mutta ei onnistunuyt yllättämään hyvässä torjuntavireessä ollutta Emiilia Syvästä. YIlves siirtyi ottelussa toistamiseen johtoon ajassa 38:26, kun raisiolaisten selustaan vapaaksi unohtunut Jenni Häkli ohjasi Emiilia Syväsen pitkän avusheiton yhdellä kosketuksella yläkulmaan 1-2. RaiFu pyrki kuittaamaan takaiskun saman tien ja YIlves-puolustus joutui rikkomaan hieman kaaren ulkopuolella. YIlveksen virhetili täyttyi ja RaiFu sai erinomaisen tilaisuuden tasoitukseen lähietäisyydeltä. Amalia Aarnion kova pommi pysähtyi kuitenkin Emiilia Syväsen torjuntaan. RaiFu haki tasoitusta aktiivisesti ja oli lähellä onnistua vielä 40. minuutilla, kun Iines Fager pääsi ohjaamaan Amalia Aarnion keskialueelta toimittamaa diagonaalisyöttöä aivan maalin edustalta. YIlveksen onneksi ohjaus suuntautui kuitenkin maalin ohi.

Vaikka YIlves pyrki viimeisellä peliminuutilla kuluttamaan aikaa kellosta, ei joukkue kyennyt pitämään palloa riittävästi ja RaiFu onnistui hankkimaan kulmapotkun vielä viitisentoista sekuntia ennen täyttä aikaa. Kotijoukkue otti aikalisän sommitellakseen ratkaisevat erikoistilannekuviot. YIlves puolusti erikoistilanteen tarkasti ja vierailla oli parikin hyvää tilaisuutta purkaa paine, mutta pallo päätyi vielä toistamiseen kulmaksi vain kymmenisen sekuntia ennen loppuvihellystä. Tälläkin kertaa YIlves-puolustus kesti ja kun lisämaaleja ei nähty, matkasivat täydet sarjapisteet Ylöjärvelle lopulta tuloksella 1-2 (1-1).12:47  0 - 1 Jenni Häki (Senni Viren)
18:53  1 - 1 Amalia Aarnio
38:26  2 - 1 Jenni Häkli (Emiilia Syvänen)

RaiFu: Eveliina Koskela, Tiiu Lehtonen, Ella Mäki, Iina Hämäläinen, Kia-Mari Muurinen / Iines Fager, Emma Partonen, Freja Ketola, Tekla Valkeapää, Stella Enwena, Sara Hakanen, Katariina Väänänen, Elsa Leppälä

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Emiilia Syvänen / RaiFu: Eveliina Koskela


 21.1.2024

YIlves - FTK-Tornio

11 - 3   ( 7 - 2 )


Ylöjärven Ilves jatkoi voittoputkeaan kaatamalla kotisalissaan FTK-Tornion suurinumeroisesti 11-3 (7-2). YIlves aloitti ottelun terävästi ja Elisa Ilottu pääsi yrittämään ratkaisua heti ensimmäisestä hyökkäyksestä, mutta FTK-puolustus sai ohjattua pallon ohi maalin. Kumpikin joukkue pyrki prässäämään ylhäältä ja vaikeuttamaan toistensa avauspelaamista. Jenni Häkli prässäsi pallon itselleen ja murtautui pallon kanssa kaarelle. Juuli-Ilona Varis luki tilanteen hyvin ja liukui pallon rajasta yli. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 2:35, kun Mia Pajusen kaukolaukaus rajapotkutilanteessa muutti suuntaa FTK-puolustuksesta ja painui sisään 1-0. YIlveksen toinen osuma oli lähellä heti aloituksen jälkeen, kun Jenni Häkli ohjasi Emiilia Syväsen pitkän sytötön kulmasta maalin edustalle avopaikkaan Elisa Ilotulle, jonka sijoitus suuntautui kuitenkin päin Juuli-Ilona Varista.

FTK-Tornio oli vähällä iskeä tasoituksen, kun Emma Frantti voitti pallon keskiympyrässä ja murtautui puolittaiseen läpiajoon. YIlves-puolustus ennätti häiritsemään laukausyritystä ja pallo vieri päätyrajasta yli. YIlves kasvatti johtoaan ajassa 3:37, kun Siiri Kurpan painava laukaus Esra Erdenin rajapotkutarjoilusta yllätti hieman maskin taakse jääneen Juuli-Ilona Variksen 2-0. YIlves hallitsi palloa FTK:n kärkkyessä tilaisuuksia riistoihin ja nopeisiin vastahyökkäyksiin. Juuli-Ilona Varis joutui tositoimiin jälleen 7. minuutilla venyttäen tärkeän torjunnan Rosa Sirénin kohti yläkulmaa suuntautuneen kaukolaukauksen eteen. Torniolaisten taktiikka tuotti tulosta hetkeä myöhemmin Juuli-Ilona Variksen torjunnan jälkeen. Emma Frantin diagonaalisyöttö tavoitti vasemmasta laidasta Jessika Mäkipörhölän, joka sijoitti pallon tarkasti ohi Emiilia Syväsen 2-1 ajassa 6:30. YIlveksen kuittaus tuli kuitenkin lähes välittömästi Heidi Linjamaan lauottua pallon tilanteenvaihdon jälkeen sisään 3-1 ajassa 7:11.

FTK hätyytteli ennen jakson puoliväliä pitkillä avauksillaan Emiilia Syväsen vartiomaa maalia mutta Syvänen piti maalinsa koskemattomana. Rosa Sirén pääsi ohjaamaan Jenni Häklin poikittaissyöttöä aivan maalin edustalta, mutta FTK-puolustus ehti viime hetkellä pallon tielle. YIlves sai vapaapotkun noin 11 metristä. Mia Pajusen tarkka ylänurkkalaukaus oli yllättää Juuli-Ilona Variksen, joka sai kuitenkin kätensä väliin. Pelin painopiste siirtyi vahvasti FTK:n päätyyn YIlveksen hakiessa tiloja vierasjoukkueen tiiviin puolustusmuodon sisältä. Heidi Linjamaa pääsi jatkamaan 13. minuutilla Emiilia Syväsen pitkää avausheittoa, mutta pallo kimmahti kotiyleisön harmiksi tolppaan. Tulostaululle tuli asiaa seuraavan kerran ajassa 12:47, kun Esra Erden kuljetti pallon koko kentän läpi ja laukoi 10 metristä tarkasti tolpan juureen 4-1. Vieraiden niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä alle minuutti edellisestä, kun Rosa Sirén ohjasi pallon YIlveksen näyttävän syöttökombinaation päätteeksi sisään 5-1 ajassa 13:23.

Elisa Ilottu pelattiin avopaikkaan 15. minuutilla, mutta Juuli-Ilona Varis onnistui torjunnassaan. YIlves rakensi lyhyessä ajassa muutaman erinomaisen maalipaikan, mutta ei saanut palloa sisään. Lopulta Rosa Sirén iski FTK:n avausyöttöön ja pelasi Mia Pajusen seinäsyötöllä itsensä avopaikkaan ja viimeisteli läheltä jo 6-2, kun kellossa oli 17:57. FTK-Tornio kuittasi osuman yksin tein, kun Pieta Niemelä voitti pallon keskiympyrässä ja vapautti vasemmalta Emma Frantin puolittain läpi. Frantin tarkka sijoitus ohi Emiilia Syväsen painui takakulmaan 6-2 ajassa 17:57. YIlves iski kuitenkin vielä kertaalleen ennen taukoa, kun Jenni Häklin painava kaukolaukaus yläkaarelta pitkän hyökkäyksen päätteeksi yllätti Juuli-Ilona Variksen 7-2 ajassa 19:27. Lisäosumia ei nähty, joten 7-2 jäi myös taukotilanteeksi.

YIlves aloitti toisen jakson vahvasti ja Jenni Häkliä rikottiin alueella rangaistuspotkun arvoisesti. Häkli asettui itse pallon taakse ja sijoitti varmasti 8-2 ajassa 20:50. FTK terävöitti prässiään pyrkien saamaan parempaa otetta pelistä. Vaikka kenttätapahtumat tasoittuivat hieman, hintana oli kuitenkin vieraiden virhetilin nopea täyttyminen jo ennen jakson puoliväliä. Heidi Linjamaata rikottiin 27. minuutilla ja YIlves sai vapaapotkun hyvästä paikasta noin 10 metristä. Laukaus kilpistyi kuitenkin FTK:n puolustusmuuriin ja lukemat pysyivät ennallaan. FTK joutui kasvattamaan riskitasojaan, ja Juuli-Ilona Variksen noustessa tukemaan hyökkäyksiä Emiilia Syvänen pääsi pariin otteeseen yrittämään ratkaisua tyhjään maaliin. YIlves onnistui maalinteossa hieman ennen jakson puoliväliä, kun Jenni Häkli ja Elisa Ilottu pelasivat keskialueella maukkaan syöttökombinaation, jonka päätteeksi Häkli täydensi hattutemppunsa tarkalla laukauksellaan 10 metristä 9-2 ajassa 29:51.

YIlvekselle avautui lyhyessä ajassa pari tilaisuutta lisäosumiin, mutta yritykset suuntautuivat molemmilla kerroilla takatolpan väärälle puolelle. FTK-Tornio sen sijaan onnistui kaventamaan, kun Juuli-Ilona Variksen kova laukaus hyökkäysalueen rajapotkutilanteessa painui YIlves-puolustuksen läpi Emiilia Syväsen taakse, mutta kimposi takatolpasta Emma Frantille, jonka toistamiseen takatolpasta kimmonneen laukauksen Anni Valta sijoitti lopulta sisään 9-3 pelikellon näyttäessä aikaa 30:48. FTK-Tornio turvautui lentävän maalivahdin käyttöön viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan lisämaaleja ylivoimapelillä. YIlves puolusti kuitenkin johtoaan tiiviisti ja kurinalaisesti. Emmi Orrberg ja Tilda Pyykkönen iskivät prässin FTK:n pallotteluun ja Esra Erden laukoi irtopallon tyhjään maaliin 10-3 ajassa 35:39. YIlves kaunisteli vielä lukemia, kun Emiilia Syvänen onnistui lopulta toimittamaan pallon tyhjiin 11-3 ajassa 38:23. Muutamasta lupaavasta tilanteesta huolimatta lisämaaleja ei nähty, joten täydet sarjapisteet jäivät Ylöjärvelle lopulta tuloksella 11-3 (7-2).02:35  1 - 0 OM
03:37  2 - 0 Siiri Kurppa (Esra Erden)
06:30  2 - 1 Jessika Mäkipörhölä (Emma Frantti)
07:11  3 - 1 Heidi Linjamaa
12:47  4 - 1 Esra Erden (Emiilia Syvänen)
13:23  5 - 1 Rosa Sirén (Elisa Ilottu)
17:37  6 - 1 Rosa Sirén (Mia Pajunen)
17:57  6 - 2 Emma Frantti (Pieta Niemelä)
19:27  7 - 2 Jenni Häkli (Mia Pajunen)
20:50  8 - 2 Jenni Häkli (RP)
29:51  9 - 2 Jenni Häkli (Elisa Ilottu)
30:48  9 - 3 Anni Valta (Emma Frantti)
35:39  10 - 3 Esra Erden
38:23  11 - 3 Emiilia Syvänen

YIlves: Emiilia Syvänen, Siiri Kurppa, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Saara Viitanen, Heidi Linjamaa, Helena Unkuri

FTK-Tornio: Juuli-Ilona Varis, Pieta Niemelä, Emma Frantti, Minda Ala-Aho, Noora Kurtti /Jessika Mäkipörhölä, Anni Valta, Emmi Niemi

Parhaat pelaajat: FTK-Tornio: Emma Frantti / YIlves: Jenni Häkli


 13.1.2024

YIlves - GFT

3 - 0   ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilves kasvatti pistesaldoaan kukistamalla kotisalissaan GFT:n lukemin 3-0 (1-0). GFT aloitti ottelun terävästi ja pyrki hyvällä liikkeellä ja koko kentän prässillä ottamaan tilaa ja aikaa pois YIlveksen pelin rakentelusta. Pelin painopiste siirtyi pian GFT:n päätyyn YIlveksen saatua useita hyökkäyspään erikoistilanteita hyväkseen. Vierasjoukkue puolusti aluettaan tiiviisti, eikä YIlves löytänyt helposti tiloja GFT:n muodon sisältä. YIlveksen alun hallinnasta huolimatta ottelun ensimmäinen maalipaikka avautui GFT:lle, kun Hanna Posa pääsi riistoon keskialueella ja laukoi 10 metristä pallon tolppaan. YIlves prässäsi ajoittain ylhäältä ja onnistui häiritsemään GFT:n avauspelaamista jossain määrin.

GFT:n osuma oli lähellä jälleen 4. minuutilla, kun Ariana Martan laukaus kulmapotkun jälkitilanteesta oli yllättää maskin taakse jääneen Helena Unkurin, jonka torjunnasta maalin edustalle pudonnutta paluupalloa Hertta Riipinen pääsi vielä survomaan sisään. Unkuri oli kuitenkin hyvässä vireessä ja onnistui peittämään laukauksen. Toisessa päässä kenttää YIlves joutui turvautumaan useimmiten kaukolaukauksiin, joiden tarkkuus jätti kuitenkin roimasti toivomisen varaa, eikä Jenni Niemelä joutunut aluksi juurikaan puuttumaan peliin. YIlves pyöritti peliä GFT:n alueella vieraiden pyrkiessä hyökkäämään suoraviivaisesti laitojen ja kulmien kautta.

YIlveksen avausmaali oli puolestaan lähellä 7. minuutilla, kun Jenni Häkli prässäsi pallon itselleen ja tarjoili viereen Rosa Sirénille, jonka napakka laukaus 10 metristä kilahti ylärimaan. Jatkotilanteessa Jenni Niemelä joutui venyttämään tärkeän torjunnan saaden kätensä Senni Virenin kohti yläkulmaa suuntautuneen pommin tielle. YIlves tiukensi otettaan pelistä ja loi jatkuvampaa painetta GFT:n maalille. Tilda Pyykkönen sai jalkansa auki ja laukoi hyvästä paikasta niukasti ohi takayläkulman. Jenni Häkli pääsi riistoon keskialueella ja laukoi nousunsa päätteeksi hieman yli maalin. Senni Vireniä rikottiin hieman ennen jakson puoliväliä ja YIlves sai hyväkseen vapaapotkun noin 10 metrin etäisyydeltä. Viren asettui itse pallon taakse, mutta kova laukaus suuntautui karkeasti yli ja ohi takatolpan ja lukemat pysyivät sitkeästi ennallaan.

YIlves sai jakson puolivälin jälkeen useita hyökkäyspään erikoistilanteita ja laukoi hanakasti kohti Jenni Niemelän vartioimaa maalia. Niemelä piti torjunnoillaan joukkuettaan pelissä mukana, eikä YIlves saanut yrityksistä huolimatta kuparista rikki. GFT:lle sen sijaan avautui 14. minuutilla erinomainen aihio avausosumaan, kun Mimmi Haavisto iski YIlveksen varomattomaan avauspelaamiseen ja pääsi Ariana Martan syötön vapauttamana yrittämään ratkaisua kaarelta. Helena Unkuri tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja YIlves-puolustus selvitti lopulta tilanteen. YIlves kontrasi hetkeä myöhemmin 2v1, mutta Tilda Pyykkösen sijoitus sujahti etutolpan väärälle puolelle. YIlveksen yritteliäisyys palkittiin lopulta ajassa 17:20, kun Sini Sutinen laukoi pallon suoraan Rosa Sirénin rajapotkutarjoilusta voimalla oikeaan yläkulmaan 1-0. Tämä jäi myös taukotilanteeksi.

YIlves aloitti toisen jakson vahvasti, kun Jenni Häkli pääsi 22. minuutilla ohjaamaan Senni Virenin nostoa suoraan ilmasta ja heti perään Virenin laukaus oli kimpoilla GFT-puolustuksen kautta maaliin. GFT rakensi vuorostaan 23. minuutilla erinomaisen tilanteen tasoitukseen, kun Ariana Marta pelasi seinän Jenni Talvelan kautta ja pääsi avopaikkaan kaaren sisälle. Helena Unkuri luki tämänkin tilanteen hyvin ja liukui ajoissa pallon tielle. GFT:n tasoitus oli jälleen lähellä 25. minuutilla, kun Hanna Posa laukoi oikealta kohti yläkulmaa ja Helena Unkuri sai viime hetkessä kätensä pallon tielle. YIlves kasvatti johtoaan ajassa 25:26, kun Rosa Sirén nousi pallon kanssa terävästi ja tavoitti diagonaalisyötöllään vasemmalta Senni Virenin, jonka laukaus suoraan syötöstä painui etukulmasta sisään 2-0.

Maalin jälkeen peli muuttui hieman avoimemmaksi ja puolittaisia tilanteita syntyi molempiin päihin kenttää. Molemmat joukkueet puolustivat kuitenkin uhrautuvasti vetoja blokaten, eikä lisäosumia nähty. Kun GFT otti lentävän maalivahdin käyttöön 37. minuutilla, iski Mia Pajunen välittömästi terävän prässin, jonka seurauksena Jenni Häkli oli päästä laukomaan irtopallon lähietäisyydeltä tyhjiin. GFT-puolustus onnistui kuitenkin viime hetkellä estämään aikeet. GFT:n riskinotto oli kostautua heti alkuunsa, kun pallo päätyi Helena Unkurille, jonka avauspotku kaartoi jo kohti GFT:n tyhjää maalia. Hanna Posa ehti kuitenkin viime hetkellä puskemaan pallon pois maaliviivalta ja lukeat säilyivät ennallaan. Seuranneesta kulmapotkusta Sini Sutisen matala laukaus yllätti maskin taakse jääneen Jenni Niemelän 3-0 ajassa 37:12. GFT jatkoi lentävän maalivahdin käyttöä ottelun loppuun saakka, mutta YIlves puolusti johtoaan kurinalaisesti, eikä lisäosumia nähty. Niinpä täydet sarjapisteet jäivät Ylöjärvelle lopulta lopulta tuloksella 3-0 (1-0).17:20  1 - 0 Sini Sutinen (Rosa Sirén)
25:26  2 - 0 Senni Viren (Rosa Sirén)
37:12  3 - 0 Sini Sutinen (Rosa Sirén)

YIlves: Helena Unkuri, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Saara Viitanen, Emiilia Syvänen

GFT: Jenni Niemelä, Hanna Posa, Ariana Marta, Olivia Simula, Ronja Salmi /Jenni Talvela, Hertta Riipinen, Linda Lauri, Tiia Elonsalo, Mimmi Haavisto, Teresa Delia

Parhaat pelaajat: GFT: Ariana Marta / YIlves: Sini Sutinen


 6.1.2024

FC Sport - YIlves

2 - 8   ( 1 - 4 )


Ylöjärven Ilves avasi futsalvuotensa 2024 voitokkaasti kaatamalla vieraskentällä FC Sportin selvin lukemin 2-8 (1-4). Ottelu alkoi joulutauon jälkeen rauhallisesti kummankin joukkueen hakiessa vielä pelituntumaa. YIlves rakensi kuitenkin erinomaisen maalintekotilanteen jo ensimmäisessä vaihdossa, kun Senni Viren pääsi laukomaan vapaasti hieman kaaren ulkopuolelta. Lotta Rosenström venytti tärkeän jalkatorjunnan ja piti vielä maalinsa koskemattomana. FC Sport vetäytyi pian alueelleen puolustusmuotoon ja luovutti pallonhallinnan YIlvekselle. Ottelun avausmaali syntyi rajapotkun jälkitilanteesta, kun Jenni Häkli laukoi kaarelta ja Rosa Sirén toimitti Lotta Rosenströmin torjunnasta kimmonneen paluupallon sisään 0-1 ajassa 3:06.

YIlveksen toinen maali oli lähellä puolisen minuuttia myöhemmin, kun Senni Viren tavoitteli diagonaalisyötöllään alueelle vapaaksi unohtunutta Tilda Pyykköstä, joka ei vieraiden harmiksi osunut palloon. Tulostaululle tuli kuitenkin asiaa ajassa 4:33, kun Senni Virenin matala kaukolaukaus alakulmaan yllätti Lotta Rosenströmin 0-2. Kotijoukkue otti maalin jälkeen varhaisen aikalisän pyrkien pääsemään peliin paremmin mukaan. FC Sport saikin aikalisän jälkeen pidettyä palloa YIlveksen alueella hieman enemmän, mutta joutui pian uudelleen puolustuskannalle. YIlves oli vähällä kasvattaa johtoaan 7. minuutilla, kun Jenni Häkli otti Emiilia Syväsen pitkän avausheiton alas ja pudotti viereen Rosa Sirénille, jonka laukaus kaarelta päätyi kuitenkin Lotta Rosenströmin torjunnan kautta päätyrajasta yli.

FC Sportin ensimmäinen lupaava tilanne avautui 8. minuutilla, kun YIlves menetti pallon keskialueella ja Niina Kiviniemi kontrasi nopeasti 2v1. YIlves-puolustus ehti kuitenkin häiritsemään sen verran, että laukaus suuntautui selvästi ohi maalin. Peli oli jonkin aikaa melko rikkonaista, mutta lopulta YIlves sai jälleen rivinsä ojennukseen. Senni Viren voitti pallon keskialueella ja tarjoili Jenni Häklille, joka murtautui pallon kanssa kaarelle ja laukoi vieraat jo 0-3 -johtoon ajassa 8:20. Kotijoukkueen vastaus oli tulla saman tien, kun Erica Niemen matala laukaus vasemmalta oli yllättää Emiilia Syväsen. YIlveksen neljäs osuma oli puolestaan erittäin lähellä vielä ennen jakson puoliväliä, kun ensin Jenni Häkli oli päästä ohjaamaan Senni Virenin diagonaalisyöttöä takatolpalta tyhjiin ja heti perään Rosa Sirén yritti ratkaisua Siiri Kurpan pitkän diagonaalisyötön vapauttamana. Hyvistä tilanteista huolimatta lukemat pysyivät vielä ennallaan.

YIlves sai vapaapotkun hyökkäysalueeltaan ja otti aikalisän kuvioiden sommittelua varten. Lotta Rosenström luki tilanteen hyvin ja nappasi pelivälineen haltuunsa. Kun YIlves ei hyödyntänyt paikkojaan, onnistui FC Sport rikkomaan kuparisensa ajassa 11:48. Maarit Vitikka laukoi keskialueen rajapotkusta suoraan kohti takatolppaa, josta pallo kimposi YIlves-puolustuksen kautta ohi Emiilia Syväsen 1-3. Kavennusmaali antoi kotijoukkueelle uutta virtaa ja paine YIlves-maalilla kasvoi hetkeksi jonkin verran. YIlveksen kuittaus tuli kuitenkin ajassa 13:37, kun Senni Viren ja Jenni Häkli kontrasivat vastaan ja lopulta Häkli iski illan toisen osumansa tarkalla laukauksellaan alakulmaan noin 10 metristä 1-4. Pelin painopiste säilyi jakson loppuun asti FC Sportin alueella, mutta lisämaaleja ei nähty ja tauolle siirryttiin siten tilanteessa 1-4.

YIlves aloitti toisen jakson terävästi ja pääsi heti alkuun laukomaan useamman kerran vaarallisesti kohti FC Sportin maalia, mutta Lotta Rosenström otti tukun tärkeitä torjuntoja ja piti joukkuettaan pelissä mukana. Esra Erden pääsi riistoon keskialueella, käytti pallon selustaan vapaaksi liikkuneella Tilda Pyykkösellä ja viimeisteli 2v0-hyökkäyksen päätteeksi itse 1-5 ajassa 22:43. Jenni Häkli oli vähällä kasvattaa YIlveksen johtoa hetkeä myöhemmin päästyään Lotta Rosenströmin avaussyöttöön. Sijoitus keskiympyrästä sujahti vain hieman ohi vasemmasta tolpasta. Kotijoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä ajassa 24:26, kun pivotin paikalle noussut Mia Pajunen pudotti alaspäin Rosa Sirénille, joka laukoi pallon 10 metristä sisään 1-6. YIlveksen seitsemäs maali oli lähellä 27. minuutilla, kun ensin Rosa Sirén ja heti perään Jenni Häkli pääsivät yrittämään ratkaisua aivan maalin edustalta. Lotta Rosenström onnistui kuitenkin estämään aikeet.

FC Sportin selustaan vapaaksi unohtunut Tilda Pyykkönen otti alas Emiilia Syväsen pitkän heittoavauksen ja tökkäsi pallon ohi Lotta Rosenströmin. Pallo palautui tolpasta takaisin Pyykköselle, joka yritti uudemman kerran, mutta pallo kimposi torjunnasta maalin edustalle nousseelle Esra Erdenille, joka laukoi lukemiksi jo 1-7 ajassa 28:00. YIlves kasvatti johtoaan jälleen ajassa 30:22, kun Senni Virenin painava ja matala kaukolaukaus kulmapotkutilanteessa sujahti pelaajamassan läpi oikeaan alakulmaan 1-8. Tilda Pyykköstä rikottiin alueella 34. minuutilla ja pallo vietiin 6 metrin rangaistuspotkupisteelle. Rosa Sirén asettui pallon taakse ja laukoi kohti yläkulmaa, mutta Lotta Rosenström sai kätensä väliin ja vaasalaisten maali varjeltui.

YIlves rakensi lyhyessä ajassa useammankin avopaikan, mutta viimeistely oli pehmeää, eikä palloa saatu millään ohi Lotta Rosenströmin. Kun YIlves tuhlaili paikkojaan, onnistui kotijoukkue vielä kertaalleen. FC Sport sai vapaapotkun hyvästä paikasta vasemmalta hieman kaaren ulkopuolelta. Lopulta Maisa Sivula avasi liigauransa maalitilin ohjaamalla Emilia Nurkkalan laukauksen takatolpalta sisään 2-8 ajassa 36:59. Tilanne oli toistua heti aloituksen jälkeen, kun FC Sport sai vapaapotkun YIlveksen rikkeen seurauksena lähes identtisestä paikasta. Tällä kertaa laukaus kilpistyi kuitenkin YIlves-puolustukseen ja Emmi Orrberg karkasi pallon kanssa läpiajoon. FC Sportin puolustus onnistui estämään YIlveksen maalin vain niukasti siivoamalla pallon juuri ennen maaliviivaa. YIlves rakensi vielä muutaman erinomaisen maalitilanteen, mutta ei enää onnistunut yllättämään Lotta Rosenströmiä, joten täydet sarjapisteet matkasivat Ylöjärvelle lopulta tuloksella 2-8 (1-4).03:06  0 - 1 Rosa Sirén (Jenni Häkli)
04:33  0 - 2 Senni Viren (Tilda Pyykkönen)
08:20  0 - 3 Jenni Häkli (Senni Viren)
11:48  1 - 3 OM
13:37  1 - 4 Jenni Häkli (Senni Viren)
22:43  1 - 5 Esra Erden (Tilda Pyykkönen)
24:26  1 - 6 Rosa Sirén (Mia Pajunen)
28:00  1 - 7 Esra Erden (Tilda Pyykkönen)
30:22  1 - 8 Senni Viren (Rosa Sirén)
36:59  2 - 8 Maisa Sivula (Emilia Nurkkala)

FC Sport: Lotta Rosenström, Maarit Vitikka, Maisa Sivula, Erica Niemi, Emilia Nurkkala / Niina Kiviniemi, Eva-Susanna Dahlmars, Enni Kortesniemi, Tiialeena Hakala

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Riia Seppälä, Saara Viitanen, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Rosa Sirén / FC Sport: Maarit Vitikka


 10.12.2023

PU-62 - YIlves

2 - 3   ( 0 - 2 )


Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan kaatamalla vieraspelissään PU-62:n lukemin 2-3 (0-2). Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti ja molemmilla joukkueilla oli lupaavat maalipaikat heti ensimmäisten minuuttien aikana. Peli jatkui melko kovatempoisena ja keskialueen ahtaus vaikeutti molempien joukkueiden pelinrakentelua. YIlves hallitsi peliä hienokseltaan pyrkien löytämään tiloja tiiviisti ja kurinalaisesti puolustaneen kotijoukkueen muodon sisältä. Tilda Pyykkönen pääsi 7. minuutilla jatkamaan Senni Virenin nostoa aivan maalin edustalta, mutta sijoitus livahti hieman yläkulman ohi.

YIlves rakensi muutaman lupaavan aihion pelaamalla palloa rajapotkutilanteissa suoraviivaisesti maalille, mutta Ciia Hokkanen ei ollut yllätettävissä. YIlveksen avausosuma oli lähellä 8. minuutilla, kun Elisa Ilotun diagonaalisyöttö tavoitti kaarelle nousseen Heidi Linjamaan, jonka laukausta mikkeliläisten puolustus ehti kuitenkin viime hetkellä häiritä sen verran, että Ciia Hokkanen pystyi selvittämään tilanteen. Linjamaa pääsi yrittämään maalintekoa toistamiseen vain hetkistä myöhemmin, mutta veto jäi voimattaomaksi ja Ciia Hokkanen veti jälleen pitemmän korren. Paine PU:n päädyssä jatkui YIlveksen erikostilanteiden myötä ja pallo kävi jo kertaalleen tolpassakin, mutta lukemat säilyivät vielä ennallaan.

Hokkanen joutui torjuntatöihin vielä ennen jakson puoliväliä, kun Elisa Ilottu laukoi tulisesti kohti vasenta yläkulmaa. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 10:22, kun Mia Pajunen pääsi Ciia Hokkasen torjunnasta kimmonneeseen palloon päätyrajalla ja löysi poikittaissyötöllään maalin edustalta Rosa Sirénin, joka sijoitti tilanteeksi 0-1. YIlves oli iskeä toistamiseen vain puolisen minuuttia myöhemmin, kun Mia Pajunen tarjoili viereen Heidi Linjamaalle avopaikkaan, mutta Ciia Hokkanen ehti vielä liukua peittämään laukauksen. Tulostaululle tuli kuitenkin asiaa ajassa 11:43, kun YIlves pyöritti nopeaa syöttöpeliä PU:n alueella ja lopulta Senni Viren tälläsi pallon Rosa Sirénin kantapääsyötön vapauttamana vasempaan yläkulmaan 0-2.

Maalin jälkeen PU-62 nosti selvästi peliään ja Pinja Ukko pääsi testaamaan Helena Unkurin torjuntavirettä. Unkuri luki tilanteen hyvin ja onnistui oikea-aikaisella vastaantulollaan pitämään maalinsa koskemattomana. Toisessa päässä kenttää Tilda Pyykkönen pelattiin seinäsytötöllä hyvään vetopaikkaan kaarelle, mutta kotijoukkueen puolustus ehti viime hetkellä blokata yrityksen. Jakson viimeiset minuutit jatkuivat YIlveksen hallinnassa, mutta lisämaaleja ei nähty ja tauolle siirryttiin tilanteessa 0-2.

YIlves aloitti toisen jakson terävästi ja Helena Unkurin pystysyöttö tavoitti keskeltä Mia Pajusen, joka ei kuitenkaan saanut palloa kunnolla haltuunsa. YIlveksen kolmas maali oli lähellä 24. minuutilla, kun Heidi Linjamaa pääsi PU-62:n pahaan harhasyöttöön pelinavauksessa ja laukoi vapaasti kaarelta. Ciia Hokkanen liukui kuitenkin ajoissa peittämään yrityksen. Vierasjoukkueen vahvat otteet palkittiin ajassa 24:00, kun Senni Viren tavoitteli pitkällä diagonaalisyötöllään kohti maalia edennyttä Rosa Siréniä. Pallo kimpoili Sirénin jalasta PU-puolustuksen kautta onnekkaastikin ohi Ciia Hokkasen 0-3. YIlveksen aktiivinen hyökkäyspelaaminen jatkui ja Elisa Ilottu pelattiin poikkisyötöllä avopaikkaan kaarelle, mutta Ciia Hokkanen onnistui jälleen peittämään laukauksen.

Vaikka YIlves hallitsi peliä ja loi laadukkaita maalipaikkoja, onnistui maalinteossa seuraavaksi PU-62. Pohjapelaaja Cecilia Murtosen luuppi yli keskialueen tavoitti pivot Sanni Piispan, jonka pudotuksesta pystyjuoksun tehnyt Pinja Ukko laukoi YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta etukulmaan kavennuksen 1-3 ajassa 25:03. Kotijoukkue sai maalista lisåä virtaa ja pääsi selvästi paremmin peliin mukaan. PU-62 oli vähällä osua toistamiseen 28. minuutilla, kun Aino Vartiala otti Eider Ramosin noston taidokkaasti alas, leikkasi pallon kanssa keskelle ja pääsi nokikkain Helena Unkurin kanssa. Pallo vieri puolittaisen torjunnan jälkeen jo kohti maaliviivaa, mutta Unkuri ehti vielä kauhoa pallon haltuunsa. YIlveksen hyökkäysalueen pallonmenetys kostautui hetkeä myöhemmin, kun PU-62 kontrasi nopeasti vastaan 2v1 ja Pinja Ukko viimeisteli Henna Sinisalon poikittaissyötöstä tilanteeksi 2-3 ajassa 29:05.

Pelin painopiste pysyi maaleista huolimatta PU:n päädyssä, jossa YIlves rakenteli useita erinomaisia maalipaikkoja. Viimeistely oli kuitenkin liian pehmeää ja Ciia Hokkanen onnistui pitämään maalinsa koskemattomana. Heidi Linjamaata rikottiin ja YIlves sai vapaapotkun noin 10 metristä. Senni Virenin kova veto kilpistyi kuitenkin maaliviivalla PU:n puolustukseen. Jakson puolivälin jälkeen YIlves pyöritti edelleen peliä aktiivisesti PU:n alueella, mikä avasi kotijoukkueelle muutaman erinomaisen tilaisuuden riiston jälkeisiin vastahyökkäyksiin. Helena Unkuri onnistui estämään kotijoukkueen aikeet ja lukemat säilyivät ennallaan. YIlveksen neljäs osuma oli lähellä 38. minuutilla, kun ensin Heidi Linjamaa pääsi yrittämään ratkaisua lähietäisyydeltä ja heti perään Ella Lehtonen laukoi vapaasti irtopalloon, mutta Ciia Hokkanen ehti jälleen pallon tielle. Linjamaata rikottiin hetkeä myöhemmin ja YIlves sai vapaapotkun 10 metristä. Ennakkoon sovittu kuvio ei tuottanut tulosta ja pallo päätyi lopulta Ciia Hokkaselle.

Kotijoukkue turvautui lentävän maalivahdin käyttöön pari minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan tasoitusta ylivoimalla. YIlveksen korkea prässi katkaisi ylivoimapelin alkuunsa ja Heidi Linjamaalla oli tilaisuus ratkaista ottelu tasakentällisin hetkeä myöhemmin. Vieraiden harmiksi sijoitus sujahti kuitenkin takatolpan ohi. Myös Mia Pajuselle avautui viimeisellä minuuutilla tilaisuus ratkaista peli, kun pallo pelattiin kulmapotkun jälkitilanteessa takatolpalle avopaikkaan. Osuma palloon jäi kuitenkin pehmeäksi ja Ciia Hokkanen ehti kuin ehtikin pallon tielle. Hukattujen avopaikkojen jälkeen YIlves ehti vielä tarjota PU:lle kuin lahjaksi tasoitusta aivan ottelun viimeisillä hetkillä, kun Eider Ramos liukutaklasi Helena Unkurille pelatun pallon ja Cecilia Murtonen oli päästä puttaamaan pallon tyhjiin. YIlves-puolustus ehti kuitenkin hätiin ja liukui pallon viime hetkellä yli päätyrajasta. YIlves rakensi vielä yhden lupaavan maalitilanteen, mutta ei onnistunut ohittamaan Ciia Hokkasta, joten täydet sarjapisteet matkasivat Ylöjärvelle lopulta tuloksella 2-3 (0-2).10:22  0 - 1 Rosa Sirén (Mia Pajunen)
11:43  0 - 2 Senni Viren (Rosa Sirén)
24:00  0 - 3 OM
25:03  1 - 3 Pinja Ukko (Sanni Piispa)
29:05  2 - 3 Pinja Ukko (Henna Sinisalo)

PU-62: Ciia Hokkanen, Elsi Kapulainen, Pinja Ukko, Aino Vartiala, Henna Sinisalo / Sanni Piispa, Cecilia Murtonen, Eider Ramos, Saaga Attenberg, Nea-Julia Matikainen, Malla Viinikainen

YIlves: Helena Unkuri, Senni Viren, Rosa Sirén, Tilda Pyykkönen, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Emmi Orrberg, Elisa Ilottu, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Heidi Linjamaa, Emiilia Syvänen, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Rosa Sirén / PU-62: Pinja Ukko


 10.12.2023

YIlves - KaDy

2 - 3   ( 1 - 1 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotikentällään Kampuksen Dynamolle niukasti lukemin 2-3 (1-1). Ottelu alkoi kovatempoisena molempien joukkueiden prässätessä aktiivisesti. YIlves sai aluksi hienokseltaan paremman otteen kenttätapahtumista ja sai korkean prässinsä ansiosta pallon kertaalleen maaliin 3. peliminuutilla, mutta erotuomari näki riiston yhteydessä rikkeen ja lukemat pysyivät ennallaan. YIlves avasi kuitenkin maalitilinsä hetken kuluttua, kun Senni Virenin kova ja matala keskialueen kärkkäri painui KaDy-maalin vasempaan alakulmaan 0-1 ajassa 3:18. Viren oli iskeä toistamiseen prässättyään pallon itselleen aivan KaDy-maalin edustalla. Laukaus suuntautui kuitenkin etutolpan ohi.

Kotijoukkueen johto jäi lyhytaikaiseksi, sillä turhan vapaaksi maalin edustalle unohtuneen Emmi Rauhalan kääntölaukaus Anna-Kaisa Hannukselan diagonaalisyötöstä yllätti YIlves-puolustuksen estelyitä huolimatta Emiilia Syväsen 1-1 ajassa 4:12. Avausjakso jatkui kovatempoisena YIlveksen hallitessa edelleen palloa ja luodessa painetta Maria Halla-Ahon vartioiman maalin edustalle. YIlveksen johto-osuma oli lähellä hieman ennen jakson puoliväliä, kun Rosa Sirén iski KaDy:n pelinavaukseen ja tavoitti poikittaissyötöllään kaarelta Jenni Häklin, jonka laukaus Maria Halla-Ahon jalkojen välistä pomppi jo kohti maalia, mutta KaDy-puolustus ehti siivoamaan pallon ennen maaliviivaa. YIlves hallitsi kenttätapahtumia ja pyöritti peliä KaDy:n alueella, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa, eikä Maria Halla-Aho ollut lupaavista aihioista huolimatta yllätettävissä toistamiseen.

KaDy vieraili YIlveksen alueella harvakseltaan saatuaan jonkin verran hyökkäysalueen erikoistilanteita. Alhaalta asti rakennettu hyökkäys 15. minuutilla oli kuitenkin tuottaa tulosta, kun Emmi Rauhala sijoitti Emiilia Syväsen torjunnasta pudonneeen irtopallon tolppaan. Hetkeä myöhemmin KaDy sai vapaapotkun noin 10 metristä. Niina Talvensaaren pommi pysähtyi kuitenkin YIlves-puolustukseen. YIlves jatkoi johtomaalin hakemista jakson viimeisille minuuteille saakka ja Jenni Häklille avautuikin pari erinomaista tilaisuutta maalintekoon, mutta Maria Halla-Aho onnistui peittämään laukaukset. Anna-Kaisa Hannuksela pelattiin vielä tekopaikkaan vasemmalla, mutta Emiilia Syvänen nappasi tärkeän torjunnan ja kun kumpikin joukkue puolusti aluettaan uhrautuvasti, ei lisämaaleja nähty, joten tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

KaDy nosti peliään toisen jakson alussa ja sai kenttätapahtumia paremmin hallintaansa ja sen myötä aiempaa enemmän painetta YIlveksen alueelle. Peli aaltoili hetkittäin päästä päähän, mutta enimmäkseen palloa pelattiin keskialueella. Ennen jakson puoliväliä vieraat saivat hyväkseen vapaapotkun noin 10 metristä. Iina Markkasen kova pommi kimposi Emiilia Syväsen torjunnasta korkeuksiin ja putosi lopulta Syväsen käsien kautta omituisella tavalla maaliin siirtäen KaDy:n ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon 1-2 ajassa 27:15. YIlves ei takaiskusta hätkähtänyt, vaan pyrki aktiivisesti hakemaan tasoitusta. Tilda Pyykköstä rikottiin 30. minuutilla hieman kaaren ulkopuolella ja YIlves sai suoran vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Lupaava aihio kuivui kuitenkin kokoon, eikä tulostaululle tullut asiaa. Tasoitus oli lähellä 33. minuutilla, kun pivot Jenni Häkli otti Emiilia Syväsen heittoavauksen alas, kääntyi ja laukoi pallon yläriman kautta maaliviivalle.

Kun YIlves ei käyttänyt paikkojaan, rankaisi KaDy YIlveksen keskialueen löysähköstä pelaamisesta ja Heidi Malkki karkasi keskeltä läpiajoon, ohitti vastaan tulleen Emiilia Syväsen ja iski vieraat kahden maalin johtoon tarkalla sijoituksellaan takatolpan kautta sisään 1-3, kun kellossa oli 33:46. YIlves jatkoi kavennuksen hakemista ensin tasakentällisillä ja muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa lentävällä maalivahdilla. Riskinotto tuottikin tulosta, kun Rosa Sirén survoi lähietäisyydeltä kavennuksen 2-3 Jenni Häklin esityöstä ajassa 37:00. Kotijoukkue pyöritti vielä ylivoimapeliä tasoitusta hakien, mutta ei enää onnistunut yllättämään Maria Halla-Ahoa. Niinpä vierasjoukkue vei runkosarjan toisenkin kohtaamisen nimiinsä lopulta tuloksella 2-3 (1-1).03:18  1 - 0 Senni Viren (Emiilia Syvänen)
04:12  1 - 1 Emmi Rauhala (Anna-Kaisa Hannuksela)
27:15  1 - 2 Iina Markkanen
33:46  1 - 3 Heidi Malkki (Anna-Kaisa Hannuksala)
37:00  2 - 3 Rosa Sirén (Jenni Häkli)

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Riia Seppälä / Siiri Kurppa, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Jenna Oksanen, Helena Unkuri, Saara Viitanen

KaDy: Maria Halla-Aho, Heidi Malkki, Vilma Terävä, Anna-Kaisa Hannuksela, Emmi Rauhala / Sini Lauermaa, Henni Parkkinen, Hanna-Mari Pietilä, Taimi Hakkarainen, Niina Talvensaari, Kerttu Markkanen Iina Markkanen, Heini Lehtipuu

Parhaat pelaajat: KaDy: Heidi Malkki / YIlves: Elisa Ilottu


 6.12.2023

YIlves - Ilves FS

1 - 6   ( 0 - 1 )


Ylöjärven Ilves kärsi kauden kolmannen tappionsa kotiottelussaan Ilves FS:lle selvin lukemin 1-6 (0-1). Molemmat joukkueet aloittivat korkealla prässillä ja rakensivat lupaavat maalipaikat pitkistä avausheitoista heti ensimmäisellä minuutilla. Helena Unkuri ja Tiia Ropanen onnistuivat kuitenkin torjunnoissaan pitäen maalinsa koskemattomana. Peli aaltoili päästä päähän kummankin pelatessa palloa melko suoraviivaisesti maalin edustalle ohi keskialueen pelaajasumpun. Pallonhallintajaksot jäivät tilan ja ajan puutteessa melko lyhyiksi ja avausjakso eteni melko rikkonaisena. Senni Viren pääsi laukomaan mielipaikaltaan 6. minuutilla, mutta Tiia Ropasen onnistunut jalkatorjunta piti lukemat ennallaan.

Heidi Linjamaa pääsi 8. minuutilla keskialueelta kimmonneeseen irtopalloon ja laukoi kaaren ulkopuolelelta, mutta Ilves-puolustus ehti blokkaamaan vedon. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 8:28, kun YIlveksen puolustus ei onnistunut siivoamaan blokatun laukauksen jälkeistä irtopalloa kaarelta ja Sanna Rautio toimitti pelivälineen kääntölaukauksella vasempaan alakulmaan ohi Helena Unkurin 0-1. Peli jatkui maalin jålkeen tasaisena vääntönä ja lupaavia aihioita syntyi molempiin päihin kenttää. YIlveksen tasoitus oli lähellä hieman jakson puolivälin jälkeen, kun Mia Pajunen pelattiin avopaikkaan kaarelle. Tiia Ropanen onnistui oikea-aikaisella vastaantulollaan peittämään riittävästi, eikä paluupalloakaan saatu ohjattua sisään.

YIlves haki avausmaalia aktiivisesti, mutta Ilves FS puolusti johtoaan tiiviisti ja kurinalaisesti, eikä kotijoukkue löytänyt helposti tiloja puolustusmuodon sisältä. Kun YIlveksen kaukolaukausten laatukin jätti toivomisen varaa, pysyivät lukemat sitkeästi ennallaan. Julia Jokiranta pääsi kulmassa Tiia Ropasen pitkään heittoavaukseen ja laukoi pienestä kulmasta hieman ohi maalin. 13. minuutilla Riia Seppälän veto keskiympyrästä sujahti hiuksenhienosti ohi vasemman yläkulman. Jenni Häkli pääsi puolestaan Helena Unkurin pitkään heittoavaukseen kaarella ja kääntyi ohi kaukana maaliltaan olleen Tiia Ropasen, mutta Ilves-puolustus ehti viime hetkellä blokkaamaan yrityksen. Hetkeä myöhemmin Häkli pääsi Ilves FS:n kulmapotkutilanteessa riistoon ja karkasi keskeltä läpiajoon. Ilves-puolustus joutui rikkomaan kortin arvoisesti ja YIlves sai vapaapotkun erinomaisesta paikasta noin 10 metrin etäisyydeltä. Senni Virenin pommi läpäisi puolustusmuurin, mutta Tiia Ropanen onnistui torjunnassaan ja Mia Pajusen jatko paluupalloon sujahti ohi etukulmasta.

Jakson loppua kohti pelin hallinta siirtyi hienokseltaan YIlvekselle, joka piti palloa hyökkäysalueellaan hakien tiloja ratkaisuihin. Senni Virenin kova laukaus 15. minuutilla oli yllättää osittain maskin taakse jääneen Tiia Ropasen, mutta Ropanen sai kätensä viime hetkellä pallon tielle. Jatkotilanteessa pallo saatiin Ilves FS:n muodon sisään Heidi Linjamaalle, jonka kääntölaukauksen eteen Ropanen jälleen ennätti ja lukemat pysyivät ennallaan. Ilves FS:n virhetili täyttyi hetkeä myöhemmin ja YIlves sai hyväkseen suoran vapaapotkun noin 10 metristä. Heidi Linjamaa oli vähällä ohjata Senni Virenin laukauksen takatolpalta sisään, mutta ei osunut palloon. Linjamaa yritti hetkeä myöhemmin ohjata Riia Seppälän diagonaalisyöttöä "takavasaralla" maalin edustalta, mutta pallo jatkoi matkaansa suuntaa muuttamatta.

Ilves FS pääsi 17. minuutilla pitkästä aikaa vierailemaan YIlveksen alueella ja Helena Unkuri joutui venyttämään tärkeän torjunnan Noora Renströmin oikealta laidalta tulleen laukauksen eteen. Unkuri joutui torjuntatöihin pian uudemman kerran, kun Tiia Ropasen kaukolaukaus muutti viime hetkellä suuntaa kenttäpelaajasta kohti maalin oikeaa reunaa. Unkurin reaktiotorjunta piti kuitenkin lukemat ennallaan. Ilves FS:n toinen maali oli erittäin lähellä 17. minuutilla, kun Sanna Rautio pääsi syöttämään pienen kulmapainin jälkeen maalin edustalle ja laukomaan itse irtopallosta lähietäisyydeltä. Helena Unkuri sai kuitenkin ohjattua pallon ylärimaan, josta se putosi maaliviivalle Noora Renströmin eteen. Jollakin merkillisellä tavalla pallo kimposi kuitenkin tolppaan, eikä ylittänyt maaliviivaa ja Unkuri onnistui lopulta kauhomaan pelivälineen haltuunsa.

YIlves rakensi vielä muutaman lupaavan tilanteen, mutta ei saanut kuparista rikki. Toisessa päässä kenttää Sanna Raution kaukolaukaus kilahti vielä hieman ennen taukoa Helena Unkurin torjunnasta tolppaan, mutta kun lisäosumia ei nähty, siirryttiin tauolle tilanteessa 0-1.

Toinen jakso käynnistyi ilman suurempia muutoksia pelin kuvaan. Ilves FS sai pian hyväkseen useamman peräkkäisen hyökkäyspään erikoistilanteen, kun YIlves ei onnistunut purkamaan painetta. Matilda Herrasen suora laukaus Sanna Raution rajapotkutarjoilusta muutti hieman suuntaa kanssapelaajista ja yllätti jossain määrin maskin taakse jääneen Helena Unkurin 0-2 ajassa 21:26. Ilves FS sai osumasta lisää virtaa ja Helena Unkuri joutui torjuntatöihin ensin Sanni Ryhäsen kovan kaukolaukauksen eteen ja hetkeä myöhemmin Iina Heikkilän yrityksen tielle. Kotijoukkue niskaan kaadettiin kylmää vettä uudemman kerran ajassa 22:42, kun Sanni Ryhänen pääsi ohjaamaan tilanteesta seuranneen Jasmin Ylikrakan antaman kulmapotkun YIlves-puolustuksen keskeltä sisään 0-3.

YIlveksen kuittaus oli lähellä välittömästi, kun ensin Elisa Ilottu pääsi yrittämään ratkaisua lähietäisyydeltä ja Senni Virenin jatkoyritys päätyi Tiia Ropasen huipputorjunnan kautta päädystä yli. Takaa-ajotilanteessa YIlves joutui nostamaan peliään ja riskitasoa, jolloin vieraille avautui enemmän tilaa selustaan. Noora Renström pelattiin nopealla rajapotkulla nokikkain Helena Unkurin kanssa, mutta Unkuri luki tilanteen hyvin ja peitti laukauksen. YIlves sai 26. minuutilla hyväkseen vapaapotkun hyvästä paikasta. Riia Seppälän kova ja matala laukaus kohti alakulmaa pysähtyi kuitenkin viime hetkellä Ilves-puolustukseen, eikä tulostaululle tullut vieläkään asiaa. Matilda Herranen pääsi laukomaan 27. minuutilla vaarallisesti YIlves-puolustuksen harhasyötöstä, mutta Helena Unkuri oli hyvin hereillä ja venytti tärkeän jalkatorjunnan. Hetkeä myöhemmin YIlveksen oman alueen harhasyöttö oli jälleen kostautua, kun Noora Renström pääsi katkoon ja YIlves-puolustus joutui rikkomaan vapaapotkun arvoisesti. Matilda Herrasen kova veto kilpistyi kotijoukkueen onneksi pelaajamuuriin.

YIlves haki kavennusta aktiivisesti Ilves FS:n pyrkiessä tukkimaan maalinsa edustaa kärkkyen tilaisuuksia vastahyökkäyksiin. Niinpä kotijoukkue joutui useimmiten turvautumaan ratkaisuyrityksiin muodon ulkopuolelta, eikä pallo juurikaan läpäissyt Ilves-puolustuksen lihamuuria. YIlveksen takaa-ajoyritys katkesi tylysti hieman ennen jakson puoliväliä, kun Julia Jokiranta pääsi maalin edustalla Sanni Ryhäsen pystysyöttöön ja onnistui tuikkaamaan pallon ohi Helena Unkurin 0-4 ajassa 29:45. YIlves otti aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. YIlveksen ylivoima pyöri kohtalaisesti, mutta kun Ilves FS puolusti aluettaan tiiviisti ja kurinalaisesti, ei kotijoukkue saanut aluksi mitään vaarallisempaa aikaan. Matilda Herranen pääsi tasakentällisillä riistoon ja laukoi nousunsa päätteeksi etutolppaan.

YIlveksen sinnikkyys palkittiin lopulta ajassa 35:18, kun pallo pelattiin keskelle Elisa Ilotulle, jonka syötöstä Heidi Linjamaa laukoi takakulmaan kavennukseksi 1-4. YIlveksen varomaton avauspelaaminen lentävällä maalivahdilla kostautui kuitenkin hetkeä myöhemmin, kun Iina Heikkilä pääsi laukomaan keskialueelta tyhjiin tilanteeksi jo 1-5, kun kellossa oli 36:34. YIlves jatkoi lentävän maalivahdin käyttöä, mutta ei onnistunut enää yllättämään hyvin pelannutta Tiia Ropasta. Ilves FS sen sijaan kaunisteli vielä lukemia Matilda Herrasen käännettyä Tiia Ropasen pitkän heittoavauksen sisään 1-6 ajassa 38:06. Kun lisämaaleja ei nähty, otti Ilves FS täydet sarjapisteet mukaansa lopulta tuloksella 1-6 (0-1).08:28  0 - 1 Sanna Rautio
21:26  0 - 2 Matilda Herranen (Sanna Rautio)
22:42  0 - 3 Sanni Ryhänen (Jasmin Ylikraka)
29:45  0 - 4 Julia Jokiranta (Sanni Ryhänen)
35:18  1 - 4 Heidi Linjamaa (Elisa Ilottu)
36:34  1 - 5 Iina Heikkilä
38:06  1 - 6 Matilda Herranen (Riia Ropanen)

YIlves: Helena Unkuri, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Riia Seppälä / Siiri Kurppa, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Jenna Oksanen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen, Emiilia Syvänen

Ilves FS: Tiia Ropanen, Veera Räkköläinen, Noora Renström, Matilda Herranen, Sanna Rautio / Sanni Ryhänen, Jasmin Ylikraka, Julia Jokiranta, Iina Heikkilä, Jonna Uusipaasto, Essi Salonen, Saana Kakkonen, Tiia Ala-Hakuni, Heidi Tahvanainen

Parhaat pelaajat: Ilves FS: Sanna Rautio / YIlves: Jenni Häkli


 25.11.2023

YIlves - EBK

5 - 2   ( 2 - 2 )


Ylöjärven Ilves kasvatti pistepottiaan kukistamalla syyskierroksen päätösottelussaan EBK:n värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 5-2 (2-2). Jossain määrin puolikuntoisella ryhmällä otteluun lähtenyt YIlves sai EBK:lta shokkihoitoa heti alkuvihellyksen jälkeen, kun palloa kaivettiin YIlveksen maalista vain 8 sekunnin pelin jälkeen. EBK ohitti YIlveksen korkean prässin ja pelasi pallon nopeasti maalin kulmalle Bea Aspille, jonka poikittaissyöttö päädystä lipsahti erikoisesti maalin etukulmasta sisään 0-1. YIlveksen kuittaus oli lähellä vielä samalla minuutilla, kun Rosa Sirénin diagonaalisyöttö oli tavoittaa EBK-maalin takakulmalta Jenni Häklin. Aikainen takaisku sekoitti YIlveksen pelaamista jossain määrin ja EBK pääsi muutamaan otteeseen pyörittämään peliä vaarallisesti kotijoukkueen alueella.

Vaikka YIlves sai ajoittain hyvää painetta Iida Peltolan maalille, onnistui maalinteossa seuraavaksi toistamiseen EBK. YIlveksen hävittyä keskialueen pystypainin pääsi Emilia Jaatinen laukomaan vasemmalta ja lopulta Saana Laine ohjasi Emiilia Syväsen torjunnasta kimmonneen paluupallon YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta takatolpalta sisään 0-2 ajassa 5:50. YIlves ei toisestakaan takaiskusta häkeltynyt, vaan jatkoi kärsivällisesti tilojen hakemista EBK:n muodon sisältä. EBK tukki kuitenkin maalinsa edustan tiiviisti ja pääsi blokattujen vetojen jälkeen muutaman kerran vastahyökkäykseen. Emiilia Syvänen onnistui kuitenkin torjunnoissaan. YIlveksen kavennus oli jo lähellä 8. minuutilla, kun Heidi Linjamaan jatko Emiilia Syväsen pystyavaukseen kilahti EBK-maalin vasempaan tolppaan. Kotijoukkueen terävämpi liike palkittiin, kun YIlves iski kahdesti 11 sekunnin sisään. Ensin Riia Seppälä laukoi takatolpalta Esra Erdenin ja Senni Virenin vahvasta esityöstä tilanteeksi 1-2 ajassa 8:41 ja heti perään Viren pivot Jenni Häklin pudotuksesta 2-2, kun kellossa oli 8:52.

Tasoitusmaalin myötä peliote siirtyi vähitellen YIlvekselle, joka haki johto-osumaa aktiivisesti. EBK puolusti kuitenkin aluettaan tiiviisti pakottaen YIlveksen laukomaan pääosin kaukaa. Iida Peltola joutuikin venyttämään muutaman näyttävän torjunnan, mutta kun myös Emiilia Syvänen YIlves-maalilla onnistui torjunnoissaan, ei avausjaksolla nähty lisämaaleja. Niinpä tauolle siirryttiin tiukassa tasatilateessa 2-2.

YIlves teki tauolla muutamia vaihtoja pyrkien löytämään lisää juoksuvoimaa. Tilda Pyykkönen olikin päästä ohjaamaan Rosa Sirénin matalaa laukausta maalin edustalta sisään heti aloituksen jälkeen. Iida Peltola oli kuitenkin hyvin hereillä ja nappasi pelivälineen haltuunsa. YIlves painoi alkuhetkillä peliä EBK:n päätyyn ja vain Iida Peltolan paraatorjunta Senni Virenin kovaan ylänurkkalaukaukseen piti lukemat vielä ennallaan. Seuranneesta näyttävästä kulmapotkukuviosta Rosa Sirén pääsi lopulta laukomaan Tilda Pyykkösen laadukkaasta syötöstä YIlveksen ensimmäistä kertaa johtoon 3-2 ajassa 20:43. YIlvekselle tarjoutui erinomainen tilaisuus kasvattaa johtoaan lähes välittömästi, kun joukkue sai hyväkseen epäsuoran vapaapotkun kaarelta. Riia Seppälän kova veto pysähtyi kuitenkin EBK:n lihamuuriin.

Peliä käytiin pitkät tovit EBK:n alueella YIlveksen hakiessa lisäosumia. Riia Seppälän ohjaus maalin edustalta livahti vain niukasti takatolpan ohi. Elisa Ilottu pelattiin avopaikkaan 25. minuutilla, mutta kärkkäri suuntautui ohi maalin. YIlveksen neljäs maali oli lähellä jälleen 28. minuutilla, kun Sini Sutinen pelattiin nopealla syöttökombinaatiolla avopaikkaan kaaren sisälle. Sutisen laukaus kilahti kuitenkn ylärimaan ja lukemat pysyivät ennallaan. Lopulta paine espoolaisten päädyssä oli liikaa ja Tilda Pyykkönen sijoitti kulmapotkutilanteessa Iida Peltolan torjunnasta kimmonneen paluupallon lähietäisyydeltä sisään 4-2 ajassa 30:16. Peli jatkui YIlveksen hallinnassa, mutta EBK:kin sai harvakseltaan tilanteita YIlves-maalille. Iida Peltolan kaukolaukaus omalta kenttäpuoliskoltaan oli yllättää hieman maalitaan ulkona olleen Emiilia Syväsen 34. minuutilla, mutta pallo kilahti ylärimaan.

Tilda Pyykkönen pelattiin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi avopaikkaan, mutta laukaus suuntautui etutolpan väärälle puolelle. EBK otti aikalisän viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. EBK:n ylivoimapeli pyöri hetkittäin mukavasti, mutta pääosin YIlveksen muodon ulkopuolella. Emiilia Syväselle avautui tilaisuus laukoa kohti tyhjää maalia, mutta avauspotkun tarkkuus ei ollut tällä kerralla riittävä, eikä tulostaululle tullut asiaa. Heidi Linjamaa pääsi yrittämään ratkaisua maaliviivalta, kun Riia Seppälä pudotti Emiilia Syväsen pitkän avauksen pelattavaksi. Kotiyleisön harmiksi Linjamaa ei kuitenkaan ulottunut palloon. YIlves pystyi vähitellen murtamaan EBK:n ylivoimapeliä ja kuluttamaan aikaa kellosta palloa pitämällä.

YIlves osui vielä kertaalleen, kun Senni Viren iski EBK:n pelinavaukseen ja riisti pallon yläalueella. Rosa Sirén, Heidi Linjamaa ja Senni Viren namuttelivat lopulta pallon tyhjään EBK-maaliin 5-2 ajassa 38:46. Viimeisellä minuutilla Heidi Linjmaa kilautti vielä pallon tolppaan ja toisessa päässä Julia Säppi pääsi yrittämään ratkaisua Emiilia Syväsen torjunnasta kimmonneeseen irtopalloon, mutta lisämaaleja ei nähty ja täydet sarjapisteet jäivät siten Ylöjärvelle lopulta tuloksella 5-2 (2-2).00:08  0 - 1 Bea Asp (Marika Eerikäinen)
05:50  0 - 2 Saana Laine (Emilia Jaatinen)
08:41  1 - 2 Riia Seppälä (Senni Viren)
08:52  2 - 2 Senni Viren (Jenni Häkli)
20:47  3 - 2 Rosa Sirén (Tilda Pyykkönen)
30:16  4 - 2 Tilda Pyykkönen (Senni Viren)
38:46  5 - 2 Senni Viren (Heidi Linjamaa)

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Riia Seppälä / Ella Lehtonen, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

EBK: Iida Peltola, Emilia Jaatinen, Marika Eerikäinen, Bea Asp, Saana Laine / Mathilda Carpelan, Emmi Mäkinen, Julia Säppi, Hanna Harju, Anastasia Tkatsjova, Tytti Hurmekoski

Parhaat pelaajat: EBK: Bea Asp / YIlves: Riia Seppälä


 19.11.2023

FC Halikko - YIlves

0 - 7   ( 0 - 3 )


Ylöjärven Ilves päätti kolmen ottelun "härkäviikkonsa" voitokkaasti kaatamalla vieraskentällä FC Halikon luvuin 0-7 (0-3) Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä YIlveksen totutellessa vaihteeksi normaalikokoiseen pelialustaan. FC Halikko vetäytyi pian puolustusmuotoon luovuttaen pallonhallinnan YIlvekselle ja kärkkyen tilaisuuksia riistojen jälkeisiin nopeisiin vastaiskuihin. Tulostaululle tuli asiaa ensimmäisen kerran jo ajassa 3:31 kulmapotkun jälkitilanteessa, kun Rosa Sirénin matala laukaus kimposi FC Halikon puolustuksesta Senni Virenille, jonka kova veto kohosi FC Halikon puolustajasta korkeuksiin ja putosi erikoisesti yli maalivahti Ella Suomen 0-1. Vieraiden toinen osuma oli lähellä 5. peliminuutilla, kun Jenni Häkli laukoi Riia Seppälän luupista vain hieman oli etuyläkulman.

FC Halikko nosti prässiään onnistuen rikkomaan YIlveksen pallollista pelaamista ja pääsi muutamaan kertaan laukomaan kaukaa kohti Helena Unkurin vartioimaa maalia. YIlves otti aikaisen aikalisän pyrkien saamaan parempaa otetta pelistä. Pelin painopiste siirtyikin ennen jakson puoliväliä jälleen kotijoukkueen päätyyn, mutta FC Halikko puolusti aluettaan kurinalaisesti ja blokkasi YIlveksen laukausyrityksiä. Riia Seppälä pääsi 10. minuutilla yrittämään ratkaisua suoraan Senni Virenin kulmapotkusta, mutta veto suuntautui vasemmalta ohi. Sini Sutisen kärkkäri kilahti tolppaan 11. minuutilla rajapotkun jälktilanteesta, mutta muuten YIlveksen pallollinen pelaaminen oli vielä jossain määrin huolimatonta, eikä Ella Suomi juurikaan joutunut puuttumaan pelin kulkuun.

13. minuutilla YIlves rakensi hyökkäyksen oikealta ja Riia Seppälä pääsi yrittämään ratkaisua Jenni Häklin poikittaissyöttöön. Veto meni kuitenkin selvästi ohi maalin, eikä tilastomerkintää syntynyt. YIlveksen hukattua muutamia hyviä maalintekotilanteita pääsi FC Halikon Annika Peippo Ella Suomen pitkään avausheittoon ja karkasi nokikkain Helena Unkurin kanssa. Unkuri tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja peitti laukauksen. Peippo oli päästä ohjaamaan tilannetta seurannutta kulmapotkua takatolpalta, mutta YIlves-puolustus onnistui häiritsemään.

FC Halikko otti aikalisän kolmisen minuuttia ennen taukoa ja lähti sen jälkeen hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla. YIlves puolusti aluettaan tiiviisti, eikä FC Halikko saanut aluksi mitään vaarallisempaa aikaan. YIlves sen sijaan kasvatti johtoaan ajassa 18:11, kun Esra Erdenin rajapotku maalin edustalle jäi elämään ja lopulta Riia Seppälä iski pallon sisään Jenni Häklin tarjoilusta 0-2. Kotijoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä, kun takatolpalle vapaaksi unohtunut Häkli ohjasi Rosa Sirénin kulmapotkun sisään 0-3 ajassa 19:22. Avausjaksolla ei nähty lisämaaleja, joten 0-3 jäi myös taukotilanteeksi.

FC Halikko aloitti toisen jakson lentävällä maalivahdilla pyrkien saamaan aikaan nopean kavennuksen. YIlves onnistui aluksi rikkomaan kotijoukkueen ylivoimapyöritystä ja pääsi riistojen jälkeen yrittämään ratkaisua tyhjiin, mutta ei toiminut tilanteissa riittävän suoraviivaisesti. 23. minuutilla pallo pelattiin FC Halikon selustaan täysin vapaaksi unohtuneelle Esra Erdenille, jolle avautui loistopaikka kasvattaa YIlveksen johtoa. Ella Suomi onnistui kuitenkin peittämään yrityksen, eikä paluupalloakaan saatu sisään. FC Halikko otti lentävän maalivahdin käyttöön aina pelitilanteen salliessa ja sen seurauksena Helena Unkuri pääsi jo yrittämään ratkaisua tyhjiin 25. minuutilla, mutta avauspotku leijaili vielä ohi maalin. Siiri Kurppa pääsi laukomaan Jenni Häklin pudotuksesta kohti yläkulmaa, mutta Ella Suomi sai kätensä väliin ja FC Halikon maali varjeltui.

YIlves terävöitti nihkeän alun jälkeen prässiään ja otti pelin vahvemmin halutuunsa. Kun FC Halikon jalka alkoi vähitellen painaa, syntyi kotijoukkueen puolustusmuotoon aiempaa enemmän tiloja. Sini Sutinen voitti pallon FC Halikon kulmassa ja tarjoili maukkaan poikittaissyötön takatolpalle Jenni Häklille, mutta Ella Suomen paraatipelastus piti lukemat ennallaan. 27. minuutilla Mia Pajunen pääsi laukomaan FC Halikon keskialueen harhasyöttöön kohti tyhjää maalia, mutta tarkkuus ei ollut vielä riittävä. Kun YIlves tuhlaili paikkojaan, sai FC Halikko ennen jakson puoliväliä erinomaisen tilaisuuden kavennukseen, kun Nella Saukkio pääsi YIlveksen hyökkäysalueen rajapotkuun ja kontrasi terävästi vastaan. Helena Unkuri YIlves-puolustuksen avustuksella selvitti kuitenkin tilanteen tälläkin kertaa. Jenni Häkli pääsi keskialueella riistoon ja laukomaan kohti tyhjää maalia, mutta FC Halikon puolustus onnistui viime hetkellä blokkaamaan. Hetkeä myöhemmin FC Halikko sai ylivoimalla jo pientä mylläkkää YIlves-maalin edustalle, mutta tilanne kuivui kasaan.

Esra Erden pääsi yrittämään ratkaisua poikittaissyötöstä nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta ohjasi ohi etutolpasta. Heidi Linjmaa karkasi oikealta laidalta puolittain läpi, mutta laukoi vuorostaan ohi takatolpasta. Lopulta Siiri Kurppa ohjasi Riia Seppälän matalan diagonaalisyötön maalin edestä sisään 0-4 ajassa 31:09. FC Halikko jatkoi lentävän maalivahdin käyttöä ja lopulta Helena Unkuri onnistui toimittamaan pelivälineen tarkalla avauspotkullaan tyhjään maaliin 0-5 ajassa 32:51. Kotijoukkueen ylivoima oli tuottaa tulosta 34. minuutilla, kun Nella Saukkio pääsi ohjaamaan palloa takatolpalta sisään. YIlveksen onneksi ohjaus suuntautui ohi maalin. Huomaamatta YIlveksen selustaan liikkunut Katariina Marttila pääsi heti perään ohjaamaan Laura Lehtosen pystysyöttöä kaaren sisältä, mutta Helena Unkuri veti jälleen pitemmän korren. Irtopalloon ehti ensimmäisenä Esra Erden, joka eteni keskiympyrään ja laukoi tyhjiin 0-6 ajassa 34:36.

Katariina Marttila pääsi FC Halikon riiston jälkeen laukomaan 10 metristä, mutta Helena Unkuri ei ollut yllätettävissä. Unkuri onnistui peittämään myös Laura Lehtosen yrityksen hetkeä myöhemmin, joten kotijoukkue ei saanut kuparistaan rikki vieläkään. Vaikka ottelun viimeiset minuutit pelattiin FC Halikon lentävällä maalivahdilla, ei kotijoukkueen ylivoimapeli enää tuottanut tulosta. YIlves sen sijaan kaunisteli lukemia vielä aivan ottelun loppuhetkillä, kun Emmi Orrbergin syöttö tavoitti keskialueelta Mia Pajusen, jonka kärkkäri upposi tarkasti riman alle 0-7 ajassa 40:00. Kun lisämaaleja ei nähty, lähtivät sarjapisteet YIlveksen matkaan lopulta tuloksella 0-7 (0-3).03:31  0 - 1 Senni Viren (Rosa Sirén)
18:11  0 - 2 Riia Seppälä (Jenni Häkli)
19:22  0 - 3 Jenni Häkli (Rosa Sirén)
31:09  0 - 4 Siiri Kurppa (Riia Seppälä)
32:51  0 - 5 Helena Unkuri
34:36  0 - 6 Esra Erden
40:00  0 - 7 Mia Pajunen (Emmi Orrberg)

FC Halikko: Ella Suomi, Elli Laaksonen, Annika Peippo, Katariina Marttila, Laura Lehtonen / Silja Luukkainen, Hilda Andersson, Olivia Haapanen, Nella Saukkio, Sanna Koskinen, Pilvi Junnila

YIlves: Helena Unkuri, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Riia Seppälä / Siiri Kurppa, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Esra Erden, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa, Emiilia Syvänen

Parhaat pelaajat: YIlves: Rosa Sirén / FC Halikko: Katariina Marttila


 15.11.2023

YIlves - Mad Max

7 - 1   ( 3 - 1 )


Ylöjärven Ilves kasvatti voittoputkeaan kukistamalla kotiottelussaan Futsal Mad Maxin lukemin 7-1 (3-1). YIlves otti pelin hallintaansa alusta asti, mutta Mad Max puolusti aluettaan tiiviisti ja pyrki iskemään riistojen jälkeen suoraviivaisesti vastaan. Vierasjoukkue nosti selvästi prässiään yrittäen vaikeuttaa YIlveksen avauspelaamista. Muutaman puolittaisen tekopaikan jälkeen YIlveksen ensimmäinen laadukkaampi tilaisuus avausosumaan tarjoutui 4. minuutilla Jenni Häklille, joka pääsi sijoittamaan Riia Seppälän poikittaissyöttöä kaarelta. Max Max -puolustus ehti kuitenkin ajoissa blokkaamaan sen verran, että laukaus jäi voimattomaksi.

Kotijoukkue avasi maalitilinsä ajassa 5:06, kun Siiri Kurpan poikittaissyöttö keskialueella tavoitti vasemmalta Tilda Pyykkösen, joka leikkasi keskemmälle ja laukoi 10 metristä tarkasti alakulmaan 1-0 läpi valkeakoskelaisten puolustusmuodon. YIlves oli lähellä kasvattaa johtoaan puolisen minuuttia myöhemmin, kun Rosa Sirén pääsi yrittämään ratkaisua lähietäisyydeltä Erika Rantalan torjunnasta kimmonneeseen paluupalloon. Kiia Immonen liukui kuitenkin viime hetkessä pallon tielle, eikä tulostaululle tullut tällä kertaa asiaa. Peliä käytiin pääosin vierasjoukkueen alueella YIlveksen hakiessa aktiivisesti lisäosumia. Milla Vuori iski terävästi YIlveksen pohjapelaajaan ja pääsi riistonsa jälkeen vapaasti laukomaan kaarelta. Veto suuntautui kuitenkin vasemmalta ohi.

Vierasjoukkue tasoitti ottelun ajassa 7:28, kun Milla Vuoren matala ja pomppiva kärkkäri kimposi Saara Viitasen torjunnasta takatolpalle nousseelle Elina Pirttijoelle, joka ohjasi pallon sisään 1-1. YIlveksen vastaus tuli kuitenkin välittömästi, kun Jenni Häkli pääsi kääntymään vasemmassa päädyssä ja tarjoili maukkaan poikittaissyötön takatolpalle Rosa Sirénille, joka jatkoi pallon sisään suoraan ilmasta 2-1 ajassa 8:13. Vieraiden niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä jälleen puolisen minuuttia myöhemmin, kun Rosa Sirén iski illan toisen osumansa "takavasaralla" Riia Seppälän diagonaalisyötöstä, kun peliä oli käyty 8:55. Mad Maxin kuittaus oli puolestaan lähellä heti aloituksen jälkeen Milla Vuoren lauottua terävän laitanousunsa päätteeksi tolppaan.

Jakson puolivälin jälkeen pelin hallinta pysyi YIlveksellä, joka yritti löytää tiloja Mad Maxin tiiviin ja aggressiivisesti prässäävään puolustusmuodon sisältä. Senni Viren pääsi 16. minuutilla laukomaan kaarelta pivot Riia Seppälän pudotuksesta, mutta veto suuntautui hieman takatolpan ohi. Rosa Sirén oli vähällä iskeä illan kolmannen osumansa iskettyään Mad Maxin pelin avaukseen ja päästyään pallon kanssa nokikkain Erika Rantalan kanssa. Rantala onnistui kuitenkin peittämään riittävästi ja sai myös kimmokkeen vangittua käsiinsä. Jenni Häkli kääntyi 18. minuutilla pallon kanssa keskellä ja laukoi kohti vasenta alakulmaa, mutta Erika Rantala venytti viime hetkellä paraatitorjunnan. YIlveksen sinnikkäästä yrityksestä huolimatta ei avausjaksolla nähty enää maaleja, joten tauolle siirryttiin tilanteessa 3-1.

Toinen jakso alkoi samoissa merkeissä YIlveksen hakiessa kärsivällisesti tiloja tiiviisti puolustavan Mad Maxin muodon sisältä. YIlveksen tauolla tekemät muutokset tuottivat tulosta ajassa 25:05, kun Heidi Linjamaa ohjasi kulmapotkun jälkitilanteessa "takavasaralla" Sini Sutisen matalan laukauksen tolpan kautta sisään 4-1. Vieraat hyödynsivät Erika Rantalaa aktiivisemmin pelin rakentelussa ja saivat aiempaa useammin tuotua palloa YIlveksen alueelle. Kotijoukkue puolusti kuitenkin tiiviisti ja kurinalaisesti ja piti Mad Maxin poissa vaarallisemmilta paikoilta. Paine vierasjoukkueen alueella jatkui ja Rosa Sirénin kaukolaukaus kilahti tolppaan vain puolisen minuuttia myöhemmin. Mad Max sai pitkästä aikaa lupaavan maalintekotilanteen, kun joukkue pääsi YIlveksen kulmapotkun jälkeen 3v1 -vastahyökkäykseen. Emmi Höysniemen laukaus suuntautui kohti vasenta yläkulmaa, mutta Saara Viitanen sai kätensä väliin ja kotijoukkueen maali varjeltui.

Heidi Linjamaa karkasi puolittaiseen läpiajoon oikealta hieman ennen jakson puoliväliä, mutta laukaus suuntautui hieman takatolpan väärälle puolelle ja lukemat pysyivät sitkeästi ennallaan. YIlveksen yritteliäisyys palkittiin kuitenkin lopulta ajassa 32:24, kun Senni Virenin luuppi tavoitti kaaren sisältä Jenni Häklin, jonka pudotuksesta Viren laukoi itse lukemiksi 5-1. Mad Max turvautui lentävään maalivahtiin ja lähti hakemaan kavennusta ylivoimalla. YIlveksen prässipeli oli kuitenkin terävää ja kotijoukkue onnistui rikkomaan valkeakoskelaisten pallollista pelaamista. Sini Sutinen aavisti Mad Maxin poikittaissyötön ja laukoi yhdellä kosketuksella tyhjiin 6-1 ajassa 34:04.

Mad Max jatkoi ylivoimapeliään, mutta YIlveksen puolustaminen oli tiivistä ja laadukasta, eikä vierasjoukkue saanut aikaan mitään vaarallisempaa muutamaa puolittaista tilannetta lukuunottamatta. YIlves sen sijaan kaunisteli vielä lukemia, kun Esra Erden prässäsi pallon itselleen keskialueella ja tarjoili poikittaissyötön kaarelle Jenni Häklille, joka sijoitti varmasti tilanteeksi jo 7-1, kun peliä oli käyty 36:27. YIlves otti vielä aikalisän kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti vuorostaan pyörittämään ylivoimapeliä lentävällä maalivahdilla syöden tehokkaasti aikaa kellosta. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan enää onnistunut maalinteossa, joten täydet sarjapisteet jäivät Ylöjärvelle tuloksella 7-1 (3-1).05:06  1 - 0 Tilda Pyykkönen (Siiri Kurppa)
07:28  1 - 1 Elina Pirttijoki (Milla Vuori)
08:13  2 - 1 Rosa Sirén (Jenni Häkli)
08:55  3 - 1 Rosa Sirén (Riia Seppälä)
25:05  4 - 1 Heidi Linjamaa (Sini Sutinen)
32:24  5 - 1 Senni Viren (Jenni Häkli)
34:04  6 - 1 Sini Sutinen
36:27  7 - 1 Jenni Häkli (Esra Erden)

YIlves: Saara Viitanen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Riia Seppälä / Siiri Kurppa, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Esra Erden, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa, Helena Unkuri

Mad Max: Erika Rantala, Noora Alastalo, Heta Ratia, Milla Vuori, Kiia Immonen / Miina Paija, Emmi Höysniemi, Anne Riekki, Kia Lingman, Elina Pirttijoki, Henna Nissilä, Tytti-Maria Mikkola

Parhaat pelaajat: Mad Max: Milla Vuori / YIlves: Rosa Sirén


 11.11.2023

YIlves - FC Sport

6 - 1   ( 5 - 1 )


Ylöjärven Ilves avasi kolmen ottelun "härkäviikkonsa" voitokkaasti kaatamalla kotisalissaan FC Sportin selvin lukemin 6-1 (5-1). Ottelu alkoi puolin ja toisin tunnustellen kummankin joukkueen hallitessa palloa vuorotellen. Vähitellen peliote siirtyi YIlvekselle, joka pyrki murtautumaan vaasalaisten muodon sisään nopeilla syöttökombinaatioilla. Rosa Sirén leikkasi 5. minuutilla pitkän hyökkäyksen päätteeksi keskelle ja laukoi vihaisesti kohti alakulmaa, mutta Lotta Rosenström venytti tärkeän jalkatorjunnan ja piti maalinsa koskemattomana. Jenni Häkli oli ohjata Riia Seppälän matalan diagonaalisyötön "takavasaralla" sisään, mutta ei osunut palloon. Tulostaululle tuli asiaa ensimmäisen kerran ajassa 4:58, kun Helena Unkurin pystysyöttö tavoitti keskeltä Riia Seppälän, joka kääntyi ja laukoi vasempaan alakulmaan 1-0.

Pallonhallinta siirtyi hetkeksi vahvemmin YIlvekselle, joka kehitti painetta ja mylläkkää vaasalaisten maalin edustalle. Tilda Pyykkönen pääsi riistoon ja läpiajoon 8. minuutilla, mutta Lotta Rosenström onnistui peittämään ja Elisa Ilotun jatko paluupallostakin nousi hieman yli maalin. FC Sport pääsi ajoittain YIlveksen alueelle pääosin erikoistilanteiden kautta, mutta kotijoukkue puolusti aluettaan tiiviisti ja blokkasi laukausyrityksiä uhrautuvasti. YIlves kasvatti johtoaan ajassa 8:53, kun Siiri Kurppa prässäsi pallon itselleen keskialueella ja syötti viereen Tilda Pyykköselle, joka veivasi vaasalaispuolustuksen kahville ja laukoi kympin pisteeltä vastustamattomasti oikeaan alakulmaan 2-0. Jakson puolivälissä YIlves sai hyväkseen vapaapotkun vasemmalta vain hieman kaaren ulkopuolelta. Jenni Häkli sijoitti Riia Seppälän poikittaistarjoilusta tilanteeksi jo 3-0, kun peliä oli käyty 10:03.

Paine vaasalaisten maalilla jatkui YIlveksen hakiessa aktiivisesti lisäosumia ja Lotta Rosenström joutui venyttämään useita huipputorjuntoja joukkueensa viimeisenä lukkona. Rosa Sirén pääsi ohjaamaan Siiri Kurpan poikittaissyöttöä takatolpalta, mutta liukui pallon kotiyleisön harmiksi ohi maalista. Sirén vapautti vuorostaan seinäsyötöllä Elisa Ilotun keskeltä läpiajoon ja YIlveksen neljäs maali oli lähellä, mutta sijoitus sujahti hieman takatolpan väärälle puolelle ja lukemat pysyivät ennallaan. Rosa Sirén pääsi 15. minuutilla Sini Sutisen pystysyöttöön aivan maalin edustalla, mutta Lotta Rosenström ehti peittää kääntölaukausta riittävästi. YIlveksen vahvat otteet palkittiin lopulta ajassa 17:32, kun Jenni Häkli ja Esra Erden sahasivat vaasalaisten puolustuksen poikkisyötöillään rikki ja Häkli sijoitti kaarelta lukemiksi 4-0. Vieraiden kuittaus tuli kuitenkin vain 6 sekuntia myöhemmin, kun Niina Kiviniemen pystysyöttö tavoitti aloituksen jälkeen pivot Roosa Ojalan, jonka tarjoilusta Kiviniemi itse laukoi pallon ohi Helena Unkurin 4-1, kun kellossa oli 17:38.

YIlves iski kuitenkin vielä kertaalleen ennen taukoa, kun Riia Seppälä pääsi omalla alueellaan riistoon ja löysi pitkällä diagonaalisyötöllään vasemmasta laidasta Siiri Kurpan, joka sijoitti Lotta Rosenströmin torjunnasta kimmonneen irtopallon pienestä kulmasta sisään 5-1 ajassa 18:42. YIlves rakensi viimeisillä minuuteilla vielä useamman huippupaikan, mutta ei saanut enää palloa Rosa Sirénin tolppalaukausta lähemmäs maalia. Niinpä tauolle siirryttiin YIlveksen selvässä johtoasemassa 5-1.

FC Sport lähti heti toisen jakson alkajaisiksi hakemaan rohkeasti kavennusta. Lotta Rosenström nousi pallon kanssa yli puolen kentän ja laukoi kohti YIlves-maalia. Helena Unkuri nappasi kuitenkin pallon itselleen ja toimitti avauspotkun nopeasti kohti tyhjää maalia, mutta pallo leijaili kotiyleisön harmiksi hieman ohi. YIlveksen tauolla tekemät muutokset kentällisiin ja FC Sportin aktiivisempi ote muuttivat pelin kuvaa avausjaksosta jossain määrin. Peli aaltoili ajoittain nopeasti päästä päähän vaasalaisten pyrkiessä iskemään riistojen jälkeen nopeasti ja suoraviivaisesti vastaan. Kumpikin joukkue puolusti aluettaan tarkasti, eikä jakson puoliväliin mennessä nähty kovin vaarallisia tilanteita kummassakaan päädyssä pois lukien vaasalaisten terävä 2v1 -vastahyökkäys 30. minuutilla. Jatkotilanteessa Enni Kortesniemi pääsi vielä puskemaan aivan maalin edustalta, mutta Helena Unkuri onnistui torjunnassaan.

Jakson loppua kohti peli muuttui rikkonaisemmaksi ja ajoittain myös fyysisemmäksi molempien joukkueiden pyrkiessä prässäämään korkealta. FC Sport otti aikalisän viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. Vaasalaisten ylivoimapeli pyöri kuitenkin onnahdellen, eikä Helena Unkuri joutunut juurikaan puuttumaan peliin. Loupulta Tilda Pyykkönen aavisti FC Sportin syötön alaspäin ja pääsi riistonsa jälkeen sijoittamaan tyhjiin 6-1 ajassa 36:08. Vieraat jatkoivat ylivoimapeliään ottelun loppuun saakka ja saivat vielä yhden erinomaisen tilaisuuden kavennusosumaan aivan viimeisillä sekunneilla. Helena Unkuri venytti kuitenkin huipputorjunnan Tiialeena Hakalan laukauksen eteen ja kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, jäivät täydet sarjapisteet Ylöjärvelle lopulta tuloksella 6-1 (5-1).04:58  1 - 0 Riia Seppälä (Helena Unkuri)
08:53  2 - 0 Tilda Pyykkönen (Siiri Kurppa)
10:03  3 - 0 Jenni Häkli (Riia Seppälä)
17:32  4 - 0 Jenni Häkli (Esra Erden)
17:38  4 - 1 Niina Kiviniemi (Roosa Ojala)
18:42  5 - 1 Siiri Kurppa (Riia Seppälä)
36:08  6 - 1 Tilda Pyykkönen

YIlves: Helena Unkuri, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Elisa Ilottu, Riia Seppälä / Senni Viren, Siiri Kurppa, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Esra Erden, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen, Emiilia Syvänen

FC Sport: Lotta Rosenström, Niina Kiviniemi, Nora Haaranoja, Sanni Sillanpää, Tiialeena Hakala / Maarit Vitikka, Emilia Nurkkala, Roosa Ojala, Anni Rintanen, Enni Kortesniemi, Erica Niemi

Parhaat pelaajat: FC Sport: Niina Kiviniemi / YIlves: Riia Seppälä


 4.11.2023

Ilves FS - YIlves

1 - 5   ( 0 - 2 )


Ylöjärven Ilveksen voittoputki jatkui paikallisottelussa Ilves FS:n vieraana lukemin 1-5 (0-2). YIlves aloitti ottelun korkealla prässillä ja sai painettua pelin tamperelaisten päätyyn. Vieraiden avausosuma oli vähällä syntyä jo heti ensimmäisellä minuutilla, kun palloa pelattiin kulmapotkujen yhteydessä takatolpalle. Viimeistely oli kuitenkin pehmeää ja Tiia Ropanen sai pidettyä maalinsa koskemattomana. Seuraava tilanne avautui puolisen minuuttia myöhemmin, kun Esra Erden murtautui riistonsa jälkeen vasemmalta 2v1 -ylivoimahyökkäykseen ja päätti yrittää ratkaisua itse. Laukaus suuntautui kuitenkin reilusti ohi maalista. Avausosumaa tarjottiin seuraavaksi Jenna Oksaselle, joka pääsi vapaasti laukomaan kaarelta kulmapotkun jälkitilanteessa. Yritys ei tälläkään kertaa tuottanut tulosta ja lukemat pysyivät ennallaan.

Kun YIlveksen alkurynnistys laantui, sai Ilves kotijoukkuekin muutaman hyökkäyspään erikoistilanteen. Jasmin Ylikraka oli päästä jatkamaan Emiilia Syväsen torjunnasta kimmonneen paluupallon sisään 4. minuutilla, mutta YIlves-puolustus selvitti tilanteen. Jenni Häkli pääsi riistoon keskialueella ja laukoi yli ulkona maaliltaan olleen Tiia Ropasen, mutta vieraiden harmiksi ohi maalin. YIlveksen vahvat otteet palkittiin lopulta ajassa 5:10, kun Elisa Ilotun pystysyöttö keskialueen riiston jälkeen tavoitti Ilves FS:n muodon sisään liikkuneen Esra Erdenin, jonka kääntölaukaus 10 metristä yllätti Tiia Ropasen 0-1. Vierasjoukkue oli kasvattaa johtoaan saman tien, kun Jenni Häkli haastoi aloituksen jälkeen oikealla ja pääsi laukomaan kaarelta, mutta Tiia Ropanen onnistui vastaantulollaan peittämään.

Peliä käytiin suurelta osin Ilves FS:n alueella kotijoukkueen vieraillessa YIlveksen päädyssä harvakseltaan lähinnä erikoistilanteiden merkeissä. 7. minuutilla Matilda Herrasen kova ja matala laukaus rajapotkun jälkeen kimposi Emiilia Syväsen torjunnasta uudelleen pelattavaksi ja Essi Koiranen toimitti irtopallon Syväsen edestä sisään. Tilanteessa Syvästä oli kuitenkin rikottu ja vieraiden onneksi maali hylättiin. Avausjakso eteni puoliväliin saakka YIlveksen hallinnassa. Jenni Häkli pääsi yrittämään maalintekoa saatuaan pallon vasemmalle selustaan, mutta veto suuntautui etutolpan väärälle puolelle. Ilves FS nosti peliään jakson loppua kohden, mikä avasi YIlvekselle hieman enemmän tiloja selustaan. Senni Virenin diagonaalisyöttö löysi vasemmalta Jenni Häklin, joka pyörähti vapaaksi ja laukoi ohi Tiia Ropasen 0-2 ajassa 13:15.

Maalin jälkeen Ilves FS paransi liikettään ja sai sai käännettyä pelin painopistettä enemmän vieraiden päätyyn. Muutama lupaava aihio 15. minuutilla olikin vähällä tuottaa tulosta, mutta Emiilia Syvänen piti maalinsa koskemattomana. Myös YIlvekselle avautui jakson viimeisillä minuuteilla vielä muutama tilaisuus lisämaaliin, mutta kun kumpikaan joukkue ei saanut palloa sisään, siirryttiin tauolle tilanteessa 0-2.

Ilves FS aloitti toisen jakson lentävällä maalivahdilla pyrkien saamaan nopean kavennuksen. YIlveksen prässipelaaminen oli kuitenkin terävää ja kotijoukkueen ylivoimapeli tyssäsi heti alkuunsa. Vieraat olivat sen sijaan vähällä kasvattaa johtoaan, kun Jenni Häklin puolivolley Emiilia Syväsen pitkästä avauspotkusta sujahti vain hieman ohi takayläkulman. Tulostaululle tuli kuitenkin asiaa hetimiten, kun Riia Seppälä otti Emiilia Syväsen luupin alas Ilves FS:n alueella ja pudotti Tilda Pyykköselle, jonka laukaus kimpoili kahden tolpan kautta takaisin kentälle Elisa Ilotulle, joka sijoitti kaarelta lukemiksi jo 0-3, kun peliä oli käyty 21:27. Ilottu oli iskeä toistamiseen heti aloituksen jälkeen päästyään jatkamaan taka-alueelta Esra Erdenin rajapotkua suoraan ilmasta. Tällä kertaa pallo suuntautui kuitenkin ohi maalin.

YIlves hallitsi kenttätapahtumia ja 26. minuutilla Tilda Pyykkönen vapautti Elisa Ilotun 2v1 -vastahyökkäyksen päätteeksi oikealta maalintekoon. Ilottu ajautui kuitenkin pieneen kulmaan ja Tiia Ropanen ehti peittämään yrityksen. YIlveksen hallinnasta huolimatta maalinteossa onnistui seuraavksi kotijoukkue, joka pääsi viheltämättä jääneen rikkeen seurauksena YIlveksen hyökkäysalueen pallonmenetyksen jälkeen nopeaan vastahyökkäykseen. Sanna Raution sijoitus 10 metristä painui vasempaan alakulmaan ohi Emiilia Syväsen 1-3 ajassa 26:25. YIlves sisuuntui kuitenkin takaiskusta ja myllytti peliä heti aloituksen jälkeen Ilves FS:n maalin edustalla. Lopulta Rosa Sirén survoi Senni Virenin laukauksen paluupallon lähietäisyydeltä sisään 1-4 ajassa 26:58.

Ilves FS turvautui lentävän maalivahdin käyttöön hieman ennen jakson puoliväliä ja lähti hakemaan kavennusta ylivoimapelillä. YIlves puolusti kuitenkin johtoaan tiiviisti ja kurinalaisesti, eikä tamperelaisten ylivoimapelaaminen tuottanut tulosta. Emiilia Syväselle avautui sen sijaan muutamakin maukas tilaisuus lisäosumaan kohti tyhjää maalia. YIlveksen pallollinen pelaaminen oli aluksi melko rikkonaista, mutta pahimman paineen hellitettyä vieraatkin saivat jälleen pitempia pallonhallintajaksoja. 36. minuutilla YIlves kehitti pienen mylläkän Ilves-maalin edustalle, mutta Tiia Ropanen selvitti vielä tilanteen. Paine Ropasen maalilla jatkui kuitenkin vahvana ja lopulta muutaman loistopaikan jälkeen Heidi Linjamaa otti vasemmalla Emiilia Syväsen pitkän avauspotkun alas ja naulasi ottelun lopullisesti etukulmalaukauksellaan 1-5, kun kellossa oli 37:52. Muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta lisämaaleja ei nähty, joten täydet sarjapisteet lähtivät tällä kertaa YIlveksen matkaan tuloksella 1-5 (0-2).05:10  0 - 1 Esra Erden (Elisa Ilottu)
13:15  0 - 2 Jenni Häkli (Senni Viren)
21:27  0 - 3 Elisa Ilottu (Tilda Pyykkönen)
26:25  1 - 3 Sanna Rautio
26:58  1 - 4 Rosa Sirén (Senni Viren)
37:52  1 - 5 Heidi Linjamaa (Emiilia Syvänen)

Ilves FS: Tiia Ropanen, Jasmin Ylikraka, Matilda Herranen, Essi Koiranen, Iina Heikkilä / Sanni Ryhänen, Essi Salonen, Noora Renström, Sanna Rautio, Saana Kakkonen, Jonna Uusipaasto, Ida Ala-Kauhaluoma

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Ella Lehtonen / Siiri Kurppa, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Jenna Oksanen, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Emiilia Syvänen / Ilves FS: Sanna Rautio


 28.10.2023

FTK-Tornio - YIlves

0 - 3   ( 0 - 2 )


Ylöjärven Ilves kasvatti voittoputkeaan hakemalla täydet sarjapisteet FTK-Torniolta lukemin 0-3 (0-2). YIlves aloitti ottelun terävästi ja Jenni Häkli pelattiin avopaikkaan kaarelle heti ensimmäisellä minuutilla. Laukaus suuntautui kuitenkin suoraan päin FTK:n maalia vartioinutta Juuli-Ilona Varista, joka vangitsi pelivälineen varmasti. FTK-Tornio vetäytyi alueelleen puolustusmuotoon ja luovutti pallon hallinnan YIlvekselle. Vierasjoukkue rakensikin lyhyessä ajassa muutaman lupaavan aihion, mutta viimeistelyn laatu jätti vielä toivomisen varaa. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 4:43, kun YIlves pelasi nopean kombinaation keskialueen rajapotkun jälkeen. Rosa Sirén tarjoili pallon kaarelle, josta Riia Seppälä ohjasi yhdellä kosketuksella tilanteeksi 0-1.

YIlves oli vähällä kasvattaa johtoaan 6. minuutilla, kun Esra Erden pääsi ohjaamaan Tilda Pyykkösen poikittaissyöttöä aivan maalin edustalta. Vieraiden harmiksi pallo suuntautui hieman takatolpan ohi ja lukemat pysyivät ennallaan. YIlves haki lisäosumaa kärsivällisesti ja Riia Seppälän kaukolaukaus kulmapotkutilanteessa kolahti jo tolppaan 9. minuutilla. Jakson puolivälin jälkeen pelin tempo laski vähitellen, eikä verkkaisesti pallotellut YIlves enää löytänyt kunnolla tiloja uhrautuvasti puolustaneen FTK-Tornion muodon sisältä. Heidi Linjamaa pääsi kuitenkin yrittämään ratkaisua Jenna Oksasen diagonaalisyötöstä 14. minuutilla, mutta ohjasi pallon ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Jenni Häkli ohjasi Senni Virenin kaukolaukauksen takatolppaan ja lukemat pysyivät itsepintaisesti ennallaan.

FTK:n pallollinen pelaaminen oli passiivista, eikä Saara Viitanen YIlves-maalilla joutunut juurikaan puuttumaan tapahtumien kulkuun. Jakson loppua kohden YIlves paransi liikettään ja sai jatkuvampaa painetta FTK:n alueelle. Muutaman hyvän aihion jälkeen joukkue sai hyväkseen suoran vapaapotkun erinomaisesta paikasta hieman kaaren ulkopuolelta, kun Tilda Pyykköstä rikottiin. Senni Virenin pommi riman alle siirsi YIlveksen 0-2- johtoon ajassa 17:14 ja tämä jäi myös taukotilanteeksi.

Toisen jakson alussa FTK-Tornio nosti hieman prässiään, mutta pallon hallinta säilyi edelleen YIlveksellä. Tilda Pyykkönen vapautti 23. minuutilla Siiri Kurpan läpiajoon oikealta, mutta Juuli-Ilona Varis onnistui peittämään laukauksen, eikä palloa saatu jatkotilanteestakaan sisään. YIlves kasvatti kuitenkin johtoaan hetken kuluttua, kun Esra Erden ohjasi Riia Seppälän rajapotkun maalin edestä "takavasaralla" sisään 0-3 ajassa 22:27. Toinen jakso eteni YIlveksen hallinnassa, mutta vähitellen pelitempo laski jälleen ja FTK-Tornio pääsi helposti rikkomaan YIlveksen hidasta ja ajoittain huolimatontakin pallollista pelaamista. YIlves onnistui silti rakentamaan muutaman erinomaisen maalipaikan, mutta ei löytänyt viimeistelyyn riittävää laatua.

YIlveksen herpaantuminen oli kostautua vielä ottelun loppuhetkillä, kun FTK:n Emma Frantti pääsi laukomaan vapaasti vasemmalta. YIlveksen onneksi pallo kimposi kuitenkin ylärimasta takaisin kentälle. Frantti oli päästä uudemman kerran maalintekoon hetkeä myöhemmin, kun YIlves puolusti aluettaan pehmeästi, eikä saanut palloa riistettyä. Tauolla maalipuiden väliin vaihdettu Helena Unkuri onnistui peittämään laukauksen ja piti maalinsa koskemattomana. FTK-Tornion nostettua peliään, pelattiin Heidi Linjamaa toisessa päädyssä vielä pystysyötöllä avopaikkaan, mutta Juuli-Ilona Varis peitti laukauksen. YIlveksen lopun löysä pelailu avasi Frantille vielä kolmannenkin erinomaisen tilaisuuden kuparisen rikkomiseen vain muutamaa sekuntia ennen täyttä aikaa. Kun Helena Unkuri onnistui torjunnassaan, matkasivat täydet sarjapisteet Ylöjärvelle lopulta tuloksella 3-0 (2-0).04:43  0 - 1 Riia Seppälä (Rosa Sirén)
17:14  0 - 2 Senni Viren
22:27  0 - 3 Esra Erden (Riia Seppälä)

FTK-Tornio: Juuli-Ilona Varis, Jenni Suhonen, Jessika Mäkipörhölä, Emma Frantti, Noora Kurtti / Sara Huhtaniska, Emmi Niemi, Piia-Peppi Juntunen, Iida Rautiola, Anni Valta, Vera Koskenranta

YIlves: Saara Viitanen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Ella Lehtonen / Siiri Kurppa, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Esra Erden, Jenna Oksanen, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri, Emiilia Syvänen

Parhaat pelaajat: YIlves: Esra Erden / FTK-Tornio: Emma Frantti


 21.10.2023

YIlves - RaiFu

4 - 2   ( 1 - 1 )


Ylöjärven Ilves jatkoi voitokkaita otteitaan kotonaan RaiFu:n kustannuksella lukemin 4-2 (1-1). YIlves aloitti ottelun terävästi ja rakensi jo ensimmäisessä vaihdossa avopaikan johto-osumaan, mutta Eveliina Koskela ehti viime hetkellä pallon tielle. YIlveksen myllytettyä peliä tuloksetta RaiFu-päädyssä, saivat vieraat hyväkseen suoran vapaapotkun noin 8 metristä. Emiilia Syvänen sai kätensä Mirena Pihlin painavan laukauksen eteen ja lukemat pysyivät ennallaan. YIlveksen korkea prässi ensimmäisten minuuttien aikana oli myrkkyä raisiolaisille ja peli pyöri suurimmalta osin vieraiden kenttäpuoliskolla. Viimeistelyn kliinisyys jätti kuitenkin toivomisen varaa, eikä palloa saatu Eveliina Koskelan ohi.

RaiFu kontrasi terävästi vastaan 7. minuutilla ja Tiiu Lehtosen poikittaissyöttö päätyrajalta kimposi Emiilia Syväsen kautta maalin edustalle edelleen pelattavaksi. Kia-Maria Muurisen yritys kilpistyi kuitenkin Emiilia Syväsen torjuntaan. YTIlveksen avausmaali oli lähellä hetkeä myöhemmin Senni Virenin vapaapotkun kilahdettua vasempaan tolppaan. Jakson puoliväliin mennessä YIlveksen kovimman rynnistyksen laannuttua myös RaiFu pääsi peliin mukaan ja kenttätapahtumat tasaantuivat jossain määrin. Molemmat joukkueet puolustivat aluettaan kurinalaisesti ja peliä käytiin pitkät tovit keskialueen melko fyysisenäkin vääntönä. YIlveksen hallinnasta huolimatta maalinteossa onnistui ensimmäisenä RaiFu, kun Tiiu Lehtonen prässäsi pallon itselleen ja karkasi keskeltä maalintekoon 0-1 ajassa 11:12.

YIlveksen kuittaus oli lähellä saman tien, kun Elisa Ilottu oli päästä ohjaamaan Tilda Pyykkösen poikittaissyöttöä, mutta Mirena Pihl ehti palloon ensin. Pyykkönen pääsi yrittämään ratkaisua kaarelta seuraavaksi itse, mutta veto suuntautui hieman ohi etutolpasta. YIlves haki tasoitusta vimmatusti, mutta RaiFu puolusti johtoaan uhrautuvasti ja blokkasi onnistuneesti useita YIlveksen maalintekoyrityksiä. Kotijoukkueen yritteliäisyys palkittiin lopulta ajassa 16:55, kun Rosa Sirén pudotti Emiilia Syväsen heittoavauksen Senni Virenille, jonka laukaus yläkaarelta yllätti Eveliina Koskelan 1-1. Jakson viimeiset minuutit olivat melko sekavaa pelailua ja vain Elisa Ilotun laukaus hieman ohi RaiFu-maalin yläkulman olisi voinut muuttaa lukemia, mutta tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

RaiFu nosti peliään ja terävöitti prässiään toisen jakson alussa. YIlves pyrki hyödyntämään selustaan avautuneita tiloja ja Rosa Sirén pääsikin vaarallisesti puskemaan Emiilia Syväsen pitkään heittoavaukseen, mutta Eveliina Koskela onnistui estämään aikeet. RaiFu:n vastahyökkäys oli tuottaa tulosta hetkeä myöhemmin, mutta YIlves-puolustus ja Emiilia Syvänen pitivät kotijoukkueen maalin koskemattomana. Lyhyen sekavahkon vaiheen jälkeen YIlves sai painetta raisiolaisten maalille. Jenni Häkli oli kasvattaa kotijoukkueen maalitiliä rajapotkutilanteessa päästyään ohjaamaan Senni Virenin matalaa laukausta maalin edustalta, mutta pallo kimposi puolustuksen kautta päätyrajasta yli. Seuranneesta kulmapotkusta Sini Sutisen kaukolaukaus löysi kuitenkin tiensä verkon perukoille ja YIlves siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon 2-1 ajassa 23:15.

Johtomaalin jälkeen YIlveksen ote kenttätapahtumista vahvistui ja joukkue rakensi jatkuvaa mylläkkää Eveliina Koskelan vartiomalle maalille. Koskela venytti kuitenkin tukun loistotorjuntoja ja kannatteli joukkuettaan vaikeilla hetkillä. Raisiolaiset saivat pian rivinsä ojennukseen ja vierailivat muutamaan otteeseen vaarallisesti YIlveksen alueella. Emiilia Syvänen onnistui kuitenkin torjunnoissaan ja lukemat pysyivät ennallaan. Molemmat joukkueet hakivat aktiivisesti lisämaalia, mutta parhaat tilanteet avautuivat YIlvekselle, kun ensin Jenni Häklin kaukolaukaus oli yllättää hieman maalitaan ulkona olleen Eveliina Koskelan ja hetkeä myöhemmin Rosa Sirén pelattiin nokikkain Koskelan kanssa. YIlveksen hyvästä otteesta huolimatta maalinteossa onnistui seuraavaksi kuitenkin RaiFu, kun Tiiu Lehtonen sijoitti YIlves-puolustuksen keskeltä tarkasti ohi Emiilia Syväsen 2-2 ajassa 30:29.

Ottelu heräsi tasoitusmaalin jälkeen uudelleen eloon ja peli aaltoili jonkin aikaa vauhdikkaasti päästä päähän. Jenna Oksanen pääsi puskemaan Emiilia Syväsen pitkästä heittoavauksesta, mutta pallo ohjautui hieman takatolpan ohi. Jakson loppua kohden paine raisiolaisten maalilla kasvoi ja vain Eveliina Koskelan huipputorjunnat pitivät lukemia ennallaan. Lopulta Emiilia Syväsen heittoavaus tavoitti kaarelta Senni Virenin, jonka pusku putosi maaliin 3-2 ajassa 37:46. Ella Lehtonen pelattiin avopaikkaan kaaren sisälle puolisen minuuttia myöhemmin, mutta Eveliina Koskela ehti tälläkin kertaa pallon tielle. YIlves osui kuitenkin vielä kerran, kun Emiilia Syväsen luuppi tavoitti Jenna Oksasen, joka ohjasi päällään lukemiksi 4-2, kun kellossa oli 37:35. Kun lisäosumia ei nähty, jäivät täydet sarjapisteet Ylöjärvelle tuloksella 4-2 (1-1).11:12  0 - 1 Tiiu Lehtonen
16:55  1 - 1 Senni Viren (Rosa Sirén)
23:15  2 - 1 Sini Sutinen (Rosa Sirén)
30:24  2 - 2 Tiiu Lehtonen (Iina Hämäläinen)
36:46  3 - 2 Senni Viren (Emiilia Syvänen)
37:35  4 - 2 Jenna Oksanen (Emiilia Syvänen)

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Sini Sutinen / Ella Lehtonen, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Jenna Oksanen, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

RaiFu: Eveliina Koskela, Tiiu Lehtonen, Iina Hämäläinen, Mirena Pihl, Kia-Maria Muurinen / Iines Fager, Emma Partonen, Amalia Aarnio, Tekla Valkeapää, Stella Enwena, Sara Hakanen, Emilii Ellilä

Parhaat pelaajat: RaiFu: Tiiu Lehtonen / YIlves: Senni Viren


 15.10.2023

GFT - YIlves

1 - 2   ( 1 - 2 )


Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan kaatamalla vieraskentällä GFT:n niukin lukemin 1-2 (1-2). YIlves sai otteluun erinomaisen alun, kun Senni Viren katkaisi laidassa GFT:n avaussyötön ja toimitti pallon keskelle Rosa Sirénille, jonka tarkka laukaus yläkulmaan siirsi vierasjoukkueen 0-1 -johtoon, kun peliä oli käyty vasta 1:23. GFT vetäytyi alueelleen ja luovutti ensimmäisten minuuttien ajaksi pallon hallinnan YIlvekselle, joka pyöritti peliä kotijoukkueen alueella. YIlves kasvatti johtooan ajassa 5:45, kun Elisa Ilottu katkaisi Lilli Sandströmin pystysyötön ja kontrasi nopeasti vastaan. Ella Lehtonen siirsi lopulta pallon Ilotun poikittaissyötöstä ohi Lilli Sandströmin 0-2.

Sini Sutisen kaukolaukaus oli vähällä yllättää hieman maaliltaan ulkona olleen Sandströmin 7. minuutilla, mutta Sandström sai näppinsä väliin viime hetkellä ja kotijoukkueen maali varjeltui. Avausjakson puoliväliin mennessä peliä käytiin enimmäkseen GFT:n alueella YIlveksen pyrkiessä löytämään tiloja kotijoukkueen puolustusmuodon sisältä ja GFT:n kärkkyessä tilaisuuksia riistojen jälkeisiin nopeisiin vastaiskuihin. GFT:n ensimmäinen vaarallisempi tilanne avautui 12. minuutilla, kun joukkue sai vapaapotkun hyökkäysalueensa kulmasta. Aikalisällä laaditun kuvion seurauksena Hertta Riipinen pääsi yrittämään ratkaisua YIlveksen muodon sisältä, mutta Helena Unkuri onnistui torjunnassaan. YIlves oli puolestaan vähällä kasvattaa johtoaan hetkeä myöhemmin, kun Jenna Oksanen kääntyi ja laukoi kaarelta, mutta Lilli Sandström ehti peittämään yrityksen ja lukemat pysyivät ennallaan.

Jakson loppua kohden GFT nosti prässiään pyrkien vaikeuttamaan YIlveksen pelin avaamista ja saikin pelin painopistettä enemmän YIlveksen alueelle. Peli muuttui samalla vähitellen melko rikkonaiseksi, eikä kumpikaan joukkue saanut rakennettua kelvollisia maalintekotilanteita juurikaan. Kotijoukkue onnistui kuitenkin hyödyntämään YIlveksen puolustusmuodon hetkellisen hajoamisen aivan jakson lopulla, kun matala kaukoveto kimposi YIlves-puolustuksesta laitaan uudelleen pelattavaksi ja lopulta Sani Isokivijärvi pääsi Hertta Riipisen tarjoilusta laukomaan kavennuksen 1-2 ajassa 19:48. Tämä jäi myös taukotilanteeksi.

GFT aloitti toisen jakson terävästi ja Olivia Simula karkasi oikealta kohti YIlves-maalia vain vajaan minuutin pelin jälkeen. Helena Unkuri tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja peitti laukauksen. YIlveksen kolmas osuma oli lähellä 23. minuutilla, kun Elisa Ilottu pääsi kääntymään ja laukomaan kaarelta. Lilli Sandström sai kuitenkin kätensä väliin ja ohjasi pallon ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Rosa Sirén pelattiin läpiajoon oikealta, mutta Lilli Sandström onnistui tälläkin kertaa peittämään laukauksen. 26. minuutilla Tilda Pyykkönen haastoi vasemmalta ja laukoi kohti takayläkulmaa, mutta pallo suuntautui hieman ohi maalin ja lukemat pysyivät ennallaan.

YIlveksen huolimaton avauspelaaminen oli kostautua hetkeä myöhemmin, kun Ariana Marta pääsi yrittämään kaarelta kohti alakulmaa. Helena Unkuri venytti kuitenkin tärkeän jalkatorjunnan ja piti maalinsa koskemattomana. YIlves kontrasi nopeasti vastaan 3v2 ja rakensi erinomaisen aihion lisäosumaan, mutta ratkaisusyöttö ei tavoittanut omia pelaajia ja tilanne kuivui kokoon. Jenni Häklin kääntölaukaus pienestä kulmasta kimmahti GFT-maalin ylärimaan 28. minuutilla, eikä YIlves hyvästä hallinnastaan huolimatta vieläkään onnistunut tappamaan peliä. Häkli oli päästä ohjaamaan palloa takavasaralla sisään kulmapotkutilanteesta hetkeä myöhemmin, mutta Lilli Sandström liukui palloon ja esti jälleen aikeet.

GFT terävöitti prässiään ja nosti peliään jakson puolivälin jälkeen lähtien hakemaan tasoitusta aktiivisemmin, mikä avasi tiloja selustaan. YIlves rakensi loistopaikan hyökkäyspään rajapotkutilanteesta 37. minuutilla, kun Sini Sutinen pelattiin kaarelle avopaikkaan. Sutisen laukaus suuntautui kuitenkin karkeasti maalin ohi ja GFT roikkui yhä edelleen pelissä mukana. Kotijoukkue otti aikalisän ja suunnitteli taktiset kuviot ottelun viimeisille hetkille. YIlves rakensi kuitenkin jälleen loistopaikan ottelun ratkaisemiseksi, kun Ella Lehtonen löysi oikealta selustaan vapaaksi unohtuneen Tilda Pyykkösen, joka tarjoili maukkaan poikittaissyötön kaarelle Siiri Kurpalle. Kurppa ei kuitenkaan aivan ulottunut palloon ja tämäkin tilaisuus kuivui kokoon.

GFT turvautui lentävän maalivahdin käyttöön parisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Sini Sutinen pääsi yrittämään lopullista ratkaisua yläalueen riiston jälkeen tyhjään maaliin puolisen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta nosto leijaili maalin yli. Seuraavassa hetkessä YIlves katkaisi GFT:n avausheiton ja Jenni Häkli pääsi puolestaan vapaasti laukomaan 10 metristä. Joukkuetta vielä alkukauden vaivannut viimeistelyn pehmeys jatkui valitettavasti tälläkin kertaa, kun pallo kolahti tolppaan. Kumpikaan joukkue ei onnistunut enää maaliteossa, joten täydet sarjapisteet matkasivat Ylöjärvelle lopulta tiukoin lukemin 1-2 (1-2).01:23  0 - 1 Rosa Sirén (Senni Viren)
05:45  0 - 2 Ella Lehtonen (Elisa Ilottu)
19:48  1 - 2 Sani Isokivijärvi (Hertta Riipinen)

GFT: Lilli Sandström, Ronja Salmi, Hanna Posa, Olivia Simula, Ariana Marta / Jenni Talvela, Hertta Riipinen, Sani Isokivijärvi, Oosa Fjäder, Jenni Niemelä

YIlves: Helena Unkuri, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Emiilia Syvänen, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Senni Viren / GFT: Sani Isokivijärvi


 8.10.2023

KaDy - YIlves

2 - 0   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan vieraspelissään Kampuksen Dynamolle lukemin 2-0 (0-0). Kotijoukkue aloitti ottelun terävällä liikkeellä ja sai aluksi paineen YIlveksen alueelle. YIlves sai kuitenkin pelinsä kulkemaan ja pääsi testaamaan Heini Lehtipuun torjuntavirettä muutamaan otteeseen. Vieraiden huolimattomuus pelin avaamisessa oli kostautua 5. minuutilla, kun Heidi Malkki pääsi riistoon yläalueella ja vapautti Sofi Salosen maalintekoon. Emiilia Syvänen ehti kuitenkin hätiin ja pallo ohjautui ohi maalin. Pian kenttätapahtumat tasoittuivat ja peli aaltoili päädystä päätyyn, mutta maalivahdit onnistuivat torjunnoissaan.

Hieman ennen jakson puoliväliä YIlves sai hyväkseen vapaapotkun vasemmalta aivan kaaren ulkopuolelta. Senni Virenin veto Sini Sutisen syötöstä karkasi kuitenkin reilusti yli maalin. Hetkeä myöhemmi YIlves kontrasi omalta alueeltaan 3v2 -vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Mia Pajusen veto suuntautui ohi maalin. Kumpikin joukkue prässäsi ylhäältä, mutta vetäytyi tarvittaessa tiiviiseen puolustusmuotoon. YIlveksen avausmaali oli lähellä 18. minuutilla, kun pallo pelattiin rajapotkutilanteen jälkeen Jenna Oksaselle, joka pääsi vapaasti laukomaan kaaren sisäpuolelta. Heini Lehtipuu onnistui kuitenkin peittämään yrityksen ja lukemat pysyivät ennallaan. Hetkeä myöhemmin Vilma Terävä pääsi nokikkain Emiilia Syväsen kanssa KaDy:n hyökkäysalueen rajapotkun jälkeen, mutta kuparista ei saatu rikki tälläkään kertaa. Kun kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa, siirryttiin tauolle 0-0 -tasatilanteessa.

YIlves aloitti toisen jakson pirteästi ja KaDy:n selustaan vapaaksi unohtunut Rosa Sirén pelattin avopaikkaan heti alkuvihellyksen jälkeen. Heini Lehtipuu onnistui kuitenkin pitämään maalinsa koskemattomana. Esra Erdeniä rikottiin 23. minuutilla ja YIlves sai vapaapotkun hyvästä paikasta kaaren ulkopuolelta. Sini Sutisen laukaus päätyi kuitenkin Heini Lehtipuun käsien kautta ohi maalin. 25. minuutilla Senni Viren haastoi vasemmalta ja pääsi laukomaan kohti maalia, mutta Lehtipuu onnistui jälleen torjunnassaan, eikä palloa saatu jatkotilanteestakaan sisään. Hetkeä myöhemmin Jenni Häklin kaukolaukaus kilahti jo tolppaankin, mutta kotijoukkueen maali varjeltui edelleenkin. Emiilia Syvänen joutui torjuntatöihin toisessa päässä kenttää, kun KaDy:n rajapotku oli vähällä ohjautua YIlves-puolustuksen kautta maaliin.

Ottelu eteni vauhdikkaana ja ajoittain melko fyysisenä, mutta maalittomana yli toisen jakson puolivälin. Ottelun avausmaali näki päivänvalon lopulta ajassa 32:16, kun Heidi Malkin keskialueen rajapotku löysi YIlveksen selustaan juosseen Vilma Terävän, joka jatkoi pallon taidokkaasti suoraan ilmasta ohi Emiilia Syväsen 1-0. YIlveksen kuittaus oli syntyä saman tien, kun Esra Erdenin keskialueen vapaapotku kilahti etutolppaan. Hetkeä myöhemmin Jenni Häkli pääsi laukomaan kaaren sisältä Sini Sutisen poikittaissytöstä, mutta KaDy-puolustus onnistui blokkaamaan yrityksen. Kotijoukkue onnistui maalinteossa toistamiseen ajassa 34:56. Henni Parkkinen nousi pallon kanssa vasemmalta laidalta ja tarjoili poikittaisyötön, joka kimpoili YIlves-puolustuksesta toiseen aaltoon nousseelle Veera Lehtiselle, jonka sijoitus yllätti maskin taakse jääneen Emiilia Syväsen 2-0.

YIlves turvautui lentävän maalivahdin käyttöön nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan kavennusta ylivoimalla. YIlves pyöritti ylivoimapeliä pitkät tovin mallikkaasti, mutta ei onnistunut läpäisemään tiivisti ja kurinalaisesti puolustaneen kotijoukkueen ryhmitystä. Niinpä täydet sarjapisteet jäivät Jyväskylään lopulta tuloksella 2-0 (0-0).32:16  1 - 0 Vilma Terävä (Heidi Malkki)
34:56  1 - 0 Veera Lehtinen (Henni Parkkinen)

KaDy: Heini Lehtipuu, Sofi Salonen, Heidi Malkki, Henni Parkkinen, Vilma Terävä / Sini Lauermaa, Hanna-Mari Pietilä, Taimi Hakkarainen, Niina Talvensaari, Emmi Rauhala, Iina Markkanen, Veera Lehtinen, Kerttu Markkanen, Maria Halla-Aho

YIlves: Emiilia Syvänen, Rosa Sirén, Senni Viren, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Senni Viren / KaDy: Vilma Terävä


 30.9.2023

YIlves - PU-62

7 - 0   ( 3 - 0 )


Ylöjärven Ilves otti kauden avausvoittonsa kaatamalla sarjan nousijajoukkue PU-62:n kotisalissaan selvin lukemin 7-0 (3-0). YIlves painoi kaasun pohjaan heti alkuvihellyksestä ja rakensi ensimmäisten minuuttien aikana useita loistopaikkoja maalitilinsä avaamiseen. Viimeistely oli kuitenkin vielä piirun verran pehmeää ja vaikka pallo kävi jo tolpassakin pariin otteeseen, lukemat pysyivät ennallaan. PU-62 pääsi alussa iskemään muutaman kerran terävästi vastaan, mutta muuten jakso eteni YIlveksen vahvassa otteessa yli puolivälin Ciia Hokkasen pitäessä vierasjoukkuetta pelissä mukana tärkeillä torjunnoillaan.

Useamman hukatun avopaikan jälkeen YIlves sai lopulta kuparisensa rikki ajassa 13:15, kun Sini Sutinen pelattiin nopealla syöttökombinaatiolla avopaikkaan kaarelle. Sutisen tarkka laukaus painui verkon perukoille 1-0. Maalin syöttänyt Tilda Pyykkönen oli asialla itse parisen minuuttia myöhemmin kontratessaan Mia Pajusen vapauttamana vasemmalta vastaan. Pyykkösen tarkka laukaus oikeaan alanurkkaan ohi Ciia Hokkasen siirsi kotijoukkueen 2-0-johtoon, kun kellossa oli 14:43.

Maalit vapauttivat kotijoukkueen pelaamista enstisestään, mutta PU-62 puolusti aluettaan uhrautuvasti, eikä YIlves päässyt vielä repimään eroa ratkaisevasti. Niinpä PU-62 turvautuikin lentävän maalivahdin käyttöön hakiessaan kavennusta jakson viimeisten minuuttien aikana. Ylivoimapeli ei kuitenkaan tuottanut vieraille toivottua tulosta, vaan YIlves osui vielä kertaalleen ennen taukoa. Senni Viren tarjoili kulmapotkun Mia Pajuselle, jonka kova ja matala laukaus ohjautui lihamuurin läpi maaliin 3-0 ajassa 18:17. Tämä jäi myös taukotilanteeksi.

YIlves jatkoi vahvoja otteitaan myös toisella jaksolla ja tulostaululle tuli asiaa ensimmäisen kerran ajassa 22:01, kun Elisa Ilottu laukoi tarkasti Ella Lehtosen esityöstä kotijoukkueen jo 4-0 -johtoon. Jatkoa seurasi puolisentoista minuuttia myöhemmin Jenni Häklin sijoittaessa Mia Pajusen laukauksesta kimmonneen paluupallon ohi Ciia Hokkasen 5-0, kun peliä oli käyty 23:36. Viidennen maalin jälkeen YIlveksen virhetili alkoi täyttyä ja pahin rynnistys laantui hetkeksi, jolloin PU-62 pääsi hieman paremmin osalliseksi kenttätapahtumista. Helena Unkuri hoiteli kuitenkin vieraiden harvat aihiot varmasti ja eleettömästi.

Ottelun loppua kohden paine mikkeliläisten maalilla alkoi jälleen kasvaa ja Mia Pajunen ohjasi päällään Elisa Ilotun määrämittaisesta luupista tilanteeksi 6-0 ajassa 34:32. Vieraat hakivat kavennusta tilanteen salliessa lentävällä maalivahdilla, mutta tälläkään kertaa ylivoimapeli ei tuottanut tulosta. YIlves sen sijaan kaunisteli voittolukemikseen vielä 7-0 Siiri Kurpan ohjattua kauden avausmaalinsa takatolpalta Jenni Häklin poikittaissyötöstä, kun kellossa oli 36:50. Kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, jäivät täydet kolme sarjapistettä Ylöjärvelle lopulta tuloksella 7-0 (3-0).13:15  1 - 0 Sini Sutinen (Tilda Pyykkönen)
14:47  2 - 0 Tilda Pyykkönen (Mia Pajunen)
18:17  3 - 0 Mia Pajunnen (Senni Viren)
22:01  4 - 0 Elisa Ilottu (Ella Lehtonen)
23:36  5 - 0 Jenni Häkli (Mia Pajunen)
34:32  6 - 0 Mia Pajunen (Elisa Ilottu)
36:50  7 - 0 Siiri Kurppa (Jenni Häkli)

YIlves: Helena Unkuri, Rosa Sirén, Senni Viren, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Riia Seppälä, Saara Viitanen

PU-62: Ciia Hokkanen, Petra Ukko, Emilia Iskanius, Cecilia Murtonen, Eider Ramos / Pinja Ukko, Saaga Attenberg, Aino Vartiala, Henna Sinisalo, Nea-Julia Matikainen

Parhaat pelaajat: PU-62: Ciia Hokkanen / YIlves: Mia Pajunen


 23.9.2023

YIlves - HIFK FS

4 - 6   ( 3 - 5 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan runkosarjan avausottelussaan HIFK FS:lle lukemin 4-6 (3-5). Vierasjoukkue aloitti ottelun terävästi ja painoi vahvalla liikkeellään pelin YIlveksen alueelle. Avausmaali syntyikin jo ajassa 1:50, kun Tiia Savolainen haastoi vasemmalta ja tarjoili poikittaissyötön maalin eteen täysin vapaaksi unohtuneelle Saana Vestolalle, joka nosti pallon lähietäisyydeltä yli Emiilia Syväsen 0-1. YIlveksen tasoitus oli lähellä puolisen minuuttia myöhemmin, kun Tilda Pyykkönen ohjasi Riia Seppälän diagonaalisyötön takavasaralla kohti alakulmaa. Lotta Hiihtola venytti kuitenkin tärkeän jalkatorjunnan ja piti lukemat ennallaan.

YIlves laukoi muutaman kerran vaarallisesti kaukaa kohti HIFK-maalia, mutta Lotta Hiihtola sai kätensä väliin. HIFK FS oli vähällä kasvattaa johtoaan, kun Tiia Savolainen pääsi YIlveksen huolimattomaan rajapotkuun ja karkasi nokikkain Emiilia Syväsen kanssa. Syvänen veti tilanteessa pitemmän korren ja paikkasi harhasyötön. Kotijoukkueen niskaan kaadettiin kylmää vettä seuraavan kerran ajassa 4:31, kun Iina Ahola survoi Dali Mellerin maalin edustalle toimittaman pelivälineen YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta sisään 0-2. YIlves jatkoi takaa-ajoaan, mutta joutui turvautumaan pääasiassa kaukolaukauksiin, joilla Lotta Hiihtola ei ollut yllätettävissä. Toisessa päässä kenttää Iina Aholan laukaus pienestä kulmasta kilahti YIlves-maalin ylärimaan 7. minuutilla.

Jakson puoliväliin mennessä kotijoukkue nosti prässiään ja pääsi paremmin osalliseksi kenttätapahtumista. Jenni Häkli pääsi yrittämään HIFK-puolustuksen harhasyötön seurauksena kavennusta kaarelta, mutta Lotta Hiihtola onnistui torjumaan yrityksen, eikä palloa saatu sisään jatkotilanteestakaan. YIlves sai 14. minuutilla hyväkseen vapaapotkun erinomaisesta paikasta hieman kaaren ulkopuolelta. Senni Virenin pommi törmäsi kuitenkin helsinkiläisten lihamuuriin, eikä tulostaululle tullut asiaa. HIFK FS sen sijaan kasvatti johtoaan parisen minuuttia myöhemmin pivot Annette Korinin tarjoiltua pallon Tiia Savolaiselle, jonka ohjaus sujahti takatolpan kautta sisään 0-3 ajassa 13:52. YIlveksen kuittaus tuli tällä kertaa nopeasti. Rosa Sirén haastoi vasemmalta ja poikittaissyöttö kimpoli HIFK-puolustuksesta keskelle Mia Pajuselle, jonka matala laukaus löysi tiensä alakulmaan ohi Lotta Hiihtolan 1-3, kun peliä oli käyty 14:22.

Kotijoukkue sai peliinsä kavennuksesta uutta virtaa, mutta takaa-ajo katkesi tylysti Hanna Halosen keskialueen unelmalaukaukseen, joka painui vastustamattomasti YIlves-maalin vasempaan yläkulmaan 1-4 ajassa 15:47. YIlves ei kuitenkaan lannistunut, vaan nosti hieman prässiään. Jenni Häkli pääsi Lotta Hiihtolan avaussyöttöön ja laukoi tarkasti yläkulmaan kavennuksen 2-4, kun kellossa oli 16:20. YIlveksen missattua muutaman lupaavan aihion, kasvatti HIFK FS jälleen johtoaan jakson viimeisellä minuutilla, kun Sandra Lind voitti kaksinkamppailun oikealla ja laukoi kaarelta tarkasti etukulmaan 2-5 ajassa 19:08. YIlveksen kuittaus tuli saman tien, kun Jenni Häkli ohjasi Riia Seppälän nopeasti pelaaman rajapotkun takatolpalta sisään kaventaen taukotilanteeksi 3-5 vain 12 sekuntia ennen päätössummeria.

YIlves tuli toiselle jaksolle sisuuntuneena ja kenttätapahtumat tasoittuivat kotijoukkueen nostettua prässiään huomattavasti. Hyvistä otteista huolimatta maalinteossa onnistui vuorotahdissa jälleen HIFK FS, kun Sandra Lind ohjasi Elizabeth Kisakyen kulmapotkun suoraan ilmasta aivan maalin edustalta sisään 3-6. YIlves haki kavennusta vimmatusti ja sai peliä painettua selvemmin HIFK FS:n alueelle. Jenni Häkliä rikottiin ja YIlves sai vapaapotkun erinomaisesta paikasta aivan kaaren tuntumasta. Elisa Ilotun laukaus suuntautui kohti maalin takakulmaa, mutta Lotta Hiihtola sai kätensä väliin ja HIFK-maali varjeltui. Peli aaltoili päästä päähän, mutta kumpikin joukkue puolusti aluettaan tarkasti, joten numerot pysyivät sitkeästi ennallaan. 36. minuutilla Emiilia Syväsen avauspotku yli ulkona maaliltaan olleen Lotta Hiihtolan kimmahti yläriman kautta kentälle, eikä tilastomerkintää syntynyt.

Lopulta kotijoukkueen yritteliäisyys palkittiin, kun Tilda Pyykkönen pääsi keskialueella riistoon ja toimitti pallon tarkalla alanurkkalaukauksellaan ohi Lotta Hiihtolan tuoden YIlveksen jälleen kahden maalin päähän 4-6 ajassa 36:02. YIlves turvautui viimeisillä minuuteilla lentävän maalivahdin käyttöön hakien kavennusta ylivoimalla. HIFK FS puolusti kuitenkin johtoaan tiivisti, eikä YIlves saanut kovinkaan montaa yritystä kohti maalia. Kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, matkasivat täydet kolme sarjapistettä Helsinkiin lopulta tuloksella 4-6 (3-5).01:50  0 - 1 Saana Vestola (Tiia Savolainen)
04:31  0 - 2 Iina Ahola (Dali Meller)
13:52  0 - 3 Tiia Savolainen (Annette Korin)
14:22  1 - 3 Mia Pajunen
15:47  1 - 4 Hanna Halonen (Lotta Hiihtola)
16:20  2 - 4 Jenni Häkli
19:08  2 - 5 Sandra Lind
19:48  3 - 5 Jenni Häkli (Riia Seppälä)
24:00  3 - 6 Sandra Lind (Elizabeth Kisakye)
36:02  4 - 6 Tilda Pyykkönen

YIlves: Emiilia Syvänen, Ella Lehtonen, Rosa Sirén, Senni Viren, Jenni Häkli / Siiri Kurppa, Emmi Orrberg, Tilda Pyykkönen, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Esra Erden, Riia Seppälä, Helena Unkuri

HIFK FS: Lotta Hiihtola, Sandra Lind, Hanna Halonen, Iina Ahola, Dali Meller / Emmy Nyström, Saana Vestola, Jasmine Stubbe, Elizabeth Kisakye, Karla Kaires, Selja Laine, Tiia Savolainen, Annette Korin, Minja Kolkka

Parhaat pelaajat: HIFK FS: Sandra Lind / YIlves: Jenni Häkli<< Edellinen

YIlveksen naisten vauhdissa mukana: