Naisten Kakkosen otteluraportit 2012
 15.9.2012

YIlves - NiceF/2

5 - 2   ( 3 - 1 )


Ylöjärven Ilveksen naiset päättivät kautensa 2012 voitokkaasti kukistamalla vierasjoukkue NiceF/2:n selvin lukemin 5-2. Vauhdikkaassa ottelussa kotijoukkue puolusti syvällä omalla alueellaan, mutta iski tilaisuuden tullen terävästi ja nopeasti. Voitolla YIlves varmisti naisten kakkosen lohko B:n kolmossijan heti HJS:n ja PIF:n jälkeen, mikä ylitti kaudelle asetetut tavoitteet. Peli oli samalla myös jäähyväisottelu joukkueen pitkäaikaiselle valmentajakaksikolle Mikko Lepistölle ja Aki Björniselle, jotka suuntaavat nyt kohti uusia haasteita. Joukkue taustoineen kiittää Mikkoa ja Akia huikeasta kokonaisvaltaisesta panostuksesta niin joukkueen kuin yksittäisten pelaajienkin eteen.

Ottelun alku näyttää suuntaa koko pelin kuvalle, kun pian aloituspotkun jälkeen NiceF:n Eeva-Liisa Laaksonen nousee voimakkaasti vasemmalta ja hankkii vierasjoukkueelle ensimmäisen kulmapotkun, kun pelikellossa on vasta vajaa minuutti. YIlveksen maalivahti Saara Viitanen nyrkkeilee pallon rangaistusalueen takakulmaan, josta Jenni Häkli käynnistää kotijoukkueen nopean vastahyökkäyksen, joka katkeaa kuitenkin NiceF:n linjan takana.

4. minuutilla on YIlveksen vuoro hyökätä, kun Jenni Häkli ja Elisa Mattila pelaavat näyttävän seinäsyöttökombinaation jälkeen pallon vetopaikkaan 16 metriin Sonja Alaselle. NiceF:n puolustus onnistuu kuitenkin häiritsemään sen verran, että veto jää voimattomaksi. Peli aaltoilee melko tasaisesti päädystä päätyyn ja 10. minuutilla YIlves saa ensimmäisen kulmapotkunsa oikealta. Mari Rantasen kaaripallo putoaa aivan maalin edustalle pelaajakasaan, josta se kimpoaa edelleen rangaistusalueen ulkopuolelle Sonja Alaselle. Sonja nostaa pallon hallitusti kohti maalin yläreunaa ja hieman ulkona maaliviivalta oleva Laura Mäenranta saa vain vaivoin ohjattua pallon yli maalin.

Ottelu jatkuu tasaisssa merkeissä ja vierasjoukkue kokeilee YIlveksen puolustuslinjaa tuon tuostakin suoraviivaisilla pitkillä avauksilla. Ottelun avausmaali syntyy 16. minuutilla, kun Eve Reponen nousee oikeasta laidasta, haastaa ja keskittää päätyrajalta vitosen viivalle. Pallo päätyy taustalta nousevan Jenni Häklin juoksulinjalle ja edelleen yhdellä kosketuksella verkon perukoille 1-0. YIlves saa maalin jälkeen hyvän otteen pelistä ja 18. minuutilla Liisa Kuuloja ajaa oikealta laidalta sisään ja keskittää, mutta Laura Mäenranta pääsee katkoon ennen YIlves-pelaajia.

20. minuutilla Jenni Häkli lähettää keskiympyrästä pistopallon, johon kisaavat Jessica Vallin ja Laura Mäenranta. NiceF:n maalivahti ehtii tilanteeseen ensimmäisenä. Heti seuraavasta hyökkäyksestä on tulla tasoitusmaali, kun Eeva-Liisa Laaksonen haastaa vasemmalla ja pääsee keskittämään päätyrajalta aivan YIlves-maalin edustalle. Keskeltä nousee Inka Ojanen, jonka ohjaus lähietäisyydeltä menee kotijoukkueen onneksi selvästi maalin yli.

NiceF:n vahva ote jatkuu, kun kentälle vaihdosta tullut Sofia Viitala ajaa väkevästi sisään oikealta ja tarjoilee mainion poikittaissyötön maalin edustalle, jossa useampikin pelaaja saa tilaisuuden yrittää, mutta pallo vierii koskemattomana pelialueen vasempaan laitaan. NiceF prässää voimakkaasti ylhäältä, eikä kotijoukkue onnistu ohittamaan prässiä kontrolloidusti. Muutaman minuutin aikana palloa ei saada kunnolla keskirajan paremmalle puolelle. Lopulta kuitenkin Emilia Lindberg lähettää purkupallon Liisa Kuulojalle, joka Jessica Vallinin kanssa hakee murtoa NiceF:n linjasta. Hyvä tilanne kuivuu kuitenkin kokoon, kun läpisyöttöyritys katkeaa NiceF:n topparin Mia Laismaan selkään.

26. minuutilla Eve Reposta rikotaan kortin arvoisesti ja YIlves saa vapaapotkun puolesta kentästä. Vapari annetaan lyhyenä ja Mari Rantanen lähettää ristipallon vasemmalle NiceF:n linjan taakse boksin kulmalle, jonne ehtii Jessica Vallin. Tiukka vääntö maalin edustalla päättyy kuitenkin maalipotkuun. Kenttäpelissä NiceF:n hyvä liike jatkuu ja YIlves keskittyy puolustamaan johtoasemaansa. Inka Ojanen on päästä pahantekoon YIlveksen huolimattoman pelinrakentelun seurauksena 30. minuutilla, mutta Saara Viitanen tulee oikea-aikaisesti vastaan ja voittaa tilanteen.

32. minuutilla YIlves iskee kuitenkin terävästi. Liisa Kuuloja lähettää pitkän avauksen NiceF:n puolustuslinjaan, jossa NiceF:n toppari jatkaa pallon päällään linjan taakse. Jessica Vallin ehtii tilanteeseen ja tökkää pallon edelleen Elisa Mattilan juoksulinjalle. Elisa pääsee palloon boksin rajalla ja nostaa pelivälineen tyylikkäästi yli Laura Mäenrannan aivan poikkipuun alle 2-0. Vierasjoukkueen kuittaus tulee kuitenkin nopeasti. NiceF saa vapaapotkun puolesta kentästä. Mia Laismaa lähettää kaaripallon YIlveksen boksin oikeaan laitaan, josta toppari Sini Sutisen pusku kimpoaa Sofia Viitalan pään kautta takaisin ilmaan. Viitala on tilanteessa hereillä ja puskee pallon aivan Saara Viitasen edestä verkon perukoille 2-1.

38. minuutilla YIlves pelaa loistavan suoraviivaisen hyökkäyksen. Jenni Häkli löytää keskeltä Liisa Kuulojan, joka huomaa oikeassa laidassa viittovan Eve Reposen ja lähettää diagonaalisyötön linjan taakse. Eve leikkaa keskelle, ohittaa maalivahdin ja sijoittaa hallitusti tyhjiin 3-1. NiceF hakee nopeaa kavennusta heti aloituksesta ja pelaa pitkän pallon kohti YIlveksen vasenta kulmaa. Tilanteesta on lopputuloksena kulmapotku, jonka tarjoilee jälleen Eeva-Liisa Laaksonen. Pallo putoaa maalin keskelle, josta Saara Viitanen nyrkkeilee sen edelleen taka-alueelle ja tilanne purkautuu. Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä NiceF painaa vielä peliä YIlveksen kenttäpuoliskolle, mutta mitään erityisen vaarallista ei synny, joten tauolle mennään 3-1 -tilanteessa.

Vierasjoukkue aloittaa toisen puoliajan terävästi, kun Sofia Viitala ajaa oikeaan päätyyn ja keskittää. Pallo ajautuu kuitenkin vasempaan kulmaan Henna Lehdelle, jota rikotaan ja NiceF saa vapaapotkun erinomaisesta paikasta n. 5 metriä päätyrajasta. Eeva-Liisa Laaksonen tarjoilee kaaripallon boksin sisään, mutta YIlveksen puolustus purkaa kohti keskialuetta. Myötätuulen selkänsä taakse saanut kotijoukkue jatkaa kuitenkin tiivistä aluepuolustusta eikä ensimmäisten minuuttien aikana juurikaan yritä hyökätä. Toisen jakson ensimmäinen maalintekotilanne syntyy 58. minuutilla, kun NiceF pelaa näyttävän yhden kosketuksen syöttöyhdistelmän keskeltä edelleen vasempaan laitaan Henna Lehdelle, joka pääsee vetämään 16 metristä. Yritys kilpistyy kuitenkin maalivahti Saara Viitasen varmaan torjuntaan.

YIlves iskee heti perään, kun Liisa Kuuloja on päästä jatkamaan Eve Reposen keskityksen sisään, mutta Laura Mäenranta voittaa tilanteen. 60. minuutilla Elisa Mattila jatkaa Jenni Häklin syötön oikeaan kulmaan Eve Reposelle, jonka keskitys blokataan kulmapotkuksi. NiceF:n puolustus onnistuu purkamaan Mari Rantasen kulmurin vain puolittain ja pallo päätyy jälkitilanteessa Jenni Häklille, joka hakee vetopaikan, mutta pallo menee hieman ohi maalin.

64. minuutilla on YIlveksen lisäosuma lähellä. NiceF:n maalipotku annetaan lyhyenä oikaan kulmaan, josta se palautetaan takaisin maalivahdille. YIlves iskee prässiä ja Laura Mäenranta joutuu purkamaan oikeaan laitaan suoraan Eve Reposelle, joka vetää vastapalloon, mutta peliväline kilahtaa harmillisesti ylärimaan. YIlveksellä on vaihteeksi hyvä ote pelistä, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin NiceF saa paineen YIlveksen päätyyn kolmella perättäisellä kulmapotkulla.

Kulmapotkuista viimeisen purkaa Heidi Lahtinen keskikentällä päivystävälle Liisa Kuulojalle, joka karkaa kohti NiceF-päätyä. Porilaispuolustus ehtii kuitenkin riistoon ja pelaa pallon alaspäin Laura Mäenrannalle, joka purkaa jälleen oikeaan laitaan. Pallon hakee laidasta täydessä vauhdissa hyvällä pelipäällä oleva Eve Reponen, joka karkaa saman tien linjan taakse, kaventaa röyhkeästi boksiin ja nostaa pallon vauhdista näyttävästi yli maalivahdin, mutta tällä kertaa kylmästi riman alle 4-1 ajassa 71'.

73. minuutilla Suvi Sutinen vapauttaa keskikentän sivurajaheitolla Liisa Kuulojan etenemään vasemmalta kohti NiceF:n boksia. Liisan veto 20 metristä päätyy kuitenkin Laura Mäenrannalle. Kenttäpeli jatkuu tasaisena, kunnes 79. minuutilla Emilia Lindberg myöhästyy hieman pallontavoittelutilanteessa ja NiceF saa vapaapotkun noin 20 metristä. Eeva-Liisa Laaksosen maailmanluokan "putoava lehti" ylittää muurin ja putoaa kohti maalin vasenta alanurkkaa. Saara Viitanen on tilanteessa erinomaisesti mukana, mutta pallo kimpoaa tolpan kautta sisään 4-2 ajassa 80'.

YIlveksen kuitti tulee kuitenkin jälleen nopeasti. 83. minuutilla Saara Viitanen avaa lyhyellä vasempaan laitaan Suvi Sutiselle, joka pelaa pari seinäsyöttöä Jenni Häklin kanssa, joka ohittaa NiceF:n prässin. Jenni pelaa seuraavaksi seinäsyötön Karoliina Loutesalmen kanssa ja murtautuu läpiajoon vasenta laitaa pitkin puolesta kentästä. Porilaispuolustus ehtii kuitenkin kolmen pelaajan turvin hätiin, mutta Jenni leikkaa keskelle ja vetää 25 metristä pommin vasempaan yläkulmaan 5-2.

Maalin jälkeen YIlves vetäytyy jälleen pallon alle ja tuoreina juoksuvoimaisina kärkinä Heidi Lahtinen ja Fanniina Passila päivystävät mahdollisia purkupalloja. 91. minuutilla Saara Viitasen pitkä maalipotku lipsahtaa NiceF:n puolustuslinjan läpi ja palloon ehtii vasemmalta Jenni Häkli, joka karkaa puolesta kentästä läpiajoon. Jälleen kerran porilaistoppari ehtii tilanteeseen rangaistusalueen rajalla, mutta Jenni harhauttaa, etenee boksin sisään ja vetää vasempaan reunaan, mutta Laura Mäenranta venyttää paraatitorjunnan. Viimeiset minuutit ovat lähinnä kosmetiikkaa ja loppuvihellys ajassa 92' päättää niin ottelun kuin kauden 2012.

Lopuksi syödään kakkua, halaillaan ja ehkä vähän itketäänkin.

16'  1 - 0 Jenni Häkli
32'  2 - 0 Elisa Mattila
33'  2 - 1 Sofia Viitala
39'  3 - 1 Eve Reponen
71'  4 - 1 Eve Reponen
80'  4 - 2 Eeva-Liisa Laaksonen
84'  5 - 2 Jenni Häkli

YIlves: Saara Viitanen, Mari Rantanen, Emilia Lindberg, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Sonja Alanen, Elisa Mattila (69' Elina Lehtinen), Liisa Kuuloja (78' Karoliina Loutesalmi), Jenni Häkli, Jessica Vallin (69' Heidi Lahtinen), Eve Reponen (85' Fanniina Passila)

NiceF/2: Laura Mäenranta, Eeva-Liisa Laaksonen, Milla Ljungman, Hanna Koskiahde, Inka Ojanen (63' Miia Mäki), Niina Mäki (78' Anu Leppänen), Henna Lehti, Mia Laismaa, Heidi Saari (10' Sofia Viitala), Miira Vihlman, Heli Kuusiluoto


 8.9.2012

YIlves - HJS

0 - 0   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue jatkoi tappiottomien otteluidensa sarjaa kakkosen B-lohkon kärkijoukkuetta HJS:ää vastaan. Vauhdikkaassa ja tasaväkisessä ottelussa kotijoukkue puolusti ensimmäisen puoliajan kurinalaisesti ja kärsivällisesti ja haki omia ratkaisujaan nopeilla vastaiskuilla. Toisella puoliajalla YIlves nosti prässiä ja otti pelin hallintaa itselleen, mutta koska maaleja ei tänään nähty, kuittasivat molemmat ottelusta yhden sarjapisteen. Ylöjärven Ilves sai siten historiansa ensimmäisen pisteen hämeenlinnalaisilta ja samalla maukkaan revanssin kevätkierroksen murskatappiolleen.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen on molemmin puolin tarkkaa keskialueen peliä, ja muutamaa vapaapotkua lukuunottamatta mitään erityistä ei kentällä nähdä. Ensimmäinen maalintekopaikka syntyy 13. minuutilla, kun YIlves ei saa purettu tilannetta omalla puolustusalueellaan ja HJS:n Saana Tattari murtautuu boksin oikeaan kulmaan. Veto suuntautuu kohti YIlves-maalin etuyläkulmaa, mutta Saara Viitanen saa näppejään väliin sen verran, että pallo ohjautuu yli maalin.

Suvi Saalimo antaa HJS:n ensimmäisen kulmapotkun oikealta aivan maalin edustalle, mutta YIlves-puolustus selvittää tilanteen. 15. minuutilla HJS saa vapaapotkun aivan YIlveksen kulmalipun tuntumasta. Pallo kaartaa YIlveksen boksiin, mutta pusku menee selvästi ohi maalin. HJS:n aktiivinen peli jatkuu ja 17. minuutilla vierasjoukkue pääsee keskittämään vasemmalta, mutta Saara Viitanen nappaa lähietäisyydeltä tulleen puskun varmasti. YIlves puolustaa kuitenkin tiiviisti, eikä HJS löydä keinoja läpäisyyn.

23. minuutilla vierasjoukkue saa jälleen kulmapotkun, mutta YIlves purkaa tilanteen. 24. minuutilla alkava sade kastelee kenttää ja nurmi muuttuu liukkaaksi. Tasainen keskialueen vääntö jatkuu puolin ja toisin. 25. minuutilla Emilia Lindbergiä rikotaan keskialueella ja YIlves saa vapaapotkun. Emilia lähettää pitkän avauksen HJS:n puolustusalueelle ja pallo pomppaa Jenni Häklille aivan HJS:n boksin kulmalla. Jenni pääsee yrittämään mielipaikastaan, mutta veto menee hieman vasemmalta ohi.

Sade jatkuu ja märkä kenttä vaikeuttaa molempien peliä. 29. minuutilla HJS saa tilanteenpoikasen, kun Suvi Saalimo keskittää vasemmalta. YIlveksen toppari pääsee kuitenkin katkoon ja ohjaa pallon päätyrajasta yli. HJS:n kulmapotku vasemmalta Suvi Saalimon tarjoilemana leijailee maalin edustalle, mutta Emilia Lindberg purkaa tilanteen uudeksi kulmapotkuksi. Suvi Saalimo yrittää uudelleen ja tällä kertaa pallo kaartaa pelaajien yli maalin vastakkaiselle puolelle ja YIlves-puolustus selvittää tämänkin tilanteen.

32. minuutilla HJS saa vapaapotkun läheltä YIlveksen kulmalippua. Saara Viitanen nyrkkeilee pallon päätyrajasta yli ja HJS saa jälleen kulmapotkun. Janette Nyman lähettää HJS:n kulmurin vasemmalta kohti YIlveksen maalin etutolppaa, mutta Saara Viitanen nappaa puskun varmasti. 33. minuutilla Jessica Vallin lähettää Eve Reposen puolittaiselle karkumatkalle oikeassa laidassa. HJS:n maalivahti Maria Pöykkö tulee vastaan pitkälle alueen ulkopuolelle ja Eve Reponen on päästä uudelleen palloon, mutta tilanne kuivuu kokoon.

YIlveksen keskialueen peli menee turhan pieneksi ja 38. minuutilla HJS pääseekin riistoon, mutta kaukoveto 30 metristä ei yllätä Saara Viitasta. 42. minuutilla HJS saa vielä kulmapotkun vasemmalta. Sini Sutinen puskee kuitenkin pallon taka-alueelle ja tilanne selvitetään. Ensi jakson viimeisellä minuutilla Saana Tattari murtautuu läpi vasemmalta, mutta Saara Viitanen on jälleen valppaana ja vangitsee pallon etutolpalta. YIlves on päästä vielä nopeaan vastahyökkäykseen, mutta tilanne kuivuu kokoon ja tauolle mennään tasatilanteessa 0-0.

HJS aloittaa toisen puoliajan terävästi ja on päästä heti murtautumaan keskeltä läpi. YIlves-puolustus on kuitenkin hereillä ja ehtii hätiin. 47. minuutilla HJS saa käsivirheen seurauksena vapaapotkun vasemmalta noin 25 metriä päätyrajasta. Pallo putoaa vitosen boksiin, mutta pienen hässäkän jälkeen YIlves-puolustus purkaa. HJS prässää kuitenkin ylhäältä aggressiivisesti ja kotijoukkueella on vaikeuksia nostaa peliään. 50. minuutilla HJS saa kulmapotkun oikealta. Suvi Saalimo lähettää kaaripallon vitosen viivalle, mutta YIlveksen toppari Sini Sutinen nousee korkeimmalle ja puskee pallon Saara Viitasen ulottuville.

54. minuutilla YIlves nostaa peliään ja saa painetta HJS:n puolustusalueelle. Seuraavat 10 minuuttia mennään pääosin YIlveksen hallinnassa, mutta muutamaa erikoistilannetta lukuunottamatta mitään kovin vaarallista ei vielä saada aikaan. 64. minuutilla Jenni Häkli voittaa kuitenkin pallon keskialueella, niputtaa HJS:n pelaajat ja vetää kovan pommin 30 metristä. Maria Pöykkö onnistuu torjumaan vain vaivoin ja pallo kimpoaa takaisin kentälle, mutta yhtään keltapaitaa ei ole jatkamassa. YIlves prässää ylhäältä ja painaa peliä edelleen HJS:n kenttäpuoliskolle.

65. minuutilla HJS tulee kuitenkin pitkästä aikaa vasemmalta laidalta ja keskitys päätyy vastakkaiselle puolelle kenttää. Jatkotilanteessa tulee vielä veto rangaistusalueen rajan takaa, mutta pallo menee reilusti maalin ohi. 67. minuutilla YIlveksen toppari purkaa keskityspallon päätyrajasta yli ja HJS saa kulmapotkun oikealta. Pallo pusketaan etutolpalta kohti takatolppaa, mutta kotijoukkueen onneksi pusku suuntautuu pystypuun väärälle puolelle.

71. minuutilla YIlves saa parhaan maalintekopaikkansa, kun Suvi Sutinen lähettää Jenni Häklin vasemmalta läpiajoon. Jenni harhauttaa, leikkaa keskelle ja vetää kohti takaylänurkkaa, mutta pallo kiertää harmillisesti hieman ohi maalin.

74. minuutilla Eve Reposta rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun oikealta noin 25 metriä päätyrajasta. Mari Rantanen tarjoilee kaaripallon HJS:n boksiin, josta keltapaita pääsee vielä puskemaankin, mutta pallo jää elämään ja HJS:n Alisa Ollikainen käynnistää keskeltä nopean vastaiskun. Emilia Lindberg ehtii kuitenkin katkoon ennen kuin mitään vaarallisempaa kehittyy. 75. minuutilla Janette Nyman pääsee YIlveksen harhasyöttöön ja lähettää ristipallon Suvi Saalimolle, joka vetää 16 metristä, mutta Saara Viitanen selvittää tämänkin tilanteen.

76. minuutilla Suvi Saalimo nousee oikealta päätyviivaa pitkin ja keskittää aivan maalin edustalle. Janette Nyman on päästä ohjaamaan takatolpalta sisään, mutta ei osu palloon. 86. minuutilla HJS rakentaa seinäsyötöillä oikelta hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Suvi Saalimo vetää kohti etukulmaa, mutta Saara Viitanen on jälleen pallon tiellä. 90. minuutilla HJS saa vielä keskialueen vapaapotkun, mutta YIlves-puolustus purkaa pallon takaisin keskikentälle. HJS nousee vielä kertaalleen vasemmasta laidasta, mutta mitään vaarallisempaa ei enää synny ja ottelu päättyy maalittomana 0-0.

YIlves: Saara Viitanen, Mari Rantanen, Emilia Lindberg, Sini Sutinen, Suvi Sutinen, Sonja Alanen, Elisa Mattila (81' Heidi Lahtinen), Elina Lehtinen (69' Karoliina Loutesalmi), Jenni Häkli, Jessica Vallin (69' Laura Toivainen), Eve Reponen

HJS: Maria Pöykkö, Rafel Hussein (71' Kati Jokinen), Janette Nyman, Sini Lahtinen, Laura Långvik, Saana Tattari, Suvi Saalimo, Elina Hämäläinen, Aino Laakso, Kaisa Somerpalo, Alisa Ollikainen


 4.9.2012

FC Nokia - YIlves

1 - 4   ( 0 - 2 )


Hyvän syysvireen löytänyt Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue jatkoi voittoputkeaan kakkosen Pirkanmaan derbyssä FC Nokiaa vastaan. Hyvätasoisessa ottelussa kummallakin joukkueella oli tukku hyviä maalintekopaikkoja, mutta YIlveksen parempi viimeistelyprosentti ratkaisi sarjapisteiden kohtalon. Vierasjoukkue karkasi ensimmäisellä puoliajalla jo kahden maalin johtoon, mutta FC Nokia onnistui iskemään kavennuksen ennen lopullista ratkaisua. Kauden kolmas voitto keskinäisistä kohtaamisista tuli siten suurinumeroisimmilla lukemilla 1-4.

Ottelu käynnistyy tarkalla keskialueen pelillä ja heti toisella peliminuutilla Jenni Häkli prässää vasemmalla ja hankkii YIlvekselle vapaapotkun noin 25 metristä. Pallo leijailee FC Nokian rangaistuspilkun tuntumaan, josta nokialaispuolustus puskee sen taka-alueelle. 3. minuutilla FC Nokia nousee vahvasti vasemmalta ja hankkii ensimmäisen kulmapotkunsa. Merja Jalaston tarjoilu putoaa takatolpalle, jonne karkean merkkausvirheen seurauksena vapaaksi unohtunut sinipaita pääsee kenenkään estelemättä puskemaan kohti maalia. Saara Viitanen lukee tilanteen hyvin ja ulottuu juuri ja juuri ohjaamaan pallon yläriman kautta takaisin kentälle. Jatkotilanteesta tulee vielä yritys, mutta pallo ohjautuu uudeksi kulmapotkuksi, tällä kertaa oikealta. Merja Jalaston antama kulmapotku päätyy kuitenkin nokialaispään kautta päätyrajasta yli ja peli jatkuu YIlveksen maalipotkulla.

Kotijoukkueen lievä hallinta katkeaa 6. minuutilla, kun YIlves rakentaa nopean hyökkäyksen oikealta. Toppari Emilia Lindberg avaa oikeaan laitaan Anni Alatalolle, joka kääntää keskiympyrään Elisa Mattilalle. Elisa rytmittää ja lähettää pallon edelleen oikeassa laidassa kiitävän Eve Reposen juoksulinjalle. Eve murtautuu linjan taakse, ajaa boksiin ja tarjoilee hienon poikittaissyötön vasemmassa laidassa mukana seuraavalle Liisa Kuulojalle, joka sijoittaa pallon takavitoselta aivan tolpan juureen 0-1.

Maalin jälkeen peliä käydään pääosin keskialueella kummankin hakiessa murtopalloja linjan taakse. Seuraava tilanne syntyy YIlveksen kenttäpäätyyn 12. minuutilla, kun Maaria Roth pääsee FC Nokian topparin avaukseen keskiympyrän yläkaarella, nousee ja vetää 16 metristä, mutta Saara Viitanen liimaa pallon varmasti. Hetkeä myöhemmin Suvi Sutinen lähettää Jenni Häklin vasemmasta laidasta puolittaiselle karkumatkalle. Jenni etenee noin 20 metriin, näkee ulkona maalistaan olevan Nora Haapalan ja vetää kohti maalin vasenta reunaa. Nora Haapala venyttää kuitenkin hyvän torjunnan, eikä tilastomarkintää synny.

Tilanne toistuu 15. minuutilla, mutta tällä kertaa Jenni harhauttaa, leikkaa hieman keskemmälle ja nostaa pallon kohti takaylänurkkaa, mutta veto suuntautuu pystypuun väärälle puolelle. 18. minuutilla Jenni Häkli voittaa pallon yläkaarella ja chippaa linjan taakse Liisa Kuulojan juoksulinjalle. Nora Haapala on kuitenkin valppaana ja ehtii palloon aivan rangaistusalueen rajalla. Hetkeä myöhemmin nokialaispelaaja katkaisee YIlveksen topparin avauksen keskialueella ja syöttää pystyyn. Saara Viitanen tulee kuitenkin hyvin vastaan ja nappaa pallon hieman ennen tilanteeseen ryntäävää sinipaitaa. 19. minuutilla FC Nokian tasoitusmaali on lähellä, kun pallo pelataan suoraviivaisesti ja nopeasti keskiympyrästä pystyyn ja seinäsyötöllä edelleen vasemmalle Maaria Rothille, joka vapauttaa kärkipelaajan YIlveksen linjan taakse oikealle. Veto noin 7 metristä suuntautuu kuitenkin suoraan kohti Saara Viitasta ja kimpoaa yläriman kautta takaisin kentälle.

20. minuutilla Liisa Kuuloja pääsee katkoon keskiympyrässä, murtautuu FC Nokian linjan taakse ja syöttää alaspäin Jenni Häklille. Jenni harhauttaa, etenee tyhjään tilaan keskelle ja vetää paristakympistä kohti vasenta alanurkkaa, mutta Nora Haapala heittäytyy ja torjuu. 23. minuutilla FC Nokia saa kulmapotkun vasemmalta. YIlves-puolustus purkaa tilanteen ja pallo päätyy Elisa Mattilalle keskiympyrän alakaarelle. Elisa pelaa pallon edelleen oikeaan laitaan taustalta nousevan Eve Reposen juoksulinjalle. Eve ohittaa FC Nokian puolustajan ja pallo ajautuu kohti rangaistusalueen rajaa. Maalivahti Nora Haapala tulee pitkälle ulos maalistaan ja ehtii palloon niukasti ennen Eve Reposta.

26. minuutilla Eve Reponen saa pallon keskialueella, nousee ja chippaa vinottain linjan taakse Jenni Häklin juoksulinjalle. Jenni pääsee pallon kanssa FC Nokian boksiin, mutta kotijoukkueen puolustus onnistuu häiritsemään sen verran, että laukaus jää voimattomaksi. 27. minuutilla FC Nokia saa vapaapotkun keskiympyrän yläkaarelta. Pallo pelataan nopeasti Merja Jalastolle, joka vetää kaukaa, mutta Saara Viitanen nappaa sylipallon helpohkosti.

28. minuutilla Saara Viitanen avaa lyhyellä keskelle Sonja Alaselle. Sonja kääntyy ja lähettää pitkän pystyavauksen linjan taakse. Liisa Kuuloja ehtii palloon ensimmäisenä, harhauttaa kauas maalistaan nousseen Nora Haapalan noin 20 metrissä ja sijoittaa rangaistusalueen rajalta pallon kohti tyhjää nokialaismaalia. FC Nokian toppari ehtii vielä palloon, mutta ohjaus suuntautuu kuitenkin verkon perille ja YIlves siirtyy jo 0-2 -johtoon.

35. minuutilla YIlves saa vapaapotkun keskialueelta noin 40 metristä. Suvi Sutisen veto suuntautuu tarkasti kohti oikeaa ylänurkkaa, mutta Nora Haapala poimii pallon. 39. minuutilla FC Nokia saa kulmapotkun vasemmalta. Merja Jalaston kulmuri kaartaa vitosen viivalle, mutta pusku suuntautuu maalin ohi. 44. minuutilla FC Nokia nousee jälleen vahvasti vasemmalta ja tuloksena on kulmapotku. Kulman jälkitilanteesta käynnstyy vielä YIlveksen nopea vastahyökkäys, mutta FC Nokian puolustus ehtii hätiin ja ensimmäinen puoliaika päättyy lukemiin 0-2.

FC Nokia aloittaa toisen puoliajan terävästi ja prässää korkealta saaden heti 47. minuutilla kulmapotkun vasemmalta. Merja Jalasto asettuu jälleen pallon taakse ja lähettää tarkan kaaripallon aivan rangaistuspilkun tuntumaan. Pelaajamassan keskeltä tulee terävä pusku, mutta pallo suuntautuu hieman vasemmalta ohi. Muuten jakson ensimmäinen kymmenminuutinen on melko sekavaa potkiskelua enimmäkseen keskialueella tai YIlveksen kenttäpuoliskolla. Mitään vaarallisempaa ei kuitenkaan tapahdu kummassakaan päässä kenttää.

60. minuutilla FC Nokia saa jälleen kulmapotkun, mutta kuten edelliselläkin kerralla, tilanne päättyy puskuun maalin ohi. Kotijoukkueella on kuitenkin hyvä ote pelistä, eikä YIlves pääse helposti keskialueen yli. 62. minuutilla Jenni Häkli iskee kuitenkin FC Nokian pelinavaukseen vasemmalla ja pääsee etenemään pallon kanssa rangaistusalueen sisälle, mutta takanurkkaa tavoitteleva veto menee kuitenkin hieman oikealta ohi. FC Nokian hallinta jatkuu edelleenkin ja 65. minuutilla Maaria Roth pääsee katkaisemaan YIlveksen topparin avauksen, murtautuu boksiin ja sijoittaa pallon tarkasti aivan maalin oikeaan alanurkkaan 1-2.

Jatkoa on syntyä heti aloituksen jälkeen, kun pallo pelataan terävällä pystysyötöllä YIlveksen linjan taakse oikealle, mutta tilanne päättyy Saara Viitasen torjuntaan. Kotijoukkueen kiri katkeaa kuitenkin lyhyeen, kun Jenni Häkli saa pallon keskiympyrän alakaarella ja lähettää Tintti Kurtin oikealta laidalta läpiajoon. Tintti harhauttaa rangaistusalueen rajalla maaliltaan vastaan tulleen Nora Haapalan ja sijoittaa tyhiin 1-3 ajassa 68'.

Maalin jälkeen YIlves ottaa pelin hallinnan itselleen ja painopiste siirtyy kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. 72. minuutilla on kotijoukkue kuitenkin vähällä kaventaa, kun Milla Jokinen pääsee vetämään vastapalloon noin 20 metrissä vasemmalla. Voimakas ulkokierre kaartaa yllättäen kohti YIlveksen maalin vasenta ylänurkkaa ja Saara Viitanen ylettyy vain vaivoin pallon tielle ohjaten pelivälineen yläriman kautta takaisin kentälle. Kimmokkeeseen ehtii ensimmäisenä sinipaitainen pelaaja, joka pääsee vielä yrittämään rangaistuspilkun tienoilta, mutta Saara Viitanen vetää jälleen pitemmän korren.

77. minuutilla Tintti Kurtti ja Elina Lehtinen pyörittävät peliä FC Nokian puolustuslinjan edessä ja pallo pelataan alaspäin Laura Toivaiselle, joka lähettää kovan pommin rangaistusalueen kaarelta kohti FC Nokian maalin vasenta yläkulmaa. Nora Haapala on kuitenkin hereillä ja ohjaa hyvällä reaktiotorjunnalla pallon pystypuun ohi. 82. minuutilla Anni Alatalo voittaa pallon FC Nokian sivurajaheitosta YIlveksen puolustusalueella ja lähettää korkean kaaripallon kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Tintti Kurtti karkaa toppareiden välistä keskeltä läpiajoon, ajaa vasemmalta boksin sisään ja nostaa pallon varmasti yli Nora Haapalan 1-4.

FC Nokia jatkaa kuitenkin takaa-ajoa ja 84. minuutilla Maaria Roth nousee vahvasti vasemmalta ja pääsee puolittain karkuun. Emilia Lindbergin liukutaklaus rangaistusalueen reunassa myöhästyy aavistuksen verran ja FC Nokia saa vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Merja Jalaston kierteinen vapari menee kuitenkin vastakkaisen puolen sivurajasta yli, eikä vaaratilannetta synny. 85. minuutilla Anni Alatalo pääsee palloon keskiympyrän yläkaarella ja lähettää tarkan pistopallon FC Nokian boksin sisään. Tintti Kurtti ja Nora Haapala ryntäävät kilpaa palloon ja tällä kertaa marginaalit ovat nokialaisen puolella. Viimeisellä minuutilla on Sini Lahti vielä päästä oikealta läpi, mutta veto menee ohi ja erotuomari päättää ottelun lopputulokseen 1-4.

7'  0 - 1 Liisa Kuuloja
30'  0 - 2 Liisa Kuuloja
66'  1 - 2 Maaria Roth
68'  1 - 3 Tintti Kurtti
80'  1 - 4 Tintti Kurtti

YIlves: Saara Viitanen, Mari Rantanen, Emilia Lindberg, Sini Sutinen, Anni Alatalo, Sonja Alanen (70' Elina Lehtinen), Suvi Sutinen, Elisa Mattila (58' Tintti Kurtti), Liisa Kuuloja (58' Laura Toivainen), Jenni Häkli, Eve Reponen (80' Karoliina Loutesalmi)

FC Nokia: Nora Haapala, Lulu Kautto (TJK), Jolanda Fabritius, Merja Jalasto, Erika Lahtinen, Emilia Jokisalo, Marianne Lassila, Maaria Roth, Mari Kärkkäinen, Wilma Heimo (TJK), (Sini Lahti, Marika Ropanen, Milla Jokinen, Ella Lehtonen, Eveliina Waarna)


 25.8.2012

YIlves- Esbo Bollklubb

2 - 1   ( 2 - 0 )


Viime hetken sairastumisten, rasitusvammojen ja lievien loukkaantumisten heikentämä Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue väänsi kotinurmellaan maukkaan 2-1 -voiton ilman vaihtopelaajia Ylöjärvelle saapuneesta EBK:sta. Aikaisempien kohtaamisten tapaan kotijoukkue karkasi avausjaksolla 2-0 -johtoon, mutta oli jälleen kerran päästää espoolaiset pisteisiin kiinni. Tällä kertaa vierasjoukkueen takaa-ajo katkesi kuitenkin maalivahdin ulosajoon heti kavennusmaalin jälkeen. Lähes koko toisen puoliajan yhden pelaajan ylivoimalla pelannut YIlves ei onnistunut hyödyntämään useita loistavia maalintekotilanteitaan, mutta koska vierailijoiden pahimmat tilanteet onnistuttiin selvittämään, jäivät historian ensimmäiset sarjapisteet EBK:lta tällä kertaa Ylöjärvelle.

Valkopaitainen vierasjoukkue aloittaa ottelun taattuun tapaan terävästi ja hyvällä liikkeellä. Suoraviivaista hyökkäyspeliä suosivat espoolaiset pelaavat heti 2. minuutilla pitkän avauksen YIlveksen linjan taakse vasempaan laitaan vikkeläkinttuiselle Erja Vehmakselle. Tämä kaventaa pallon kanssa keskemmälle ja vetää, mutta Saara Viitanen YIlveksen maalissa torjuu kohti suuntautuneen vedon helposti. 3. minuutilla EBK saa vapaapotkun keskialueelta. Johanna Holmin vapari putoaa boksiin, mutta pallo menee ohi.

4. minuutilla YIlves sommittelee mukavan hyökkäyksen. Sonja Alanen levittää vasempaan kulmaan Suvi Sutiselle, joka keskittää vitosen boksin tuntumaan. Pallo läpäisee pelaajaruuhkan ja päätyy boksin oikeaan laitaan Eve Reposelle. Eve ajaa jo pallon kanssa päädystä sisään, mutta EBK-puolustus ehtii kuin ehtiikin peittämään syötön.

8. minuutilla YIlveksen puolustukselle on käydä paha hassi, kun kohti kulmalippua vierivää irtopalloa lähdetään noutamaan liian verkkaisesti. Erja Vehmas lukee tilanteen erinomaisesti ja iskee selustasta takamatkalta terävän prässin. Pienen paniikin seurauksena pallo päätyy kuitenkin Saara Viitaselle, joka käynnistää pitkällä avauspotkulla YIlveksen nopean vastahyökkäyksen. Kärkipelaajaksi nostettu toppari Sini Sutinen ylettyy palloon ensimmäisenä ja puskee sen EBK:n linjan taakse. Palloon ehtii ensimmäisenä Jenni Häkli, joka on hetkessä aivan yksin rangaistusalueen kaarella. EBK:n maalissa kenttäpelaaja Elina Honkanen arvioi sijaintinsa väärin ja Jennillä on helppo työ sijoittaa pallo tyhjänä ammottavan EBK-maalin alakulmaan 1-0, kun peliä on käyty vajaat 10 minuuttia.

Takaisku ei lannista EBK:ta, vaan espoolaiset jatkavat rutiinilla hyvää keskialueen prässipeliään. YIlveksen pelaajat ovat tilanteissa monesti hieman myöhässä ja taklaukset osuvat hyvin palloa suojaavien EBK:n pelaajien selkäpuolelle. 12. minuutilla EBK saa vapaapotkun keskiympyrästä. Johanna Holmin kaaripallo putoaa inhottavasti YIlveksen linjan ja maalivahdin väliin ja EBK:n kärki on päästä tuikkaamaan pallon maaliin. Saara Viitanen tulee kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja ohjaa pallon päätyrajasta yli. EBK:n ensimmäinen kulmapotku putoaa rangaistusalueen rajalle ja pienen säätämisen jälkeen YIlves-puolustus purkaa.

16. minuutilla keskikentän sielu Elisa Mattila syöttää Jenni Häklin vasemmalta läpi. Jenni leikkaa keskelle 16:n viivaa pitkin ja vetää, mutta pallo menee harmillisesti hieman vasemmalta ohi. Hetkeä myöhemmin YIlves saa käsivirheen seurauksena keskialueelta vapaapotkun. Sonja Alanen löytää oikealta EBK:n linjan takaa Eve Reposen, joka ei kuitenkaan saa palloa kunnolla mukaansa ja tilanne kuivuu kokoon. Pallo jää kuitenkin EBK:n alueen oikeaan kulmaan, josta sivurajaheiton jälkitilanteessa Sini Sutinen ja Eve Reponen prässäävät pallon YIlvekselle. Sini Sutinen haastaa, etenee päätyrajalle ja keskittää puolikorkean vitosen boksiin. EBK:n maalivahdin ja puolustuksen kommunikaatio pettää ja pallo lipsahtaa taka-alueella päivystävälle Jenni Häklille, joka ajassa 18' harhauttaa ja sijoittaa sitten pallon alakulmaan 2-0.

21. minuutilla EBK saa vapaapotkun keskiympyrästä. Johanna Holm lähettää kaaripallon oikealle YIlveksen linjan taakse. Toppari Sonja Alanen lukee tilanteen hienosti ja puskee pelivälineen kohti keskialuetta. Jatkotilanteessa Saara Viitanen joutuu kisaamaan pallosta rangaistusalueen vasemmassa päädyssä, mutta voittaa tilanteen. 26. minuutilla EBK:n puolustuksesta lähtee pitkä avaus keskelle. Saara Viitanen tulee hyvin vastaan ja ehtii juuri ja juuri palloon ennen Erja Vehmasta. 29. minuutilla EBK saa jälleen vapaapotkun keskialueelta, mutta YIlves-puolustus selvittää Johanna Holmin pitkän kaaripallon.

YIlveksen kolmas osuma on lähellä 30. minuutilla, kun Jenni Häkli vapauttaa Eve Reposen ristipallolla oikeaan kulmaan. Eve haastaa, murtautuu linjan taakse ja keskittää matalan vitosen viivalle. Tilanteeseen nousee keskeltä mainiosti Sini Sutinen, mutta EBK:n toppari osuu palloon ensin ja ohjaa pelivälineen niukasti maalin yli. 35. minuutilla YIlves hyökkää jälleen vasemmalta. Jenni Häkli kaventaa pallon kanssa keskelle ja vetää 20 metristä hieman yli poikkipuun.

36. minuutilla YIlves saa käsivirheen seurauksena vapaapotkun erinomaisesta paikasta hieman rangaistusalueen kulman ulkopuolelta. Mari Rantasen tarjoilu putoaa maalin taka-alueelle, josta Jenni Häkli ohjaa pallon jälkitilanteessa EBK-maalin sivuverkkoon. 38. minuutilla puolestaan EBK saa vapaapotkun keskeltä noin 35 metristä. Erja Vehmas lataa, mutta pallo nousee reilusti yli maalin. Hetkeä myöhemmin EBK:n Heli Laitinen pääsee ristipallon seurauksena kokeilemaan oikealta, mutta veto menee selvästi ohi YIlves-maalin.

YIlves hyökkää vasemmalta vielä avausjakson viimeisellä minuutilla ja saa Suvi Sutisen haaston seurauksena kulmapotkun. Pallo putoaa rangaistuspilkun tuntumaan, mutta YIlves-pelaajat juoksevat harmillisesti pallosta ohi. Jälkitilanteestakaan ei palloa saada verkon perukoille, joten taukotilanteeksi jää 2-0.

Toisen puoliajan alku sujuu melko tasaisissa merkeissä, eikä ensimmäisten minuuttien aikana tapahdu mitään merkittävää. 49. minuutilla EBK saa vapaapotkun keskialueelta. Johanna Holm asettuu pallon taakse ja tykittää suoraan kohti YIlves-maalia. Pallo päätyy kuitenkin Saara Viitasen hyppysiin. Ottelu saa dramaattisen käänteen 50. minuutilla, kun Erja Vehmas iskee kuin edellisen kohtaamisen toisintona terävästi YIlves-toppariin sivurajaheiton jälkitilanteessa. Vehmas riistää pallon ja ajaa vasemmalta kohti YIlveksen rangaistusalueen kulmaa. Saara Viitanen tulee vastaan ja tilanteessa syntyy kontakti, mutta Vehmas säilyttää tasapainonsa, ohittaa maalivahdin ja sijoittaa tyhjiin kavennuksen 2-1.

Ottelun erotuomari antaa kontaktista varoituksen Saara Viitaselle, mutta kesken tilanteen jälkiselvittelyä aloittaa EBK:n maalivahti jostain syystä rasistisen huutelun tuomarille. Tästä seuraa kalabaliikki ja ulosajo suoralla punaisella. EBK vaihtaa maalin suulle Satu Aaltosen ja peli jatkuu neljän minuutin tauon jälkeen hieman sekavissa merkeissä. Vasta ottelun 60. minuutilla saa kotijoukkue kunnon otteen pelistä ja pelaa ensimmäisen pitkän hyökkäyksen. 63. minuutilla EBK saa vapaapotkun YIlveksen rangaistusalueen kulmasta. Veto menee kuitenkin vasemmalta ohi.

67. minuutilla YIlves iskee terävästi. Ensin Jenni Häkli hassuttaa vasemmalla koko EBK-puolustuksen ja maalivahdin ja nostaa sitten pallon aivan maalin eteen nousseille Emmi Merelälle ja Eve Reposelle. Parivaljakko ohjaa pallon varmasti verkon perukoille, mutta pelaajat ovat pahaksi onneksi hieman paitsiossa. Uusi yritys seuraa 69. minuutilla, kun Eve Reponen pelaa Suvi Sutisen sivurajaheiton taaksepäin Anni Alatalolle 30 metriin. Anni huomaa Satu Aaltosen olevan hieman ulkona maalistaan ja nostaa tarkasti riman alle. Satu Aaltonen ehtii kuitenkin viime hetkellä takaisin viivalle ja nyrkkeilee pallon yli päätyrajan.

YIlves jahtaa tiukasti vapauttavaa kolmatta maalia ja jo 71. minuutilla Eve Reponen pääsee palloon EBK:n oikeassa kulmassa, harhauttaa ja etenee päädyssä kohti etutolppaa. Tilanteeseen nousee keskeltä mainiosti Emmi Merelä, joka ohjaa Even keskityksen lähietäisyydeltä vartalollaan harmillisesti hieman ohi pystypuun. Minuuttia myöhemmin Elina Lehtinen voittaa tilanteen EBK:n puolustusalueella ja nostaa pallon vasempaan laitaan. Jenni Häkli ehtii palloon ja ajaa sisään boksiin. Sijoitus kohti takatolppaa sujahtaa kuitenkin hitusen ohi.

Ote kenttätapahtumista on siirtynyt lähes täysin YIlvekselle, mutta 73. minuutilla EBK iskee terävästi vastaan, kun Erja Vehmas karkaa vasemmalta, kaventaa keskelle ja vetää vasemmalta ohi. 74. minuutilla EBK saa jälleen vapaapotkun keskeltä. Johanna Holm tavoittelee YIlves-maalin yläkulmaa, mutta Saara Viitanen liikkuu pallon tielle ja torjuu. Heti perään Suvi Sutinen pääsee Saara Viitasen avauspotkuun ja vapauttaa pystysyötöllä Jenni Häklin vasemmalta EBK:n boksiin, mutta Jennin veto menee maalin sivuverkkoon. Suurpiirteisyys viimeistelyssä pitää EBK:n edelleen pelissä mukana ja 76. minuutilla vierasjoukkue saa vapaapotkun 25 metristä. Erja Vehmaksen pommi leijailee kuitenkin metrikaupalla ohi ja yli.

78. minuutilla Eve Reponen ajaa oikealta röyhkeästi EBK:n boksiin, mutta espoolaispuolustus onnistuu viime hetkellä blokkaamaan vedon. Kulmapotkua antava Mari Rantanen löytää 16:n rajalta Anni Alatalon, joka vetää suoraan syötöstä kohti maalia. EBK-puolustus onnistuu kuitenkin pelastamaan tilanteen aivan maaliviivalta ja blokkaamaan myös Eve Reposen jatkovedon vitosen boksin tuntumasta. YIlveksen rynnistys laantuu hetkeksi ja EBK on päästä jälleen pahantekoon, kun keskialueelta pelataan nopea pistopallo oikeaan laitaan Erja Vehmakselle. Tämän veto menee kuitenkin oikealta ohi ja yli.

3 minuuttia myöhemmin on EBK:n tasoitusmaali syntyä kuin varkain, kun pallo ajautuu YIlveksen puolustusalueen oikeasta kulmasta keskelle ja EBK-kärki pääsee yrittämään ratkaisua noin 20 metristä. Veto menee kuitenkin hiuksenhienosti vasemmalta ohi. 88. minuutilla EBK saa vapaapotkun vasemmasta reunasta keskialueelta. Johanna Holm lähettää pallon kohti YIlveksen maalin etutolppaa, jonne ryntää terävästi myös Hanne Vehmas. Saara Viitanen on kuitenkin valppaana ja vangitsee pallon varmasti syliinsä.

Pelikatkojen johdosta lisäaikaa pelataan peräti 5 minuuttia ja kumpikin joukkue hakee vielä aktiivisesti ratkaisua. 94. minuutilla EBK saa kulmapotkun oikealta ja myös maalivahti Satu Aaltonen nousee rohkeasti YIlveksen kenttäpuoliskolle. Pallo putoaa etutolpalle, mutta purku suuntautuu suoraan Satu Aaltoselle. Jenni Häkli ehtii kuitenkin blokata vedon ja vapauttaa pystysyötöllä Fanniina Passilan nousuun vasemmalta. Espoolaisten maali on tyhjänä, mutta EBK-puolustus onnistuu katkaisemaan Fanniina Passilan poikittaissyötön Emmi Merelälle.

Tilanne toistuu 95. minuutilla, kun Fanniina Passila nousee jälleen ja löytää tällä kertaa EBK-maalin eteen vapaaksi unohtuneen Emmi Merelän. Emmi pääsee yrittämään vapaasti boksin sisältä, mutta veto menee harmillisesti hieman yli poikkipuun. Tilanteesta seuraava maalipotku päättää ottelun ja pisteet jäävät Ylöjärvelle lopputuloksella 2-1.

10'  1 - 0 Jenni Häkli
19'  2 - 0 Jenni Häkli
51'  2 - 1 Erja Vehmas

YIlves: Saara Viitanen, Mari Rantanen, Emilia Lindberg, Sonja Alanen, Suvi Sutinen, Elisa Mattila (80' Fanniina Passila) , Karoliina Loutesalmi (65' Elina Lehtinen), Jenni Häkli, Eve Reponen, Sini Sutinen (55'Emmi Merelä)

Esbo Bollklubb: Elina Honkanen, Marleena Salovaara, Satu Aaltonen, Iiris Tanner, Erja Vehmas, Hanne Vehmas, Niina Tyynismaa, Heli Laitinen, Saara Peuhkuri, Sanna Raittila


 18.8.2012

Liedon Pallo - YIlves

1 - 2   ( 1 - 2 )


Hieman siipirikkoisena ja vain kahdella vaihtopelaajalla Liedon Pallon vieraaksi matkustanut Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue punnersi 1-2 -voiton uhrautuvan taistelun jälkeen. Alun vahva pelinhallinta katosi hetkeksi kotijoukkueen päästyä 13. minuutilla yllättäen johtoon, mutta YIlves tuli avausjakson loppuhetkillä ensin rinnalle ja sitten ohi. Toisella puoliajalla LiePa sai vähitellen parempaa otetta kenttätapahtumista, kun YIlveksen pelaajilla alkoi jalka painaa. Kova ja lyhytnukkainen muovimatto vaikeutti myös YIlveksen pelaamista ja mahdollisti osaltaan kotijoukkueen ajoittain rumaksikin äityneen kontaktipelin. Onneksi pahemmilta loukkaantumisilta tällä kertaa vältyttiin, vaikka ottelu olikin vähällä karata erotuomarikolmikon hanskasta.

Ottelun ensi minuutit ovat puolin ja toisin tunnustelevia ja peli pyörii pääosin keskialueen tuntumassa. Kotijoukkueen linja on melko korkealla ja keskikenttä tiivis. Ensimmäinen maalipaikan tapainen syntyy YIlvekselle noin 5 minuutin pelin jälkeen, kun Jenni Häkli on päästä irtopalloon LiePa:n puolustuslinjan selustassa. YIlves ottaa pelin hallinnan itselleen ja kotijoukkue keskittyy tiiviiseen aluepuolustukseen.

Pari minuuttia myöhemmin Suvi Sutinen nousee vasemmalta ja syöttää poikittain kotijoukkueen rangaistuspilkun tuntumaan. Tilanteeseen ajavat Eve Reponen ja Jenni Häkli sekä LiePa:n maalivahti Heidi Punna, joka onnistuu ohjaamaan pallon päätyrajasta yli. 9. minuutilla Suvi Sutisen syöttö löytää keskeltä Jenni Häklin, joka pääsee vetämään noin 20 metristä. Laukaus epäonnistuu ja menee vasemmalta ohi. Hetkeä myöhemmin saa LiePa ensimmäisen tilanteensa, kun Hanna Kontkanen nousee vasemmalta ja keskittää kohti YIlves-maalin etutolppaa. Palloon ehättää Ada Laurikainen, mutta YIlveksen maalivahti Heidi Lahtinen peittää ja tilanne päättyy kulmapotkuun.

Ottelun avausmaali syntyy 13. minuutilla erikoisella tavalla. YIlveksen hyökkäys pysähtyy vasemmassa laidassa ja löysähkö purkupallo putoaa ensin keskiympyrään ja vierii siitä kovalla alustalla kenenkään estämättä edelleen YIlveksen kenttäpuoliskolla päivystävälle Ada Laurikaiselle. Tämä ottaa pallon mukaansa ja nousee kohti YIlveksen boksia, jonne kaventavat myös YIlveksen molemmat topparit. Laurikainen vetää 16 metristä, mutta pallo ottaa kimmokkeen jomman kumman topparin jalasta ja voimakkaan yläkierteen saattelemana putoaa yli Heidi Lahtisen aivan YIlves-maalin oikeaan yläkulmaan 1-0.

Täydellisestä pelinhallinnasta huolimatta YIlves joutuu yllättäen takaa-ajajaksi ja vastaavasti LiePa pääsee hetkellisesti paremmin peliin mukaan. 15. minuutilla LiePa saa vapaapotkun aivan YIlveksen rangaistusalueen ulkopuolelta. Tanja Hautaviita vetää muurin ohi kovan ja matalan kohti takatolppaa, mutta Heidi Lahtinen on tilanteessa hereillä ja ohjaa pallon vasemmalta ohi. YIlves-puolustus selvittää kulmapotkun ja käynnistää nopean vastahyökkäyksen. Eve Reponen pudottaa alaspäin Jenni Häklille, joka lähettää pitkän ristipallon oikeaan laitaan Elina Lehtiselle. Pallo saadaan pelattua edelleen LiePa:n alueen oikeaan kulmaan, mutta kotijoukkueen puolustus ehtii hätiin.

Vähitellen ote siirtyy jälleen YIlvekselle ja 23. minuutilla Eve Reponen murtautuu keskeltä LiePan boksiin ja vetää, mutta Liedon puolustus pääsee häiritsemään sen verran, että pallo suuntautuu päätyrajasta yli. Hetkeä myöhemmin LiePa pääsee pitkästä aikaa YIlveksen kenttäpuoliskolle, kun Hanna Kontkasen keskitys vasemmalta päätyy Heidi Lahtisen syliin. Pelin painopiste pysyy kuitenkin pääosin Liedon kenttäpuoliskolla, jossa kotijoukkue puolustaa tiiviisti ja tila on kortilla. Niinpä YIlveksen maalintekoyrityksetkin ovat enimmäkseen kaukolaukauksia.

30. minuutilla päästään kuitenkin LiePa:n linjan läpi, kun Eve Reponen haastaa ja voittaa kaksinkamppailun vasemmassa kulmassa ja etenee vahvasti päätyrajaa pitkin kohti etutolppaa. Tilannetta seuraa mainiosti kärkipelaajana debytoiva Elina Lehtinen, joka nousee keskeltä vitosen viivalle. Eve tarjoilee erinomaisen syötön takaviistoon, mutta "Rehtorin" ohjaus ykkösellä menee hieman vasemmalta ohi.

Hetkeä myöhemmin Eve Reposta rikotaan noin 22 metrissä ja YIlves saa vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Jenni Häklin kova ja matala veto osuu kuitenkin muuriin ja kimpoaa siitä edelleen kohti keskialuetta. Pelin tempo putoaa hetkellisesti, mutta 36. minuutilla YIlves rakentaa kuitenkin keskeltä mainion hyökkäyksen, jonka päätteeksi Elisa Mattila pelaa nopean murtopallon Liedon boksin vasempaan laitaan. Taustalta tilanteeseen juoksee Jenni Häkli, joka nappaa pallon aivan vastaan tulevan Heidi Punnan nenän edestä, kiertää maalivahdin ja sijoittaa tyhiin ansaitun tasoituksen 1-1.

41. minuutilla Mari Rantanen taklaa keskialueella puhtaasti Liedon pelaajaa, mutta erotuomari antaa kotijoukkueelle vapaapotkun. Tanja Hautaviita lähettää kaaripallon YIlveksen boksiin, mutta Heidi Lahtinen nousee korkeimmalle ja pienestä pudotuksesta huolimatta selvittää tilanteen. Hetkeä myöhemmin YIlveksen toppari Emilia Lindberg nousee pallon kanssa keskeltä ja syöttää pystyyn Eve Reposelle. Eve leikkaa pallon kanssa vasemmalle ohi Jenni Häklin, jolle pudottaa pallon kantapäävippauksella vieden samalla puolustajan sivuun. Jenni puolestaan leikkaa keskemmälle ja vetää 20 metristä voimalla riman alle 1-2 ajassa 43'. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Lieto saa vielä kulmapotkun, mutta tilanne päättyy taivaan tuuliin nousevaan vetoon noin 25 metristä.

Ottelun erikoisuutena molemmat joukkueet vaihtavat tauolla maalivahteja. YIlveksen Heidi Lahtinen ja Liedon Heidi Punna siirtyvät maalista kentälle ja vastaavasti Saara Viitanen ja Tanja Hautaviita kentältä maaliin. Lieto lähtee hakemaan tasoitusta aggressiivisesti, kun taas YIlves pyrkii vähien vaihtopelaajien takia rauhoittamaan peliä.

Heti 46. minuutilla Lieto saa kulman oikealta, mutta pallo leijailee kuitenkin keittiön puolelle. 49. minuutilla Sini Sutinen vapauttaa Eve Reposen puolittaiselle karkumatkalle, mutta Liedon puolustus ehtii hätiin ja tilanne päätyy kulmapotkuksi. Jenni Häklin kulmuri vasemmalta löytää takatolpalta Heidi Lahtisen, jonka pusku menee vain hieman oikealta ohi. Minuuttia myöhemmin Liedon Heidi Punna nousee voimakkaasti keskeltä ja vetää kaukaa, mutta Saara Viitanen koppaa pallon helposti syliinsä.

59. minuuttia Eve Reponen pääsee suoraan Liedon maalivahdin avauspotkuun ja syöttää Jenni Häklin keskeltä puolittain läpi. Jenni vetää noin 20 metristä, mutta pallo menee hieman pystypuun väärältä puolelta. 66. minuutilla Heidi Lahtinen syöttää Tintti Kurtin läpi vasemmalta. Tintti kaventaa kohti boksia, mutta Tanja Hautaviita tulee rohkeasti vastaan ja peittää.

Jenni Häklin kulmapotku vasemmalta kaartaa viivaa pitkin kohti maalin etukulmaa ja yllättää Tanja Hautaviidan. Hautaviita tulee palloa vastaan ja on nyrkkeillä pelivälineen maalin sisään, mutta pallo osuukin ylärimaan ja kimpoaa siitä takaisin kentälle. Etutolpalla päivystävä Tintti Kurtti reagoi hienosti ja nostaa pallon puolittaisella saksipotkulla kohti maalin takakulmaa, mutta Liedon puolustaja puskee pallon pois maaliviivalta, eikä tilastomerkintää synny hyvästä hässäkästä huolimatta jatkotilanteessakaan.

Ottelun loppua kohden alkavat otteet kentällä koventua eikä erotuomari ole kaikilta osin lainkaan tilanteen tasalla. Ensin Jenni Häkli taklaa keskialueen pallontavoittelussa Heidi Punnaa puhtaasti, mutta kovaa. Punna menettää pallon ja tasapainonsa, mutta nousee ylös ja ryntää takaviistosta vaarallisesti napit edellä suoraan jaloille. Punaisen kortin sijasta erotuomari tyytyy kuittaamaan asian vapaapotkulla ja parilla sanalla.

Vapaapotkun jälkeen Lieto nostaa hyökkäystä keskeltä ja Heidi Punna tunkeutuu pallon kanssa puoliväkisin kohti YIlves-maalia. Eteneminen päättyy kuitenkin suoraan toppari Sini Sutisen kylkeen ja molemmat menettävät tilanteessa tasapainonsa. Pallo ajautuu YIlveksen puolustusalueen vasempaan kulmaan, josta se pienen väännön jälkeen päätyy jälleen Heidi Punnalle. Punna vetää rangaistusalueen kulmasta vihaisesti, mutta veto suuntautuu hiuksenhienosti YIlveksen maalin etuyläkulman sivuitse.

71. minuutilla LiePa saa käsivirheen seurauksena vapaapotkun noin 20 metristä vasemmalta. Heidi Punna vetää matalan laukauksen suoraan Saara Viitaselle. 73. minuutilla on syntyä vaarallinen tilanne, kun YIlveksen topparin ja maalivahdin kommunikaatio pettää ja Liedon prässi on ehtiä väliin. Saara Viitanen selvittää kuitenkin tilanteen.

74. minuutilla Sonja Alanen voittaa pallontavoittelutilanteen, mutta saa Heidi Punnalta potkun takaapäin jaloille ja loukkaantuu. Sonja pystyy kuitenkin jatkamaan peliä ja tilanteesta seuraa vapaapotku. 78. minuutilla Sini Sutisen pitkä avaus keskelle päätyy Jenni Häklille, joka nousee ja etenee pallon kanssa kohti Liedon rangaistusaluetta. Liedon topparit onnistuvat kuitenkin horjuttamaan Jenniä sen verran, että veto suuntautuu oikealta ohi. YIlveksellä alkaa jo jalka hieman painaa ja Lieto pääsee rikkomaan peliä etenkin keskialueella.

85. minuutilla Eve Reponen saa pallon keskiympyrän yläkaarella ja lähtee suoraviivaisesti kohti Liedon maalia. Heidi Punna lähtee takaa-ajoon ja vetää Eveltä viikatteella jalat alta noin 25 metrissä. Vasta tämä rike herättää ottelun erotuomarin kaivamaan korttia ja viimeiset minuutit ovatkin huomattavasti siistimpää peliä. YIlves saa luonnollisesti vapaapotkun, jonka Sini Sutinen ja Jenni Häkli juonivat, mutta lopputuloksena pallo kaartaa metsän puolelle yli päätyaidan.

89. minuutilla Lieto saa kulman vasemmalta, mutta Saara Viitanen nyrkkeilee pallon keskialueelle, josta tulee vielä löysähkö veto kohti maalia. Saara Viitanen käynnistää YIlveksen vastahyökkäyksen pitkällä avauksella, jonka Heidi Lahtinen jatkaa päällään edelleen vasempaan laitaan Tintti Kurtin juoksulinjalle. Tintti nostaa pomppivan pallon 16 metristä yli Tanja Hautaviidan, mutta pallo suuntautuu hieman vasemmalta ohi.

91. minuutilla tulee Liedon pistopallo oikeaan laitaan. Saara Viitanen ja Ada Laurikainen käyvät päätyviivan tuntumassa pienen juoksukilpailun, jonka päätteeksi pallo jää YIlves-maalivahdille. 92. minuutilla Heidi Punna ja Anniina Vähätalo pelaavat pallon näppärällä seinäsyöttökuviolla YIlveksen oikealle kulmalipulle, josta tulee laadukas keskitys maalille. Saara Viitanen tulee kuitenkin ulos maaliltaan ja poimii pallon käsiinsä.

93. minuutilla Heidi Punna nousee vahvasti keskeltä, mutta Mona Nykamb ohjaa tilanteen laitaan ja lopulta pallo menee päätyrajasta yli. Heidi Punna antaa Liedon kulmapotkun oikealta, mutta pallo käy ilmassa päätyrajan ulkopuolella. Tuomari viheltää pelin poikki Saara Viitasen avauspotkuun ajassa 93' 30" ja avausjakson numerot 1-2 jäävät myös ottelun lopputulokseksi.

13'  1 - 0 Ada Laurikainen
37'  1 - 1 Jenni Häkli
44'  1 - 2 Jenni Häkli

YIlves: Heidi Lahtinen, Sonja Alanen, Suvi Sutinen (60' Mona Nykamb), Sini Sutinen, Saara Viitanen, Mari Rantanen, Emilia Lindberg, Elisa Mattila, Jenni Häkli, Eve Reponen, Elina Lehtinen (60' Tintti Kurtti)

Liedon Pallo: Heidi Punna, Tanja Hautaviita, Sanna Eela, Anniina Vähätalo, Linda Qorri, Nina Tetri, Heidi Grönholm, Hanna Kontkanen, Sanna Pitkänen, Ella Tausa, Ada Laurikainen (Jenna-Mari Tiittanen, Nea-Maria Suoninen, Emmi Wikman, Pauliina Salmela)


 6.8.2012

YIlves - PIF

0 - 2   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui taipumaan kotonaan PIF:ille maalein 0-2. Nopeatempoista ja liikkuvaa pallonhallintapeliä pelannut vierasjoukkue hallitsi keskikenttää lähes koko 90-minuuttisen, mutta onnistui maalinteossa vasta toisen puoliajan alkuhetkillä. Aavistuksen vajaakuntoisena pelin aloittanut YIlves sai kuitenkin juonesta kiinni vielä ottelun loppuhetkillä, kun vaihtojen myötä keskikentälle saatiin tuoretta voimaa. Niinpä joukkue löysi vielä viimeisten minuuttien aikana kirivaihteen ja oli jopa onnistua tasoittamaan pelin. Tällä kertaa hyvä yritys ei kuitenkaan tuonut tolppalaukausta parempaa tulosta ja pistepotti matkasi ansaitusti Paraisille.

Puna-asuinen vierasjoukkue aloittaa vahvasti ja ottaa tahtipuikon haltuunsa. Alkuhetkien aikana ei mitään mainittavaa kuitenkaan tapahdu kummassakaan päässä kenttää ja ensimmäinen tilanteenpoikanenkin syntyy vasta 6. minuutilla, kun vasemmalta tulee veto ohi YIlves-maalin. PIF hyökkää enimmäkseen vasemmalta Hanna-Kaisa Kuuselan ja Nina Peltosen voimin, kun taas oikeassa laidassa Amanda Partanen odottelee mahdollisia ristipalloja. 11. minuutilla tulee puolenvaihto vasemmalle ja Jennifer Dahla pääsee puolittain karkuun, mutta tilanne kuivuu kokoon.

9. minuutilla PIF pyörittää peliä ja voittaa kaksinkamppailut kovalla prosentilla. Jennifer Dahla pääsee kokeilemaan keskeltä, mutta tulosta ei synny. YIlveksellä on puolestaan vaikeuksia päästä korkean prässin takia omalta alueelta pois. 10. minuutilla YIlves pääsee kuitenkin ensimmäistä kertaa kontrolloidusti PIF:n alueelle, kun Eve Reponen pelaa pallon Tintti Kurtille PIF:n boksin oikeaan kulmaan. Tintti Kurtti ja Eve Reponen pyörittävät palloa ja pudotus alaspäin Mari Rantaselle johtaa keskitykseen PIF:n rangaistusalueen vasempaan reunaan, josta Jenni Häkli puskee pallon takaisin pelattavaksi, mutta PIF:n puolustus saa pienestä sekasorrosta huolimatta katkaistua tilanteen.

13. minuutilla PIF saa ensimmäisen kulmapotkunsa oikealta. Jenna Keskilän lähettämänä pallo putoaa pelaajakasan keskelle ja ajautuu YIlves-pelaajasta päätyrajan yli. Toinen kulmapotku tulee lähemmäs maalia, mutta YIlveksen maalivahti Heidi Lahtinen nyrkkeilee pallon takasektoriin. Jälkitilanteesta tulee vielä veto, mutta pallo nousee selvästi maalin yli. 15. minuutilla Tintti Kurtti saa sivurajaheiton jälkeen aikaan pientä paniikkia PIF:n boksissa, mutta vierasjoukkueen puolustus selvittää tilanteen ja käynnistää vastahyökkäyksen. Nina Peltonen pääsee kokeilemaan kaukaa, mutta veto suuntautuu suoraan Heidi Lahtisen ulottuville.

16. minuutilla YIlveksen puolustus joutuu purkamaan PIF:n ristipallon päätyrajasta yli ja edelleen kulmapotkuksi. Jenna Keskilä antaa kulman vasemmalta, mutta Heidi Lahtinen tulee ulos maaliltaan ja vangitsee pelivälineen. 18. minuutilla PIF nostaa tempoa ja prässää vahvasti koko kentän alueella. 22. minuutilla Elisa Mattila tavoittelee Jessica Vallinia hyvällä juoksupallolla PIF:n linjan taakse, mutta tällä kertaa PIF:n maalivahti Asta Grönfors ehtii palloon ensimmäisenä. 23. minuutilla PIF:n Amanda Partanen nousee oikealta ja onnistuu murtautumaan linjan taakse. Keskitys päätyrajalta aivan maalin eteen aiheuttaa tiukan tilanteen, jonka Heidi Lahtinen ja Mari Rantanen kuitenkin selvittävät ennen paikalle ryntäävää Jennifer Dahlaa.

24. minuutilla PIF nousee jälleen vasemmalta, mutta keskitys leijailee suoraan Heidi Lahtiselle. 27. minuutilla Jennifer Dahla haastaa ja ohittaa Mari Rantasen vasemmassa laidassa, kaventaa keskelle ja sijoittaa kohti takakulmaa, mutta pallo menee hieman oikealta ohi. 28. minuutilla Elisa Mattila voittaa pallon keskialueella, syöttää vasempaan laitaan Jenni Häklille, joka häviää niukasti juoksukilpailun maalivahti Asta Grönforsin kanssa. Hetkeä myöhemmin Hanna Lehdonkivi vapauttaa Nina Peltosen keskeltä läpiajoon, mutta veto menee reilusti oikealta ohi.

PIF:n ote pelistä paranee ja YIlves häviää useimmat keskialueen kaksinkamppailut. Palloa pidetään liian kauan ja syöttöjen kanssa tulee kiire mikä johtaa pallonmenetyksiin ja lukuisiin harhasyöttöihin. 31. minuutilla YIlves hyökkää kuitenkin suoraviivaisesti ja rakentaa toistaiseksi ottelun parhaan maalintekopaikan. Sini Sutinen avaa vasempaan laitaan Jenni Häklille, jonka nopea puolenvaihto oikealle vapauttaa PIF:n merkkausvirheestä selustaan unohtuneen Tintti Kurtin aivan yksin PIF:n boksiin. Tintin sijoitus menee kuitenkin Asta Grönforsin ulottuville, eikä merkintää aikakirjoihin synny.

PIF hyökkää vasemmalta ja Amanda Partanen keskittää, mutta Sini Sutinen purkaa. Purkupalloon tulee vielä kaukoveto, jonka Heidi Lahtinen selvittää. 35. minuutilla YIlves-puolustuksen purkupallo päätyy oikeaan laitaan PIF-pelaajalle, joka pääsee vetämään kaukaa. Heidi Lahtinen torjuu kuitenkin puolittaisen jatkoyrityksen maalin edestä. 40. minuutilla YIlves-puolustus joutuu rikkomaan ja PIF saa vapaapotkun keskiympyrän yläkaarelta. Eveliina Koivu antaa vaparin kohti etutolppaa, mutta Heidi Lahtinen korjaa potin.

42. minuutilla Jennifer Dahla pudottaaa taakse keskelle Hanna Lehdonkivelle, joka vetää matalan kudin noin 20 metristä vasemmalta ohi. Seurauksena on kulmapotku, joka puretaan keskialueelle. YIlveksen vastahyökkäys pysähtyy kuitenkin PIF:n tiiviiseen puolustuslinjaan. 45. minuutilla Elisa Mattilaa rikotaan kortin arvoisesti ja YIlves saa vapaapotkun keskialueelta. PIF-puolustus puskee pallon korkealle ilmaan ja ensin Elisa Mattila ja heti perään Anni Alatalo pääsee yrittämään ratkaisua, mutta peliväline päätyy sivurajasta yli ja samalla ensimmäinen puoliaika päättyy tasatilanteeseen 0-0.

46. minuutilla PIF pääsee keskittämään vasemmalta maata pitkin aivan vitosen viivalle, mutta Heidi Lahtinen katkaisee. 47. minuutilla PIF:n ristipallo putoaa vitosen boksin takakulmalle, mutta Heidi Lahtinen tulee katkaisemaan ja pallo ohjautuu päätyrajasta yli. 48. minuutilla PIF-puolustus haparoi ja syöttää pallon suoraan Tintti Kurtille. Tintti pudottaa alaspäin Jessica Vallinille, jonka veto vastapalloon nousee kuitenkin korkeuksiin.

Ottelun avausmaali syntyy 50. minuutilla, kun PIF voittaa Heidi Lahtisen avauspotkun keskialueella ja pallo chipataan suoraan YIlveksen toppareiden väliin Nina Peltoselle. Peltonen syöttää boksin rajalla poikittain vasemmalle ja taustalta nouseva Julia Louanto sijoittaa pallon varmasti oikeaan alakulmaan 0-1. 51. minuutilla PIF nousee jälleen vasemmalta ja saa hankittua kulmapotkun. Jenna Keskilän kulmuri kaartaa YIlveksen boksiin ja pallo pusketaan kohti takatolppaa. Palloon ehtii ensimmäisenä Eveliina Koivu, joka harhauttaa YIlves-puolustajan, etenee aivan päätyrajalle ja keskittää korkean pallon aivan maalin eteen. Heidi Lahtinen ylettyy palloon, mutta pahaksi onneksi peliväline kimpoaa käsistä takatolpalla päivystävälle Jenna Keskilälle, joka puskee ajassa 53' pelivälineen varmasti maaliin 0-2.

55. minuutilla YIlves rakentaa mukavan hyökkäyksen vasemmalta. Jenni Häkli vääntää ja pääsee keskittämään Elisa Mattilalle, jonka veto menee kuitenkin reilusti yli. 56. minuutilla YIlves saa kulmapotkun vasemmalta. Kulmapotkun jälkitilanteesta PIF pääsee vastahyökkäykseen, mutta Heidi Lahtisella on helppo työ vangita kaukaa tullut veto. 59. minuutilla Tintti Kurtti on päästä karkumatkalle pitkän avauksen jälkeen, mutta Asta Grönfors lukee tilanteen hyvin ja tulee vastaan. 61. minuutilla PIF:ltä tulee pitkä läpisyöttö, mutta Heidi Lahtinen peittää.

Vähitellen myös kotijoukkue alkaa saada pelin juonesta kiinni ja 66. minuutilla YIlves pelaa ensimmäisen pitkän hyökkäyksensä, mutta laukausta ei saada aikaan. Jatkotilanteessa Jenni Häkli ja Jessica Vallin pelaavat pallon Tintti Kurtille, joka pääsee vetämään noin 20 metristä, mutta pallo menee karkeasti ohi maalin. 69. minuutilla YIlves vaihtaa tuoreita jalkoja kentälle. Vaihdot piristävät YIlveksen peliä ja 72. minuutilla alkaakin tapahtua. Toppari Laura Toivaisen pitkä avaus PIF:n linjan taakse vasemmalle putoaa Jenni Häklin juoksulinjalle, mutta maalivahti Asta Grönfors ehtii juuri ja juuri peittämään.

73. minuutilla Saara Viitasen ristipallo oikealle vapauttaa Eve Reposen kohti PIF-päätyä. Eve keskittää maalin eteen Emmi Merelälle, joka joutuu kuitenkin antautumaan PIF:n tiiviille puolustuslinjalle. Peli kääntyy vähitellen PIF:n päätyyn ja YIlves hakee vahvasti kavennusosumaa. Puolustaja Emilia Lindberg nousee PIF:n kulmalipulle ja löytää takaviistosta Eve Reposen. Eve keskittää maalin eteen Tintti Kurtille, joka on kuitenkin vahvasti vartioituna eikä tilanteeseen nouseva Emmi Mereläkään onnistu läpäisemään PIF:n lihamuuria.

76. minuutilla PIF pääsee vaihteeksi nousemaan vasemmalta päätyviivaa pitkin kohti etutolppaa. Keskitys päätyviivalta löytää tiensä Heidi Lahtisen ja etutolpan välistä poikittain YIlves-maalin eteen, mutta menee lopulta merkillisesti vastakkaisen puolen päätyrajasta yli kulmapotkuksi. 80. minuutilla PIF saa vapaapotkun noin 22 metriä maalista, mutta pallo menee reilusti maalin yli. 87. minuutilla Jessica Vallin jatkaa Sini Sutisen pitkän avauksen PIF:n linjan taakse Emmi Merelälle, joka kaventaa oikealta kohti rangaistusalueen kaarta. Asta Grönfors tulee kauas vastaan peittämään, mutta Emmi onnistuu ohjaamaan pallon maalivahdin ohi. Pahaksi onneksi pallo osuu kuitenkin PIF-maalin etutolppaan.

88. minuutilla Heidi Lahtisen pitkä avaus menee koko kentän läpi PIF:n linjan selustaan, jonne ryntää vasemmalta Jenni Häkli. Asta Grönfors lukee kuitenkin tilanteen hyvin ja ehtii niukasti peittämään. 89. minuutilla Sini Sutisen pitkä avaus vasemmalle vierii aivan PIF:n päätyrajalle ja palloon juoksevat jälleen kilpaa Asta Grönfors ja Jenni Häkli. PIF:n maalivahti voittaa tilanteen toistamiseen. 91. minuutilla Heidi Lahtisen avauspotku tavoittaa keskellä Jenni Häklin, joka nostaa pallon 40 metristä kohti PIF-maalin yläkulmaa, mutta Asta Grönfors saa viime hetkessä kätensä pallon tielle. Väkevästä loppukiristä huolimatta kuparista ei saada rikki ja sarjapisteet matkaavat Paraisille tuloksella 0-2.

50'  0 - 1 Julia Louanto
53'  0 - 2 Jenna Keskilä

YIlves: Heidi Lahtinen, Sonja Alanen, Laura Toivainen (83' Mona Nykamb), Sini Sutinen, Anni Alatalo (69' Saara Viitanen), Mari Rantanen (69' Emilia Lindberg), Elisa Mattila (69' Emmi Merelä), Jenni Häkli, Eve Reponen, Jessica Vallin, Tintti Kurtti (83' Elina Lehtinen)

PIF: Asta Grönfors, Hanna Lehdonkivi, Nina Peltonen (86' N.N.), Jenna Keskilä, Jennifer Dahla (57' Fanny Öhrnberg (TPS)), Hanna-Kaisa Kuusela, Eveliina Koivu, Malin Sjöblom, Katri Raitala, Amanda Partanen (TPS), Julia Louanto (71' Hanna-Kaisa Sundqvist)


 31.7.2012

Musan Salama - YIlves

0 - 7   ( 0 - 3 )


Ylöjärven Ilveksen naiset jatkoivat vahvoja esityksiään kavätkierroksen päätösottelussaan Musan Salamaa vastaan ja kuittasivat kautta aikain ensimmäiset sarjapisteensä Musan kentältä selvin numeroin 0-7. Vierasjoukkue iski avausmaalinsa heti ensimmäisestä hyökkäyksestään ja johti ottelua jo 0-2 vain seitsemän peliminuutin jälkeen. Kotijoukkue taisteli kuitenkin koko 90-minuuttisen esimerkillisesti, mutta YIlveksen puolustuksesta ei tänään juuri aukkoja löytynyt. Kun YIlves toisessa päässä kenttää onnistui maalinteossa laajalla rintamalla, syntyi joukkueen kauden 2012 maaliennätys jopa pienen tuhlailunkin jälkeen.

MuSa aloittaa terävällä prässillä ja pääsee riistoon heti aloituksen jälkeen. Tilanteesta seuraa veto noin 20 metristä, mutta Saara Viitanen poimii pallon helposti ja avaa keskelle Tintti Kurtille. Tintti jatkaa pallon edelleen vasempaan laitaan boksin kulmalle Jenni Häklille, joka harhauttaa ja vetää voimalla riman alle, mutta pallo putoaa ylärimasta maaliviivalle ja kimpoaa siitä ilmaan. Paikalle ehtii kuitenkin kärppänä Tintti Kurtti, joka puskee YIlveksen avausmaalin 0-1 vain 56 sekunnin pelin jälkeen. Maalin jälkeen MuSa prässää korkealta, jolloin selustaan jää runsaasti tilaa. 5. minuutilla Suvi Sutinen nousee vasemmalta ja lähettää Jenni Häklin edelleen kohti kulmalippua. Jenni keskittää tavoitellen keskeltä Jessica Vallinia. Jessica pääsee puskemaan maalin edestä lähes avopaikasta, mutta ei osu kunnolla palloon.

YIlveksen toinen maali näkee kuitenkin päivänvalon jo 7. minuutilla, kun Mari Rantasen sivurajaheitto oikealta tavoittaa Tintti Kurtin, joka ajaa päätyyn ja keskittää vitosen boksin rajalle. Liisa Kuuloja pääsee palloon ensimmäisenä ja nostaa hallitusti riman alle yli MuSan maalia vartioivan Essi Keskisen 0-2. 8. minuutilla Eve Reponen vapauttaa Tintti Kurtin läpiajoon oikeasta laidasta, mutta Essi Keskinen tulee oikea-aikaisesti vastaan ja onnistuu ohjaamaan pallon päätyrajasta yli. Mari Rantanen antaa oikealta YIlveksen ensimmäisen kulmapotkun, johon Sini Sutinen pääsee puskemaan, mutta pallo ohjautuu maalin ohi.

10. minuutilla Sonja Alanen lähettää pitkän pystypallon keskelle Tintti Kurtille, mutta Essi Keskinen lukee tilanteen jälleen hyvin ja ehtii ajoissa pallon tielle. Seuraavien minuuttien aikana YIlves pyrkii rauhoittamaan peliä ja turvaamaan alussa saatua johtoasemaa. 15. minuutilla Suvi Sutinen nousee vahvasti vasemmalta ja pudottaa 30 metrissä takaviistoon Jenni Häklille. Jenni leikkaa pallon kanssa keskelle ja lähettää kaukovedon yli ulkona maalistaan olevan Essi Keskisen. Pallo nousee kuitenkin aavistuksen liian ylös eikä tilastomerkintää synny.

16. minuutilla MuSa saa tilanteenpoikasen, kun pitkällä avauksella YIlveksen linjan taakse tavoitellaan Jonna Majamäkeä, mutta maalivahti Saara Viitanen on hereillä ja ehtii palloon niukasti ennemmin. 19. minuutilla pallo ajautuu keskialueelta kuin varkain MuSan linjan läpi Jenni Häklille, joka on päästä läpiajoon, mutta Essi Keskinen tulee jälleen rohkeasti vastaan ja pelastaa tilanteen täpärästi. 22. minuutilla Tintti Kurtti vapauttaa Jessica Vallinin läpiajoon vasemmalta. Jessican diagonaalisyöttö boksin kulmalta etuoikealle kimpoilee MuSan puolustajista edelleen kohti takatolppaa. Tilanteeseen singahtaa oikeasta laidasta Eve Reponen, joka pääsee yrittämään lisämaalia avopaikasta, mutta ohjaus menee harmillisesti hieman ohi. 25. minuutilla Jenni Häkli prässää ja riistää pallon vasemmalla, leikkaa boksiin ja vetää rimaa hipoen yli.

27. minuutilla Jessica Vallin pääsee vasemmalta puolittain läpi Sini Sutisen mainiosta avauksesta ja sijoittaa kohti takatolppaa, mutta Essi Keskinen pelaa ulkona maalistaan ja heittäytyy onnistuneesti pallon tielle. Keskinen pitää joukkuettaan pystyssä rohkealla vastaantulollaan myös ottelun 32. minuutilla, kun Sonja Alasen ristipallo vasemmalle löytää Jenni Häklin. Yhteentörmäyksen jälkeen pallo jää edelleen pelattavaksi Jennille, joka nostaa noin 20 metristä, mutta jälleen kerran pallo leijailee hieman MuSan maalin ylitse. Seuraavaksi lisämaalia pääsee yrittämään 37. minuutilla Jessica Vallin, jonka Jenni Häklin pystysyöttö lähettää keskeltä karkumatkalle. Jessican sijoitus menee kuitenkin liiaksi päin maalivahtia, eikä YIlves edelleenkään pysty tappamaan peliä hyvistä tilanteistaan huolimatta.

39. minuutilla MuSa saa pitkästä aikaa tilanteen YIlveksen päätyyn, kun kotijoukkueelle tuomitaan vapaapotku aivan vasemmasta reunasta noin 30 metriä päätyrajasta. Riikka Turtiainen vetää kohti YIlves-maalin etutolppaa, mutta Mari Rantanen purkaa sivurajasta yli. 40. minuutilla MuSa saa kontaktin seurauksena jälleen vapaapotkun puolesta kentästä, mutta YIlves-puolustus selvittää erikoistilanteen. 41. minuutilla Jenni Häklin ristipallo oikealle vapauttaa Eve Reposen MuSan linjan taakse. Eve kaventaa kohti etutolppaa ja tarjoilee hienon poikittaissyötön keskellä hyvin seuraavalle Jessica Vallinille, mutta Essi Keskinen ylettyy viime hetkellä katkaisemaan. Hetkeä myöhemmin Jessica Vallin on jälleen irti, kun toppari Sini Sutinen lähettää pitkän avauksen linjan taakse. Jessica jatkaa pallon edelleen Liisa Kuulojalle, joka etenee pallon kanssa aina rangaistusalueen rajalle ja sijoittaa rauhallisesti alanurkkaan vapauttavan 0-3 -osuman.

44. minuutilla Eve Reponen syöttää Tintti Kurtin oikealta läpi kohti MuSan päätyrajaa. Tintti keskittää Jessica Vallinille, mutta pallo kimpoaa tilanteesta takaviistoon Eve Reposelle, joka pääsee vielä ennen taukovihellystä kertaalleen yrittämään. Pallo ei kuitenkaan löydä tietään MuSan verkkoon, joten tauolle siirrytään YIlveksen tukevassa 0-3 -johdossa.

46. minuutilla MuSa saa keskialueen kontaktitilanteesta vapaapotkun, jonka jälkitilanteesta Sini Sutinen käynnistää YIlveksen nopean vastaiskun pystysyötöllä Jessica Vallinille. MuSan maalivahti Essi Keskinen tulee kuitenkin jälleen vastaan ja ohjaa tilanteen kulmapotkuksi. Jenni Häklin kulmuri leijailee pelaajien yli takatolpalle, josta Eve Reponen palauttaa pallon takaisin Jennille. Jennin veto suoraan syötöstä nousee kuitenkin arviolta viidenteen kerrokseen.

55. minuutilla Jonna Majamäki hankkii MuSalle vapaapotkun hyvästä paikasta läheltä YIlveksen oikeaa kulmalippua. Vapari kaartaa suoraan kohti YIlveksen maalia, mutta pallo päätyy keittiön puolelle. 57. minuutilla MuSa on kuin varkain päästä maalipaikkaan, kun ristipallo jää pomppimaan YIlveksen linjan eteen ja Kristiina Nuurkari pääsee puolittain karkumatkalle. Saara Viitanen onnistuu kuitenkin blokkaamaan vedon kulmapotkuksi. MuSan ensimmäinen kulmapotku kiertää takaviistoon, josta tulee ohjaus kohti etutolppaa. Tilanteeseen ajaa terävästi MuSan Juuli Väistö, mutta Saara Viitanen ehtii palloon hieman aikaisemmin.

59. minuutilla Jessica Vallin ajaa terävästi vasemmalla YIlveksen pitkään avaukseen ja tavoittaa pallon juuri ennen päätyviivaa ja tilanteeseen kortin arvoisesti ryntäävää maalivahti Essi Keskistä. Jessica saa pallon mukaansa, ohittaa Keskisen ja sijoittaa tyhjiin 0-4. 64. minuutilla Sonja Alanen nousee pallon kanssa keskeltä ja lähettää pystysyötön Tintti Kurtille, joka kuitenkin häviää niukasti kilpajuoksun vastaan tulevan Essi Keskisen kanssa. 69. minuutilla YIlves pelaa pallon näyttävän syöttökombinaation Kurtti-Kuuloja jälkeen MuSan boksin vasempaan kulmaan Jenni Häklille, joka saa kimppuunsa kolme mustapaitaa. Jenni harhauttaa, kääntyy ja vetää oikeaan alakulmaan 0-5. 71. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Veera Allonen nousee vasemmalta, näkee hyvin avoimen etukulman ja sijoittaa maata pitkin aivan tolpan juureen, mutta Essi Keskinen ehtii pallon tielle.

73. minuutilla Liisa Kuuloja syöttää Tintti Kurtin oikealta läpi, mutta Essi Keskinen tulee jälleen vastaan ja peittää. Pallo jää kuitenkin pelattavaksi, mutta MuSan puolustus ehtii ryhmittäytyä tiiviisti boksin sisään eikä lisämaalia synny. 77. minuutilla MuSalle avautuu tilanne, kun Jonna Majamäki saa pallon sivurajaheitosta vasemmalla, kaventaa keskelle ja vetää, mutta pallo menee selvästi oikealta ohi.

78. minuutilla Eve Reposta rikotaan keskiympyrässä ja YIlves saa vapaapotkun. Laura Toivainen nostaa pallon MuSan boksiin, jossa ensin Eve Reponen pääsee kertaalleen yrittämään maalia. Pallo kimpoaa torjunnasta Tintti Kurtille, joka sijoittaa lähietäisyydeltä varmasti 0-6. 82. minuutilla Tintti Kurtti syöttää Eve Reposen oikealta läpi. Eve harhauttaa boksin rajalla ja syöttää takaviistoon takaisin Tintille. Tintti ajaa pallon kanssa kaarelle ja vetää hiuksenhienosti vasemmalta ohi. Tilanne toistuu 85. minuutilla, kun Tintti Kurtti tarjoilee juoksupallon Eve Reposelle oikeaan laitaan. Tällä kertaa Eve kaventaa, ajaa voimakkaasti kohti etutolppaa ja iskee pallon tylysti maaliin 0-7.

87. minuutilla MuSa saa vielä tilaisuuden kavennukseen, kun YIlves-puolustus joutuu rikkomaan nopeasti annetun keskialueen vapaapotkun jälkitilanteessa noin 20 metrissä. Jonna Majamäki asettuu pallon taakse ja sijoittaa muurin yli kohti oikeaa yläkulmaa, mutta Saara Viitanen ehtii kuin ehtiikin hyppysineen väliin ja varmistaa näin kolmannen peräkkäisen nollapelinsä. Ottelun viimeiset minuutit ovat lähinnä kosmetiikkaa eikä uusia tilastomerkintöjä synny edes minuutin mittaisella lisäajalla, joten ottelu päättyy YIlveksen voittoon 0-7.

 1'  0 - 1 Tintti Kurtti
 7'  0 - 2 Liisa Kuuloja
43'  0 - 3 Liisa Kuuloja
59'  0 - 4 Jessica Vallin
69'  0 - 5 Jenni Häkli
80'  0 - 6 Tintti Kurtti
85'  0 - 7 Eve Reponen

YIlves: Saara Viitanen, Sonja Alanen (67' Laura Toivainen), Sini Sutinen, Anni Alatalo (67' Karoliina Loutesalmi), Mari Rantanen, Suvi Sutinen, Liisa Kuuloja, Jenni Häkli (70' Veera Allonen), Eve Reponen, Jessica Vallin, Tintti Kurtti

MuSa: Essi Keskinen, Krista-Tuulia Rauvola, Juuli Väistö, Ronja Lehtonen, Jonna Majamäki, Kirsi Pukkila, Kristiina Nuurkari, Riikka Turtiainen, Lotta Haaslahti, Janina Kolkka, Taru Hyrkäs (45' Emilia Mannila)


 12.7.2012

Lauttakylän Luja - YIlves

0 - 6   ( 0 - 2 )


Ylöjärven Ilveksen naiset hakivat kolme sarjapistettä Huittisista sarjanousija Lauttakylän Lujalta maali-iloittelun päätteeksi tuloksella 0-6. Hyvällä pelipäällä ollut vierasjoukkue piti pallon ja pelin hallinnan tiukasti itsellään ja hyökkäsi luovasti ja monipuolisesti. Luja sinnitteli pelissä mukana ensimmäisen puoliajan loppuun yrittäen hakea ratkaisuja pitkillä avauksilla kärjessä raataneelle Heidi Sampolahdelle. YIlveksen puolustuslinjan saumaton yhteispeli tylsytti kuitenkin useimmat vastaiskujen yritykset eikä joukkueiden keskinäisestä paremmuudesta jäänyt tänään epäselvyyttä.

Kotijoukkue aloittaa ottelun pirteästi ja prässää melko ylhäältä. YIlveksen ensimmäinen hyökkäys 3. minuutilla näyttää kuitenkin suuntaa pelille. Emilia Lindbergin pitkä avaus oikeaan laitaan tavoittaa Jessica Vallinin, joka haastaa, etenee kohti päätyrajaa ja vetää pienestä kulmasta. Pallo päätyy kuitenkin sivuverkkoon. Hetkeä myöhemmin iskee Lujan Marjukka Lehto kovan prässin ja pääsee riistoon noin 30 metrissä. Lehto etenee noin 20 metriin ja vetää, mutta pallo menee oikealta ohi maalin. 6. minuutilla Sini Sutinen avaa vasempaan laitaan Jenni Häklille. Jenni kaventaa keskiympyrän alakaarelle ja lähettää kovan pystypallon täyteen vauhtiin Jessica Vallinille. Luja onnistuu kuitenkin purkamaan, mutta pallo palautuu Elisa Mattilalle, joka pelaa uudelleen pystyyn kohti Eve Reposta. Lujan puolustuslinja ehtii jälleen pallon tielle, mutta purkupallo putoaa tällä kertaa Jenni Häklille noin 40 metrissä. Jenni haastaa, nousee ja vetää kolmestakympistä, mutta matala veto jää suutariksi ja suuntautuu hieman vasemmalta ohi.

7. minuutilla Anni Alatalo antaa loistavan pystysyötön oikealle Eve Reposelle, joka kaventaa keskelle ja tavoittelee takanurkkaa, mutta pallo menee vasemmalta ohi, eikä maalia kohti juokseva Jessica Vallinkaan ennätä tilanteeseen. Pallo ajautuu vasempaan laitaan ja Luja-puolustus purkaa tilanteen sivurajaheitoksi. Jessica Vallin heittää nopeasti Jenni Häklille, joka kääntyy ja syöttää kohti oikeaa takatolppaa, jonne oikealta rynnistää Eve Reponen. Hyvä tilanne vihelletään kuitenkin paitsioksi. 10. minuutilla puolustaja Suvi Sutinen nousee rohkeasti vasemmalta ja tarjoilee mainion matalan keskityksen 11 metriin, mutta Lujan toppari ehtii palloon hieman ennen Jessica Vallinia.

Ottelun ensimmäinen maalintekotilaisuus aukeaa Sonja Alaselle 11. minuutilla, kun Mari Rantasen avaus oikeasta laidasta putoaa linjan taakse. Eve Reponen kiiruhtaa tilanteeseen takamatkalta, mutta voittaa pallon ja kuljettaa vauhdilla kohti rangaistusalueen rajaa, jossa siirtää keskelle Sonja Alaselle. Sonja sijoittaa pelaajien keskeltä vauhdista vasurilla kohti oikeaa alanurkkaa, mutta pallo kilahtaa tolppaan. Tilanne jatkuu, mutta Anni Alatalon kaukoveto 30 metristä menee yli ja ohi. Hetkeä myöhemmin kuparinen saadaan kuitenkin rikki, kun Elisa Mattila nostaa Mari Rantasen sivurajaheitosta pallon kaaressa Lujan maalin edustalle. Lujan maalivahti Pauliina Järvenpää tulee vastaan, mutta pudottaa pallon, jonka puolustaja purkaa suoraan 16 metriin Elisa Mattilalle. Elisa siirtää sivuun ja nostaa pallon hallitusti aivan riman alle 0-1 ajassa 13'.

Maalin jälkeen Luja saa hetkellisesti uutta virtaa ja yrittää nopeaa tasoitusmaalia. Heidi Sampolahtea rikotaan puolessa kentässä ja Luja saa vapaapotkun. Josefiina Järä lähettää kaaripallon kohti YIlveksen linjaa, mutta pallo jää etualalle ja puretaan. 16. minuutilla YIlves saa toisen kulmapotkunsa oikealta. Sini Sutinen hipaisee palloa, joka putoaa rangaistusalueen vasempaan kulmaan Eve Reposelle. Eve kääntyy ja vetää, mutta pallo menee vasemmalta ohi. 18. minuutilla Luja saa tilanteenpoikasen, kun päätyrajan läheltä annetun sivurajaheiton jälkitilanteessa pallo saadaan YIlveksen boksiin, josta Marjukka Lehto pääsee vetämään pienestä kulmasta. Saara Viitanen heittäytyy kuitenkin pallon tielle ja YIlveksen maali varjeltuu.

20. minuutilla Mari Rantanen nostaa pallon linjan taakse Eve Reposelle, joka jatkaa pelivälineen hallitusti maaliin ohi vastaan ryntäävän maalivahti Pauliina Järvenpään. Tilanne vihelletään kuitenkin paitsioksi. 22. minuutilla Luja onnistuu riistämään pallon kesken YIlveksen hyökkäyksen ja Josefiina Järä lähettää pitkän juoksupallon YIlveksen linjan taakse oikeaan laitaan. Palloon kiiruhtavat kilpaa Sini Sutinen, Heidi Sampolahti ja maalivahti Saara Viitanen. Tilanne päättyy aivan rangaistusalueen kulmaan, jossa Saara Viitanen vangitsee pallon täpärästi ennen Heidi Sampolahtea. 25. minuutilla Jessica Vallin pääsee Sini Sutisen pitkään avaukseen ja pudottaa pallon alaspäin Elisa Mattilalle. Elisa kuljettaa kohti laitaa ja löytää keskeltä Jenni Häklin. Jenni etenee pallon saatuaan kohti rangaistusalueen rajaa ja vetää 20 metristä, mutta veto kiertää oikealta ohi. 27. minuutilla Jenni Häkli saa pallon alakaarella, kääntyy ja syöttää Eve Reposen oikealta läpi. Eve ehtii palloon aivan rangaistusalueen kulmalla, mutta maalilaukauksen sijaan syöttää vielä poikittain tavoitellen keskeltä Jessica Vallinia. Lujan puolustus pääsee kuitenkin palloon ja tilanne purkautuu.

Hetkeä myöhemmin Sonja Alasta ajetaan selkään ja YIlves saa vapaapotkun hyvästä paikasta noin 18 metristä. Sonja asettuu itse pallon taakse ja lähettää vihaisen laakapotkun kohti Lujan maalia, mutta veto nousee aavistuksen yli poikkipuun. 36. minuutilla YIlves saa kolmannen kulmapotkunsa oikealta. Jenni Häkli puskee Mari Rantasen tarjoilusta vitosen viivalta kohti maalia, mutta pusku nousee hieman yli. 36. minuutilla on YIlveksen toinen maali jo lähellä, kun Suvi Sutinen avaus putoaa aivan Lujan rangaistusalueen rajalle. Tilanteeseen ajaa oikealta Eve Reponen, joka ehtii palloon niukasti ennen Pauliina Järvenpäätä ja kuljettaa vasemmalle kohti päätyviivaa. Ohjaus kohti tyhjänä ammottavaa maalia osuu kuitenkin harmillisesti etutolppaan ja pomppaa siitä takaisin kentän puolelle.

39. minuutilla pääsee Luja pitkästä aikaa tilanteeseen, kun pallo pelataan riiston jälkeen YIlveksen boksiin, jonne juoksevat kilpaa Emilia Lindberg ja Heidi Sampolahti. Emilia liukuu pallon sivurajasta yli ja tilanne kuivuu kokoon. 41. minuutilla YIlves saa jälleen kulmapotkun oikealta. Se annetaan lyhyenä, mutta jälkitilanteessa pallo ajautuu sivurajasta yli. 44. minuutilla Jessica Vallin pudottaa Emilia Lindbergin pystysyötön alaspäin Elisa Mattilalle, joka jatkaa uudelleen pystyyn juoksevalle Jessicalle. Jessica pääsee palloon uudestaan noin 20 metrissä, etenee toppareiden välistä aina boksin rajalle ja vetää pallon kärkkärillä oikeaan alanurkkaan 0-2. Hetkeä myöhemmin Eve Reposta rikotaan oikeassa laidassa ja YIlves saa vielä vapaapotkun noin 30 metristä. Mari Rantasen tarkka kaaripallo putoaa aivan vitosen boksiin, mutta Pauliina Järvenpää tulee vastaan ja nappaa. Tauolle mennään siten vierasjoukkueen 0-2 -johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkaa vauhdikkaasti, kun Suvi Sutinen vapauttaa 48. minuutilla Jenni Häklin vasemmalta kohti kulmalippua. Jenni lähettää korkean keskityksen maalin eteen. Lujan maalivahti Pauliina Järvenpää kurkottaa palloon 5 metrissä, mutta pudottaa sen eteensä Eve Reposelle, joka nostaa pelivälineen hallitusti oikeaan tolppaan. Siitä pallo kimpoaa vasemmalle kohti Jessica Vallinia, joka sijoittaa vasempaan alakulmaan 0-3. 50. minuutilla Jessica Vallin tarjoilee poikittaissyötön Sonja Alaselle aivan rangaistusalueen kaarelle. Sonja vetää, mutta Lujan puolustus onnistuu puolittain blokkaamaan vedon. Pallo kulkeutuu kohti maalin edessä päivystävää Eve Reposta, joka ohjaa ensin päin vastaan ryntäävää Pauliina Järvenpäätä, mutta jatkaa sitten paluupallon maaliin. Maalia ei kuitenkaan hyväksytä, vaan tilanne vihelletään paitsioksi.

Jatkotilanteessa Luja pelaa nopean hyökkäyksen vasemmalta, kun Heidi Sampolahti vapauttaa Liisa Tenkasen, joka etenee boksin kulmaan ja vetää kohti vasenta ylänurkkaa. Saara Viitanen on kuitenkin hyvin sijoittuneena ja vangitsee pallon. Hetkeä myöhemmin pallo pelataan oikealle YIlveksen linjan taakse Heidi Sampolahdelle, joka vetää boksin kulmalta etutolppaa kohti, mutta Saara Viitanen poimii jälleen pallon. 56. minuutilla Jessica Vallin taistelee keskialueella pallon itselleen ja lähettää Eve Reposen hyvällä pystysyötöllä puolittaiselle karkumatkalle. Eve kaadetaan aivan rangaistusalueen rajalla ja YIlves saa vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Elisa Mattilan vapari leijailee kuitenkin metrikaupalla maalin yli. Heti perään Jenni Häkliä rikotaan noin 30 metrissä ja Sini Sutisen kova pommi ylittää poikkipuun noin puolella metrillä.

Seuraavien 10 minuutin aikana pelissä tulee suvantovaihe, jolloin palloa pelataan lähinnä keskialueella. 67. minuutilla tulee kuitenkin kova veto 30 metristä kohti YIlveksen maalia, mutta suoraan Saara Viitasen syliin. Tilanne herättää YIlveksen ja seuraava hyökkäys lähtee Jenni Häklin ristipallosta oikeaan laitaan Eve Reposelle, joka jatkaa pallon edelleen eteenpäin Elisa Mattilalle. Elisa kuljettaa boksin rajalle, kääntyy ja syöttää poikittain keskelle Eve Reposelle. Eve onnistuu huonosta asennosta huolimatta pudottamaan pallon alaspäin Sonja Alaselle, joka vetää vastapalloon 25 metristä tarkasti vasempaan ylänurkkaan 0-4 ajassa 68'.

70. minuutilla saa Luja ehkä ottelun parhaan maalintekotilanteensa, kun sivurajaheiton jälkitilanteesta Lujan pelaaja onnistuu murtautumaan YIlveksen päätyrajalle ja pääsee keskittämään boksin sisälle takaviistoon. Palloon ehtii toppareiden estelyistä huolimatta Heidi Sampolahti, jonka veto nousee kuitenkin selvästi maalin yli. 72. minuutilla Veera Allosen ristipallo löytää vasemmassa laidassa Suvi Sutisen, joka nousee vahvasti. Suvi lähettää korkean kaaripallon kohti Lujan maalia, mutta Pauliina Järvenpää. kurkottaa pelivälineeseen aivan takatolpan vierestä.

74. minuutilla Jenni Häkli hakee Elisa Mattilan pystysyötön aivan vasemmasta kulmasta, harhauttaa ja leikkaa kohti keskialuetta. Lujan puolustus joutuu rikkomaan ja YIlves saa vapaapotkun noin 20 metristä. Suvi Sutinen yrittää vuorostaan erikoistilannemaalia, mutta kova veto menee oikealta ohi ja yli. 78. minuutilla Essi Nikkilä prässää Lujan maalipotkun jälkeen pallon itselleen noin 20 metrissä, etenee boksiin ja ampuu kovan ja matalan vedon. Pauliina Järvenpää torjuu vain puolittain ja pallo vierii kohti maaliviivaa, mutta Lujan puolustus onnistuu purkamaan ennen kuin pallo ylittää viivan. 79. minuutilla Suvi Sutinen nostaa kaaripallon Lujan boksin sisään ja tilanteeseen ajaa voimalla Essi Nikkilä. Pauliina Järvenpää ehtii kuitenkin palloon ensin.

81. minuutilla Anni Alatalo käynnistää pystysyötöllä YIlveksen hyökkäyksen vasemmalta. Essi Nikkilä ehtii palloon, pysähtyy, kääntyy ja keskittää päin ohi juoksevaa Jenni Häkliä, josta pallo kimpoaa eteenpäin kohti päätyrajaa. Veera Allonen on tilanteessa hereillä, liikkuu palloon, harhauttaa boksin rajalla Lujan puolustajan ja vetää takaylänurkkaan 0-5. 82. minuutilla Suvi Sutinen nousee vahvasti vasemmalta ja hankkii sivurajaheiton aivan boksin kulman tuntumasta. Suvi heittää nopeasti Veera Alloselle, joka pelaa viereen Jenni Häklille. Jenni pyörähtää, harhauttaa ja vetää 22 metristä voimalla oikeaan alanurkkaan 0-6.

85. minuutilla YIlves saa kulmapotkun vasemmalta. Jenni Häklin keskitys kaartaa vitosen viivalle, jossa naisten joukkueen debytantti c-tyttö Fanniina Passila puskee kohti etutolppaa. Essi Nikkilä on vähällä päästä ohjaamaan pallon maaliin, mutta Pauliina Järvenpää onnistuu nyrkkeilemään pallon takaisin kentän puolelle. Minuuttia myöhemmin YIlves saa vielä yhden kulmapotkun oikealta. Veera Allonen ja Jenni Häkli juonivat kulman lyhyenä ja Veera pääsee vapaasti sijoittamaan boksin kulmalta kohti takatolppaa. Tilanteeseen leikkaa vasemmalta Essi Nikkilä, mutta ei onnistu jatkamaan palloa maaliin.

YIlves rakentaa vielä oivallisen maalintekotilanteen ennen loppuvihellystä. Veera Allonen chippaa pallon yläkaarelta boksin rajalle, josta Lujan puolustuksen purku päätyy Jenni Häklille noin 20 metriin. Jenni harhauttaa ja etenee, mutta Lujan puolustus onnistuu estämään vedon. Pallo päätyy kuitenkin vasemmalle Essi Nikkilälle, joka ottaa pallon mukaansa, ajaa boksiin vasemmalta ja vetää vasempaan tolppaan. Viimeiset minuutit pelaillaan pois ja ottelu päättyy 0-6.

13'  0 - 1 Elisa Mattila
44'  0 - 2 Jessica Vallin
49'  0 - 3 Jessica Vallin
67'  0 - 4 Sonja Alanen
81'  0 - 5 Veera Allonen
82'  0 - 6 Jenni Häkli

YIlves: Saara Viitanen, Sonja Alanen (70' Essi Nikkilä), Sini Sutinen, Emilia Lindberg, Anni Alatalo, Mari Rantanen (80' Elina Lehtinen), Suvi Sutinen, Elisa Mattila, Jenni Häkli, Eve Reponen (80' Fanniina Passila), Jessica Vallin (70' Veera Allonen)

LLuja: Pauliina Järvenpää, Mia Köönikäs, Katri Kuntsi, Annemari Mäenpää, Säde Kuusisto, Sanna Höylänen, Marjukka Lehto, Heidi Sampolahti, Josefiina Järä, Eveliina Järä, Liisa Tenkanen


 7.7.2012

YIlves - FC Nokia

1 - 0   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue palasi voittokantaan paikallisderbyssä sarjan vahvasti aloittaneen FC Nokian kustannuksella. Räikän sametilla pelatussa ottelussa kotijoukkue puolusti kärsivällisesti ja kurinalaisesti FC Nokian nopeiksi ja teräviksi tiedettyjä pistohyökkäyksiä vastaan ja iski voittomaalin suuren maailman tyyliin aivan ottelun loppuhetkillä. Lopputulokseen vaikutti osaltaan se, että vierasjoukkueen riveissä ei päällekkäisyyksien takia ollut kuin kaksi pelaajaa farmiseura TJK:sta. Pitkässä keskinäisten kohtaamisten sarjassa oli ottelu puolin ja toisin kuitenkin pelilliseltä tasoltaan parhaasta päästä.

Vierasjoukkue FC Nokia aloittaa ottelun vahvasti ja onnistuu ensimmäisen 5 minuutin aikana hankkimaan jo 2 kulmapotkua. Kokeneen Merja Jalaston laadukkaat tarjoilut löytävät tiensä kanssapelaajien puskettavaksi, mutta YIlveksen maalivahti Saara Viitanen poimii ensimmäisen yrityksen ja jälkimmäinen pusku suuntautuu reilusti maalin yli. Ottelun ensimmäinen maalintekopaikka syntyy 8. minuutilla, kun FC Nokian tuulennopea Sini Lauermaa karkaa vastustamattomasti vasemmalta ja pelaa pallon Sini Lahdelle. Tämä kaventaa kohti YIlves-maalia ja vetää, mutta pallo nousee selvästi yli maalin.

9. minuutilla FC Nokia pääsee keskialueella Saara Viitasen avauspotkuun ja pallo pelataan nopeasti kohti YIlves-päätyä. Tilanne päättyy kulmapotkuksi, jonka YIlves-puolustus purkaa päätyrajasta yli. Niinpä vierasjoukkue saa 10. minuutilla jo neljännen kulmapotkunsa, jonka antaa tuttuun tapaan Merja Jalasto. Pallo kaartaa pelaajien taakse ja YIlveksen Veera Allonen käynnistää nopeaa vastaiskua. Se pysähtyy kuitenkin keskialueella, josta pallo kimpoaa Sini Lahdelle. Lahti keskittää oikealle, mutta YIlveksen puolustus pääsee katkoon ja Suvi Sutinen lähtee vastahyökkäykseen. Suvi vapauttaa Tintti Kurtin läpiajoon, mutta FC Nokian maalivahti Nora Haapala tulee pitkälle rangaistusalueen rajan ulkopuolelle vastaan ja peittää.

FC Nokia saa otteen pelistä ja kärkipari Emmy Tuuva - Sini Lahti on alituiseen YIlveksen toppareiden riesana. Isoa palloa pelataan suoraviivaisesti YIlveksen linjan eteen ja siitä edelleen selustaan. Tilanteet pysähtyvät kuitenkin viimeistään Saara Viitasen oikea-aikaisiin ulostuloihin. 16. minuutilla kotijoukkue pääsee hyökkäämään, kun Tintti Kurtti pelataan keskeltä vinottain läpi. Nora Haapala tulee kuitenkin jälleen vastaan ja peittää, mutta Tintti saa pelattua pallon alaspäin Eve Reposelle, joka pääsee Sonja Alasen seinäsyötöllä etenemään kohti oikeaa kulmaa. FC Nokian Jolanda Fabritius blokkaa kuitenkin keskityksen ja YIlves saa ensimmäisen kulmapotkunsa. Mari Rantasen matala kulmuri päätyy FC Nokian puolustajalle, joka käynnistää vastaiskun. Mira Kykkänen nostaa pallon Sini Lahdelle, mutta Emilia Lindberg luutii pallon pois vaara-alueelta.

18. minuutilla FC Nokia saa pallonriiston vasemmassa laidassa ja Sini Lahti pelaa Sini Lauermaan täyteen vauhtiin kohti YIlveksen päätyä. Keskitys päätyviivalta takaviistoon päätyy kuitenkin toppari Sini Sutiselle, jonka purkuun ehättää ensimmäisenä Sini Lahti. Veto menee kuitenkin selvästi oikealta ohi. 21. minuutilla FC Nokia pelaa pitkän avauksen Sini Lahdelle, joka jatkaa pallon edelleen kanssapelaajalleen takaviistoon linjan taakse. YIlveksen maalivahti Saara Viitanen epäröi hetken, mutta tulee sitten vastaan ja onnistuu kurottamaan kädellään palloon. Pallo jää kuitenkin pelattavaksi ja oikeasta laidasta tulee vielä nosto kohti YIlves-maalia, mutta Sini Sutinen puskee pallon maalin edestä väljemmille vesille.

22. minuutilla YIlves saa vapaapotkun keskiviivalta. Emilia Lindberg lähettää korkean pallon FC Nokian boksiin, mutta se pusketaan takaisin keskialueelle Sini Lahdelle, joka käynnistää vastahyökkäyksen. Hyökkäys päättyy FC Nokian viidenteen kulmapotkuun, jonka antaa Merja Jalasto. Jenni Häkli voittaa jälkitilanteessa pallon ja pelaa pallon nopeasti pystyyn vasemmalle Tintti Kurtille. Tintti etenee yli puolen kentän ja pudottaa takaisin Jennille. Jenni löytää keskeltä Liisa Kuulojan, joka pelaa pallon edelleen Veera Alloselle. Veera lähettää murtopallon linjan taakse edenneelle Jenni Häklille, joka on kuitenkin ehtinyt paitsioon.

30. minuutilla tilanteet vaihtelevat nopeasti kentän päästä päähän. Ensin Sini Lauermaa nousee terävästi vasemmalta ja keskittää takaviistoon kanssapelaajalleen, jonka ohjaus menee kuitenkin oikealta ohi. YIlveksen maalipotku päätyy vasempaan laitaan Jenni Häklille, joka nousee vauhdikkaasti FC Nokian päätyä kohti ja keskittää. Pallo päätyy kuitenkin vierasjoukkueen puolustukseen. Heti perään Sini Lahti haastaa YIlves-puolustuksen oikeassa laidassa ja murtautuu läpi. Saara Viitanen tulee kuitenkin vastaan ja peittää.

35. minuutilla Sonja Alanen menettää pallon keskialueella ja rikkoo vapaapotkun arvoisesti. Merja Jalasto lähettää vaparin noin 30 metristä, mutta pallo nousee selvästi yli YIlveksen maalin. 36. minuutilla Jenni Häkli prässää vasemmalla ja pääsee riistoon. Palloa liikutellaan sivurajaheiton jälkeen nopeilla syötöillä eteenpäin Veera Alloselle noin 20 metriin. Veera pääsee vetämään, mutta Nora Haapala FC Nokian maalissa poimii pallon varmasti. Ensimmäisen puoliajan loppua kohden kotijoukkue alkaa aktiivisemmin hakea ratkaisuja. 40. minuutilla YIlves nousee terävästi. Tintti Kurtti pääsee palloon noin 20 metrissä ja hakee läpisyöttöä Veera Alloselle. Pallo pysähtyy kuitenkin FC Nokian topparin jalkaan. Heti perään Veera Allonen syöttää Eve Reposen oikealta läpi. Eve kaventaa boksiin, harhauttaa ja keskittää, mutta Jolanda Fabritius liukuu pallon päätyrajasta yli. Niinpä YIlves saa toisen kulmapotkunsa oikealta. Mari Rantanen pelaa kulman lyhyenä kohti etutolppaa Veera Alloselle, joka palauttaa. Marin nosto takaviistoon löytää Sini Sutisen, mutta Sinin pusku putoaa alas ja tilanteesta on syntyä vieraiden vastahyökkäys. Suvi Sutinen katkaisee kuitenkin yrityksen heti alkuunsa. Ensimmäisen puoliajan viime minuutit eivät tuota tilastomerkintöjä, joten tauolle mennään tasatilanteessa 0-0.

Heti toisen puoliajan alussa Sini Lahti syöttää Mira Kykkäsen puolittain läpi oikealta, mutta Saara Viitanen torjuu boksin ulkopuolelta lähteneen vedon helposti. Minuuttia myöhemmin Jenni Häkli pääsee palloon noin 30 metrissä ja vetää, mutta Nora Haapala vangitsee pallon. 47. minuutilla Veera Allonen vapauttaa Jenni Häklin vasemmalta läpi. Jenni kaventaa boksiin, ja vetää pienestä kulmasta, mutta Nora Haapala torjuu. 48. minuutilla Liisa Kuuloja puolestaan pelaa Jenni Häklin läpi vasemmalta. Jenni harhauttaa ja Satu Pesonen joutuu rikkomaan noin 25 metrissä. Sonja Alanen ampuu vaparin korkeana kohti FC Nokian maalia, mutta pallo leijailee hieman maalin yli. FC Nokian maalipotku päätyy jälleen Sini Lauermaalle, joka kiitää vasemmalta ohi YIlves-puolustuksen ja etenee päätyviivaa pitkin kohden etutolppaa. Mari Rantanen ehtii kuitenkin tilanteeseen, ja blokkaa keskityksen kulmapotkuksi.

FC Nokian 6. kulmapotku kaartaa kohti YIlveksen maalia. Saara Viitanen nyrkkeilee pallon, mutta se putoaa Sini Lahdelle, joka pääsee vetämään 16 metristä. Saara Viitanen ehtii kuitenkin pallon tielle ja kotijoukkueen maali varjeltuu. 50. minuutilla Veera Allonen lähettää pitkän avauksen vasemmalle. Linjan taakse pelattuun pallon juoksevat kilpaa YIlveksen Liisa Kuuloja ja FC Nokian maalivahti Nora Haapala. Haapala ehtii palloon ensimmäisenä ja purkaa. 52. minuutilla Sini Lauermaa on jälleen vauhdissa vasemmalla ja hankkii FC Nokialle 7:nnen kulmapotkun. Laura Räsänen lähettää korkean kaaripallon, jonka YIlveksen Sini Sutinen hoitaa tyylikkäästi. Tilanteesta käynnistyy kotijoukkueen vastahyökkäys vasemmalta, kun Jenni Häkli nousee ja lähettää ristipallon oikealle Eve Reposelle. Nora Haapala FC Nokian maalissa lukee tilanteen hyvin ja ehtii palloon ensimmäisenä.

53. minuutilla FC Nokia saa käsivirheen seurauksena vapaapotkun noin 22 metristä. Merja Jalasto pelaa tilanteen nopeasti, mutta joukkuetoverit eivät ole valmiina ja pallo menee suoraan Saara Viitaselle. 54. minuutilla YIlves saa vapaapotkun keskialueelta. Emilia Lindberg löytää kaarelta Veera Allosen, joka jatkaa suoraan ilmasta kohti FC Nokian maalia, mutta Nora Haapalan syliin. 58. minuutilla Sonja Alanen nousee keskeltä ja tarjoilee Eve Reposelle hienon juoksupallon oikealle. Eve ehtii palloon ensin, mutta Jolanda Fabritius blokkaa keskityksen kulmapotkuksi. Jenni Häklin kaaripallo putoaa pelaajien keskelle, mutta Liisa Kuuloja voittaa kakkospallon. Lopulta Sonja Alanen pääsee vetämään 16 metristä, mutta veto menee hieman vasemmalta ohi. YIlves vaihtaa uutta juoksuvoimaa kentälle ja alkaa hakea ratkaisua. 59. minuutilla Sonja Alanen pelaa keskeltä pystypallon Jessica Vallinille, mutta tilanne on niukasti paitsio. Laura Räsänen lähettää pitkän avauksen Sini Lahdelle, joka pääsee kokeilemaan 20 metristä. Veto menee kuitenkin reilusti ohi.

61. minuutilla FC Nokia pelaa jälleen pitkän pallon Sini Lahdelle oikeaan laitaan. Sini Sutinen voittaa kuitenkin tilanteen ja ohjaa pallon päätyrajasta yli. FC Nokian 8. kulmapotku päättyy puskuun, mutta pallo menee reilusti YIlveksen maalin yli. YIlves alkaa kuitenkin vähitellen hiipiä peliin mukaan ja 66. minuutilla Mari Rantanen nostaa kulman jälkitilanteesta pallon FC Nokian boksiin Jessica Vallinille, jonka pusku suuntautuu kohti etualanurkkaa. Nora Haapala ehtii kuitenkin pallon tielle. Pari minuuttia myöhemmin vaihdosta kentälle tulleen Milla Jokisen kaukoveto jää Saara Viitasen hyppysiin. 70. minuutilla Mira Kykkänen nousee ja lähettää läpisyötön oikealle. Saara Viitanen epäröi, mutta tulee kuitenkin vastaan ja peittää. Pallo pelataan kuitenkin taaksepäin Milla Jokiselle, joka nostaa reilusti yli YIlves-maalin.

72. minuutilla FC Nokia pelaa pitkän pallon kohti YIlveksen kulmalippua. Sini Lauermaa ehtii palloon ja keskittää, mutta Sini Sutinen puskee pallon päätyrajasta yli. Tilanteesta seurannut FC Nokian 9. kulma kaartaa vitosen boksiin ja pusketaan yli. Samalla olosuhteet muuttuvat, kun alkaa sataa vettä ja tuulla. YIlves pääsee tuoreiden jalkojen ansiosta pyörittämään omaa hyökkäyspeliään paremmin. 80. minuutilla Sini Sutinen pääsee riistoon ja pitkä purkupallo tavoittaa kuin varkain Jessica Vallinin, joka kuitenkin häviää niukasti juoksukilpailun Nora Haapalan kanssa. 82. minuutilla Suvi Sutinen blokkaa Milla Jokisen keskityksen ja FC Nokia saa jo 10:nnen kulmapotkunsa. Sini Sutinen puskee Merja Jalaston lähettämän kulmapotkun kohti keskialuetta ja Jenni Häkli pelaa pallon edelleen pystyyn Jessica Vallinille. Nora Haapala tulee kuitenkin jälleen vastaan maaliltaan ja peittää. 87. minuutilla FC Nokia saa vielä yhden kulmapotkun, mutta tällä kertaa pallo kaartaa suoraan keittiön puolelle.

Ottelun ratkaisu nähdään varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Sonja Alanen voittaa pallon keskialueella ja lähettää tarkan pystypallon vasemmalle Jenni Häklille. Jenni karkaa läpiajoon ja ohjaa pallon vasurilla ohi maaliltaan vastaan tulleen Nora Haapalan 1-0. Lisäaikaa pelataan vielä 3 minuuttia, jolloin YIlves saa vielä yhden kulmapotkun ja hyvän laukauksen 18 metristä. Lisämaaleja ei kuitenkaan synny, joten YIlves uusii kevään Suomen Cupin voittonsa identtisin lukemin ja korjaa ottelusta täyden pistepotin.

89'  1 - 0 Jenni Häkli

YIlves: Saara Viitanen, Sonja Alanen, Sini Sutinen, Emilia Lindberg, Mari Rantanen, Suvi Sutinen, Tintti Kurtti (75' Elisa Mattila), Jenni Häkli, Eve Reponen, Liisa Kuuloja (75' Essi Nikkilä), Veera Allonen (58' Jessica Vallin)

FC Nokia: Nora Haapala, Laura Räsänen, Sini Lauermaa, Emmy Tuuva (65' Milla Jokinen), Sini Lahti (77' Iina Tanninen), Merja Jalasto, Mari Kärkkäinen, Erika Lahtinen, Satu Pesonen (TJK), Mira Kykkänen (TJK), Jolanda Fabritius (87' Eveliina Waarna)


 1.7.2012

EBK - YIlves

2 - 1   ( 0 - 1 )


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui palaamaan tyhjin käsin vieraspelimatkalta Espoosta. Kovapintaisella ja kapealla Keski-Espoon tekonurmikentällä pelatussa ottelussa kotijoukkue EBK hyödynsi tilan puutteen tehokkaasti ja pystyi prässäämään terävästi koko kentän alueella. Siitä huolimatta YIlves onnistui luomaan tukun erittäin hyviä maalintekotilanteita, mutta pallo saatiin EBK:n verkkoon vain kertaalleen. Kun vastaavasti EBK hyödynsi paikkansa kovalla prosentilla, kääntyi vierasjoukkueen 0-1 -taukojohto lopussa kitkeränmakuiseksi 2-1 -tappioksi.

EBK aloittaa pelin prässäämällä erittäin korkealta ja ensiminuuttien aikana YIlveksellä on lieviä vaikeuksia rakennella peliä. Suurempaa hätää ei kuitenkaan ole ja peli pyörii enimmäkseen keskialueen sumpussa. Vähitellen YIlveskin pääsee vierailulle kotijoukkueen päätyyn, mutta ensimmäinen tilanteenpoikanen syntyy kuitenkin 10 minuutin kohdalla, kun YIlveksen puolustuksen palautus maalivahdille jää hiljaiseksi ja EBK:n kärkäs Hanne Vehmas on päästä väliin. Saara Viitanen ehtii kuitenkin palloon ensin. Vain minuuttia myöhemmin koetaan lähes vastaava tilanne, kun palloa kierrätetään YIlveksen puolustuksessa huolimattomasti poikittain kohti toista laitaa. Pienen ihmettelyn jälkeen on emännättömään palloon menossa Henne Vehmas, mutta Saara Viitanen on jälleen hereillä ja hoitaa tilanteen.

EBK prässää edelleenkin erittäin korkealta ja YIlveksen hyökkäykset pysähtyvät turhankin usein keskialueen ahtauteen. 17. minuutilla Eve Reposta rikotaan keskiviivalla ja YIlves saa vapaapotkun. Suvi Sutinen lähettää korkean kaaripallon kohti EBK:n maalia. Jenni Häkli liukuu pallon eteenpäin boksiin Tintti Kurtille, joka pääsee nokikkain EBK:n maalia vartioivan Ida Martikaisen kanssa. Tintti ohjaa pallon vasempaan alakulmaan, mutta pahaksi onneksi se osuu tolppaan, kimpoaa siitä maaliviivaa pitkin oikeaan pystypuuhun ja siitä edelleen kentälle. Tilanteeseen ryntää kuitenkin Eve Reponen, joka on päästä siirtämään pelivälineen maaliin, mutta EBK:n puolustus onnistuu häiritsemään. Pallo jää kuitenkin pelattavaksi maalin oikealle sivulle. Eve Reponen voittaa tilanteen ja pelaa pallon takaviistoon Tintti Kurtille, joka pääsee yrittämään uudelleen parista metristä. Ida Martikainen ehtii kuitenkin peittämään laukauksen ja kuparinen jää rikkomatta.

19. minuutilla EBK saa puolestaan vapaapotkun keskiviivalta. Pallo putoaa YIlveksen rangaistusalueen rajalle, josta Erja Vehmas puskee sen eteenpäin. Tilanteeseen ryntää terävästi Hanne Vehmas, joka ottaa yhteen Saara Viitasen kanssa vitosen boksin kulmalla. Saara onnistuu kuitenkin pitämään pallon hallussaan, eikä maalia synny. Tämän jälkeen kenttäpeli tasoittuu ja muutamaa erikoistilannetta lukuunottamatta nyhjätään enimmäkseen keskialueella. Ottelun avausmaali syntyy 28. minuutilla, kun Eve Reponen voittaa pallon oikeassa laidassa, pudottaa alaspäin Anni Alatalolle, joka lähettää korkean pallon vinottain vasemmalle kohti EBK:n takatolppaa. Tilanteeseen ajaa vasemmalta Jenni Häkli, joka nostaa kaarelle putoavan pallon suoraan yli vastaan tulevan Ida Martikaisen 0-1.

Maalin jälkeen pelin luonne pysyy melko pitkälti muuttumattomana. EBK saa 30. minuutilla vapaapotkun keskiympyrän yläkaarelta. Veto menee kuitenkin metritolkulla YIlves-maalin yli. 36. minuutilla tarjoutuu vierasjoukkueelle erinomainen tilaisuus lisämaaliin, kun EBK:n maalivahdin avaus jalalla menee suoraan Jenni Häklille noin 30 metriin. Jenni siirtää sivuun ja vetää yli ulkona maalistaan olleen Ida Martikaisen, mutta pallo kaartaa aavistuksen verran oikealta ohi. 38. minuutilla YIlves hyökkää vasemmalta. Karoliina Loutesalmi avaa Veera Alloselle keskiympyrään. Veera kääntyy ja jatkaa pallon kohti vasenta kulmaa, jonne nousee laidasta Jenni Häkli. Jenni keskittää EBK:n maalin etualueella päivystävälle Tintti Kurtille, jonka sijoitus menee kuitenkin hieman oikealta ohi.

Vielä ennen taukovihellystä tarjoutuu YIlvekselle tilaisuus maalintekoon. YIlves hyökkää oikealta, mutta Tintti Kurtti joutuu pelaamaan pallon taaksepäin Sonja Alaselle. Sonja kaventaa keskelle noin 20 metrissä, mutta EBK:n puolustus peittää. Sonja kääntää pallon alaspäin Anni Alatalolle, joka näkee Ida Martikaisen olevan hieman ulkona maalistaan. Annin kaukoveto vastapalloon 30 metristä nousee kuitenkin pari metriä maalin yli. Hetkeä myöhemmin pääsee myös kotijoukkue kertaalleen yrittämään ratkaisua, kun kolme pelaajaa törmää pallontavoittelutilanteessa noin 25 metriä YIlveksen maalilta. Tilanteessa Anni Alatalo loukkaantuu ja pallo ajautuu vasemmalle Satu Aaltoselle, joka pyssyttää rangaistusalueen kulmasta pallon vasemmalta ohi.

Toinen puoliaika alkaa vauhdikkaasti, kun EBK saa kulman jo puolen minuutin pelin jälkeen. Pallo kaartaa kuitenkin pahasti takaviistoon ja YIlves pääsee yrittämään nopeaa vastaiskua, joka pysäytetään kuitenkin keskialueella. YIlveksellä on hyvä ote pelistä ja ensimmäisten minuuttien aikana peli pyörii EBK:n kenttäpuoliskolla. 50. minuutilla Tintti Kurtti voittaa kaksinkamppailun oikeassa laidassa ja tarjoilee mainion diagonaalisyötön rangaistusalueen kulmalta kohti takatolppaa. Vasemmalta tilanteeseen ryntää Eve Reponen, mutta EBK-puolustus onnistuu purkamaan yli sivurajasta. Heiton jälkitilanteessa YIlves rakentaa nopeasti vasemmalta. Veera Allonen pudottaa Jenni Häklille, joka tarjoilee keskelle Laura Toivaiselle oivan vetopaikan 16 metristä. Lauran veto menee kuitenkin hieman oikean yläkulman ohi.

51. minuutilla YIlves saa kaksi kulmapotkua peräkkäin. Jälkimmäisen tilanteen purkupallo ajautuu kauas keskialueelle Emilia Lindbergille, joka nostaa uudelleen linjan taakse. Eve Reponen on päästä karkumatkalle, mutta tilanne on hiuksenhienosti paitsio. Hetkeä myöhemmin pääsee EBK pitkästä aikaa kuin varkain YIlveksen alueelle, kun keskialueen epätarkka syöttö päätyy valkopaidoille. Pallo pelataan ensi vasempaan laitaan Satu Aaltoselle, joka syöttää poikittain Erja Vehmakselle. Vehmas etenee suoraviivaisesti kohti YIlveksen boksia ja vetää, mutta Emilia Lindberg onnistuu blokkaamaan vedon kulmapotkuksi. Saara Viitanen nyrkkeilee pallon vitosen boksista kohti keskialuetta, käynnistäen samalla YIlveksen nopean vastaiskun. Veera Allonen pudottaa alaspäin Tintti Kurtille ja neljä YIlves-pelaajaa nousee rintamana kohti EBK:n maalia. 4-2 -ylivoimahyökkäys kuivuu kuitenkin kasaan, kun EBK:n puolustaja onnistuu katkaisemaan laitaan pelatun pystysyötön.

57. minuutilla Veera Allonen voittaa pallon vasemmassa laidassa ja pudottaa alaspäin Jenni Häklille. Jenni kaventaa rangaistusalueen kulmaan ja vetää kohti takanurkkaa, mutta pallo viuhuu oikealta ohi. Kun vierasjoukkueen maalinteko ei hyvistäkään paikoista onnistu, pääsee EBK vastaavasti kuin lahjana peliin mukaan. YIlves riistää EBK:n maalipotkun keskialueella ja pelaa pallon alaspäin aina maalivahdille saakka. Saara Viitanen kierrättää edelleen oikealle Emilia Lindbergille. Erja Vehmas haistaa kuitenkin tilanteen hyvin ja iskee 10 metrin takamatkalta salamannopean prässin, voittaa pallon ja sijoittaa vasempaan etukulmaan tasoitusmaalin 1-1.

YIlves ei kuitenkaan häkelly, vaan säilyttää edelleen pelin hallinnan. 61. minuutilla Veera Allosta ajetaan selkään keskiympyrän yläkaarella kortin arvoisesti, ja YIlves saa vapaapotkun. Sini Sutisen matala veto menee suoraan vasemmalta ohi. 62. minuutilla Laura Toivainen näkee vasemmassa laidassa keskiviivalla viittovan Eve Reposen ja lähettää tarkan pystypallon EBK:n linjan läpi selustaan. Kilpajuoksussa EBK:n maalivahti Ida Martikainen vetää pitemmän korren ja ehtii palloon kaukana omalta alueeltaan. Purkupallo päätyy aina YIlveksen toppareille, ja Sini Sutinen käynnistää uuden hyökkäyksen vasemmalta. Suvi Sutinen saa pallon, kaventaa keskelle ja lähettää ristipallon oikeaan laitaan Tintti Kurtille. Tintti syöttää poikittain rangaistusalueen rajalla Veera Alloselle, mutta EBK-puolustus onnistuu blokkaamaan vedon.

65. minuutilla EBK:n puolustus ohjaa Emilia Lindbergin pitkän avauksen päätyrajasta yli. Suvi Sutinen antaa nopean ja lyhyen kulmapotkun vasemmalta Jenni Häklille, joka etenee rangaistusalueen kulmalle. Tuima veto etukulmaan jää kuitenkin Ida Martikaisen hyppysiin. YIlves pyörittää peliä ja EBK yrittää iskeä terävästi pallonriistojen jälkeen. 67. minuutilla on YIlveksen maali todella lähellä, kun Sonja Alanen nousee oikealta, haastaa ja etenee aina rangaistusalueen kulmalle. EBK-puolustus blokkaa ensin vedon, mutta Sonja pääsee tarjoilemaan herkullisen diagonaalisyötön vasemmalle. Paitsioasemassa oleva Veera Allonen väistää, kun taustalta palloon juoksee Jenni Häkli. Pallo pompahtelee kuitenkin kumimatolla sen verran, että Jennin ohjaus avopaikasta 5 metristä menee vasemmalta ohi.

Tämä hukattu tilanne on ottelun kulminaatiopiste, sillä pari minuuttia myöhemmin EBK:n Satu Aaltonen nousee vasemmalta, haastaa YIlves-pelaajat ja lähettää 16 metristä millintarkan kaaripallon YIlveksen toppareiden välissä juoksevalle Erja Vehmakselle. Tämä jatkaa pallon vitosen viivalta kohti YIlves maalin oikeaa alakulmaa, eikä maaliltaan vastaan tullut Saara Viitanen aivan onnistu peittämään sijoitusta. Niinpä EBK käyttää paikkansa ja siirtyy ehkäpä hieman yllättäenkin 2-1 -johtoon.

YIlves ei kuitenkaan luovuta ja hakee lisämaaleja. 70. minuutilla Jenni Häkli kaadetaan keskialueella ja Suvi Sutinen ampuu vapaapotkun kohti EBK:maalin etutolppaa. Ida Martikainen vangitsee kuitenkin pallon. 72. minuutilla Satu Aaltonen nousee jälleen vasemmalta ja keskittää YIlveksen boksiin. Tällä kertaa YIlveksen puolustus selvittää tilanteen. 73. minuutilla Sini Sutinen lähettää pitkän avauksen EBK:n vasempaan kulmaan. Jenni Häkli ehtii palloon ensin ja keskittää päätyrajalta. Pallo ajautuu oikeaan laitaan Tintti Kurtille, joka on päästä murtautumaan boksiin, mutta EBK-puolustus onnistuu riistossa. 74. minuutilla Jenni Häkli saa pallon vasemmalla, syöttää keskelle Eve Reposelle, joka jatkaa edelleen boksin kulmalle Tintti Kurtille. Tintti etenee ja pääsee vetämään, mutta veto suuntautuu pystypuun väärälle puolelle.

76. minuutilla on EBK:n kolmas maali lähellä, kun pusku vasemmalta putoaa YIlves-toppareiden väliin. Pomppupalloon ehättää ensimmäisenä Erja Vehmas, ja Saara Viitanen saa vaivoin peitettyä vedon. Hetkeä myöhemmin saa YIlves kulmapotkun vasemmalta. Jenni Häklin kaaripallo tavoittaa Sini Sutisen, joka puskee voimalla kohti maalin oikeaa alakulmaa. Ida Martikainen ehtii kuitenkin viime hetkellä puskun tielle ja saa ohjattua pallon päätyrajasta yli. 83. minuutilla Laura Toivaisen ristipallo tavoittaa oikeassa laidassa Tintti Kurtin, joka ajaa päätyrajalle ja keskittää. Pallo leijailee yli pelaajien vasempaan laitaan Jenni Häklille, joka etenee rangaistusalueen rajalle ja ampuu kovaa. Ida Martikainen torjuu pallon eteensä, mutta paluupalloon ei löydy jatkajaa.

86. minuutilla kentälle vaihdosta tullut Heidi Lahtinen nousee oikeasta laidasta kohti päätyä ja ampuu, mutta veto menee yli. 87. minuutilla YIlves saa vapaapotkun 40 metristä. Sini Sutinen tarjoilee kaaripallon kotijoukkueen boksiin, mutta EBK-puolustus selvittää tilanteen. YIlves hakee tasoitusta vielä viimeisellä peliminuutilla, kun useampikin pelaaja on päästä Heidi Lahtisen matalaan keskitykseen oikealta. Tilanne on kuitenkin paitsio. Niinpä lukuisista hyvistä tilanteista huolimatta arvokkaat sarjapisteet jäävät Espooseen lopputuloksella 2-1.

28'  0 - 1 Jenni Häkli
59'  1 - 1 Erja Vehmas
70'  2 - 1 Erja Vehmas

YIlves: Saara Viitanen, Sonja Alanen (78' Elina Lehtinen), Sini Sutinen, Emilia Lindberg, Anni Alatalo (46' Laura Toivainen), Suvi Sutinen, Tintti Kurtti (86' Heidi Lahtinen), Jenni Häkli, Eve Reponen, Karoliina Loutesalmi, Veera Allonen (72' Elisa Mattila)

EBK: Ida Martikainen, Satu Aaltonen, Johanna Holm, Heidi Ilomäki, Erja Vehmas, Hanne Vehmas, Niina Tyynismaa, Janina Taimio (58' Heli Laitinen), Anna Vikstedt, Sinna Raittila, Emma Nikander


 19.6.2012

YIlves - LiePa

3 - 1   ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naiset palasivat voitokkaasti tositoimiin lähes kolmen viikon tauon jälkeen kaatamalla sarjanousija Liedon Pallon maalein 3-1. Sateen kastelemalla Räikän nurmikentällä pelattu ottelu eteni suurelta osin kotijoukkueen hallinnassa vierailijoiden keskittyessä kurinalaiseen puolustuspeliin ja teräviin vastaiskuihin. Vahvan alkukauden pelanneet lietolaiset onnistuivatkin maalinteossa kertaalleen, mutta YIlves käänsi ottelun lopussa rutiinilla edukseen.

YIlves riistää pallon heti aloituksesta. Veera Allonen nousee voimakkaasti vasemmalta ja testaa Liedon maalivahdin taitoja jo 25 sekunnin pelin jälkeen. Heidi Punna ei ole kuitenkaan yllätettävissä, vaan vangitsee pallon varmasti syliinsä. Ottelun ensimmäiset minuutit mennään kotijoukkueen tahdissa ja noin 5 minuutin kohdalla Suvi Sutinen vapauttaa Veera Allosen vasemmalta pystyyn. Veera lähettää matalan keskityksen kohti etutolppaa, jonne kiiruhtaa keskeltä Tintti Kurtti. Heidi Punna ehtii palloon niukasti ennemmin ja selvittää tilanteen lievästä kontaktista huolimatta.

Peli muuttuu vähitellen melko rikkonaiseksi, eikä pallo pysy pitkään pelialueella. Syöttöketjut jäävät lyhyiksi puolin ja toisin, kun molemmat pelaavat keskialuetta tarkasti. YIlveksellä on useita pystysyötön aihioita, mutta juoksut puuttuvat eikä tilanteita siksi saada rakennettua sovitulla tavalla. 12. minuutilla YIlves saa kuitenkin vapaapotkun keskiympyrän yläkaarelta. Se annetaan nopeasti oikeaan laitaan linjan taakse Eve Reposelle, joka keskittää, mutta kanssapelaajat ovat tilanteessa myöhässä ja Heidi Punna poimii pallon helposti. 15. minuutilla Liedon terävä ja taitava Hanna Kontkanen pakottaa YIlves-puolustuksen rikkomaan ja vierasjoukkue saa vapaapotkun noin 30 metristä. Pallo kaartaa boksiin ja pomppii edelleen Saara Viitasen haltuun. Kontkanen järjestelee vielä hetkeä myöhemmin maukkaan tilanteen vasemmalta, mutta pienestä kulmasta lähtenyt veto ei yllätä YIlves-maalivahtia.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen maalintekotilanne aukeaa 20. minuutilla, kun Eve Reponen saa pallon keskiympyrässä, siirtää sivuun ja lähettää pystypallon täyteen vauhtiin Jenni Häklille. Jenni pääsee jo linjan taakse, mutta veto katoaa taivaan tuuliin. Hetkeä myöhemmin Eve Reponen vapauttaa Tintti Kurtin linjan taakse oikeaan kulmaan, josta tulevan keskityksen Heidi Punna nappaa tyylikkäästi. 27. minuutilla YIlveksen hyvä yritys palkitaan, kun Veera Allonen nousee vasemmalta, kaventaa kohti rangaistusalueen reunaa ja tarjoilee mainion poikittaissyötön Tintti Kurtille. Tintti ohjaa pallon hallitusti vasempaan alanurkkaan 1-0.

28. minuutilla Lieto saa ensimmäisen kulmapotkunsa vasemmalta. Hanna Kontkanen lähettää kaaripallon YIlveksen boksiin, jossa Sonja Alanen puskee pallon uudelleen Kontkaselle. Uuteen keskitykseen ehtii ensimmäisenä Tintti Kurtti, joka käynnistää nopean vastahyökkäyksen avaamalla juoksupallon Jessica Vallinille. Jessica etenee oikealta, ohittaa puolustuslinjan ja kiertää jo ohi vastaan tulleen Heidi Punnankin, mutta sijoittaa pallon harmillisesti sivuverkkoon. Ensimmäisen puoliajan loppuhetket sujuvat YIlveksen hallinnassa, mutta pystyjuoksujen puuttuminen estää enimmät maalintekoyritykset. 41. minuutilla on YIlveksen toinen maali kuitenkin lähellä, kun Suvi Sutisen ristipallo vasemmalta leikkaa kahden YIlves-pelaajan juoksulinjat. Pallo menee kuitenkin päätyrajasta yli eikä lisämaaleja nähdä, joten tauolle mennään 1-0 -tilanteessa.

Vierasjoukkue aloittaa toisen puoliajan terävästi ja hakee nopeaa tasoitusmaalia. Kaukaa lähteneet maalintekoyritykset kilpistyvät kuitenkin Saara Viitasen torjuntoihin. 54. minuutilla on YIlveksen vuoro hakea lisämaalia, kun Jenni Häkli riistää pallon yläkaarella, nousee ja vetää vasemmalta ohi. Hetkeä myöhemmin Lieto tasoittaa pelin, kun Hanna Kontkanen haistaa YIlveksen puolustuksen ja maalivahdin kommunikaatiokatkoksen ja iskee ensimmäisenä emännättömään palloon ja sijoittaa varmasti tyhjään maaliin 1-1 ajassa 55'.

YIlves terävöittää peliään tasoitusmaalin jälkeen ja luo seuraavien 5 minuutin aikana muutaman erinomaisen tilanteen. Heidi Punna pitää kuitenkin torjunnoillaan Liedon pelissä mukana. 65. minuutilla vaihdosta tullut Anni Alatalo lähettää tarkan pystysyötön Jenni Häklille, jonka veto menee kuitenkin vasemmalta ohi. 68. minuutilla Veera Allosta rikotaan ja YIlves saa vapaapotkun aivan rangaistusalueen kulmasta. Vapari pelataan lyhyenä Suvi Sutiselle, joka nostaa pallon Liedon maalille. Heidi Punna nyrkkeilee pallon takaisin kentälle ja Sonja Alanen pääsee jälkitilanteesta yrittämään maalintekoa. Nosto menee kuitenkin hitusen maalin yli. 70. minuutilla osat vaihtuvat, kun YIlves-puolustus joutuu rikkomaan ja Lieto saa vapaapotkun noin 18 metristä. Tanja Hautaviita lähettää kovan ja tarkan vedon aivan riman alle, mutta Saara Viitanen nyrkkeilee pallon yläriman kautta kulmapotkuksi. Seuraa muutaman minuutin mittainen vaikea jakso kotijoukkueelle, kun Liedon kulmapotkut joudutaan ohjaamaan uusiksi kulmapotkuiksi. Lopulta neljäs peräkkäinen kulmapotkutilanne päättyy YIlveksen maalipotkuun ja pahin paine saadaan purettua.

75. minuutilla Emilia Lindberg nousee keskeltä ja nostaa Tintti Kurtille mainion juoksupallon, mutta Liedon maalivahti Heidi Punna selvittää jälleen tilanteen. Ottelun ratkaisu nähdään 76. minuutilla, kun toppari Sini Sutinen lähettää millintarkan avauksen pystyyn juoksevalle Jenni Häklille. Jenni ottaa pallon alas ja sijoittaa maltilla vasempaan alakulmaan 2-1. Vapauttavan johto-osuman jälkeen YIlves ottaa pelin lopullisesti hallintaansa ja viimeiset minuutit pelataan lähes yhtä maalia. Ensin keskikentän työmyyrä Sonja Alanen tarjoilee hienon pystysyötön Jenni Häklille, mutta tilanne on hiuksenhienosti paitsio. Sitten hetkeä myöhemmin Sonja pääsee riistoon keskiympyrässä, etenee ja nostaa itse pallon hallitusti yli Liedon maalivahdin 3-1. YIlves saa vielä ottelun lisäajallakin pari mainiota maalintekotilannetta, mutta niitä ei pystytä hyödyntämään, joten 3 sarjapistettä jäävät Ylöjärvelle lukemin 3-1.

21'  1 - 0 Tintti Kurtti
55'  1 - 1 Hanna Kontkanen
76'  2 - 1 Jenni Häkli
81'  3 - 1 Sonja Alanen

YIlves: Saara Viitanen, Sonja Alanen, Sini Sutinen, Emilia Lindberg, Mari Rantanen (58' Anni Alatalo ), Suvi Sutinen, Tintti Kurtti, Jenni Häkli (82'Elina Lehtinen), Jessica Vallin (75' Liisa Kuuloja), Eve Reponen (82' Karoliina Loutesalmi), Veera Allonen (75' Elisa Mattila)

LiePa: Heidi Grönholm, Jasmin Heinonen (68' Emmi Wikman), Heidi Punna, Tanja Hautaviita, Ella Antila, Sanna Eela, Nina Tetri, Henna Hellman (70' Nea-Maria Suoninen), Tuulia Niemelä (46' Suvi Eela), Hanna Kontkanen, Sanna Pitkänen


 30.5.2012

PIF - YIlves

0 - 0   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue haki kautta aikain ensimmäisen pisteensä Paraisilta maalittomalla vierastasapelillä. Kotijoukkue PIF hallitsi tapahtumia varsinkin keskikentällä, mutta YIlveksen tiivis puolustuslinja Emilia Lindbergin johdolla taisteli kurinalaisesti ja uhrautuvasti. Maalipaikat olivat kortilla myös toisessa päässä kenttää, vaikka "super sub" Tintti Kurtti toikin lopussa hyvää liikettä ja ryminää hyökkäyssuuntaan.

Kotijoukkue PIF rynnistää myötätuuli takanaan liikkeelle heti alkuvihellyksestä ja onnistuu painamaan pelin YIlveksen kenttäpuoliskolle. Niinpä jo 3 minuutin pelin jälkeen nähdään ottelun ensimmäinen kulmapotku, jonka #18 antaa matalana YIlveksen etutolpalle. Ohjaus menee kuitenkin maalin yli. PIF:n tiivis keskikenttä pitää ja vasta noin 7. minuutilla saadaan pallo ensimmäistä kertaa kunnolla kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Alkurynnistyksen laannuttua peli tasoittuu ja 11. minuutilla YIlves hivuttautuu jo lähemmäs Asta Grönforsin vartioimaa PIF-maalia, kun Eve Reponen pääsee puolesta kentästä lähteneeseen vapaapotkuun noin 20 metrissä. PIF:n puolustus selvittää kuitenkin tilanteen varmasti. Tarkka keskialueen peli jatkuu seuraavien kymmenen minuutin ajan, kunnes pitkä ristipallo oikeaan laitaan tavoittaa Noora Oivasen, joka etenee kohti boksia. YIlveksen maalivahti Saara Viitanen tulee kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja peittää tilanteen kulmapotkuksi.

PIF:n toisen kulmapotkun jälkitilanteesta tulee kova veto kohti vasenta alanurkkaa, mutta Saara Viitanen heittäytyy hienosti pallon eteen. Hetkeä myöhemmin pallo pelataan avauksesta suoraan Nina Peltosen jalkaan. Peltonen vetää oikeoppisesti alakulmaan, mutta Saara Viitanen paikkaa eleettömästi. 26. minuutilla Saara Viitasen valtaisa avauspotku pomppii aina PIF:n rangaistusalueen rajalle ja Eve Reponen iskee nopeasti prässiä. Asta Grönfors onnistuu kuitenkin hoitamaan tilanteen. Tämän jälkeen PIF ottaa jälleen tiukemman otteen kenttätapahtumista eikä YIlveksen pelinrakentelu ota onnistuakseen. Niinpä runsaan puolen tunnin pelin jälkeen PIF saa peräti 4 lähes peräkkäistä kulmapotkua, mutta YIlves-puolustus selvittää jokaisen. 36. minuutilla YIlves pääsee vaihteeksi nousemaan oikelta Mari Rantasen ja Eve Reposen yhteistyöllä. Tilanne päättyy YIlveksen heittoon ja jatkotilanteessa edelleen PIF:n vapaapotkuun.

YIlves saa ensimmäisen puolittaisen maalipaikkansa 39. minuutilla, kun PIF:n seitsemännen kulmapotkun jälkeen Saara Viitanen käynnistää nopean vastaiskun pitkällä avauksella kohti PIF:n maalia. Veera Allonen prässää, mutta tilanne kuivuu kokoon. Vierasjoukkue saa kuitenkin avauspuoliajan lopulla toviksi paineen PIF:n päätyyn, kun jatkotilanteesta Jenni Häkli lähettää ristipallon boksin kulmaan Mari Rantaselle. PIF-puolustus onnistuu riistossa ja nopea vastaisku oikealta päätyy jälleen Saara Viitasen hyppysiin. YIlveksen vahva vaihe jatkuu kuitenkin välittömästi, kun Mari Rantanen ja Eve Reponen juonivat vierasjoukkueen ensimmäisen kulmapotkun 41. minuutilla. Erikoistilannetta ei kuitenkaan pystytä hyödyntämään ja lopputuloksena on PIF:n vapaapotku. 43. minuutilla Jenni Häkli saa pitkän avauksen vasemmalle ja syöttää edelleen Veera Allosen läpi kohti PIF-päätyä. Tämäkin tilanne päättyy kuitenkin PIF:n vapaapotkuun. Minuuttia myöhemmin osat vaihtuvat, kun Veera Allonen vapauttaa Jenni Häklin vasemmalta kohti PIF-päätyä. Tilanteesta seuraa YIlveksen toinen kulmapotku, mutta sitäkään ei pystytä hyödyntämään ja tauolle mennään tasatilanteessa 0-0.

Toisen puoliajan alussa PIF hakee nopeaa maalia ja #18 nousee voimakkaasti vasemmasta laidasta. Saara Viitanen YIlves-maalissa on kuitenkin ohittamaton. 51. minuutilla YIlves alkaa hakea ratkaisua vaihtamalla keskikentälle tuoreita jalkoja. Vaihdosta tullut super sub Tintti Kurtti pääseekin jo 53. minuutilla yrittämään ratkaisua boksista Eve Reposen vahvan esityön jälkeen, mutta veto menee reilusti ohi. Toisessa päässä kenttää tapahtuu hetkeä myöhemmin, kun Noora Oivanen ajaa oikeaan päätyyn ja keskittää. Saara Viitanen poimii kuitenkin pallon varmasti haltuunsa. 58. minuutilla PIF saa ottelussa jo kahdeksannen kulmapotkunsa, mutta YIlveksen puolustus purkaa. Tilanteesta käynnistyy YIlveksen vastaisku, kun Jenni Häkli murtautuu vasemmalta läpi ja keskittää. Asta Grönfors pääsee kuitenkin katkoon. 60. minuutilla PIF:n pelaajaa rikotaan pallontavoittelutilanteessa ja kotijoukkue saa vapaapotkun hyvästä paikasta keskeltä noin 30 metristä. Pallo putoaa linjaan, jossa Nina Peltonen puskee kohti maalia. Jälleen kerran Saara Viitanen poimii kuitenkin pallon vitosen boksista.

YIlveksen paras maalintekopaikka ottelussa syntyy 62. minuutilla, kun Jenni Häkli puskee Asta Grönforsin avauksesta pallon Veera Alloselle, joka ajaa kohti PIF:n boksin kulmaa. Grönfors tulee vastaan peittämään, mutta ei onnistu vangitsemaan pelivälinettä. Irtopalloa ei kuitenkaan saada toimitettua tyhjään maaliin, joten kuparinen jää rikkomatta. 64. minuutilla PIF saa jälleen vapaapotkun keskikentältä, tällä kertaa vasemmalta. Korkea pallo tavoittaa PIF-pelaajan pään, mutta Suvi Sutinen purkaa puskun takatolpalta varmasti kohti laidassa päivystävää Jenni Häkliä, joka ajaa PIF-päätyyn ja keskittää. PIF-maalin edustalta ei kuitenkaan löydy toista keltapaitaa ja kotijoukkueen puolustus siivoaa pelivälineen sivurajasta yli.

72. minuutilla PIF hakee lisää hyökkäysvoimaa ja vaihtaa oikeaan laitaan Malin Sjöblomin. Minuuttia myöhemmin on ottelun ratkaisu lähellä, kun vasemmalta tulee yllättävä veto kohti YIlveksen maalia. Saara Viitanen on tilanteessa hyvin mukana ja ohjaa pallon yläriman kautta yli ja kulmapotkuksi. Jenna Keskilä antaa PIF:n yhdeksännen kulman oikealta matalana ja PIF-pelaaja pääsee kuin varkain palloon. Ohjaus menee kuitenkin oikealta ohi. 75. minuutilla YIlves vierailee jälleen pariin otteeseen PIF:n alueella, mutta maalipaikkoihin ei päästä. 77. minuutilla nähdään nais- ja tyttöfutiksessa harvinaista herkkua kun ottelun hahmo Emilia Lindberg esittää bravuurinaan tyylipuhtaan liukuriiston PIF-pelaajan kirmatessa vasemmalla kohti YIlveksen päätyä. Tämä sytyttää vierasjoukkueen hyvään taisteluun ottelun loppuhetkille.

YIlvekselle tarjotaan vielä tilaisuutta voittomaaliin, kun Sini Sutisen pitkä purku menee PIF:n maalivahdin kautta päätyrajasta yli. Jenni Häkli antaa YIlveksen toisen puoliajan ensimmäisen kulmapotkun 83. minuutilla korkeana vitosen boksiin. Asta Grönfors tulee ulos maaliltaan ja nyrkkeilee pallon uudelleen kulmapotkuksi. Suvi Sutinen tarjoilee toisen kulmapotkun matalana, mutta PIF-puolustus pääsee väliin. Pallo kimpoaa kuitenkin Anni Alatalolle, joka pääsee kokeilemaan, mutta veto kimpoaa lihamuurista takaisin kohti keskialuetta. Emilia Lindberg nostaa pallon uudelleen kohti PIF-maalia, mutta YIlveksen pelaajat eivät ole tilanteen tasalla. Minuuttia myöhemmin saa PIF jälleen keskialueen erikoistilanteen, kun pilli soi vapaapotkun merkiksi. Kaaripallo putoaa YIlveksen boksiin, mutta Emilia Lindberg purkaa varmasti.

Vielä aivan ottelun viimeisillä hetkillä tarjotaan vuorostaan kotijoukkueelle voiton avaimia. 89. minuutilla PIF saa jo kymmenennen kulmapotkunsa ja kun YIlves-puolustus ohjaa pallon päätyrajasta yli, niin tuloksena on heti perään vielä yhdestoistakin kulma. Kun siitäkään ei maalia synny eivätkä PIF:n lisäajankaan yritykset tuota tulosta, päättyy ottelu maalittomaan pistejakoon 0-0.

YIlves: Saara Viitanen, Sonja Alanen, Sini Sutinen, Emilia Lindberg, Anni Alatalo, Mari Rantanen (57' Suvi Sutinen), Elisa Mattila (70' Elina Lehtinen), Karoliina Loutesalmi (51' Tintti Kurtti), Jenni Häkli, Eve Reponen, Veera Allonen

PIF: Hanna Lehdonkivi, Emilia Suominen, Annika Ruokolahti, Nina Peltonen, Jenna Keskilä, Jennifer Dahla (59' Katri Raitala), Hanna-Kaisa Kuusela, Eveliina Koivu, Emilia Lieskivi, Noora Oivanen (72' Malin Sjöblom), Asta Grönfors


 24.5.2012

NiceF/2 - YIlves

3 - 1   ( 1 - 0 )


Torstain NiceF/2-vieraspelin pisteet jäivät Poriin maalein 3-1 (1-0). Kotijoukkue hyödynsi melko hidastempoisessa ottelussa erikoistilanteensa YIlvestä paremmin ja iski ensimmäisen maalinsa kulmapotkusta vain hetkeä ennen taukovihellystä. YIlves sai kirivaihteen kunnolla päälle vasta ottelun loppuhetkillä Tintti Kurtin puskettua 2-1 -kavennuksen kulmapotkun jälkitilanteesta, muttei onnistunut hyvästä takaa-ajosta huolimatta enää tasoittamaan peliä.

Lähes koko rosterinsa Poriin saanut YIlves aloittaa ottelun vahvasti ja kääntää ensimmäisen 10-minuuttisen loppupuolella peliä vähitellen porilaisten kenttäpuoliskolle. Parin terävän nousuyrityksen jälkeen 7. minuutilla Eve Reposta rikotaan oikeassa laidassa ja YIlves saa vapaapotkun keskiviivan tuntumasta. Laura Toivainen lähettää korkean kaaripallon boksin rajalle, mutta Nicen Mia Laismaa puskee pallon kohti keskikenttää. Anni Alatalo taistelee kuitenkin kakkospallon itselleen ja vapauttaa Jenni Häklin vasemmasta laidasta boksiin. Porilaisten puolustuslinja ehtii viime hetkellä hätiin ja toimittaa pallon päätyrajasta yli.

Pari minuuttia myöhemmin Veera Allonen pääsee jo nokikkain NiceF/2:n maalivahdin Siiri Liljan kanssa, mutta Lilja vetää tilanteessa pitemmän korren ja pallo ohjautuu päätyrajasta yli. Tämän jälkeen kenttätapahtumat tasoittuvat ja porilaiset löytävät vasemmassa laidassa vikkeläkinttuisen Niina Mäen, jonka vahvojen nousujen ja keskitysten kautta syntyy muutama hankala tilanne YIlveksen maalille. Jessica Vallin ja Heidi Lahtinen pitävät kuitenkin huolen siitä, että mitään kovin vaarallista ei YIlveksen puolustusalueella nähdä.

13. minuutilla NiceF saa ensimmäisen kulmapotkunsa vasemmalta ja pallo ohjautuu Heidi Lahtisen torjunnasta tolppaan, mutta kimpoaa YIlveksen onneksi kentän puolelle. Jälkitilanteessa YIlveksen pelaajaa rikotaan ja peliä jatketaan vapaapotkulla. Nice saa kuitenkin hengen päälle ja terävöittää prässipeliään. YIlveksen pelinrakentelu vaikeutuu vastaavasti ja peli muuttuu luonteeltaan rikkonaisemmaksi. Niinpä 23. minuutilla NiceF/2 saa vapaapotkun erinomaisesta paikasta noin 20 metristä. Matleena Lantto vetää, mutta pallo kohoaa YIlveksen maalin yli.

Muutaman minuutin kuluttua osat vaihtuvat, kun Eve Reponen kaadetaan oikeassa laidassa aivan rangaistusalueen rajalla noin 10 metriä päätyrajasta. Mari Rantasen vapari ei kuitenkaan tavoita YIlves-hyökkääjiä ja tilanne kuivuu kokoon. 28. minuutilla Veera Allonen vedetään nurin noin 22 metrissä ja YIlves pääsee toistamiseen yrittämään erikoistilannemaalia. Laura Toivaisen pommi osuu kuitenkin muuriin ja kimpoaa siitä kohti keskikenttää. 33. minuutilla pallo osuu YIlves-pelaajan käteen keskiympyrässä ja seuranneen vapaapotkun jälkitilanteessa vierasjoukkuetta alati kiusannut Niina Mäki on jälleen päästä pahantekoon, mutta veto menee oikealta ohi.

Ottelun ensimmäistä varsinaista maalintekopaikkaa joudutaan odottamaan aina 35. minuutille saakka, jolloin keskikentällä pirteästi pelannut Elisa Mattila vapauttaa oikea-aikaisella pystysyötöllään Jenni Häklin keskeltä läpiajoon. Jennin ohjaus boksin sisältä menee kuitenkin oikealta ohi. 41. minuutilla tilanne on toistua, kun Jenni kaadetaan kesken läpiajon aivan porilaisten rangaistusalueen kulmassa. Hyvä erikoistilanne menee kuitenkin hukkaan, kun vapari viuhuu vasemmalta ohi. Pari minuuttia myöhemmin jalkapallolle niin tyypilliseen tapaan kotijoukkue rankaisee YIlveksen löysän puolustuspelaamisen seurauksena saamastaan kulmapotkusta, kun Inka Ojanen puskee Mia Laismaan tarjoilusta tylysti johto-osuman 1-0 vain hieman ennen taukovihellystä.

NiceF/2 ottaa komennon toisen puoliajan ensimmäisen vartin ajaksi, mutta ei saa paria keskitystä ja kulmapotkua enempää aikaiseksi. Vaihtojen myötä YIlves alkaa vähitellen hiipiä takaisin peliin ja 60. minuutilla Veera Allonen ajaa oikealta kohti päätyä ja keskittää maalin eteen. Paikalle kiiruhtaa vasemmalta Jessica Vallin, joka ohjaa pallon takatolpalta maaliin. Maali hylätään kuitenkin jo turhankin tutuksi tulleeseen tapaan paitsiona. Toisessa päässä kenttää NiceF/2 saa pari kulmapotkua minkä jälkeen pelitempo hetkeksi lässähtää. 65. minuutilla Veera Allonen lähettää Tintti Kurtin vasemmalta läpi, mutta tilanne päättyy kulmapotkuun. Veera antaa lyhyen kulman Jenni Häklille, joka murtautuu boksiin, mutta veto suuntautuu ohi. Pallo jää kuitenkin pelattavaksi, mutta kuparista ei onnistuta jälkitilanteestakaan rikkomaan.

69. minuutilla NiceF/2 saa jälleen vapaapotkun, tällä kertaa noin 30 metristä. Matleena Lantto vetää kovan pommin muurin läpi kohti oikeaa alakulmaa, mutta Heidi Lahtinen venyy loistotorjuntaan. Tilanne herättää Nicen, joka rynnistää seuraavan kymmenminuuttisen aikana vahvasti saaden vielä muutaman erikoistilanteen. Ottelun voittomaali näkee päivänvalon ajassa 85', kun porilaiset saavat vapaapotkun aivan sivurajan tuntumasta noin 40 metristä. Pallo leijailee oikeaoppisesti aivan YIlveksen boksiin, jossa vaihdosta tullut Heli Kuusiluoto ohjaa päällä 2-0.

Nyt herää myös vierasjoukkue taistelemaan pisteistä ja hyvä yritys palkitaan 88. minuutilla, kun Suvi Sutinen tavoittaa kulmapotkullaan sisarensa Sinin, joka puskee kohti etutolpalla päivystävää Tintti Kurttia. Tintti puskee pallon edelleen yläriman kautta maaliin 2-1. Kavennusmaalista YIlves saa hengen päälle ja painaa pelin viime minuuteilla puoliväkisin porilaisten puolustusalueelle. 89. minuutilla Tintti Kurtti murtautuu vasemmalta boksiin ja vetää kovan laakapallon kohti oikeaa alanurkkaa. Siiri Lilja tekee kuitenkin gamesaverin ja estää lähes varmalta näyttäneen tasoitusmaalin syntymisen. Tilanteen jälkeen Nice saa uudelleen pelin hallintaansa ja onnistuu pelaamaan pallon YIlveksen puolustusalueelle ja aina kulmapotkuksi saakka.

Ottelun lopullinen niitti nähdään lisäajalla, kun kulmapotkun jälkitilanteessa pallo osuu YIlveksen pelaajan käteen ja viedään pilkulle. Mia Laismaa sijoittaa pallon vuorenvarmasti oikeaan alanurkkaan ja sinetöi voiton kotijoukkueelle maalein 3-1.

43'      1 - 0 Inka Ojanen
85'      2 - 0 Heli Kuusiluoto
88'      2 - 1 Tintti Kurtti
90+2'  3 - 1 Mia Laismaa (rp)

YIlves: Heidi Lahtinen, Sini Sutinen, Emilia Lindberg, Laura Toivainen (64' Elina Lehtinen), Mari Rantanen (70' Karoliina Loutesalmi), Jessica Vallin, Anni Alatalo, Elisa Mattila (45' Tintti Kurtti), Jenni Häkli (64' Liisa Kuuloja), Eve Reponen (59' Suvi Sutinen), Veera Allonen

NiceF/2: Siiri Lilja, Milla Ljungman, Matleena Lantto (79' Miia Mäki), Hanna Koskiahde, Inka Ojanen (57' Heli Kuusiluoto), Heidi Mustonen (37' Alina Kuoppala), Niina Mäki, Mia Laismaa, Heidi Saari, Mira Laurila, Miira Vihlman (67' Kia Tuominen)


 12.5.2012

YIlves - LLuja

4 - 2   ( 3 - 1 )


YIlves haki kauden avausvoittonsa Lauttakylän Lujaa vastaan maalein 4-2 (3-1). Soppeenharjun tekonurmella hyvissä olosuhteissa pelattu ottelu sujui kotijoukkueen vahvassa komennossa, vaikka Luja onnistuikin maalinteossa kahdesti. Pelipaikkojakin kesken ottelun radikaalisti vaihdellut YIlves rakenteli maalipaikkoja ajoittain lähes liukuhihnalta, mutta viimeistelyprosentti jätti vielä toivomisen varaa. Sarjanousija Lujan kokoonpano oli pienoinen arvoitus, joskin takavuosilta tutun HNS:n pelaajia odotettiin ryhmästä löytyvän. Tiedossa oli myös FC Raumasta siirtynyt kovan luokan peluri Heidi Sampolahti, jonka vastuulle joukkueen maalinteko aivan oikein arveltiin jätetyksi. Kotijoukkueen peliin valmistautumista sekoitti paitsi maalivahti Saara Viitasen poissaolo, myös viime hetkellä saatu tieto viiden avaukseen merkityn pelaajan edellisen illan "aktiviteeteista".

Vastoinkäymisistä huolimatta YIlves aloittaa vahvasti ja jo 8. minuutilla Eve Reponen vapauttaa mainiolla pystysyötöllä Jenni Häklin rangaistusalueen sisälle maalintekoon. Lujan maalivahti Teija Sorva tulee kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja onnistuu peittämään vedon. Parin minuutin kuluttua palloa kaivetaan kuitenkin jo Lujan maalista, kun Jenni saa hyvän syötön keskialueella, ajaa 16 metriin ja sijoittaa pallon maaliin 1-0. YIlveksen vyörytys jatkuu maalin jälkeen ja jo 13. minuutilla Tintti Kurtti pelaa pallon keskelle Jennille, joka upottaa 16 metristä toistamiseen 2-0.

YIlveksen kolmas maali on lähellä jo 15. minuutilla, kun Veera Allonen nousee vasemmalta ja tarjoilee mainion poikittaissyötön Eve Reposelle vitosen boksiin. Lujan maalivahti onnistuu kuitenkin blokkaamaan vedon. Heti perään Eve vapauttaa Tintin boksiin, mutta veto menee hieman ohi. Peli pyörii pääsääntöisesti Lujan kenttäpuoliskolla, kun YIlves hakee lisämaaleja. Seuraava paikka siunaantuu 20. minuutilla Tintti Kurtin tarjoilusta Jenni Häklille, jonka viuhuvan vedon maalivahti nyrkkeilee yli. Kulmapotkun jälkitilanteesta Anni Alatalo pääsee yrittämään lisämaalia, mutta veto menee maalin yli. Kotijoukkueen kolmas maali näkee päivänvalon ajassa 23', kun Jenni Häkli ottaa Laura Toivaisen pitkän avauksen alas ja vetää päin vastaan tullutta Lujan maalivahtia. Pallo kimpoaa tilanteessa oikealle ja paikalle kiiruhtaneella Eve Reposella on helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin 3-0.

Kolmannen maalin jälkeen YIlveksen kovin rynnistys hellittää ja Luja pääsee hieman paremmin peliin mukaan. Ensimmäinen kontrolloitu hyökkäys tulee 24. minuutilla, kun pitkä diagonaalisyöttö linjan taakse on tavoittaa Heidi Sampolahden. YIlveksen maalivahti Elina Stenroth ehtii kuitenkin palloon ensiksi. Vastaava tilanne toistuu 27. minuutilla, mutta tällä kertaa Lujan kärkipelaajan veto menee oikealta ohi. 29. minuutilla keskikentältä lähtevä roikkupallo on yllättää ulkona maalistaan pelaavan Elina Stenrothin, mutta YIlveksen onneksi pallo pomppaa maalin yli. YIlves sekoittaa pelaajien pelipaikkoja mikä alkaa myös näkyä kenttätapahtumissa. Niinpä Lujan 3-1 -kavennusmaali on tosiasia 30. peliminuutilla, kun piikissä päivystänyt Heidi Sampolahti saa pallon suoraan YIlveksen maalipotkusta ja toimittaa pelivälineen varmasti verkon perukoille.

Heti aloituksen jälkeen on YIlveksen kuitti lähellä, kun Laura Toivaisen pystysyöttö vapauttaa Veera Allosen läpiajoon oikealta. Veera onnistuu jo ohittamaan vastaan tulevan maalivahdin, mutta ohjaus avopaikasta menee hiuksenhienosti ohi. Seuraavat 5 minuuttia ovat YIlvekseltä melkoisen sekavaa pelailua, kun pelaajat totuttelevat uusiin pelipaikkoihinsa. 36. minuutilla kotijoukkue saa kulman jälkitilanteesta mukavan hässäkän Lujan rangaistusalueelle, mutta useampikaan ratkaisuyritys ei tuota tulosta. Pelin luonnetta kuvaa kuitenkin se, että Luja saa ensimmäisen kulmapotkunsa vasta 39. minuutilla, joskaan tulosta ei synny. Ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla on molemmilla vielä paikat maalintekoon. Ensin Eve Reponen pääsee Lujan maalivahdin kanssa nokikkan, sitten YIlveksen kulman jälkitilanteesta Luja saa vaarallisen vastaiskun, mutta veto menee oikealta ohi. 45. ja 46. minuuteilla Luja saa vielä kaksi vapaapotkua erinomaisista paikoista, mutta lisämaaleja ei synny ja taukotilanteeksi kirjataan 3-1.

Toinen puoliaika alkaa molemmin puolin lievästi tunnustellen ja ensimmäistä maalipaikkaa saadaan odottaa aina 49. minuutille saakka. Jessica Vallin nousee vahvasti vasemmalta ja keskittää Veera Alloselle, joka leikkaa boksiin. Lujan maalivahti onnistuu venyttämään Veeran laukaukseen jalkatorjunnan ja tilanne päättyy kulmapotkuun. Minuuttia myöhemmin Tintti Kurtti tarjoilee Veeralle maukkaan pystysyötön, mutta maalivahti tulee oikea-aikaisesti vastaan ja onnistuu purkamaan pallon rangaistusalueen rajalla sivurajasta yli. 52. minuutilla on YIlveksen neljäs maali lähellä, kun Mari Rantanen syöttää Jenni Häklin läpi. Jennin veto menee maalivahdin jalkojen välistä ja paikalle ehtinyt Veera Allonen siirtää pelivälineen kylmästi maaliin. Tilannetta edeltää kuitenkin paitsio ja maali hylätään. Asiantila korjautuu minuuttia myöhemmin, kun Jenni katkaisee Lujan pystysyötön, etenee rangaistusalueen rajalle ja kuittaa hattutempun sijoittamalla pallon alanurkkaan 4-1.

55. minuutilla Tintti Kurtti pääsee keskeltä läpiajoon Jenni Häklin pystysyötöstä ja sijoittaa pallon vuorenvarmasti maaliin. Tilanteessa on useita YIlveksen pelaajia mukana ja maali hylätään paitsiona. 57. minuutilla tapahtuu toisessa päässä kenttää, kun pallo ajautuu keskialueelta vasempaan laitaan Heidi Sampolahdelle, joka on päästä karkumatkalle. Emilia Lindberg joutuu rikkomaan kortin arvoisesti ja Luja saa vapaapotkun aivan rangaistusalueen kulmasta. Vapaapotku kaartaa oikeaoppisesti YIlveksen boksiin, mutta menee lopulta päätyrajasta yli. 63. minuutilla nähdään ehkäpä ottelun erikoisin tilanne, kun Veera Allonen haastaa, ajaa aivan Lujan päätyrajalle ja kääntää pallon nollakulmasta keskelle. Pallo kimpoaa Lujan maalivahdin jalkojen välistä maaliin, mutta tilanne tuomitaan maalipotkuksi. 64. minuutilla on YIlveksen viides maali lähellä, kun Tintti Kurtti ja Eve Reponen pääsevät Jenni Häklin pystysyötöstä karkumatkalle. Eve ja Lujan maalivahti pelaavat tilanteen loppuun asti ja pallo menee päätyrajasta yli.

Pelin loppupuolella Luja terävöittää vastaiskujaan ja tilanteita alkaa vähän kerrassaan syntyä kotijoukkueen puolustusalueelle. 67. minuutilla Luja saa jälleen vapaapotkun erinomaisesta paikasta noin 30 metristä vasemmalta. Pallo putoaa boksiin, mutta pusku jää voimattomaksi ja Elina Stenroth nappaa pallon varmasti. Heti perään vaihdosta kentälle tullut Iiris Kultavirta on karata keskeltä läpiajoon, mutta YIlveksen puolustus selvittää tilanteen. Minuuttia myöhemmin Anni Alatalo avaa pitkän pallon keskelle Jenni Häklille, mutta Lujan maalivahti onnistuu ohjaamaan tiukan tilanteen kulmaksi. Heti perään YIlves rakentaa vasemmalta näyttävän syöttökombinaation Kurtti-Vallin-Allonen, jonka päätteeksi tilanteen käynnistänyt Tintti pääsee itse vedolle Lujan boksissa, mutta Teija Sorva vetää jälleen pitemmän korren.

75. minuutilla on Jessica Vallinin vuoro yrittää lisämaalia, mutta Jenni Häklin pystysyöttö karkaa hiuksenhienosti maalivahdille. 80. minuutilla Luja saa jälleen vapaapotkun vasemmalta, nyt noin 5 metrin etäisyydeltä rangaistusalueen kulmasta. Erikoistilanteesta selvitään kuitenkin säikähdyksellä. 82. minuutilla Jenni Häkli saa pallon keskialueella, ajaa boksin sisälle hyvään vetopaikkaan, mutta sijoittaa pallon oikealta ohi sivuverkkoon.

YIlveksen hyvään peliin tulee viimeisten hetkien aikana tarpeeton kauneusvirhe, kun loukkaantumiset sekoittavat peliä eikä painetta puolustusalueen vasemmassa kulmassa saada kunnolla purettua. Niinpä Lujalle tarjoutuu kaksi peräkkäistä kulmapotkua, joista jälkimmäisen jälkitilanteesta pallo pelataan korkeana uudestaan aivan YIlveksen maaliviivan tuntumaan. Paikalle iskee terävästi Heidi Sampolahti, joka puskee ajassa 90' illan toisen osumansa ja loppulukemiksi 4-2.

10'  1 - 0 Jenni Häkli
13'  2 - 0 Jenni Häkli
24'  3 - 0 Eveliina Reponen
30'  3 - 1 Heidi Sampolahti
53'  4 - 1 Jenni Häkli
90'  4 - 2 Heidi Sampolahti

YIlves: Elina Stenroth, Sini Sutinen (78' Elina Lehtinen), Emilia Lindberg, Laura Toivainen, Mari Rantanen, Jessica Vallin (78' Elina Lehtonen), Anni Alatalo, Tintti Kurtti (71' Essi Nikkilä), Eve Reponen, Veera Allonen (71' Karoliina Loutesalmi), Jenni Häkli

LLuja: Teija Sorva, Miia Köönikäs, Emmi Lähteenmäki, Laura Virtanen, Annemari Mäenpää (45' Liisa Tenkanen), Tiina Ojala, Marjukka Lehto (65' Iiris Kultavirta), Sini Peltola, Heidi Sampolahti, Josefiina Järä, Eveliina Järä (45' Riina Lahti)


 4.5.2012

HJS - YIlves

7 - 2   ( 4 - 1 )


Raportti

 3'  1 - 0 Suvi Saalimo
 9'  2 - 0 Suvi Saalimo
26'  3 - 0 Jenni Kuossari
34'  3 - 1 Jenni Häkli (rp)
45'  4 - 1 Jenni Kuossari
59'  5 - 1 Jenni Kuossari
61'  6 - 1 Suvi Saalimo
70'  6 - 2 Elisa Mattila
79'  7 - 2 Jenni Kuossari

YIlves: Saara Viitanen, Sini Sutinen, Laura Toivainen, Mari Rantanen (65' Essi Nikkilä), Liisa Kuuloja (65' Elisa Mattila), Anni Alatalo, Tintti Kurtti (75' Karoliina Loutesalmi), Eve Reponen, Veera Allonen, Jenni Häkli, Jessica Vallin, Elisa Mattila,

HJS: Jenni Wiklund, Anniina Ponkkonen, Jenni Kuossari, Zahra Hussein, Kati Jokinen, Janette Nyman, Laura Långvik, Roosa Sario, Suvi Saalimo (81' Juulia Kuikka), Elina Hämäläinen, Aino Laakso<< Edellinen

YIlveksen naisten vauhdissa mukana: