Naisten Kakkosen otteluraportit 2013
 6.10.2013

YIlves - EIF

4 - 2   ( 0 - 0 )


Lohkovoittonsa varmistanut Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue päätti jalkapallokautensa 2013 tyylikkääseen kotivoittoon Ekenäs IF:stä lukemin 4-2 (0-0). Samalla joukkue otti revanssin kauden ainoasta tappiostaan, jonka se kärsi joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa avauskierroksella 28. huhtikuuta. Ottelun panoksettomuus näkyi ehkäpä hieman alhaisena pelitempona avausjaksolla, joka päättyikin maalittomana. Toiselle puoliajalle joukkue lisäsi kuitenkin vauhtia ja ottelun avausosuman iski Eve Reponen heti 46. minuutilla boksin sisältä. Noin tunnin pelin jälkeen Jenni Häkli iski kahdesti ja siirsi kotijoukkueen jo 3-0 -johtoon. Viimeisen vartin aikana nähtiin kuitenkin vielä kolme maalia, kun ensin Mira Katajamäki kavensi 3-1:een ehkä hieman heppoisesti vihelletystä epäsuorasta vapaapotkusta rangaistuspilkun tuntumasta. Tintti Kurtti kuittasi tilanteeksi kuitenkin 4-1 vetämällä suoran vapaapotkun boksin kulmalta oikeaan yläkulmaan. Kun Naomi Lillqvist onnistui vielä 89. minuutilla käyttämään YIlveksen maalivahdin ja puolustuksen pienen haparoinnin hyväkseen, paketoitiin menestyksekäs kausi lopulta 4-2 -lukemin.

YIlves aloittaa ottelun terävästi ja murtautuu Tintti Kurtin johdolla jo ensimmäisellä peliminuutilla vasemmalta EIF:n boksiin, mutta vetoa ei saada aikaan. Hetkeä myöhemmin Rosa Sirén leikkaa oikealta keskemmälle ja syöttää viereen Tintti Kurtille, joka etenee pallon kanssa 20 metriin ja vetää, mutta pallo suuntautuu kohti EIF:in maalivahti Jenni Mölleriä.

4. minuutilla YIlves saa vapaapotkun sivurajan tuntumasta vasemmalta. Sini Sutisen vapaapotku kaartaa rangaistuspilkun kohdalle, jossa Jenni Häkli on päästä puskemaan. Pallo pomppaa kohti takatolppaa Rosa Sirénin juoksulinjalle, mutta livahtaa lopulta päätyrajasta yli. 9. minuutilla YIlves saa ensimmäisen kulmapotkunsa vasemmalta. Tintti Kurtin kulmuri kaartaa maalin eteen, josta Josefine Sjöblom puskee pallon kohti keskialuetta. Jenni Häkli pääsee vetämään boksin ulkopuolelta, mutta erotuomari näkee tilanteessa rikkeen ja viheltää pelin poikki.

EIF saa ensimmäisen vaarallisemman hyökkäyksensä 12.peliminuutilla, kun Naomi Lillqvist voittaa pallon keskialueella ja syöttää terävästi pystyyn linjan välistä YIlveksen selustaan Laura Pääkkösen juoksulinjalle, mutta Saara Viitanen lukee tilanteen hyvin, tulee kauas vastaan ja ehtii palloon ensimmäisenä. 14. minuutilla YIlveksen puolustus pelaa paitsiovaparin lyhyenä sen verran huolimattomasti, että EIF:in prässi on päästä kiinni, mutta tilanne selvitetään.

Hetkeä myöhemmin YIlves rakentaa hyvän hyökkäyksen oikealta, kun Rosa Sirén ja Jenni Häkli pelaavat Veera Keskitalon oikealta EIF:n boksin sisälle, mutta Veeran veto suuntautuu kohti Jenni Mölleriä, jolla on helppo työ kopata pallo syliinsä.

17. peliminuutilla YIlves nousee jälleen oikealta ja Jenni Häkli vapauttaa Rosa Sirénin linjan taakse, mutta Tiia Elonsalo ehtii blokkaamaan Rosan keskityksen ja lopulta erotuomari viheltää rikkeen vierasjoukkueen eduksi boksin rajalla. Pelitempo on vielä melko korkea, mutta vähitellen katkot alkavat hidastaa peliä.

20. minuutilla vierasjoukkue saa vapaapotkun keskiympyrästä. Emilia Allenin tarjoilu kimpoaa YIlveksen puolustuslinjasta takaisin keskialueen oikeaan laitaan, josta Josefine Sjöblom pääsee tykittämään kovan ja matalan kohti YIlveksen maalia. Pallo löytää tiensä pelaajakasan läpi Laura Pääkköselle, joka pääsee vetämään 16 metristä, mutta pallo menee selvästi oikealta ohi.

24. minuutilla Veera Allonen avaa pitkällä EIF:in boksin rajalle Jenni Häklille, joka etenee boksin sisään, harhauttaa ja syöttää sivulle Rosa Sirénille, joka on päästä vetopaikalle, mutta erotuomari näkee YIlveksen rikkeen ja tilanne päättyy EIF:in vapaapotkun.

26. minuutilla EIF:in keskialueen sivurajaheiton jälkitilanteesta pallo kimpoaa kaaressa YIlveksen selustaan, jonne nousee terävästi myös Laura Pääkkönen. YIlveksen toppareiden estelyistä huolimatta Pääkkönen saa syötettyä alaspäin Naomi Lillqvistille, joka pääsee vetämään 20 metristä, mutta pallo suuntautuu maalin oikeaan reunaan suoraan Saara Viitaselle.

YIlveksen peliä vaivaa jonkinasteinen huolimattomuus ja yritteliäämpi vierasjoukkue hallitseekin lievästi kenttätapahtumia. Keskialueella on ahdasta, kun molemmat yrittävät pelata pääosin lyhytsyötöillä rakentamalla. 33. minuutilla Veera Allonen avaa kuitenkin pitkällä EIF:n linjan taakse ja Veera Keskitalo on päästä palloon, mutta Jenni Möller tulee vastaan boksin ulkopuolelle ja ehtii tilanteeseen niukasti ennemmin.

34. minuutilla YIlves hyökkää oikealta ja Veera Keskitalo vapauttaa Jenni Häklin boksin sisään. Jenni vetää 12 metristä kovan ja matalan vasemmalle, mutta EIF-maalivahti tulee vastaan ja onnistuu torjumaan vedon, eikä tilastomerkintää synny. 35. minuutilla Eve Reponen etenee vasemmalta EIF-päätyyn ja keskittää, mutta pallo päätyy suoraan Jenni Möllerille.

37. minuutilla EIF saa ensimmäisen kulmapotkunsa oikealta. Laura Pääkkösen kulmuri löytää tiensä pelaajamassan läpi aivan rangaistusalueen rajalle Naomi Lillqvistille, joka vetää suoraan kohti maalia. Pallo osuu kuitenkin YIlveksen toppariin ja kimpoaa etutolpalla päivystävälle Essi Tolppalalle, joka kääntyy ja nostaa vasurilla vitosen boksin kulmalta suoraan takatolppaan. Pallo kimpoaa vielä takaisin maalin poikki, mutta YIlveksen onneksi Anni Paukkunen onnistuu toimittamaan pallon päätyrajalta kohti keskialuetta.

39. minuutilla Jenni Häkli saa pallon EIF:in maalipotkun jälkitilanteesta ja kokeilee 30 metristä. Jenni Möller joutuu heittäytymään, mutta pallo menee hieman oikealta ohi.

40. minuutilla Tintti Kurtti nousee keskialueelta pallon kanssa 20 metriin ja vetää, mutta EIF-puolustus onnistuu häiritsemään sen verran, että potku jää voimattomaksi ja Jenni Möller poimii pelivälineen vaikeuksitta. 42. minuutilla Mira Katajamäki leikkaa oikeasta laidasta keskelle ja tarjoilee hyvän diagonaalisyötön Naomi Lillqvistille, joka pääsee murtautumaan boksiin, mutta ajautuu oikealle pieneen kulmaan ja vetää lopulta kohti etutolppaa Saara Viitaselle.

45. minuutilla Saara Viitanen pelaa palautuspallon lyhyenä selin keskikenttää päin olevalle Mari Rantaselle, jonka takaa EIF:in Mira Katajamäki pääsee ensimmäisenä palloon. Katajamäki vetää boksin vasemmasta reunasta tavoitellen takanurkkaa, mutta pallo suuntautuu suoraan Saara Viitaselle ja tilanteesta selvitään säikähdyksellä.

47. minuutilla Elisa Mattila nousee vielä röyhkeästi oikealta ja syöttää pallon eteenpäin Jenni Häklille. Jenni pääsee keskittämään, mutta pallo menee vitosen viivaa pitkin suoraan taka-alueelle. Hetkeä myöhemmin Rosa Sirén ja Jenni Häkli syöttelevät vielä boksin sisällä hakien vetopaikkaa, mutta lopulta EIF:in puolustus onnistuu peittämään tilanteen.

48. minuutilla Tintti Kurtti ja Veera Keskitalo vapauttavat Eve Reposen vasemmalta boksin sisään. Eve kaventaa keskemmälle ja vetää kovan ja matalan kohti etutolppaa, mutta Jenni Möller heittäytyy ja torjuu pallon päätyrajasta yli. Kulmapotkua ei kuitenkaan ehditä antaa, vaan erotuomari viheltää maalittoman avausjakson päättyneeksi.

Tauon jälkeen YIlves ottaa pelin hallintaansa ja 46. minuutilla Veera Keskitalo nousee terävästi vasemmalta päätyviivalle ja tarjoaa viereen Eve Reposelle, joka vetää boksin sisältä. Jenni Möller onnistuu torjumaan vain puolittain ja Eve sijoittaa paluupallon lähietäisyydeltä vuorenvarmasti maaliin 1-0.

48. minuutilla Jenni Häkli vetää kovan pommin 20 metristä aivan maalin vasempaan reunaan, mutta Jenni Möller heittäytyy ja ohjaa pallon päätyrajasta yli. Tintti Kurtti tarjoilee kulmurin etualueelle Sini Sutiselle, joka pääsee puskemaan, mutta pallo suuntautuu hieman etutolpan väärälle puolelle.

52. minuutilla YIlves menettää pallon hyökkäysalueella ja EIF-puolustus lähettää terävän pistopallon kotijoukkueen selustaan. Saara Viitanen on kuitenkin valppaana ja tulee oikea-aikaisesti vastaan. Hetkeä myöhemmin Eve Reponen keskittää vasemmalta Tintti Kurtille, joka ottaa pallon alas kaarella ja vetää kohti vasenta yläkulmaa, mutta Jenni Möller torjuu jälleen.

53. minuutilla YIlves nostaa peliä vasemmalta seinäsyötöillä ja lopulta Eve Reponen pääsee vetämään noin 20 metristä, mutta pallo menee hieman vasemmalta ohi. 58. minuutilla Tintti Kurtti löytää vasemmasta laidasta Eve Reposen, joka kaventaa keskemmälle ja vetää 20 metristä kohti vasenta alakulmaa. Jenni Möller heittäytyy, mutta pallo jää edelleen pelattavaksi maalin edustalle. YIlves-pelaajat eivät kuitenkaan ehdi palloon ja tilanne purkautuu.

60. minuutilla Veera Keskitalo vapauttaa Jenni Häklin vasemmalta karkumatkalle. Jenni leikkaa boksin sisälle ja syöttää viereen takaisin Veeralle, mutta EIF-puolustus ehtii peittää laukauksen ja purkaa kohti keskialuetta. Pallo putoaa 25 metriin Tintti Kurtille, joka levittää boksin vasempaan kulmaan Eve Reposelle. Eve etenee pallon kanssa päätyviivalle ja syöttää takaviistoon vitosen viivalle Rosa Sirénille. Rosa ei kuitenkaan osu palloon, joka vierii edelleen boksin oikeaan reunaan Jenni Häklin ulottuville. Jenni sijoittaa pelivälineen tarkasti vasempaan alakulmaan 2-0.

63. minuutilla YIlves pelaa pitkän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Jenni Häkli pääsee vetämään 20 metristä kohti oikeaa yläkulmaa, mutta Jenni Möller torjuu. 67. minuutilla Tintti Kurtti nousee pallon kanssa keskeltä ja syöttää viereen oikealle Jenni Häklille, joka kääntyy ja vetää palloon 20 metristä tarkasti aivan oikeaan ylänurkkaan 3-0. 71. minuutilla Mari Rantanen vapauttaa Jenni Häklin oikealta boksin sisään. Jenni yrittää nostaa pallon yli maalivahdin, mutta Jenni Möller saa näppinsä sen verran väliin, että onnistuu ohjaamaan pallon ohi maalin.

73. minuutilla Mira Katajamäen pystysyöttö puolesta kentästä vapauttaa Naomi Lillqvistin puolittaiseen läpiajoon. Mari Rantanen yrittää liukutaklausta boksin ulkopuolella ja onnistuu häiritsemään sen verran, että veto suuntautuu kohti maalistaan vastaan tullutta Saara Viitasta, joka torjuu. Erotuomari näkee kuitenkin tilanteen arviolta 38 metrin takamatkalta selvänä palautuksena omalle maalivahdille ja lahjoittaa EIF:ille epäsuoran vapaapotkun noin 11 metristä. Jenni Virranvuo pelaa lyhyen taaksepäin Mira Katajamäelle, joka tällää voimalla oikeaan yläkulmaan 3-1.

Kavennusosuman myötä peli sähköistyy uudelleen ja EIF saa paremman otteen kenttätapahtumista. 85. minuutilla Anni Paukkusen pitkä avaus EIF-linjan välistä löytää Jenni Häklin, joka pääsee karkumatkalle. Jennin sijoitus boksin sisältä menee kuitenkin harmillisesti hieman vasemmalta ohi. 87. minuutilla Katariina Nilkkua rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun hyvästä paikasta aivan boksin vasemman kulman ulkopuolelta. Tintti Kurtti asettuu pallon taakse ja sijoittaa pallon mielipaikaltaan millintarkasti oikeaan yläkulmaan 4-1.

89. minuutilla keskikentältä tulee korkea avaus, jonka nousee YIlveksen topparin puskusta korkeassa kaaressa boksin rajalle. Maasta kimpoavaan pomppupalloon ehtii ensimmäisenä Naomi Lillqvist, joka nappaa pelivälineen mukaansa YIlveksen topparin ja maalivahdin välistä ja sijoittaa lopulta tyhjiin 4-2.

90. minuutilla Anni Paukkusen pitkä avaus vapauttaa Heidi Linjamaan vasemmalta puolittain läpi. EIF-puolustaja voittaa pallon ja pelaa taaksepäin Jenni Möllerille. Palautus on kuitenkin hiljainen ja palloon ehtii ensimmäiseksi Katariina Nilkku, joka nostaa ykkösellä pienestä kulmasta kohti oikeaa takakulmaa. Pallo kimpoaa kuitenkin etutolpalla varmistavasta puolustajasta takaisin Katariinalle, joka nostaa uudelleen kohti takakulmaa, mutta pallo suuntautuu harmillisesti hieman ohi maalin.

91. minuutilla Jenni Häkli hassuttaa EIF:in puolustuslinjan ja pääsee vielä vetämään 20 metristä, mutta pallo menee hieman oikealta ohi. 93. minuutilla Mari Rantanen vetää kaukaa boksin rajalle, josta Jenni Häkli pudottaa pallon ykkösellä alaspäin Tintti Kurtille. Tintin veto 25 metristä menee hieman oikealta ohi ja ottelu päättyy lopulta kotijoukkueen 4-2 -voittoon.

46'  1 - 0 Eve Reponen
60'  2 - 0 Jenni Häkli
67'  3 - 0 Jenni Häkli
74'  3 - 1 Mira Katajamäki
87'  4 - 1 Tintti Kurtti
89'  4 - 2 Naomi Lillqvist


YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Sini Sutinen, Anni Paukkunen, Mari Rantanen, Elisa Mattila, Tintti Kurtti, Eveliina Reponen (82' Heidi Linjamaa), Rosa Sirén (72' Alina Seppä), Jenni Häkli, Veera Keskitalo (62' Katariina Nilkku)

EIF: Jenni Möller, Essi Tolppala (60' Elina Allen), Jenni Virranvuo, Laura Pääkkönen, Josefine Sjöblom, Tiia Elonsalo, Naomi Lillqvist, Mira Katajamäki, Emilia Allen, Linda Grundström, Hanna Kultanen


 28.9.2013

MaPS - YIlves

0 - 4   ( 0 - 2 )


Ylöjärven Ilveksen naiset palasivat voittokantaan vierasottelussa Maskun Palloseuraa vastaan vahvan esityksen päätteeksi lukemin 0-4 (0-2). Kotijoukkue piti kurinalaisella puolustuspelillään maalinsa koskemattomana aina 31. minuutille saakka, jolloin Anni Paukkusen kaukoveto löysi tiensä verkon perukoille. Tintti Kurtti onnistui vielä murtautumaan maalintekoon hetkeä ennen taukovihellystä. Toisella puoliajalla YIlveksen ote vahvistui entisestään, mutta lukuisat maalipaikat eivät tuottaneet tolppaa ja ylärimaa parempia tuloksia ennen viimeistä varttia, jolloin Liisa Kuuloja ja Rosa Sirén osuivat erikoistilanteiden päätteeksi aivan lähietäisyydeltä. Voitolla YIlves teki ylöjärveläistä jalkapallohistoriaa varmistamalla naisten Kakkosen B-lohkon voiton jo ennen viimeistä kierrosta.

YIlves aloittaa ottelun terävästi ja jo 3 minuutin pelin jälkeen Jenni Häkli saa vapauttavan pystysyötön, nousee MaPSin boksiin ja ohittaa jo maalivahti Katri Yrjölän, mutta ajautuu pallon kanssa pieneen kulmaan ja ohjaa pelivälineen hitusen takatolpan väärälle puolelle. YIlves ottaa pelin hallintaansa ja MaPS puolustaa syvältä eikä ensimmäisen 15-minuuttisen aikana synny vaarallisia tilanteita.

15. minuutilla YIlves saa ensimmäisen kulmapotkunsa vasemmalta, mutta erikoistilanne kuivuu lopulta kokoon. 18. minuutilla Jenni Häkliä rikotaan keskialueella ja YIlves saa vapaapotkun noin 25 metristä. Jenni asettuu itse pallon taakse ja vetää 3 metriä yli maalin.

21. minuutilla YIlves saa toisen kulmapotkun oikealta, mutta tätäkään erikoistilannetta ei pystytä hyödyntämään. 24. minuutilla Jenni Häkli saa pallon MaPSin linjan edessä ja vetää noin 20 metristä hieman oikealta ohi.

25. minuutilla MaPS saa vapaapotkun keskialueelta. Ioanna Kallio pelaa pallon oikeaan kulmaan, jossa YIlves-puolustus pääsee kuitenkin riistoon. Jälkitilanteesta MaPSin prässi onnistuu ja maskulaispelaaja pääsee vetämään kohti vasenta alakulmaa, mutta Saara Viitanen heittäytyy ja torjuu.

29. minuutilla YIlves hyökkää vasemmalta. Eve Reponen ajaa pallon kanssa päätyyn ja syöttää poikittain boksin sisään Jenni Häklille. Jenni pudottaa pallon taaksepäin Liisa Kuulojalle, joka vetää 16 metristä kohti oikeaa yläkulmaa, mutta pallo kilahtaa harmillisesti ylärimaan. 30. minuutilla Jenni Häkli pelaa Tintti Kurtin kanssa näppärän seinäsyöttökuvion ja murtautuu keskeltä boksin sisään. Jennin ohjaus kilahtaa vasempaan tolppaan eikä pallo mene vieläkään sisään. Pelin hallinta on vahvasti YIlveksellä ja MaPS puolustaa maalinsa edustalla tiiviisti.

31. minuutilla YIlves saa vapaapotkun hyvästä paikasta aivan boksin vasemman kulman ulkopuolelta. Tintti Kurtti syöttää takaviistoon Anni Paukkuselle, joka vetää 20 metristä oikeaan ylänurkkaan 0-1.

33. minuutilla Sini Sutisen pitkä avaus vapauttaa Tintti Kurtin puolittaiseen läpiajoon, mutta Tintin sijoitus menee hitusen vasemmalta ohi. 38. minuutilla MaPS saa kulmapotkun oikealta. Sini Saarisen tarjoilu putoaa YIlveksen maalin takatolpalle, josta Saara Viitanen nyrkkeilee pallon edelleen taka-alueelle. Pallo pusketaan kohti etutolppaa, mutta Elisa Mattila on varmistamassa maaliviivalla ja puskee pallon takaisin kentälle.

41. minuutilla Jenni Häkli syöttää Tintti Kurtille, joka harhauttaa maskulaispuolustuksen, murtautuu keskeltä boksin sisään ja sijoittaa pelivälineen varmasti alakulmaan 0-2. Avausjaksolla ei lisämaaleja nähdä, joten tauolle mennään vierasjoukkueen 0-2 -johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkaa hieman tunnustellen ja 49. minuutilla Jasmin Olli nousee vasemmalta ja vetää 20 metristä, mutta pallo suuntautuu suoraan Saara Viitasen syliin. 52. minuutilla Jenni Häkli vetää 20 metristä ja pallo kimpoaa Katri Yrjölän polvitorjunnasta pelattavaksi edelleen maalin edustalle, mutta jatkajaa ei löydy. Pelin hallinta siirtyy vähitellen vahvasti YIlvekselle.

54. minuutilla Jenni Häkli pääsee jälleen vetämään boksin rajalta, mutta veto menee vasemmalta ohi. 55. minuutilla Jenni Häkli vapauttaa Tintti Kurtin keskeltä läpiajoon, mutta Tintin sijoitus kilahtaa tolppaan eikä Rosa Sirénkään ennätä ajoissa irtopalloon. 56. minuutilla Tintti KUrtti murtautuu boksiin ja vetää hiuksenhienosti takayläkulman ohi.

59. minuutilla Jenni Häkli vapauttaa jälleen Tintti Kurtin MaPSin boksiin. Tintti ohittaa jo Katri Yrjölän, mutta sijoittaa pallon oikealta ohi. 60. minuutilla Tintti Kurtti kaadetaan noin 25 metriä maalista ja YIlves saa vapaapotkun. Elisa Mattila antaa vaparin nopeasti ja vapauttaa Eve Reposen oikealta boksiin, mutta Even veto menee yli maalin. MaPS ei pääse kontrolloidusti omalta alueeltaan pois maalivahdin loukattua itseään jossakin aiemmassa tilanteessa.

61. minuutilla Eve Reponen etenee boksiin, mutta maskulaispuolustaja ehtii viime hetkellä blokkaamaan vedon kulmapotkuksi. 62. minuutilla MaPS vaihtaa maalivahtia ja Ioanna Kallio ottaa Katri Yrjölän paikan tolppien välissä. 68. minuutilla Jenni Häkli nostaa chipin MaPSin boksiin Tintti Kurtin peliulottuville, mutta Ioanna Kallio onnistuu nappaamaan pallon.

69. minuutilla Rosa Sirén syöttää keskelle Jenni Häklille, joka pääsee vetämään, mutta veto blokataan kulmapotkuksi. Tintti Kurtin matala kulmuri jää pyörimään maalin edustalle, mutta jatkajaa ei löydy. 74. minuutilla Eve Reponen murtautuu vasemmasta päädystä kohti etutolppaa ja maskulaispuolustus joutuu rikkomaan. YIlves saa vapaapotkun aivan boksin rajalta noin metrin verran päätyrajalta. Jenni Häklin vapari kaartaa takatolpalle Liisa Kuulojalle, joka pääsee vapaasti puskemaan YIlveksen johdoksi jo 0-3. 76. minuutilla Jenni Häkli painii MaPS:in maalivahdin kanssa boksin oikean kulman ulkopuolella ja hankkii YIlvekselle vapaapotkun hyvästä paikasta. Jenni niittaa kovan ja matalan ohi muurin kohti etualakulmaa, mutta pallo kimpoaa tolpasta maaliviivaa pitkin kohti takatolppaa, josta Rosa Sirén tökkää pelivälineen verkkoon 0-4.

82. minuutilla Jenni Häkli vetää vapaapotkun 20 metristä hieman yli maalin. 85. minuutilla Fanniina Passila pääsee pallon kanssa boksin kulmalle, mutta Ioanna Kallio onnistuu purkamaan. Hetkeä myöhemmin Jenni Häkli saa pallon boksin rajalla, kääntyy ja vetää yli maalin. 90. minuutilla Eve Reponen kaadetaan vasemmassa laidassa noin 20 metriä päätyrajasta. Anni Paukkusen vapari kiertää kuitenkin suoraan Ioanna Kalliolle. Erotuomari päättää ottelun yhden minuutin lisäajan jälkeen lopputulokseen 0-4.

31'  0 - 1 Anni Paukkunen
41'  0 - 2 Tintti Kurtti
74'  0 - 3 Liisa Kuuloja
77'  0 - 4 Rosa Sirén


YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Sini Sutinen, Anni Paukkunen, Mari Rantanen, Elisa Mattila, Liisa Kuuloja, Tintti Kurtti (78' Veera Keskitalo), Eveliina Reponen, Jenni Häkli, Rosa Sirén (81' Fanniina Passila),

MaPS: Katri Yrjölä (62' Anne-Marie Haikio), Ioanna Kallio, Emilia Ylistalo, Jasmin Olli, Jutta Lammes, Sini Saarinen, Helena Sund, Minna Lepikkö, Karita Aittomaa (75' Janette Uusitalo), Helena Saine (46' Venla Rintala), Aleksiina Pänkäläinen


 15.9.2013

YIlves - FC Nokia

1 - 1   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue päätyi 1-1 -pistejakoon paikallisderbyssä FC Nokiaa vastaan. Useiden avainpelaajien poissaolo näkyi kenttäpelin sekavuutena läpi koko ottelun, mutta erityisesti avausjaksolla, joka sujui maalittomuudestaan huolimatta vierasjoukkueen komennossa. Toisen puoliajan alkuhetkillä FC Nokia siirtyikin ansaitusti 0-1 -johtoon, kun Emmy Tuuva puski Elina Kortekankaan antaman sivuvaparin lähietäisyydeltä maaliin. Ottelun loppua kohden ote siirtyi vähitellen YIlvekselle ilman vaihtopelaajia pelanneen FC Nokian alettua varmistella johtoasemaansa. YIlves rakensikin muutaman erinomaisen maalintekopaikan, mutta ristikkoa lähemmäs ei palloa vielä saatu. Kova yritys palkittiin kuitenkin 85. minuutilla, kun hetkeä aikaisemmin vaihdosta tulleen Eveliina Pakkasen kaukoveto upposi yläriman kautta verkkoon.

Ottelu alkaa puolin ja toisin haparoinnin merkeissä ja pallo karkaa useasti pelialueen ulkopuolelle. FC Nokia ottaa kuitenkin pelin hallintaansa, kun YIlveksen pelinrakentelu on runsaiden pelipaikkamuutosten ja poissaolojen takia sekaisin. Pelin painopiste on vahvasti kotijoukkueen kenttäpuoliskolla, joskaan vaarallisia tilanteita ei synny.

YIlves saa ensimmäisen tilanteenpoikasen vasta 9. peliminuutilla, kun Saara Viitasen pitkä avauspotku lipsahtaa nokaialaisten linjan taakse. Reagointi on kuitenkin heikkoa, eikä pallon perään ennätä kukaan. Hetkeä myöhemmin Elisa Mattila chippaa korkean noston FC Nokian boksiin, mutta Veera Keskitalo ei pääse pelivälineeseen käsiksi ja maalivahti Laura Räsänen selvittää lopulta tilanteen.

10. minuutilla FC Nokian Elina Kortekangas murtautuu vasemmalta läpi ja pääsee vetämään 20 metristä, mutta Saara Viitanen torjuu. 12. minuutilla Sonja Alanen voittaa pallon YIlveksen oikeassa kulmauksessa, etenee kohti etutolppaa ja syöttää poikittain, mutta Veera Allonen pääsee viime hetkellä katkoon.

13. minuutilla Elina Kortekangas saa pallon sivurajaheitosta vasemmalla ja lähettää pitkän ristipallon takatolpalle Sonja Alaselle, joka vetää lähietäisyydeltä, mutta Saara Viitanen onnistuu jälleen torjumaan. Tuloksena on kuitenkin FC Nokian kulmapotku oikealta. Veera Allonen voittaa pallon ja käynnistää YIlveksen nopean vastaiskun vasemmalta, mutta hyvä tilanne päättyy lopulta paitsioon.

17. minuutilla FC Nokia saa toisen kulmapotkunsa vasemmalta. Elina Kortekankaan kulmuri kaartaa aivan maalin eteen, josta Saara Viitanen nyrkkeilee pallon kohti keskialuetta. Sini Lauermaa pääsee vetämään suoraan ilmasta, mutta kotijoukkueen onneksi veto suuntautuu hieman vasemmalta ohi.

18. minuutilla Jenni Häkli pelataan vasemmalta puolittain läpi. Jenni harhauttaa, leikkaa boksin kulmalle ja vetää, mutta sihti on huono ja pallo menee reilusti oikealta ohi. 21. minuutilla Sini Lauermaa murtautuu vasemmalta YIlveksen päätyyn ja etenee kohti etutolppaa, mutta poikittaissyöttö päätyy suoraan Saara Viitasen syliin.

22. minuutilla YIlves rakentaa ensimmäisen kontrolloidumman hyökkäyksen oikealta, kun Veera Allosen pitkä avaus tavoittaa Jessica Vallinin. Jessica ja Veera Keskitalo pelaavat Essi Nikkilän kanssa näppärän syöttökombinaation, jonka päätteeksi Jenni Häkli pääsee vetämään 20 metristä, mutta pallo menee oikealta ohi.

28. minuutilla YIlves rakentaa jälleen vaarallisen hyökkäyksen, kun Jenni Häkli pyörittää peliä FC Nokian boksin edessä ja löytää oikealta Jessica Vallinin, joka keskittää boksin sisään. Pallo päätyy uudestaan Jenni Häklille aivan vitosen boksin kulmalle, mutta Jennin veto suuntautuu takatolpan väärälle puolelle.

30. minuutilla Sini Sutinen vapauttaa Eve Reposen vasemmalta puolittaiselle karkumatkalle, mutta nokialaispuolustus ehtii tilanteeseen ja ohjaa pallon päätyrajasta yli. YIlves saa ensimmäisen kulmapotkunsa vasemmalta. Suvi Sutisen kulmuri putoaa vitosan boksin kulmalle, josta Laura Räsänen poimii pelivälineen haltuunsa.

33. minuutilla FC Nokia saa puolestaan kulmapotkun oikealta. Sonja Alasen tarjoilu putoaa YIlveksen maalin taka-alueelle, josta Elina Kortekangas jatkaa ykkösellä ohi maalin. 40. minuutilla Jenni Häkli murtautuu oikealta FC Nokian boksiin ja kaatuu. Erotuomari ei kuitenkaan näe tilanteessa rikettä ja peli jatkuu. Avausjakso päättyy maalittomaan 0-0 -tilanteeseen.

FC Nokia aloittaa toisen puoliajan sähäkästi, kun Elina Kortekangas nousee 46. minuutilla vasemmalta ja YIlves-puolustus joutuu rikkomaan. FC Nokia saa vapaapotkun sivurajan tuntumasta noin 10 metriä päätyrajasta. Elina Kortekankaan sivuvapari kaartaa vitosen viivalle, josta Emmy Tuuva pääsee vapaasti puskemaan pallon ohi Saara Viitasen 0-1.

49. minuutilla Jessica Vallinin avaus vapauttaa Jenni Häklin oikealta boksin sisään, mutta Jennin veto menee reilusti ohi ja yli. 50. minuutilla Sini Sutisen pitkä avaus linjan taakse tavoittaa Jenni Häklin, mutta viimeistely on heikko ja pallo päätyy suoraan Laura Räsäsen syliin. 55. minuutilla YIlves saa kaksi peräkkäistä kulmapotkua, mutta tulosta ei synny. Kotijoukkue on kuitenkin saanut parempaa otetta pelistä ja painopiste siirtyy hiljalleen FC Nokian kenttäpuoliskolle.

59. minuutilla Jenni Häkliä rikotaan keskialueella, mutta pilli ei soi ja Elisa Mattila jatkaa pelivälineen vasemmalle vapauttaen Eve Reposen karkumatkalle. Eve kaventaa vasemmalta boksin sisään ja tavoittelee takaylänurkkaa, mutta pallo kiertää harmillisesti aavistuksen verran pystypuun väärälle puolelle. 60. minuutilla Suvi Sutinen nostaa pallon FC Nokian boksiin Jenni Häklille, joka ottaa pallon rinnalla alas, kääntyy ja vetää ylärimaan.

61. minuutilla FC Nokia tulee pitkästä aikaa oikealta ja Milla Jokinen pääsee vetämään boksin kulmalta, mutta pallo suuntautuu suoraan Saara Viitaselle. 62. minuutilla Suvi Sutinen antaa erinomaisen pystysyötön FC Nokian boksiin, johon nousee oikealta Veera Keskitalo. Veera ehtii palloon ja vetää, mutta Laura Räsänen ehtii peittämään vedon kulmapotkuksi.

65. minuutilla FC Nokia saa vapaapotkun vasemmalta noin 30 metriä maalista. Elina Kortekangas tarjoilee pallon boksin rajalle, mutta pallo pusketaan taka-alueelle, eikä tilanteesta synny lopulta mitään vaarallisempaa. 70. minuutilla Essi Nikkilä vapauttaa Eve Reposen vasemmalta boksin sisään. Even poikittaissyöttö maalin edustalle ei kuitenkaan aivan tavoita Rosa-Maria Siréniä, vaan pallo päätyy Laura Räsäselle.

73. minuutilla Sini Sutisen pitkä avaus vapauttaa Eve Reposen vasemmalta FC Nokian päätyyn, mutta Even poikittaissyöttö suuntautuu suoraan Laura Räsäsen syliin. 75. minuutilla Sonja Alanen murtautuu oikealta YIlveksen linjan taakse ja YIlves-puolustus joutuu rikkomaan aivan boksin kulmalla. Elina Kortekangas asettuu pallon taakse ja vetää muurissa olevaa Suvi Sutista kasvoihin. Pallo kimpoaa kaarelle, josta Sonja Alanen pääsee vetämään. Pallo osuu YIlveksen puolustajan käteen, mutta erotuomari tulkitsee virheen tahattomaksi eikä anna rangaistuspotkua, joten vaarallisesta erikoistilanteesta selvitään lopulta säikähdyksellä.

77. minuutilla Jenni Häkli saa pallon, leikkaa keskelle ja vetää metritolkulla oikealta ohi. 83. minuutilla Jenni saa poikittaissyötön Eve Reposelta, leikkaa keskelle ja vetää 20 metristä ristikkoon. Pallo kimpoaa taka-alueelle Katariina Nilkulle, jonka jatko nousee yli maalin. Pelin hallinta on kuitenkin vahvasti YIlveksellä. 84. minuutilla Jenni Häkli nousee vasemmalta päätyyn ja tarjoilee poikittaissyötön maalille, mutta Katariina Nilkku juoksee hieman ohi syötöstä. "Katsu" hakee kuitenkin pallon itselleen ja syöttää taaksepäin Eveliina Pakkaselle, joka vetää vastapalloon 25 metristä tarkasti Laura Räsäsen sormien ja yläriman kautta verkkoon 1-1.

87. minuutilla Eve Reponen murtautuu vasemmalta linjan taakse ja kaventaa keskemmälle, mutta FC Nokian puolustus kaataa Even aivan boksin rajalla ja YIlves saa vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Jenni Häklin veto suuntautuu kuitenkin päin muuria. 93. minuutilla Jenni Häkli saa pallon ja vetää 20 metristä kovan maannuoliaisen maskin takaa, mutta Laura Räsänen on hyvin sijoittuneena ja torjuu. Kun lisämaaleja ei nähdä, päättyy ottelu pistejakoon 1-1

47'  0 - 1 Emmy Tuuva
85'  1 - 1 Eveliina Pakkanen


YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Mari Rantanen (67' Eveliina Pakkanen), Elisa Mattila, Essi Nikkilä (77' Heidi Linjamaa), Eveliina Reponen, Jenni Häkli, Jessica Vallin (67' Rosa-Maria Sirén) , Veera Keskitalo (77' Katariina Nilkku)

FC Nokia: Laura Räsänen, Henriikka Jussila, Mari Katajamäki, Sini Lauermaa, Milla Jokinen, Emmy Tuuva, Birgitta Paranko (Ilves), Erika Lahtinen, Roosa Pitkänen, Elina Kortekangas (Ilves), Sonja Alanen


 8.9.2013

EBK - YIlves

2 - 2   ( 2 - 1 )


Ylöjärven Ilveksen naiset joutuivat tyytymään tasapeliin 2-2 (2-1) Esbo Bollklubbenin vieraina keski-Espoon uudella tekonurmella pelatussa ottelussa. EBK sai peliin unelma-alun, kun YIlveksen maalivahdin purkupallo kimposi terävästi prässänneen Erja Vehmaksen kautta verkkoon vain vajaan kahden pelatun minuutin jälkeen. Vehmas siirsi EBK:n hetkeä myöhemmin jo 2-0 -johtoon eikä pahasti vajaakuntoinen vierasjoukkue saanut peliään kulkemaan avausjaksolla. Eve Reponen onnistui kuitenkin läpiajon päätteeksi kaventamaan tilanteeksi 2-1 vielä ennen taukoa. Toisella puoliajalla YIlves sai pelistä hieman paremman otteen ja Jenni Häkli tasoitti lukemiksi 2-2 pelikellon näyttäessä 47 minuuttia. Voittokin oli lopulta tarjolla, mutta rangaistuspotkun epäonnistuminen ja suurpiirteinen viimeistely muista maalipaikoista johti tällä kertaa pistejakoon.

Ottelu alkaa tasaisissa merkeissä ja kumpikin joukkue yrittää muutaman kerran keskialueelta läpisyöttöä tuloksetta. 2. minuutilla Saara Viitasen avauspotku putoaa oikeaan laitaan puolen kentän viivalle, jossa Niina Tyynismaa voittaa pallon ja pelaa sen YIlveksen linjan taakse. Sini Sutinen ehtii palloon ennen Erja Vehmasta ja palauttaa sen alapäin maalivahdille. Erja Vehmas prässää kuitenkin terävästi ja Saara Viitasen purku kimpoaa harmillisesti maalin 1-0.

4. minuutilla YIlves nousee ensimmäistä kertaa EBK:n päätyyn vasemmalta. Pallo saadaan jo boksin kulmalle, mutta EBK-puolustus ehtii hätiin ja purkaa tilanteen rajaheitoksi. 5. minuutilla YIlves pelaa pitkän hyökkäyksen ja lopulta Rosa-Maria Sirén syöttää kulmaan Eve Reposelle, joka keskittää takatolpalle. Veera Keskitalo puskee vitosen viivalta oikeaoppisesti kohti alakulmaa, mutta EBK:n maalivahti Tiia Kaijalainen selvittää tilanteen.

YIlves pyrkii rakentamaan peliä ahtaan keskikentän kautta, kun taas EBK pelaa suoraviivaisesti pitkillä avauksilla YIlveksen selustaan. 7. minuutilla Niina Tyynismaa nostaa puolesta kentästä korkean pallon oikeaan laitaan YIlveksen linjan taakse Erja Vehmaksen juoksulinjalle. Vehmas voittaa pallon, ajautuu boksin oikealle kulmalle, harhauttaa ja vetää vasurilla 16 metristä hieman poikkipuun yli.

10. minuutilla Jenni Häkli voittaa pallon keskikentällä, nousee kohti boksia, leikkaa vasemmalle ja vetää 25 metristä, mutta pallo menee oikealta ohi. YIlves pyörittää peliä EBK:n kenttäpuoliskolla, mutta kotijoukkue puolustaa johtoaan tiiviisti ja pallon alla on välillä 8 pelaajaa. 13. minuutilla Jenni Häklin murtopallo löytää kuitenkin tiensä EBK:n boksiin Veera Keskitalon juoksulinjalle, mutta Tiia Kaijalainen ehtii hätiin.

14. minuutilla YIlves rakentaa peliä alhaalta, mutta keskiympyrässä tulee pallonmenetys ja Niina Tyynismaan diagonaalisyöttö oikeaan laitaan tavoittaa Erja Vehmaksen, joka etenee boksin kulmalle ja vetää voimalla kohti etualanurkkaa. Saara Viitanen torjuu, mutta pallo kimpoaa rankkarin kaarelle. Erja Vehmas ehtii palloon uudelleen niukasti ennen YIlves-puolustusta ja vetää 16 metristä maannuoliaisen aivan tolpan juureen 2-0.

Halvahko maali sekoittaa vierasjoukkueen pelin ja myös pelitempo laskee entisestään. 15. minuutilla YIlves saa kulmapotkun vasemmalta. Sini Sutisen puskusta pallo ohjautuu taka-alueelle Veera Alloselle, joka vetää suoraan ilmasta. Pallo ohjautuu kuitenkin selvästi ohi maalin. Seuraavat minuutit ovat puolin ja toisin rikkonaista ja harhasyöttöjen värittämää peliä.

22. minuutilla EBK rakentaa näppärän kuvion keskikentältä ja vasempaan laitaan siirtynyt Erja Vehmas pääsee keskittämään boksin kulmalta. Salla Koivisto pääsee palloon rangaistuspilkun tuntumassa ja nostaa pompusta kohti YIlves-maalia, mutta Saara Viitanen saa näppejään sen verran väliin, että pallo kimpoaa yläriman kautta päätyrajasta yli.

Vähitellen YIveskin saa peliään kulkemaan, mutta EBK prässää ylhäältä ja puolustaa omalla alueellaan kurinalaisesti ja tiiviisti. 27. minuutilla Jenni Häkli voittaa pallon keskikentällä ja lähettää keskiympyrästä pitkän avauksen vasemmalle Eve Reposelle. Eve kaventaa keskemmälle ja vetää boksin rajalta, mutta pallo kohoaa reilusti yli maalin. 29. minuutilla tilanne toistuu lähes identtisenä, mutta tällä kertaa Eve sijoittaa pallon varmasti maaliin 2-1.

31. minuutilla Niina Tyynismaa saa puolessa kentässä YIveksen avauksen haltuunsa, löytää keskemmältä Salla Koiviston, joka jatkaa ykkösellä vasemmalle Erja Vehmakselle, joka pääsee paitsionmakuisesta tilanteesta läpiajoon. Vehmaksen veto 16 metristä suuntautuu maalin vasempaan reunaan, mutta Saara torjuu heittäytymällä.

32. minuutilla EBK saa sivurajaheiton oikealta ja jälkitilanteesta Niina Tyynismaa pääsee kenenkään estelemättä vetämään boksin sisältä, mutta pallo suuntautuu vierasjoukkueen onneksi vasemmalta ohi.

34. minuutilla YIlveksen keskialueen pallonmenetyksestä käynnistyy EBK:n terävä vastahyökkäys. Pallo pelataan kahdella syötöllä keskiympyrään, josta lähtevään pystysyöttöön ehtii Erja Vehmas vasemmasta laidasta aivan boksin rajalla. Vehmas ajaa boksin sisään ja ohjaa ohi vastaan tulevan Saara Viitasen, mutta pallo vierii aavistuksen verran oikean pystypuun ohi.

Jakson loppua kohden YIlveksen peli alkaa uudelleen hajota ja hyökkäyksen alut katkeavat usein keskialueen harhasyöttöön. 40. minuutilla Salla Koivisto pelataan keskeltä puolittain läpi, mutta Saara Viitanen nappaa 25 metristä lähtevän vedon helposti. Hetkeä myöhemmin EBK saa jälleen pallon YIlveksen harhasyötöstä ja Niina Tyynismaa pelaa keskiympyrästä YIlveksen linjan eteen Salla Koivistolle, joka nostaa ykkösellä vasempaan laitaan paitsioon ehtineelle Erja Vehmakselle. Pelissä ei ole kuitenkaan avustavia erotuomareita, joten paitsio jää huomaamatta ja Vehmas pääsee jälleen karkumatkalle.

Vehmaksen veto 16 metristä nousee korkealle, mutta Saara Viitanen nyrkkeilee pallon takaisin keskialueelle. Tilanteessa Vehmas myös loukkaa itseään ja ottelu keskeytyy yli 2 minuutin ajaksi. 45. minuutilla YIlves saa kulman oikealta. Sini Sutinen pääsee puskemaan, mutta Tiia Kaijalainen pelastaa viivalta. Taukotilanteeksi jää siten 2-1.

YIlves aloittaa toisen puoliajan hyvällä liikkeellä ja ottaa pelin hallintaansa. 47. minuutilla YIlves pelaa pitkän hyökkäyksen EBK:n kenttäpuoliskolla. Elisa Mattila puskee pallon eteenpäin Jenni Häklille 20 metriin. Jenni kääntyy, harhauttaa 2 puolustajaa ja vetää tarkasti riman alle 2-2.

50. minuutilla Sini Sutisen pystysyöttö vapauttaa Eve Reposen vasemmalta puolittaiselle karkumatkalle. Eve ajaa kohti päätya ja leikkaa vasemmalta boksin sisään. Janiina Laitinen joutuu rikkomaan ja pallo viedään pilkulle. Jenni Häklin tarkka sijoitus tolpan juureen ei kuitenkaan riitä, vaan Tiia Kaijalainen aavistaa oikein ja onnistuu kuin onnistuukin torjumaan.

51. minuutilla Elisa Mattila katkaiseen EBK:n keskialueen vapaapotkun ja lähettää Jenni Häklin pystysyötöllä puolittaiselle karkumatkalle. Jenni kaadetaan boksin rajalla ja YIlves saa vapaapotkun loistopaikasta. Jennin vapari nousee harmillisesti hieman yli poikkipuun. YIlveksellä on erittäin vahva ote pelistä, eikä EBK juurikaan pääse kontrolloidusti pois omalta kenttäpuoliskoltaan.

55. minuutilla Veera Allosen pistopallo tavoittaa Jenni Häklin, joka pääsee vetämään boksin rajalta, mutta pallo menee hieman vasemmalta ohi. 60. minuutilla Anni Paukkunen nousee vasemmalta ja syöttää edelleen Jenni Häklille, jonka veto 25 metristä kiertää oikealta ohi maalin. 61. minuutilla Jenni Häkli saa jälleen syötön Anni Paukkuselta ja vetää 20 metristä hieman ohi.

62. minuutilla EBK-maalilla on tiukka tilanne, kun Anni Paukkunen keskittää boksin rajalle, josta EBK-puolustus puskee pallon edelleen korkealle kohti maalia. Jenni Häkli ja Tiia Kaijalainen kisaavat pallosta ja lopulta EBK:n maalivahti selvittää tilanteen. 64. minuutilla Rosa-Maria Sirén pääsee riistoon keskiympyrässä ja pelaa viereen Suvi Sutiselle, jonka pystysyöttö vapauttaa Jenni Häklin keskeltä läpiajoon. Jenni etenee pallon kanssa boksiin ja ohittaa jo Tiia Kaijalaisen, joka kaataa Jennin. Kotiyleisönkin hämmästykseksi pilli ei kuitenkaan soi ja peliä jatketaan EBK:n maalipotkulla.

Maalipotku putoaa 25 metriin suoraan Jenni Häklille, joka vetää, mutta Tiia Kaijalainen torjuu. YIlveksen paras rynnistys alkaa vähitellen laantua ja EBK pääsee paremmin osalliseksi kenttätapahtumista. 73. minuutilla vierasjoukkueen paitsioansa pettää keskikentällä ja Salla Koivisto pääsee livahtamaan oikealta karkumatkalle. Koivisto vetää boksin rajalta, mutta Saara Viitanen heittäytyy ja torjuu. YIlves-puolustuksen purkupallo päätyy vastakkaiseen laitaan Erja Vehmakselle, joka etenee boksin kulmalle ja vetää, mutta Saara Viitanen nyrkkeilee pallon päätyrajasta yli. EBK:n kulmapotku kaartaa takatolpalle, jossa Niina Tyynismaa puskee vasemmalta ohi.

75. minuutilla Elisa Mattila ja Liisa Kuuloja pelaavat pallon kaaren eteen Jenni Häklille, joka kääntyy terävästi ja vetää, mutta maannuoliainen menee vasemmalta ohi. 76. minuutilla Jenni Häkli haistaa EBK:n syötön alaspäin, iskee prässin, voittaa pallon 20 metrissä ja syöttää boksin sisään Veera Keskitalon juoksulinjalle. EBK-puolustus purkaa kuitenkin pallon päätyrajasta yli. Sini Sutinen pääsee puskemaan kulmurista vitosen viivalta, mutta pallo suntautuu maalin yli.

78. minuutilla Sini Sutinen vapauttaa keskiympyrästä Eve Reposen vasemmalta EBK:n boksiin. Eve tarjoilee diagonaalisyötön kohti takatolppaa. Jenni Häkli ja Tiia Kaijalainen ryntäävät tavoittelemaan pelivälinettä ja tälläkin kertaa Kaijalainen vetää pitemmän korren. 83. minuutilla EBK nousee hyökkäykseen, mutta YIlveksen puolustus on tiiviinä ja tilanne päättyy noin 20 metristä tulevaan laukaukseen, jonka Saara Viitanen helposti vangitsee.

87. minuutilla Liisa Kuuloja puskee Tiia Kaijalaisen avauspotkusta pallon kaaressa kohti EBK:n boksia. Pallo pomppaa boksin edessä korkealle ilmaan ja boksin ulkopuolelle ajautunut Kaijalainen joutuu puskemaan. Pallo suuntautuu puskusta taaksepäin ja Heidi Linjamaa on päästä tuikkaamaan, mutta Tiia Kaijalainen saa pallon haltuunsa ajoissa.

YIlves hakee voittomaalia vimmatusti ja vielä 89. minuutilla Jenni Häkli pääsee Rosa-Maria Sirénin pystysyötöstä kokeilemaan 20 metristä, mutta matala veto jää voimattomaksi ja Tiia Kaijalainen poimii pelivälineen. Lisämaaleja ei nähdä, joten peli päättyy 2-2.

  2'  1 - 0 Erja Vehmas
14'  2 - 0 Erja Vehmas
29'  2 - 1 Eveliina Reponen
47'  2 - 2 Jenni Häkli


YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Anni Paukkunen, Liisa Kuuloja, Elisa Mattila, Eveliina Reponen, Rosa-Maria Sirén, Jenni Häkli, Veera Keskitalo (75' Heidi Linjamaa)

EBK: Tiia Kaijalainen, Marika Eerikäinen, Johanna Holm, Niina Tyynismaa, Anna Vikstedt, Heidi Ilomäki, Marleena Salovaara, Iina Tatarinov, Janiina Laitinen, Erja Vehmas, Salla Koivisto


 29.8.2013

YIlves - LiePa

5 - 0   ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naiset jatkoivat syyskierrostaan voitokkaasti kukistamalla kotiottelussa Liedon Pallon selvin numeroin 5-0 (1-0). Poikkeuksellisesti Soppeenharjun tekonurmella pelatun iltaottelun avausjakso sujui vielä nopeaan alustaan totutellessa, vaikka Anni Paukkusen kova ja tarkka maannuoliainen siirsikin kotijoukkueen 1-0 -johtoon jo 18. peliminuutilla. Lietolaiset sinnittelivät kuitenkin tauolle saakka hyvin pelissä mukana, vaikka Heidi Punnan ja Hanna Kontkasen poissaolot näkyivätkin hyökkäyspelin vaisuutena. Toisella jaksolla kotijoukkue lisäsi vauhtia ja ratkaisi ottelun iskemällä neljä maalia 8 minuutin sisällä. Viimeisten parinkymmenen minuutin aikana YIlveksellä oli vielä tukku erinomaisia maalipaikkoja, mutta Tanja Hautaviita Liedon maalissa piti paraatitorjunnoillaan numerot siedettävinä.

YIlves aloittaa ottelun terävästi ja saa ensimmäisen kulmapotkun jo minuutin pelin jälkeen, kun TJK-laina Marita Mäntyharjun keskitys päätyrajalta blokataan. Sini Sutinen pääsee puskemaan vitosen boksista, mutta pallo suuntautuu kentälle päin. Jälkitilanteesta TJK-laina Mira Nieminen keskittää oikealta tavoitellen Marita Mäntyharjua boksin sisältä, mutta lietolaispuolustus pääsee viime hetkellä väliin ja tuloksena on uusi kulmapotku, tällä kertaa oikealta. Mira Niemisen kulmuri päätyy kuitenkin suoraan Liedon maalivahti Tanja Hautaviidalle.

4. minuutilla YIlves hyökkää jälleen ja Jenni Häkliä rikotaan vapaapotkun arvoisesti noin 25 metrissä. Suvi Sutisen vapari kohoaa selvästi poikkipuun yli. 7. minuutilla Eve Reponen syöttää oikealta poikittain boksin sisään Marita Mäntyharjulle, joka nostaa pelivälineen edelleen takatolpalle. Anni Paukkunen pääsee palloon vitosen boksin kulmalla, mutta jälleen lietolaispuolustus ehtii peittää ja ohjata pallon yli päätyrajasta. Sini Sutinen pääsee puskemaan kulmurin kakkospalloon, mutta Tanja Hautaviita nappaa pelivälineen.

Ottelun avausmaali on lähellä 10. minuutilla, kun Eve Reponen vapauttaa Jenni Häklin keskeltä läpiajoon. Tanja Hautaviita tulee boksin rajalle vastaan ja onnistuu peittämään Jennin kovan vedon. Pallo kimppaa takaisin Jennille, joka vetää uudelleen, mutta pallo vierii hitusen ohi tyhjän maalin. 15. minuutilla Anni Paukkunen kaadetaan ja YIlves saa vapaapotkun hyvästä paikasta vasemmalta parikymmentä metriä päätyrajasta, mutta erikoistilanteesta ei synny mitään vaarallisempaa.

16. minuutilla YIlves saa jo neljännen kulmapotkunsa. Tanja Hautaviita tulee ulos maaliltaan ja nyrkkeilee pallon taka-alueelle, jossa Veera Allonen vetää suoraan ilmasta kohti vasenta alakulmaa. Tanja Hautaviita tekee kuitenkin nopean jalkatorjunnan ja pelastaa tilanteen. Ottelun voittomaali näkee päivänvalon minuuttia myöhemmin, kun Anni Paukkunen pääsee rajaheiton jälkeen palloon aivan boksin vasemmalla kulmalla ja pyssyttää kovan maannuoliaisen aivan maalin vasempaan alanurkkaan 1-0.

21. minuutilla YIlves pitää lyhytsyöttöpelillä palloa oikealla ja lopulta Jenni Häkli kuljettaa keskemmälle ja tarjoilee boksin sisään piston Marita Mäntyharjulle, jonka vedon Tanja Hautaviita onnistuu kuitenkin vangitsemaan. Hetkeä myöhemmin YIlves hyökkää jälleen oikealta. Eve Reponen ja Veera Keskitalo löytävät kaaren takaa Jenni Häklin, jonka veto 20 metristä menee hieman yli. Tanja Hautaviidan maalipotku päätyy suoraan Jenni Häklille, joka pyssyttää 25 metristä oikealta ohi.

22. minuutilla Marita Mäntyharju syöttää keskelle Anni Paukkuselle, joka vetää 25 metristä hieman yli. LiePalla on vaikeuksia päästä omalta alueeltaan pois ja ensimmäistä kertaa tämä onnistuu kontrolloidummin vasta 26. minuutilla, kun Veera Raiko nousee oikealta päätyyn ja keskittää etutolpalle maata pitkin, mutta pallo menee suoraan Saara Viitaselle. 27. minuutilla Tuuli-Maria Amrahova syöttää pystyyn YIlveksen boksiin ja Veera Raiko on päästä palloon, mutta Saara Viitanen lukee tilanteen oikein ja ehtii ensin.

30. minuutilla Jenni Häkli vapauttaa pystysyötöllä Veera Keskitalon läpiajoon oikealta. Veera ajaa kohti päätyä ja keskittää takaviistoon "Puuma" Mäntyharjulle, joka vetää 7 metristä hieman ohi. 32. minuutilla Veera Keskitalo syöttää poikittain boksin kulmalle Anni Paukkuselle, joka etenee boksiin ja vetää, mutta veto blokataan ajoissa. Seuraavasta tilanteesta Suvi Sutinen voittaa pallon ja vapauttaa Annin uudemman kerran boksin sisään, mutta veto suuntautuu päin Tanja Hautaviitaa.

33. minuutilla Eve Reposen pystysyöttö vapauttaa Veera Keskitalon ja Jenni Häklin keskeltä läpiajoon. Avustava liputtaa tilanteen hieman hätäisesti paitsioksi, vaikka ensimmäinen niukasti paitsiossa ollut pelaaja ei koske palloon. Tilanteen jälkeen YIlveksen kovin rynnistys hiipuu ja peliä käydään enimmäkseen keskikentällä. 35. minuutilla Liedon pystysyöttö oikealle päätyy Saara Viitaselle.

41. minuutilla Anni Paukkunen kaadetaan aivan boksin rajalla kortin arvoisesti ja YIlves saa vapaapotkun hyvästä paikasta. Marita Mäntyharjun pommi kimpoaa muurista viereen Jenni Häklille, jonka veto kiertää pystypuun väärälle puolelle. 42. minuutilla Veera Keskitalo syöttää keskelle Anni Paukkuselle, jonka veto blokataan kulmapotkuksi. Sini Sutinen pääsee jälleen puskemaan, mutta pallo suuntautuu vasemmalta ohi.

43. minuutilla Anni Alatalo vapauttaa Eve Reposen oikealta boksin sisään. Eve hakee vasenta takatolppaa, mutta Tanja Hautaviita saa juuri ja juuri käden pallon tielle. Pallo palautuu Evelle, joka nostaa takatolpalle Marita Mäntyharjulle, joka puskeekin pallon maaliin. Tilanne tuomitaan kuitenkin paitsioksi. Vielä avausjakson viime sekunneilla YIlves murtautuu LiePan bussin läpi, kun Eve Reponen jatkaa pallon ykkösellä linjan taakse Mira Niemiselle, jolta peliväline kuitenkin harmillisesti karkaa Tanja Hautaviidan ulottuville. Niinpä taukotilanteeksi jää 1-0.

Heti toisen puoliajan alussa Eve Reponen voittaa pallon ja syöttää keskemmälle Marita Mäntyharjulle, joka vetää oikealta ohi. 48. minuutilla Veera Keskitalo pelataan oikeassa laidassa puolittaiselle karkumatkalle, mutta Liedon puolustus ehtii kuitenkin hätiin. 50. minuutilla Marita Mäntyharjua rikotaan kulmalipun tuntumassa ja YIlves saa vapaapotkun hyvästä paikasta oikealta. Vapari suuntautuu boksin rajalle, josta pallo puretaan keskikentälle. Veera Allonen huomaa Tanja Hautaviidan olevan ulkona maalistaan ja kokeilee 35 metristä, mutta Hautaviita koppaa pelivälineen.

51. minuutilla Jenni Häklin vapari puolesta kentästä kaartaa keskelle Eve Reposelle, joka jatkaa pallon ykkösellä vasemmalle boksin sisään. Anni Paukkunen leikkaa keskemmälle ja syöttää poikittain pilkun kohdalle vapaaksi unohtuneelle Veera Keskitalolle, joka pääsee yrittämään vitosen viivalta, mutta Tanja Hautaviita tulee vastaan ja peittää.

56. minuutilla Eve Reponen syöttää Jenni Häklin keskeltä läpi, mutta Tanja Hautaviita tulee kauas ulos maalistaan ja purkaa. 57. minuutilla Lieto saa vapaapotkun puolesta kentästä. Pallo kaartaa YIlveksen boksin rajalle, josta se pelataan keskialueelle Marita Mäntyharjulle. "Puuma" lähettää terävän pistopallon Liedon linjan taakse ja vapauttaa Veera Keskitalon karkumatkalle. Veera sijoittaa boksin rajalla ohi Tanja Hautaviidan kohti oikeaa alakulmaa. Piinallisten sekuntien jälkeen LiePa:n puolustaja ehtii kuin ehtiikin siivoamaan pallon sivurajasta yli eikä tilastomerkintää vieläkään synny.

Rajaheiton jälkitilanteessa Veera Allonen löytää vierestä kaarelle vapaaksi unohtuneen Jenni Häklin. Jenni harhauttaa, kääntyy ja vetää 20 metristä riman alle vapauttavat lukemat 2-0. Heti aloituksesta Jenni prässää pallon itselleen keskiympyrän yläkaarella, etenee ja vetää 30 metristä yli ulkona maalistaan olevan Tanja Hautaviidan 3-0 ajassa 58'. Maalien väliä on ainoastaan 40 sekuntia ja Liedon "musta minuutti" kääntää ottelun lopullisesti YIlvekselle.

64. minuutilla Jenni Häkliä rikotaan puolessa kentässä vapaapotkun arvoisesti. Suvi Sutinen tavoittaa kaarelta Marita Mäntyharjun, joka ottaa pallon alas, siirtää sivuun ja vetää 9 metristä, mutta Tanja Hautaviita peittää. Pallo jää kuitenkin pelattavaksi ja "Puuma" löytää boksin vasemmasta kulmasta Anni Paukkusen. Anni etenee boksin sisään ja viimeistelee illan toisen osumansa vetämällä pallon tarkasti etuyläkulmaan tolpan kautta 4-0.

Hetkeä myöhemmin Tintti Kurtti pudottaa Veera Allosen avauksen viereen Marita Mäntyharjulle, joka nousee ja syöttää keskemmälle LiePa:n selustaan Jenni Häklin juoksulinjalle. Jenni ei tällä kertaa erehdy, vaan murtautuu toppareiden välistä boksin sisään, harhauttaa maalivahdin ja viimeistelee hattutemppunsa ja 5-0 -lukemat vajaa minuutti edellisestä osumasta ajassa 65'.

67. minuutilla Veera Allosen pitkä avaus tavoittaa Jenni Häklin Liedon boksin oikeassa kulmassa. Jenni nostaa pallon viereen ohi Tanja Hautaviidan vitosen rajalle Tintti Kurtille, mutta pallo ottaa kentän pinnasta "tekonurmipompun" ja peliväline päätyy kuin päätyykin Tanja Hautaviidan hyppysiin.

68. minuutilla YIlves hyökkää vasemmalta ja Jenni Häkli vapauttaa kantapääkikalla Tintti Kurtin linjan taakse. Tintti ajaa boksin sisään ja syöttää keskelle ohi Tanja Hautaviidan, mutta Liedon Elina Pottila nappaa pallon Marita Mäntyharjun ja Eve Reposen välistä. 71. minuutilla Jenni Häkli saa pallon rajaheitosta vasemmalta, leikkaa keskemmälle ja syöttää boksin rajalla sivulle Mira Niemiselle. Mira yrittää nostaa pallon yli Tanja Hautaviidan, mutta tämä saa näppinsä väliin. 72. minuutilla "Poro" tulee vauhdilla oikealta ja sukituksesta huolimatta jatkaa nousua boksiin, syöttää poikittain viereen Tintti Kurtille, mutta Tanja Hautaviita pääsee väliin. Pallo palautuu taaksepäin Marita Mäntyharjulle, joka löytää kulmasta uudelleen Mira Niemisen. Mira ajaa päädystä boksin rajalle ja syöttää takaviistoon kohti Tintti Kurttia ja Jenni Häkliä, mutta Liedon Ella Antila saa päänsä väliin ja katkaisee.

74. minuutilla Eve Reponen saa pallon vasemmalla, kääntyy ja syöttää pystyyn boksin sisälle. Marita Mäntyharju ehtii palloon ensimmäisenä, etenee vasemmalle ja nostaa vitosen boksin ulkopuolelta kohti takanurkkaa. Pallo suuntautuu kuitenkin takatolpan ohi. Sivurajaheiton jälkitilanteesta YIlves saa kulmapotkun oikealta. Suvi Sutinen syöttää takaviistoon Jenni Häklin juoksulinjalle. Jenni vetää boksin sisältä suoraan syötöstä kovan ja matalan, mutta Tanja Hautaviita torjuu.

85. minuutilla Jenni Häkliä rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun keskikentältä. Suvi Sutinen vetää 35 metristä kohti vasenta ylänurkkaa ja pallo kilahtaa ylärimaan. 87. minuutilla Eve Reponen pelaa pallon oikealta LiePa:n boksiin, mutta Tanja Hautaviita vetää tilanteessa jälleen pitemmän korren ennen Tintti Kurttia. Hetkeä myöhemmin "Puuma" Mäntyharju lähettää keskiympyrästä pitkän avauksen Liedon linjan taakse. Vaihdosta kentälle tullut Fanniina Passila pääsee palloon boksin rajalla ja jatkaa päin Tanja Hautaviitaa, josta pallo kimpoaa kohti kulmalippua.

88. minuutilla Tintti Kurtti nousee oikealta ja sijoittaa boksin kulmalta maata pitkin kohti takanurkkaa. Eve Reponen ei aivan ylety palloon ja tilanne päättyy maalipotkuun. Hetkeä myöhemmin Marita Mäntyharju palauttaa Liedon maalipotkun ykkösellä Jenni Häklille, joka pääsee laukomaan 20 metristä, mutta Tanja Hautaviita torjuu. 90. minuutilla LiePalle tarjotaan vielä kavennusmahdollisuutta, kun erotuomari viheltää vierasjoukkueelle vapaapotkun noin 25 metristä. Veto kiertää takatolpalle, mutta Saara Viitanen nappaa pallon. Erotuomari päättää ottelun minuutin lisäajan jälkeen tulokseen 5-0.

17'  1 - 0 Anni Paukkunen
57'  2 - 0 Jenni Häkli
58'  3 - 0 Jenni Häkli
64'  4 - 0 Anni Paukkunen
65'  5 - 0 Jenni Häkli


YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Mira Nieminen (TJK) (73' Fanniina Passila), Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Marita Mäntyharju (TJK), Anni Alatalo, Anni Paukkunen (69' Mari Rantanen), Eveliina Reponen, Jenni Häkli, Veera Keskitalo (55' Tintti Kurtti)

LiePa: Tanja Hautaviita, Ronja Varheenmaa, Jenna-Mari Tiittanen (45' Ella Antila), Sanna Pitkänen, Nina Tetri, Henna Hellman, Tuuli-Maria Amrahova, Elina Pottila, Veera Raiko, Ada Laurikainen, Tuulia Niemelä


 25.8.2013

PIF - YIlves

1 - 3   ( 1 - 2 )


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue jatkoi tappiottomien peliensä sarjaa kaatamalla hankalassa vierasottelussa kovaan syyskuntoon päässeen Pargas IF:n maalein 1-3 (1-2). Vahvasti ja hyvällä liikkeellä läpi koko ottelun pelannut kotijoukkue siirtyi johtoon 17. minuutilla, kun Ronja Kurtén sai oikea-aikaisen noston YIlveksen boksiin ja viimeisteli kliinisesti lähietäisyydeltä 1-0. YIlveksen kuitti tuli kuitenkin jo 10 minuutin kuluttua, kun Tintti Kurtin nosto linjan taakse vapautti Jenni Häklin maalintekoon 1-1. Voittomaaliksi jääneen 1-2 -osuman viimeisteli vasta 13-vuotias kovalla työmoraalilla lähes täydet minuutit raatanut Rosa-Maria "Rosso" Sirén saatuaan Elisa Mattilalta erinomaisen läpisyötön oikeaan laitaan. Maaleista huolimatta kotijoukkue hallitsi kuitenkin suoraviivaisella ja pitkiin avauksiin perustuvalla pelitavallaan kenttätapahtumia eikä YIlves saanut useinkaan kontrolloidusti palloa PIF:n kenttäpuoliskolle. 65. minuutilla Anni Paukkunen lähetti kuitenkin keskeltä karkumatkalle Jenni Häklin, joka harhautti maalivahti Inkeri Niemen ja sijoitti pallon tyhjiin lopputulokseksi 1-3. Näin nihkeästi sujuneesta kenttäpelistä huolimatta täydet sarjapisteet matkasivat tällä kertaa Ylöjärvelle.

Kotijoukkue PIF aloittaa pelin vauhdikkaasti ja liikuttaa palloa hyvällä tempolla. 3. minuutilla Anni Paukkunen avaa vasempaan kulmaan Jenni Häklille. Jenni etenee päätyrajalle, harhauttaa, ajaa vitosen boksin kulmalle ja vetää kohti etukulmaa, mutta Inkeri Niemi torjuu. 5. minuutilla Rosa-Maria Sirén vuorostaan vapauttaa Jennin vasemmalta, mutta Jenni kaatuu boksin rajalla ja tilanne kuivuu kokoon.

7. minuutilla Jenni Häkli syöttää Tintti Kurtin keskeltä puolittain läpi. Tintti etenee vasemmalle boksiin, mutta veto blokataan kulmapotkuksi. 8. minuutilla PIF saa vapaapotkun oikeasta laidasta. Jennifer Dahlan vapari leijaa YIlveksen boksiin, josta pallo pusketaan pois.

Peli on melko sekavaa, kun PIF prässää keskialueella aggressiivisesti. 11. minuutilla Matilda Essén antaa pistosyötön vasemmalta YIlveksen linjan taakse, mutta Saara Viitanen ehtii palloon juuri ennen Nina Peltosta. 13. minuutilla PIF pyörittää peliä YIlveksen puolustusalueella ja lopulta Matilda Essén lähettää diagonaalisyötön linjan taakse oikealle. Noora Oivanen nousee takaa ja pääsee kaventamaan boksiin, mutta pallo karkaa hieman ja Saara Viitanen peittää tilanteen.

15. minuutilla Jenni Häkli kaadetaan ja YIlves saa vapaapotkun PIF:n kenttäpuoliskon vasemmasta laidasta. Tintti Kurtin vapari kiertää takatolpalle, josta Sini Sutinen on päästä puskemaan, mutta pallo menee päätyrajasta yli. Hetkeä myöhemmin Eve Reponen voittaa pallon YIlveksen puolustusalueella ja käynnistää vastahyökkäyksen oikealta. Tintti Kurtti ajaa PIF:n päätyyn, harhauttaa, kaventaa kohti etutolppaa ja vetää nollakulmasta, mutta pallo päätyy Inkeri Niemen hyppysiin.

Ottelun avausmaali syntyy 17. minuutilla, kun PIF saa keskialueen sivurajaheiton jälkeen pallon ja Jennifer Dahla avaa omalta kenttäpuoliskolta pitkällä YIlveksen linjan taakse. Ronja Kurtén nousee oikea-aikaisesti, saa pallon YIlveksen boksin rajalla ja nostaa pelivälineen hallitusti yli vastaan tulleen Saara Viitasen 1-0.

Maali sekoittaa YIlveksen peliä entisestään ja heti 20. minuutilla Annika Ruokolahti saa YIlveksen puolustuslinjasta kimmonneen pallon ja vetää 25 metristä kohti oikeaa ylänurkkaa. Saara Viitanen on hieman ulkona maalistaan ja ylettyy vain vaivoin nyrkkeilemään pallon yli poikkipuun. Tilanteesta seuraa PIF:n ensimmäinen kulmapotku vasemmalta. Malin Sjöblomin matala kulmuri löytää tiensä maalinedustan lihamuurin läpi ja YIlveksen onneksi maalin eteen vapaaksi unohtunut Ronja Kurtén luutii avopaikassa pallosta ohi.

21. minuutilla PIF saa vapaapotkun noin 5 metriä YIlveksen päätyviivalta. Kova ja matala vapari suuntautuu maalin edustalle, mutta jatkajaa ei löydy. Taka-alueelta Malin Sjöblom pääsee vielä nostamaan pelivälineen boksiin, mutta tilanteesta ei kuitenkaan synny mitään vaarallisempaa. YIlves pääsee vähitellen takaisin peliin mukaan ja prässää ylhäältä.

23. minuutilla Jenni Häkli saa keskellä pallon Tintti Kurtilta, harhauttaa ja vetää 25 metristä kovan pommin yläriman kautta maaliin, mutta vahvasti alakierteinen pallo kimpoaa viivan takaa korkeassa kaaressa takaisin kentälle ja edelleen Inkeri Niemen käsiin. Avustava ei huomaa pallon käyneen maalissa, joten tilastomerkintää ei vielä synny. 24. minuutilla Jenni Häkli syöttää Rosa-Maria Sirénin topparien välistä puolittain läpi. PIF-puolustus onnistuu kuitenkin selvittämään tilanteen. Hetkeä myöhemmin Annika Ruokolahti avaa omalta alueeltaan oikean laitaan linjan taakse ja palloon ehtii ensimmäisenä Noora Oivanen, joka ajaa sisään oikealta ja sijoittaa kohti takatolppaa. Saara Viitanen tulee kuitenkin vastaan peittämään ja pallo suuntautuu lopulta hieman ohi pystypuun. 25. minuutilla Tintti Kurtti nostaa pallon keskeltä linjan taakse Jenni Häklille, joka nostaa ykkösellä suoraan yli ulkona maalistaan olevan Inkeri Niemen 1-1.

28. minuutilla Rosa-Maria Sirén kaadetaan oikeassa laidassa ja YIlves saa vapaapotkun PIF:n kenttäpuoliskolta. Sini Sutisen vapari kaartaa kohti vasenta takatolppaa, mutta YIlveksen kärkipelaajat myöhästyvät aavistuksen ja pallo menee päätyrajasta yli. 32. minuutilla Anni Paukkunen haistaa PIF:n puolustajan syötön alaspäin omalle maalivahdille, prässää voimakkaasti ja saa Inkeri Niemen purkuyrityksen blokattua. Pallo päätyy vasemmassa kulmassa uudestaan Annille, joka pääsee vielä yrittämään maalintekoa, mutta veto jää voimattomaksi ja Inkeri Niemi heittäytyy pallon tielle.

PIF pelaa erittäin suoraviivaisesti ja nopeasti pistosyöttöjä ja pitkiä avauksia YIlveksen selustaan. 33. minuutilla syntyy puolittain vaarallinen tilanne YIlveksen päätyyn, kun PIF pääsee riistoon Saara Viitasen avausheiton jälkeen. Matilda Essén ajaa sisään vasemmalta, mutta Saara Viitanen tulee vastaan ja peittää. 35. minuutilla YIlves rakentaa peliä keskialueella ja lopulta Elisa Mattilan chippi linjan välistä vapauttaa Rosa-Maria Sirénin läpiajoon. 13-vuotias "Rosso" ottaa pallon alas ja sijoittaa kylmäpäisesti maalin vasempaan laitaan 1-2 tehden samalla ensimmäisen maalinsa naisten otteluissa.

39. minuutilla Ronja Kurtén pääsee riistoon keskiympyrässä ja lähettää pistopallon YIlveksen linjan taakse. Matilda Essén murtautuu läpi vasemmalta ja etenee boksin rajalle. Saara Viitanen torjuu kuitenkin oikeaan alakulmaan suuntautuvan sijoituksen. 45. minuutilla Anni Paukkusen kaukoveto 25 metristä suuntautuu vain aavistuksen PIF-maalin vasemman yläkulman ohi, joten tauolle siirrytään YIlveksen johdossa 1-2.

Toinen puoliaika alkaa vauhdikkaasti, kun PIF hyökkää heti aloituksesta vasemmalta. Julia Lindroos saa keskityksen vasemmalta ja jatkaa pelivälineen kohti takatolppaa, mutta Saara Viitanen peittää ja sijoitus menee hieman ohi. PIFillä on kuitenkin jakson ensiminuuteilla vahva ote pelistä ja joukkue hakee ahnaasti tasoitusmaalia. 50. minuutilla YIlves saa käsivirheen seurauksena vapaapotkun vasemmalta. Suvi Sutisen vapari kaartaa kohti maalia, mutta pallo pusketaan takaisin keskialueelle. 51. minuutilla tulee pystysyöttö YIlveksen linjan taakse ja nopea Julia Lindroos pääsee puolittain karkumatkalle, mutta veto jää voimattomaksi ja pallo suuntautuu suoraan kohti Saara Viitasta.

53. minuutilla PIF:n tasoitus on todella lähellä, kun Janni Kurokallio pääsee Nina Peltosen puskun vapauttamana keskeltä läpiajoon, mutta sijoittaa pallon hieman vasemman pystypuun väärälle puolelle. 56. minuutilla Saara Viitasen vapaapotku löytää PIF:n linjan edestä Jenni Häklin, jota ajetaan selkään vapaapotkun arvoisesti. Jennin vapari 25 metristä suuntautuu kohti yläkulmaa, mutta päätyy kuitenkin suoraan Inkeri Niemelle. 64. minuutilla PIF saa puolestaan vapaapotkun noin 25 metristä. Veto menee selvästi vasemmalta ohi.

65. minuutilla Anni Paukkunen nostaa pallon keskeltä PIF:n linjan taakse. Jenni Häkli lukee tilanteen ja pääsee palloon boksin rajalla, harhauttaa Inkeri Niemen ja sijoittaa tyhjiin 1-3. 66. minuutilla tulee pitkä pallo YIlveksen linjan taakse, mutta Saara Viitanen ehtii palloon juuri ja juuri ennen Julia Lindroosia. 69. minuutilla Jenni Häkliä rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun 25 metristä. Jennin vapari suuntautuu selvästi oikealta ohi. 73. minuutilla YIlves saa vapaapotkun puolesta kentästä oikealta. Anni Paukkusen vapari kaartaa boksin rajalle, josta Jenni Häkli puskee kohti maalia. Pallo vierii kuitenkin suoraan Inkeri Niemelle.

75. minuutilla Inkeri Niemi purkaa Anni Paukkusen pitkän avauksen boksin rajalta. Pallo päätyy suoraan Alina Sepälle, joka vetää 30 metristä ykkösellä kohti tyhjää maalia, mutta pallo kiertyy harmillisesti vasemmalta ohi. 77. minuutilla Inkeri Niemen pitkä avauspotku pomppii YIlveksen linjan taakse, mutta Saara Viitanen selvittää tiukan tilanteen boksin rajalla. 79. minuutilla PIF saa vapaapotkun vasemmalta noin 25 metristä. Malin Sjöblom vetää kovan ja matalan, mutta vasemmalta ohi.

83. minuutilla tulee pitkä pallo YIlveksen linjan taakse päätyrajalle, mutta Saara Viitanen pääsee palloon ennen Emmy Strömborgia. 84. minuutilla PIF:n nosto keskiympyrästä linjan taakse on vapauttaa Janni Kurokallion läpiajoon, mutta pallo karkaa boksin rajalla hieman ja Saara Viitanen selvittää tilanteen. 85. minuutilla PIF saa vapaapotkun oikeasta laidasta YIlveksen kettäpuoliskolla. Emilia Suomisen vapari päätyy kuitenkin Saara Viitasen ulottuville.

86. minuutilla Inkeri Niemen pitkä avauspotku pomppii vaarallisesti YIlveksen linjan taakse ja Janni Kurokallio pääsee yrittämään ratkaisua lähietäisyydeltä, mutta Saara Viitanen torjuu. 88. minuutilla PIF saa kulmapotkun oikealta. Saara Viitanen nyrkkeilee pallon kohti keskialuetta ja lopulta pallo ohjautuu YIlves-pelaajasta yli, joten PIF saa heti perään uuden kulmapotkun. Tämän seurauksena PIF saa vielä kolmannen kulmapotkun, mutta tulosta ei edelleenkään synny. 92. minuutilla Jenni Häkli nousee vasemmalta ja leikkaa keskelle. Jenniä rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun erinomaisesta paikasta noin 20 metristä. Jennin kova veto osuu ylärimaan, josta pallo kimpoaa vitosen viivalle suoraan Alina Sepälle. Alinan veto menee kuitenkin päin Inkeri Niemeä, eikä palloa saada maaliin jatkotilanteestakaan. Lisäaikaa pelataan kaiken kaikkiaan 4 minuuttia ja ottelu päättyy lukemiin 1-3.

17'  1 - 0 Ronja Kurtén
26'  1 - 1 Jenni Häkli
35'  1 - 2 Rosa-Maria Sirén
65'  1 - 3 Jenni Häkli


YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Mari Rantanen (55' Alina Seppä), Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Elisa Mattila, Anni Paukkunen, Eveliina Reponen, Tintti Kurtti (82' Veera Keskitalo), Rosa-Maria Sirén (82' Fanniina Passila), Jenni Häkli

PIF: Inkeri Niemi (TPS), Annika Ruokolahti, Nina Peltonen, Emilia Suominen, Jennifer Dahla, Ronja Kurtén (46' Julia Lindroos (89' Hanna Lehmuskoski)), Malin Sjöblom, Matilda Essén (60' Henrika Ranta-Aho), Hanna-Kaisa Sundqvist (46' Janni Kurokallio), Noora Oivanen (60' Emmy Strömborg), Amalia Aarnio (TPS)


 7.8.2013

YIlves - NiceFutis/2

3 - 1   ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue palasi vahvasti voittokantaan kukistamalla B-lohkon kärkikamppailussa NiceFutis/2:n kotikentällään maalein 3-1 (1-0) vauhdikkaassa ja yleisöystävällisessä ottelussa. YIlves siirtyi 1-0 -johtoon jo 19. peliminuutilla, kun Tintti Kurtin sijoitus rangaistusalueen ulkopuolelta painui vastustamattomasti verkon perukoille. Toisen jakson alussa Anni Paukkunen lisäsi kotijoukkueen johdoksi 2-0 ylänurkkavedollaan boksin sisältä ja Eve Reposen tarkka nosto takayläkulmaan 71. minuutilla kasvatti YIlveksen johdon jo 3-0:aan. Vierasjoukkue haki kuitenkin tiukasti kavennusta loppuun saakka ja sai ottelun viimeisellä minuutilla rangaistuspotkun, josta Mia Laismaa sinetöi loppulukemiksi 3-1.

YIlves aloittaa ottelun hyvällä liikkeellä ja aggressiivisella prässillä ja painaa pelin ensimmäisillä minuuteilla porilaisten kenttäpäätyyn. 1. minuutilla Anni Paukkusta rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun hyvästä paikasta noin 20 metriä NiceFutiksen maalista. Pallo päätyy boksin rajalla Jenni Häklille, joka ei kuitenkaan saa jalkaansa vapaaksi ja hyvä erikoistilanne kuivuu kokoon.

3. minuutilla NiceFutiksen toppari avaa pitkällä, mutta Saara Viitanen lukee tilanteen hyvin ja peittää oikea-aikaisella vastaantulollaan. 5. minuutilla YIlveksen korkean prässin seurauksena Jenni Häkli ja Karoliina Heikkilä potkaisevat voimalla palloon vastakkaisilta puolilta. Pallo kimpoaa korkeassa kaaressa NiceFutiksen boksiin, mutta porilaisten maalivahti Laura Mäenranta kurkottaa pelivälineen itselleen hieman ennen keltapaitaisia pelaajia ja saa vielä pudottamansa pallon haltuunsa.

Hetkeä myöhemmin Essi Nikkilä murtautuu oikealta päätyyn ja keskittää, mutta maalin edustalta ei löydy jatkajaa. 6. minuutilla Jenni Häkliä rikotaan rangaistusalueen kulmalla vapaapotkun arvoisesti. Samalla kentän ylle osuu sadepilvi, joka alkaa kastella jo ennestään märkää kentän pintaa. Jennin matala veto epäonnistuu hieman, mutta pallo löytää tiensä boksin lihamuurin läpi taka-alueelle, josta se puretaan rajaheitoksi.

7. minuutilla Liisa Kuuloja lähettää pistopallon vasemmalle, josta Anni Paukkunen ajaa boksin sisään. Laura Mäenranta voittaa kuitenkin tilanteen. YIlveksellä on todella vahva ote pelistä, eivätkä porilaiset juuri pääse omalta alueeltaan pois.

Kesken YIlveksen pyörityksen Nice iskee kuitenkin terävästi vastaan 12. minuutilla, kun Miia Mäki syöttää keskeltä Marika Oksasen läpiajoon. YIlveksen linja tulkitsee tilanteen paitsioksi, mutta lippu ei nouse. Oksanen pääsee vetämään boksin rajalta, mutta pallo nousee karkeasti maalin yli. 14. minuutilla Essi Nikkilää rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun erinomaisesta paikasta oikealta noin 5 metriä porilaisten päätyrajasta. Tintti Kurtti chippaa pallon aivan maaliviivalle, josta Laura Mäenranta onnistuu kuitenkin poimimaan pelivälineen haltuunsa ennen tilanteeseen ryntääviä YIlves-pelaajia.

17. minuutilla NiceFutikselle avautuu loistava maalintekopaikka, kun Anu Leppäsen pitkä keskialueen sivurajaheitto lipsahtaa märällä kentällä YIlveksen linjan selustaan. Miia Mäki pääsee keskeltä karkumatkalle ja sijoittaa boksin rajalta, mutta Saara Viitanen tulee erinomaisesti vastaan ja peittää niin, että pallo suuntautuu vasemmalta ohi.

Ottelun avausmaali syntyy pari minuuttia myöhemmin, kun YIlves pelaa hyvän hyökkäyksen oikealta. Mari Rantanen avaa laitaan Eve Reposelle, joka nousee voimakkaasti ja syöttää poikittain keskelle boksin rajalle Essi Nikkilälle, joka saa kimppuunsa porilaistopparit. Tilanteesta pallo kimpoaa taaksepäin Anni Paukkuselle, jonka veto 20 metristä kimpoaa puolestaan porilaispuolustuksesta suoraan Tintti Kurtille, jonka suora veto 20 metristä uppoaa porilaisten maalin alakulmaan 1-0.

24. minuutilla Anni Paukkunen pelaa hyvän ristipallon vitosen viivalle Jenni Häklin ja Eve Reposen juoksulinjalle. Pallo saa kuitenkin märän kentän pinnasta sen verran vauhtia, että kumpikaan ei aivan ylety ohjaamaan palloa sisään. Hetkeä myöhemmin Anni Paukkusta rikotaan boksin vasemman kulman tuntumassa ja YIlvekselle tarjotaan jälleen erikoistilannetta hyvästä paikasta. Jenni Häklin pommi nousee kuitenkin hieman maalin takakulman yli, eikä tilastomerkintää synny.

30. minuutilla Jenni Häkliä revitään paidasta samassa paikassa vapaapotkun ja varoituksen arvoisesti, tosin korttia katselee tällä kertaa rikottu pelaaja itse. Liisa Kuuloja asettuu pallon taakse, tarjoilee poikittaissyötön viereen Anni Alatalolle, jonka pommi kimpoaa boksin lihamuurista takaisin kohti keskialuetta.

33. minuutilla NiceFutis saa vapaapotkun oikesta laidasta aivan keskirajan tuntumasta. Sofia Viitala vetää märkää kentän pintaa pitkin kovan maannuoliaisen kohti etutolppaa, mutta Saara Viitanen on valppaana ja koppaa pallon itselleen. 35. minuutilla NiceFutis saa kulmapotkun oikealta. Pallo putoaa maalin etutolpaalle, josta Milla Ljungman pääsee ohjaamaan suoraan, mutta pallo suuntautuu kotijoukkueen onneksi takatolpan ohi.

43. minuutilla Jenni Häkli keskittää boksin kulmalta alueen sisään Essi Nikkilälle, joka kuitenkin menettää ratkaisevalla hetkellä tasapainonsa , eikä saa vetoa aikaan. Samalla hetkellä myös sade taukoaa ja kentän pinta alkaa hiljalleen kuivua. Avausjakso päättyy YIlveksen 1-0 -johdossa.

Toisen puoliajan alussa NiceFutis hakee nopeaa tasoitusta ja vaihtaa kentälle liigaringistään Jessica Kannoston ja Henna Lehden. Porilaiset nostavatkin hyökkäyksen oikealta heti 47. minuutilla. Keskitys maalin eteen päätyy kuitenkin suoraan Saara Viitaselle. Hetkeä myöhemmin Sofia Viitalan pitkä avaus vasemmalle löytää Jessica Kannoston, jonka kaukoveto päätyy kuitenkin Saara Viitasen syliin. 51. minuutilla Liisa Kuuloja syöttää Jenni Häklin puolesta kentästä vasemmalta karkumatkalle. Jenni saa kimppuunsa neljä valkopaitaa, mutta vetää silti boksin rajalta kovan ja matalan kohti porilaismaalia. Laura Mäenranta heittäytyy kuitenkin pallon tielle ja pelastaa tilanteen.

Hetkeä myöhemmin Jenni Häkli ja Anni Paukkunen pelaavat seinäsyötöillä pallon porilaisten linjan taakse. Jenni vetää lopulta 16 metristä, mutta pallo kimpoaa porilaisjalasta poikkipuun yli. Tilanteesta YIlves saa kulmapotkun vasemmalta. Tintti Kurtti lähettää kaaripallon vierasjoukkueen boksiin, josta se pusketaan takaisin. Tintti kaventaa keskemmälle ja syöttää poikittain boksin sisään Anni Paukkuselle, joka kääntyy, hassuttaa kaksi puolustajaa ja vetää pallon vasurilla Laura Mäenrannan käsien kautta etuylänurkkaan 2-0 ajassa 52'.

57. minuutilla NiceFutis saa kulman vasemmalta. Kulmapotkun antaja Marika Oksanen saa pallon itselleen uudestaan ja kaventaa oikealta kohti etutolppaa, mutta veto menee selvästi "keittiön puolelle". 61. minuutilla Henna Lehteä rikotaan aivan YIlveksen rangaistusalueen rajalla ja NiceFutis saa vapaapotkun keskeltä noin 20 metristä. Jessica Kannosto asettuu pallon taakse ja vetää kotiyleisön helpotukseksi reilusti yli YIlveksen maalin.

65. minuutilla NiceFutis saa vapaapotkun puolesta kentästä. Pallo kaartaa boksin rajalle, josta se pusketaan edelleen boksin sisään. Sofia Viitala pääsee niittaamaan vitosen kulmalta, mutta Anni Alatalo blokkaa vedon vastakkaiseen laitaan, josta se puretaan rajaheitoksi. 66. minuutilla Anni Paukkunen nousee vasemmalta aivan päätyrajalle ja keskittää porilaismaalin edustalle tavoitellen takatolpalle nousevaa Jenni Häkliä. Laura Mäenranta onnistuu kuitenkin katkaisemaan.

67. minuutilla Veera Allosen pitkä avaus oikealle tavoittaa täydessä vauhdissa Essi Nikkilän, joka syöttää poikittain keskelle Jenni Häklille. Niina Mäki pääsee kuitenkin viime hetkellä palloon ja tilanne kuivuu kasaan. 68. minuutilla kesken YIlveksen painostuksen Jessica Kannosto nousee vasemmalta ja keskittää takaviistoon boksin sisään, josta tulee ohjaus, mutta pallo menee oikealta ohi.

72. YIlves saa vapaapotkun oikeasta laidasta. Mari Rantanen keskittää maalin etutolpalle, josta Essi Nikkilä jatkaa pallon edelleen päällään taka-alueelle Jenni Häklin ulottuville. Jenni yrittää jatkaa suoraan ilmasta kohti tyhjänä ammottavaa porilaismaalia, mutta liukastuu. Irtopalloon ennättää ensimmäisenä Liisa Kuuloja, joka pitää taitavasti palloa itsellään ja syöttää lopulta taaksepäin Eveliina Pakkaselle. Eve leikkaa keskemmälle ja syöttää viereen Tintti Kurtille, joka jatkaa edelleen oikealle Eve Reposen juoksulinjalle. Eve nostaa pallon suoraan syötöstä yli hieman maalistaan ulkona olevan Laura Mäenrannan 3-0.

73. minuutilla Anni Paukkunen syöttää Jenni Häklin keskeltä puolittain läpi. Jenni vetää kohti alakulmaa, mutta Niina Mäki saa jalkaansa hieman väliin ja Laura Mäenranta torjuu. 75. minuutilla NiceFutis saa vapaapotkun hyvästä paikasta YIlveksen boksin vasemman kulman ulkopuolelta. Marika Oksasen vapaapotku leijaa kuitenkin suoraan Saara Viitaselle.

YIlveksen tekemien pelaajavaihtojen myötä vierasjoukkue saa lopussa hieman paremman otteen pelistä ja 83. minuutilla kaartaa porilaisten keskialueen vapaapotku YIlveksen boksiin, mutta Sofia Viitalan pusku menee yli maalin. 88. minuutilla NiceFutis saa kulman vasemmalta. Maalin edustalla Henna Lehti kaadetaan ja pallo viedään pilkulle. Mia Laismaa ei erehdy, vaan sijoittaa pelivälineen varmasti oikeaan yläkulmaan 3-1.

Viimeisillä minuuteilla peliä käydään enimmäkseen keskialueella eikä erityisen vaarallisia tilanteita synny kummassakaan päässä kenttää. Erotuomari päättää ottelun 3 minuutin lisäajan jälkeen numerohin 3-1.

19'  1 - 0 Tintti Kurtti
52'  2 - 0 Anni Paukkunen
75'  3 - 0 Eve Reponen
89'  3 - 1 Mia Laismaa (rp)


YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Mari Rantanen, Anni Alatalo, Eveliina Pakkanen, Essi Nikkilä, Eveliina Reponen (82' Iina Ruhanen), Tintti Kurtti, Liisa Kuuloja, Anni Paukkunen (82' Fanniina Passila), Jenni Häkli (77' Veera Keskitalo)

NiceF/2: Laura Mäenranta (79' Essi Keskinen), Milla Ljungman, Aino Peltonen, Miia Mäki (46' Jessica Kannosto), Anu Leppänen (46' Henna Lehti), Niina Mäki, Marika Oksanen, Mia Laismaa, Karoliina Heikkilä, Sofia Viitala, Heli Kuusiluoto


 4.8.2013

TuPy - YIlves

1 - 1   ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue päätyi jo toistamiseen pistejakoon Turun Pyrkivän kanssa, tällä kertaa maalein 1-1 (1-0). Tasainen ja melko fyysinen keskialueen vääntö tuotti avausjaksolla vain niukasti vaarallisia tilanteita. Kotijoukkue siirtyi kuitenkin 1-0 -johtoon 22. peliminuutilla, kun vasemmalta tullut keskitys ohjautui YIlveksen topparin puskusta epäonnisesti oman maalin takanurkkaan. Toisella puoliajalla YIlves sai pelinsä kulkemaan hieman paremmin ja jakson puolivälissä oli tasoitusmaalikin pariin otteeseen lähellä. Eve Reponen onnistui lopulta maalinteossa puolittaisen läpiajon päätteeksi tökkäämällä pallon ahdistettuna maalin vasempaan alakulmaan pelikellon näyttäessä 75 minuuttia.

Ottelun ensiminuuttien aikana peli aaltoilee tasaisesti kentän päästä päähän ilman vaarallisempia tilanteita. 8. minuutilla YIlves saa keskialueen rikkeen seurauksena vapaapotkun. Suvi Sutisen vapari kaartaa Pyrkivän boksiin, josta pallo pusketaan edelleen rangaistusalueen vasempaan kulmaukseen Jenni Häklin ulottuville. Tilanteessa Jenniä rikotaan ja YIlves saa uuden vapaapotkun noin 20 metristä. Jennin vapari kiertää kohti vasenta etuyläkulmaa, mutta pallo painuu hieman ohi.

Pyrkivän terävä prässipeli etenkin keskialueella tekee pelistä hieman rikkonaista, eikä kumpikaan joukkue pääse kontrolloidusti maalin lähelle. 11. minuutilla Jenni Häkli tavoittelee pystysyötöllä Essi Nikkilää, mutta pallo karkaa kotijoukkueen maalia vartoivalle Asta Grönforsille. 12. minuutilla Pyrkivä murtautuu vuorostaan oikeasta laidasta YIlveksen päätyyn, mutta keskitys leijuu maalin taka-alueelle ja pomppii edelleen päätyrajasta yli. 13. minuutilla Eve Reponen iskee keskialueen irtopalloon ja syöttää edelleen Sini Sutiselle, jonka kova ja matala veto 20 metristä menee hieman vasemmalta ohi.

17. minuutilla Pyrkivä pelaa pitkän avauksen YIlveksen linjan taakse, mutta tilanne on paitsio. Minuuttia myöhemmin Merja Kihlakaski lähettää toisessa päässä kenttää juoksupallon Essi Nikkilälle, mutta nopealla alustalla pallo karkaa Asta Grönforsille asti. Ottelun ensimmäinen vaarallisempi maalipaikka aukeaa 20. minuutilla, kun Tintti Kurtti syöttää Essi Nikkilän keskeltä läpi, mutta Pyrkivän maalivahti Asta Grönfors ehtii pistopalloon hieman ennemmin.

21. minuutilla Pyrkivä pelaa pallon YIlveksen linjan taakse vasempaan laitaan, josta tuleva kaukoveto putoaa etutolpalle Saara Viitasen syliin. Saaran avaus kaartaa keskikentälle, josta pallo palautetaan vasempaan laitaan Saana Kottoselle. Etutolpalle kaartavaa keskityspalloa tavoittelee kaksi kenttäpelaajaa ja YIlveksen maalivahti. YIlveksen toppari ehtii palloon ensimmäisenä, mutta osuma palloon jää ohueksi ja pusku suuntautuu harmillisesti Saara Viitasen ohi maalin oikeaan reunaan. Niinpä kotijoukkue siirtyy ottelussa 22. minuutilla 1-0 -johtoon.

Maalin jälkeen peli aaltoilee tasaisesti päästä päähän, mutta syöttöketjut jäävät lyhyiksi ja pallo päätyy turhan usein kentältä ulos joko sivurajan tai päätyrajan kautta, eikä mainittavampia tilanteita synny. 25. minuutilla YIlves rakentaa kuitenkin hyökkäyksen vasemmalta. Jenni Häkli hassuttaa pari Pyrkivän puolustajaa ja syöttää takaviistoon TJK-laina Merja Kihlakaskelle, jonka kova veto 20 metristä menee kuitenkin vasemmalta ohi. 26. minuutilla syntyy puolittain vaarallinen tilanne YIlveksen kenttäpuoliskolla, kun avustava liputtaa keskialueen paitsion, mutta erotuomari ei vihellä. Lopputuloksena veto oikealta kohti maalin etutolppaa, mutta pallo menee päätyrajasta yli.

28. minuutilla Pyrkivän poikittaissyöttö vasemmalta suuntautuu YIlveksen maalin vitosen viivalle, josta Suvi Sutinen purkaa pallon päädystä ulos. Saara Viitanen nyrkkeilee Pyrkivän kulmapotkun kohti keskialuetta, josta Jenni Häkli käynnistää YIlveksen vastahyökkäyksen. Jennin pitkä avaus Essi Nikkilälle päätyy kuitenkin lopulta Pyrkivän topparille. 31. minuutilla Tintti Kurtti nostaa pallon Pyrkivän linjan taakse, mutta pallo päätyy Asta Grönforsille. Tilanne toistuu 32. minuutilla, kun Jenni Häkli nostaa pallon tavoitellen Essi Nikkilää. 33. minuutilla YIlves pelaa pitkän hyökkäyksen vasemmalta, kun Jenni Häkli ja Tintti Kurtti löytävät laidalta nousevan Suvi Sutisen. Lopulta Jenni syöttää poikittain Merja Kihlakaskelle, jonka veto 25 metristä menee vasemmalta ohi.

36. minuutilla YIlveksen pelaajaa rikotaan keskialueella vapaapotkun arvoisesti. Suvi Sutinen lähettää pitkän kaaripallon Pyrkivän boksiin, josta pallo puretaan kulmapotkuksi. YIlveksen seuraavasta kulmapotkusta pallo jatketaan maalin taka-alueelle ja Pyrkivä käynnistää nopean vastaiskun vasemmalta. Tilanne päättyy kuitenkin paitsioon. 39. minuutilla YIlves vaihtaa kärkipelaajien paikkoja. 40. minuutilla Pyrkivän Asta Valkama saa pallon oikealla YIlveksen keskialueen harhasyötöstä, kaventaa kohti boksia ja vetää 16 metristä, mutta pallo suuntautuu karkeasti vasemmalta ohi. 41. minuutilla Jenni Häkli nostaa pallon Pyrkivän linjan taakse, mutta Essi Nikkilä on ehtinyt hieman paitsioon.

43. minuutilla Pyrkivän pari pitkää avausta päätyy suoraan Saara Viitaselle. 44. minuutilla Saara Viitasen pitkä avauspotku osuu matkalla Pyrkivän pelaajaan ja YIlves saa vielä kulmapotkun vasemmalta. Pallo pusketaan Pyrkivän maalin taka-alueelle, josta Jenni Häkli tarjoilee pelivälineen uudelleen boksin rajalle. Merja Kihlakasken pusku suuntautuu hieman oikean pystypuun ohi. YIlveksen tasoitusmaali on lähellä vielä avausjakson loppuhetkillä, kun Jenni Häkli pelataan keskeltä puolittain läpi. Topparin ahdisteluista huolimatta Jenni vetää boksin rajalta kovan ja matalan kohti alakulmaa, mutta Asta Grönfors heittäytyy ja torjuu. Tauolle mennään siten kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

Vierasjoukkue aloittaa toisen puoliajan terävästi ja vain 15 sekunnin pelin jälkeen Eve Reponen murtautuu vasemmalta Pyrkivän boksiin. Etukulmaan suuntautunut veto jää kuitenkin voimattomaksi, eikä tilastomerkintää synny.

49. minuutilla Sini Sutista rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun vasemmalta noin 20 metristä. Tintti Kurtti vetää matalan kohti etualanurkkaa, mutta Asta Grönfors on hereillä ja vangitsee pelivälineen. 53. minuutilla Pyrkivän laituri murtautuu oikealta boksiin ja vetää ahdistettuna, mutta Saara Viitanen tulee oikea-aikaisesti vastaan ja peittää vedon sivurajaheitoksi.

56. minuutilla YIlves saa vapaapotkun keskialueelta. Tilanteen päätteeksi Eve Reponen murtautuu boksiin vasemmalta ja vetää kohti etuyläkulmaa, mutta Asta Grönfors torjuu jälleen. 13. minuutilla YIlveksen tasoitus on jo todella lähellä, kun Mari Rantanen nostaa pallon Pyrkivän linjan taakse. Jenni Häkli pääsee palloon ja vetää voimalla 16 metristä, mutta ulos maalistaan noussut Asta Grönfors saa kätensä väliin ja onnistuu torjunnassa.

60. minuutilla Pyrkivän Saana Kottonen keskittää vasemmalta, mutta pallo päätyy suoraan Saara Viitaselle. Hetkeä myöhemmin YIlveksen maalilla on tiukka tilanne, kun oikealta tulevan pistopallon seurauksena tulee kova veto boksin sisältä. Saara Viitanen tulee vastaan ja peittää ja pallo vierii lopulta etutolpan vierestä ohi.

63. minuutilla Jenni Häkli vetää kovan ja matalan kohti etukulmaa, mutta pallo päätyy Asta Grönforsille. 65. minuutilla YIlveksen tasoitus on lähellä, kun Merja Kihlakaski nostaa pallon Pyrkivän linjan taakse vasemmalle. Jenni Häkli ehtii palloon, harhauttaa ja vetää boksin kulmalta kohti takanurkkaa, mutta pallo kilahtaa voimalla tolppaan ja kimpoaa siitä kauas kohti keskialuetta. Jatkajaa ei löydy ja tilanne kuivuu kokoon.

66. minuutilla Pyrkivälle avautuu loistopaikka, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Hanna-Kaisa Kuusela pääsee vetämään vapaasti 16 metristä, mutta pallo suuntautuu oikealta ohi. 68. minuutilla Pyrkivä murtautuu vasemmalta YIlveksen päätyyn ja kohti etutolppaa suuntautuvaan poikittaissyöttöön ehtii taka-alueelta hetkeä aikaisemmin kentälle vaihdettu Nelli Numminen ennen Saara Viitasta. Jatkotilanteesta ei kuitenkaan seuraa mitään vaarallisempaa.

YIlves jatkaa tasoitusmaalin hakemista ja 70. minuutilla Jenni Häkli pelaa pistopallon Eve Reposelle, mutta Pyrkivän toppari ehtii pudottaa Asta Grönforsille. 72. minuutilla Pyrkivän hyökkäyksen päätteeksi tulee vasemmalta kova veto, jonka toppari Veera Allonen peittää. Pallo kimpoaa kuitenkin viereen vitosen viivalle Anette Pulliselle, jonka vedon Veera onnistuu myös peittämään.

73. minuutilla Sini Sutinen avaa pitkällä linjan taakse ja Eve Reponen kisaa pallosta Asta Grönforsin kanssa. Grönfors tulee oikea-aikaisesti vastaan ja nappaa pelivälineen. 74. minuutilla Pyrkivä saa kulmapotkun vasemmalta. Saara Viitanen nyrkkeilee, mutta osuma on huono ja pallo putoaa aivan takatolpan juureen. Hanna-Kaisa Kuusela pääsee yrittämään ratkaisua pienestä kulmasta, mutta Anni Alatalo pelastaa tilanteen maaliviivalta.

YIlves käynnistää nopean vastahyökkäyksen, kun Jenni Häkli avaa ensin keskelle Tintti Kurtille, joka jatkaa pystyyn Eve Reposen juoksulinjalle. Eve, Pyrkivän toppari ja maalivahti törmäilevät pallontavoittelutilanteessa boksin rajalla ja lopulta Eve onnistuu tökkäämään pallon maalin vasempaan alakulmaan tasoituksen 1-1 pelikellon näyttäessä 74 minuuttia.

76. minuutilla Essi Nikkilä nousee oikealta ja syöttää poikittain Jenni Häklille. Jennin veto 16 metristä suuntautuu vasemmalta ohi. Hetkeä myöhemmin Merja Kihlakaski chippaa diagonaalisesti linjan taakse Jenni Häklille, joka tavoittelee keskityksellä Essi Nikkilää oikealta. Pallo menee kuitenkin takatolpan vierestä päätyrajan yli.

87. minuutilla Eve Reponen murtautuu vasemmalta Pyrkivän boksiin ja vetää, mutta toppari onnistuu blokkaamaan vedon. YIlvekselle tarjotaan vielä tilaisuutta voittomaalin tekemiseen, kun joukkue saa ottelun loppuhetkillä vapaapotkun noin 20 metristä. Jenni Häklin vapari suuntautuu kuitenkin suoraan kohti Asta Grönforsia, jolla on helppo työ napata peliväline haltuunsa. Ottelu päättyy siten parin minuutin lisäajan jälkeen tasatulokseen 1-1.

22'  1 - 0 OM
75'  1 - 1 Eve Reponen

YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Mari Rantanen, Anni Alatalo, Merja Kihlakaski (TJK), Essi Nikkilä, Eveliina Reponen, Tintti Kurtti (75' Liisa Kuuloja), Jenni Häkli

TuPy: Hanna Lehdonkivi, Anette Pullinen, Emmi Pullinen, Asta Valkama, Hanna-Kaisa Kuusela, Iida Montonen, Jenna Kottonen, Essi Salonen, Saana Kottonen (62' Nelli Numminen), Johanna Tamminen (78' Anni Rimpiläinen), Asta Grönfors


 21.7.2013

YIlves - MaPS

6 - 0   ( 4 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naisten vahvat esitykset jatkuivat Kakkosen kevätkierroksen päätösottelussa Maskun Palloseuraa vastaan Räikällä. Tällä kertaa joukkue ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan ratkaisi pelin edukseen iskemällä peräti neljän eri pelaajan voimin ennätykselliset 6 maalia puolessa tunnissa. Kun Saara Viitanen piti maalinsa koskemattomana, kirjattiin lopputulokseksi toistaiseksi kauden suurinumeroisin 6-0 -voitto. Ottelun ratkeaminen aikaisessa vaiheessa mahdollisti lisäksi useille nuorille pelaajille tuntuman hakemisen naisten peleihin.

Kotijoukkue aloittaa ottelun vahvasti ja jo 40 sekunnin pelin jälkeen Anni Paukkunen nousee vasemmalta ja vetää kohti maskulaismaalia, mutta Katri Yrjölä torjuu. Ensimmäinen varsinainen maalipaikka avautuu 2. minuutilla, kun Eve Reponen nousee Mari Rantasen vapauttamana oikealta ja keskittää maalin eteen Anni Paukkuselle, jonka alaspäin suuntautuva pusku on jo hyvää vauhtia menossa kohti maalia, mutta Katri Yrjölä venyttää paraatitorjunnan. Jenni Häkli pääsee vielä reboundiin, mutta MaPS-puolustus ehtii peittämään.

7. minuutilla Jenni Häklin ristipallo vapauttaa Anni Paukkusen vasemmalta läpiajoon. Anni vetää ja Katri Yrjölä ohjaa pallon päätyrajasta yli. YIlves saa jo kolmannen kulmapotkunsa vasemmalta. Sini Sutinen puskee takatolpalta kohti maalin etunurkkaa, mutta pallo menee hieman ohi. 9. minuutilla Suvi Sutinen keskittää sivurajaheiton jälkeen vasemmalta vitosen boksin eteen, josta Jenni Häkli pääsee puskemaan. Jennin pusku suuntautuu harmillisesti hieman vasemmalta ohi.

10. minuutilla Elisa Mattila chippaa Jenni Häklin puolittain läpi, mutta Jennin veto 20 metristä ahdistettuna suuntautuu kohti maalivahtia. Peliä on käyty suurimmaksi osaksi syvällä MaPSin puolustusalueella. 14. minuutilla Anni Paukkunen voittaa pallon vasemmalla, ajaa päätyyn, kaventaa ja kilauttaa pallon etutolppaan. MaPS prässää koko kentän alueella ja liikuttaa palloa laadukkaasti, mutta ei pääse käytännössä omalta kenttäpuoliskoltaan pois. 16. minuutilla Jenni Häkli pelaa pallon viereen Tintti Kurtille, jonka veto 20 metristä suuntautuu oikealta ohi, mutta MaPS:in maalivahti koskettaa palloa ja tuloksena on YIlveksen neljäs kulmapotku. Mari Rantasen kulmuri oikealta putoaa rangaistusalueen rajalle, josta Jenni Häkli vetää ykkösellä yli maalin.

Maalihanat aukeavat vihdoin 19. minuutilla, kun Anni Paukkunen nousee vasemmalta ja lähettää diagonaalisyötön maata pitkin keskemmälle Essi Nikkilälle. Essi jatkaa pallon edelleen ylöspäin Tintti Kurtille, joka kiittää ja sijoittaa pallon kliinisesti maaliin 1-0. 20. minuutilla Anni Paukkusen ristipallo tavoittaa oikealta Jenni Häklin, joka vetää rangaistusalueen oikeasta reunasta kovan pommin kohti takaylänurkkaa, mutta pallo suuntautuu pystypuun väärälle puolelle.

21. minuutilla YIlveksen maalivahti Saara Viitanen koskee ensimmäistä kertaa palloon, tosin kyseessä on oman pelaajan palautus. 23. minuutilla Anni Paukkunen käynnistää kotijoukkueen hyökkäyksen pystysyötöllä Essi Nikkilälle, joka jatkaa pallon edelleen ylöspäin Jenni Häklin juoksulinjalle. Jenni ehtii palloon ensimmäisenä, ohittaa Katri Yrjölän ja sijoittaa tyhjiin 2-0. 24. minuutilla Eve Reponen pääsee ristipallon vapauttamana ajamaan oikealta sisälle MaPSin boksiin ja vetää kovan pommin kohti vasenta ylänurkkaa, mutta myötätuuli saattelee pallon hieman yli ja ohi maalin.

25. minuutilla tulee MaPSin ensimmäinen veto kohti YIlveksen maalia, kun diagonaalisyöttö linjan edestä vasempaan laitaan tavoittaa Aleksiina Pänkäläisen, jonka veto 16 metristä päätyy Saara Viitaselle. 26. minuutilla Mari Rantanen löytää keskeltä Jenni Häklin, joka kääntyy ja vetää paristakymmenestä metristä, mutta veto menee oikealta ohi. Helpohkosti saatu kahden maalin johto ja pelin täydellinen hallinta alkavat vaikuttaa YIlveksen pelaamisen huolellisuuteen, mutta 31. minuutilla maalitehtailu jatkuu jälleen, kun Jenni Häkli syöttää Tintti Kurtille 30 metriin. Tintti näkee, että Katri Yrjölä on hieman ulkona maalistaan ja nostaa hallitun kaaripallon vasempaan yläkulmaan 3-0.

Hetkeä myöhemmin Jenni Häkli jatkaa pallon päällään linjan taakse Eve Reposelle, joka etenee, kaventaa boksiin ja vetää kohti oikeaa etukulmaa, mutta Katri Yrjölä torjuu korkean vedon kulmaksi. Kulman jälkitilanteesta pallo päätyy boksin vasempaan kulmaan, josta Sini Sutinen vetää kovan ja matalan kohti maalin edustan ruuhkaa. Palloon pääsee Anni Paukkunen, joka kääntyy ja vetää, mutta maalivahti torjuu jälleen. 40. minuutilla palloa kiikutetaan kuitenkin jälleen kohti keskiympyrää, kun Katri Yrjölän avauspotku suuntautuu suoraan Anni Paukkuselle 20 metrissä. Anni vetää pallon voimalla maalin vasempaan alanurkkaan 4-0.

43. minuutilla Jenni Häkli kaadetaan 20 metrissä ja YIlves saa vapaapotkun hyvästä paikasta. Jenni vetää itse kohti etunurkkaa ja Katri Yrjölä onnistuu vain vaivoin torjumaan vedon. Lisämaaleja ei avausjaksolla nähdä ja tauolle mennään siten kotijoukkueen tukevassa 4-0 -johdossa.

MaPS aloittaa toisen puoliajan terävästi ja 46. minuutilla maskulaiskärki pääsee keskeltä puolittain läpi, mutta laukausta ei synny. Heti perään toisessa päässä kenttää Tintti Kurtti keskittää maalin edustalle tavoitellen Jenni Häkliä. Jenni ja Katri Yrjölä törmäävät pallontavoittelutilanteessa ja peliväline kimpoaa taaksepäin Anni Paukkuselle, joka sijoittaa ykkösellä jo 5-0. 48. minuutilla YIlves rakentaa kovan hässäkän maskulaisten maalin eteen, mutta palloa ei onnistuta survomaan perille. 51. minuutilla Jenni Häkli vapauttaa Essi Nikkilän läpiajoon oikealta. Essi kaventaa keskemmälle ja nostaa pallon tarkasti ylänurkkaan 6-0. Jatkoa on seurata 52. minuutilla, kun Anni Paukkunen niittaa pallon Jenni Häklin keskityksestä ylärimaan, mutta paluupallolle ei löydy enää jatkajaa.

59. minuutilla Jenni Häkli saa Sini Sutisen pitkän avauksen ja leikkaa pallon kanssa keskemmälle. Tilanteessa Jenni kaadetaan ja YIlves saa vapaapotkun erinomaisesta paikasta noin 20 metristä. Tintti Kurtin nosto menee kuitenkin hieman vasemmalta ohi. Noin tunnin pelin jälkeen YIlves aloittaa vaihtoruletin ja nuoremmat pelaajat pääsevät hakemaan pelituntumaa. 63. minuutilla YIlveksen maalivahti Saara Viitanen koskee palloon ensimmäistä kertaa toisella puoliajalla.

64. minuutilla Anni Paukkunen nousee vasemmalta päätyviivaa pitkin ja tavoittelee maalin edustalta Veera Keskitaloa. Annin keskitys päätyy kuitenkin etutolpalle Katri Yrjölän syliin. Vaihtojen takia MaPS on päässyt hieman paremmin peliin. 65. minuutilla Eve Reponen vapauttaa Veera Keskitalon vasemmalle linjan taakse. Veera löytää boksin kulmalta Anni Paukkusen, jonka keskitys takatolppaa kohti juoksevalle Eve Reposelle on hieman liian korkea. 68. minuutilla Elilsa Mattila pelaa Anni Paukkusen puolittain vasemmalta läpi, mutta Annin veto päätyy suoraan Katri Yrjölän syliin.

69. minuutilla Suvi Sutinen vetää keskikentältä korkean kaaripallon kohti maskulaisten maalia. Katri Yrjölä joutuu ohjaamaan pallon päätyrajasta yli. Vielä 87. minuutilla Rosa-Maria Sireniä rikotaan puolittaisen läpiajon yhteydessä aivan MaPSin boksin kulmalla ja YIlves saa vapaapotkun hyvästä paikasta. Tintti Kurtin vapari leijaa hieman poikkipuun yläpuolelta, eikä tilastomerkintää synny, joten ottelu päättyy lopulta 6-0 -lukemiin.

19'  1 - 0 Tintti Kurtti
23'  2 - 0 Jenni Häkli
31'  3 - 0 Tintti Kurtti
40'  4 - 0 Anni Paukkunen
46'  5 - 0 Anni Paukkunen
51'  6 - 0 Essi Nikkilä

YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Mari Rantanen, Essi Nikkilä (61' Veera Keskitalo), Elisa Mattila, Eveliina Reponen (80' Rosa-Maria Siren), Tintti Kurtti, Anni Paukkunen (75' Alina Seppä), Jenni Häkli (61' Fanniina Passila)

MaPS: Katri Yrjölä, Venla Rintala, Jasmin Olli, Jenna Kesälä (73' Iida Uotila), Linnea Huttunen (46' Janette Uusitalo), Jutta Lammes, Sini Saarinen, Helena Sund, Milla Hänninen, Aleksiina Pänkäläinen, Sanna Lindgren (61' Adele Virta)


 16.7.2013

FC Nokia - YIlves

1 - 2   ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen voittoputki naisten Kakkosessa jatkui kesätauon jälkeen FC Nokian vieraana maalein 1-2 (1-0). YIlves hallitsi kenttätapahtumia lähes koko 90-minuuttisen, mutta viimeistely maalipaikoista oli pahasti hakusessa ja FC Nokian maalia vartioinut Ilves-laina Lilli Sandström teki myös muutaman paraatipelastuksen. Ottelu sai erikoisen käänteen, kun avausjakson viimeisillä sekunneilla vaarattomasta tilanteesta aiheutuneen käsivirheen seurauksena kotijoukkue sai rangaistuspotkun, jonka kokenut Merja Jalasto sijoitti varmasti verkkoon. Niinpä YIlveksen näyttävästi pyörineestä pelistä huolimatta tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa. Toisen jakson alussa YIlves rakensi nopeaan tahtiin useamman loistopaikan, mutta viimeistely oli edelleenkin epätarkkaa. Maalihanat aukesivat vasta aivan ottelun loppuhetkillä, kun ensin Tintti Kurtti toi YIlveksen tasoihin ja hetkeä myöhemmin Veera Allonen viimeisteli voittomaalin kulmapotkun jälkitilanteesta.

Myrskytuulisessa, mutta poutaisessa säässä pelattavan ottelun ensiminuuteilla käydään tasaista keskialueen vääntöä. Osittaiseen myötätuuleen pelaava kotijoukkue rakentaa ensimmäisen tilanteenpoikasen 3. minuutilla, kun Ilves-laina Birgitta Parangon syöttö vapauttaa oikeassa laidassa toisen Ilves-lainan Sini Ruposen etenemään kohti YIlveksen päätyä. Saara Viitanen hoitelee kuitenkin pienestä kulmasta tulevan vedon helposti.

7. minuutilla Sini Ruponen haastaa YIlveksen puolustusta oikealla kulmalipun tuntumassa. Nokialaistuomari näkee tilanteessa rikkeen ja viheltää kotijoukkueelle vapaapotkun noin metrin verran kulmalipulta kentälle päin. Merja Jalaston kaaripallo putoaa YIlveksen maalin takatolpalle, josta TJK-laina Mira Nieminen puskee pallon taka-alueelle, eikä jatkotilanteestakaan synny mitään vaarallisempaa.

Ottelun ensimmäinen todellinen maalintekotilanne avautuu toisessa päässä kenttää, kun YIlves rakentaa hyökkäyksen vasemmalta ja Anni Paukkunen vapauttaa Jenni Häklin laidasta karkumatkalle. Jenni kaventaa boksin sisään ja vetää kohti takakulmaa, mutta Ilves-laina Lilli Sandström FC Nokian maalissa heittäytyy ja torjuu. 9. minuutilla Sini Sutinen lähettää pitkän avauksen FC Nokian linjan taakse ja vapauttaa Jenni Häklin osittaiseen läpiajoon. Jenni etenee boksin sisälle, hassuttaa 6 nokialaispuolustajaa ja vetää 16 metristä, mutta pallo suuntautuu oikean yläkulman ohi.

11. minuutilla Sini Ruponen saa pystysyötön oikeaan laitaan, leikkaa ahdistettuna keskemmälle ja vetää boksin rajalta löysän ja matalan vedon suoraan Saara Viitaselle. Tilanteeseen ajaa myös Milla Jokinen, joka ei kuitenkaan ehdi palloon. Ottelun avausmaali on lähellä 13. minuutilla, kun Tintti Kurtti saa pallon boksin kulmalla Suvi Sutisen vasemman laidan sivurajaheitosta. Tintti pääsee kääntymään ja vetää, mutta pallo kilahtaa maalin vasempaan ristikkoon. YIlves on ottanut kenttätapahtumat hallintaansa ja peliä käydään enimmäkseen kotijoukkueen kenttäpuoliskolla.

13. minuutilla Anni Paukkusen ristipallo löytää oikeasta laidasta Eve Reposen, joka voittaa pallon boksin rajalla ja etenee keskemmälle kohti rangaistuspilkkua. FC Nokian toppari ehtii kuitenkin hätiin ja pallo kimpoaa kohti keskialuetta, jossa YIlveksen Anni Alataloa rikotaan pallontavoittellutilanteessa vapaapotkun arvoisesti n. 22 metrissä. Tintti Kurtti ja Jenni Häkli juonivat ja lopulta Jennin vapari kaartaa ylärimaan, kimpoaa siitä alas maalin eteen ja pomppaa harmillisesti vielä yli tilanteeseen nousseen Sini Sutisen.

18. minuutilla YIlves tulee keskeltä, jossa Tintti Kurtti vapauttaa kuuden sinipaidan ympäröimänä seinäsyötöllä Jenni Häklin karkumatkalle. Jenni ajaa boksiin, kaventaa keskemmälle ja vetää 11 metristä, mutta vitosen viivalle vastaan tullut Lilli Sandström saa näppinsä väliin ja pallo pomppii hieman vasemmalta ohi. Hetkeä myöhemmin Sini Ruponen haastaa Birgitta Parangon pystysyötöstä YIlveksen päädyssä oikealla ja etenee kohti etutolppaa, mutta pallo karkaa päätyrajasta yli. Seuraava kymmenminuuttinen mennään vierasjoukkueen komennossa, vaikka mitään kovin vaarallista ei synny.

28. minuutilla YIlves saa paitsiovaparin keskiympyrän alakaarelta. Sini Sutisen kaaripallo leijaa vastatuuleenkin aina FC Nokian boksin vasempaan laitaan. Anni Paukkunen ottaa pomppivan pallon mukaansa, harhauttaa puolustuksen, leikkaa 11 metrissä keskelle ja vetää voimalla kohti maalia, mutta kotijoukkueen puolustus ehtii viime hetkellä blokkaamaan. Pallo jää kuitenkin pelattavaksi ja YIlves pyörittää peliä, kunnes Anni Paukkunen pääsee uudemman kerran kokeilemaan paristakympistä, mutta veto suuntautuu hitusen vasemman pystypuun väärälle puolelle.

30. minuutilla YIlveksen vahva pelin hallinta on kostautua, kun FC Nokian Marianne Lassila ehtii keskiympyrässä katkoon kesken YIlveksen hyökkäyksen ja vapauttaa Sini Ruposen keskeltä puolittain läpi. YIlveksen Sini Sutinen ehtii kuitenkin tilanteeseen takamatkalta ja häiritsee sen verran, että boksin rajalta lähtenyt veto jää voimattomaksi ja Saara Viitanen hoitaa loput. Hetkeä myöhemmin tilanne toistuu, kun Lassila aavistaa YIlveksen keskikentän hivenen epätarkan palautuspallon ja tökkää pelivälineen keskiympyrässä ykkösellä YIlveksen linjan taakse. Selin kenttään päin pelaavan YIlveksen topparin palautus alaspäin Saara Viitaselle epäonnistuu hieman ja Sini Ruponen pääsee riistoon boksin rajalla ja edelleen vetopaikalle 9 metriin. Saara Viitanen saa näppäinsä pallon tielle ja Mira Nieminen siivoaa pelivälineen edelleen vasemmalle päätyrajasta yli.

Merja Jalaston kulmuri putoaa maalin edustalle ja Saara Viitanen nyrkkeilee pallon kohti keskikenttää. Purkupalloon ehtii ensimmäisenä Marika Ropanen, jonka veto vastapalloon 16 metristä kilahtaa yläputkeen ja kimpoaa siitä takaisin kentälle. Saara Viitanen on kuitenkin tilanteessa hyvin mukana, eikä jälkitilanteestakaan seuraa mitään vaarallisempaa. Tilanteiden seurauksena YIlveksen peli sekoaa kuitenkin lievästi ja FC Nokia pääsee hetkeksi paremmin mukaan.

38. minuutilla Tintti Kurtti, Jenni Häkli ja Anni Paukkunen pelaavat näyttävän syöttökombinaation keskialueella ja lopulta Anni Paukkunen tarjoilee pistopallon linjan taakse oikeaan laitaan. Jenni Häkli ja Roosa Pitkänen kisaavat pallosta ja lopulta Jenni pääsee vetämään boksin oikeasta reunasta noin 11 metriä päätyrajasta. Veto suuntautuu kohti etuylänurkkaa, mutta nousee yli poikkipuun. 39. minuutilla Tintti Kurttia rikotaan keskialueella ja YIlves saa vapaapotkun puolesta kentästä läheltä oikeaa sivurajaa. Anni Paukkunen palauttaa Veera Allosen vaparin takaisin keskialueelle, jossa Mira Nieminen löytää Jenni Häklin FC Nokian puolustuslinjan edestä. Jennin veto kaarelta menee kuitenkin vasemmalta ohi ja yli.

41. minuutilla Jenni Häkli nostaa pallon keskeltä Eve Reposen juoksulinjalle. Lilli Sandström tulee boksin rajalle vastaan ja ehtii kuin ehtiikin palloon ensimmäisenä. Hetkeä myöhemmin kahta YIlveksen pelaajaa ajetaan selkään FC Nokian kenttäpuoliskolla, mutta nokialaistuomarin pilli ei soi. Tulkinta muuttuu kuitenkin seuraavassa tilanteessa YIlveksen kulmalipulla ja kotijoukkue saa vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Merja Jalaston vapari suuntautuu kohti etutolppaa, josta Mira Nieminen puskee pallon väljemmille vesille.

Aivan ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla FC Nokia saa vielä sivurajaheiton vasemmalta YIlveksen kenttäpuoliskolla noin 16 metriä päätyrajasta. Pallo pelataan heiton jälkeen taaksepäin ja Marianne Lassila pääsee lisäajalla vielä keskittämään ja löysä nosto putoaa keskelle boksin rajalle ja pomppaa edelleen YIlves-pelaajan käteen. Niinpä avausjakson päätteeksi kotijoukkue saa rangaistuspotkun, jonka Merja Jalasto iskee rutiinilla vasempaan laitaan ja tauolle mennään siten kotijoukkueen yllätysjohdossa 1-0.

Myötätuulen ja -valon selkänsä taakse saanut YIlves tulee toiselle puoliajalle vahvasti. Vain 25 sekunnin pelin jälkeen Jenni Häklin ristipallo löytää oikealta Eve Reposen, joka jatkaa pallon edelleen ykkösellä keskelle Tintti Kurtin juoksulinjalle. Tintti vetää suoraan 11 metristä vasurilla, mutta tauolla maaliin vaihdettu Ilves-laina Mira Vesterbacka onnistuu vastaantulollaan peittämään riittävästi ja pallo suuntautuu vasemmalta ohi. Hetkeä myöhemmin 47. minuutilla Jenni Häkli pelaa pienen pistopallon FC Nokian boksiin Tintti Kurtille, joka tavoittelee edelleen poikittaissyötöllä vitosen viivalla päivystävää Anni Paukkusta. FC Nokian puolustus pääsee häiritsemään, mutta Eve Reponen iskee uudestaan 11 metrissä ja tökkää pallon viereen Anni Paukkuselle. Anni harhauttaa pilkun kohdalla topparin ja vetää vasurilla, mutta pallo pysähtyy siniseen lihamuuriin. Tintti Kurtti hakee irtopallon päätyrajalta ja YIlves pelaa useamman pelaajan voimin pitkän hyökkäyksen, joka päättyy vielä Tintti Kurtin vetoon boksin rajalta, mutta pallo suuntautuu oikealta ohi.

Tilanne jatkuu, kun Anni Paukkunen prässää maalivahdin lyhyen avauksen itselleen vasemmassa laidassa, ohittaa puolustajan ja leikkaa boksin sisään. Takayläkulmaa pienestä kulmasta tavoitellut veto menee kuitenkin lopulta oikean laidan sivurajasta yli. YIlveksen raivokas vyörytys jatkuu ja 48. minuutilla Tintti Kurtti pelaa pallon 20 metrissä viereen Jenni Häklille, joka harhauttaa ja vetää 16 metristä, mutta matala veto suuntautuu vasemmalta ohi. FC Nokia puolustaa johtoasemaansa sisukkaasti ja kotijoukkueen boksissa on ahdasta. 55. minuutilla Sini Sutinen nostaa pallon FC Nokian maalipotkusta linjan taakse ja Jenni Häkli chippaa boksin oikeasta laidasta yli Mira Vesterbackan, mutta pallo pomppii samalla myös ohi takatolpan. Peli pyörii käytännössä FC Nokian kenttäpuoliskolla ja 57. minuutilla YIlves saa kulman vasemmalta. Suvi Sutisen kaaripallo putoaa takatolpalle, jossa Sini Sutinen on päästä jatkamaan pallon maaliin, mutta FC Nokian puolustus selvittää vielä tilanteen.

Kotijoukkue pääsee vasta 59. minuutilla ensimmäisen kerran jotenkin kontrolloidusti YIlveksen puolustusalueelle, mutta silloinkin nosto linjan taakse menee suoraan Saara Viitaselle. Heti perään Sini Sutinen lähettää keskialueen pudotuksen jälkeen pitkän avauksen FC Nokian linjan taakse Jenni Häklille, joka hassuttaa boksin kulmalla ja vetää kohti etuylänurkkaa, mutta pallo leijaa yli maalin. 61. minuutilla Mira Nieminen syöttää Eve Reposen oikesta laidasta läpi, Eve murtautuu jo boksiin, mutta FC Nokian Sini Lauermaa ehtii takaa ohjaamaan pallon päätyrajasta yli.

66. minuutilla FC Nokia saa käsivirheen seurauksen vapaapotkun keskiympyrästä. Merja Jalasto nostaa pallon vasemmalle linjan taakse Sini Ruposelle, joka kääntyy ja vetää pienestä kulmasta hiljaisen pomppupallon vasemmalta ohi. Heti perään Anni Paukkusen pystysyöttö vapauttaa Jenni Häklin vasemmalta läpiajoon. FC Nokian toppari juoksee Jennin kiinni ja työntää selästä nurin aivan boksin ulkopuolella. Pilli ei soi eikä yleisönkään äänekäs protestointi auta. Hetkeä myöhemmin tilanne toistuu, mutta tällä kertaa Jenni Häkli tarjoilee diagonaalisyötön takatolpalle, mutta Eve Reponen myöhästyy aavistuksen verran. Niinpä kotijoukkue jatkaa sitkeästi 1-0 -johtoasemassa.

YIlves ei kuitenkaan luovuta, vaan painaa peliä FC Nokian kenttäpäätyyn. 68. minuutilla Jenni Häkli saa pallon sivurajaheitosta boksin oikeassa reunassa, vetää 6 pelaajaa kimppuunsa, kikkaa, harhauttaa ja vetää lopulta vasurilla 16 metristä, mutta vasemmalta ohi. 72. minuutilla Anni Paukkunen vapauttaa jälleen Jenni Häklin keskeltä puolittain läpi, mutta Mira Vesterbacka tulee boksin rajalle vastaan ja pallo kimpoaa kohti keskialuetta suoraan Tintti Kurtille, joka nostaa ykkösellä hieman yli tyhjän maalin. 73. minuutilla Mira Niemisen pitkä avaus putoaa FC Nokian boksin eteen, jossa kotijoukkueen puolustus ehtii palloon niukasti ennen Jenni Häkliä. Pallo päätyy suoraan Mira Vesterbackan syliin ja erotuomari tulkitsee sen palautukseksi. Niinpä YIlves saa epäsuoran vapaapotkun loistopaikasta aivan rangaistusalueen rajalta. Tintti Kurtin nosto menee kuitenkin vasemmalta ohi.

Vierasjoukkueen pitkä piina päättyy vasta 75. minuutilla, kun Anni Alatalo Veera Allosen ja Mira Niemisen esityöstä pelaa Tintti Kurtin pistosytötöllä oikealta läpi. Tintti ohittaa puolustuksen, kaventaa ja sijoittaa vitosen boksin kulmalta alanurkkaan vapauttavan tasoituksen 1-1. Tasoitusmaalin jälkeen myös kotijoukkueen peli aktivoituu ja 80. minuutilla Sini Lauermaa nousee vasemmalta koko kentän läpi ja syöttää keskelle vitosen viivalle, jossa Saara Viitasen katko jää pomppimaan hankalasti maalin edustalle, mutta Suvi Sutinen purkaaa pallon päätyrajasta yli. Sini Ruposen kulmuri kaartaa maalin edustalle ja Saara Viitanen nyrkkeilee kohti keskialuetta.

82. minuutilla Essi Nikkilä voittaa pallon FC Nokian kenttäpuoliskolla ja syöttää Eve Reposen oikeasta laidasta läpi. Eve ajaa päätyyn, harhauttaa, leikkaa keskemmälle ja syöttää pilkun kohdalle Jenni Häklille. Jennin ohjaus pysähtyy kuitenkin nokialaispuolustukseen. 83. minuutilla Anni Paukkunen yrittää murtautua vasemmalta kohti FC Nokian päätyä, mutta tilanne päätyy kulmapotkuksi. Suvi Sutisen kulmuri kaartaa maalin edustalle, josta Mira Vesterbacka nyrkkeilee sen ulospäin. Veera Allonen voittaa pallon 11 metrissä, suojaa, kääntyy ja vetää voimalla keskelle ja ylös 1-2.

Kotijoukkue hakee viimeisillä minuuteilla tasoitusta ja 89. minuutilla tulee vasemmalta korkea ristipallo, joka putoaa YIlveksen rangaistuspilkun kohdalle. Saara Viitanen poimii pompun ennen sinipaitaa. 90. minuutilla tulee vasemmalta diagonaalisyöttö YIlveksen linjan läpi ja Marianne Lassila on päästä pahantekoon, mutta Saara Viitanen tulee vastaan ja peittää. Heti perään Jenni Häkli syöttää Eve Reposen oikealta puolittain läpi, mutta Sini Lauermaa ehtii blokkaamaan vedon. 91. minuutilla Suvi Sutinen murtautuu keskeltä vetopaikalla, mutta FC Nokian puolustus peittää ja YIlves saa vielä kulmapotkun vasemmalta. Suvi pääsee uudemman kerran yrittämään vasemmalta, kun pallo kimpoaa jälkitilanteessa laitaan, mutta veto menee reilusti oikealta ohi.

Erotuomari päättää ottelun 2 minuutin lisäajan jälkeen tulokseen 1-2.

46'  1 - 0 Merja Jalasto (rp)
75'  1 - 1 Tintti Kurtti
83'  1 - 2 Veera Allonen

YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Mira Nieminen (TJK) (82' Essi Nikkilä), Elisa Mattila, Eveliina Reponen, Tintti Kurtti, Anni Alatalo, Anni Paukkunen, Jenni Häkli

FC Nokia: Lilli Sandström (Ilves) (45' Mira Vesterbacka (Ilves)), Sini Ruponen (Ilves), Sini Lauermaa, Marika Ropanen (78' Emmi Alminoja), Milla Jokinen (89' Erika Lahtinen), Emmy Tuuva (37' Emilia Jokisalo), Merja Jalasto (70' Maarit Ahola), Marianne Lassila, Enni Salminen (Ilves), Birgitta Paranko (Ilves), Roosa Pitkänen


 19.6.2013

NiceF/2 - YIlves

1 - 4   ( 0 - 1 )


Ylöjärven Ilveksen naiset jatkoivat Kakkosen kevätkierroksen pelejään voitokkaasti kaatamalla tiukassa ja fyysisessä kärkiottelussa vieraskentällä porilaisen NiceFutis/2:n maalein 1-4 (0-1). YIlves aloitti ottelun terävästi luomalla muutaman erinomaisen maalipaikan, joista onnistui tekemään avausmaalin jo 5. peliminuutilla. Tämän jälkeen vierasjoukkueella oli vielä tilaisuus lisämaaliin, mutta kun viimeistelystä puuttui paras tarkkuus, pääsi NiceFutis/2 ottelussa vahvasti niskan päälle. Fyysinen, suoraviivainen ja ajoittain rikkonainenkin peli pyöri enimmäkseen YIlveksen kenttäpuoliskolla, mutta taukotilanteeksi jäi silti 0-1. Toisella puoliajalla kotijoukkue otti erittäin vahvan otteen kenttätapahtumista ja pääsi tasoittamaan matalalta paistaneen auringon häikäistyä YIlveksen topparia. YIlves puolusti kuitenkin sitkeästi ja käänsi vaikean ottelun edukseen viimeisten 25 minuutin aikana Eve Reposen ja Anni Paukkusen maaleilla.

Ottelu alkaa molemmin puolin tunnustelevissa merkeissä. Kuin ennakoiden tulevaa saa kotijoukkue ensimmäisen lukuisista kulmapotkuistaan vain puolentoista minuutin pelin jälkeen. Pallo kimpoaa taka-alueelle, josta tulee veto, mutta pallo suuntautuu YIlveksen onneksi pystypuun väärälle puolelle. Ensimmäinen todellinen maalintekotilanne syntyy toiseen päähän kenttää 5. peliminuutilla, kun Jenni Häkli vapauttaa Tintti Kurtin pystysyötöllä läpiajoon oikealta. Tintti etenee boksin rajalle ja sijoittaa, mutta Essi Keskinen Nicen maalissa tulee vastaan ja onnistuu peittämään.

7. minuutilla Jenni Häkliä rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun noin 25 metristä. Suvi Sutisen matala veto pysähtyy boksin lihamuuriin ja kimpoaa siitä takaisin Anni Paukkuselle, jonka puolittainen ohjaus löytää tiensä pelaajamassan läpi ja pallo vierii aivan maalin oikeaan alakulmaan 0-1.

Avausmaalin jälkeen peliote alkaa vähitellen siirtyä kotijoukkueelle, joka liikkuu ja prässää hyvin ja voittaa yhä suuremman osan kaksinkamppailuista. NiceF pelaa palloa keskeltä kohti kulmia ja YIlves pyrkii puhkomaan porilaisten puolustuslinjaa pystysyötöin. Kotijoukkueen linja lukee kuitenkin tilanteet hyvin ja avustavan lippu nousee tiheästi paitsion merkiksi. 20. minuutilla Jenni Häkli irtoaa kuitenkin vartioinnista ja pääsee onnistuneen pystysyötön seurauksena karkumatkalle vasemmalta. Jenni leikkaa keskelle ja vetää boksin rajalta, mutta pallo suuntautuu hieman takatolpan ohi.

24. minuutilla NiceF pääsee riistoon keskialueella ja pallo pelataan nopeasti oikeaan kulmaan Milla Ljungmanille, joka leikkaa sisään ja vetää, mutta Saara Viitanen torjuu. Hetkeä myöhemmin porilaiset saavat muutaman peräkkäisen kulmapotkun, jotka Marika Oksanen tarjoilee kellosepän tarkkuudella aivan YIlveksen maalin edustalle. Saara Viitanen ja YIlveksen puolustus selvittävät kuitenkin tilanteet. Puolen tunnin kohdalla pelin painopiste on siirtynyt YIlveksen kenttäpuoliskolle ja vierasjoukkueella on vaikeuksia päästä NiceF:n kovan ja fyysisen keskialueen prässin ohi.

31. minuutilla Nicen toppari Mia Laismaa ampuu korkean kaaripallon YIlveksen maalin vasemman tolpan eteen, josta Niina Mäki pääsee jatkamaan, mutta sijoitus pomppii YIlveksen puolustajan kautta maalin oikean pystypuun ohi. 35. minuutilla YIlves saa pitkästä aikaa rakennettua tilanteenpoikasen porilaisten kenttäpäätyyn, mutta sivurajaheittoa kummempaa ei synny. Matalalta paistava aurinko häiritsee lähes yhtä pahasti molempia joukkueita ja vaikka YIlves pelaa myötävaloon, on omien avausten hahmottaminen välillä haastavaa.

36. minuutilla NiceF:n kova kaukolaukaus noin 25 metristä viuhuu reilusti oikealta ohi ja yli. Pelin hallinnasta huolimatta porilaisetkaan eivät pääse juuri murtautumaan lähelle YIlveksen maalia. Sen sijaan toiseeen päähän kenttää syntyy hyvä maalipaikka 37. minuutilla, kun Tintti Kurtin pistopallo vapauttaa Iina Ruhasen oikealta NiceFutiksen boksiin. Ratkaisevalla hetkellä pallo takertuu kuitenkin hieman epätasaiseen nurmeen ja tilanne kuivuu kokoon. Avausjakson loppua kohti YIlves pääseekin hieman paremmin peliin mukaan, mutta murtoyritykset päättyvät useimmiten niukkaan paitsioon. 40. minuutilla NiceFutiksen Anu Leppänen pääsee kokeilemaan paristakymmenestä metristä, mutta veto suuntautuu karkeasti ohi. Kovasta paineesta huolimatta tauolle mennään YIlveksen niukassa 0-1 -johdossa.

Tauolla kotijoukkue vaihtaa maalivahtia ja lisää juoksuvoimaa kahdella kenttäpelaajan vaihdolla. 46. minuutilla Eve Reponen murtautuu vasemmalta Nicen päätyviivalle, mutta porilaisten puolustus blokkaa keskityksen rajaheitoksi. 48. minuutilla Anni Alataloa rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun puolesta kentästä. Jenni Häkli jatkaa Sini Sutisen kaaripallon edelleen boksin sisään Iina Ruhaselle, jonka jatko menee kuitenkin päädystä yli. Toisen jakson ensi minuutit ovat aiempaa tasaisempaa vääntöä, mutta 52. minuutilla kotijoukkue onnistuu tasoittamaan, kun Mia Laismaan korkea kaaripallo suoraan auringon suunnasta läpäisee YIlves-puolustuksen ja Sofia Viitala pääsee keskeltä läpi. Viitala ei erehdy, vaan sijoittaa pallon 16 metristä verkkoon 1-1.

Tasoitusmaalin jälkeen porilaiset saavat hengen päälle ja peli painuu jälleen YIlveksen kenttäpuoliskolle. 56. minuutilla tulee kulmapotkutilanteesta hyvä pusku kohti YIlveksen maalin yläetukulmaa, mutta vierasjoukkueen onneksi pallo suuntautuu hitusen ohi. Tunnin kohdalla eletään vaikeita hetkiä, kun palloa ei saada kunnolla pois omalta puolustusalueelta. 61. minuutilla on kuitenkin YIlveksen johtomaali lähellä, kun Tintti Kurtti pelaa viereen Jenni Häklille, joka pääsee puolittain karkumatkalle, harhauttaa boksin rajalla ja vetää, mutta Laura Mäenranta torjuu. Hetken kuluttua NiceFutis saa vapaapotkun YIlveksen kenttäpuoliskolta noin 30 metristä. Mia Laismaa lähettää pallon kohti etutolppaa, josta Mira Laurila on päästä jatkamaan, mutta YIlveksen puolustus selvittää kuitenkin vaaranpaikan.

Peli alkaa kuitenkin osoittaa kääntymisen merkkejä ja 65. minuutilla Jenni Häklin chippi porilaisten linjan taakse on vapauttaa Tintti Kurtin maalintekoon, mutta Laura Mäenranta tulee kauas ulos maaliltaan ja ehtii palloon niukasti ennemmin. 67. minuutilla Jenni Häkli voittaa pallon porilaisten puolustusalueella, niputtaa 3 puolustajaa ja vetää voimalla 20 metristä. Laura Mäenranta torjuu vain puolittain ja pallo liruu hitaasti kohti maalin vasenta reunaa, mutta törmää lopulta tolppaan eikä mene sisään.

69. minuutilla kotijoukkue saa hyvän erikoistilanteen, kun erotuomari antaa vapaapotkun noin 15 metriä YIlveksen päätyrajasta. Saara Viitanen tulee kuitenkin päättäväisesti vastaan etutolpalle ja koppaa pallon syliinsä. 71. minuutilla YIlves vaihtaa kärkipelaajien pelipaikkoja ja ottelun voittomaali näkee päivänvalon saman tien, kun Jenni Häkli pudottaa pallon ensin Suvi Sutisen heitosta viereen Tintti Kurtille, jonka kovan ja matalan vedon Laura Mäenranta torjuu puolittain. Oikeaan laitaan siirtynyt Eve Reponen on salamana paikalla ja iskee pallon takatolpalta reboundista verkkoon 1-2.

Maali kääntää lopullisesti pelin momentumin ja 73. minuutilla Anni Paukkunen prässää vasemmalla ja Tintti Kurtti pääsee riistoon. Tintti murtautuu vasemmalta boksiin ja vetää kohti oikeaa takatolppaa. Laura Mäenranta onnistuu peittämään vain puolittain ja Eve Reponen on päästä ohjaamaan takatolpalta tyhjiin, mutta pallo lipsahtaa päätyrajasta yli. Tilanteessa NiceFutiksen maalivahti myös loukkaa itseään ja peli keskeytyy pariksi minuutiksi.

75. minuutilla Tintti Kurtti nousee vasemmalta, kaventaa kohti etutolppaa ja hankkii YIlvekselle toisen jakson ensimmäisen kulmapotkun. Suvi Sutisen kulmuri putoaa vitosen boksin sisäpuolelle, josta Anni Alatalo pääsee jatkamaan suoraan, mutta Laura Mäenranta torjuu. 78. minuutilla Elisa Mattila voittaa pallon 20 metrissä ja vapauttaa Anni Paukkusen läpiajoon vasemmalta. Anni kaventaa boksin kulmalle ja tällää pallon vasurilla vastustamattomasti maalin oikeaan reunaan 1-3.

80. minuutilla Anni Paukkunen nousee jälleen vasemmalta ja syöttää edelleen Tintti Kurtille. Tintti kaventaa ja sijoittaa kohti oikeaa alakulmaa, josta Eve Reponen on päästä tuikkaamaan pallon sisään. Tilanne päätyy kuitenkin kulmapotkuksi. Mari Rantasen tarjoilu putoaa vitosen viivalle, josta Sini Sutinen puskee kohti maalin alakulmaa. NiceF:n puolustaja pelastaa kuitenkin maaliviivalta ja lopulta pallo päätyy Laura Mäenrannan käsiin. Kolmannen maalin myötä peliote on siirtynyt YIlvekselle ja ottelun lopullisen niitin iskee 83. minuutilla Eve Reponen, joka pääsee Anni Paukkusen pystysyötöstä oikealta läpi ja nostaa pallon hallitusti boksin kulmalta yli Laura Mäenrannan maalin vasempaan reunaan 1-4.

YIlveksen vyörytys jatkuu ja 86. minuutilla Jenni Häkli irtoaa vuorostaan puolittaiseen läpiajoon Eve Reposen pystysyötöstä, mutta nostaa vauhdissa pallon hieman poikkipuun yläpuolelle. 91. minuutilla Eve Reposta rikotaan porilaisten kenttäpäädyssä ja YIves saa vapaapotkun erinomaisesta paikasta oikealta noin 5 metriä päätyrajasta. Tintti Kurtti nostaa pallon vitosen boksiin, jossa Jenni Häkli pääsee kenenkään estelemättä puskemaan, mutta pusku suuntautuu yli maalin. Erotuomari päättää ottelun 1-4 -lukemiin 2 minuutin lisäajan jälkeen.

 8'  0 - 1 Anni Paukkunen
52'  1 - 1 Sofia Viitala
72'  1 - 2 Eveliina Reponen
78'  1 - 3 Anni Paukkunen
83'  1 - 4 Eveliina Reponen

YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Mari Rantanen, Iina Ruhanen (65' Elisa Mattila), Eveliina Reponen, Tintti Kurtti, Anni Alatalo, Anni Paukkunen, Jenni Häkli

NiceF/2: Essi Keskinen (46' Laura Mäenranta), Milla Ljungman (68' Satu Mäkinen), Aino Peltonen (46' Heidi Saari), Miia Mäki, Anu Leppänen (46' Hanna Koskiahde), Niina Mäki, Marika Oksanen, Mia Laismaa, Mira Laurila, Karoliina Heikkilä, Sofia Viitala


 16.6.2013

YIlves - EBK

4 - 1   ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Räikän kotinurmella pelatussa naisten Kakkosen ottelussa hyvän vastuksen tarjonneen EBK:n maalein 4-1 (1-0). Poikkeuksellisesti YIlveksen maaleista peräti kolme syntyi erikoistilanteista. Avausosuman viimeisteli vapaapotkun jälkitilanteesta TJK-laina Marita "Puuma" Mäntyharju. Toisella jaksolla Tintti Kurtti sijoitti suoran vaparinsa kylmän rauhallisesti vasempaan yläkulmaan ja lisäsi myöhemmin YIlveksen johdon jo 3-0:aan pilkulta. Anni Paukkunen kaunisteli loppulukemiksi 4-1 upella ylänurkkavedollaan 35 metristä vain hetki sen jälkeen, kun EBK oli saanut kavennusmaalin YIlveksen oman pelaajan epäonnisesta ohjauksesta.

Juuri ennen peliä alkanut sade kastelee kenttää ja tekee ruohon liukkaaksi. Tämä näkyy aluksi molempien joukkueiden pelissä pyrkimyksenä yksinkertaisuuteen ja pitkiin avauksiin. Alun tunnustelun jälkeen kenttäpelin iso kuva alkaa kuitenkin hahmottua. YIlves pyrkii hallitsemaan palloa ja EBK hakee riistojen jälkeen nopeita ja suoraviivaisia vastaiskuja erityisesti Erja Vehmaksen nopeutta hyödyntäen.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen pelaillaan kuitenkin tasaisissa merkeissä pääasiassa keskialueella. 12. minuutilla Eve Reponen prässää boksissa terävästi EBK:n maalivahtia Anne Kristina Westerholmia ja tämän purku kimpoaa Evestä korkealle ilmaan. Eve kadottaa kuitenkin tuntuman palloon ja Westerholm selvittää tilanteen. Hetkeä myöhemmin Suvi Sutisen ristipallo putoaa EBK:n rangaistuspilkun kohdalle ja märkä pallo lipsahtaa maalivahdin näpeistä, mutta yhtään YIlveksen pelaajaa ei ole jatkamassa.

13. minuutilla YIlves saa käsivirheen seurauksena vapaapotkun keskiympyrän yläkaarelta. Suvi Sutisen kaaripallo putoaa linjan taakse EBK:n boksiin, josta TJK-laina Marita Mäntyharju jatkaa pelivälineen yhdellä kosketuksella maaliin 1-0. Minuuttia myöhemmin Anni Paukkunen kaadetaan ja YIlves saa jälleen vapaapotkun, nyt noin 30 metristä. Vapari pysähtyy boksin lihamuuriin ja jatkovedon tielle ennättää Anne Kristina Westerholm. Sade hellittää noin vartin kohdalla, mutta märkä kenttä tuottaa vielä hankaluuksia pelaajille.

17. minuutilla EBK pääsee YIlveksen puolustuksen harhasyöttöön ja pallo pelataan nopeasti oikeaan laitaan, jossa Saara Viitanen ja EBK:n laituri törmäävät pallontavoittelutilanteessa. Tilastomerkintää ei kuitenkaan synny ja pienen paikkailun jälkeen peli jatkuu erotuomaripallolla. 19. minuutilla YIlveksen vapaapotku keskiviivalta putoaa boksin rajalle ja kimpoaa pelaajista edelleen alaspäin Mari Rantaselle. Marin ristipallo vapauttaa vasemmalta Anni Paukkusen EBK:n boksin kulmalle, mutta Annin veto suuntautuu hitusen yli poikkipuun.

20. minuutilla keskikentän työmyyrä "Puuma" Mäntyharju lähettää Anni Paukkusen vasemmalta karkumatkalle. Anni kaventaa boksiin ja vetää, mutta pallo suuntautuu hieman ohi maalin. 22. minuutilla EBK jatkaa tyypilliseen tapaansa paitsiovaparin yhdellä kosketuksella nopeasti ja suoraviivaisesti YIlveksen linjan taakse, mutta tiukasta kaksinkamppailusta selvitään kuitenkin ilman takaiskua. 23. minuutilla EBK:n laituri Salla Koivisto pääsee ajamaan päätyyn ja keskittää tavoitellen YIlveksen maalin edestä Erja Vehmasta, mutta kotijoukkueen puolustus ehtii katkoon.

25. minuutilla Iina Ruhanen tarjoilee erinomaisen poikittaissyötön aivan EBK:n rangaistuspilkun kohdalle. Anni Alatalo ja Anne Kristina Westerholm tavoittelevat kilvan palloa ja tällä kertaa Westerholm ehtii tilanteeseen aavistuksen verran nopeammin. 27. minuutilla Marita Mäntyharju vapauttaa jälleen Anni Paukkusen vasemmalta linjan taakse. Anni ajaa päätyyn ja kaventaa kohti etutolppaa, mutta EBK:n puolustaja taklaa sääntöjen rajamailla Annin rajusti irti pallosta. Erotuomari ei kuitenkaan näe tilanteessa rikettä.

28. minuutilla Mari Rantasen pystypallo tavoittaa Tintti Kurtin EBK:n selustassa ja Tintti pääsee nokikkain Anne Kristina Westerholmin kanssa. Tämä selvittää kuitenkin tilanteen täpärästi. Sade taukoaa puolen tunnin kohdalla ja kenttä alkaa vähitellen kuivua. 37. minuutilla EBK pääsee YIlves-päätyyn vasemmalta, josta tulee veto, mutta Saara Viitanen vangitsee pallon varmasti. Avausjakson viimeiset minuutit ovat melko rikkonaista pelailua, eikä mitään merkittävää tapahdu, joten tauolle mennään kotijoukkueen 1-0 -johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkaa YIlveksen komennossa ja 49. minuutilla Tintti Kurtti pääsee ensimmäistä kertaa kokeilemaan, mutta veto suuntautuu kohti etutolppaa ja pallo päätyy EBK:n maalivahdille. Hetkeä myöhemmin Anne Kristina Westerholmin avauspotku epäonnistuu ja osuu YIlveksen Eve Reposeen, josta pallo kimpoaa takaisin Westerholmille. Eve iskee välittömästi prässin ja voittaa jo pallon, mutta Westerholm kaataa alimpana pelaajana Even kortin arvoisesti. Suoran punaisen sijasta erotuomari näyttää kuitenkin vieraskoreasti keltaista ja peli jatkuu YIlveksen vapaapotkulla aivan rangaistusalueen rajalta. Tintti Kurtti asettuu pallon taakse ja nostaa maailmanluokan "putoavan lehden" muurin yli aivan vasempaan yläkulmaan 2-0.

55. minuutilla Eve Reponen vapauttaa Anni Paukkusen vasemmalta EBK:n boksiin, mutta Annin veto menee vasemmalta ohi. 57. minuutilla EBK pääsee keskikentällä YIlveksen harhasyöttöön ja Erja Vehmas karkaa vasemmalta puolittaiseen läpiajoon. Vehmas leikkaa keskemmälle ja vetää kohti vasenta takanurkkaa, mutta Saara Viitanen heittäytyy näyttävästi ja ehtii pallon tielle. 60. minuutilla on YIlveksen kolmas maali lähellä, kun ristipallo lipsahtaa läpi EBK:n puolustuslinjan oikealle Iina Ruhaselle, joka kaventaa boksiin ja vetää, mutta pallo suuntautuu harmillisesti hieman vasemmalta ohi.

61. minuutilla YIlves-puolustuksen palautus Saara Viitaselle on jäädä lyhyeksi ja Erja Vehmas ehtii palloon. Saara Viitanen tulee kuitenkin riittävästi vastaan ja peittää. Hetkeä myöhemmin Tintti Kurtti syöttää Anni Paukkusen keskeltä läpi. Anni vetää voimalla kohti ylänurkkaa, mutta pallo osuu ylärimaan ja kimpoaa takaisin kentälle. Tilanteesta seuraava kulmapotku on tuottaa tulosta, kun Sini Sutinen pääsee ohjaamaan pallon taka-alueelta kohti maalia, mutta pallo pysähtyy maalin edustan lihamuuriin.

78. minuutilla Veera Allosen pitkä avaus putoaa EBK:n linjan taakse kohti boksia, jonne ryntää myös Anni Paukkunen. EBK:n maalivahti tulee vastaan ja heittäytyy palloon, mutta kaataa samalla Annin ja seurauksena on rangaistuspotku. Tintti Kurtti asettuu pallon taakse ja sijoittaa sen vuorenvarmasti verkkoon 3-0. 85. minuutilla EBK riistää pallon keskiympyrässä ja Erja Vehmaksen pystysyöttö vapauttaa Salla Koiviston keskeltä läpiajoon. Saara Viitanen tulee oikea-aikaisesti vastaan ja torjuu boksin rajalta lähteneen kovan vedon. Pallo jää kuitenkin pelattavaksi ja purku päätyy noin 30 metriin EBK:n Marleena Salovaaralle, jonka kaukoveto vastapalloon muuttaa boksin rajalla suuntaa YIlveksen topparin jalasta ja suuntautuu epäonnekkaasti Saara Viitasen liikesuuntaa vastaan päätyen lopulta maaliin 3-1.

YIlveksen kuitti tulee kuitenkin nopeasti. Anni Paukkunen saa pallon suoraan EBK:n maalivahdin avauspotkusta ja tällää 35 metristä voimalla kohti oikeaa yläkulmaa. Pallo kaartaa yli maalistaan ulkona olevan Anne Kristina Westerholmin ja päätyy verkon perukoille 4-1. 89. minuutilla EBK saa vielä vapaapotkun oikealta noin 30 metristä. Erja Vehmas yrittää suoraan, mutta Saara Viitanen hakee pallon ylänurkasta. Erotuomari päättää ottelun ilman lisäaikaa lukemiin 4-1.

13'  1 - 0 Marita Mäntyharju
51'  2 - 0 Tintti Kurtti
79'  3 - 0 Tintti Kurtti (rp)
85'  3 - 1 OM
88'  4 - 1 Anni Paukkunen

YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Mari Rantanen, Marita Mäntyharju (TJK), Iina Ruhanen (78' Elisa Mattila), Eveliina Reponen, Tintti Kurtti, Anni Alatalo (81' Karoliina Loutesalmi), Anni Paukkunen

EBK: Anne Kristina Westerholm, Susanna Mynttinen, Johanna Holm, Salla Koivisto, Marleena Salovaara, Iiris Tanner, Heidi Ilomäki, Niina Tyynismaa, Erja Vehmas, Janiina Laitinen, Mileen Petrova


 9.6.2013

LiePa - YIlves

1 - 4   ( 1 - 1 )


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue jatkoi Kakkosen pelejään voitokkaasti kukistamalla vierasottelussa Liedon Pallon maalein 1-4 (1-1). Maalitehtailun aloitti Tintti Kurtti Eve Reposen ja Veera Allosen esityöstä vain 35 sekunnin pelin jälkeen. Tämän jälkeen YIlveksellä oli lyhyen ajan sisällä muutama erinomainen tilaisuus iskeä lisämaaleja, mutta ylärimaa lähemmäs ei vielä päästy. YIlveksen vahvasta pelin hallinnasta huolimatta LiePa onnistui suoraviivaisella hyökkäyksellään tasoittamaan pelin vielä ennen taukoa. Toisella puoliajalla vierasjoukkue meni kuitenkin menojaan, kun ensin Eve Reponen viimeisteli voittomaalin 1-2 kliinisesti vasempaan alanurkkaan ja Tintti Kurtti sijoitti hetkeä myöhemmin pilkulta 1-3. Loppunumerot 1-4 iski Jenni Häkli 16 metristä riman alle aivan ottelun viime minuuteilla.

YIlves saa otteluun salama-alun, kun heti aloituksen jälkeen Veera Allonen vapauttaa pitkällä avauksellaan Eve Reposen linjan taakse oikessa laidassa. Eve etenee päätyyn ja syöttää takaviistoon vitosen boksin kulmalle Tintti Kurtille, joka ohjaa pallon maaliin vain 35 sekunnin pelin jälkeen 0-1. Jatkoa on seurata vajaata minuuttia myöhemmin, kun Liisa Kuuloja vetää paristakymmenestä metristä ylärimaan. Pallo kimpoaa rimasta takaisin maalin edustalle, mutta YIlveksen harmiksi paikalle ei osu yhtään keltapaitaa ja peli jatkuu keskiympyrän sijasta sivurajalta. Kuin avausmaalin toisintona Veera Allonen vapauttaa 3. minuutilla Eve Reposen LiePa:n oikeaan päätyyn, mutta tällä kertaa poikittaissyöttö päätyy Heidi Grönholmille. Peli on tukevasti vierasjoukkueen hallinnassa, eikä LiePa pääse omalta alueeltaan pois ja ensimmäinen pitkä roiskaisukin YIlveksen kenttäpuoliskolle nähdään vasta 9. minuutilla.

12. minuutilla Tintti Kurtti saa pallon sivurajaheitosta, etenee päätyyn ja keskittää. Maalivahti Grönholm pääsee palloon, mutta pudottaa sen takatolpalle Liisa Kuulojan peliulottuville. Liisan ohjaus menee kuitenkin harmillisesti hieman ohi. Peli jatkuu YIlveksen vahvassa otteessa ja Fanniina Passila pääsee jonkinlaisiin torjuntatöihin vasta 21. minuutilla, kun LiePa:n löysä kaukoveto vasemmalta suuntautuu kohti etutolppaa. Kylmää vettä vierasjoukkueen niskaan tarjoillaan kuitenkin 25. minuutilla, kun YIlveksen keskialueen pallonmenetyksen jälkeen seuraa pitkä avaus keskelle YIlveksen kenttäpuoliskolle. Nopea Hanna Kontkanen voittaa juoksukilpailun niukasti ja pääsee puolittaisen läpiajon päätteeksi tuikkaamaan tasoituksen 1-1.

Maalin seurauksena LiePa pääsee hieman paremmin peliin mukaan ja melko rikkonaista vääntöä käydään pääosin kentän keskialueella. 31. minuutilla Tintti Kurtti pääsee keskeltä karkumatkalle Saara Viitasen pitkän avauksen seurauksena, mutta Tintin jatko pomppivasta pallosta nousee hieman LiePa-maalin yli. 34. minuutilla Hanna Kontkasen ristipallo oikealle on vapauttaa lietolaislaiturin puolittaiseen läpiajoon, mutta Fanniina Passila lukee tilanteen hyvin ja ehtii palloon ensimmäisenä. 37. minuutilla YIlves saa käsivirheen seurauksena vapaapotkun vasemmalta aivan sivurajan tuntumasta. Suvi Sutisen tarjoilu maalin edustalle ei kuitenkaan tavoitatoista keltapaitaa. Minuuttia myöhemmin LiePa saa ehkäpä hieman hepposesti vapaapotkun YIlveksen puolustusalueen vasemmasta laidasta hieman boksin ulkopuolelta. Heidi Punnan vapari putoaa YIlves-maalin edustalle ja pienen hässäkän keskeltä on tulla jopa jatko, mutta lopulta Eve Reponen purkaa tilanteen.

Avausjakson loppua kohden LiePa terävöittää prässipeliään ja vastaavasti YIlveksen syöttöpelin laatu hieman heikkenee. Vielä aivan viime hetkillä Heidi Grönholm pudottaa pallon Liisa Kuulojan terävän vedon jälkeen, mutta ehtii kuitenkin itse reboundiin ennen YIlveksen kärkipelaajaa. Tauolle mennään siten tasatilanteessa 1-1.

YIlveksen johtomaali on lähellä heti toisen puoliajan alussa, kun vaihdosta kentälle tullut Elisa Mattila chippaa 47. minuutilla kaaripallon LiePa:n rangaistusalueen kaarelle. Jenni Häkli puskee pallon jo yli Heidi Grönholmin, mutta pallo pomppii harmillisesti tyhjän maalin ohi. 49. minuutilla YIlves sommittelee nopeilla syötöillä hyvän hyökkäyksen LiePan boksin sisälle ja lopulta Eve Reponen pääsee yrittämään ratkaisua oikealta. Even matala veto suuntautuu kuitenkin tällä kertaa kohti etutolppaa ja Heidi Grönholm ennättää pallon tielle.

57. minuutilla Jenni Häkliä rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun sivurajan tuntumasta. Suvi Sutisen vapari putoaa LiePan boksiin ja sieltä edelleen taaksepäin Liisa Kuulojalle, joka pääsee yrittämään lähietäisyydeltä. Liisan ohjaus nousee kuitenkin maalin yli. Ottelun voittomaali näkee päivänvalon hetkeä myöhemmin, kun Fanniina Passilan avauspotku päätyy Liisa Kuulojalle, joka jatkaa ristipallon nopeasti LiePan linjan taakse Eve Reposelle. Eve ajaa pallon kanssa boksin sisälle ja sijoittaa pelivälineen varmasti vasempaan alakulmaan 1-2.

65. minuutilla LiePan pitkä avaus oikealle ajautuu lopulta YIlves-pelaajasta päätyrajan yli ja LiePa saa kulmapotkun oikealta. Pallo pusketaan uudelleen päätyrajasta yli ja LiePa saa uuden tilaisuuden. Heidi Punna nostaa korkean pallon YIlveksen boksiin, mutta tilanne selvitetään. 67. minuutilla Jenni Häklin ristipallo tavoittaa oikealta Eve Reposen, joka kaventaa sisälle Liedon boksiin. LiePan puolustaja rikkoo kortin arvoisesti ja pallo viedään pilkulle. Tintti Kurtti sijoittaa pallon tyylikkäästi aivan maalin oikeaan laitaan ja sinetöi tilanteeksi jo 1-3.

LiePa ei kuitenkaan anna periksi, vaan yksinkertaistaa, suoraviivaistaa ja koventaa peliään entisestään. Pitkät juoksupallon YIlveksen linjan taakse eivät kuitenkaan tuota tulosta, mutta YIlveksen pelaajat alkavat saada kaksinkamppailuissa eriasteisia kolhuja. Ottelun loppu saakin hieman ikävän sivumaun, kun erotuomari säästelee pilliään. 72. minuutilla kotijoukkueelle tarjotaan kuitenkin kavennusta, kun LiePa saa vapaapotkun mainiosta paikasta YIlveksen kulmalipun lähettyviltä. YIlves-maalin eteen syntyy vaparin seurauksena pieni hässäkkä, mutta lopulta pallo siivotaan rajasta yli.

74. minuutilla LiePan suoraviivainen pitkiin pystypalloihin perustuva peli tuottaa sen verran tulosta, että kotijoukkue saa kolme peräkkäistä kulmapotkua, mutta muuta tilastomerkintää ei synny. 85. minuutilla Mari Rantasen ristipallo LiePa-maalin vasemmalle takatolpalle tavoittaa Jenni Häklin, mutta Jenni veto jää hieman voimattomaksi ja Heidi Grönholm torjuu. 89. minuutilla Essi Nikkilä prässää voimakkaasti LiePan oikeassa päädyssä, voittaa pallon ja syöttää poikittain pitkin 16 metrin viivaa. Tilanteeseen juoksee taustalta Jenni Häkli, joka vetää irtopallon suoraan yläriman kautta maaliin 1-4. 90. minuutilla LiePa saa vielä kaksi peräkkäistä kulmapotkua, mutta YIlveksen puolustus selvittää tilanteet ja ottelu päättyy kahden minuutin lisäajan jälkeen YIlveksen 1-4 -voittoon.

  1'  0 - 1 Tintti Kurtti
25'  1 - 1 Hanna Kontkanen
59'  1 - 2 Eveliina Reponen
79'  1 - 3 Tintti Kurtti (rp)
89'  1 - 4 Jenni Häkli

YIlves: Fanniina Passila, Veera Allonen, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Mari Rantanen, Saara Viitanen, Karoliina Loutesalmi (46' Elisa Mattila (83' Iina Ruhanen)), Eveliina Reponen, Tintti Kurtti (83' Essi Nikkilä), Veera Keskitalo (46' Jenni Häkli), Liisa Kuuloja

LiePa: Heidi Grönholm, Heidi Punna (85' Tuulia Niemelä), Sanna Pitkänen, Tanja Hautaviita, Linda Qorri, Ada Laurikainen, Nina Tetri, Elina Pottila, Suvi Eela (85' Henna Hellman), Tuuli-Maria Amrahova, Hanna Kontkanen (85' Jenna-Mari Tiittanen)


 28.5.2013

YIlves - PIF

4 - 1   ( 3 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naiset ottivat kauden 2013 ensimmäisen voittonsa naisten Kakkosessa Pargas IF:ää vastaan maalein 4-1 (3-0). Hyvällä pelipäällä ollut Jenni Häkli ratkaisi käytännössä ottelun iskemällä 9 minuutissa hattutempun, mutta joutui tauolla jättämään kentän loukkaantumisen takia. Toisen puoliajan alussa YIlves karkasi Essi Nikkilän osumalla jo 4-0 -johtoon, mutta tulevaa Suomen cupin peliä pohjustanut runsas vaihtoruletti sekoitti kotijoukkueen peliä sen verran, että PIF:n Julia Lindroos pääsi kaventamaan ja vierasjoukkue sai sen myötä myös paremman otteen viimeisten parinkymmenen minuutin ajaksi. YIlveksellä oli kuitenkin lopussa tilaisuus vielä pariin lisämaaliinkin, mutta pallo ei enää löytänyt tietään verkon perukoille.

PIF aloittaa ottelun terävästi ja iskee matalalta paistavan auringon turvin yllättäen YIlveksen puolustuslinjan pallonkierrätykseen vain puolen minuutin pelin jälkeen. Riiston jälkeen tulee nopea veto, joka kilahtaa YIlveksen maalin tolppaan. Tilanteesta selvitään kuitenkin säikähdyksellä. PIF hallitsee kenttätapahtumia ensihetkillä, mutta vähitellen kotijoukkue alkaa saada peliotetta itselleen. 3. minuutilla YIlves saa käsivirheen seurauksena vapaapotkun noin 30 metristä. Sini Sutisen vapari nousee kuitenkin reilusti maalin yli.

7 minuutin kohdalla YIlveksellä on jo muutama hyvä pistopallo vieraiden selustaan, mutta ajoitukset ovat vielä hakusessa ja tilanteet päättyvät paitsioon. 11. minuutilla Eve Reponen ja Jenni Häkli ovat jo vähällä murtautua maalintekoon, mutta tässäkin paitsioliputus pelastaa PIF:n takaiskulta. Peli on siirtynyt YIlveksen selvään hallintaan. 15. minuutilla PIF:n paitsiolinja pitää edelleen, mutta jo 17. minuutilla Jenni Häkli pääsee tuikkaamaan toppareiden väliin pelatun pistopallon maaliin 1-0. Jatkoa seuraa 20. minuutilla, kun Jenni Häkli ehtii PIF-linjan taakse pelattuun pitkään avaukseen ja nostaa pallon varmasti maaliin 2-0.

22. minuutilla Jenni Häkliä rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun noin 30 metristä. Veera Allosen vapari jää kuitenkin aavistuksen matalaksi ja osuu PIF-pelaajaan. 27. minuutilla Jenni Häkli saa pallon vasemmalla, harhauttaa PIF-puolustuksen ja täydentää hattutemppunsa vetämällä pallon oikeaan reunaan 3-0. 33. minuutilla YIlveksen neljäs maali on jo lähellä, kun Jenni Häkli pääsee jälleen linjan taakse pelattuun palloon ja nostaa sen 16 metrissä viereen Eve Reposelle yli PIF:n maalivahdin, mutta avustava tulkitsee Even olleen hiuksenhienosti paitsioasemassa.

37. minuutilla pitkä avaus pomppaa PIF:n topparin puskemana linjan taakse ja pallo ajautuu rangaistusalueen oikeaan kulmaan Jenni Häklille, jonka nosto menee hieman ohi maalin. 39. minuutilla PIF pääsee vierailemaan YIlveksen maalin lähellä, kun puolittaisen läpiajon päätteeksi tulee kova matala veto oikealta. Saara Viitanen saa kuitenkin ohjattua maannuoliaisen vasemmalta ohi. 44. minuutilla Sini Sutisen pitkä avaus kantaa PIF:n linjan taakse. Tilanteeseen ryntäävä Jenni Häkli ehtii palloon niukasti ennen PIF:n maalia vartiovaa Evelina Huhtaa, mutta yhteentörmäystä väistäessään kaatuu eikä saa ohjattua palloa tyhjään maaliin. Samalla ensimmäinen puoliaika päättyy tilanteessa 3-0.

Toinen puoliaika jatkuu siitä mihin avausjakso päättyi. 47. minuutilla YIlves saa kulmapotkun oikealta. Anni Alatalon kaaripallo putoaa boksin sisään ja ajautuu siitä edelleen taaksepäin Suvi Sutiselle. Suvin veto menee hieman oikealta ohi. 48. minuutilla Elisa Mattila vapauttaa Essi Nikkilän oikealta PIF-boksiin, mutta Essin keskitys leijailee suoraan Evelina Huhdalle. 53. minuutilla Jessica Vallin nostaa hyvän juoksupallon PIF-linjan taakse Essi Nikkilälle. Essi ei avopaikasta erehdy, vaan nostaa pallon yli maalivahdin 4-0. 54. minuutilla Emilia Lindbergiä rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun aivan rangaistusalueen kulman ulkopuolelta. Anni Alatalon kova ja matala veto kohti etutolppaa on yllättää PIF-puolustuksen ja Sini Sutinen on jatkossa päästä ohjaamaan pallon maaliin, mutta ei osu kunnolla. 57. minuutilla PIF saa pitkästä aikaa tilanteenpoikasen, kun yllättävä kaukoveto menee vasemmalta ohi.

61. minuutilla vierasjoukkue saa kuin saakin kuparisen rikki, kun Julia Lindroos pääsee etenemään YIlveksen boksiin ja ohjaa pallon varmasti maaliin 4-1. 69. minuutilla Julia Lindroos pääsee ohjaamaan pallon oikealta, mutta tällä kertaa veto päätyy suoraan Saara Viitasen syliin. Runsaiden vaihtojen seurauksena vierasjoukkue on saanut muutenkin parempaa otetta peliin. 82. minuutilla YIlves sommittelee kuitenkin hienon hyökkäyksen ja Anni Alatalo pääsee pudotuksen jälkeen vetämään kohti tyhjää maalia. PIF-toppari onnistuu kuitenkin pelastamaan tilanteen aivan maaliviivalta. 85. minuutilla Anni Alatalo pelaa yhdellä kosketuksella Alina Sepän oikealta läpi. Evelina Huhta torjuu kuitenkin Alinan vedon. Vielä 90. minuutilla Veera Keskitalo ja Suvi Sutinen pelaavat Essi Nikkilän vasemmalta läpi. Essi vetää, mutta Evelina Huhta torjuu ja samalla ottelu päättyy lukemiin 4-1.

17'  1 - 0 Jenni Häkli
20'  2 - 0 Jenni Häkli
26'  3 - 0 Jenni Häkli
53'  4 - 0 Essi Nikkilä
61'  4 - 1 Julia Lindroos

YIlves: Saara Viitanen, Veera Allonen, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Anni Alatalo, Elisa Mattila, Karoliina Loutesalmi (67' Alina Seppä), Eveliina Reponen (45' Emilia Lindberg), Eveliina Pakkanen (84' Veera Keskitalo), Jenni Häkli (45' Essi Nikkilä), Jessica Vallin (80' Iina Ruhanen)

PIF: Evelina Huhta, Emmy Strömborg (65' Jutta Virtanen), Henrika Ranta-Aho, Julia Lindroos, Nina Peltonen, Emilia Suominen, Jennifer Dahla, Alina Mäkynen, Malin Sjöblom, Janina Wihlman, Noora Oivanen


 5.5.2013

YIlves - TuPy

0 - 0   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naiset avasivat pistetilinsä maalittomalla tasapelillä Turun Pyrkivää vastaan Kakkosen kotiavauksessaan. Terävämmin liikkuneet ja ylhäältä prässänneet turkulaiset hallitsivat kenttätapahtumia etenkin avausjaksolla, mutta YIlveksen puolustuslinja piti erinomaisesti eikä Saara Viitasen maalille syntynyt kovinkaan monta vaaratilannetta. Toisella puoliajalla peli tasaantui jonkin verran ja YIlveskin pääsi muutaman kerran vierailemaan vaarallisesti Pyrkivän puolustusalueelle. Pallo saatiin jo kertaalleen turkulaismaaliinkin, mutta tilanteen tarkasti seurannut avustava huomasi maalintekijä Eve Reposen olleen askeleen verran paitsion puolella. Pelillisesti kotijoukkueen esitys jätti kuitenkin toivomisen varaa mihin osasyynä saattoi olla muutaman avainpelaajan puolikuntoisuus ja vielä kesken olevat pelipaikkakokeilut.

Vierasjoukkue Pyrkivä aloittaa ottelun terävästi ja prässää vahvasti ylhäältä ensimmäiset 5 minuuttia. Pahimman alkurynnistyksen jälkeen peli tasaantuu, vaikka turkulaiset hallitsevatkin kenttätapahtumia hienokseltaan. 9. minuutilla Pyrkivä saa vapaapotkun hyvästä paikasta viitisen metriä YIlveksen rangaistusalueen kulman ulkopuolelta. Se annetaan kuitenkin lyhyenä ja jatkotilanteessa Eve Reponen ohjaa pallon päätyrajasta yli. Jenna Keskilä antaa kulman rangaistuspilkun kohdalle, mutta YIlves purkaa.

12. minuutilla YIlves rakentaa hyvän hyökkäyksen, kun Liisa Kuuloja vapauttaa Anni Alatalon oikeassa laidassa kohti turkulaispäätyä. Anni löytää kaimansa Anni Paukkusen etutolpalta ja keskittää, mutta Pyrkivän puolustus ehtii peittämään ja pallo ohjautuu kulmapotkuksi. Anni Alatalon kulmuri putoaa vitosen boksiin, mutta maalivahti Anni Rimpiläinen tulee oikea-aikaisesti ulos ja nappaa pallon. Peli jatkuu turkulaisten hallinnassa, mutta ensimmäinen vaarallisempi tilanne YIlves-maalilla nähdään vasta 25. peliminuutilla, kun pallo pelataan oikeaan laitaan, josta tulevan läpiajon Saara Viitanen peittää hyvällä ulostulollaan.

Puolen tunnin tietämillä YIlves pääsee pitkästä aikaa hyökkäämään ja Eve Reponen taistelee joukkueelle toisen kulmapotkun. Liisa Kuulojan tarjoilu ei tavoita mustapaitoja ja tilanne kuivuu kokoon. Avausjakson loppupuolella YIlves pääsee hieman paremmin peliin mukaan, mutta hyökkäykset keskeytyvät liian usein keskialueen harhasyöttöön. Pyrkivän linjan takana olisi tilaa, mutta pitkät avaukset puuttuvat. Varsin tasapaksun ja rikkonaisen keskialueen pallottelun jälkeen seuraa taukovihellys tilanteessa 0-0.

Tauolla YIlves tekee pelaajavaihdon ja saa paremman otteen keskikentän tapahtumista. 53. minuutilla YIlves pelaa ensimmäisen pitkän hyökkäyksensä. Emilia Lindberg avaa turkulaispuolustuksen läpi keskelle Anni Paukkuselle, joka kääntyy, ajaa boksiin ja vetää lähietäisyydeltä päin vastaan tullutta maalivahtia. Pallo kimpoaa torjunnasta vasemmalle vitosen viivalla päivystävälle Eve Reposelle, joka jatkaa pelivälineen ykkösellä verkon perukoille. Joukkue ehtii jo riemuita johtomaalista, mutta avustavan lippu nousee niukkaakin niukemman paitsion merkiksi ja maali hylätään.

Maalin myötä YIlves saa paremmin otetta pelistä ja vastaavasti Pyrkivän kenttäpelistä katoaa hetkeksi paras terä. Seuraava 15-minuuttinen jatkuu sekavana ja rikkonaisena keskialueen vääntönä, jota Pyrkivä hienokseltaan hallitsee. Murtopalloja YIlveksen selustaan ei kuitenkaan juuri saada ja useimmat tilanteet päättyvät joko maalipotkuun tai sivurajaheittoon. Vastaavasti YIlveksen pelinrakentelu katkeaa luvattoman usein harhasyöttöön tai pallonmenetykseen keskiviivan tuntumassa.

69. minuutilla Eve Reponen livahtaa vasemmasta laidasta karkumatkalle ja Iida Montonen joutuu vetämään jalat alta keltaisen kortin arvoisesti. Suvi Sutinen lähettää vaparin noin 15 metriä keskirajalta Pyrkivän boksiin, josta pallo kimpoaa takaisin Elisa Mattilalle. Elisa vetää voimalla vastapalloon, mutta laukaus ei läpäise lihamuuria. 70. minuutilla Pyrkivän ristipallo oikeaan laitaan löytää vapaana olevan laiturin, mutta Suvi Sutinen ehtii peittämään ja ohjaa tilanteen kulmapotkuksi.

Jenna Keskilä tarjoilee kulmurin erinomaisesti YIlveksen boksiin, josta tulee pusku kohti maalin vasenta alakulmaa. Liisa Kuuloja on kuitenkin sijoittuneena maaliviivalle ja purkaa onnistuneesti. 76. minuutilla Pyrkivä saa korkean jalan seurauksena vapaapotkun hyvästä paikasta noin viitisen metriä YIlveksen rangaistualueen kulmalta. Jenna Keskilä tarjoilee boksiin, mutta YIlves-puolustus purkaa. 78. minuutilla Anni Paukkunen lähettää pitkän pistopallon turkulaisten linjan taakse. Vaihdosta kentälle tullut Essi Nikkilä ja Anni Rimpiläinen osuvat pallontavoittelutilanteessa toisiinsa ja turkulaismaalivahti loukkaa hieman itseään. Tilanteessa ei tapahdu kuitenkaan rikettä, joskin Rimpiläinen ottaa erotuomarin kanssa käydystä sananvaihdosta keltaisen kortin.

Ottelun viimeisellä peliminuutilla YIlvekselle tarjotaan vielä tilaisuutta voittomaaliin, kun Anni Paukkunen pelaa Essi Nikkilän puolittain irti Pyrkivän rangaistusalueen rajalla, mutta turkulaispuolustus pääsee palloon ja palauttaa sen eteen omalle maalivahdille. Erotuomari tulkitsee tilanteen sääntöjen vastaiseksi palautukseksi ja antaa YIlvekselle epäsuoran vapaapotkun rangaistusalueen rajalta. Vapaapotku annetaan kuitenkin lyhyenä ja Pyrkivän puolustus ehtii blokkaamaan tilanteen. Erotuomari antaa vielä pari minuuttia lisäaikaa, mutta kumpikaan joukkue ei saa kuparista rikottua ja tasapaksu ja hengetön ottelu päättyy tasatulokseen 0-0.

YIlves: Saara Viitanen, Emilia Lindberg, Veera Allonen, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Mari Rantanen (46' Elisa Mattila), Liisa Kuuloja, Eveliina Reponen, Anni Alatalo, Tintti Kurtti (71' Essi Nikkilä), Anni Paukkunen

TuPy: Anni Rimpiläinen, Eeva Neuvonen (55' Ruusu-Maria Laihonen), Anette Pullinen, Emmi Pullinen, Iida Montonen, Jenna Kottonen, Jenna Keskilä, Saana Kottonen (71' Nelli Numminen), Hanna-Kaisa Kuusela, Eveliina Koivu (46' Maria Kallio), Julia Porsanger


 28.4.2013

EIF - YIlves

2 - 1   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naiset avasivat Kakkosen kautensa kirvelevällä 2-1 -vierastappiolla Ekenäs IF:lle. Vahvan avausjakson lähes täydellisestä pelinhallinnasta huolimatta palloa ei lukuisista loistopaikoista saatu kertaakaan maaliin, joten kotijoukkue selviytyi tauolle 0-0 -tasatilanteessa. Toisen puoliajan ensimmäisillä minuuteilla YIlveksen avausmaali suorastaan roikkui ilmassa EIF:n puolustuksen ajoittaisen paniikkitilan seurauksena, ja ainoastaan vieraiden märkä ruuti piti lukemat edelleen nollissa. Tehottomuus kostautuikin klassisella tavalla ottelun 70. peliminuutilla, kun EIF:n Laura Pääkkönen pelattiin karkumatkalle pitkällä syötöllä YIlveksen linjan taakse tuloksena pelitapahtumien vastainen 1-0 -johto kotijoukkueelle. Jatkoa seurasi 82. minuutilla, kun kesken YIlveksen hyvän takaa-ajon EIF:n Salla Kylmäsen unelmalaukaus 20 metristä painui yllättäen YIlves-maaliin. YIlves sai maalihanat auki vasta lisäajalla, kun vaihdosta kentälle tullut Jenni Häkli viimeisteli 25 metristä loppulukemiksi 2-1. Tuloksesta huolimatta YIlveksen vahva peliesitys lupaa hyvää loppukautta ajatellen.

YIlves ottaa komennon heti alkuvihellyksestä ja painaa pelin kotijoukkueen päätyyn. Pallo liikkuu nopeilla yhden kosketuksen syötöillä, eikä EIF pääse juuri osalliseksi pelitapahtumista. Ensimmäinen kunnon mylläkkä vihreäpaitaisten boksissa syntyy 4. peliminuutilla. Palloa ei kuitenkaan saada verkon perukoille. Ensimmäisen 20 minuutin ajan peliä käydään lähes yksinomaan kotijoukkueen kenttäpuoliskolla muutamaa yksittäistä pitkää purkupalloa lukuunottamatta. Anni Paukkunen pelataan 12. minuutilla hyvällä pystysyötöllä vapaaksi EIF:n boksin oikeaan laitaan. Anni sijoittaa pallon kohti vasenta alanurkkaa, mutta EIF:n maalivahti Jenni Möller saa sormensa väliin ja pallo ohjautuu pystypuun väärälle puolelle. Heti perään aukeaa Tintti Kurtille loistopaikka, kun Liisa Kuuloja nostaa pallon EIF:n boksiin linjan taakse, mutta Jenni Möller ehtii palloon niukasti ennen Tinttiä.

19. minuutilla YIlves saa vapaapotkun vasemmasta laidasta. Suvi Sutinen tarjoilee kaaripallon vitosen boksiin, jossa Tintti Kurtti ja Jenni Möller kisaavat pallosta. EIF:n maalivahti voittaa tämänkin tilanteen. 20. minuutilla Tintti Kurtti murtautuu oikealta boksiin ja vetää kovan ja matalan, mutta Jenni Möller liimaa. 24. minuutilla Eve Reponen murtautuu vasemmalta päätyyn ja keskittää, mutta EIF:n toppari blokkaa keskityksen kulmapotkuksi. Anni Alatalo lähettää puolikorkean kulmurin etutolpalla odottavalle Eve Reposelle, mutta Jenni Möller työntää Even selästä nurin ja nappaa pallon. Selvästä rikkeestä huolimatta erotuomari tekee käsittämättömän päätöksen ja antaa rangaistuspotkun sijasta pelin jatkua.

YIlves pelaa nopeaa ja näyttävää yhden kosketuksen syöttöpeliä, eikä EIF saa juuri mitään kontrolloitua aikaan. Peli on täydellistä keltapaitojen näytöstä ja EIF saa ensimmäisen vaarallisemman tilanteensa vasta 32. minuutilla YIlveksen lyhyestä kulmapotkusta, jonka vihreäpaita katkaisee ja lähettää pitkän avauksen YIlveksen kenttäpuoliskolle. Saara Viitanen tulee kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja peittää. Toisessa päässä kenttää tapahtuu kuitenkin heti 34. minuutilla, kun Anni Paukkunen ajaa pallon kanssa oikeaan päätyyn ja tarjoilee poikittaissyötön takaviistoon Eve Reposelle. Even ohjaus ahdistettuna nousee kuitenkin harmillisesti yli maalin. 38. minuutilla Anni Paukkunen vapauttaa Eve Reposen vasemmalta linjan taakse. Eve kaventaa ja vetää kohti etutolppaa, mutta Jenni Möller vangitsee pelivälineen.

44. minuutilla YIveksen murtopallo vasemmalta tavoittaa Anni Paukkusen, jonka kova ja matala veto jää torjunnasta pyörimään maalin edustalle vasempaan reunaan, mutta EIF-puolustus ehtii viime hetkellä hätiin. Hetkeä myöhemmin YIlves saa vielä yhden loistopaikan, kun Veera Allosen kaukolaukaus kimpoaa EIF-pelaajasta linjan taakse Anni Paukkuselle, joka pääsee yrittämään vapaasti boksin sisältä, mutta sijoittaa päin maalivahtia, eikä tilastomerkintää synny. Vielä aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä Liisa Kuuloja avaa pitkällä Anni Paukkuselle, joka vapauttaa Eve Reposen vasemmalta EIF-linjan taakse. Eve kaventaa boksiin, harhauttaa ja vetää pallon yli maalin. YIlveksen täydellisestä dominoinnista huolimatta ensimmäinen puoliaika päättyy minuutin lisäajan jälkeen maalittomana.

Toinen puoliaika alkaa YIlveksen vahvalla vyörytyksellä EIF:n maalia kohti. Ensimmäisten 5 minuutin aikana keltapaidoilla on useita loistopaikkoja EIF:n rangaistusalueella, mutta viimeiset ratkaisut ovat epätarkkoja ja sijoitukset menevät niukasti pystypuun väärälle puolelle tai jopa avopaikasta yli maalin. EIF ei pääse omalta alueeltaan käytännössä mihinkään, koska pallo palautuu keskialueelta suoraviivaisesti uudelleen maalintekosektorille. 50. minuutilla Anni Alatalon kulmapotkun jälkitilanteesta seuraa EIF:n boksissa kova hässäkkä, jonka jälkitilanteesta Sini Sutinen ohjaa pallon avopaikasta ohi maalin.

51. minuutilla EIF saa pallon ensimmäisen kerran YIlveksen puolustusalueelle. Sivurajaheiton jälkitilanteesta tulee laidasta hankala korkea kukkupallo suoraan YIlveksen maalille, jossa Saara Viitanen joutuu pitkästä aikaa torjuntatöihin. 62. minuutilla Eve Reposta rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun vasemmalta hyvästä paikasta. Suvi Sutinen tarjoilee matalan poikittaisen vitosen viivalle, johon taka-alueelta juoksee kaksi YIlveksen pelaajaa, mutta kumpikaan ei ulotu palloon ja erikoistilanne kuivuu kokoon.

63. minuutilla EIF:n kaukoveto putoaa ilkeästi YIlves-maalin edustalle, mutta Saara Viitanen nappaa pallon. 65. minuutilla Jenni Häkli nousee vasemmalta ja keskittää, mutta pallo luuditaan ohi maalin. 68. minuutilla Tintti Kurtti pelataan oikealta läpi, mutta EIF-puolustus pääsee katkaisemaan keskityspallon. Ottelun käännekohta tulee minuuttia myöhemmin, kun EIF:n pitkä avaus keskialueelta YIlveksen linjan taakse tavoittaa Laura Pääkkösen, joka paitsioasemasta karkaa läpiajoon ja viimeistelee kotiyleisön riemuksi kliinisesti yläkulmaan 1-0.

Pelitapahtumien vastainen johtomaali sekoittaa luonnollisesti YIlveksen peliä joksikin aikaa ja vastaavasti EIF saa yllättävästä tilanteesta uutta virtaa. YIlves ei kuitenkaan lannistu, vaan tasoitusmaali on lähellä jo 72. minuutilla, kun Eve Reposelta vapauttavan syötön saanut Jenni Häkli leikkaa keskelle ja vetää, mutta pallo menee harmillisesti vasemmalta ohi. 75. minuutilla YIlves saa vaparin vasemmalta, mutta Suvi Sutisen kaaripallo boksiin ei tavoita keltapaitaisia pelaajia.

YIlveksellä alkaa jalka painaa ja EIF saa vastaavasti tuoreiden jalkojen myötä hieman parempaa otetta pelistä. 76. minuutilla EIF-pelaaja voittaa pallon YIlveksen linjan edessä vasemmalla ja lähettää pystysyötön topparien väliin merkkausvirheen takia unohtuneelle kanssapelaajalle. Tämä ajaa kohti boksia, mutta Saara Viitanen lukee tilanteen hyvin ja tulee vastaan peittämään. 77. minuutilla tulee kaukoveto vasemmalta, mutta pallo menee ohi YIlves-maalin. Ottelun lopullinen ratkaisu tulee 82. minuutilla, kun YIlves on vaihtamassa ryhmitystä EIF:n sivurajaheiton yhteydessä. Pallo pelataan YIlveksen linjan eteen Salla Kylmäselle, joka etenee oikealle ja vetää pallon 20 metristä vasempaan yläkulmaan Saara Viitasen ulottumattomiin 2-0.

YIlves jatkaa vielä takaa-ajoa ja nostaa ryhmitystään ylemmäs. 84. minuutilla Suvi Sutinen taistelee EIF-topparin kanssa pallosta, joka kimpoaa kotijoukkueen boksiin Veera Alloselle. Veera pääsee yrittämään kavennusta rangaistuspilkun tietämiltä, mutta ohjaus menee vasemmalta ohi. 87. minuutilla Veera Allonen ajaa oikealta sisään ja vetää kohti etutolppaa, mutta Jenni Möller peittää. Kavennuksen hakeminen on kostautua 90. minuutilla, kun EIF pelaa riiston jälkeen omalta alueeltaan pallon jälleen pystyyn keskelle, josta se jatketaan YIlveksen selustaan. EIF-kärki pääsee vielä kertaalleen karkumatkalle. Saara Viitanen tulee 16 metriin vastaan, mutta pallo vierii Saaran jalkojen välistä kohti maaliviivaa, josta toppari Sini Sutinen sen hakee.

92. minuutilla Saara Viitasen pitkä avauspotku putoaa vasempaan laitaan keskirajalle, josta Eve Reponen jatkaa sen päällään viereen Jenni Häklille. Jenni kuljettaa, leikkaa 40 metrissä keskemmälle, ajaa kaarelle ja vetää vasempaan yläkulmaan 2-1. Aloituksen jälkeen pelaillaan vielä puolisen minuuttia ennen loppuvihellystä ja ottelu päättyy lukemiin 2-1.

70'  1 - 0 Laura Pääkkönen
82'  2 - 0 Salla Kylmänen
92'  2 - 1 Jenni Häkli

YIlves: Saara Viitanen, Emilia Lindberg, Veera Allonen, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Elisa Mattila, Liisa Kuuloja, Eveliina Reponen, Tintti Kurtti, Anni Paukkunen (63' Jenni Häkli)

EIF: Jenni Möller, Fanny Kainulainen, Amanda Åkerlund (61' Linda Grundstöm), Laura Pääkkönen, Mira Katajamäki, Tiia Elonsalo, Josefine Sjöblom, Essi Tolppala, Naomi Lillqvist, Hanna Kultanen (46' Salla Kylmänen), Mimmi Björklund (67' Catherine Envall (86' Elina Allén))<< Edellinen

YIlveksen naisten vauhdissa mukana: